📚حدیث_روز
💠زیارت قبور💠
✨از حضرت امام حسین علیه السلام روایت شده است:
🔹هرکس به قبرهای مسلمانان وارد شود و این دعا را بخواند :
《اللَّهُمَّ رَبَّ هَذِهِ الْأَرْوَاحِ الْفَانِيَةِ وَ الْأَجْسَادِ الْبَالِيَةِ وَ الْعِظَامِ النَّخِرَةِ الَّتِي خَرَجَتْ مِنَ الدُّنْيَا وَ هِيَ بِكَ مُؤْمِنَةٌ أَدْخِلْ عَلَيْهِمْ رَوْحاً مِنْكَ وَ سَلَاماً مِنِّي》
خداوند به عدد همه خلق از زمان حضرت آدم علیه السلام تا روز قیامت برای او حسنه می نویسد✨
📚بحارالانوار ج 99 ص 301
🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴
@tareagheerfan
🌷🌻
تخت فولاد اصفهان، همچون گنجينه اي است كه گوهرهاي نايابي را در دل خود نگه داشته است و اسرار مگو در باب اين گوهرهاي ناياب بسيار دارد!
تخت فولاد دركنار قبرستان بقیع مدینه، ابوطالب مكه و وادی السلام نجف اشرف از مهمترین و متبرك ترین مرقدهای جهان اسلام به شمار می رود. تا آنجایی كه برخی معتقدند تخت فولاد به واسطه قبور متبرك آن، دومین قبرستان جهان اسلام است.
⚪️در جاي جاي اين تكه از بهشت معنوي كه قدم مي گذاري عظمت هاي عرفاني و علمي زيادي مدفون است. يكي از اين ذخاير عظيم، عارف وارسته و عالم برجسته حضرت شيخ محمد صادق تخت فولادي است.
🔷قدوه السالکین مرحوم حاج محمد صادق مشهور به تخت فولادی از عرفای بزرگ قرن سیزدهم و استاد سیر و سلوک مرحوم حاج شیخ حسنعلی اصفهانی معروف به نخودکی رحمة الله علیه است كه در اواخر سلطنت فتحعلیشاه قاجار زندگی می کرده اند.
@tareagheerfan
شرح حال مختصری از عارف بالله حاج محمد صادق تخت پولادی
حاج محمّد صادق تخت فولادي از عرفاي بزرگ قرن سيزدهم هجري است.
گويند: وي در اوايل جواني بـه كـار رنگرزي اشتغال داشت. پس از برخورد با پيري روش ضمير كه نامش بابا رستم بختياري بود، شيفته او شد و قدم به وادي سير و سلوك نهاد. در آغاز به دستور استاد روزها به كسب خود ادامه داده، شبها به نزد او در تخت فولاد مي رفت و به تهجد و عبادت مي پرداخت.
پس از يك سال، استاد به او گفت: ديگر رفتن شما به دكان رنگرزي ضروري نيست، همين جا بمانيد. محمد صادق به مدت يك سال در آن مكان ماند و تمام شبها را به تهجد و روزها را به رياضت گذراند. پس از يك سال استاد او را به شهر فرستاد و دستوراتي به او داد كه بر خلاف هواي نفس او بود ولي در تهذيب نفس او مؤثر بود؛ اما او طبق دستور استاد رفتار نكرد. پس از بازگشت، استاد به او خبر داد كه هنوز اسير هوا و هوس است و دستورات را انجام نداده و بايد سالي ديگر نيز به عبادت و رياضت بگذراند. پس از يك سال، روزي براي انجام حاجتي به شهر رفت، ولي پس از مراجعت، استاد او را باز هم گرفتار هواي نفس ديد. بدين منوال چند سال ديگر در خدمت استاد به رياضت ادامه داد و شبها را تا صبح به همراه او بيدار و به عبادت مشغول بود.ايشان فرموده اند: هر زمان كه خواب بر من غلبه مي كرد استاد مي فرمود: «صادق، اينجا محل خواب نيست، اگر مي خواهي بخوابي به خانه خود برگرد!»
