#پاسخ_به_شبهات_محرم۳
سوال:چرا امام حسین علیه السلام با وجود علم به کشته شدن، به کربلا رفت❓
امام حسین و سایر امامان در امور زندگی و متعارف، مانند جنگ و صلح، مبارزه و مسافرت از علم غیب خود استفاده نمیکنند. آنان مانند دیگران، اگر بیمار بشوند، دوا میخورند، گرسنه میشوند، غذا میخورند، خسته میشوند، استراحت میکنند، مسافرت میکنند. ممکن است در ضمن مسافرت دچار مشکل شوند.
کارهای امامان در امور دنیوی، مانند دیگران است تا عمل آنان بتواند الگو و اسوه و سرمشق دیگران قرار گیرد . استفاده از علم غیب برای رهاندن خود و بستگان از خطر و جلب منافع و سود برای خود، نمی تواند آن ها را الگوی دیگران قرار دهد.
🔰 علل و عوامل متعدد در شکلگیری نهضت امام حسین(علیه السلام) نقش داشته و یکی از عوامل آن نهی از منکر بوده است . در شکلگیری این قیام غیر نهی از منکر، عوامل زیر هر کدام به نحوی نقش داشته است:
1ـ یزید بعد از به قدرت رسیدن به استاندار مدینه نامه نوشت که از حسین(علیه السلام) برای او بیعت بگیرد . اگر بیعت نکرد، او را به قتل برساند. پس اگر امام قیام نمیکرد ،باز در خطر بود . خون او این تأثیر که بقای اسلام را برای همیشه تأمین کند، نمیداشت.
2ـ مردم کوفه برای امام نامه نوشتند . اگر امام به دعوت آن ها پاسخ مثبت نمیداد، حجت بر آنها تمام نبود . امام حسین(علیه السلام) به عنوان امام زمان آن عصر وظیفه داشت برای رهبری قیام کند و به سوی عراق بیاید و سفیر خود را بدان جا فرستد تا حجت بر آن ها تمام گردد و عذری در قیامت نداشته باشند.
3ـ مهمترین عامل که آن را علت کامل و یا علت تکمیل کننده سایر عوامل تلقی کرد ، همان است که در زیارت نورانی اربعین آمده:
«وبذل مهجته فیک لیستنقذ عبادک من الجهالة وحیرة الضلالة؛ جانش را در راه تو فدا کرد تا بندگانت را از نادانی و حیرت گمراهی نجات دهد».
🔴بنابراین اساس قیام امام برای نجات مردم از جهالت نوین و گمراهی جدید بود که به نام دین و خلیفه مسلمانان میخواست از سوی یزید اجرا شود.
حضرت با قیام خود حقایق را روشن ساخت . برای ابد روشن نمود که جهالت نوین یزیدی ربطی به دین ندارد . نباید نفاق در لباس دین مردم را به حقایق آسمانی بدبین کند.
در کتاب «جلوههای عرفانی نهضت حسینی» درباره عوامل قیام امام حسین(علیه السلام) به تفصیل بحث شده است.
⚪️دیگر اینکه امام وقتی رسیدند و از اوضاع با خبر شدند خواستن برگردند به مدینه ولی دشمن نگذاشت و حضرت مجبور به جنگ شدند.
🆔 @tareagheerfan
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
امروز چهار شنبه دوم محرم الحرام۱۴۴۰
ادامه موضوعات معرفی بزرگان.مزار اهل معرفت.کلمات و دستور العملهای عرفانی.
✅ ایام سوگواری حضرت ابا عبدالله الحسین علیہ السلام
✅✅✅ادامه مطلب زندگینامه فقیه عارف شیخ غلامرضافقیه خراسانی✅✅✅
⚡️⚡️⚡️سفر به سرای آخر
حاج شیخ در اواخر خرداد (۱۳۳۸)، بر بالای منبر و در یک مجلس رسمی، به جای روضه خواندن، پیوسته صلوات میفرستاد. اطرافیان که متوجه وخامت حال ایشان شدند، بلافاصله او را به خانه میبرند... به سفارش دکترها، وی را جهت بهبودی، به روستای طزرجان، که جای خوش آب و هوایی است انتقال میدهند. حاج شیخ حدودا دوازده روز در آنجا بستری بود.
