eitaa logo
تاریخ 🔖
4 دنبال‌کننده
438 عکس
3 ویدیو
0 فایل
بررسی تاریخ ایران و جهان از آغازین روزها تا زمان حال . #تاریخ #تمدن #ایران #اسلام #میراث_فرهنگی #عکس_تاریخی #باستان_شناسی #کتاب
مشاهده در ایتا
دانلود
📌مجسمه های بینی شکسته : 🔅در مصر باستان، مجسمه‌ها به عنوان ظرف روح کسانی که به شکل آن‌ها ساخته می‌شدند، در نظر گرفته می‌شدند. مردم مصر باستان می‌پنداشتند با از بین بردن بخشی از مجسمه می‌توانند به شخص صدمه بزنند. 🔹 از نظر آنان آسیب وارد شده به قسمتی از بدن به اندازه کافی مؤثر نخواهد بود، بنابراین با از بین بردن بینی، مجسمه دیگر نمی‌تواند نفس بکشد. 🚩 دزدانی که به مقبره مصری های باستان دستبرد می‌زدند با این اقدام، اطمینان حاصل می‌کردند که روح کسانی که از آن‌ها دزدیده شده دیگر آن‌ها را آزار نخواهد داد. از آنجایی که زندگی پس از مرگ بخش اعظمی از فرهنگ مصریان باستان است، همواره زیورآلات، البسه و لوازم مختلفی در کنار تابوت فراعنه و یا اشراف‌زادگان مصر باستان کشف شده است.
📌میرزا فتحعلی آخوند زاده : 🔅 میرزا فتحعلی آخوندزاده (متولد تیر ۱۱۹۱– وفات ۱۲۵۶ ه.ش) نمایش‌نامه‌نویس و آزادی‌خواه ایرانی در دورهٔ قاجار بود. او را بنیانگذار ادبیات نو در ایران،نخستین نمایشنامه‌نویس ایرانی، پیشرو فن نمایش‌نویسی اروپایی در آسیا و از پیشگامان جنبش ترقی‌خواهی و ناسیونالیسم ایرانی می‌دانند. 🔹آخوند زاده در شهر نوخه در کشور آذربایجان که در آن زمان جز ایران بود متولد شد. آرامگاه وی در شهر تفلیس گرجستان قرار دارد. میرزا فتحعلی آخوندزاده معتقد بود که مردمان زمانه اش مردگانی متحرکند که باید آن‌ها را از خواب بیدار کرد و این مسئله نیاز به تغییر خط و فراگیری علم جدید دارد. 🔹 او رساله‌ای را پیرامون تغییر خط منتشر کرد و از نظرش باید الفبای عربی فارسی ایرانیان عوض شود. برای همین یک خط ساختگی که بی نقطه بود ساخت. وی معتقد به تعلیم اجباری عمومی و ساخت مدارس در تمام شهرها بود. 🚩آخوندزاده علاقهٔ زیادی به ایران باستان و اندیشه‌های ملی‌گرایی و ناسیونالیسم داشت. او حتی در نمایشنامه‌های خود نیز ناسیونالیسم را دنبال می‌کند. به عقیدهٔ وی باید تخم ملت دوستی و وطن‌پرستی را در دل‌ها کاشت و تعصب وطن به جای تعصب‌های دینی بنشیند. 🔹از مهمترین آثار آخوند زاده کتاب مکتوبات است که در آن به انتقاد از عقب ماندگی ایرانیان در دوره قاجاریه و نقش دین در این موضوع پرداخته است. 🔅از دیدگاه او صلاح مملکت در آن زمانه در آن بود که دادگاه‌های شرعی برداشته شود و امر مرافعه و قضاوت از علمای روحانی گرفته و به عهدهٔ وزارت عدلیه گذاشته بشود؛ و تنها امور دینی یعنی وعظ و پیش نمازی و ازدواج و طلاق و دفن اموات و امثال آن در دست علمای روحانی باقی بماند؛ و معتقد بود این‌گونه است که منفعت عموم مردم تضمین می‌شود و این مسئله قدمی است که ایران را به قانون یا سیویلیزه شدن سوق می‌دهد.