🔷یک روز مرحوم بابا رستم به مرحوم شبخ محمدصادق تخت پولادی(استاد مرحوم نخودکی) می فرمایند: بروید شهر مقداری ماست بخرید و بیاورید، مرحوم حاجی طبق دستور عمل می کنند. در مراجعت با یکی از سوارهای حکومتی برخورد می کنند. سوار از ایشان می خواهد که لباسها و اسبش را نگهداری کنند تا او در رودخانه شنا کند، مرحوم حاجی می فرمایند وقت ندارم و باید بروم آن مرد جاهل با دسته تازیانه به سر حاجی می زند طوری که سر ایشان می شکند و ماستها می ریزد مرحوم حاجی با سکوت در کنار رودخانه خود را تمیز می کنند. مجددا ماست می خرند و مراجعت می نمایند. مرحوم بابا رستم علت تأخیر را جویا می شوند شیخ محمدصادق قضیه را شرح می دهند. مرحوم بابا سؤال می کنند شما چه عکس العملی نشان دادی؟ می گویند: هیچ نگفتم و جزای عمل او را به خدا واگذار نمودم. می فرمایند: کار خوبی نکردی، برای اینکه او سر شما را شکسته به خدا واگذارش نمودی. فورا با عجله برگرد و با او تغیر و تشدد نما. شیخ محمد صادق فورا برمی گردند. ولی هنگامی که کار از کار گذشته و جنازه او بیرون اب افتاده است.
بابا رستم به او میگوید شیخ محمد صادق تو عزیز خدا شده ای. خدا نسبت به دوستانش حساس است.
✅کانال طریق عرفان
🌷 @tareagheerfan👈
✍مرحوم حاجي تا پايان عمر استاد در خدمت او به سربرد و پس از فوت او در همين تكيه، بي علاقه زن و فرزند منزل نمود و با معدودي از خواص عرفا و ارباب حال معاشرت مي نمود .
🔴حاج محمد صادق بـا اينكه فـردي عـامـي بـود، ارادتمندان و معتقدان بسياري از علما و رجال بزرگ داشت. عامه اهالي شهر و دهات نيز به او اعتقاد و اخلاص قلبي داشتند و نفس و دعاي او را براي شفاي مريض و دفع بليّات ديگر مؤثر مي دانستند .
🔷بـزرگان ايـران، بـويژه بـزرگان اصفهـان بـه آن بزرگمرد ارادت داشتند، چنان كه گويند: آيت الله حاج شيخ محمّدباقر نجفي نيز از مريدان او بود كه هر شب جمعه خدمت او رسيده، استفاده معنوي مي برد.
⚪️مرحوم ملا علي اكبر مقدادي، پدر حاج شيخ حسنعلي اصفهاني نيز از مريدان خاص او بود كه مدت ۲۲ سال خدمت او را به عهده گرفته، شب هاي دوشنبه و جمعه تا صبح در خدمت او بود
به نوشته استاد حجت هاشمي: مرحوم حاجي نام حسنعلي را براي شيخ انتخاب كرده؛ چنانكه برادر او را (كه پيش از حاج شيخ در سال ۱۳۳۲ش در اصفهان وفات نموده ) حسين علي نام نهاده است).
گفتني است كه مزار حسينعلي در جوار قبر حاج صادق قرار گرفته است. مرحوم حاجي قريب ۶۳ سال عمر كرد و در شب دوشنبه نيمه ذي القعده ۱۲۹۰ق داعي حق را لبيك گفت و در قبري كه خود مشخص نموده بود، دفن گرديد. بنا بر وصيت او آيت الله حاج شيخ محمّد باقر نجفي مراسم غسل و كفن و دفن او را انجام داد.
گويند: مرحوم حاج شيخ پس از دفن مراد خود، رو به جمعيت كرد و گفت: سالها بايد بگذرد تا درويش واصل و مرد كاملي مثل حاجي پيدا شود كه تمام افعال و حركات و سكنات او مطابق شرع مطهّر باشد.