آن بزرگوار در حالی که شهادتین و اذکار بر زبانش جاری بود، در ساعت سه بعد از ظهر روز جمعه، (۱۱/۴/۱۳۳۸) در ۸۱ سالگی، در قریه طزرجان، در عالم باقی، رحل اقامت افکند و به دیدار معبود شتافت.
← بر دوش شیفتگان
نزدیک غروب، پس از شستشوی پیکر پاک حاج شیخ، به پیشنهاد آقای وزیری، قرار میشود جنازه را با آمبولانس تا مهریز ببرند و از آنجا تا یزد تشییع کنند. اما به گفته حاج سید ابوالفضل مدرس سعیدی:
«پس از ارتحال ایشان، مردم خیلی شلوغ کرده بودند. با مردم صحبت کردم و همگان گفتند که ما نمیگذاریم جنازه را با ماشین ببرند. سرانجام ایشان را روی دست گذاشتند و تا یزد بردند.»
غروب همان روز (روز وفات)، جمعیت عزادار با ضجه و ناله، آماده تشییع جنازه حاج شیخ شدند و حتی کسانی که وسیله داشتند، همراه جمعیت سوگوار، پای پیاده، مراد خود را بر دوش گرفته و به سوی یزد رهسپار شدند.
از یزد گروه زیادی از روحانیان و مردم، تا چند کیلومتری یزد به زعامت آیة الله صدوقی، پیاده به استقبال جنازه آمده بودند.
محبوبیت حاج شیخ در میان عامه مردم مسلمان و غیر مسلمان آن قدر بود که زرتشتیان، از مردم اجازه خواستند تا پیکر حاج شیخ را در قسمتی از راه تشییع کنند.
صبح فردا، با اجتماع گسترده مردم، آیة الله صدوقی بر پیکر حاج شیخ نماز اقامه نمود. حضور زرتشتیان و یهودیان در میان جمعیت چشمگیر بود. خیل عزاداران، پس از یک شبانه روز گریه و شیون و پشت سر گذاشتن مسافت شصت کیلومتری ـ از طزرجان تا یزد ـ جنازه را در کنار ضریح امامزاده جعفر که از نوادگان امام صادق علیهالسّلام است، جای دادند و پس از ساعتی پیکر پاک این عالم بزرگوار را در بقعه جنوبی، که دری به مسجد دارد، دفن نمودند
@tareagheerfan
⚫️➰⚫️➰⚫️➰⚫️➰⚫️
✿﷽✿
✍ بیانات حضرت آیت الله کمیلی خراسانی حفظه الله در شب اول ماه محرم سال ۱۴۳۷
⚫️ اهمیت دستگاه امام حسین (علیه السلام) در طریقت و عرفان
الله
▪️اهل عرفان و سلوک، اهل حب و عشق الهی باید بدانند که دستگاه امام حسین علیهالسلام مسیری نزدیک و راهی میانبر در منازل عرفان و رسیدن به توحید محسوب میشود. از این مسئله غافل نشوید. بعضی رفقا به ما میگویند که در این شبها برایشان مطالب سلوکی، نکات عرفانی، مطالبی از لباللباب یا کتب دیگر و یا یک دوره مباحث سلوکی بگویم! نه آقا جان! ما این دهه بنا داریم که اشک بریزیم؛ روضه بخوانیم؛ سینه بزنیم و مصیبت و حزن داشته باشیم.
