🌷🌻
اگر گفته شود كه مرحوم انصارى قُدّس سرُّه يكى از اولياى برجسته قرن اخير بود كه قولًا و عملًا و اعتقادا و سرّا در ممشاى ائمّه طاهرين صلوات الله عليهم أجمعين قدم ميزد و نمونهاى بود كه سيره و اخلاق و معارف آن بزرگواران را به عصر خود معرّفى مىنمود، سخن به گزاف نرفته است.
نویسنده: علامه آیت الله حاج سید محمد حسین حسینی طهرانی
منبع: آیت نور صفحه ۱۶۳ تا ۱۶۹
@tareagheerfan
از جمله دستوراتی که مرحوم استاد آیت الله انصاری همدانی فرموده بودند : موارد زیر است :
توبه کامل ، نماز اول وقت با حضورقلب و جماعت ، اداکردن تمام نمازها و به جا آوردن نوافل ، اهتمام کامل درترک گناهان و دائم الوضو بودن ، تهجد و شب بیداری و برگزاری مجلس هفتگی روضه اهل بیت(علیه السلام)
منبع : عارف ترین مهندس قرن ص 74
پ.ن : عارف بالله مهندس سید جلال تناوش ، شاگرد و داماد آیت الله انصاری همدانی
جناب حاج حسن شركت نقل میكردند كه: مدتها از خدای تعالی خواستم كه مقام آیت الله انصاری را در عالم رؤیا به من نشان دهد تا اینكه یك شب در عالم رؤیا ایشان را دیدم كه در حالت قنوت در نماز میباشد.
و نیز حاج احمد انصاری میفرمود: دوست داشتم مقام معنوی پدرم را در خواب ببینم یك شب در عالم رؤیا دیدم باغستانی بسیار وسیع كه انواع درختان انبوه و فراوان دور تا دور آن را فرا گرفته و انواع و اقسام نعمتهای الهی موجود است با آن وصفهایی كه در قرآن شریف است و در وسط آن باغ دیدم كه پدرم بر روی سجادهای به نماز مشغول هستند و در حالت قنوت میباشند از دربان آن باغ پرسیدم این باغ چیست؟ جواب داد:
مگر نمیبینی بهشت است و این از برای پدرت میباشد از زمانی كه آمده مشغول نماز است و ابداً توجهی به این نعمتها ندوخته است.
گر از دوست چشمت به احسان اوست
تو دربند خویشی نه در بند دوست
البته این عجیب نیست، زیرا در حدیث میهمانی اهل بهشت آمده است که: « اهل بهشت بعد از قرآن خواندن استدعای استماع کلام حضرت پروردگار را می نمایند، تفضل می شود و از لذت استماع مدت های مدید بی هوش می شوند و بعد که به هوش می آیند استدعای زیارت جمال خدای تعالی را می نمایند. نوری تجلی می نماید که از تجلی آن نور بی هوش می شوند، آن مقدار در آن بی هوشی می مانند که حورالعین شکایت می کنند و می گویند: خدایا تو ما را برای اینان خلق کردی و اینان ما را واگذارده اند. خداوند به آن ها رحم می کند و بهشتیان را به هوش می آورد؛ اما بهشتیان بار دیگر از خدا تقاضای همان تجلیات که لذت آن را چشیده اند، می کنند.
@tareagheerfan
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
امروز یکشنبه هشتم ذیقعده الحرام۱۴۳۹
ادامه موضوعات معرفی بزرگان.مزار اهل معرفت.کلمات و دستور العملهای عرفانی.
توجه.توجه🍀🍀🍀🍀توجه.توجه
دستور بسیار مهم توبه که مورد تأکید بزرگان از عرفان مانند علامه قاضی.علامه طهرانی.ایت الله شوشتری و ایت الله کمیلی وبسیاری دیگر از بزرگان عرفان بوده.مخصوص یکشنبه ها خصوصا شأن ورودش یکشنبه ماه ذی قعده بوده است.