دانشنامه تخت فولاد/جلد اول
/ رحيم قاسمي
قبر مرحوم حاج محمد صادق تخت پولادی استاد شیخ حسنعلی و مرحوم شیخ علی اکبر مقدادی پدر مرحوم شیخ حسنعلی پائین پای قبر ایشان واقع در تخت فولاد اصفهان
@tareagheerfan
از صبر و حوصله شما سپاسگزاریم🌷
🌷با انتشار مطالب کانال و دعوت از دوستانتان در ترویج معارف اهل بیت علیهم السلام شریک باشید.🌷
✅با ارائه پیشنهادات و انتقادات خود ما را در ارائه بهتر مطالب یاری کنید👇
@Mahdizolfaghary1371
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
امروز پنجشنبه بیست و هشتم شوال ۱۴۳۹
موضوع امروز:
آشنایی با عارف بالله آخوند کاشی رحمت الله علیه
آخوند کاشی رحمت الله علیه
ملا محمد آخوند کاشی از بزرگترین دانشمندان و مدرسان شهر اصفهان است. . براي ايشان حالات غريب و مكاشفاتي نقل شده كه همگي دلالت بر عظمت روحي آن بزرگوار دارد. نقل است وقتی آخوند کاشی با خدا مناجات مي كرد گويي تمام درختان با او همنوا شده و مي خوانند: «سبوح قدوس رب الملائكه و الروح».
@tareagheerfan
✅براي اين حكيم رباني بيش از صد شاگرد برشمرده اند كه همگي از علماي بزرگ روزگار خويش بودند. ازجمله شاگردان او حاج آقا رحيم ارباب ، سيدحسين بروجردي، شيخ محمد حكيم خراساني، سيد محمدرضا خراساني، آقا ضياءالدين عراقي، طَرَب اصفهاني، آقا نجفي قوچاني، شيخ هاشم قزويني و ميرزا ابوالقاسم محمد نصير شيرازي ، شهيد بزرگوار سيد حسن مدرس، حاج ميرزا علي آقاي شيرازي را مي توان نام برد. سخنان وي در شاگردانش چنان مؤثر بود كه اكثر آنان را از تعلقات دنيوي دور و متوجه آخرت مي نمود.
چنانكه اكثر آنان را متمايل به شب زنده داري و تهجد مي نمود
@tareagheerfan
🌷🌻
حاج آقا رحيم ارباب كه پيوسته ملازم محضر درس و خدمت آخوند كاشي بود نقل مي كنند كه :«يك روز عصر آخوند به من فرمود :آقا رحيم ،امشب براي غذا بي ميل نيستم كه بادمجان بخورم،و اين از نوادر بود كه آخوند ميل به غذاي پختني كرده بود،چون معمولا به غذاي ساده اكتفا مي نمود. من رفتم مقداري بادمجان خريدم و آنها را آماده كردم كه در پستوي حجره آنها را سرخ و مهيا نمايم. كم كم مغرب شد و آخوند به نماز ايستاد،حالتي پيدا كرد كه گفتني نيست.آنچنان با خدا مناجات مي كرد كه گويي تمام درختان مدرسه با او همنوا شده و مي خوانند:«سبوح قدوس رب الملائكه و الروح». غرق در عوالمي بود كه گويا در زمين نبود و حضور مرا در آن مكان به كلي از ياد برده بود.من مات و متحير و مبهوت آن صحنه ملكوتي بودم كه ناگاه به خود آمد و من هم به خود آمدم در حالي كه دودي غليظ تمام حجره را فرا گرفته بود و در آن عالم حيرت بادمجانها همه در تابه سوخته و ذغال شده بود. آخوند هم بدون آنكه چيزي از آن حال و جذبه به روي خود بياورد فرمود:آقا رحيم بادمجان سوخت؟طوري نيست امشب هم حاضري خودمان را مي خوريم.»
@tareagheerfan
⚪️مرحوم آيت الله شهيد دستغيب نقل مي كنند كه يك روز مرحوم آخوند كاشي وسط مدرسة صدر در كنار حوض مشغول وضو گرفتن بودند كه ناگهان مي بينند خرسي دارد به طرفشان مي آيد. ايشان دوان دوان خودشان را به حجره مي رسانند و در حجره را مي بندند و از حال مي روند. چند روز بعد يكي از حاجي هاي بازار مي رود نزد آخوند و از ايشان گله مي كند كه: حاج آقا حالا ما را كه مي بينيد فرار مي كنيد؟ مرحوم آخوند، آن وقت متوجه مي شوند كه آن خرسي كه آن روز ديده اند همين حاجي بازاري بوده است.
