🔺ادامه از مطلب قبل👆
▪️بیماری کهنه زخم معده رهبر معظم انقلاب (2)
▫️رهبر انقلاب:
‼️زندان ششم من سال۱۳۵۳ بود، یکی از هم سلولیهایم کمونیست بود، من عادت داشتم مقداری از غذای افطار را نگه دارم تا میان وعده بخورم؛ چون در این زندان دچار زخم معده شده بودم. به او نان و قدری مربّا دادم. به زور به او غذا خوراندم و آب نوشاندم. قدری چهره اش بازشد.
🔹جهت مراعات حال او و انفعال و گرفتگی شدیدی که در چهره اش دیدم، به نماز عشاء نایستادم. به قصد تسلّی و همدردی، صحبت را با او ادامه دادم. وقتی دید من به او سخت توجه میکنم، گمان کرد من این کار را از این جهت میکنم که میپندارم او از زندانیان سیاسی اسلامگرا است، و یا اینکه قصد دارم به این وسیله او را به صفوف اسلامگرایان جذب کنم.
💢سرش را بلند کرد و با لحنی خشک گفت: اجازه بدهید اعتراف کنم که من به هیچ دینی عقیده ندارم!
🌱فهمیدم که چه در ذهنش گذشته. دنبال جملهای مناسب ذهنیت و منطق و شرایط او میگشتم. گفتم: «سوکارنو» رئیس جمهور اندونزی در کنفرانس باندونگ گفت: ملاک اتحاد ملتهای عقبمانده، نه وحدت دینی و نه وحدت تاریخی و فرهنگی و امثال آن، بلکه «وحدت نیاز» است، دین نباید میان من و شما جدایی بیندازد.
♻️انتظار این پاسخ را از من نداشت. دیدم تغییر در چهرهاش آشکار شد و با ما گرم گرفت. او دو ماه پیش ما ماند. یک روز گفت: وقتی چشمم به شما افتاد، احساس کردم دچار فاجعه شدهام. به خود گفتم: گرفتار ملا شدیم اکنون میگویم: من در عمرم کسی را از جهت سعه صدر و عدم تعصب، مانند شما ندیدهام!
📚 خون دلی که لعل شد ص۲۴۶
📌روزشمار وقایع روحانیت
@taqvimeolama
1357-02-23_128k_سخنرانى_در_جمع_روحانيون_و_طلاب_درباره_اوضاع_ايران_و_رهنمود_به_انقلابيون__1.mp3
3.8M
🔺انتقاد امام خمینی از سکوت حوزه علمیه نجف
🔹هر انقلاب اسلامی توی آن یک مطلبی هست، توی آن یک کُشتنی هست، یک ناراحتی هست، همچو نیست که خوب [بدون قربانی باشد]؛ اسلام را ما باید ببینیم اولش چه جور به دست آمد.
🔸این اسلام، این پیغمبر اکرم (ص) آن وقتی که اجتماعات را درست کرد و توانست قیام بکند بر ضد شرک و کفر و بیعدالتیها، با چه مصیبتهایی گرفتار بود، چه جنگهایی کرد و چه کشتههایی داد و خودش چه زحماتی کشید و چه جراحاتی برداشت.
🔻ادامه در مطلب بعدی👇
📌روزشمار وقایع روحانیت
@taqvimeolama
🔺ادامه از مطلب قبلی👆
🌀 اسلام از اول، وقتی زاییده شده است، آن روزی که اعلام شد به اینکه حالا دیگر باید قیام کرد در مقابل [طاغوت]، از آن روز برنامهاش این بود که بزند و بکشد و کشته بشود برای اصلاح حال جامعه. برای اینکه این دزدها و این خیانتکارها را قطع ایادیشان را بکند، قطع حیاتشان را بکند؛ اینها مضر به جامعه هستند.
