💥 #سخن_شما
🌷سوال ۲۱
منتظرالمهدی :
باتشکرازشماتوکانالتون برا۷سال دوم کودک بفرماییدچیکارکنیم
ناگفته های تربیتی (مشاوره تلفنی)
💥 #سخن_شما 🌷سوال ۲۱ منتظرالمهدی : باتشکرازشماتوکانالتون برا۷سال دوم کودک بفرماییدچیکارکنیم
پاسخ :
باسلام خدمت شما بزرگوار ,وممنون از اینکه کانال مارا در راستای تربیت کودکتان قابل دانسته و همگام با ما دراین سیر تربیتی مارا همراهی می نمایید,سپاسگزارم .
طبق فرمایشات ائمه و توصیه های دینی که داریم فرزند تا هفت سال اول #سلطان است وبایداز او فرمان برد.هفت سال دوم #وزیراست وبایداورا مشاور قرارداد واز او نظر خواست,بعد از آن #عبد می شود وفرمان خدا وخوبان را می بردوقتی صحبت از تربیت وآموزش به میان می آیدهمه گمانها به سویی می رود که والدین فکر میکنندحتما باید اصول تخصصی وخارق العاده ای به کارببرنددرصورتی که طبق فرمایش
پیامبرمی فرمایند:کل مولود یولدعلی الفطره حتی یکون ابواه یهودانه او ینصرانه:
هر نوزادی بر #فطرت خدایی متولدمی شودولکن پدر و مادرش اورا یهودی یا مسیحی می کنند,یعنی پدر ومادر دروغ و بدی را به بچه یاد می دهندو به عنوان نهی از بدی ها ,بدی ها را به بچه معرفی می کنندوالا در فطرت بچه جز خوبی نیست,چنانچه روایت دیگری داریم الولدسر ابیه ,هرفرزندی دراثر انشا متن حقیقی پدرش وسر ومخفیگاه اسرار درونی پدرش است یعنی پدر آنچه از هنر وعلم و معرفت داردبه فرزندش انتقال می دهدیعنی برای تربیت صحیح فرزندمرحله قبل تشکیل نطفه از اهمیت بسیاربالایی برخوردارمیباشدکه البته دراین باره مبحثی در کانال خواهیم گذاشت واما اینکه فرمودید برای ۷سال دوم چه باید کردچنانچه عوامل وشرایط اولیه برای بدنیا آوردن فرزند صالح رعایت شده باشد آن فطرت پاک بچه خودش سیر طبیعی خودرا طی خواهد نمودیعنی خود والدین درست عمل کنند,درست راه بروندبچه که در کنار ما قراردارد خودش می بیند,واین کردار درست وشایسته ما برای ساخته شدنش کافی است.چقدر ائمه فرمودند:"مردم را با #عملتان ونه #زبانتان به راه دین دعوت کنید."پس بچه ها را خیلی نهی نکنید,فطرتشان خراب می شود.ممنونم از اینکه با حوصله مباحث مارا دنبال می کنید.
✍ربیعی
🍃 @tarbiaty
🌸🍃🌸🍃🌸
🌸🍃🌸
🌸
مراقبت های دوران #بارداری (قسمت 1)
🔷اولین محیط تربیتی فرزندان رحم مادر است. یعنی فکر نکنیم حالا یک بچه ای را داریم با خودمان حمل می کنیم و این بچه چیزی نمی فهمد و در یک عالم دیگر است. نه اینطور نیست بلکه اولین محیط تربیتی زمان #بارداری است.
ولذا یک مادر آگاه اگر بخواهد یک فرزند خوبی را تربیت کنددباید به یک سری نکات توجه کند:
✅۱. تغذیه: به نوع تغذیه و حلال بونش.
تغذیه حتی در بارداری چند خاصیت دارد که بر اساس روایت بیان می شود. که اگر تغذیه مناسب باشد کودک به این ویژگی ها می رسد.
