با سلام و تبریک اعیاد و قبولی طاعات و عبادات شما بزرگواران
🌈🌈🌈🌈🌈
دومین بخش از سلسله های بعد از اسلام در ایران را خدمتتان ارائه می کنیم.
در هفته گذشته به دو سلسله طاهریان و صفاریان به صورت مختصر مورد بررسی قرار گرفت.
📚📚📚📚📚📚
بخش دوم سلسله ها
#سامانیان (389-279 ه.ق. 892 ه.ق./ 999 م.)
سامانیان فرزندان مردی ایرانی، از «مُغان» زرتُشتی بودند که در دهستان «سامان» اطراف «بلخ» فرمانروایی داشت و سامان خداه نامیده می شد. در اواخر دوره بنی امیّه، وی مسلمان شد و بعدها به دربار مأمون که در زمان پدرش، هارون الرّشید در «مرو» می زیست، راه یافت. مأمون پس از رسیدن به خلافت، چهار پسر وی را به حکومت شهرهای بزرگ «ماوراءالنهر» و «خراسان» منصوب کرد.
در سال 279 ه.ق./ 892 م. امیر اسماعیل، یکی از افراد این خاندان، پس از شکست دادن #عَمرو_لیث بر خراسان، #سیستان، «ری»، «قزوین» و سپس «گرگان» و «طبرستان» دست یافت و برخلاف #صفّاریان با خلافت بغداد از در آشتی درآمد. خلفای #عبّاسی نیز از او و خاندان سامانی حمایت کردند. سامانیان نزدیک به یک قرن بر مشرق «ایران» حکم راندند؛ اما خود را شاه یا سلطان ننامیدند و تنها به عنوان امیر بسنده کردند. دوره آنان هم زمان با حکومت آل بویه در بخشی بزرگ از نواحی مرکز و غرب ایران بود که دامنه آن تا بغداد و دربار #خلافت عبّاسی نیز می رسید. وجود هم زمان این دو خاندان بزرگ و مقتدر ایرانی، که در زنده ساختن زبان، آیین و فرهنگ ایران سعی بسیار داشتند، سبب شد که قرن چهارم هجری قمری/ دهم میلادی در تاریخ «ایران» وضعیت استثنایی یابد و به قرن طلایی مشهور گردد.
آخرین امیر سامانی به وسیله سلطان محمود غزنوی از میان رفت.
#سامانیان
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
🔖بخشی از وصیت نامه#صیاد_دلها
🔻می خواهم وقف این راه باشم
⚡️خداوندا! این تو هستی که قلبم را مالامال از عشق به راهت، اسلامت، نظامت و ولایتت قرار دادی.
⚡️خدایا! تو خود می دانی که همواره آماده بوده ام آن چه را که تو خود به من دادی، در راه عشقی که به راهت دارم، نثار کنم. اگر این نبود، ان هم خواست تو بود.
⚡️پروردگارا! رفتن در دست تو است؛ من نمی دانم چه موقع خواهم رفت، ولی می دانم که از تو باید بخواهم مرا در رکاب امام زمانم قرار دهی و آن قدر با دشمنان قسم خورده است بجنگم تا به فیض شهادت برسم.
🎐از پدر و مادرم که حق بزرگی برگردنم دارند، می خواهم که مرا ببخشند؛ من نیز همواره برایشان دعا کرده ام که عاقبت به خیر شوند.
🎐 از همسر گرامی و فداکار و فرزندانم می خواهم که مرا ببخشند که کمتر توانسته ام به آن ها برسم و بیشتر می خواهم وقف راهی باشم که خداوند متعال به امت زمان ما عطا کرد.