⚡️این باغدارها و این کاروان دارهای قریش مضرِّ به جامعه هستند، اینها باید از بین بروند. اصلًا اول اسلام وضعش این بوده. وقتی دست من و شما رسیده، اسلام به این صورت در آمده که جز مطالعه کتاب کاری دیگر نمیکنیم و کاری دیگر نمیگوییم بکنند.
🍁خدا میداند که من برای حوزهها متاسفم. من برای حوزه نجف متاسفم. آقا، حیثیتش را دارد از دست میدهد حوزه نجف؛ حیثیتش را پیش مسلمین دارد از دست میدهد. من متاسفم برای این.
☄ اشخاص [مهم] نیستند، من برای حوزه متاسف هستم. یک حوزه هزار ساله و هزار و چند صد ساله دارد حیثیتش را از دست میدهد. شما ملاحظه کنید، در تمام این صحبتهایی که در ایران هست، از اول تا آخر بروید مطالعه کنید، تمام اعلامیههایشان را مطالعه کنید، اعلامیه چه جناح متدین، چه جناح روشنفکر، چه جناح اهل علم، بروید مطالعه کنید، اسمی از نجف دیگر نیست؛ نجف مَنْسی است. به داد این نجف برسید شما آقایان.
📌روزشمار وقایع روحانیت
@taqvimeolama
🔺گزارش ساواک از توزیع عکس امام خمینی در تهران
این سند راجع به ارسال عکسهایی از حضرت امام در سال 1342 از قم به تهران است. در این عکسها حضرت امام با عنوان «مرجع تقلید شیعیان» معرفی و به گفتهی منابع ساواک در بسیاری از مغازههای تهران نصب شده است
📌روزشمار وقایع روحانیت
@taqvimeolama
🔺گزارش ساواک از سخنرانی آیت الله خزعلی در قزوین
💠این سند برگی از تاریخ انقلاب در قزوین است و به سخنرانی مرحوم آیتالله ابوالقاسم خزعلی در مسجد سید علی قزوینی اشاره دارد.
🌦از این سند چند نکته مهم قابل استخراج است.
1- نقش محوری روحانیون انقلابی در پراکندن و گستراندن پیام دعوت به انقلاب اسلامی. روحانیون انقلابی شهرهای مختلف با هم در ارتباط بودند و مردم را به آگاهی و مبارزه فرا میخواندند.
2- جایگاه مساجد به عنوان پایگاههای انقلاب اسلامی؛ برای فهم چگونگی وقوع انقلاب اسلامی باید دو مؤلفه مساجد (پراکندگی جغرافیایی) و شبکهای از روحانیون انقلابی را در کنار هم در نظر گرفت. روحانیون انقلابی، مساجد را به سنگرهای مبارزه علیه رژیم پهلوی تبدیل کرده بودند.
3- حضور مردم هم در مساجد از نکات جالب این سند است. حضور سیصد، چهار صد نفر از مردم قزوین در سخنرانی آیتالله خزعلی آمار جالبی است. تاریخ سند یعنی سال 1352 (پنج سال پیش از پیروزی انقلاب اسلامی) در این باره مهمتر است.
4- موضوع و محتوای سخنرانی آیتالله خزعلی نیز مهم است. خداشناسی، انتقاد از اوضاع فرهنگی (نشریات، سینما) و اوضاع منطقه از محورهای سخنرانی آیتالله خزعلی بوده است.
📌روزشمار وقایع روحانیت
@taqvimeolama
🔺نامه امام خمینی به نوه اش سید حسین، فرزند سید مصطفی
🔹پسرم، حسین خمینی! جوانی برای همه خطرهایی دارد که پس از گذشت ایام انسان متوجه میشود.
🔸من میل دارم کسانی که به من مربوط هستند در این کورانهای سیاسی وارد نشوند.
🌀 من امید دارم که شما مجاهدت در تحصیل علوم اسلامی، با تعهد به اخلاق اسلامی و مهار کردن نفس اماره بالسوء، برای آتیه مورد استفاده واقع شوی.
