eitaa logo
تاریخ 🔖
4 دنبال‌کننده
438 عکس
3 ویدیو
0 فایل
بررسی تاریخ ایران و جهان از آغازین روزها تا زمان حال . #تاریخ #تمدن #ایران #اسلام #میراث_فرهنگی #عکس_تاریخی #باستان_شناسی #کتاب
مشاهده در ایتا
دانلود
آشوربانیپال شاه آشور در کتیبه‌ای که به مناسبت فتح ایلام از خود به یادگار گذاشته‌است، می‌نویسد: «تمام خاک شهر شوشان و شهر ماداکتو و شهرهای دیگر را با توبره به آشور کشیدم و در مدت یک ماه و یک روز، کشور ایلام را با همه پهنای آن، جارو کردم. من این کشور را از چارپایان و گوسفند و نیز از نغمه‌های موسیقی بی‌بهره ساختم و به درندگان، ماران، جانوران و آهوان رخصت دادم که آن را فرو گیرند.»
🔴🟢 معرفی فیلم های تاریخی 🟡🔵
۳۰۰ فیلم ۳۰۰ در دو قسمت و در سال ۲۰۰۶ ساخته شده است . محور اصلی داستان حول لئونیداس فرمانده شهر اسپارت یونان می‌چرخد که ۳۰۰ اسپارتی را در نبردی علیه خشایارشا هخامنشی و ارتش عظیم سیصد هزار نفری‌اش رهبری کرد. . طبق منابع تاریخی این سیصد نفر تنها دو روز توان مقاومت داشتند و طی این حمله آتن سقوط کرده و مستعمره ایران گردید. ولی در فیلم چندین روز سپاه خشایارشا را در تنگه ترموپیل معطل می کنند. در یونان کلا دو شهر آتن و اسپارت بودن که برای ایران با ایجاد شورش دردسر درست می کردند و مانع پیشروی ایران به سمت اروپا بودند.
فیلم سینمایی داستان فیلم پیرامون ملکهٔ ماساژت ها به نام تهم ریش (تومیریس) است که بر طبق افسانه‌ها در نبردی کوروش کبیر شاه هخامنشی را کشته‌است. این فیلم در شهر نور سلطان، پایتخت قزاقستان، در تاریخ ۲۵ سپتامبر ۲۰۱۹ به نمایش درآمد
(الکساندر) این فیلم درباره اسکندر و فتوحاتش و جنگ با داریوش سوم هخامنشی و سقوط شاهنشاهی هخامنشی و حمله به هند و مرگش در بابل می باشد. این فیلم در سال ۲۰۰۴ میلادی ساخته شده است و محصول مشترک آمریکا , آلمان و بریتانیا است .
فیلم سینمای تروی (troy) محصول سال ۲۰۰۴ آمریکا درباره حمله یونانی ها به شهر تروا و تصرف آن است .
(noah) فیلم نوح هم که اسمش مشخصه در مورد ساختن کشتی توسط حضرت نوح و سوار کردن حیوانات مختلف در آن و طوفانی عظیم است که دنیا را فرا می گیرد و گناهکاران را در آب غرق می کند . در سال ۲۰۱۴ ساخته شدن است و محصول آمریکا است.
داستان فیلم kingdom of heaven درباره جنگ های صلیبی و تصرف فلسطین توسط نیروهای مسیحی و سپس محاصره آنجا توسط سردار مسلمان , صلاح الدین ایوبی و شکست صلیبیون و تصرف اورشلیم می باشد.
Mongol: The Rise of Genghis Khan 2007 درباره زندگی تموچین (چنگیزخان مغول) و به قدرت رسیدن اوست .
۲۰۰۰ فیلم تاریخی گلادیاتور Gladiator محصول سال 2000 میلادی درباره یک فرمانده رومی می باشد که برده می شود و به نبرد با مبارزان برده دیگر می پردازد.