#سالروز_عملیات_مرصاد
#بخشی_از_وصیتنامه
#صیاد_دلها
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
#رویدادهای_تاریخی
🔹امروز 22 فروردین
1400خورشیدی برابر با 28 شعبان
1442هجری و 11 آوریل
2021میلادی میباشد. ۱_ درگذشت ابن حاجب محدث و مورخ مسلمان.(630 قمری) ۲_درگذشت عالم فرزانه ملاحسينقلي همداني استاد بزرگ اخلاق.(
1311قمری) ۳_ کنگرهای به نام کنگره تأثیر تمدن ایران در تمدن یونان و روم در رم افتتاح شد.(
1344شمسی) ۴_ آغاز نهضت اسلامي فلسطين. (
1361شمسی) ۵_ كشف كودتاي عناصر ضد انقلاب براي براندازي جمهوري اسلامي ايران. (
1361شمسی) ۶_ فراخواندن سفراي اروپايي از تهران در پي حوادث دادگاه ميكونوس در آلمان. (
1376شمسی) ۷_ دیروز، مرکز ملی جداسازی و توسعه کاربرد ایزوتوپهای پایدار در سایت هسته ای شهید علیمحمدی (فردو) در قم بهبهره برداری رسید.(
1400شمسی) -----------❀❀✿❀❀--------- @tarikh_j
سیره پیامبر اکرم در استقبال از ماه مبارک رمضان
📚📚📚📚📚📚📚📚📚
نویسنده: محمدصدیق قربانی ابراهیم زاهدی فرد
منبع: حبل المتین سال اول تابستان ۱۳۹۱ «ویژه نامه ماه رمضان»
این مقاله بر آن است تا به سیره و احوال معنوی حضرت رسول اکرم (ص) در قبل از ماه رمضان و در طول این ماه مبارک بپردازد و از این رهگذر سیره عملی آن حضرت را به صورت کاربردی به منظر نظر مؤمنان و پیروان حضرت (ص) بنمایاند.
https://b2n.ir/z87749
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
بررسی فقهی استهلال در نزد فریقین
📚📚📚📚📚📚📚📚📚
نویسنده: عباس جلیلی
منبع: حبل المتین سال اول تابستان ۱۳۹۱ «ویژه نامه ماه رمضان»
ماه رمضان که می آید طبعاً به دنبال آن حال و هوای خاص و نورانیتی به زندگی مردم و فضای جامعه حاکم می شود و این ماه و اعمال مربوط به آن نظم خاصی را در اعمال فردی و جمعی مسلمانان جهت می دهد؛ این مطالب باعث می شود که حساسیت ها و مراقبت ها نسبت به این ماه مبارک بیش از پیش بر همگان آشکار شود در میان مسائل و موضوعات فراوان مربوط که پیرامون این ماه وجود دارد بر آن شدیم تا به یکی از مهم ترین بحث درباره ماه رمضان یعنی رؤیت هلال ماه بپردازیم. در این مقاله به اهمیت موضوع #استهلال ماه در احکام اسلامی به خصوص ماه مبارک رمضان می پردازیم و سپس #دیدگاه های فقهی فقیهان و علمای اهل سنت و شیعه در باب #استهلال، موضوع مورد بحث خواهد بود و در نهایت به ضرورت وحدت و یکپارچگی در امر استهلال ماه مبارک رمضان در میان مسلمانان اشاره می نماییم.
https://b2n.ir/u69704
تنظیم:سرکار خانم نجمه صالحی
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
#رویدادهای_تاریخی
🔹امروز 23 فروردین 1400 خورشیدی برابر با 29شعبان 1442 هجری و 12 آوریل 2021 میلادی میباشد.
۱_ درگذشت فضل بن دوكين معروف به ابننعيم محدث و فقيه و راوي اخبار تاريخي. (219 قمری)
۲_ درگذشت ابن مُنذر فقيه و محدث مسلمان.(318 قمری)
۳_ ورود نيروي ارتش سرخ شوروي به بندرانزلي در حالي كه انگليسيها در غازيان استحكامات داشتند ولی مانع نشدند تا ایران را برای قرارداد۱۹۱۹تحت فشار قرار دهند.(1333 قمری)
۴_ درگذشت بانو مجتهده نصرت امین،فقیه و دانشمند و مفسر و نویسنده.(1403قمری)
۵_ قتل عام و شهادت فلسطینیان مظلوم ساکن اردوگاه جنین توسط ارتش رژیم سفاک صهیونیستی.(2002میلادی)
۶_ پاسخ حضرت امام خميني(ره)به تلگراف آيت اللَّه حكيم براي هجرت به نجف که ایشان علمای اسلام و مراجع را دعوت به وحدت کلمه نمودند وهجرت را به ضرر کشور دانستند. (1342 شمسی)
۷_ قرارداد صدور گاز طبیعی ایران از راه شوروی به جمهوری فدرال آلمان در مسکو به امضای سه کشور ایران و شوروی و آلمان رسید.(1354شمسی)
۸_ روز دندانپزشكي:تصویب قانون تربیت بهداشتکاران دهان و دندان بمنظور گسترش خدمات در مناطق محروم.(1360شمسی)
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
🌹بسم الله الرّحمن الرّحیم🌹
📚 خلاصه کتاب آشنایی بااستشراق واسلام شناسی غربیان
دکترمحمدحسن زمانی
📚بخش چهارم
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
💠💠تاریخچه استشراق( مراحل ده گانه شرق شناسی)
✳️دوره اول: شرق شناسی عام از قرن 6ق.م تا قرن6م
الف) کشاکش قدرت در قرن6ق.م بین حکومت ایران و یونان.اولین مستشرق این دوره هرودت بود.