⚡️ من علاوه بر نصیحت پدری پیر به شما امر شرعی میکنم که در این بازیهای سیاسی وارد نشوی و واجب شرعی است که از این برخوردها احتراز کنی.
🍁من به شما امر میکنم که به حوزه علمیه قم برگرد و با کوشش به تحصیل علوم اسلامی- انسانی بپرداز.
▫️ از خداوند تعالی توفیق شما و همه محصلین را خواستارم.
▫️روح الله الموسوی الخمینی
📆۱۳۶۰/۰۲/۲۴
📌روزشمار وقایع روحانیت
@taqvimeolama
🔺فتوای سبز
🔹در زمان ناصرالدین شاه، شرکتی انگلیسی رژی، قراردادی با ایران امضا کرد. بر اساس این قرارداد، خرید و فروش و تولید محل توتون و تنباکوی ایران در داخل و خارج، به مدت پنجاه سال به صورت انحصاری به آقای ماژور تالبوت و شرکای او داده شد. در مقابل، صاحبان امتیاز متعهد شدند سالانه مبلغ پانزده هزار لیره انگلیسی و یک چهارم سود کمپانی را پس از کم کردن همه مخارج، به دولت ایران بپردازند.
🌱انگلیس در پوشش این قرارداد بر مقدرات حکومت ایران سایه انداخت و تجهیزات نظامی و مبلغان تبشیری را وارد کرد و به تبلیغ مسیحیت دست زد.
💢رهبران مذهبی وقتی این وضعیت را دیدند، کوشیدند افزون بر گوشزد کردن زیان های اقتصادی این قرارداد، پی آمدهای فرهنگی و اجتماعی آن را نیز به مردم یادآور شوند. مردم به ندای رهبران خود پاسخ مثبت دادند و دست به قیام گسترده و عمومی زدند. در این شرایط میرزای بزرگ فتوای تحریم تنباکو را صادر کرد. متن فتوا به این شرح بود:
بسم الله الرحمن الرحیم
«الیوم استعمال توتون و تنباکو بأی نحو کان در حکم محاربه با امام زمان عج) است. حرره الاحقر محمدحسن الحسینی».
💠شروع فتوا با نام خدا، نشانه قداست کلام و یاری خواستن از قدرت بی پایان خداوندی است. واژه «الیوم»، به معنای «امروز» نیز نشان دهنده آن است که فتوا به مناسبت امری مستحدث صادر شده و در حقیقت، از احکام ثانویه است. واژه «استعمال»، برای هر نوع استفاده و مصرف توتون و تنباکو به کار می رود و همراه با قید «بأی نحوکان» به معنای «هر گونه که باشد»، جلوی هر نوع نیرنگ و حیله به ظاهر شرعی را می گیرد.
🌦نکته دیگر در این فتوا این است که به جای کاربرد واژه «حرام»، از تعبیر حساس و تکان دهنده «در حکم محاربه با امام زمان عج) است»، استفاده شده است. این تعبیر، استعمال توتون و تنباکو را از حد گناهی معمولی به بالاترینِ گناهان که همان تیغ کشیدن به روی ولی خدا و ستیز با کیان اسلام است، بالا برده است. ازاین رو، به گفته تاریخ نگاران، حتی اوباش فاسق که از هیچ گناهی رویگردان نبودند، چپق های خود را شکستند و تکه های آن را جلوی عمارت کمپانی انباشتند و فریاد برآوردند: «ما شراب را آشکارا می خوریم، ولی چپق را تا آقا میرزا حلال نکند، دم نخواهیم زد. شراب خوردن توبه دارد، ولی محاربه با امام زمان عج) توبه ندارد».
🔻این فتوای کوتاه و قاطع، چون آیات آسمانی در قلب ها نفوذ کرد و حماسی ترین و شکوهمندترین نهضت مردمی را پدید آورد که تا آن زمان در تاریخ بی مانند بود. وحدت مردم در پیروی از این حکم، دولتیان را بر آن داشت، به منظور ایجاد خلل در رفتار معترضانه مردم، شایعه جعلی بودن حکم را مطرح کنند و برای خنثی کردن تأثیر آن بکوشند.
