و حتی استاد پناهیان به این نکته هم اشاره کرده اند که کار تشکیلاتی و دست جمعی باید در کودکی در مدارس و در خانه به کودکان آموزش داده شود.
👇👇👇👇👇👇
📚تربیت کودک مسلمان
خانه و مدرسه باید محلی باشد که بتوان کار گروهی و تشکیلاتی را در آن آموزش داد.
⚡️ #تشکیلاتی مثل بسیج یا ادارهکنندگان یک هیأت و اساساً هر نوع تشکّل مؤمنان در کنار همدیگر، همگی بنا بوده ما را در جهت «اِجتماع مِنَ القُلوب» رشد بدهد. مشکل کار اینجاست! این را باید درست کنیم.
⚡️ مشکل ما دشمنان نیستند، مشکل در ضعف بسیجی بودن است. ما در #خانه و #مدرسه باید طوری #تربیت شویم که بتوانیم در کار گروهی و تشکیلاتی موفق باشیم. اما #کار_تشکیلاتی تقریباً از رویه عموم مذهبیها به دور است. مسیر رشد اینجاست.
⚡️ یک حزباللهی بدون اینکه کار تشکیلاتی بکند و عُرضه و اخلاق تشکیلاتی بودن را داشته باشد، میتواند به سهولت خودش را حزباللهی و مؤمن بنامد! بله؛ چنین کسی در تظاهرات هم شرکت میکند، و حرکتهای تودهای را بلد است، ولی این کافی نیست.
#استاد_پناهیان
📚تربیت کودک مسلمان
نکته دیگری که کارشناس تلویزیونی میگفت مربوط به قدرت نه گفتن بود. یکی از ایرادات نظام آموزشی ما این است که انتقاد کردن را به ما آموزش نمی دهد. ما هیچ گاه به معلم خودمان نه نمی گوییم و هرچه که معلم می گوید را تایید می کنیم. و اصلا شاگرد خوب در مدارس شاگردی نیست که مدام به معلم ان قلت بیاورد و حرف معلم را نقد کند، بلکه شاگرد خوب شاگردی است که هر چه معلم می گوید تأیید کند و همه صحبتهای معلم را حفظ کند و امتحان بدهد.
اگر مدارس به جایی برسند که نقد کردن و ان قلت آوردن دانش آموز ارزش تلقی شود، نسلی پرورش می یابند که خلاقیت دارند و کارهای خلاقانه انجام خواهند داد. که در آینده برای کشور و اسلام موثر خواهند بود. به کمک این نوع آموزش شخصیت هایی ایده پرداز، خلاق، اهل فکر و فلسفه و.... تربیت می شوند که هرجایی به کار گرفته شوند، آن کار را به بهترین شکل انجام خواهند داد...
📚تربیت کودک مسلمان
یکی از مسایل مورد توجه در بحث تربیت فرزندان که متناسب با فرهنگ اسلامی ما است، تربیت دینی فرزندان میباشد؛ در این میان واقعه کربلا نه یک حادثه بلکه یک دانشگاه بزرگ تربیتی است، واقعهای که بسیاری از آموزههای دینی را در بر دارد، و ما میتوانیم با الگو قرار دادن جریان عاشورا، گامهای مؤثری در امر تربیت دینی کودکان و فرزندانمان برداریم. نگاه حضرت امام حسین(علیه السلام) به فرندان خود و فرزندان خواهر و برادر و حتی اصحاب و بالاتر از این در برخورد اولیه با دشمنانش آنهم در بحبوحه جنگ یک نگاه تربیتی بود. و این خود بزرگترین الگو برای والدین میباشد. زمانی كه انگیزه و فكر كودك عاشورایی شده و از آرمانهای حسینی الهام گرفت، در موقعیتهای مختلف زندگی با ذهن فرد عجین شده و ظاهر میشود.
حتماً شما هم قبول دارید که اهل بیت(ع) در هر مسئله ای پیشتاز و الگو هستند و ما باید از سبک زندگی آنان در زندگیمان استفاده کنیم. حالا شما میتوانید از چند نکته ی تربیتی در سیره ی امام حسین(ع) استفاده کنید:👇👇👇
📚تربیت کودک مسلمان
#ابراز_محبت_به_فرزندان
شاید این موضوع نظر شما را نیز به خود جلب کرده باشد که حتی کسانی که میگویند ما بچه دوست نداریم، به محض فرزند دار شدن عاشق و شیفته ی آن کودک میشوند و حاضرند جانشان را هم برای او بدهند. اما در اصول تربیتی آنچه مهم است ابراز این احساسات و نمایش این محبتهاست.
امام حسین(ع) به عنوان الگویی کامل در تربیت فرزند، با انجام رفتارهایی مانند در آغوش گرفتن، به سینه چسباندن، بوسیدن و حتی به کار بردن کلمات و واژههای زیبا سعی میکردند تا محبت خود را به فرزندانشان نشان دهند.
عبید الله بن عتبه تعریف میکند که روزی نزد امام حسین(ع) بودم که علی بن حسین(ع) که در آن زمان کودک بود، وارد شد. حضرت(ع) او را صدا زدند و در آغوش گرفتند و به سینه چسبانیدند. میان دو چشمش را بوسیدند و سپس فرمودند: پدرم به فدایت باد، چقدر خوشبو و زیبایی!
جعید همدان یکی از یاران امام حسین(ع) میگوید: روزی نزد حضرت حسین(ع) رفتم در حالی که او دخترش سکینه را بر سینه چسبانیده و نوازش میکرد. وقتی که وارد شدم، امام به همسرش فرمود: ای خواهر قبیله کلاب! دخترت را از من بگیر. سپس با من در مورد انواع مردم به گفتگو نشست.
#تربیت_حسینی
📚تربیت کودک مسلمان
#تربیت_با_روش_بصیرتی
این روش ارزش والایی دارد. بصیرت شناختی است که در مسئله تربیتی فرد باید شناخت صحیح نسبت به مسائل داشته باشد تا بتواند فرزندش را درست تربیت کند لذا، اموری چون شناخت صحیح از انسان، یا زن و فلسفه حجاب او، یا محرم و دلیل عزاداری و هدف امام حسین از قیام در این ماه و… که در صورتی یک مادر یا پدر میتواند به کودک خود این مسائل را آشنایی بدهد که خود بر آنها آگاهی و شناخت جامع و کاملی داشته باشد و به تشخیص خود بتواند کودک را نیز شناخت بدهد. بیان اموری چون احکام روابط زن و مرد پس از بلوغ، احکام محرم و نامحرم و تمامی این امور باید اول توسط والدین بررسی و شناخته شود و سپس بر طبق فهم و درک کودک خلاصه شده و به او فهمانده شود.
# تربیت_حسینی
📚تربیت کودک مسلمان