✅توصیه میرزا جواد اقا ملکی به میرزا عبدالله شالچی
🔴مرحوم میرزا جواد آقا ملکی تبریزی به شب خیزی خیلی اهمیت می داد. یک بار در ایام جوانی که صبحها برای نماز صبح به حرم مطهر حضرت معصومه علیها السلام مشرف می شدم . یك روز صبح دیدم در حرم را هنوز باز نكرده اند. مرحوم آقا ( میرزا جواد ملكی تبریزی ) آنجا قدم می زدند. چون مرا دید اظهار لطف كرد و فرمود: بگو ببینم شما شبها كی پا می شی ؟ گفتم : آقا! من پا نمی شوم اگر هم یك موقعی بر خیزم یك ربع ، نیم ساعت مانده به اذان ، پا می شوم . گفت : نه خوب نیست؟! در تابستان دو ساعت مانده به صبح ، در زمستان چهار ساعت مانده به صبح بر خیز! خدمتشان عرض كردم: آقا پدرم و مادرم اجازه نمی دهند كه زود بر خیزم ، می گویند ضعیف می شوی، (لاغر می شوی) و صدمه می خوری، از خواب باز نمان. فرمود: هر طور شده آنها را راضی كن ، بگو الان یك عده هستند در مجلس انس حق اند! شما راضی می شوید من از آنها باز بمانم؟ بعد فرمودند: خب وقتی پا می شوی چه می كنی؟ گفتم : اگر وقت داشته باشم یا قرآن می خوانم یا دعایی می خوانی ؟ گفتم از مناجات خمس عشر خیلی خوشم می آید. گفت: از كدام یك؟ گفتم : از مناجات محبین.ایشان ( مرحوم ملكی تبریزی ) می خواست حال مرا به دست آورد و هنگامی كه با من صحبت می فرمودند در باب محبین و خصوصیات آنها كه چه كسانی هستند و حالاتشان چطور است، ایشان دستوراتی می دادند و انسان در پرتو عمل به جایی می رسید. مرحوم شالچی در رابطه باره تشهد در نماز می فرمود : اینجا مقام ، مقام شهود است!
@tareagheerfan
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
امروز شنبه دوازدهم محرم الحرام۱۴۴۰
ادامه موضوعات معرفی بزرگان.مزار اهل معرفت.کلمات و دستور العملهای عرفانی.
#ولادت
سید محمد مهدی بحرالعلوم، پیش از پگاه عید فطر در سال ۱۱۵۵ ه ق در شب جمعه چشم به دنیاگـشـود. پدر ارجمندش می گوید: در آن شب كه ولادت فرزندم مهدی بود، در عالم رؤیا امام هشتم(علیه السلام) را دیدم كه شمع بزرگی را به شاگردش محمدبن اسماعیل بن بزیع می دهد محمد آن شمع را بر فراز بام منزل ما برده و روشن می كند ناگهان نور آن شمع تا آسمان بالا رفته و دنیا را فرا می گیرد.
آری شمعی كه توسط امام رضا (علیه السلام) افروخته شود، باید نورش جهان را روشن سازد و جهانیان را فرا بگیرد.
✅ بحرالعلوم مقدمات نحو و صرف و ادبیات و منطق و فقه و اصول را با كوششی بی نظیر نزد پدر خود و سایر فضلا و دانشمندان، در مدتی كمتر از چهار سال فرا گرفت در اوایل بلوغ به درس خارج پدر خـود، و هـمچنین درس استاد كل، وحید بهبهانی، و نیز درس شیخ یوسف بحرانی صاحب حدائق راه یـافـت و از مـحـضـر آن بزرگان استفاده شایانی برد و پس از پنج سال درس و بحث فشرده و عـمـیـق و طی مـرحـلـه سطح، به درجه اجتهاد عالیه نائل آمد و هر سه استاد بزرگ اجتهاد او را امضا كردند.
✅پـس از آن از کربلا بـه نجف مهاجرت كرد و در مركز بزرگ دانشهای اسلامی، به بحث و تحقیق پرداخت
✅و در مدتی كم كه هنوز سنش از ۳۰ سال تجاوز نكرده بود،ارشاد و رهبری مسلمانان را بر عهده گرفت و در عین حال كه به تدریس و تالیف اشتغال می ورزید، به امور فقرا و مستمندان نیز رسیدگی كرده، مسائل و مشكلات اجتماعی مردم را حل و فصل می نمود.
#وفات
✅ او سرانجام در ماه رجب سال ۱۲۱۲ ه ق، در سن ۵۷ سالگی، جهان فانی را وداع و ندای حق را لبیك گـفت و به سوی محبوب خود شتافت جسد او را كنار قبرشیخ طوسی (ره) در مسجد طوسی به خاک سپردند كه امروزه این مقبره به اسم مقبره الطوسی و بحرالعلوم معروف است.
