💠 لزومي نداره در مورد دلخوری هاتون با همسرتون با بچهها صحبت كنيد. آنها نه مشاور هستند و نه ميتوانند به شما كمك كنند بلكه تنها نتيجهاي كه اين كار ميدهد شكسته شدن ابهت پدري است كه اگر بشكند، اقتدار خانواده زيرسؤال ميرود.
👈 در ادامه بخوانید... 👇👇
.
#فرزندپروری
#تربیتی
#روانشناسی_خانواده
🆔 @tarbiatonline
#روانشناسی_خانواده
اگر میخواهید بانوی خانهتان باشید باید همسرتان، مرد خانه باشد؛ با تمام آن تعاریفی که در فرهنگ ما از مرد خانواده وجود دارد.
شما عزيزتر خواهيد بود، با آرامش بيشتري زندگي خواهيد كرد و فرزندانتان هم با سلامت روان بيشتري رشد ميكنند و براي پذيرش نقشهاي فردايشان آماده ميشوند اگر شما هم براي تثبيت جايگاه همسرتان، همراه باشيد و خانهاي بسازيد كه پدر خانواده در آن كوهي استوار و حمايتگر و مادر خانواده دريايي مهربان و آرامشبخش باشد.
👈شرط اول، احترام به پدر💠💠👇
شما بهعنوان خانم خانه اگر بخواهيد احترامتان حفظ شود و خانهتان بينظم و قاعده نباشد، بايد پرچم دار حفظ احترام به پدر خانواده باشيد. اينكه در نسلهاي امروزي بين زن و شوهر، رفاقت و صميميت بيشتري در ظاهر به چشم ميخورد، بسيار زيباست اما اگر اين صميميت و در اصطلاح راحت بودن بخواهد مانع از حفظ احترام شود نتيجهاش خانهاي خواهد بود كه در آن سنگرويسنگ بند نميشود.
پدري قوي كه به واسطه رابطه موفقتان باهم، حرمت زيادي برايتان قائل است باعث ميشود بچهها به هر دوي شما احترام بگذارند و اين شرايط، ضمانت اجرايي خوبي خواهد بود براي اجراي قوانيني كه در خانهتان وضع ميكنيد تا نظام خانوادهتان مستحكمتر باشد.
حفظ حرمت پدر چيزي است كه هم در رفتار شما آموخته ميشود هم در حرفهايتان.
وقتي شما در گفتار، احترام شوهرتان را رعايت كنيد، زماني كه فرزندتان صدايش را بالا ببرد يا حرف نامناسبي بزند، ميتوانيد در خلوت مادر و فرزندي به او تذكر بدهيد و بخواهيد كه ديگر چنين رفتاري را تكرار نكند.
اما اگر خودتان شوهرتان را با الفاظ زيبا صدا نكنيد، جملات شايسته بهكار نبريد و اختلافاتتان را بر سرش فرياد بزنيد، ديگر نميتوانيد از فرزندانتان توقع داشته باشيد برعكس شما رفتار كنند. رطب خورده نميتواند منع رطب كند؛ اين يك قانون هميشگي است.
👈 در ادامه بخوانید... 👇👇
.
#فرزندپروری
#تربیتی
#روانشناسی_خانواده
🆔 @tarbiatonline
#روانشناسی_خانواده
👈 دوم ؛ براي همهچيز متشكرم 💠💠👇
بين شما و همسرتان باتوجه به تربيت، فرهنگ و توافق اوليهاي كه با هم داشتيد، حقوق و تكاليفي وجود دارد. شوهر شما در قوانيني نامرئي اما لازمالاجرا اغلب شبها زباله را بيرون برده، خريد خانه را انجام ميدهد، شما را براي تفريح به رستوران و پارك ميبرد و كارهاي زياد ديگري را هم انجام ميدهد تا شما در آرامش باشيد.
درست است كه شما هم ملزم به انجام كارهايي هستيد و درست است كه اگر زباله را به دم در ميبرد، فقط شما نبودهايد كه توليد زباله كردهايد، خود او هم در آن سهمي داشته اما اينكه وقتي برميگردد از او تشكر كنيد، كار سختي است؟
اينكه وقتي فهرست خريدتان را تهيه ميكند، بهجاي ايراد گرفتن از نوع خريدش به او بگوييد: « ممنونم، خسته نباشي، زحمت كشيدي» خيلي برايتان هزينه دارد؟
اين حرفها نه گفتنش كار سختي است و نه باعث ميشود كه همسرتان از دفعه بعد خريد بدتري انجام دهد.