الف: فرزندان باهوش
ب: فرزندان زیبا
ج: فرزندان قوی
د: فرزندان باحلم و بردبار
و...
🔹امام معصوم ع فرزندی را دیدند که خیلی زیبا است فرمودند؛ پدر و مادرش قبل از انعقاد نطفه٬ بِه خورده اند. یعنی زیبایی کودکان به تغذیه پدر و مادر مربوط است.
🔹نسبت به هوش بچه ها٬ هم قبل از بارداری و هم بعد از بارداری مهم است. پدر و مادر اگر قبل از انعقاد نطفه٬ قاووت ( مجموعه ای از مغز های مختلف؛ بادام٬ پسته٬ گردو٬ فندق٬ سنجد که آسیاب شده باشد) بخورند٬ تأثیر می گذارد در اینکه کودکان باهوش شوند و همین طور استخوان بندی را درشت می کند و در حلم و برد باری نیز همین طور..
ولذا در ۷ سال دوم بیان می شود که چطور می شود بچه ها را باهوش کرد. یک بخش مربوط است به تغذیهٔ قبل از بارداری و بخش دیگر تغذیه حین بارداری و یک بخش به تغذیهٔ بعد از بارداری مربوط است. تربیت یک فرایند است که قبل از تولد شروع می شود وبعد از تولد ادامه می یابد . #تربیت #دفعی نیست. #استمرار در تربیت شرط است.
✅۲. آرامش روحی و روانی خانواده. (هم مرد و هم زن).
یک عصبانیت روی همهٔ اعضای بدن اثر می گذارد. ضربان قلب شدید می شود٬ دست و پا می لرزد٬ عرق می کند٬ حال بچه ای که جزء مادر است در دوران بارداری اگر او آرامش نداشته باشد آیا جنین او آرامش دارد؟!
🔹بعد در مشاوره ها می گویند این بچه آرام و قرار ندارد. محور آرامش در محیط خانه زن است. لذا زن اگر مهارت هایی را فرا بگیرد درصد آرامش در خانه افزایش پیدا می کند و زن نباید در محیط های پرتنش در خانه قرار گیرد.
✅۳. ارتباط کلامی موثر و مفید با جنین. واین از ماه اول است.
علم پزشکی- عنوان مقاله ای بانام؛ برای فرزندان در رحم کتاب بخوانید. بااستدلال علمی جنین در ماه ۶ بارداری تمام صداهای محیط بیرون را می شنود. اولین بخش از جنین عصب های بچه است.اول سلسله عصبی او تشکیل می شود و این سلسله عصبی بچه با مادر مرتبط است.
🔹چی چی تار ژاپنی یک نظریه ای دارد؛ همهٔ انسان ها می توانند به نبوغ برسند و تعبیر ایشان این است که دلیل اینکه انسان های زیادی به نبوغ نمیرسند این است که نیم کرهٔ راست مغزشان متناسب با سمت چپ رشد پیدا نکرده. یعنی راست رشدش پایین تره و چپ بالاتره. واگر راست و چپ متعادل رشد کند این فرد به نبوغ می رسد. بعد یک شیوه هایی را عنوان می کنند که از زمان بارداری یک آموزش هایی را مادران باید انجام دهند تا اینکه بچه از همان زمان این نیم کرهٔ راستش هم رشد خوبی داشته باشد. رشد محتوایی نه رشد اندازه ای.
🔹ایشان یک تعبیر دارد که از تعبیر ایشان میخواهم استفاده کنم؛ اگر میخواهید بچه ها بعد از تولد با پدر و مادر مهربان باشند٬ شما از همان ماه اول و دوم یک عکسی از پدر را روزی چند نوبت شروع کنید بگویید؛ عجب پدر مهربانی! عجب بابای خوبی! ایشان میگوید کودک که به دنیا می آید با پدرش هم انس می گیرد.