📌قسمتی از کتاب مکتوبات آخوندزاده درباره مجازات ها در دوره قاجاریه: 🔹 «... رسم سیاست که در میان طوایف وحشی و بربری معمول است ، الان در ایران مشاهده می شود. می بینی آدم دونیمه شده از دروازه های شهر آویزان گشته است ، می شنوی که امروز پنج دست مقطوع گشته و... نقل می کنند که در فتنه ی بابیان به جهت مجازات مقصرین ، انواع و اقسام طرزها اختراع کرده بودند که از شنیدن آن آدم متحیر می شود.»
📌کتاب مکتوبات آخوند زاده - ظلم شاهزادگان قاجار به مردم : 🔹 هنگام عبور شاهزادگان از کوچه ها فریاد می زنند کنار بروید و اگر بیچاره ای کنار نرود توسط خدمتکاران شاهزاده کتک میخورد.... مردم به سبب عقاید پوچ خود قادر به درک این موضوع نیستند که با این شاهزادگان برابر هستند ... وجود شاهزادگان یا حاکمان برای چه چیز لازم است؟ جز اینکه دسترنج مردم را میگیرند و انواع مصیبت ها را به تقاضای نفس خودشان و بر خلاف قانون بر سر ما میاورند.
📌قسمتی از کتاب مکتوبات آخوندزاده درباره کتک زدن بچه ها در مدارس دوره قاجاریه: 🔹 «... اهل ایران تا امروز نفهمیده اند که در تربیت اطفال به ایشان چوب و سیلی زدن ، اخلاق ایشان را رذیل و... ایشان را جبان و دروغگو می کند. هیچ مکتبی در ایران نمی یابی که مکتب دار ... آن چوب و فلکه نداشته باشد. عجب تر این است که پدر کودن هر یک از اطفال وقتی که طفل خود را به جهت تعلیم و تربیت پیش مکتب دار می برد ، اول حرفی که در حضور طفل خود به مکتب دار می گوید این است : ملا ، این پسرم را به تو می سپارم ، گوشتش مال تو ، استخوانش مال من ، او را خوب تربیت کن... »
📌کتاب مکتوبات - رفتار شاه قاجار با بزرگان دربار : 🔹 در مملکت ایران پاهای امرای عالی شان را به فلک گذاشته و چوب می زنند و بعد از چندی باز از همان امرای رسوا شده ، وزیران و سرداران تعیین می کنند و از آن ها توقع اخلاص و ارادت می نمایند.
📌قسمتی از کتاب مکتوبات درباره بی قانونی در دوره قاجاریه : 🚩 «... نه قانونی هست و نه نظامی و نه اختیار معینی . اگر کسی به کسی سیلی بزند, مظلوم نمی داند که به کدام اختیار رجوع نماید. یکی نزد مجتهد می دود و دیگری به خدمت شیخ الاسلام می رود ، یکی به امام جمعه شکایت می برد و دیگری به داروغه رجوع می کند ، یکی به بزرگ شهر و دیگری به نزد شاهزاده می رود. مقصر را بعضی به چوب کاری مستحق می دانند , برخی عفو می نمایند ، در بعضی جاها جریمه می کنند و در جایی دیگر حبس می کنند و...»
📌ملکه حتشپسوت : 🔹پنجمین فرعون از دودمان هجدهم پادشاهی مصر است که به مدت ۲۲ سال فرعون مصر بود و دوران او یکی از دوره های طلایی مصر باستان است. حتشپسوت که حدود ۳۵۰۰ سال قبل بر کشور مصر حکومت می کرد ، تنها زنی بود که هم نقش ملکه و هم شاه را ایفا می کرد و همچنین نخستین فرمانروی زن این کشور است. 🔅 او یک دامن مردانه کوتاه می پوشید که دم شیری از آن آویزان بود و یک ریش مصنوعی طلایی برای خود می گذاشت. معبد بزرگی از وی در دره پادشاهان در مصر باقی مانده است.
