تربیت آنلاین
معرفی بازی 👇 🆔 @tarbiatonline
#معرفی_بازی
✅ نقشۀ گنج؛
👈 یک شیء را در محلی پنهان کنید؛ اما آدرس آن را در یک برگه به صورتی که معمولاً نقشههای گنج را مینویسند، بنویسید.
🔺 این بازی را در خانه هم میشود انجام داد.
🔹 برای رقابتی کردن این بازی میتوان به تعداد بچههایی که در این بازی مشارکت دارند، نقشۀ گنج نوشت.
🔸 برای مشارکتی کردن این بازی هم میتوان یک نقشۀ سخت نوشت تا بچهها با همکاری یکدیگر آن را پیدا کنند.
✴️ یک آیۀ قرآن، روایات، جملۀ حکمت آمیز میتواند گنجی باشد که بچهها باید به دنبال آن بگردند.
🌐 پایگاه حفظ و نشر آثار "استاد #تراشیون"
🆔 @tarbiatonline
#والدین_عزیز
👈شنونده خوبي باشيد.
👈با اوهمدلي كنيد.
👈دركنارش باشيد.
🔴اما هرگز به جاي او مشكلش را حل نكنيد.فرزندشما بايد در دل مشكلات،مهارت حل مسئله
رابياموزد.
🆔 @tarbiatonline
📣5پیشنهادساده برای غلبه بر #افسردگی :
👈یک کار کوچک را شروع و به اتمام برسانید.
👈پیاده روی کنید.
👈لیست کارهایی که الان دوست دارید انجام بدهید را بنویسید.
👈لباس مرتب بپوشید و موهای خود را مرتب کنید.
👈یک مطلب #انگیزشی بخش بخوانید.
#تلنگر
#روانشناسی
🆔 @tarbiatonline
📣 بچهام را به کدام #مدرسه بفرستم؟
۱. هیچ مدرسهای پیدا نمیکنید که همه آرزوهای شما را برآورده کند. چون به تدریج نگرش شما به تربیت فرزندتان عوض خواهد شد. مدرسهها را آدمها اداره میکنند و آدمها هم در معرض نوسانات فکری، مالی، جسمی و روانیاند.
۲. بروید بچههای مدرسهای را که کاندیدای شماست، پس از تعطیلی نگاه کنید. ببینید از قفس آزاد شدهاند یا از سفر باز میگردند؟
۳. از مسئولان مدرسه اجازه بخواهید داخلش را زمانی که دایر است، ببینید. به زنگ تفریح و کلاسها توجه کنید. اگر با دلایل غیرمنطقی چنین اجازهای ندادند، یک جای کار میلنگد.
۴. اگر در راهروها راه رفتید و دیدید چند بچه بیرون کلاس اخراج شدهاند و کسی بهشان رسیدگی نمیکند، این مدرسه روی هواست.
۵. اگر جیکی از کلاسها درنمیآمد و فقط صدای معلمها بود، یعنی فاجعه! همه چیز دارد دیکته میشود و بچهها را مثل سرباز بارمیآورند. اگر از کلاسها سر و صدای بچهها بلند بود و کسی هم دعوایشان نمیکرد، یعنی مشغول فعالیتهای لذتبخش هستند.
۶. کاش مدرسهای که انتخاب میکنید، معلمانش غیر از گچ و ماژیک از فیلم و نمایش و نقاشی و انواع کارهای دستی و کتاب و مجله غیردرسی و موسیقی هم برای یادگیری استفاده کنند.
۷. آدم حاضر است جانش را بدهد برای مدرسهای که فعالیتها در بستر "گروه"ها باشد تا بچهها تک به تک با هم رقابت نکنند و در بزرگسالی هم بلد باشند با دیگران کار کنند.
۸. آزمایشگاه، کتابخانه و کارگاه را با دقت رصد کنید. نه که صرفا مجهز و بزرگ باشند؛ ببینید دارند خاک میخورند یا فعالند؟
۹. اگر بر دیوارها عکس و اسم همه بچهها بود، خوب است. اما اگر فقط رتبههای اول تا سوم را دیدید، هشدار میدهد که فضای مقایسه بچههاست.
۱۰. تابلوهای افتخارات را تماشا کنید. اگر تمرکزشان بر آزمونهای کمکآموزشیهاست یا قبولی کنکور (آن هم بدون ذکر رتبه و دانشگاه) از آنها بترسید؛ که بچهها را ابزار ترقی خود میدانند.
