اوقات و لحظات زندگی بزرگان دین از برترین فرصتهایی است که میتوان از آن خوشه معرفت و بینش چید و گفتار و رفتار ایشان را الگو و اسوه برای زندگی سعادتمندانه قرار داد. «ارمغان مشهد» مجموعهای ارزشمند از پیامها، دیدارها، نوشتارها، نامهها، اشعار و گزارش تصویری سفر حضرت آیتﷲ صافی گلپایگانی به مشهد مقدس در تابستان ۱۳۹۱ است.
حضرت آیتﷲ صافی گلپایگانی از فقهای بزرگ و عالیمقامی است که لحظات عمر شریف خویش را در خدمت به مکتب اهل بیت علیهم السلام گذرانده و خود را وقف اسلام عزیز نموده است و به همین سبب، اوقات زندگی فقیه فرزانهای مثل ایشان، گوهر گرانبهایی است که باید قدر آن را دانست و لحظه به لحظه آن را ثبت و جهت بینشافزایی در اختیار مشتاقان علم و معرفت قرار داد.
معظّمله که هر ساله جهت عتبهبوسی آستان ملکپاسبان حضرت علی بن موسی الرضا (علیه السلام) به مشهد مقدّس مشرف میشوند، در سال ۱۳۹۱ هجری شمسی، ماه شعبان المعظم، رمضان المبارک و بخشی از شوال المکرم را در جوار آستان ملکوتی آن بزرگوار بودند و در این فرصتِ تقریباً هفتاد روزه، بسیاری از علما و بزرگان حوزه و نیز مسئولان مشهد مقدّس و جمع زیادی از مردم با ایشان دیدار کردند و همچنین به مناسبتهای مختلف، معظمله با قلم رسای خود پیامهایی صادر نمودند و سیل انبوه استفتائات و نامههایی هم که به ایشان میرسید و از طرف معظم له پاسخ داده میشد و نیز نوشتارها و مقالات پُربار ایشان، ما را بر آن داشت تا پیامها، دیدارها، مقالات، نامهها و اشعار ایشان در این مدّت را گردآوری و پس از تأیید معظمله در اختیار دوستداران علم و علماء قرار دهیم.
به لطف خداوند و عنایت حضرت بقیة ﷲ الأعظم ارواحنا فداه این امر تا حدودی میسّر شد و تا جایی که امکانات اجازه داد، کار گردآوری اولیه و نیز ویراستاری و تبویب و ارجاع منابع صورت گرفت و در شش بخش پیامها، دیدارها، مقالات، نامهها، اشعار و لحظههای ماندگار آماده چاپ شد و اسم این مجموعه بنا به امر معظم له به نام زیبای «ارمغان مشهد» گذارده شد.
📚📝گزارشی اجمالی از محتوای کتاب
♦️بخش اول: پیامها
در این بخش تعداد هفت پیام با عناوین ذیل آورده شده است: (ماه شعبان، ماه تبلور دعا، هشتمین جشنواره دهه مبارکه مهدویت، پیام به دوره حفظ قرآن دانشکدههای علوم قرآنی کشور، حلول ماه مبارک رمضان ۱۴۳۳ ه.ق، شبهای مبارکه قدر، همایش مهدیّههای سراسر کشور در مجتمع عالی مهدیه اصفهان، روز جهانی بقیع)
🔷بخش دوم: دیدارها
در این بخش، حدود ۲۵ دیدار از دیدارهای علما، طلاب، مسئولان و مردم با معظمله آورده شده است.
🔶بخش سوم: مقالات
در این بخش ۱۳ نوشتار از معظم له با عناوین ذیل گردآوری شده است: (پیرامون معرفة ﷲ، زن مسلمان و حجاب، والای ایمان به حضرت مهدی علیه السلام، دینگرایی و دینگریزی، هادیِ امت، تفسیر آیه «سَنُقرِئُكَ فَلا تنَسى»، یگانگی پیامبر و امیرالمؤمنین در بیان پیامبر صلی ﷲ علیه و آله، حدوث و قدم عالم، آغاز نبوّت پیامبر، برهان وجودی)
🔷بخش چهارم: نامهها
این بخش، یکی از جذابترین بخشهای این کتاب است که از بین هزاران نامهای که در این مدت کوتاه به دست معظمله رسیده انتخاب شده است. بخشی از عناوین نامهها بدین شرح است: (نقد کتاب توهینآمیز علیه پیامبر، تفسیر برخی آیات قرآنی، حجاب، کرامت بانوان، فلسفه برخی احکام درباره زنان، کنترل جمعیّت، فلسفه شکرگزاری از خداوند، حقوق کنیز و عبد در اسلام، فلسفه سختیها و مشکلات، چرایی آفرینش انسان، دلایل وجود خداوند، با امام زمان، فضایل امیرالمؤمنین علیه السلام و روش زمامداری آن حضرت)
🔶بخش پنجم: اشعار
سه سروده معظمله در مدح حضرت ولی عصر علیه السلام با نام «روز رهایی»، «تا او نیاید»، «جهاد انتظار» و یک سروده هنگام بازگشت از مشهد مقدس با نام «رواق بهشت»، این بخش را تشکیل داده است.