فیلم سینمایی فتح ۱۴۵۳ درباره فتح قسطنطنیه (پایتخت امپراتوری روم شرقی) توسط سلطان محمد پادشاه عثمانی در سال ۱۴۵۳ می باشد.
فیلم سینمایی پزشک داستان درباره فردی اهل انگلستان است به نام راب کول که می‌خواهد برای رسیدن به رویایش و آموختن علم طب به شاگردی پزشک بزرگ ابن سینا به اصفهان سفر کند
ده فرمان (به انگلیسی: The Ten (Commandments فیلم ده فرمان درباره زندگی حضرت موسی می باشد و در سال ۱۹۵۶ ساخته شده است.
Lawrence of Arabia) فیلم درباره یک افسر انگلیسی است که در دوران جنگ جهانی به عربستان می رود تا نیروهای عرب را بر علیه ترکان عثمانی به شورش وادارد.
فیلم سینمایی ال سید - el cid 1961 اسپانیا، قرن یازدهم. «رودریگو دیاس» ( هستون ) وطن‏ پرست اسپانیایى که سوداى متحد کردن نیروهاى پراکنده‏‌ى کشورش را براى مقابله با حملات قبایل آفریقایى دارد.
 One Night with the King فیلم سینمایی شبی با پادشاه درباره زندگی خشایارشا هخامنشی و تصمیم به قتل تمام یهودیان و تلاش استر دختر یهودی در جلوگیری از اجرای این دستور می باشد.
سریال تاریخی اسپارتاکوس این سریال درباره قیام عظیم بردگان به رهبری برده ای به نام اسپارتاکوس در روم باستان می باشد .
🔅تاریخ ، تاریخ، تاریخ، تاریخ، تاریخ، تاریخ، تاریخ، تاریخ ایران ، تاریخ اسلام ، تاریخ جهان ، تاریخ تمدن ، ایتا ، ایتایار ، آپدیت ایتا ، خبر ، خبرفوری ، اخبار ، تاریخ تمدن ، زبان ، 🔅🔅🔅🔅
در 260 کیلومتری جنوب استان کرمان در دشت وسیع بخش صوغان از توابع شهرستان ارزوئیه تپه خاکی مرتفعی قرار گرفته که حدود ۲۰ متر از سطح دشت پیرامون ارتفاع دارد .  تپه یحیی یکی از قدیمی ترین سکونتگاه های شناخته شده ایران است و به عنوان یکی از نخستین آثار یک شهر مربوط به7000 سال پیش از میلاد مطرح است. کارلوفسکی باستان‌شناس آمریکایی در سال ۱۳۴۳ حفاری‌هایی در تپه یحیی انجام داد. در این تپه اشیایی کشف شد که از جمله آن‌ها می‌توان به مجسمه‌ای اشاره کرد که امروزه در موزه ایران باستان نگهداری می‌شود تا دوره ساسانیان این تپه باستانی که بقایای یک شهر می باشد دارای سکونت بوده است و اما بعد متروک مانده است.
🔅تپه باستانی کنارصندل جیرفت محوطه باستانی کنار صندل در غرب رودخانه هلیل رود، به فاصله 4 کیلومتری شمال غرب روستای کنار صندل، 5 کیلومتری غرب شهر عنبر آباد، 30 کیلومتری جنوب جیرفت، در استان کرمان قرار دارد و جایگاه یک تمدن باستانی می باشد. مدتها چنین اندیشه می شد که کهن ترین تمدن جهان در سومر عراق پای گرفته است. اما کشف یک زیگورات (معبد پلکانی) با قدمت بیش از پنج هزار سال، آثار سنگی بسیار و کتیبه های آجری به خطی ناشناخته در این منطقه ایران باعث شد باستان شناسان درباره دانسته ها و ادعاهای پیشین خود تجدید نظر کنند. این تمدن که قدیمی تر و وسیع تر از تمدن بین النهرین بوده است، بزرگترین مرکز تجاری جهان نیز بوده است . خطوط نوشته شده بر روی لوح های گلی این منطقه نوعی خط هندسی است که هنوز رمزگشایی نشده است. این خطوط قرنها قدیمی تر از خطوط سومری، ایلامی و میخی است و نشان می دهد که مردم این بخش از ایران مخترع خط بوده اند. احتمال می رود که این تمدن همان شهر گمشده و افسانه ای ارت باشد که در کتیبه های پادشاه سومری در بین النهرین بدان اشاره شده است .
