💢آیت الله جوادی آملی حفظه الله:
ما باور نکردیم توسل اثر علمی دارد ! بزرگانی مثل مرحوم آقای آملی و سعید العلماء جزوه که مینوشتند بالای هر صفحه بسم الله الرحمن الرحیم، یا صاحب الزمان ادركنی و یا ابالفضل ادركنی مینوشتند . البته که این او را به آن مقام رسانده است دیگر .
آیت الله بهجت قدسسره:
دوستان آن حضرت باید دو مطلب مهم را رعایت کنند: در شداید برای فرج دعا کنند و نیز دعا کنند که ظهور آن حضرت برای مؤمنین همراه با عافیت، و تا وقت ظهور با وجود بلاها و شداید ثابت قدم در دین و عامل به تکلیف باشند.
🌷 @tareagheerfan
✅امیر قافله
استاد معظم حضرت آیت الله شوشتری (حفظه الله) :
… ای برادران و خواهران عزیز عمر کوتاه است بسوی معرفت حرکت کنید. بار سفر بسوی خدا بربندید که امیر کاروان امام زمان حجة ابن الحسن علیه السلام است.
از امیر کاروان مدد بخواهید، از امیر قافله حجة ابن الحسن استمداد بخواهید. بگوئید :
لحظه ای فرما درنگ، ای امیر قافله، ای امیر قافله
نیست این دلخسته را، با تو چندان فاصله،با تو چندان فاصله
مهدی جان، اگر یک نظری بکنی این کاروان عقب مانده، این رهرو زمین خورده، این سالک دست و پا شکسته، به مقصد خواهد رسید.
@tareagheerfan
اهمیت دهه آخر ماه مبارک رمضان در سیره معصومین علیهم السلام و اولیای الهی🔸.
.
💠امیرالمومنین علیه السلام میفرمودند:
أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ صلی الله علیه و آله و سلّم كَانَ يَطْوِي فِرَاشَهُ وَ يَشُدُّ مِئْزَرَهُ فِي الْعَشْرِ الْأَوَاخِرِ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ.
.
🔻رسول خدا دهه آخر ماه مبارک رمضان رختخواب خود را جمع میکرد، و کمرش را براى عبادت محکم میبست.
.
📚دعائم الإسلام ، جلد ۱، صفحه ۲۸۲.
.
.
💠حضرت علّامه طباطبايى و حضرت آقاى قوچانى هر دو فرمودند كه:
.
عادت مرحوم قاضى در ماه هاى مبارك رمضان اين بود كه ساعت چهار از شب گذشته در منزل، رفقاى خود را میپذيرفتند و مجلس اخلاق و موعظه ايشان تا ساعت شش از شب گذشته طول میكشيد. در دهه اوّل و دوّم چنين بود، ولى در دهه سوّم ايشان مجلس را تعطيل میكرد و تا آخر ماه رمضان هيچ كس ايشان را نمیديد و معلوم نبود كجا هستند. چهار عيال داشت، در منزل هيچ يك آنها نبود، در مسجد كوفه و مسجد سهله كه بسيارى از شب ها در آنجا بيتوته میكرد، نبود.
.
📚مهر تابناك، صفحه ۱۴۹.
.
.
💠دهه آخر ماه رمضان خصوصيات و نزولاتش فرق مى كند با دو دهه قبل، و كلّ دهه را من يادم هست كه مرحوم آقا (علامه طهرانی) شبها خیلی كم میخوابيدند يكى دو ساعت بيشتر نمى خوابيدند وخودشان به شاگردانشان هم توصيه میكردند كه دهه سوم را خيلى مهم بدانند و گويا اين دو دهه مقدمه براى دهه سوم است؛ نسبت به شب بيست و سوم كه ايشان بطور قطع میگفتند شب قدر است و شب بيست و هفتم هم شايد از باب متمِّم، اگر شب بيست و سوم خلاصه كم و كسرى بود بيست و هفتم تدارك میشود.
.