📌عبد الرحمان غافقی : 🔹 مسلمانان در سال های ۹۱ تا ۹۲ هجری قمری (۷۱۰تا ۷۱۱ میلادی) توسط دو سردار خود ، طارق بن زیاد و موسی بن نصیر توانستند اسپانیا را فتح کنند . بیست سال پس از فتح اسپانیا (اندلس) مسلمانان توانستند ایالات جنوب فرانسه را تصرف کنند اما در جنگ تولوز (۱۰۲ ه.ق) برای نخستین بار از فرانک ها (فرانسوی ها) شکست خوردند و سمح بن مالک فرمانده آنان کشته شد. 🔸بعد از این واقعه به مدت ده سال اسپانیا با شورش ها و جنگ های داخلی بین اعراب مواجهه شد و پیشروی به داخل اروپا متوقف گردید تا اینکه عبدالرحمان غافقی به فرمانروایی اسپانیا منصوب شد. وی که سرداری شجاع و محبوب بین اعراب بود توانست به جنگ های قبیله ای اعراب در اسپانیا پایان دهد و آنها را مجددا متحد کند. 🚩 عبدالرحمان کلیساها و املاک مسیحیان را به آن ها بازگردانید و امور مالیاتی را تعدیل کرد و اداره امور دولت را به مدیران لایق و دادگستر سپرد. او همچنین اصلاحاتی در ارتش ایجاد کرد و سپاه جدیدی از ایلات گوناگون ایجاد کرد. 🔹 عبدالرحمان در سال ۱۱۴ ه.ق برای فتح کشور فرانسه با نیرویی بزرگ وارد این کشور شد و شهرهای آرل ، امیرنشین اکسوتین ، برگونیه ، لیون و بیزانوس را تصرف کرد و نیمی از جنوب فرانسه به تسخیر مسلمانان درآمد. در این زمان پادشاه فرانسه تیودوریک چهارم بود اما قدرت حکومت در دست شارل مارتل محافظ قصر سلطنتی بود. 🔹مسلمانان به فرماندهی عبدالرحمان غافقی پس از فتح شهر پواتیه ، در نزدیکی رودخانه لوار و در دشت تور (بلاط الشهدا) در سال ۱۱۴ ه.ق (۷۳۲ م) با سپاه فرانسویان به رهبری شارل مارتل مواجهه شدند و پس از نه روز جنگ شکست خوردند و عبدالرحمان کشته شد و پیشروی اسلام در اروپا متوقف گردید.
📌نبرد تور (بلاط الشهدا) از دید مورخان : 🔹 شکست اسلام در فتح اروپا در نبرد تور سبب واکنش های زیادی در بین مورخان و مردم جهان گردید. 🚩 ادوارد گیبون می نویسد : حوادث این جنگ ما را از اسارت دینی و اجتماعی قرآن نجات داد و شکوه و جلال رم را نگاه داشت و مسیحیت را حفظ کرد و تخم نفاق و پراکندگی در میان دشمنان ما (مسلمانان) افکند. 🔹 رانکه می نویسد : آغاز قرن هشتم میلادی از مهمترین اعصار تاریخ است. در آن عصر دین محمد با تصرف ایتالیا و گال ، مردم اروپا را به هراس افکند و بت پرستی (اسلام) به ماورای رودخانه راین رسید. در مقابل این خطر ، جوانی به نام شارل مارتل قیام کرد و سازمان مسیحیت را که رو به نابودی بود را حفظ کرد.