بچه ها از ماه دوم تأثیر کلام مادر رویشان وجود دارد ومادر از همان ماه های اول باید مراقب ارتباط کلامی اش باشد.
@tarbiaty
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
برای آموزش کار #خوب به فرزندتان یا نشان دادن بدی به کودکتان می توانید از #داستان گویی استفاده کنید. کودکان داستانهایی که می شنوند را #زندگی میکنند.
#دکتر_فرهنگ_هلاکویی
@tarbiaty
#اشتباهات_کودک_را_گردن_کسی_نیندازید!
بچه من نبوده!
شیطون گولش زده !
پسر ما نبوده؛ امیرعلی بوده!
امروز مریم اینجا بوده این کارها را انجام داده!
زیرا:
دراين حالت به دنبال مقصر هستیم #مقصریابی و #توبیخ شخص #اشتباه است.
با اين كار به فرزندمان میآموزیم #مسئولیت کارت را نپذیر!
#دروغگویی و #مخفیکاری را یادمیگیرد.
کار صحیح آموزش داده نشده و تمرکز بر روی کار #اشتباه است.
@tarbiaty
💕💕
🔴🔴 آیا کودکانی که «اختلال یادگیری» دارند، خنگ هستند؟
⭐️ نلسون راکفلر، معاون رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا، اشکال شدید در یادگیری خواندن داشت. توانایی بسیار ضعیف او در خواندن باعث شد که نمرات خوبی در مدرسه نگیره و به خاطر همین مشکل، در کل زندگیش مجبور بود سخنرانی هاش رو حفظ کنه.
⭐️ آلبرت انیشتین نابغه فیزیک و ریاضی تا سه سالگی حرف نمی زد. انجام تکالیف مدرسه هم به جز درس حساب براش خیلی سخت بود، تا جایی که یکی از معلمهاش گفته بود که او به درد هیچ کاری نمیخوره.
⭐️ توماس ادیسون، مخترع، مبتکر و نابغه آمریکایی در دوران کودکیاش غیرطبیعی، گیج و ناقصالعقل معرفی میشد و پدرش به او برچسب «احمق» میزد.
⭐️ دیگر نوابغی چون لئوناردو داوینچی، والت دیسنی، بتهوون، موزارت و هانس کریستیناندرسن نیز همگی اختلال خواندن داشتند.
پس با توجه به این موارد می تونم قبول کنیم که بچه هایی که «اختلال یادگیری» دارند، نه تنها خنگ و کودن نیستند، بلکه می تونند تو زمینه های خاصی ، خیلی هم با استعداد باشند.
اختلال یادگیری در "خواندن"📖 ، "نوشتن" 📝 و "ریاضی" 📈 کاملا قابل درمانه و می تونید با مراجعه به یک متخصص این مشکل رو برطرف کنید و اعتماد به نفس فرزندتون رو بالا ببرید.
@tarbiaty🍃🌹
🌸🍃🌸🍃
#فرزندپروری
به فرزندانمان بياموزيم به رفتار ديگران پاسخ دهند
❌ نه واكنش
واكنش يعني: زد، تو هم بزن.
پاسخ يعني:
از عقل خودت استفاده كن
✅و بهترين روش را انتخاب کن.
ناگفته های تربیتی کودک را در کانال ما جستجو کنید👇👇👇
@tarbiaty🌿🌹
#كودكم_در_مهماني_بدخلق_است
#راهكار
🔴هنگامي كه ميخواهيد با فرزندتان به خانه دوستان و اقوام برويد، از كودك بخواهيد تا با خودش چندين اسباب بازي بياورد تا زمانيكه شما در حال صحبت كردن با بزرگسالان هستيد، كودكتان نيز سرگرمي جالبي داشته باشد.
🔴قبل از ترك منزل، رفتاري را كه از فرزندتان انتظار داريد برايش توضيح دهيد، درصورتيكه فرزند شما از خود رفتار نامناسبي نشان داد، از محروميت زمانمند استفاده كنيد.