۱۱. معمولا افتخارات خاص هنری و ورزشیِ بچهها مال مدرسه نیست؛ مثلاً طلای مسابقات شنای کشوری یا رتبه اول تکنوازی استان. و حتی رتبه دورقمی کنکور. بخش زیادی از این موفقیتها محصول برنامهریزی خانوادههاست و کلاسهای بیرون. کافی است مدرسه بهشان بها دهد و تشویقشان کند.
۱۲. از خانوادهها بپرسید تنبیه و #تشویقها چطوری است؟ اگر به بچهها «باج» میدهند که صدای پدر و مادر درنیاید، طرفشان نروید. اما اگر حمایتگرند و بچه را هم مسئولیتپذیر بار میآورند، خوب است.
۱۳. از پدر و مادرها بپرسید آیا انجمن اولیا و مربیانشان تزیینی است یا وسط گود؟ اگر دومی بود یعنی بعداً که بچه شما آنجا درس بخواند و حرفی داشته باشید، خوب شنیده میشود
.
۱۴. از مدیر بپرسید در این اطراف چه مدرسههای دیگری را پیشنهاد میکند؟ اگر بر اساس مشخصات بچه شما راهنمایی کرد، مدرسهاش را دو دستی بچسبید. اگر جای دیگری را قابل ندانست یا کلا اهمیت نداد، شما هم به مدرسهاش اهمیت ندهید.
۱۵. اگر کسی گفت: «مدرسه، مدرسه است. مگر ما کجا درس خواندهایم و بزرگ شدهایم؟» هرچند معلوم نیست روند رشد ایشان قابل دفاع باشد! اگر معنیاش این است که زمان سفر لازم نیست در هتلی لوکس اقامت کنیم، درست است. اما اگر منظور این است برویم وسط جنگلی خطرناک بخوابیم، خندهدار است!
۱۶. به نام مشهور مدرسه اکتفا نکنید. بعضیها دارند نان سالهای قبلشان را میخورند و برخی هم تبلیغ خوب کردهاند. شما با معیارهایی که در تربیت فرزندتان باارزش میدانید، پیش بروید. بسیاری از مدرسههای محلیِ بی اسم و رسم، خاطره ابدی آدمها شدهاند.
✍ خالدتوکلی
🆔 @tarbiatonline
📣 اهمیت #ارتباط_چشمی با كودک
🔴ارتباط چشمی و نگاه کردن به چشمان کودک باعث می شود او محبت، #عشق و علاقه شما را درک و دریافت کند و مغز كودک رشد كند. به همين دليل مادری كه افسرده است و نميتواند توجه لازم را به فرزندش بدهد به رشد فرزندش آسيب ميزند.
⬅پس به چشمان فرزندتان نگاه کنید و به او لبخند بزنید.
🆔 @tarbiatonline
تربیت آنلاین
📣لازم نیست برای کارهایی که از فرزندتان میخواهید یا #قوانینی که برای او وضع کردهاید، توضیحات جامع و
📣لازم نیست برای کارهایی که از فرزندتان میخواهید یا #قوانینی که برای او وضع کردهاید، توضیحات جامع و کاملی به او بدهید.
⬅ اما اگر بداند دلایل قانعکنندهای وجود دارد، کمتر #لجبازی میکند. مثلا اگر قرار گذاشتهاید که سر ساعت ۸ به رختخواب برود، به او بگویید این کار لازم است چون بدن او را قوی و سالم نگه میدارد. یا اگر به او میگویید اسباببازیهایش را جمع کند، دلیلش این است که دفعهی بعد که خواست بازی کند، دنبالشان نگردد.
🆔 @tarbiatonline
مطالب مهم زندگی زناشویی👇
📣 با والدین همسرمان و #دخالتهایشان در زندگی، چه کنیم؟
🔹یکی از راههایی که پدر و مادرها در زندگی مشترک فرزند خود دخالت میکنند، نادیده گرفتن و زیر پا گذاشتن حد و حدودهای ارتباطی است، مثلا مستقیما به همسر فرزند خود مراجعه میکنند تا در مورد رابطه زناشویی آنها نظر بدهند، یا حتی خانواده همسر فرزند خود را وارد و با آنها موضوع را مطرح میکنند. هر زمان که پدر یا مادر سراغ همسر فرزند خود یا خانواده او میروند تا در مورد مسئلهای که در رابطه آنها به وجود آمده نظر بدهند، حریمها را زیر پا گذاشتهاند. اگر والدین هر گونه نگرانی در مورد زندگی مشترک فرزند خود دارند باید این مسئله را فقط با فرزند خود مطرح نمایند، نه همسر فرزندشان.