@tareagheerfan
از خصائص سيدبحرالعلوم اين بود كه براي اتصال به حق و مناجات شبها پياده به مسجد كوفه مي رفت و سپس به بارگاه حضرت اميرالمؤمنين عليه السلام مشرف مي شد و هرگاه مشكل علمي داشته در مقابل ضريح مطهر آن امام همام قرار مي گرفت و به حضرتش بيان مي نمود و بدون هيچ حجابي جواب مي گرفت.
✅و تشرفات معتبر فراوانی از ایشان محضر مبارک حضرت امام زمان علیه السلام ذکر شده.
✅علامه بزرگوار سید بحرالعلوم شاگردان زيادي تربيت كردند كه هر كدام به نوبة خود از علماي بزرگ و خدمتگزاران به مولايشان حضرت بقيه الله الاعظم گرديدند كه از اجله آنها : حاج شيخ جعفر كاشف الغطاء ، سيدمحمدباقر شفتي ، ملااحمد نراقي ، سيد عبدالله شبّر ، شيخ محمدتقي اصفهاني و . . . مي باشند .
@tareagheerfan
#تعطیلی_درس_بخاطر_ترک_نماز_شب
✅ملا زین العابدین سلماسی که از شاگردان برجسته مرحوم سید مهدی بحرالعلوم بود، نقل کرده که بحر العلوم هر شب در میان کوچه های نجف می گشت و برای فقرا نان و غذا می برد.
پس از مدتی درس خود را تعطیل کرد وگفت؛ دیگر درس برگزار نمی گردد. طلاب مرا شفیع و واسطه قرار دادند، خدمت آن جناب رفتم و عرضه داشتم، چرا درس را تعطیل کرده اید؟!
فرمود: دیگر درس نمی گویم. بعد از چند روزی دوباره طلاب اصرار کردند سبب تعطیلی درس را بدانند، بار دیگر خدمت ایشان رسیده و سوال طلاب را عرضه داشتم، سید بحر العلوم فرمود: من در اکثر شبها در کوچه های نجف می گردم، ولی هرگز نشنیدم این طلاب در نصف شب به تضرع و زاری و مناجات صدایشان بلند شود، چنین طالب علمی را استحقاق نیست که برایشان درس بگویم .
چون طلاب این سخن را شنیدند همه به خود آمدند وبه تضرع و زاری دردل شب روی آوردند و آن عالم زاهد دیگر بار به تدریس مشغول گردید.
شب خیز که عاشقان به شب راز کنند
گرد در و بام دوست پرواز کنند
📚 با اقتباس و ویراست از کتاب داستانهائی از علماء
@tareagheerfan
#سفرحجاز
سید بحرالعلوم دراواخر سال 1193 ق راهی حجاز شد. استقبال شایان مردم و شخصیتهای محافل علمی از اوموجب شد که به مدت دو سال در کنار خانه خدا اقامت ورزد و به درس و بحث بپردازد.
تسلط او به فقه اهل سنت و حسن معاشرت و سخاوتش او را چنان در میان ساکنان آن دیار بخصوص اهل علم ، محبوب ساخت که هر روزه شماری از مردم و دانشمندان به دیدنش می رفتند و از وی کسب فیض می نمودند. شگفت آنکه پیروان هر کدام از مذاهب چنین می پنداشتند که بحرالعلوم پای بند به مذهب ایشان است . او تمام این مدت را باتقیه گذرانید و جلسه درس او در علم کلام طبق مذاهب چهارگانه دایر بود و در اواخرتوقف در مکه ، مذهب خود را اعلان فرمود. وقتی خبر اظهار مذهب او به گوش پیروان مذاهب دیگر رسید از اطراف به دور او ریخته ، با وی به مناقشه پرداختند و او با دانش انبوه خود بر تمامی آنها برتری پیدا کرد و همه آنها را با دلیلهای قوی و منطقی به سوی حقیقت اسلام مجذوب ساخت.وخدمات عمرانی زیادی در حرم و مسجدالحرام نمود
@tareagheerfan
⚡️⚡️⚡️⚡️سبحان الله از این عظمت⚡️⚡️⚡️⚡️
📌 در منتخب التواریخ (ص ۱۸۲) از مرحوم شیخ جعفر شوشتری نقل است که:
حاکم بروجرد، روزی به دیدن عالم جلیل سید مرتضی طباطبایی پدر علامه بحرالعلوم رفت.
بعد از مراجعت، چون به صحن خانه رسید، بحرالعلوم را که در آن وقت در شمار کودکان حساب می شد، ملاقات کرد. او را به حاکم معرفی کردند حاکم ایستاد و اظهار مهربانی کرد و رفت.
علامه بحرالعلوم به پدر عرض کرد باید مرا از این شهر بیرون فرستی، که می ترسم هلاک شوم، فرمود چرا؟
گفت: به جهت آنکه قلبم را از آن ساعت که حاکم اظهار مهربانی کرد مایل به او می بینم و آن بغضی که باید به حاکم ظالم داشته باشم ندارم، دیگر در این جا نباید ماند، همین جریان سبب هجرت بحر العلوم از بروجرد شد.
@tareagheerfan