تربیت آنلاین
📣 كودكان را در ساعات اوج گرما بیرون نبرید! 🆔 @tarbiatonline
📣 كودكان را در ساعات اوج گرما بیرون نبرید:
🔺بهرغم آنكه هر سال بارها بهویژه در فصول گرم سال به مردم هشدار داده میشود كه مراقب خطر #گرمازدگی بهویژه در افراد آسیبپذیرتر و از همه مهمتر كودكان باشند، اخیرا شنیدیم كه یك كودك شش ساله به دلیل ماندن بیش از اندازه در خودرو، گرمازده شده و جان خود را از دست داده است.
🔺هرچه سن كودك كمتر باشد، احتمالا سیستم تنظیم حرارت بدن، نارستر است و نوزاد بیشتر در معرض عوارض شدید گرمازدگی قرار میگیرد.
🔺والدین باید از چرب كردن پوست بچه پرهیز كنند، چرا كه چربی گرما را جذب كرده و احتمال گرمازدگی را بیشتر میكند.
🔺منتظر نباشید كودكتان ابراز تشنگی كند تا به او آب بنوشانید، چرا كه بچهها دیرتر دچار تشنگی میشوند. پس حتما هر 20 دقیقه، یكبار به كودك آب بنوشانید.
🔺متوجه #بیحالی، بیقراری، ولع برای نوشیدن آب و كاهش حجم ادرار در كودك باشید.
🆔 @tarbiatonline
تربیت آنلاین
📣زبان بدن را به کودکتان یاد بدهید👇 🆔 @tarbiatonline
📣زبان بدن را به کودکتان یاد بدهید👇
🔴خودتان میدانید که حالات چهره و حرکات بدن #احساسات آدمها را بیان میکند. وقتی بتوانید این احساسات را درک کنید، همدلیتان بیشتر میشود. «دیدی وقتی شکلاتت رو با دوستت نصف کردی چقدر خوشحال شد؟ دیدی خندید؟ تو باعث شدی اون خوشحال بشه.»
⬅ به موقع به او یادآوری کنید به حالات دیگران که بیانکنندهی احساسشان است، فکر کند. کودک ممکن است در ابتدا کاملا متوجه این رفتارها نشود اما کمکم درک خواهد کرد و میفهمد رفتار او چگونه میتواند دیگران را تحت تأثیر قرار بدهد.
#تلنگر
#زبان_بدن
🆔 @tarbiatonline
🔺دو بهم زنی وسخن چینی رادروغ شمار،نادرست باشدیادرست.
#مولاعلی_علیه_السلام
#حدیث
#تلنگر
🆔 @tarbiatonline
📣 از مهربانیهای فرزندتان قدردانی کنید.
🔴لیزا هارون (Lisa Aaron) #روانشناس کودک اعتقاد دارد بهتر است فرصتهای طبیعی را برای آموزش #همدلی به کودک از دست ندهیم.
👈 او میگوید: «وقتی میبینید کودکتان نسبت به دیگری باملاحظه رفتار میکند، شما هم به این رفتارش پروبال بدهید.
⬅مثلا اگر دیدید روی عروسکش پتو انداخته است، بگویید: «چه کار خوبی کردی، هوا سرد شده ممکن بود سرما بخوره.»
🆔 @tarbiatonline
📣پدر و مادر باشید نه بادیگارد.
🔴 اجازه #استقلال و تجربه به فرزندتان دهید. ما نمی گوییم که فرزندتان را بدون نظارت رها کنید و اجازه دهید هر کاری دوست دارد انجام دهد، نه، شما باید با نظارت غیر مستقیم به فرزند خود اجازه دهید گاهی خود در کارهایش تصمیم بگیرد، تجربه کند و شکست بخورد ، نباید همیشه نقش فرشته نجات را برای او بازی کنید.
🔺 تحقیقات بلندمدت روی مادران ۱۸ تا ۴۹ساله نشان میدهد، درصد زیادی از این زنان به #افسردگی دچار میشوند. تقریبا یكچهارم مادران بهشدت از وظیفه نگهداری از فرزندان خسته میشوند و این طور تصور میكنند كه آنها نمیتوانند مادر خوبی باشند.
🔴استرس و #نگرانی از خصوصیات اصلی مادران محافظ است، زیرا آنها همیشه باید خود را جای فرزندشان بگذارند و همه مسئولیتهای او را انجام دهند.
🆔 @tarbiatonline
#بحران_فرزند_دوم
🔴تولد فرزند دوم تاثیرات زیادی بر کل خانواده بویژه فرزند اول دارد.
به خصوص در ماههای اول تولد که والدین به شدت از توجه به فرزند بزرگتر غافل میشوند.
🔴کودکان در مقابل ورود نوزاد جدید واکنشهای متفاوتی از قبیل:
خشونت، لجبازی، چسبندگی به مادر و #اضطراب جدایی، مشکلات خواب، مشکلات مربوط به غذا خوردن و رفتارهای بچه گانهای از خود بروز میدهند.
🔴لازم است که والدین خود را برای واکنشهای کودک اول آماده کرده
⬅ از #تنبیه و سرزنش وی خود داری کنند و مدت زمان بیشتری را با او بگذرانند.