ب) قرن4ق.م حمله واشغال مشرق زمین توسط اسکندر مقدونی با تئوری تک قطبی شدن کره زمین
ج) آغاز رقابت ایران وروم باشکست سلوکیان توسط پارت ها و تشکیل دولت اشکانیان
✳️دوره دوم: آشنایی اولیه غربیان با اسلام در عصر ظهور اسلام که باعث شد گروهی از مردم وعالمان ادیان دیگر اسلام را پذیرفته و برخی اطلاعات تازه را به مردم و مسئولان موطن خود انتقال دهند وعده ای دیگربدلایل مختلف به مبارزه با اسلام بپردازند.
✳️دوره سوم: اسلام شناسی مغرضانه ونقد نویسی انفرادی علیه اسلام. اولین مستشرق اسلام شناس در این دوره، یوحنای دمشقی، عالم مسیحی قرن8م(2ه) بودکه کتاب هایی در ردّ اسلام نوشت. دومین مستشرق، ثیوفانیس بیزانسی نویسنده کتاب «زندگانی محمد» است.
✳️دوره چهارم: اقدام کلیسا به شروع ترجمه قرآن و اسلام شناسی. اولین کشیش مترجم قرآن در این دوره پطروس المبجّل المحترم که در سال1143م اقدام به این کار کرد.
✳️دوره پنجم: مرحله عکس العمل دفاع کلیسا و غرب در برابر استقبال مردم جوامع شرقی وغربی از اسلام و پذیرش آزادانه آن، وشروع جنگ های صلیبی برای جلوگیری از پیشروی فرهنگ اسلام در غرب.
✳️دوره ششم: انتقال علوم وتمدن اسلامی به غرب از قرن13م از طریق:
الف) ربودن کتب کتابخانه ها و نسخ خطی و اسناد تاریخی
ب) به آتش کشیدن دانش وتمدن مسلمین به جز تعدادی از کتب علمی در رشته پزشکی وعلوم دیگر که قابل فهم واستفاده دانشمندان اروپایی بود.
ج) بنیاد کتابخانه لیدن وغنی ساختن آن باکتب خطی مسلمانان
د) انتقال کتابخانه بزرگ شاه عباس از اردبیل به روسیه که برخی آن را خشت اصلی شرق شناسی در روسیه به حساب می آورند.
ه) انتساب مطالب علمی مسلمین به دانشمندان غرب
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
✳️دوره هفتم: چاپ و نشر کتب اسلامی و ضد اسلامی. اولین چاپخانه کتب عربی مستشرقین در رم، دهه80 قرن16م تأسیس شد. هم چنین در این دوره شاهد نشر کتب سیره، تاریخ پیامبراکرم(ص)و صدر اسلام، کتب قرائات و کتب تصوف وفرق اسلامی هستیم که با هدف برجسته کردن نقاط ضعف، تشکیک در ارزش های ثابت تاریخ اسلام وشعله ور کردن آتش اختلاف وفتنه بین مسلمانان و مشغول کردن آنان به نقد و بررسی اختلافات انجام می شد.
✳️دوره هشتم: استشراق استعماری دول غربی جهت سلطه بر شرق از قرن17م. در این دوره بیشترین پژوهشگران غربی، جاسوسان استعمار دول اروپایی و آمریکایی بودند که به سرزمین های شرقی واسلامی وارد شدند. در قرن19م تحولات بزرگ سیاسی در ارتباط شرق وغرب بوجود آمد به طوری که شاهد افزایش اعزام پژوهش گران غربی به کشورهای مستعمره و رسمی شدن جایگاه آنان در وزارت خارجه این دولتها و نیز گسترش مؤسسات شرق شناسی در دانشگاه های غرب هستیم.
✳️دوره نهم: شروع استشراق علمی درقرن20م. در این دوره تعدادی از دانشمندان و پژوهشگران غربی و...به این نتیجه رسیدند که جهت گیری عمومی استشراق و اسلام شناسی غرب در طول تاریخ مغرضانه و غیر منصفانه و در جهت اهداف تبشیری و استعماری انجام می گرفته فلذا آن را«عصرجهالت غربیان»نامیدند، براین اساس جمعی از مستشرقان معاصرسعی دارند خود را از تعصب ها وتحریف ها و کج فهمی های گذشتگانشان تبرئه کرده ودوره حاضر استشراق را«دوره واقع نگری» بنامند.نمادی از تعامل مثبت استشراق با تشیع، تأسیس کتابخانه کلن آلمان می باشد.