🌀به ازاي هر سال سن كودك يك دقيقه محروميت براي وي در نظر بگيريد.
🔴ممكن است در خانه دوستان و اقوام با دخالت آنها براي أجراي محروميت رو به رو شويد در اين صورت بايد از محروميت تأخيري استفاده كنيد يعني؛
🔴به محض رسيدن به خانه محروميت زماني را اجرا كنيد.
💯اگر از فرزندتان در منزل دوستان و اقوام هيچ رفتار نامناسبي سر نزد، فراموش نكنيد بلافاصله يا در زمان بازگشت به خانه وي را تشويق كنيد.
@tarbiaty
💕💕
🔴🔴کارنامه و برخورد والدین
🚻 کاش وقتی فرزندمان نمرهی هفده را به خانه آورد، به جای اینکه بگوییم بقیه چند شدند و معدل کلاس چند بود، بپرسیم در آزمون قبلی، نمرهات چند شده بود؟
🔴 وقتی که یاد گرفت، معدل پایین کلاس میتواند توجیهی برای نمرهی پایین او باشد، در بزرگسالی نیز، رفتارهای نادرست بزرگ دیگران را بهانهای برای رفتارهای نادرست کوچک خود خواهد کرد.
👈او یاد میگیرد که وقتی دروغ گفت، در توجیهش بگوید: دیگران هم دروغ میگویند. بیشتر از من.
❌او این نحوه استدلال را از ما آموخته است.❌
✅اما وقتی میپرسیم، نمرهی قبلیات چند بود، میآموزد که هر کس با گذشتهی خودش مقایسه می شود. او مسیر رشد و پیشرفت را طی خواهد کرد، بی آنکه جلوتر بودن دیگران، بیانگیزهاش کند و عقب ماندن اطرافیان، در دلش شادی نهانی ایجاد کند.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔰👇🔰👇🔰👇🔰👇🔰👇
@tarbiaty
#سخن_شما
🔸سوال۲۲
با سلام خسته نباشید ببخشید من دوتا بچه دوقولو دارم یکی پسر یکی دخترم متأسفانه پسرم نسبت به دخترم خیلی #حسودی میکند حتی از زمان شش ماهگی این حس را داشت و بنابراین همیشه من پسرم را بغل میکردم و به مرور زمان این مشکل بدتر شده دخترم همیشه نسبت به پسرم موفق تر و حتی روز دختر پسرم گریه میکن چرا روز دختر چرا روز پسر نیست همیش میخواد فقط خودش مطرح بش لطفا بفرمایید چگونه این حس حسادت از او دور کنم
ناگفته های تربیتی (مشاوره تلفنی)
#سخن_شما 🔸سوال۲۲ با سلام خسته نباشید ببخشید من دوتا بچه دوقولو دارم یکی پسر یکی دخترم متأسفانه پس
🌸پاسخ سوال از #حسادت فرزندان
سلام خدمت شما بزرگوار
حسادت یکی از واقعیتهای زندگیست که می توان آن را کاهش داد وحتی به احساسهای سازنده تبدیل کرد.یکی از اصلی ترین ریشه های حسادت,#خودخواهی است.در کودکان خردسال ,احساس خطر,وحشت وترس از رقیب می تواندرفتاری حسادت آمیز به دنبال داشته باشد.
👈با تقویت شخصیت کودک وتشویق او به فداکاری و از خود گذشتگی می توان این احساس را کاهش داد.کودک باید بیاموزددیگران هم ماننداو دارای حقوقی هستندوآنچه که برای خود می خواهد,سایرافراد نیز باید داشته باشند.