🆔 @tarbiatonline
📣کمک کنید کودکتان #صبرکردن را تمرین کند
🔴هیچکس از انتظار خوشش نمیآید، مخصوصا کودکان و نوجوانها؛ چون ساختار تکاملی و عصبی آنها به گونهای است که علاقه دارند زودتر از همهچیز سر در بیاورند. بهتر است وقتی کودک نوپاست به او صبر و شکیبایی بیاموزیم. ممکن است کمی سخت باشد و کودک مقاومت کند یا ناراحت شود اما این کار به او کمک میکند در آینده بتواند راحتتر با مسائل روبهرو شود و صبر کردن برایش سخت نباشد و البته اگر قرار بود برای چیزی یا کاری صبر کند، رفتارهای ناخوشایندی نداشته باشد.
🔺بگذارید انتظار بکشد.
هرچیزی را خواست، بلافاصله به او ندهید! دکتر اوسیت (Dr. Osit) در این زمینه میگوید: «اجازه بدهید فرزندتان احساس ناخوشایند انتظار را تجربه کند؛ چون این یک تغییر بزرگ و مهم است». به #فرزندتان کمک کنید که بیصبری خودش را مدیریت کند.
🔺 به کودکتان دربارهی احساساتش بگویید.
کودک نوپا وقتی منتظر میماند، نمیتواند احساس سرخوردگی و یأس خود را بیان کند! اما شما میتوانید برای احساسات مختلف او اسمی بگذارید و کمکش کنید آنها را به زبان بیاورد. از طرفی وقتی موفق شد برای چیزی صبر کند، تشویقش کنید. اگر کودک پیشدبستانی شما توانست در برابر چیزی صبوری به خرج دهد، به او بگویید: «میدونم که انتظار کار خیلی سختیه اما تو از پسش براومدی و این خیلی خوبه. تو صبر کردی».
🔺 کودکتان را در اموری که نیاز به صبر دارد، مشارکت بدهید.
کودکان را به کارهایی که فورا نتیجه نمیدهند و زمان میبرند تا به ثمر برسند، تشویق کنید. مثلا از او بخواهید با لگوهایش یک سازهی متفاوت و کمی پیچیدهتر بسازد، برایش پازل بخرید و از او بخواهید همراه شما بذر گل بکارد و از آن مراقبت کند تا سبز شود. مطمئن شوید که کودک مدام با انواع #بازیهای_کامپیوتری که فقط با فشار یک دکمه جواب میگیرد، سرگرم نیست!
🆔 @tarbiatinline
📣یکی از بزرگترین دلایل رفتارهای بد کودکان، #احساس ناتوانی و #ناامیدی آنهاست...
ادامه👇
🆔 @tarbiatonline
تربیت آنلاین
📣یکی از بزرگترین دلایل رفتارهای بد کودکان، #احساس ناتوانی و #ناامیدی آنهاست... ادامه👇 🆔 @tarbiatonl
📣یکی از بزرگترین دلایل رفتارهای بد کودکان، احساس ناتوانی و ناامیدی آنهاست. دکتر بروکس (Dr. Brooks) در این زمینه اعتقاد دارد زمانی که کودکان ابزارهای مورد نیاز برای کشف خودشان را داشته باشند، بهتر رفتار میکنند چون در این صورت بهتر مراقب خود هستند و به قول معروف کمتر صدای شما را در میآورند! و در صورت مواجهه با #چالشها درست عمل میکنند.
🔴۱. به کودک اجازهی #تصمیمگیری بدهید
درست است که فرزندتان کوچک است، اما به او فرصت بدهید که انتخاب کند. از او بپرسید: «دلت میخواد کدوم لباسخوابت رو بپوشی؟»، «برای زنگ تفریحت چه ساندویچی دوست داری برات بذارم؟»، اگر کودک بتواند این تصمیمات کوچک را بگیرد امور دیگر را بهتر اداره میکند، مثلا اگر با خواهرش دچار مشکل شود، دیگر از کارهای او شکایت نخواهد کرد و نمیگوید: «ببین مامان اون نمیتونه!» بلکه صبر میکند تا او راه درست را پیدا کند.
🔴۲. #تشویقش کنید دوباره و دوباره سعی کند
من و شما میدانیم اگر همهی کارهای کودک را خودمان انجام بدهیم، خب همهچیز سریعتر پیش میرود؛ اما مهم این است که به کودک، مخصوصا کودک پیشدبستانی زمان کافی بدهیم خودش از پس کارهایش بربیاید. دکتر دونا جنت؛ (Donna M. Genett) نویسندهی کتاب «به کودکان کمک کنید کارهایشان را در خانه و مدسه درست انجام بدهند»، میگوید: «بگذارید کودک خودش بند کفشهایش را ببندد حتی اگر مجبور باشید کمی بیشتر منتظر بمانید. اجازه بدهید خودش اسباببازیهایش را جمع و جور کند یا جورابهایش را درون ماشین لباسشویی بگذارد.»
🆔 @tarbiatonline
📣 با توجه به تغذیه نادرست اکثر ما ایرانی ها، بانوان از #فقر_آهن شدید رنج می برند و بهتر است این کمبودقبل از هر گونه اقدام به #بارداری جبران گردد.
✍ زیرا فقر آهن مادر احتمال #زایمان_زودرس و تولد نوزاد کم وزن را بیشتر می کند. حتی اگر زایمان در پایان 9 ماهه بارداری هم باشد وزن زمان تولد کمتر از نوزادی است که مادرش کم خونی نداشته است.
✍ همچنین باعث تولد نوزادی با بهره هوشی پایین می گردد.
⬅برای درمان کم خونی خوداقدام کنید.
🆔 @tarbiatonline