🔹 مرحوم سید بن طاووس در کتاب اقبال، غسل و نمازی را ذکر نموده که در میان اساتید اخلاق به «غسل و نماز توبه» معروف شد، که مناسب است هر کس در آغاز منزلی از منازل سلوک و یا ایام خاص -مثل آغاز ورود به ماه رجب و یا شعبان و ماه رمضان- این نحو توبه را انجام دهد. در اربعین موسوی نیز بهتر است در همه یکشنبه های ماه ذی القعده غسل و نماز توبه انجام شود.
🔹اما دلیل این توجه ویژه چیست؟ متن کامل روایت را نقل میکنیم:
👈 «رسول خدا(ص) در یكشنبه ماه ذی القعده میان مردم آمد و فرمود: ای مردم، كدامیك از شما میخواهد توبه كند؟
عرض كردیم: همه میخواهیم توبه كنیم.
فرمود: غسل كنید و وضو بگیرید و چهار ركعت نماز - در هر ركعت یک بار «فاتحة الكتاب»، سه بار «قل هو الله أحد» و هر كدام از دو سوره «معوّذتین» (سوره های ناس و فلق) را یک بار - بخوانید، سپس هفتاد بار استغفار كنید و آن را به «لا حَوْلَ وَ لا قُوَّةَ إلّا بِاللهِ الْعَلِیِّ الْعَظِیم» ختم كنید، آن گاه دستها را بالا آورید و بگویید:
«یا عَزِیزُ یَا غَفَّارُ، اِغْفِرْ لِی ذُنُوبِی وَ ذُنُوبَ جَمِیعِ الْمُؤْمِنِینَ وَ الْمُؤْمِناتِ، فَإِنَّهُ لا یَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلاّ أَنْتَ.»
سپس فرمود: هر بنده ای از امت من این عمل را انجام دهد، از آسمان به او ندا میشود: «ای بنده خدا، عمل خود را از نو آغاز كن؛ زیرا توبه تو پذیرفته و گناه تو آمرزیده شد.» و فرشته ای از زیر عرش به او خطاب میكند: «ای بنده، خجسته باد بر تو و خاندان و فرزندان تو!» و فرشته ای دیگر ندا میكند: «ای بنده، دشمنان تو در روز قیامت از تو راضی خواهند گردید.» و فرشته ای دیگر ندا میكند: «ای بنده، تو مؤمن از دنیا میروی و دین تو از تو گرفته نمیشود و قبر تو گشوده و نورانی میشود.» و فرشته ای دیگر ندا میكند: «ای بنده، پدر و مادر تو از تو راضی خواهند گردید، اگر چه از تو ناخشنود باشند و پدر و مادر و فرزندان تو آمرزیده شدند و روزی تو در دنیا و آخرت گسترده و فراوان خواهد بود.» و جبرئیل ندا میكند: «من همراه با فرشته مرگ می آیم و به او سفارش میكنم كه با تو به نرمی رفتار كند و اثر مرگ حتی خراشی در تو ایجاد نخواهد كرد، و فقط روح تو به آرامی از بدنت خارج خواهد شد.»
عرض كردیم: ای رسول خدا، اگر بنده ای این عمل را در غیر این ماه انجام دهد، چه اثری خواهد داشت؟ فرمود: «همانند آنچه توصیف كردم برای او خواهد بود و این سخنان را جبرئیل آن گاه كه خداوند مرا به آسمان [معراج] برد، به من آموخت.»
🌺🌺🌺🌺
🌺🌺🌺
🌺🌺
🌺
غزلی از حضرت آیت الله انصاری همدانی
منزلگه آن یار اگر خانه من بود
فردوس برین گوشه کاشانه من بود
شاهان جهان را نشدی هیچ میسر
آن گنج مرادی که به ویرانه من بود
هر گوشه چشمی که نمود آن شه خوبان
تیری به دل خسته دیوا نه من بود
گر سوخت مرا جاوه دیدار عجب نیست
کان شمع مراد دل دیوانه من بود
هر ناحیه شد جلوه گر از حسن نگاری
از پرتو آن دلبر جانانه من بود
گر هوش مرا برد لبش روح و روان داد
کان آب حیات و می و میخانه من بود
برد آن خم ابرو ، زکنشتم سوی محراب
در بی خبری دید که بتخانه من بود
لطف ازلی گفت که ای (فانی) محروم
آزادیت از پند حکیمانه من بود
🌼🌼🌼🌼
🌼🌼🌼
🌼🌼
🌼
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
امروز دوشنبه نهم ذیقعده الحرام۱۴۳۹
ادامه موضوعات معرفی بزرگان.مزار اهل معرفت.کلمات و دستور العملهای عرفانی.
