eitaa logo
تاریخ 🔖
4 دنبال‌کننده
438 عکس
3 ویدیو
0 فایل
بررسی تاریخ ایران و جهان از آغازین روزها تا زمان حال . #تاریخ #تمدن #ایران #اسلام #میراث_فرهنگی #عکس_تاریخی #باستان_شناسی #کتاب
مشاهده در ایتا
دانلود
📚 کتاب تزوکات تیموری : 🔹تیمور در این کتاب از رویدادهای زندگی خود از ۷ تا ۷۰ سالگی و نیز نظریات و تدابیرش در زمینه کشورداری و اداره نظامات سپاه سخن گفته است. این کتاب یا توسط خود وی یا نویسندگانش نوشته شده است.
📌سلسله تیموریان پس از مرگ تیمور : 🔹 از قدرت گیری تیمور در سال ۷۷۱ ه.ق تا سقوط این سلسله در سال ۹۱۳ ه.ق مدت ۱۴۲ سال طول کشید. با درگذشت تیمور ، نوه های او به قدرت رسیدند. اولین آن ها پیرمحمد و آخرینشان مظفرحسین میرزا بود. 🔅حکومت تیموریان با فتح سمرقند و ماورالنهر توسط محمدخان شیبانی از نوادگان چنگیزخان و فتوحات شاه اسماعیل صفوی در ایران منقرض شد . اما در کشور هندوستان ، ظهیرالدین محمد بابر از نوادگان تیمور موفق شد حکومت گورکانیان هند را تاسیس کند. 🚩 در دوره تیموری ، نقاشی و خوشنوسی اهمیت پیدا کرد. یکی از چهره های نخبه دوره تیموری ، کمال الدین بهزاد است . او را از بزرگترین نقاشان مینیاتور ساز ایرانی می دانند. بهزاد پس از سقوط سلسله تیموری به ریاست کتابخانه سلطنتی شاه اسماعیل صفوی منصوب شد.
📌بنای چهار طاقی تیموری : 🔹 این بنا از آثار دوره تیموری در استان خراسان شمالی ، شش کیلومتری شیروان و در روستای زیارت است. 🚩 بر اساس نوشته بر روی سنگ قبر داخل آن ، اینجا مقبره عیدخواجه از بزرگان و سرداران دوره تیموری است.
📌مدرسه غیاثیه خرگرد : 🔹در روستای غیاثیه در پنج کیلومتری جنوب شرقی خواف بر سر راه تربت حیدریه در استان خراسان رضوی بنایی از دوره تیموری قرار دارد. 🚩مدرسه غیاثیه به دستور غیاث الدین پیراحمد خوافی (۸۲۰ ه.ق) از وزیران شاهرخ تیموری ساخته شده است.
🔅مسجد گوهرشاد با گنبد آبی - از آثار دوره تیموریان در استان خراسان ، شهر مشهد . 🔹این مسجد توسط گوهرشاد همسر شاهرخ تیموری در جنوب حرم امام رضا (ع) بین سال های ۸۱۸ تا ۸۲۱ ه.ق ساخته شده است. اکنون این بنا جزئی از حرم رضوی محسوب می شود.
🔅شهر کارکاسون (بزرگترین شهر دیواری در اروپا) : 🔹این شهر که با دیواری بزرگ احاطه شده در منطقه لانگدو در جنوب فرانسه قرار دارد و مربوط به قرن ششم قبل از میلاد است. 🚩 طول دیوار شهر سه کیلومتر است و دارای ۵۲ برج بزرگ است.
📌قلعه بوماریس در شهر ولز انگلیس : 🔅این قلعه در دوران پادشاهی شاه ادوارد اول در سال ۱۲۹۵ میلادی ساخته شده است.
📌قلعه کانوی ( conwy castle) : 🔅این قلعه در ایالت ولز و در شهر کانوی در کشور انگلستان قرار دارد. 🔹قلعه کانوی به وسیله پادشاه ادوارد اول بین سال های ۱۲۸۳ تا ۱۲۸۹ میلادی ساخته شده است . 🚩 ایالت ولز دارای قلعه های زیادی است که در دوران پادشاهی ادوارد اول ساخته شده اند.