📌 وضعیت مسلمانان در اروپا پس از شکست تور : 🔹 مسلمانان پس از این شکست نیز حملات خود را به فرانسه از پیش گرفتند و سال ها در فرانسه و سویس و شمال ایتالیا به سر بردند ولی پیشروی آنها به سمت پاریس پایتخت فرانسه برای همیشه متوقف شد و تنها توانستند متصرفات قبلی خود را حفظ کنند. 🚩 علت شکست مسلمانان در این جنگ این بود که گروه بزرگی از سپاه مسلمین برای حفظ غنایم ، میدان جنگ را خالی کردند و با بی نظمی عقب نشینی کردند زیرا گروهی از فرانسوی ها تصمیم داشتند از پشت سر به لشکر مسلمانان حمله کنند. 🔹 مسلمانان پس از جنگ تور (پواتیه) به مدت دویست سال در متصرفات خود در فرانسه باقی ماندند. پین پسر شارل مارتل که پس از او به حکومت فرانسه رسیده بود توانست باقیمانده مسلمانان را از فرانسه بیرون کند. با مرگ پین ، در سال ۷۶۸ میلادی شارلمانی پسر او قدرت را در فرانسه بدست گرفت. 🔸 شارلمانی که ملقب به امپراتور مقدس دولت روم است و از پادشاهان بزرگ فرانسه است برای تصرف اسپانیا از سلطه مسلمین به آن سمت لشکر کشید و چند شهر را تصرف کرد اما به علت حمله قبایل ساکسون به قلمرو اش مجبور به بازگشت شد. 🔹 مسیحیان طی جنگ های متعدد و پس از سال ها به تدریج توانستند شهرهای مختلف اسپانیا را از سلطه مسلمین دربیاورند. در پایان قرن هفتم هجری، تنها غرناطه (آخرین دژ مسلمانان در اندلس) پابرجا بود. 🚩 بنی نصر (بنی أحمر)، آخرین سلسله مسلمان حاکم بر اندلس بودند که بر سرزمین غرناطه (گرانادای اسپانیا) مسلط بودند. با تسلیم کردن غرناطه به فردیناند پادشاه مسیحیان ، آخرین حکومت اسلامی اندلس در سال ۸۹۷ قمری به پایان رسید و مسلمانان از اروپا و اسپانیا بیرون رانده شدند.
📌 ال سید- el cid: 🔹 رودریگو دیاز یا سید کمپیادور قهرمان ملی اسپانیا و از فرماندهان نظامی سانشو و الفونسو ششم پادشاهان کاستیل (اسپانیا) بود. شهرت وی به علت تصرف شهر بلنسیه (والنسیا) از تصرف مسلمانان (مرابطین) بود. 🚩 ال سید به علت توطئه دشمنان در دربار ، از سوی آلفونسو تبعید شد و مدتی را در خدمت مسلمانان و در جنگ های داخلی آنان شرکت کرد زیرا در این زمان ( ۱۰۸۱ میلادی ) قلمرو مسلمانان در اسپانیا تکه تکه شده بود و حکومت های کوچک مسلمان در این کشور تشکیل شده بود که با هم اختلاف داشتند و در جنگ به سر می بردند. 🔸 در سال ۱۰۹۴ میلادی ، رودریگو شهر والنسیا را محاصره کرد و پس از چند ماه توانست آنجا را فتح کرده و حاکم آن (ابن جحاف) را بکشد. پس از مرگ رودریگو مسلمانان (مرابطین) مجددا در سال ۱۱۰۲ میلادی این شهر را تصرف کردند.
📌 نبرد حطین : 🔹مسیحیان در جنگ اول صلیبی در سال ۱۰۹۹ میلادی (۴۹۲ ه.ق) توانستند شهر اورشلیم(بیت المقدس) را از مسلمانان بگیرند و به مدت ۹۰ سال یک حکومت مسیحی در آنجا تشکیل بدهند. 🚩 صلاح الدین ایوبی سردار مسلمان در سال ۱۱۸۷ میلادی (۵۸۳ه.ق) در نبرد حطین توانست نیروهای مسیحی به فرماندهی گی لوزینیان پادشاه اورشلیم را شکست بدهد و شهر بیت المقدس را محاصره کند. پس از مدتی محاصره ، فرمانده مدافعین شهر (بالیان دی ابلین) با شرط حفظ جان مسیحیان و اموالشان ، شهر را به صلاح الدین تسلیم کرد و او وارد شهر شد و مسلمانان مجددا بر این منطقه مسلط شدند. 🔹صلاح الدین شش سال پس از جنگ حطین در سال ۵۸۹ ه.ق در سن پنجاه و پنج سالگی درگذشت ، او در این مدت دائما در حال جنگ و لشکرکشی بود.
📌 دیوان آمدند ، دیوان آمدند : 🔹دینوری در کتاب خود اخبار الطوال نوشته است : هنگامی که اعراب برای فتح پایتخت ساسانیان از رود دجله عبور کردند ، ایرانیان با دیدن آن ها فریاد زدند که دیوان آمدند ، دیوان آمدند.