✅زندگینامه آیت الله شیخ محمد بهاری
ولادت و ايام كودكى
عارف سالك، عالم ربّانى، حكيم فرزانه، مجتهد عادل، فقيه نامدار، حضرت آيةاللَّه شيخ محمّد بهارى در خانوادهاى اصيل و مذهبى چشم به جهان گشود. او فرزند ميرزا محمّد بهارى، از ستارگان تابناك آسمان علم و عرفان است. بهارى در سال 1265 ه.ق. در شهر بهار از توابع همدان متولد شد.
آغاز تحصيلات
شيخ محمّد بهارى همراه حاج شيخ محمّد باقر بهارى به مكتب خانه ملاّ عباس على در بهار رفته و خواندن و نوشتن را آموخت و قرائت قرآن و احكام شرعى را فرا گرفت.
او علاقه زيادى به آموختن علم داشت. وى در نوجوانى دروس حوزوى را نزد ملاّ جعفر بهارى فرا گرفت.
عزيمت به بروجرد
شيخ محمّد بهارى پس از اتمام تحصيلات مقدماتى در همدان، براى ادامه تحصيل به بروجرد عزيمت مىكند و در درس آيةاللَّه حاج ميرزا محمود بروجردى، پدر آيةاللَّه العظمى آقا حسين بروجردى شركت مىكند. او پس از اخذ درجه اجتهاد در32 سالگى، به زادگاه خود برمی گردد. وى مدت كوتاهى در بهار به ارشاد مردم می پردازد و دوران جوانى، همراه پدر به زيارت اماكن مقدّس در عراق می رود.
هجرت به نجف اشرف
شيخ محمّد بهارى در سال 1297 ه.ق. براى ادامه تحصيلات وارد حوزه علميه نجف اشرف می گردد. وى در نجف از ملازمان درس آخوند ملا حسينقلى همدانى و از شاگردان ممتاز او بود.
بهارى در درس عارف كامل و استاد بی نظير عرفان، آخوند ملاّ حسينقلى شوندى درجزينى همدانى (متوفاى: 1311 ه.ق.) شركت می كنند و تا زمان وفات آن مرد بزرگ از محضر پر فيضش بهرهمند می شود.
حاج شيخ محمّد بهارى در نجف دچار بيمارى مزمن می شود. پزشكان راه علاج او را تغيير آب و هوا مىدانند. وى به سفارش پزشكان، به ايران بر می گردد و مدّتى در مشهد ماندگار می شود. بارديگر تصميم به سفر به نجف می گيرد، امّا بدتر شدن وضعيت جسمانی اش سبب بازگشت او به بهار می شود و تا پايان عمر در اين شهر اقامت می گزيند.
استادان
بهارى دروس مقدماتى را در زادگاهش، زير نظر پدرش، نزد ملاّ عباسعلى بهارى و ملاّ جعفر به پايان رسانيد. آن گاه براى ادامه تحصيلات به همدان رفت و در درس استاد اسماعيل همدانى و ميرزا محمود طباطبايى شركت كرد. سپس به بروجرد رفت و دروس فقه و اصول را نزد مرحوم حاج ميرزا محمود بروجردى فرا گرفت و از وى اجازه اجتهاد گرفت. بهارى در سال 1297 ه' .ق. به نجف اشرف رفت و از آموختههاى ملاحسينقلى شوندى بهرهمند شد.
بهارى در عرفان و قرآن، از محضر آيةاللَّه العظمى آخوند ملاحسينقلى شوندى همدانى بهرهها برد. شاگردان مكتب تربيتى آخوند را بيش از 300 نفر ذكر كردهاند.