شما با اين كار، هم فرهنگ خودتان را نشان دادهايد هم به فرزندانتان آموختهايد كه وقتي ديگري كاري براي آنها انجام ميدهد حتي اگر وظيفهاش باشد و به خواست خودش انجام داده باشد، باز هم بايد از او تشكر كنند و اين چيزي است كه در عمل و طي زمان براي آنها نهادينه خواهد شد.خانهاي كه اهالي آن هيچ كاري را وظيفه ديگري ندانند و در قبال كارهاي هم تشكر كنند، خانه آرام و مناسبي براي زندگي خواهد بود.
👈 سوم ؛غيبت پشتسر بابا؟ 💠💠👇
يكي از مواردي كه برخي اوقات خانمها در زندگي خانوادگي انجام ميدهند و آفتهاي زيادي دارد مكالمات تلفني با مادر، خواهر يا دوستانشان در مورد زندگي شخصيشان است. اينكه حرفهايتان را بزنيد، درد دل كنيد، در مورد موضوعات مختلف با يكديگر همفكري داشته باشيد، مشكلساز نيست
اما اگر قرار باشد گوشي تلفن را برداريد و از اختلاف ديروزتان با همسرتان صحبت كنيد و جزئياتش را چنان مو به مو تعريف كنيد كه مادر يا دوستتان در جريان ريز موضوعات بين شما قرار بگيرد، آن وقت يك زنگ خطر جدي به صدا درميآيد.
واقعيت اين است كه بيشتر انسانها وقتي از كسي دلخور هستند و اختلافي بينشان رخ داده، بهجاي آنكه موضوع را بيطرفانه تعريف كنند، از نگاه خودشان و به نفع خودشان حرف ميزنند.
شما هم از اين قاعده مستثني نيستيد.
نهتنها از همسرتان پيش كسي بدگويي نكنيد حتي پشت سر پدر خانواده مقابل بچهها هم حرف نزنيد؛ مثلا اگر هميشه دير به خانه ميآيد، مشكل مالي دارد، از روابط او در دنياي مجازي ناراحت هستيد يا هر چيز ديگري كه باعث شده از شوهرتان دلخور باشيد، لزومي ندارد در مورد اينها با بچهها صحبت كنيد. آنها نه مشاور هستند و نه ميتوانند به شما كمك كنند بلكه تنها نتيجهاي كه اين كار ميدهد شكسته شدن ابهت پدري است كه اگر بشكند، اقتدار خانواده زيرسؤال ميرود.
👈 در ادامه بخوانید... 👇👇
.
#فرزندپروری
#تربیتی
#روانشناسی_خانواده
🆔 @tarbiatonline
#روانشناسی_خانواده
👈 چهارم ؛محدوديتهاي ابرقهرمان زندگي من 💠💠👇
درست است كه اگر جايگاه پدر حفظ شود و در نگاه فرزندان يك كوه استوار هميشه پابرجا در خانه به نام «بابا» وجود داشته باشد، آرامش بيشتري خواهند داشت اما اين يك واقعيت است كه هيچ پدري از عهده تمام خواستههاي خانوادهاش برنميآيد.
مشكلات اقتصادي، بيماري، مشغله زياد و دلايل ديگري ممكن است باعث شود كه پدر از عهده برآورده كردن خواستههاي فرزندان برنيايد.
شما بهعنوان مادر خانواده از همان ابتدا بايد اين موضوع را يك امر عادي جلوه دهيد تا براي فرزندانتان طبيعي باشد كه برخي از خواستههايشان با جواب منفي روبهرو شود، نه به آن علت كه خواستهشان اشتباه است بلكه به اين دليل كه موقعيت برآورده كردن آن وجود ندارد.
قرار نيست پدر خانواده يك ابرمرد باشد كه ميتواند با يك دست ميز را بلند كند و با دست ديگر مبل را.
قرار نيست پدر خانواده هر كاري را كه خودش و فرزندانش اراده ميكنند، انجام دهد تا عزيز و محترم باشد.