▪️وقتی زمین و زمان در مصیبت امام حسین علیهالسلام گریه میکنند، وقتی ملائکه الله و تمامی موجودات در این ماه جوش و خروش دارند، چرا ما نداشته باشیم؟! ماه محرم فرصت و جهشی برای اهل سلوک و معرفت است؛ چرا از این فرصت غافل باشیم؟
▪️اشک و گریه بر امام حسین علیهالسلام، پوشیدن لباس سیاه، سیاهپوش کردن هیئت، همراه بردن خانواده و اهل خانه به هیئت به منظور دیدن و شنیدن، همگی جزء سلوکمان محسوب میشود. علی الخصوص که راه امام حسین علیهالسلام، راهی میانبر است.
🌐 www.komeily.com/?p=3882
به نقل از کانال معظم له
@tareagheerfan
⚫️➰⚫️➰⚫️➰⚫️➰⚫️
✅خاطره اقانجفی قوچانی در مورد شخصیت بارز شیخ غلامرضایزدی:
⚡️در مدرسه آخوند، که مملو از طلبههای غریبه بود ـ که از سراسر کشورهای اسلامی آمده بودند ـ گروه زیادی از طلاب، دچار مرض کشنده وبا شده بودند به حدی که توان نداشتند لباسهای آلوده خود را بشویند. شیخ غلامرضا، شبانگاه، تمام آن لباسها را بر میداشت و درون چادر شب میپیچید و برای شستن، پیاده به کنار شط فرات در کوفه میبرد. وی لباسها را پس از شستن و خشک کردن، دوباره به دوش میکشید و به نجف میآورد. سپس آنها را، یکی یکی تا کرده و نیمههای شب بدون این که کسی بفهمد کنار در اتاق هایشان میگذاشت
@tareagheerfan
✅ یک بار که به مشهد مقدس رفته و متوجه شده بود یکی از روستاهای دور مشهد، واعظ و مبلّغ ندارد، برای رفتن به آنجا داوطلب شد. یکی از علمای مشهد به او گفته بود: «حاج شیخ! شما تازه از راه رسیده اید. بهتر است زیارت بروید.»
حاج شیخ در پاسخ گفت: «امام رضا(علیه السلام) همه جا هست. آن حضرت زائر زیاد دارد. نوکر ندارد. من می روم نوکری امام رضا(علیه السلام) کنم.»
@tareagheerfan
✳️بارزترین و مهم ترین جنبه زندگی این عبد صالح خدا در سراسر عمر، اهتمام به تبلیغ و ترویج دین بود.
این فقیه وارسته برای اشاعه و نشر فرهنگ اسلامی، تبلیغ دین و ارشاد مردم، با مرکبی ساده و گاه با پای پیاده و تحملسختیهای فراوان به شهرهای مختلف سفر میکرد.
🔰یکی از یاران صمیمی و همراه ایشان می گوید که حاج شیخ می گفت: «می خواهم به همه آبادیها بروم.» هر شب به یک آبادی می رفت و نماز می خواند و منبر می رفت.
یک وقت به من گفت: «آیا جایی در این اطراف مانده است که نرفته باشیم؟» گفتم: «نه، فقط، قلعه کوچکی نزدیک ابرقوست، با دو سه خانوار.» گفت: «یا اللّه همین امشب می خواهیم به آنجا برویم.» حرکت کردیم و رفتیم و آن بزرگوار، آنجا نماز خواند و منبر رفت.
@tareagheerfan
ایت عظمای حق عارف زاهد شیخ غلام رضا فقیه خراسانی میفرمودند:
«هرگاه غذای مطبوع، یا لباس مرغوبی به دستم میرسید، آن را کنار میگذاشتم و خطاب به نفس میگفتم: شرط استفاده از این غذا و لباس به جا آوردن فلان عمل عبادی یا امساک یا شب زنده داری است، وقتی آن عمل را انجام میدادم آن لباس و غذا را به طلاب دیگر میدادم و خودم از غذای ساده و لباس معمولی استفاده میکردم و به نفس خطاب کرده میگفتم: که نباید همیشه تو بر من حاکم باشی و خواستههای خودت را به من تحمیل کنی، من هم در مبارزه باید سر تو کلاه بگذارم و غالب شوم»
@tareagheerfan