📚شرح حكمت متعاليه ،جلسه ۲۵۷.
✍️آیة الله حاج سیدمحمدمحسن حسینی طهرانی
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
امروز پنجشنبه بیست و دوم رمضان المبارک۱۴۳۹
بیست ودومین موضوع: کتمان و عدم خودنمایی_ شب قدر
کلام وحی...
إِنَّ الْمُنَافِقِینَ یُخَادِعُونَ اللّهَ وَ هُوَ خَادِعُهُمْ وَ إِذَا قَامُواْ إِلَى الصَّلاَةِ قَامُواْ کُسَالَى یُرَآؤُونَ النَّاسَ وَ لاَ یَذْکُرُونَ اللّهَ إِلاَّ قَلِیلاً » (نساء/142)
«منافقان میخواهند خدا را فریب دهند و هنگامی که به نماز برمیخیزند، با کسالت بر میخیزند، و در برابر مردم ریا میکنند و خدا را جز اندکی یاد نمینمایند.»
@tareagheerfan
از امام صادق (علیه السلام ) روایت شده:
«کُلُّ رئاءٍ شِرْکٌ إنَّه مَنْ عَمِلَ لِلنّاسِ کان ثَوابُهُ عَلَی النّاسِ و من عَمِلَ للهِ کان ثوابُهُ عَلَی اللهِ»
«هرگونه ریایی شرک است، هر کس برای مردم کار کند پاداشش به عهدۀ مردم است و هر کس برای خدا کار کند ثوابش بر خداست.»
@tareagheerfan
✅نکته
در روایات ما ریاء را جزئی از شرک قرار داده اند.ریاء یعنی عمل برای غیر از خدا.باید توجه داشت اگر سر سوزنی در عمل نیت غیر خدائی باشد و قصد خود نمائی داشته باشد عمل باطل است.
لکن بحث کتمان یعنی اینکه سالک بایستی حالات خود را بپوشاند تا از بسیاری از آفات مصون بماند.از جمله عُجب. تکبر.ریاء.حسادت دیگران. رهزنان راه خدا و....
@tareagheerfan
💐🍃🌿🌸🍃🌾🌼
🍃🌺🍂
🌿🍂
🌸
👌بر ملا شدن سر
👈کتمان سر، و به اصطلاح کتوم بودن، یکی از شرایط و ویژگیهای پویندگان راه حقیقت است. شاگردان مکتب توحید اگر سر را هویدا کنند، گرفتار شوند و چه بسا سالها در معنویت عقب بیفتند.
🔸🔹استاد کامل میرزا علی آقا قاضی به حاج سید هاشم حداد می گوید:
🔶🔷سید هاشم! سر را فاش مکن که گرفتار می شوی! روزی می رسد، که از اطراف و اکناف بیایند و عتبه درت را ببوسند. من در تمام مدت عمر یک بار آن هم در حقیقت به واسطه محذور و حیا سری را فاش کردم و تا کنون که ده ها سال از آن می گذرد، گرفتار آنم.
@tareagheerfan
🌸
🌾🍂
🍃🌺🍂
💐🍃🌿🌸🍃🌼
لَا يَكُونُ الْمُؤْمِنُ مُؤْمِناً حَتَّى يَكُونَ فِيهِ ثَلَاثُ خِصَالٍ سُنَّةٌ مِنْ رَبِّهِ وَ سُنَّةٌ مِنْ نَبِيِّهِ وَ سُنَّةٌ مِنْ وَلِيِّهِ فَالسُّنَّةُ مِنْ رَبِّهِ كِتْمَانُ سِرِّهِ قَالَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَ عالِمُ الْغَيْبِ فَلا يُظْهِرُ عَلى غَيْبِهِ أَحَداً إِلَّا مَنِ ارْتَضى مِنْ رَسُولٍ وَ أَمَّا السُّنَّةُ مِنْ نَبِيِّهِ فَمُدَارَاةُ النَّاسِ فَإِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ أَمَرَ نَبِيَّهُ ص بِمُدَارَاةِ النَّاسِ فَقَالَ خُذِ الْعَفْوَ وَ أْمُرْ بِالْعُرْفِ وَ أَعْرِضْ عَنِ الْجاهِلِينَ وَ أَمَّا السُّنَّةُ مِنْ وَلِيِّهِ فَالصَّبْرُ فِی الْبَأْسَاءِ وَ الضَّرَّاءِ فَإِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ وَ الصَّابِرِينَ فِی الْبَأْساءِ وَ الضَّرَّاءِ.