پدر با محدوديتهاي مختلفي كه براي همه وجود دارد، پدر است؛ تكيهگاه، مقتدر و حمايتگر. مهم اين است كه شما اين جايگاه را براي همسرتان با كمك و همفكري خودش تثبيت كنيد تا خانهاي آرام داشته باشيد.
#فرزندپروری
#تربیتی
#روانشناسی_خانواده
🆔 @tarbiatonline
👈جملاتی برای بالا بردن اعتماد به نفس کودکان:
۱. من به تو اعتماد دارم.
۲. حضور او در جمع خانواده را مهم بدانید. مثلا بگویید « وقتی خدا تو رو به ما داد، می دانست ما چه چیزی در زندگی احتیاج داریم».
۳. ببخشید عزیزم.
۴.من تو را می بخشم.
۵.امشب می خواهم فقط وقتم را با تو بگذرانم. چه کاری دوست داری که انجام بدهیم؟
🆔 @tarbiatonline
35.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
اینها #فرشته هستند.
در مورد کودکان #مهربان #سندرم_داون بخوانید👇👇
#روانشناسی_کودک
#تربیتی
#این_اثر_ماندگار_است.
🆔 @tarbiatonline
تربیت آنلاین
اینها #فرشته هستند. در مورد کودکان #مهربان #سندرم_داون بخوانید👇👇 #روانشناسی_کودک #تربیتی #این_اثر_م
اینها #فرشته هستند. ❤️
تقریبا از هر هفتصد کودکی که به دنیا می آیند یک نفر مبتلا به #سندروم_داون است. سندروم داون نوعی اختلال #کروموزومی است که به کم توانی ذهنی و جسمی منجر می شود. کودکان مبتلا به این سندروم البته تربیت پذیرند و بسته به فضای خانوادگی و فرهنگی جامعه به قدر مقدور امکان رشد و نمو دارند. پیشرفت علم پزشکی در تشخیص زودرس اختلالات ژنتیکی در دوران جنینی، شاید در آینده ای نه چندان دور نسل های بعدی را فاقد مبتلایان به این سندروم کند. اما اکنون که این مبتلایان در میان ما هستند باید در موردشان ملاحظات اخلاقی را لحاظ کرد. متاسفانه بسیاری از ما فکر می کنیم این کودکان خطرناکند و فرزاندانمان و حتی خودمان را از آنها دور می کنیم. این امر منجر به انزوای این کودکان و افزایش درد و رنجشان می شود و با مفهوم ارزش ذاتی انسان در تضاد است. از سوی دیگر ترحم به ایشان نیز مانع #آموزش فعال می شود و آنها را به شخصیت هایی وابسته تبدیل می کند. دو نگاه به این افراد در جامعه وجود دارد. نگاه اول که متاسفانه نگاه غالب نیز هست این مبتلایان را خطای روزگار می داند و فکر می کنند که این افراد سربار خانواده و جامعه اند و خار گلستان جهان به شمار می آیند. از این منظر، در بهترین تلقی، شاید این مبتلایان، بهانه ای باشند تا قدر سلامتی مان را بیشتر بدانیم. نگاه دیگر بر این باور است که درختان باغ روزگار، گوناگون و متنوعند و کودکان مبتلا به سندروم داون این تنوع را معنا می کنند. به نظر می رسد که ما در حوزه سلامت به ترویج نگاه دوم سخت محتاجیم. مبتلایان به سندروم داون زبان بزرگتری دارند اما همچون برخی از ما جلوافتادگان ذهنی! زبانشان دراز نیست و دیگران را آزار نمی دهند. مبتلایان به این سندروم از نظرذهنی از ما ضعیف ترند و به همین دلیل سر کسی کلاه نمی گذارند در حالی که انسانند. شاید آرزویمان این باشد که دیگر کسی با این بیماریها به دنیا نیاید اما درنگ کنیم، این کودکان عوامل کوچکی هستند برای بزرگترین مهربانیها... شاید جهانمان با این بچه ها مهربانتر باشد.
.
✍ دکتر #حمیدرضا_نیازی
.
