احمد شاه پیش از تاجگذاری در مدت پنج سال به دستیاری دو نایبالسلطنه بر ایران حکم راند؛ علیرضا خان عضد الملک و ابوالقاسم خان ناصرالملک که هر دو در حضرت عبدالعظیم آرمیدهاند. اولی در چند قدمی عمهزادهاش ناصرالدین شاه و دیگری در مقبره جدش محمود خان ناصرالملک وزیر خارجه عصر ناصری و داماد عباس میرزا نایب السلطنه. سنگ قبر عضدالملک را به کاخ گلستان بردهاند و سنگ ناصرالملک پس از تخریب بخشی از مقابر باغچه طوطی در دهه ۶۰ از آنجا به قلعه گبری شهرری که انبار آستانه حضرت عبدالعظیم بوده انتقال یافته است.
ابو القاسم خان ناصرالملک تحصیلکرده دانشگاه آکسفورد بود. در اواخر سلطنت ناصرالدین شاه با لقب مشیر حضور شغل مترجمی شاه را داشت و پس از وفات جدش در ۱۳۰۶ق لقب و مناصب او از جمله حکومت همدان را دارا گردید. در سلطنت مظفرالدین شاه در صدارت امینالدوله وزیر مالیه شد و پس از عزل او حاکم کردستان. پس از اعلام مشروطیت بار دیگر به وزارت مالیه رسید و در سلطنت محمدعلی شاه و در اوج اختلاف موافقان و مخالفان مشروطیت یک ماهی رئیسالوزرا شد تا اینکه مورد غضب شاه قرار گرفت و رهسپار اروپا گردید. پس از فتح تهران و تجدید مشروطیت و در پی درگذشت عضد الملک نایب السلطنه به نیابت سلطنت برگزیده شد و چهار سال در این سمت بود که یک سال آن با فعالیت مجلس دوم مصادف بود و چون دوره مجلس پایان یافت سه سال دیگر بدون برگزاری انتخابات و با تعطیل بودن مجلس به استبداد حکم راند. وی در آغاز جنگ جهانی اول مقدمات تاجگذاری احمد شاه را فراهم ساخته راهی اروپا شد و پس از حدود یک دهه به ایران بازگشت و در تهران درگذشت.
#ناصرالملک
@Tarikhe_Rey
ناصرالملک همراه مظفرالدین شاه، امیر بهادر، میرزا نظام مهندس الممالک و ابراهیم حکیمی
#ناصرالملک
@Tarikhe_Rey
سنگ قبر ناصرالملک
متن سنگ قبر: مرحوم مغفور ابوالقاسم خان قراگوزلو ناصرالملک نایب السلطنه
تولد ذیقعده ۱۲۷۲
وفات جمادی الثانی ۱۳۴۵
#سنگ_قبر
#ناصرالملک
منبع متن و تصاویر: اینستاگرام سید علی شهیدی
@Tarikhe_Rey
پلاک گچبری با طرح پادشاه سوار بر اسب
محل کشف: احتمالا چالترخان- عشقآباد
ابعاد: ۳۸.۱ × ۳۰.۴۸ سانتیمتر
محل نگهداری کنونی: موزه هنر شهر لس آنجلس
#گچبری
#عشقآباد
#آثار_تاریخی_ری_در_موزههای_جهان
@Tarikhe_Rey
پلاک گچبری با طرح پادشاه سوار بر اسب در حال شکار گراز
محل کشف: چال ترخان
ابعاد: ۳۷.۵ × ۳۳.۷ سانتیمتر
محل نگهداری کنونی: موزه هنرهای زیبای بوستون
#گچبری
#عشقآباد
#آثار_تاریخی_ری_در_موزههای_جهان
@Tarikhe_Rey
روایت تاریخ ری
پلاک گچبری با طرح پادشاه سوار بر اسب در حال شکار گراز محل کشف: چال ترخان ابعاد: ۳۷.۵ × ۳۳.۷ سانتی
تذکر آقای دکتر متینفر از خوانندگان کانال درباره انتساب نام چالترخان
محوطهٔ تپهٔ تاریخی عشقآباد که شامل بنایی کاخمانند متعلق به دوران ساسانی و اسلامی است، در بهار سال ۱۳۱۵ مورد کاوش قرار گرفت. این مجموعه در نزدیکی روستای عشقآباد قرار دارد اما اشمیت و باستانشناسان دانشگاه پنسیلوانیا که بر روی این محوطه و تپه میل کار میکردند، آن را «کاخ چال ترخان» نامگذاری کردند؛ نامگذاری اشتباهی که تا امروز نیز باقی مانده است. با توجه به مجاورت این محوطه با روستای عشقآباد صحیح آن است که این مجموعه را "کاخ عشقآباد" نام نهند نه چالترخان.
#کاخ_عشقآباد
@Tarikhe_Rey
🔹دوره : اشکانیان
پادشاه : مهرداد دوم
ضرب: ری
روی سکه: تصویر مهرداد
پشت سکه: ارشک بر روی تخت و کمانی در دست
قدمت :123 تا 88 پیش از میلاد
واحد : درهم 4.02g
@Tarikhe_Rey
فلس جهور بن مرار عجلی
ضرب ری سال ۱۳۸
وزن ۱/۵۶
❗️جهور بن مرار از سرداران لشکر منصور عباسی بود که پس از شکست دادن و قتل سنباد (فیروز اسپهبد) که به خون خواهی ابومسلم خراسانی قیام کرده بود؛ توسط منصور عباسی به حکومت ری گمارده شد. وی پس از مدتی سر بر شورش نهاد و در سال ۱۳۸ هجری قمری از محمد بن اشعث شکست خورد و پس از گریختن به اصفهان و سپس به آذربایجان توسط لشکریان خود بقتل رسید
❗️بسیار کمیاب
@Tarikhe_Rey
richt-atha-v36n71p53-fa.pdf
7.02M
عنوان مقاله: پژوهشی درباره نقشبرجسته ساسانی شهرری
نویسنده: سیاوش درودیان
منشر شده در: نشریه اثر، زمستان ۱۳۹۴، شماره ۷۱
#سنگنگاره
#ساسانی
@Tarikhe_Rey