❌هرگز فرزندتان را بخاطر حسادت ورزیدن و رفتار غلط نسبت به خواهرش سرزنش نکنید زیرا #سرزنش باعث سرکوب شدن احساس حسادت کودک می شودکه این حالت خطرناکتر از حسادت علنی و آشکاراست و دوم اینکه کودک گمان میکند اصلا اورا دوست ندارید.
🔺نکته ای که در پیام شما بود فرمودید:دخترم همیشه موفقتر از پسرم است,مراقب باشید این تفکر و باور در رفتارتان و نوع نگاه در طرز برخوردبا فرزندتان اثر نگذارد.کودکان بسیار باهوش هستندو کوچکترین تغییر و تبعیض را متوجه می شوند.
🔶اگر والدین عشق و مهربانی خودرا به تساوی میان فرزندان تقسیم کنند,دلیلی برای حسادت کودکان نسبت به یکدیگر باقی نمی ماند.این رفتارعادلانه (صرفنظراز جنسیت,هوش و زیبایی)عامل اصلی احساس امنیت و اطمینان کودکان است.
⭕️والدین نبایدآشکارا یا پنهان ,کودکان را با یکدیگر مقایسه کنندو باعث اختلاف و جبهه گیری میان آنها شود.
🔆والدین می توانندبا قصه گویی وطرح یک داستان که درآن یه کودک به خواهر برادر ,دوست خود حسادت میورزد واین داستان را تا جایی بیان کرده و قطع نمایند واز کودک خود بخواهنددرباره رفتار کودک داخل داستان صحبت کنندو نظر کودک خود را درباره شخصیت داستان بپرسندکه آیا رفتار او درست است به نظرت برای اینکه مثلا باران مهربونتر باشه و دوستان زیادی داشته باشه چیکارباید بکنه؟در داستان کودک با شخصیت قصه هم ذات پنداری کرده و در بهبودی رفتارش با خواهر یا برادر خود تاثیر گذار خواهد بود.
✍فروغ ربیعی
@tarbiaty
#نصیحت_کودک_را_به_صورت_
مستقیم#انجام_ندهید.
👈 نه تنها تاثیر گذار نخواهد بود بلکه باعث شکاف در ارتباط با کودک خواهد شد.
گاهی با #عروسکهای انگشتی و
از طریق آنها کودک را نصیحت کنید.
@tarbiaty
🍃تغافل
کارهای نه چندان بد بچه ها را نبینید. این قدر #اصرار نکنید که #اشتباه بچه ها را ببینید. اجازه بدید که اشتباه کنند. مگر خود ما اشتباه نمی کنیم؟
یکی از بزرگترین مسائل جوانان امروز این است که به خودشان اجازه ی اشتباه نمی دهند و با کوچکترین اشتباه #داغون می شوند. همه ی ما اشتباه می کنیم اما مهم #واکنش بعد از انجام آن است. بعد از هر اشتباه چه بلایی سر خودتان می آورید؟ چون به شما اجازه ی اشتباه کردن داده نشده
ولی شما به بچه هایتان اجازه ی اشتباه بدهید، حتی بارها و حتی نبینید. کودک #سهل انگاری می کند کمی تأمل کنیم، سریع نیش نزنیم.ما دائماً نگران این هستیم
مشکل از این جا شروع می شود که ما میخواهیم یک موجود بی عیب و نقص تربیت کنیم مگر ما عیب و نقص نداریم ؟
🍃🍃🍃🌷🌷🌷🌷
@tarbiaty
#سوال_۲۲
سلام . خسته نباشید یک پسر 4 ساله ویک پسر یک ساله دارم پسر بزرگم چند وقت هست هر جایی که مهمانی میرویم میخواهد بماند و با گریه و بغل کردن و به زور آوردن مجبور میشیم بیاریمش خانه. هر روز صبح که از خواب بیدار میشه با گریه به باباش میگه من رو ببر خانه عمه هام . و وقتی میره اونجا میخواد شب بماند . واقعا کلافه ام کرده . دیگه نمیدانم از دستش چی کار کنم