حکومت هخامنشی : هخامنشیان از سال 700 قبل از میلاد تا سال 559 قبل از میلاد فرمانروایان ایالت پارس بودند. اولین فرمانروا هخامنش بود و آخرین آنها کمبوجیه اول بود. از سال 559 ق .م تا 328 ق .م به عنوان شاهنشاه بر کل ایران حکومت می کردند. نخستین پادشاه هخامنشی کوروش دوم(کبیر) و آخرین هم بسوس(اردشیرچهارم) بود که دوسال پادشاه بود. این حکومت یازده تا پادشاه داشت و با حمله اسکندر مقدونی در زمان داریوش سوم سقوط کرد. هخامنشیان ۲۲۰ سال حکومت کردند و از مرز های چین تا مقدونیه در شمال یونان و جزایری در دریای مدیترانه و مصر تا حبشه را تحت تصرف داشتند. جنگ های آن ها با یونانی ها بود. و دو نبرد مهم ماراتن و سالامیس را با یونان داشتند. در نبرد ماراتن داریوش کبیر در فتح شهر آتن شکست خورد و یونانی ها خاطره این پیروزی را با ایجاد ورزش دو ماراتن گرامی داشتند. در نبرد سالامیس خشایارشا به یونان حمله کرد و شهر آتن را تصرف کرد اما نیروی دریای اش شکست خورد و مجبور به بازگشت شد. پنج تا پایتخت داشتند که عبارتند از : بابل , پاسارگاد , هگمتانه , شوش , پارسه.
📌 کوروش دوم هخامنشی(۵۵۹ تا۵۳۰ ق.م) : وی فرزند کمبوجیه اول شاه ایالت پارس و ماندانا دختر آستیاگ آخرین پادشاه ماد می باشد. در کودکی به علت خوابی که پدربزرگش (آستیاگ) درباره کوروش و خطرش برای حکومت میبیند , دستور قتل وی را می دهد. اما این دستور اجرا نمی شود و وی در نبردی موفق به شکست مادها میشود. اقدامات کوروش : ۱ - توسعه شهر پاسارگاد و ساخت بناها و کاخ ها در این شهر. ۲ - فتح کشور لیدی (ترکیه) و شکست کرزوش پادشاه آن. ۲- فتح نواحی شمالی و شمال شرقی ایران و پیشروی تا رود سیحون و ایجاد قلعه هایی در آنجا جهت مقابله با قبایل آسیای مرکزی. ۳- فتح شهر بابل در عراق و شکست نبونید شاه بابل و اعلام بیانیه حقوق بشر . ۴ - آزادی یهودیان اسیر در بابل و فرستادن آنان به اورشلیم برای تعمیر و بازسازی معابدشون . ۵- تصرف سوریه و فلسطین و رساندن مرزهای ایران به دریای مدیترانه و آماده شدن برای فتح مصر . ❗️ مرگ کورش : در حالی که وی آماده فتح مصر بود برای مقابله با اقوام وحشی که همواره به مرزهای شمال شرقی حمله می کردند به آن منطقه رفت اما در یکی از نبردها کشته شد. از نظر هرودوت مورخ باستان , کوروش در نبرد با اقوام ماساژت کشته شد و ملکه ماساژت ها (تومیریس یا تهم رییش) دستور داد که سر او را بریدند و در دشتی از خون غوطه ور ساختند. جسد کوروش را مومیایی کردند و در تابوتی زرین در آرامگاهش دفن نمودند.