#سندرم_داون
#اینها_فرشته_اند
#تربیت
#تربیت_فرزند
#کودک
#روانشناسی
#روانشناسی_خانواده
#خانواده
#زندگی
#تربیت_آنلاین
#این_اثر_ماندگار_است✌
🆔 @tarbiatonline
#پیامبر عزیز خدا (ص) میفرمایند:
هر چه ایمان بنده زیاد شود؛ محبت او به همسرش نیز زیاد میشود.
😍❤️😍
#همسرداری
#زن_و_شوهری
#روانشناسی_خانواده
🆔 @tarbiatonline
تربیت آنلاین
#پیامبر عزیز خدا (ص) میفرمایند: هر چه ایمان بنده زیاد شود؛ محبت او به همسرش نیز زیاد میشود. 😍❤️😍
بعضی وقتا بدون مناسبت به همسرتون😍 گل هدیه بدین.
🌸😍🌸😍🌸😍🌸😍🌸
پیامبر عزیز خدا صلی الله علیه و آله می فرمایند:
هر چه ایمان بنده زیاد شود، محبت [وی] به همسرش نیز زیاد می شود .»
یک روانشناس گفت: اگر آقایان جوان می دانستند که با دادن گل به همسرشان چه انقلابی در درون او به وجود میآورند، یک لحظه از این کار غفلت نمی کردند و البته توصیهها این است که بدون مناسبت به همسران خود گل هدیه بدهید و تاثیر متقابل آن را در زندگی شخصی ببینید.
#همسرداری
#روانشناسی_خانواده
#فرزندپروری
#تربیت
#ازدواج
#تربیتی
#تربیت_آنلاین
#این_اثر_ماندگار_است ✌🏻
🆔 @tarbiatonline
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 نحوه #تربیت کودکان آینده آنها را در جوانی رقم میزند.🤔
#تربیتی
#فرزندپروری
#روانشناسی_کودک
🆔 @tarbiatonline
⚠پیش از آنکه هر کار ناپسندی را به فرزندتان گوشزد کنید، اول بگویید: دوستت دارم!
👈مثلا: «من تو را خیلی دوست دارم، ولی به نظرم این کاری که می کنی، درست نیست.»
❌نگذارید کودک با تنبیه ، احساس عدم امنیت کند!!
#فرزندپروری
#مشاوره_کودک
#یادداشت_های_تربیتی
🆔 @tarbiatonline
💠 #خانواده باید #پدر_سالار باشد.
دختر تا قبل از ازدواج پدرش را تکیه گاهش می داند و زن پس از ازدواج شوهرش را تکیه گاه می داند.
پس این هنر زن است که با هر چه بیشتر #اقتدار دادن به همسرش هم تکیه گاه امنی برای فرزندان درست کند و هم برای خودش.
#خانواده_سالم
#تربیتی
#همسرداری
🆔 @tarbiatonline
✅تربیت غلط جنسی
🚫🚫روش هايي که فرهنگ تجاوز را به فرزندان خود آموزش می دهیم🚫🚫
بدیهی است هیچ پدر و مادری بصورت عامدانه به فرزندان خود آموزش نمیدهد که مثلا فرهنگ تجاوزگری کار خوبی است. اما مطالعات نشان داده است بسیاری از والدین در زندگی روزمره، ناخواسته در گسترش فرهنگ تجاوزگری مشارکت میکنند.