🔅مردم و علما برای کسب اطمینان از درستی حکم، تلگرام ها و نامه هایی به سامرا فرستادند. در پاسخ آنان، میرزا حسین نوری، محدث و فقیه مشهور، در تلگرامی برای داماد خود، شیخ فضل الله نوری، درستی حکم و صدور آن را تأیید کرد.
◾️دولت، نخست در برابر موج اعتراض، انحصار داخلی را لغو و اعلام کرد مردم می توانند توتون و تنباکوی خود را آزادانه در داخل کشور خرید و فروش کنند. با لغو انحصار داخلی، علما در برابر اصرار امین السلطان گفتند: «چون امتناع مردم از استعمال دخانیات مستند به حکم میرزای شیرازی است، تنها چاره کار، مراجعه به وی و کسب اطلاع از نظر اوست».
🌀سرانجام شاه در پنجم جمادی الاخر سال 1309، برای اطمینان بیشتر، در نامه ای به امین السلطان، لغو کامل امتیاز را اعلام کرد تا وی این خبر را به آگاهی مردم و علما برساند. به این ترتیب، علما از صحت اعلان های دولت و فسخ امتیاز مطمئن شدند و برای پایان دادن به انتظار مردم و برقراری آرامش در جامعه، در 25 جمادی الاخر سال 1309 پایان حکم تحریم را اعلام کردند.
📌روزشمار وقایع روحانیت
@taqvimeolama
🔺گزارش ساواک از انتشار عکس امام خمینی در تهران
💢مواضع صریح و قاطع امام به سرعت در سراسر کشور انتشار یافته و قلبهای عموم مردم را به تسخیر درآورد.
🌱در سند دیگر امروز میبینیم که چگونه در بعضی از خطوط اتوبوسرانی تهران و حومه در سال 1342 عکسهای امام را نصب کردهاند. در این سند میخوانیم: «اطلاع واصله حاکی است که اخیراً عکسهای آیت اله خمینی در بعضی از اتوبوسهای خطوط 16 و 17 شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه نیز نصب شده است.»
📌روزشمار وقایع روحانیت
@taqvimeolama
🔺گزارش ساواک از سخنرانی امام خمینی در جلسات درس خارج سال 1342ش
🔹صحبتهای حضرت امام خمینی (ره) در جلسات درس خود در سال 1342 حاکی از شجاعت، ایمان و عزم راسخ ایشان برای برچیدن بساط دیکتاتوری محمدرضا پهلوی است. محور انتقادات امام در این روز عبارت بوده است از:
1- مشخص نبودن مسوولین حوادث قم و سایر نقاط کشور.
2- مخالفت با اقدامات ضد مذهبی محمدرضا پهلوی.
3- مخالفت با نفوذ بهائیها در تشکیلات رژیم پهلوی.
🌱در بخشی از این صحبتها امام خمینی (ره) با لحنی حاکی از نصیحت و تهدید میفرمایند: «چقدر من به وسیلهی آقای بهبودی و پاکروان به شاه پیغام فرستادم که این کارها فایده نداشته و عاقبت خوبی در برنخواهد داشت. بالاخره خونها جاری گردید. دیدید آخر کار به کجا کشید. پس بنابراین همان طوری که شما دست بردار نیستید ما هم دست بردار نیستیم. دیدید سازمان امنیت کثیف و خبیث چه کارها صورت داد؟ رئیس شهربانی قم چه اعمالی را مرتکب شد؟ آیا با این وصف خیال میکنید ما دست بردار هستیم[؟] خیر تا روزگارشان را سیاه نکنیم ساکت نخواهیم نشست.»
📌روزشمار وقایع روحانیت
@taqvimeolama