✅ @tareagheerfan
روزي يكي از شاگردان آخوند كاشي ايشان را براي افطار دعوت مي كنند و با اصرار زياد از او خواهش مي كنند كه سحر هم تشريف داشته باشند. آخوند فرموده بودند : به شرطي مي مانم كه با من كاري نداشته باشيد و دنبال كار خود برويد. طلبه مي گويد: من دائم براي پذيرايي نزد آقا مي رفتم تا ببينم ايشان چه كار مي كنند. متوجه شدم كه ايشان از افطار تا سحر مشغول عبادت بودند و در قنوت نماز وترشان دعای ابوحمزه ثمالی میخواند
⚡️⚡️*مکاشفه شیخ محمّدحسین اژه ای در تخت فولاد*⚡️⚡️
✅ مرحوم حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ فضل الله اژه ای فرزند دوم آیت الله عالم عامل مرحوم میرزا محمّدحسین اژه ای تعریف می کند: پدرم رسم داشت تمام شب های جمعه برای شب زنده داری برود تخت فولاد. یکی از همراهان وی تعریف می کرد که یک دفعه از این شبها نزدیک قبر آخوند کاشی سر به سجده گذاشته و گریه می کرد. علی قدسی تعریف می کرده آرام به سمت میرزا محمّدحسین رفتم. دست بر شانه اش گذاشتم. گفت: «اینجا سرزمین عزیزی است. دست زد بر مکانی که در آن بود. گفت: من امشب واقعه عجیبی در عالم مکاشفه دیدم. مشغول گفتن ذکر بودم. دیدم آسمان شکاف برداشت و حضرت محمّد (صلی الله علیه واله) از آسمان به زمین هبوط کرد. مرحوم ملک التجار و آخوند کاشی هم همراه رسول الله بودند. دیدم هر سه مشغول کاشتن گل های لاله در این سرزمین هستند».
❤️50 سال بعد از این مکاشفه بود که جنگ ایران و عراق شروع شد و گلستان شهدا شکل گرفت .
( فروغی، خورشید، ص223.)
@tareagheerfan
🌷طلبه ورزشکار
آخوند علاوه بر اینکه یک عالم ، عارف ، حکیم ، فقیه ، منجم ، ریاضیدان بوده اند و در تمام این علوم دارای اجتهاد بودند به ورزش علاقه زیادی داشتند و اهل ورزش زورخانه ای بوده است. او در اصفهان داستان ورزشی خود را برای رفیق اش جهانگیر خان قشقایی نقل می کند، وقتی جهانگیر خان به شوخی از او می پرسد آیا هنوز که کهن سال هستید به ورزش پهلوانی میل دارید ؟ آخوند جواب داد : «تا کدام زورخانه باشد.»
@tareagheerfan
⚡️⚡️خدایا من یاغی نیستم⚡️⚡️
✅روزی مرحوم آخوند كاشی (رحمه الله) مشغول وضو گرفتن بود كه شخص با عجله آمد، وضو گرفت، به داخل اتاق رفت و به نماز ایستاد. با توجّه با این كه مرحوم آخوند . خیلی مؤدّب وضو میگرفت و همه آداب و ادعیه ی وضو را به جا میآورد؛ تا وضوی آخوند تمام شود، آن شخص نماز ظهر و عصر خود را هم خوانده بود. به هنگام خروج با مرحوم كاشی رو به رو شد.
ایشان پرسیدند: چه كار میكردی؟
گفت: هیچ.
فرمود: تو هیچ كار نمیكردی؟
گفت: نه! میدانست كه اگر بگوید نماز میخواندم، كار بیخ پیدا میكند.
آقا فرمود: مگر تو نماز نمیخواندی؟
گفت: نه!
آخوند فرمود: من خودم دیدم داشتی نماز میخواندی.
گفت: نه آقا اشتباه دیدی.
سؤال كردند: پس چه كار میكردی؟
گفت: فقط آمده بودم بگویم من یاغی نیستم، همین.
این جمله در مرحوم آخوند (رحمه الله) خیلی تأثیر گذاشت. تا مدّت ها هر وقت از احوال آخوند میپرسیدند، ایشان با حال خاصی میفرمود: من یاغی نیستم!
