📌 نبرد حطین :
🔹مسیحیان در جنگ اول صلیبی در سال ۱۰۹۹ میلادی (۴۹۲ ه.ق) توانستند شهر اورشلیم(بیت المقدس) را از مسلمانان بگیرند و به مدت ۹۰ سال یک حکومت مسیحی در آنجا تشکیل بدهند.
🚩 صلاح الدین ایوبی سردار مسلمان در سال ۱۱۸۷ میلادی (۵۸۳ه.ق) در نبرد حطین توانست نیروهای مسیحی به فرماندهی گی لوزینیان پادشاه اورشلیم را شکست بدهد و شهر بیت المقدس را محاصره کند. پس از مدتی محاصره ، فرمانده مدافعین شهر (بالیان دی ابلین) با شرط حفظ جان مسیحیان و اموالشان ، شهر را به صلاح الدین تسلیم کرد و او وارد شهر شد و مسلمانان مجددا بر این منطقه مسلط شدند.
🔹صلاح الدین شش سال پس از جنگ حطین در سال ۵۸۹ ه.ق در سن پنجاه و پنج سالگی درگذشت ، او در این مدت دائما در حال جنگ و لشکرکشی بود.
#تاریخ_اروپا
📌 دیوان آمدند ، دیوان آمدند :
🔹دینوری در کتاب خود اخبار الطوال نوشته است : هنگامی که اعراب برای فتح پایتخت ساسانیان از رود دجله عبور کردند ، ایرانیان با دیدن آن ها فریاد زدند که دیوان آمدند ، دیوان آمدند.
#تاریخ_ساسانیان
📌سوزاندن جادوگران در اروپا :
🔹 پس از اینکه امپراتوری روم در سال ۴۷۶ میلادی توسط اقوام وحشی شمالی سقوط کرد ، آداب و رسوم خرافی این قبایل میان مردمان مسیحی رومی نیز نفوذ پیدا کرد.
🔸 زمانی که امپراتوری روم که قلمرواش اروپا را دربر می گرفت فروپاشید ، عصری در تاریخ این قاره آغاز شد که به آن عصر قرون وسطی گفته می شود. در این زمان قدرت کلیسا به شدت زیاد شد و در تمام امور مردم و پادشاهان دخالت می کرد. آمیخته شدن خرافات با مسیحیت سبب شده بود که آن ها بیماری و وضعیت آب و هوا و فقر و ... را به شیطان نسبت بدهند و به مقابله با دانشمندان و کشفیات علمی بپردازند.
🔹 یکی از موضوعات ناراحت کننده در دوره قرون وسطی ، سوزاندن تعداد زیادی زن به بهانه جادوگری توسط مردم و کلیسا بود که تعداد آن ها را بعضی بین هفتاد تا پانصد هزار نفر دانسته اند و بیشترین آمار آن را مربوط به سه کشور آلمان ، سوئیس و فرانسه دانسته اند. معمولا زنانی که در کارهای پزشکی و طب گیاهی مهارت داشتند را متهم به جادوگری می کردند.
🚩 سوزاندن زنان به اتهام جادوگری تا زمانی که پیمان صلح وستفالی در سال ۱۶۴۸ میلادی بین کشورهای اروپایی بسته شد ادامه داشت. پیمان وستفالی به ۳۰ سال جنگ مذهبی مسیحیان کاتولیک و پروتستان در اروپا پایان داد و مقدمه ای شد برای کنار زدن پاپ و جدایی دین از سیاست. بر اساس این پیمان حقوق برابر کشورها محترم شناخته شد و این پیمان الگو و پایه ای برای شکل گیری سازمان ملل در آینده شد.
#تاریخ_اروپا
📌چاکرام :
🔹 چاکرام سلاحی تیز و دایره ای شکل بود که در کشور هند برای مقابله با دشمنان استفاده می شد . حلقه های فلزی از فولاد ، آهن یا برنج ساخته می شدند و به دور یک کلاه قرار داده می شدند .
🔹 اندازه چاکرام ها بین دوازده تا سی سانتیمتر بود و قطر آنان حدود بیست سانتیمتر می شد. این چاکرام ها که روی کلاه یا بازو حمل می شد به راحتی می توانست سر دشمن را قطع کند و هندی ها در استفاده از آن مهارت زیادی داشتند.
@tarikhh
📌 ارومی :
🔹 ارومی سلاحی شلاق مانند با تیغه های فلزی بود که در هندوستان در جنگ با دشمنان مورد استفاده قرار می گرفت. فردی که این سلاح را داشت همانند شلاق آن را دور سر خود می چرخاند و به دشمن می زد و عده زیادی را از پای در میاورد. این سلاح را جز خطرناکترین سلاح های باستانی طبقه بندی کردند.
@tarikhh
🔅روزنامه قدیمی :
🔹ارتش ما باید به مراتب قوی تر از یک ارتش اتمی عمل کند.
#جراید_قدیمی #روزنامه
📌روزنامه قدیمی کیهان :
🔹سقوط نظام ۲۵۰۰ ساله استبداد
🔅ارتش انقلاب شهرها را آزاد کرد
#انقلاب_اسلامی #ایران