🔹هر چند این کاملا طبیعی است که پدر و مادر، توصیههایی به فرزند خود بکنند، اما فراتر از این رفتن صحیح نیست. در یک رابطه زناشویی، فقط خود زوجین باید برای تقویت و بهبود رابطه خود تلاش کنند، نه والدینشان. پدر یا مادر ممکن است قصد خوبی از پند و اندرز دادن داشته باشند، اما باز هم این کار، آسیب زننده است و سبب ناراحتی میشود. اگر احساس میکنید والدین همسرتان بیش از حد در زندگی شما دخالت میکنند، در موردش با همسرتان حرف بزنید، اگر این مشکل را مطرح نکنید، همچنان ادامه پیدا خواهد کرد.
🔹 وابستگی بیش از حد
بدترین چیزها «بچه ننه» بودن است، دست کم، روان شناسهایی که سالهای سال تجربه برخورد با زوجها را داشتهاند که اینطور میگویند. هر کسی که تجربه رابطه با یک فرد کاملا وابسته با خانواده را دارد میداند که این خصوصیت چقدر میتواند آزاردهنده باشد. این اصلا بد نیست که یک مرد یا زن، رابطهای صمیمی و گرم با مادرش داشته باشد، اما اگر این ارتباطِ بیش از حد نزدیک، تبدیل به وابستگی شود و در زندگی زناشویی، اختلال ایجاد کند، هر اتفاقی میتواند بیفتد.....
ادامه مطلب
http://www.migna.ir/news/47619/preview/
🔸 ترجمه از: هدي بانكي
🆔 @tarbiatonline
✍💎
ﻣﺎﺩﺭﯼ ﺭﻭ ﺑﻪ ﻓﺮﺯﻧﺪﺵ ﮐﺮﺩ ﻭ ﺍﻭ ﺭﺍ ﻧﺼﯿﺤﺖ ﮐﺮﺩ؛
ﻓﺮﺯﻧﺪﻡ!
ﺭﻭﺯﯼ ﺍﺯ ﺭﻭﺯﻫﺎ ﻣﺮﺍ ﭘﯿﺮ ﻭ ﻓﺮﺗﻮﺕ ﺧﻮﺍﻫﯽ ﺩﯾﺪ...
ﻭ ﺩﺭ ﮐﺎﺭﻫﺎﯾﻢ ﻏﯿﺮ ﻣﻨﻄﻘﯽ!
ﺩﺭ ﺁﻥ ﻭﻗﺖ ﻟﻄﻔﺎً ﺑﻪ ﻣﻦ ﮐﻤﯽ ﻭﻗﺖ ﺑﺪﻩ ﻭ ﺻﺒﺮ ﮐﻦ ﺗﺎ ﻣﺮﺍ ﺑﻔﻬﻤﯽ...
ﻫﻨﮕﺎﻣﯽ ﮐﻪ ﺩﺳﺘﻢ ﻣﯽ ﻟﺮﺯﺩ ﻭ ﻏﺬﺍﯾﻢ ﺑﺮ ﺭﻭﯼ ﻟﺒﺎﺳﻢ ﻣﯽ ﺭﯾﺰﺩ،
ﻫﻨﮕﺎﻣﯽ ﮐﻪ ﺍﺯ ﭘﻮﺷﯿﺪﻥ ﻟﺒﺎﺳﻢ ﻧﺎﺗﻮﺍﻧﻢ،
ﭘﺲ ﺻﺒﺮ ﮐﻦ ﻭ ﺳﺎﻟﻬﺎﯾﯽ ﺭﺍ ﺑﻪ ﯾﺎﺩ ﺁﻭﺭ ﮐﻪ ﮐﺎﺭﻫﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﺍﻣﺮﻭﺯ ﻧﻤﯿﺘﻮﺍﻧﻢ
ﺍﻧﺠﺎﻡ ﺩﻫﻢ،
ﺑﻪ ﺗﻮ ﯾﺎﺩ ﻣﯿﺪﺍﺩﻡ...