📜 وصیت نامه کوروش کبیر : گزنفون مورخ باستان در کتاب کوروش نامه متنی را به عنوان وصیت نامه کوروش آورده است. هر چند که گروهی معتقدند که این وصیت نامه واقعی نیست . ❗️قسمت هایی از وصیت نامه کوروش : .... پیکر بیجان مرا هنگامی که دیگر در این دنیا نیستم در میان سیم و زر مگذارید و هر چه زودتر آن را به خاک بازدهید. چه بهتر از اینکه انسان به خاک که اینهمه چیزهای نغز و زیبا میپرورد آمیخته شود. من عمر خویش را در یاری به مردم به سر بردم. نیکی به دیگران در من خوشدلی و آسایش فراهم می ساخت که از همه شادی های عالم لذت بخش تر است .
🚩کمبوجیه هخامنشی (۵۲۵ تا ۵۲۲ ق.م): بنا بر وصیت کوروش , پسر ارشد وی کمبوجیه که هشت سال پادشاه بابل بود به تخت نشست. وی برخلاف پدرش در مواقعی تندخو و خشن بود و با مردم با خشونت رفتار می کرد. و این عامل سبب نارضایتی بزرگان هخامنشی و محبوبیت بردیا برادرش کوچکش شده بود. کمبوجیه پیش از حمله به مصر , بردیا را کشت و گئوماتا که شخصیتی محبوب بین بزرگان و روحانیون بود را به عنوان نایب خود انتخاب کرد. حمله کمبوجیه به مصر به پیروزی وی و شکست فرعون پسامتیک سوم انجامید. فرعون به قتل رسید و یک فرمانده ایرانی به اسم آریاند حاکم مصر شد. درباره‌ي رفتن كمبوجيه به مصر و اتفاق‌هايي كه آنجا براي او افتادند، از شخصي به نام «اوجارهورسن» که یک درباری مصری می باشد كتيبه‌اي باقي مانده است . در تاريخ مصر در دو سلسله‌ي فراعنه، يعني سلسله‌ها‌ي سي‌ودوم و سي‌وسوم نام سلسله‌ي هخامنشي آمده و اين به آن معناست كه آن‌ها ايرانيان را به‌عنوان اين‌كه از خودشان هستند، قبول داشتند. کمبوجیه پس از فتح مصر , لشکری را برای تصرف کشور لیبی فرستاد اما به علت طوفان شن , این لشکر در زیر صحرا مدفون شد و شکست خوردند. اقدام دیگر وی تصرف کشور حبشه و ساخت شهری در آنجا به اسم همسرش مروئه بود. کمبوجیه سرانجام به علت شورش گئوماتا در ایران تصمیم بازگشت گرفت اما در سوریه و نزدیک دمشق درگذشت.
کشف سپاه گمشده کمبوجیه هخامنشی : سال ۱۳۸۸ بود که محققان ایتالیایی موفق شدند بقایای لشکر کمبوجیه شامل استخوان ها , سفال ها و قطعات فلزی مانند خنجر و گوشواره و ابزار اسب را در بیابانی نزدیک لیبی کشف کنند. با توجه به بقایای یافته شده و مقایسه آن با نقوش هخامنشی اعلام شد که این سپاهی است که کمبوجیه برای فتح لیبی و کارتاژ فرستاده بود و طوفان شن آن ها را مدفون کرد. بر اساس گفته های هردودت مورخ باستان ، کمبوجیه 50 هزار جنگجو را از شهر تبس برای حمله به واحه سیوه در مصر اعزام کرد که این سپاه پس از هفت روز پیاده روی در بیابان به واحه‌ای به نام  El Kargha رسیدند که پس از خروج از آن دیگر هرگز دیده نشدند.