✳️دوره دهم: شیعه شناسی و بررسی انقلاب اسلامی ایران: عنصر برجسته«عزت طلبی» و«استقلال گرایی» و«ستم ستیزی» مذهب شیعه باعث شده تا دولت های استعمارگروحشت بیشتری از مذهب شیعه وشیعیان داشته باشند وبه همین جهت توطئه ها و مبارزات بیشتری علیه تشیع داشته ودارند.عنصرذاتی ستم ستیزی شیعه با پیروزی انقلاب اسلامی ایران که ماهیتی شیعی داشت باعث وحشت بیشترجهان خواران غربی شد؛ بر همین اساس مقالات زیادی پیرامون شیعه در دائرة المعارفهای مهم غربی مثل آمریکانا، لیدن و...تدوین گردید و دانشگاه بارایلان که یکی از چهار دانشگاه مهم اسرائیل است به فعالیت در زمینه اسلام، تشیع وانقلاب اسلامی ایران پرداخت.
تنظیم:سرکار خانم خدیجه سادات حسین پور
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
دوره تخصصی تفسیر موضوعی و معارف قرآن
با حضور اساتید برجسته حوزه و دانشگاه
ماه مبارک رمضان، هر روز ساعت ۱۸
با اعطای گواهی معتبر
(ثبتنام در این دوره فوقالعاده، رایگان است)
اطلاعات بیشتر و ثبت نام:
https://hikmat-ins.ir/?p=2443
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
#رویدادهای_تاریخی
🔹امروز 24 فروردین
1400خورشیدی برابر با 30 شعبان
1442هجری و 13 آوریل
2021میلادی میباشد. ۱_ درگذشت حسين ابن عبداللَّه بن سينا معروف به شيخ الرئيس و ابن سينا،طبیب و فیلسوف و دانشمند بزرگ اسلامی.(428قمری) ۲_ زادروز ابوزيد عبدالرحمن بن محمد بن خَلدون معروف به ابن خلدون، بنيانگذار جامعهشناسي علمي وصاحب كتاب "العِبَر و ديوان المُبتَدا و الخَبَر في تاريخِ العَرَبِ وَ العَجَم و البَربَر" كه بخش اول اين كتاب "مقدمه" نام دارد.(732قمری) ۳_ کشتار وحشیانه مردم هند توسط استعمارگران انگلیسی به منظور جلوگیری از شورش وتصویب قانون دولت و سپس اوجگیری نهضت مقاومت به رهبری گاندی.(
1919میلادی) ۴_ نخستین تظاهرات مردم عراق علیه اشغالگران پس از سه دهه اختناق بعد از سقوط صدام
. (2003میلادی) ۵_ آغاز دومین دوره مشروطه یا تجدید حیات مشروطیت. (
1288شمسی) ۶_ درگذشت محقق و پژوهشگر اسلامی آیتاللَّه مجتبی محمدی عراقی. (
1380شمسی) ۷_ بمب گذاری در حسینیه شهدای شیراز و شهادت تعدادی از اعضای کانون فرهنگی رهپویان وصال.(
1387شمسی) -----------❀❀✿❀❀--------- @tarikh_j
🌷"شَهْرُ رَمَضانَ الَّذی أُنْزِلَ فیهِ الْقُرْآنُ هُدىً لِلنَّاسِ وَ بَیِّناتٍ مِنَ الْهُدى وَ الْفُرْقانِ..."(بقره/185)
🌙حلول ماه پربرکت و مغفرت رمضان بر همگان مبارک باد.
در این ماه خدا سه شنبه ها را با جستجوی 🦋 #ویژگی _حضرت_علی علیه السلام در کتاب های اهل سنت سپری می کنیم.
باوجود گستردگی فراوان و بالا بودن تعداد روایت های این باب در چنین کتاب هایی اما سعی در خلاصه کردن و بیان برجسته ترین آن ها می کنیم.
🔔#بدون_شرح ،قسمت جدیدی در این ماه هست که به نشر مطالب عجیب و تامل برانگیز این کتاب ها می پردازد و البته با رعایت حال روزه داران و مهمانان خدا بدون پی نوشت خدمتتان عرضه می شود.
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j