ﺍﮔﺮ ﺩﯾﮕﺮ ﺟﻮﺍﻥ ﻭ ﺯﯾﺒﺎ ﻧﯿﺴﺘﻢ،
ﻣﺮﺍ ﻣﻼﻣﺖ ﻧﮑﻦ ﻭ ﮐﻮﺩﮐﯽﺍﺕ ﺭﺍ ﺑﻪ ﯾﺎﺩ ﺁﻭﺭ،
ﮐﻪ ﺗﻼﺵ ﻣﯿﮑﺮﺩﻡ ﺗﻮ ﺭﺍ ﺯﯾﺒﺎ ﻭ ﺧﻮﺷﺒﻮ ﮐﻨﻢ...
ﺍﮔﺮ ﺩﯾﮕﺮ ﻧﺴﻞ ﺷﻤﺎ ﺭﺍ ﻧﻤﯽﻓﻬﻤﻢ ﺑﻪ ﻣﻦ ﻧﺨﻨﺪ،
ﻭﻟﯽ ﺗﻮ ﮔﻮﺵ ﻭ ﭼﺸﻢ ﻣﻦ،
ﺑﺮﺍﯼ ﺁﻧﭽﻪ ﻧﻤﯽﻓﻬﻤﻢ ﺑﺎﺵ...
ﻣﻦ ﺑﻮﺩﻡ ﮐﻪ ﺍﺩﺏ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺗﻮ ﺁﻣﻮﺧﺘﻢ،
ﻣﻦ ﺑﻮﺩﻡ ﮐﻪ ﺑﻪ ﺗﻮ ﺁﻣﻮﺧﺘﻢ ﭼﮕﻮﻧﻪ ﺑﺎ ﺯﻧﺪﮔﯽ ﺭﻭﺑﻪ ﺭﻭ ﺷﻮﯼ،
ﭘﺲ ﭼﮕﻮﻧﻪ ﺍﻣﺮﻭﺯ ﺑﻪ ﻣﻦ ﻣﯽ ﮔﻮﯾﯽ ﭼﻪ ﮐﻨﻢ ﻭ ﭼﻪ ﻧﮑﻨﻢ...؟!
ﺍﺯ ﮐﻨﺪ ﺷﺪﻥ ﺫﻫﻨﻢ ﻭ ﺁﺭﺍﻡ ﺻﺤﺒﺖ ﮐﺮﺩﻧﻢ ﻭ ﻓﮑﺮ ﮐﺮﺩﻧﻢ، ﻫﻨﮕﺎﻡ ﺻﺤﺒﺖ
ﺑﺎ ﺗﻮ ﺧﺴﺘﻪ ﻧﺸﻮ...
ﭼﻮﻥ ﺧﻮﺷﺒﺨﺘﯽ ﻣﻦ ﺍﮐﻨﻮﻥ ﺍﯾﻦ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺑﺎ ﺗﻮ ﺑﺎﺷﻢ.
ﺗﻮ ﺍﮐﻨﻮﻥ ﺗﻤﺎﻡ ﺯﻧﺪﮔﯽ ﻣﻦ ﻫﺴﺘﯽ.
ﻫﻨﮕﺎﻡ ﺗﻮﻟﺪﺕ ﺑﺎ ﺗﻮ ﺑﻮﺩﻡ؛
ﭘﺲ ﻫﻨﮕﺎﻡ ﻣﺮﮔﻢ ﺑﺎ ﻣﻦ ﺑﺎﺵ...
#تربیت
#خانواده
#تلنگر
🆔 @tarbiatonline
📣طوری کودکتان را تربیت کنید که دربارهی هرچیزی، همه ی جوانب را در نظر بگیرد.
⬅ مهارت های شناختی کودک برای به چالش کشیدن خودش را تقویت کنید. مثلا وقتی دربارهی اینکه چگونه باید کاری را به انجام برساند از شما سؤال میکند، جوابش را با سؤال بدهید.
👈مثلا بگویید: «خودت فکر میکنی باید چیکار کنی؟» با این سؤال اعتماد به نفس او را بالا میبرید و کمک میکنید دربارهی مسائل عمیقتر تفکر کند و نگرش درستی داشته باشد.
#مهارت_شناختی_کودک
#اعتمادبه_نفس_کودک
🆔 @tarbiatonline