۱- «اشکال نداره، اون پسره دیگه»
این جمله از همان کودکی باعث القای این حس میشود که پسر بودن توجیهی کافی برای رفتارهای بد و غلط است. رفتارهایی مانند دعوا کردن، تخریب اسباب بازی دیگران، رفتارهای طلبکارانه و خشونت آمیز … اما واقعیت این است که پسرها هم کاملا قادر هستند احترام گذاشتن به اموال، به بدن و به حریم خصوصی افراد را یاد بگیرند
ولی اگر پسران یاد بگیرند که بالاتر از قوانین و قواعد هستند و قادر به کنترل احساسات، خشم و هوسهایشان نیستند این آموزش در ذهن آنها در بزرگسالی هم باقی می ماند. برای همین نباید تعجب کرد چرا تا بدین حد آزار جنسی، خواه به شکل تجاوز و خواه به صورت لمس یا نگاه یا مزاحمت کلامی، شایع و رایج است. چون یاد گرفته اند که «اشکال نداره، اون پسره دیگه»
۲- مجبور کردن پسرها به بوسیدن و بغل کردن دیگران
همه ما دیده ایم که والدین خوش قلب و مهربان به فرزندان خود میگویند که کودک دیگری یا فرد بزرگسالی را در آغوش بگیرند و ببوسند. اما والدین اغلب در نظر نمیگیرند که آیا واقعا کودک آنها مایل است اینکار را بکند؟ همین رفتار در ذهن بچه این پیام را جای میدهد که جلب رضایت و گرفتن اجازه برای بوسیدن و بوسیده شدن، برای نزدیک شدن به دیگران، برای لمس دیگران و برای ورود به حریم فیزیکی و خصوصی آنها اصلا اهمیتی ندارد. مشابه این حالت هم وقتی است که بدون کسب اجازه از کودک، آنها را در آغوش بگیریم و ببوسیم، حتی اگر آن کودک این کار را دوست نداشته باشد.
به جای این کار میتوان به جای اینکه موقع خداحافظی بگویید «مادربزرگ را بغل کن» از بچه بپرسید «آیا میخواهی او را بغل کنی؟» این رویکرد به بچه شما می آموزد که خواسته و میل درونی کودک به عنوان یک انسان اهمیت دارد و شما به خواست و رضایت درونی او احترام میگذارید.
جلب رضایت دیگران و کسب اجازه برای نزدیک شدن به بدن آنها اهمیت دارد
۳- «مگه چکار کردی که او تو رو کتک زد؟»
این یکی از موارد دشوار بخصوص برای والدینی است که بیشتر از یک فرزند دارند. جر و بحث بین فرزندان که نهایتا منجر به درگیری فیزیکی میشود اتفاق شایعی است اما:
این سوال که «چکار کردی که تو را کتک زد»، هم به کودک قربانی و هم به کودک پرخاشگر می آموزد که این فرد قربانی و کتک خورده است که دیگران را مجبور به رفتارهای غلط میکند. نمونه مشابه و بسیار رایج و فراگیر این نوع پرسش را در میتوان در این نوع سوال کردن دید که «آن شب چه لباسی پوشیده بودی که به تو تجاوز شد؟» یا مثلا «چه رفتاری داشتی که در خیابان مزاحمت شدند؟».
به جای این سوالها باید از هر دو کودک بخواهید تمام ماجرا را از آغاز تا پایان برایتان تعریف کنند. به اینصورت قبل از تصمیم گیری و سرزنش کودک مقصر، احتمالا میتوان دید بهتر و کاملتری نسبت به ماجرا داشت. سپس بدون آنکه به تنبیه بدنی و یا خشونت کلامی دچار شوید، با کودک مقصر صحبت کنید.
ریشه این توجیهات که «عصبانی شدم و نفهمیدم چه شد» یا «خون جلوی چشمانم را گرفت» از همین جا و از همین آموزشهای مهم و ساده در کودکی نشات میگیرد.
۴- او را زدم چون دوستش دارم
مهم نیست فرزند شما دختر باشد یا پسر ولی این عبارت که «ناراحت نباش، او تو را زد چون دوستت دارد» هیچگاه نباید از دهان والدین خارج شود. این عبارت باعث تقویت این باور میشود که عشق مساوی است با رنج کشیدن، و یا اینکه اگر کسی را دوست داریم پس اشکالی ندارد که باعث آسیب جسمی یا روحی اش بشویم.
این آموزش نه تنها در آینده منجر به بالاتر رفتن احتمال خشونت و زد و خوردهای زناشویی خواهد شد، بلکه به کودک یاد میدهد که رسیدن به آرزوها و امیال شخصی، مهمتر از احساسات و خواسته های طرف مقابل است، و این دقیقا همان اتفاقی است که در تجاوزگری رخ میدهد.
#تربیت_جنسی
#یادداشت_های_تربیتی
#فرزندپروری
🆔 @tarbiatonline
💟گاز گرفتن در كودكان
⁉️وقتي در حال بازي با كودكتان هستيد ناگهان كودك دستتان را گاز مي گيرد. چه بايد كرد؟
❌آنچه نبايد انجام دهيد.