@tareagheerfan
4_204144262344867946.mp3
1.5M
پند عظیم آخوند کاشی به شاگردش حاج اقا رحیم ارباب
@tareagheerfan
آخوند کاشی در طول عمر با برکت خود از مطرح شدن دوری گزیدند اما خداوند نام او را جاویدان ساخت. در زمان حیاتش حوزه اصفهان بدون نام آخوند کاشی و جهانگیرخان معنا و مفهومی نداشت و همواره نام آخوند و خان ورد زبان طالبان علم بود. و بعد از وفاتشان با اینکه سفارش کردند مرا در بیابانی به خاک بسپارید که فقرا و غربا را دفن می کنند و بر لوح قبر من نوشته شود«فقیر بحق اضعف خلق ا...»بدون هیچ گونه القاب و عناوین و هیچ بقعه و بارگاهی ساخته نشود شاگردان بر حسب وصیتش او را در تکیه ملک در قبرستان تخت فولاد اصفهان در 20 شعبان 1333 ه. ق به خاک سپردند. اما کرامتی دیگر از آخوند این بود که در زمان انقلاب اسلامی این قسمت از مزار تخت فولاد از آبادترین قسمت های تخت فولاد گشت بدنهای پاک شهداء را به آن مکان آوردند و این قسمت به گلزار شهداء تبدیل شد و در میان گلزار ، خیمه و حسینیه شهداء ساخته شد و قبر آخوند در وسط ان قرار گرفت.
@tareagheerfan
از صبر و حوصله شما سپاسگزاریم🌷
🌷با انتشار مطالب کانال و دعوت از دوستانتان در ترویج معارف اهل بیت علیهم السلام شریک باشید.🌷
✅با ارائه پیشنهادات و انتقادات خود ما را در ارائه بهتر مطالب یاری کنید👇
@Mahdizolfaghary1371
🌱🌾🌿🌱🌾🌿
✍ آیت الله کمیلی خراسانی (حفظه الله)
#خطر_مکاشفات
💢 کسانی از سالکین هستند که بر مکاشفه و کرامات اصرار می ورزند ، اگر چنین فردی نه از خودش و نه از استادش خواسته ی خود را ندیده ، از ادامه دادن در سیر و سلوک و حضور در جلسات هفتگی و عمل به دستورات استاد که قبلا انجام می داده ، باز می ماند . ما به چنین افرادی می گوییم که شما از همان ابتدای سلوک خطای چشمگیری مرتکب شده اید و بدین ترتیب آن هدف اساسی را که به خاطر آن حرکت کرده اید ، ضایع کرده اید ،
✅ آیا مقصد و هدف همان معرفت اشراقی خدا نیست ؟
✳️ مکاشفات همگی از عالم مثال سر چشمه می گیرد ، گاهی به دست می آید و گاهی ایجاد نمیشود. سالک هر چه به عالم حقیقت نزدیک تر شود،این گونه مطالب نفسانی خود را در خود روز به روز کم رنگ تر می کند تا ریشه کن شود .
نصیحت من به این افراد ضعیف آن است که باید با چنین طرز تفکری مجاهدت کنند تا دل سالک تنها برای تحصیل معرفت او خالص گردد .
📚 المطالب السلوکیه . ص ۲۵۰
نقل از کانال معظم له
@tareagheerfan
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
امروز شنبه سی ام شوال۱۴۳۹
ادامه موضوعات شناخت مزارهای بزرگان اهل معرفت و کلمات ناب و دستورالعملهای عرفانی
✅آشنایی با حکیم میرفندرسکی
🌴حکیم و فیلسوف عالیقدرمیر ابوالقاسم فندرسکی، از مفاخر دانشمندان ایران و اسلام، در حکمت طبیعی و الهی و ریاضی و جمیع علوم از علمای عصرصفوی (معاصر شاه عباس اول و دوم صفوی ).
سیّد ابوالقاسم موسوی استرآبادی به جهت آنکه از سادات موسوی بوده به« میر» و چون زادگاهش در فندرسک از توابع استرآباد گرگان بود، به فندرسكي مشهور ميباشد. وی معاصر فلاسفه بزرگی همچون شیخ بهایی، میرداماد و ملاصدرا بود. مير فندرسكي همراه این بزرگان مکتب فلسفی اصفهان را پایهریزی نمود میر فندرسکی علاوه برتاليف کتاب های ارزشمند در زمینه فلسفه، حکمت و عرفان، دارای طبع شعر نیز بود.