ترجمه:
حارث بن دلهاث گويد: امام رضا عليه السّلام فرمود: مؤمن، مؤمن نيست مگر اينكه سه خصلت در او باشد، سنّتى از پروردگارش، سنّتى از پيامبرش و سنّتى از مولايش. سنّت پروردگارش، حفظ اسرار خويش است، خداوند مىفرمايد: «عالِمُ الْغَيْبِ فَلا يُظْهِرُ عَلى غَيْبِهِ أَحَداً إِلَّا مَنِ ارْتَضى مِنْ رَسُولٍ»، (خداوند عالم به غيب است و هيچ كس را بر غيب خود مطّلع نمىسازد مگر كسيرا كه بپسندد و از وى راضى باشد، كه همان پيامبران هستند) و امّا سنّت پيامبر مدارا كردن با مردم است، خداوند پيامبرش را به مدارا كردن با مردم امر میكند و میفرمايد: «خُذِ الْعَفْوَ وَ أْمُرْ بِالْعُرْفِ وَ أَعْرِضْ عَنِ الْجاهِلِينَ» (از مردم بيش از توانشان توقّع نداشته باش و- با مردم با تسامح رفتار كن و امر بمعروف كن و از سفهاء و نادانان درگذر و اعراض كن) و امّا سنّت از مولايش صبر در سختیها و مشكلات است، خداوند میفرمايد: «وَ الصَّابِرِينَ فِی الْبَأْساءِ وَ الضَّرَّاءِ» (در سختى و مشكلات صبر میكنند).
@tareagheerfan
🌹شخصی به نام عبدالله بن اُنَیس جُهَنی که کارش گله داری در اطراف مدینه بود در ماه رمضان خدمت رسول خدا(ص) آمد و به آن حضرت عرض کرد:
«من به خاطر شغلی که دارم نمیتوانم هر سه شب قدر را برای احیاء در مدینه بمانم،
دوست دارم شبی را به من معرفی کنید تا آن شب را به مدینه بیایم و در نماز و عبادت حاضر باشم.
به من بفرمایید احتمال کدامیک از این شبها بیشتر است تا همان شب را مدینه بمانم».
بنابر آنچه که در حدیث آمده است، پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم ) سرشان را نزدیک گوش جُهَنی بردند و فرمودند «همان شب بیست و سوم بیا کافی است»
آن مرد نیز وقتی شبهای بیست و سوم ماه رمضان فرا میرسید، با همه خانواده و فرزندان و غلامان به مدینه میآمد و آن شب را میماند و صبحگاهان به منزل خویش بر میگشت.
امام صادق(علیه السلام ) به اعتبار همین حدیث فرمودهاند: شب بیست و سوم رمضان «شب جُهَنی» است.
📚مجمع البحرین، واژه «جَهَن»، عدّة الداعی/ ۴۵، من لایحضره الفقیه، ج 2، ص 161، بحارالانوار، ج 97، ص 9 و 10
حدیث مشهور «جُهَنی» یک از احادیث معتبری است که بر اساس آن بر فضیلت شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان اشاره دارد.
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
@tareagheerfan
🌸✨🌸
👌دو رکعت نماز بسیار مهم در شب قدر...
از جای خویش برنخیزد تا خداوند او و پدر و مادرش را بیامرزد و ملائکه ای بفرستد تا حسنات او را تا سال دیگر یادداشت کنند...
@tareagheerfan