1ــ گاز نگيريد، بعضي والدين فكر مي كنند گاز گرفتن متقابل به كودك ياد مي دهد كه گاز نگيرد، اما كودكان نمي دانند كه گاز گرفتنشان باعث درد شما مي شود و برعكس. تنها اثرش اين است كه به هر دوتان آسيب مي رسد و روابطتان خدشه دار مي شود.
✅آنچه بايد انجام دهيد.
1ــ كودك را به كناري برده و محكم بگوييد گاز گرفتن درد دارد.
2ــ متناوباً رفتاري مثل در آغوش گرفتن كودك را نشان دهيد.
3ــ به كودك جسمي نرم (مثل دندوني) بدهيد تا كودك گاز بگيرد.
كودكان من من، جيغ زدن، گريه و گاز گرفتن را انجام مي دهند تا با نيازهاشان ارتباط برقرار كنند. لمس و كشف مي كنند تا در مورد خود و محيط اطرافشان شناخت پيدا كنند. نه اينكه آسيب زده يا سرپيچي كنند. آن رفتارهاي كودك كه خطرناكند يا به ديگران آسيب مي رسانند را بايستي محدود كنيم. اما نبايستي كودكان را بترسانيم يا به آنها آسيبي برسانيم.
👈هدف ما كمك به كودكانمان است كه احساساتشان را بدون صدمه به خود يا ديگران نشان دهند.
1ــ مراقب نشانه ها باشيد و ياد دهيد زماني كه كودك خيلي هيجان زده يا ناراحت است، ناراحتي خود را بيان كند.
2ــ به كودك بفهمانيد كه چگونه نيازهايش را به طرق مختلف مثل كف زدن يا خنديدن بيان كند.
3ــ در پاسخ و واكنش ثابت قدم باشيد.
🆔 @tarbiatonline
تربیت آنلاین
💠 عدالت بین فرزندان #حدیث_تربیتی #فرزندپروری #روانشناسی_کودک 🆔 @tarbiatonline
💠 والدین باید بکوشند تا با فرزندان خود، عادلانه رفتار کنند. اگر یکی از فرزندان خود را بنا به علتی، بیشتر از دیگران دوست داریم، این علاقه خود را نباید نزد آنها آشکار سازیم.
. 👈فرزندان در برابر این مسئله، بسیار حساس و دقیق هستند و تحمل آن برای آنها بسیار دشوار است. گاهی پاره ای از اختلالات رفتاری در کودکان و نوجوانان، ناشی از این است که احساس می کنند پدر و مادر، میان آنها و دیگران #تبعیض قائل می شوند و این امر به عقده روحی در آنها تبدیل می شود و پس از چندی، به شکل های گوناگون از جمله سرکشی، ستیزه جویی و اضطراب، بروز می کند. گاهی نیز این افراد به افسردگی روحی دچار می شوند و موفقیت های درسی آنان نیز کاهش می یابد. برخی نوجوانان سبب انحرافات اخلاقی خود را اضطراب ناشی از همین مسئله ذکر کرده اند.
#شهید_مرتضی_مطهری درباره آثار #منفی تبعیض و بی عدالتی درحق فرزندان می نویسد:
وقتی والدین میان فرزندان غذا و میوه و شیرینی تقسیم می کنند، فکر و قضاوت بچه ها و تأثراتی که در این گونه موارد پیدا می کنند، با فکر و قضاوت پدر و مادر و نوع تأثری که به آنها دست می دهد، فرق دارد. آن احساسی که بچه ها از یکدیگر دارند، این است که هر کدام از آنها اگر ببیند سهم او از میوه یا غذا یا شیرینی یا لباس، از سهم دیگری کمتر است، ناراحت می شود، قهر می کند، گریه می کند و چون احساس مظلومیت و محرومیت می کند، درصدد انتقام برمی آید.
. 👈 بنابراین، لازم است پدران و مادرانی که به سعادت فرزندانشان علاقه مند هستند و میل دارند بچه هایشان از کودکی #روحیه_سالم داشته باشند، از اول، هیچ گونه تبعیضی میان آنها قائل نشوند. تبعیض، بذر اختلاف کاشتن است؛ بذر حسادت کاشتن و بذر انتقام کاشتن است. #تبعیض سبب می شود هم روح آن بچه محروم، فشرده و آزرده و ناراحت بشود و هم آن بچه عزیز کرده، متکی به غیر، ضعیف النفس، زودرنج، لوس و نُنر بار بیاید.