شيخ محمّد بهارى از برجسته ترين شاگردان آخوند ملاحسينقلى همدانى بود.
پس از مهاجرت بهارى به همدان، سيد احمد كربلايى، يگانه عالِم اخلاق و مربى نفوس در طى طريق الهى و سير در معارج و مدارج كمال نفس انسانى و ايصال به كعبه مقصود و حرم معبود بود.
شيخ محمّد بهارى و حاج سيد احمد كربلايى از تربيت شدگان مكتب عرفان آخوند ملاحسينقلى همدانى و از شاگردان توانمند او بودند.
وفات
آيةاللَّه شيخ محمّد بهارى در نجف مريض شد و به سفارش پزشكان، به ايران بر می گردد، عازم مشهد می شود. او مدتى بعد، قصد بازگشت به نجف اشرف می كند كه شدّت يافتن بيمارى، او را از اين تصميم منصرف مىسازد و او ناچار به زادگاهش، بهار بر می گردد و در نهم ماه مبارك رمضان 1325 ه'. ق. روحش به رضوان الهى پَرمی كشد و پيكر پاكش در شهر بهار به خاك سپرده می شود.
🌷
⚪️ آخوند همدانى درباره آیت الله بهارى فرمود:
«شيخ محمّد بهارى حكيم اصحاب من است.»
🔷آخوند او را وصى خود قرار داده بود.(سیمای فرزانگان)
🔵علاّمه تهرانى از استاد خود، علاّمه طباطبايى و او از استاد خود، آيةاللَّه سيد على قاضى نقل می كند كه حاج احمد كربلايى فرمود: ما پيوسته در خدمت ملاحسينقلى همدانى بوديم و آخوند همدانى 100% مال ما بود، ولى همين كه آقاى بهارى با آخوند روابط آشنايى بست، آخوند دائماً در خدمت او بود و بيشتر با او مراوده داشت و در واقع، آخوند را از ما گرفت
@tareagheerfan
🌷مرحوم ملاحسینقلی همدانی بسیار به شیخ محمد بهاری عنایت داشته و ایشان را حکیم اصحاب خود میدانسته است.
مرحوم جمال السالکین شیخ محمد جواد انصاری همدانی همیشه پیاده مسیر 19 کیلومتری همدان تا بهار را برای زیارت مزار شیخ محمد بهاری می آمدند و میگفتند بعد از قبر سلمان فارسی قبری را به نورانیت این قبر ندیده ام.همچنین علامه سید محمد حسین طهرانی می فرمودند که: به تجربه بر من ثابت شده است که ایشان از زوار قبرشان پذیرایی می کنند.
@tareagheerfan
علاّمه سيد محمّد حسين حسينى طهرانى می فرمايد: آيةاللَّه مرحوم بهارى قدساللَّه تربته الشريفه - از اعاظم تلامذه و شاگردان آخوند همدانى بود كه ساليان متمادى درك حضور او را كرده بود و به درجات كمال فائز آمد.
اين حقير بارها به زيارت مرقدش به بهار همدان رفته ام و اينگونه شنيده ام و بدان اعتقاد دارم كه آن مرحوم از ميهمانان خود پذيرايى می كند!(توحید علمی وعینی در مکاتیب حکمی و عرفانی)
@tareagheerfan
🔴 آیةاللَّه العظمى محمّد حسين نائينى در مورد عظمت روحى و معنوى بهارى فرمود: «شهر آن جاست كه حاج شيخ محمّد بهارى آرميده است» يكى از بزرگان در جلسه اخلاقى، فرمود: از مرحوم آيةاللَّه نجفى شنيدم كه فرمود: آيةاللَّه العظمى حاج شيخ محمّد حسين نجفى نائينى در جلسه درس، به ايشان فرمود: آيا اهالى همدان به زيارت مرقد منور و مطهر عارف كامل، شيخ محمّد بهارى مشرف می شوند و از او تبرك می گيرند و اين فرصت را مغتنم می شمارند؟