🔷بخش ششم: لحظههای ماندگار
در این بخش که به صورت مصور میباشد، گزارشی تصویری و جذاب از مراسم عزاداری امیرالمؤمنین علیهالسلام و پیادهروی عزاداران به سوی حرم مطهر، دیدار علما و فضلا، مسئولان مشهد مقدس، دیدارهای عمومی و تصاویری از معظمله گردآوری شده است.
گردآورنده: سرکار خانم خدیجه سادات حسینپور
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
🕑
#ویژگی_حضرت_امام_علی علیه السلام ۴۵
حتی در
🕳#کتب_اهل_سنت
🎬ولایت امیر المومنین علیه السلام، واجبی که ترک شد
ابن مردویه اصفهانی از علمای اهل تسنن روایت کرده است:
ابن مردويه، عن أبي هارون العبدي، قال: كنت أرى رأي الخوارج لا رأي لي غيره، حتّى جلست إلى أبي سعيد الخدري فسمعته يقول: أمر الناس بخمس فعملوا بأربع و تركوا واحدة، فقال له رجل: يا أبا سعيد، ما هذه الأربع الّتي عملوا بها؟ قال: الصلاة، و الزكاة، و الحج، و الصوم- صوم شهر رمضان-. قال: فما الواحدة الّتي تركوها؟ قال: ولاية عليّ بن أبي طالب. قال: و إنّها مفترضة معهنّ؟ قال: نعم. قال: فقد كفر الناس!! قال: فما ذنبي!
ابو هارون عبدی گفت: من بر عقیده خوارج بودم و هیچ رایی جز آن نداشتم تا آنکه به نزد ابو سعید خدری رحمه الله رسیدم و از او شنیدم که میگفت: مردم۸ مامور به پنج چیز بودند، پس به چهار تای آن عمل نموده و یکی را ترک کردند. یکی به او گفت: ای ابو سعید! چهار چیزی که به آن عمل کردند چیست؟ گفت: نماز، زکات، حج و روزه ماه رمضان. گفت: پس آنچه را رها نمودند چیست؟ گفت: ولایت علی بن ابی طالب علیهما السلام. آن مرد گفت: آیا ولایت همانند آن چهار مورد واجب است؟ ابو سعید گفت: آری به خدای کعبه سوگند! آن مرد گفت: پس با این وجود مردم کافر شدهاند؟! ابو سعید گفت: گناه من چیست؟
📓مناقب علی بن ابی طالب، تالیف ابن مردویه، صفحه ۷۲-۷۳، حدیث ۴۸، چاپ دار الحدیث
#ویژگی_امام_ علی علیه السلام
4⃣5⃣
#کتب_اهل_سنت
📣راه اندازی سامانه نشریه تخصصی دو فصلنامه جستارهای تاریخ اسلام
✅به همت معاونت پژوهش جامعه الزهرا سلام الله علیها
📕سامانه نشریه علمی تخصصی دو فصلنامه «جستارهای تاریخ اسلام» راه اندازی شد.
🌐راههای ارتباط:
💻آدرس سامانه: jte.jz.ac.ir
📩آدرس الکترونیکی:jta@jz.ac.ir
☎️شماره تماس:32112342-025
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
✳️# فراخوان مقاله
📕دوفصلنامه علمی تخصصی جستارهای تاریخ اسلام
📚نشريه تخصصی جستارهای تاریخ اسلام به همت معاونت پژوهش جامعه الزهرا سلام الله علیها با سردبیری جناب حجه الاسلام دکتر سید ناصر موسوی از سال ۱۴۰۰ با هدف ترویج پژوهشهای مرتبط درحوزه تاریخ اسلام و در راستای رفع ابهامات و شبهات تاریخی راه اندازی شد.
📕این نشریه در تلاش است با فراهم آوردن بستری مناسب جهت انتشار مقالات علمی پژوهشگران و فرهیختگان حوزوی و دانشگاهی گام موثری در ارتقای سطح کیفی مطالعات تاریخی برداشته و درصدد دریافت مجوز پژوهشی است.
✅محورهای ارائه مقالات:
✳️نقش زنان در تاریخ اسلام
✳️سبک زندگی و سیره اهل بیت علیهم السلام
✳️نقش و جایگاه زنان در سیره معصومین علیهم السلام
✳️تاریخ نگاری و روش شناسی تاریخی
✳️تاریخ اجتماعی و جامعه شناسی تاریخی
✳️فلسفه تاریخ و مباحث نظری علم تاریخ
✳️مستشرقان و مطالعات اسلامی در غرب
✳️تاریخ اندیشه و فرق اسلامی
✳️جغرافیای تاریخی اسلامی
✳️تاریخ تمدن اسلامی
🔰 ارسال مقاله در حوزه مطالعات تاریخی برای همه طلاب، پژوهشگران و فرهیختگان حوزوی و دانشگاهی امکان پذیر است.
راههای ارتباط
💻آدرس سامانه: jte.jz.ac.ir
📩آدرس الکترونیکی:jta@jz.ac.ir
☎️شماره تماس:32112342-025
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j