.
#تربیت
#حدیث_تربیتی
#تربیت_آنلاین
#این_اثر_ماندگار_است✌️
🆔 @tarbiatonline
🚫 به جای کودکتان جواب ندهید.
⚫️ گاهی اتفاق می افتد کسی از فرزند شما سوالی می پرسد، ولی قادر نیست سوال طرف مقابل را به خوبی پاسخ دهد.
ممکن است در این شرایط حتی دستش را جلوی صورتش بگیرد یا خود را پشت سر شما قایم کند.
🌟در این مواقع لازم نیست شما به جای او پاسخ سوال را دهید یا حتی به جای او به خاطر پاسخ ندادنش معذرت خواهی کنید. فقط کافی است موضوع بحث را سریعا عوض کرده و او را از حالت فشار و تنش ایجاد شده خارج نمایید.
🌟یادمان باشد هر کجا که می نشینیم از نگرانی خود در رابطه با کم رویی و خجالتی بودن فرزندمان سخن نگوییم. بازگو کردن این مسئله به طور مداوم، این ذهنیت را برای فرزندمان ایجاد می کند که مشکل او بسیار مهلک و لاینحل است، و از طرفی او را به خاطر عدم روابط اجتماعی صحیح اش نیز مورد مواخذه قرار ندهید.
🆔 @tarbiatonline
👈👈 غریزه ی #بازی در کودکان
#پيامبر_خدا صلى الله عليه و آله و سلّم :
#بازيگوشى (شيطنت) بچّه در دوران كودكى ، نشانگر فزونى #عقل او در بزرگسالى است .
( منتخب ميزان الحكمة : 322)
.
یکی از غریزه هایی که خداوند حکیم در وجود کودکان قرار داده، علاقه به بازی می باشد.او می دود، جست وخیز می کند و گاهی نیز با اسباب بازی هایش سرگرم می شود و از جابجا کردن آنها لذت می برد.اگر چه این حرکتها درآغاز بیهوده می نماید، ولی باعث تکامل جسم و جان کودک است و بر اثر آن #جسم کودک محکم می شود و قدرت ا#ندیشه و #ابتکار در او افزایش می یابد و نیروهای درونی او را آشکار می سازد. شاید یکی از دلایل توجه به بازی کودکان در روایات اسلامی به آن اشاره شده است همین بوده باشد.
بازی کردن #کودک، تمرین یک نوع #استقلال اراده و زنده کردن نیروی #خلاقیت و ابتکار است، زیرا هنگامی که کودک مثلا مشغول #بنائی کردن با وسایل بازی خود است، تمام دستگاه فکر او مانند یک مهندس ساختمان کار می کند و از موفقیت های خود #لذت می برد و هنگامی که در وسط کار به مانعی بر می خورد به فکر چاره می افتد که در نتیجه همه ی این کارها به رشد و ساختن #شخصیت وی تأثیر فراوان می گذارد.
.
#بازی
#کودک
#تربیتی
#خانواده
#زندگی
#فطرت
#روانشناسی_خانواده
#فرزندپروری
#روانشناسی_کودک
#حدیث_تربیتی
🆔 @tarbiatonline
#یادداشت_های_زندگی
"احتـرام بـه همســر"
🍃 فرزند آیتالله فاطمینیا نقل میکند: روزی با پدر میخواستيم برويم به یک مجلس مهم؛ وقتی آمدند بيرون خانه، ديدم بدون عبا هستند.....!
گفتم عبايتان کجاست؟ گفتند مادرتان خوابيده و عبا را رويشان کشیدهام؛ گفتم بدون عبا رفتن آبرو ريزی است....
جواب دادند: اگر آبروی من در گروی اين عباست و اين عبا هم به بهای از خواب پريدن مادرتان است؛ نه آن عبا را میخواهم نه آن آبرو را......!
💢 در خانهای که آدمها یکدیگر را دوست ندارند؛ بچهها نمیتوانند بزرگ شوند. شاید قد بکشند؛ اما بال و پر نخواهند گرفت.....!
🆔 @tarbiatonline