📌سوزاندن جادوگران در اروپا : 🔹 پس از اینکه امپراتوری روم در سال ۴۷۶ میلادی توسط اقوام وحشی شمالی سقوط کرد ، آداب و رسوم خرافی این قبایل میان مردمان مسیحی رومی نیز نفوذ پیدا کرد. 🔸 زمانی که امپراتوری روم که قلمرواش اروپا را دربر می گرفت فروپاشید ، عصری در تاریخ این قاره آغاز شد که به آن عصر قرون وسطی گفته می شود. در این زمان قدرت کلیسا به شدت زیاد شد و در تمام امور مردم و پادشاهان دخالت می کرد. آمیخته شدن خرافات با مسیحیت سبب شده بود که آن ها بیماری و وضعیت آب و هوا و فقر و ... را به شیطان نسبت بدهند و به مقابله با دانشمندان و کشفیات علمی بپردازند. 🔹 یکی از موضوعات ناراحت کننده در دوره قرون وسطی ، سوزاندن تعداد زیادی زن به بهانه جادوگری توسط مردم و کلیسا بود که تعداد آن ها را بعضی بین هفتاد تا پانصد هزار نفر دانسته اند و بیشترین آمار آن را مربوط به سه کشور آلمان ، سوئیس و فرانسه دانسته اند. معمولا زنانی که در کارهای پزشکی و طب گیاهی مهارت داشتند را متهم به جادوگری می کردند. 🚩 سوزاندن زنان به اتهام جادوگری تا زمانی که پیمان صلح وستفالی در سال ۱۶۴۸ میلادی بین کشورهای اروپایی بسته شد ادامه داشت. پیمان وستفالی به ۳۰ سال جنگ مذهبی مسیحیان کاتولیک و پروتستان در اروپا پایان داد و مقدمه ای شد برای کنار زدن پاپ و جدایی دین از سیاست. بر اساس این پیمان حقوق برابر کشورها محترم شناخته شد و این پیمان الگو و پایه ای برای شکل گیری سازمان ملل در آینده شد.
📌 نقاشی از سوزاندن زنان به جرم جادوگری در قرون وسطی در اروپا
📌چاکرام : 🔹 چاکرام سلاحی تیز و دایره ای شکل بود که در کشور هند برای مقابله با دشمنان استفاده می شد . حلقه های فلزی از فولاد ، آهن یا برنج ساخته می شدند و به دور یک کلاه قرار داده می شدند . 🔹 اندازه چاکرام ها بین دوازده تا سی سانتیمتر بود و قطر آنان حدود بیست سانتیمتر می شد. این چاکرام ها که روی کلاه یا بازو حمل می شد به راحتی می توانست سر دشمن را قطع کند و هندی ها در استفاده از آن مهارت زیادی داشتند. @tarikhh
📌 ارومی : 🔹 ارومی سلاحی شلاق مانند با تیغه های فلزی بود که در هندوستان در جنگ با دشمنان مورد استفاده قرار می گرفت. فردی که این سلاح را داشت همانند شلاق آن را دور سر خود می چرخاند و به دشمن می زد و عده زیادی را از پای در میاورد. این سلاح را جز خطرناکترین سلاح های باستانی طبقه بندی کردند. @tarikhh
🔅روزنامه قدیمی اطلاعات : 🔹بیست بشقاب پرنده بر فراز تهران
روزنامه قدیمی کیهان : نارضائی و خشم مردم عامل ناآرامی هاست. @tarikhh
🔅روزنامه قدیمی اطلاعات : 🔹امام : نه ! هیچکس حق ندارد با آمریکا مذاکره کند
🔅روزنامه قدیمی : اسرائیل راه صلح خاورمیانه را بسته است
روزنامه قدیمی : سقوط ژاندارمری
روزنامه قدیمی کیهان : گروگانگیری و تصرف سفارت آمریکا
📌روزنامه قدیمی اطلاعات : 🔹امام : اگر من هم پایم را کج گذاشتم ، ملت بگوید