بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
امروز جمعه هشتم شوال ۱۴۳۹
ادامه سی و یکمین موضوع: نقش ریاضت در سیر و سلوک
گوشه ای از ریاضات علامه قاضی
آیة الله سید محمد حسین همدانی - صاحب تفسیر انوار درخشان گوید: او (آقا سید علی قاضی (قدس سره) ) را دائم السکوت و الصمت یافتم، احیانا از دادن پاسخ دادن، بسیار سخت است. تا این که تصادفا به نکته ای برخوردم که بسیار توجه مرا جلب کرد و آن هم این بود که داخل دهان مرحوم قاضی - رحمه الله - کبود رنگ بود.
از استاد پرسیدم، علت چیست؟ ایشان مدتها پاسخم را نداد، بعدها که خیلی اصرار کردم و عرض کردم که جهت تعلیم می پرسم و قصد دیگری ندارم، باز به من چیزی نفرمود، تا این که روزی در جلسه خلوتی فرمودند:
آقا سید محمد! برای طی مسیر طولانی سیر و سلوک، سختی های فراوانی را باید تحمل کرد و از مطالب زیادی نیز باید گذشت، آقا سید محمد! من در آغاز این راه دوران جوانی برای این که جلوی افسار گسیختگی زبانم را بگیرم و توانایی باز داری آن را داشته باشم، 26 سال ریگ در دهان گذاشته بودم که از صحبت و سخن فرسایی خود داری کنم، اینها (کبودی های داخل دهانم) اثرات ریاضت آن دوران است.
@tareagheerfan
✅ریاضت 75 روزهای که مفید واقع نشد
🌷یک خیاطی به اسم «آقا صمد» در بازار کار میکرد که یک چرخ خیاطی داشت و آن چرخ، همه زندگیاش بود. او از شاگردهای پدرم بود، با همان کسب ضعیف و درآمد کم همیشه بازارچه را ایام محرم خرج میداد.
🌷همین آقا صمد میگفت: یکی از دوستانم حدود 75 روز برای خودسازی جایی برای ریاضت و این نوع کارها رفته بود و بعد که برگشت به من گفت: صمد! برو ببین جناب شیخ درباره من چه میگوید؟ میگفت: وقتی که من وارد کارگاه جناب شیخ شدم، گفت: برو بیرون! گفتم: جناب شیخ، من آمدهام فیضی ببرم!
🌷گفت: به دوستت بگو بدبخت، تو مشرک شدهای! در آن مدت تو خودت را گذاشته بودی جلو که «من چشم برزخیام باز شود!» «من!» ببینم، پس خدا کو؟! برای خدا چه کردهای؟ بعد جناب شیخ گفت: به او بگو برو نمازت را بخوان! زنت هم از تو ناراضی است، برو دو حلقه النگو بگیر و او را راضی کن!
@tareagheerfan
🍃 🍂 🍃 🍂 🍃 🍂 🍃 🍂 🍃 🍂
آیت الله نخودکی:
اگر آدمی چهل روزبه ریاضت وعبادت بپردازد
ولی یک بارنمازصبح از اوفوت شود
نتیجه آن چهل روزعبادت بی ارزش خواهدشد
@tareagheerfan
علامه سید محمد حسین حسینی طهرانی می فرمایند: « آقای قاضی برای گذشتن از نفس اماره و خواهش های مادی و طبعی و شهوی و غضبی که غالباً از کینه و حرص و شهوت و غضب و زیاده روی در تلذذات بر می خیزد، روایت عنوان بصری را دستور می دادند به شاگردان و تلامذه و مریدان سیر و سلوک إلی الله، تا آن را بنویسند و بدان عمل کنند. یعنی یک دستور اساسی و مهم، عمل طبق مضمون این روایت بود. و علاوه بر این می فرموده اند باید آن را در جیب خود داشته باشند و هفته ای یکی، دو بار آن را مطالعه نمایند. »
@tareagheerfan
قسمتی از روایت شریف عنوان بصری در باب ریاضت:
.... چیزهایی که در مورد تادیب نفس است:
این که مبادا چیزی بخوری که به آن اشتها نداری; چرا که باعث حماقت و نادانی می شود و چیزی مخور مگر آن گاه که گرسنه شوی و آن گاه که خواستی چیزی بخوری از حلال بخور و نام خدا را ببر و حدیث پیامبر صلی الله علیه و آله را بیاد بیاور [که فرمود: ]
آدمی هیچ ظرفی را بدتر از شکمش پر نکرده است . پس اگر ناچار شد، یک سوم [شکمش را] برای غذا، یک سوم برای آب و یک سوم برای نفس کشیدن [اختصاص دهد . ]
@tareagheerfan
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
امروز شنبه نهم شوال ۱۴۳۹
سی و دومین موضوع: تاثیر دیدار علما و خوبان در سیر و سلوک