📌تصوف و صوفیه : 🔹گسترش دین اسلام و فتح سرزمین های دیگر سبب شد که مسلمانان با فرهنگ ها و عقاید مختلف آشنا شوند. یکی از این عقاید و اندیشه ها تصوف بود. 🔹تصوف به معنی پشمینه پوش است و پیروان آن به ریاضت و رقص برای نزدیکی به خدا معتقدند. تصوف برای اولین بار در قرن دوم هجری وارد اسلام شد. نخستین کسی که صوفی خوانده شد ، ابوهاشم صوفی است. 📌صوفیان معتقد به وحدت وجود هستند. به این معنا که هر آنچه در دنیا وجود دارد خدا است و غیر او در زمین نیست. آن ها همچنین معتقدند که هیچ زشتی ای در دنیا وجود ندارد و همه چیز زیبا است. 🔹تصوف دارای فرقه های زیادی هست و شاعران و افراد مختلفی در طول تاریخ به صوفیه پیوستند و حتی شیخ صفی الدین اردبیلی جد سلسله صفویه نیز صوفی بود و پیروان زیادی داشت. 🚩 در مورد اینکه اندیشه صوفی چگونه وارد اسلام شد ، نظرات مختلفی بیان شده است. بعضی آن را به سبب آموزه های دین اسلام مبنی بر ساده زیستی و دوری از دنیا دانسته اند و برخی دیگر به سبب ارتباط مسلمین با سایر ادیان می دانند. 🔹 تصوف دارای مراتبی است و شیوخ و رهبران صوفیه دارای کرامات و قدرت های خداوندی هستند . نقشبندیه ، قادریه ، بکتاشیه ، نعمت اللهیه از جمله فرقه های مهم تصوف هستند. صوفیان نسب خود را به علی (ع) می رسانند. آنها با گوشه گیری از اجتماع و پوشیدن لباس ها پشمی و ساده زیستی سعی می کردن که به خدا نزدیک شوند. 🔅محل عبادت پیروان تصوف ، خانقاه نام دارد. مولانا ، حافظ ، خواجوی کرمانی ، شاه نعمت الله ولی ، جامی و... از بزرگان صوفیه در قرن هشتم و نهم هستند.
🔅رقص سماع : 🔹 سماع که به معنی شنیدن است ، نوعی رقص برای خداوند است که توسط پیروان صوفیه و با اشعار عرفانی مانند اشعار مولانا صورت می گیرد.
📌حکومت صفویه - بخش اول : 🔹این سلسله از سال ۹۰۷ ه.ق تا ۱۱۴۸ ه.ق در ایران دوام آورد. نخستین پادشاه آن ، شاه اسماعیل صفوی است و آخرین آن ها شاه عباس سوم می باشد. 🔅صفویه با فتح اصفهان در سال ۱۱۳۵ ه.ق توسط محمود افغان و برکناری شاه سلطان حسین صفوی از تخت حکومت ، قدرت خود را از دست دادند و پس از آن شاهزاده تهماسب دوم مدتی با کمک نادرشاه افشار ، عنوان پادشاه را داشت اما در سال۱۱۴۴ ه.ق توسط نادر از قدرت خلع شد . 🚩بعد از برکناری تهماسب ، نادر بچه ای شیرخوار را تحت عنوان شاه عباس سوم به پادشاهی انتخاب کرد و خود امور کشور را اداره می کرد تا اینکه در سال ۱۱۴۸ ه.ق نادرشاه به پادشاهی انتخاب شد و سلسله صفویه به طور رسمی پس از ۲۴۱ سال منقرض شد. 🔹صفویان از نسل شیخ صفی الدین ابوالفتح اردبیلی (متولد ۶۵۰ ه.ق) از شیوخ صوفیه در اردبیل بودند .صفی الدین و صوفیه چنان محبوب بودند و اقتدار داشتند که برخی شاهان مغول ایران مانند الجایتو و ابوسعید شخصا به پیش آنان رفت و آمد می کردند. 🔅صفویه در در طول دوران حکومت خود با اوزبکان (از نژاد جوجی پسر چنگیزمغول) در شرق و با امپراتوری عثمانی در غرب در جنگ و دشمنی بودند. 🔹تا هنگام مرگ شیخ حیدر (۸۹۳ ه.ق) پدر شاه اسماعیل ، اردبیل مقر رهبران صفویه و خاستگاه سلسله صفویه بود. مورخان نسب خاندان صفوی را به امام موسی کاظم می رسانند. 🔹صفویه کرد هستند و پیروان آن ها را قزلباش می گویند . قزلباش به معنی سرخ سر است و حیدر پدر شاه اسماعیل به مریدان خود کلاهی سرخ رنگ که دوازده ترک داشت می داد و به همین سبب به این نام معروف شدند.
📌حکومت صفویه - بخش دوم : 🔹ده نفر در دوران پادشاهی صفویه به قدرت رسیدند که مشهورترین آنها شاه اسماعیل ، شاه عباس اول و شاه سلطان حسین هستند. پایتخت صفویه شهرهای تبریز ، قزوین و اصفهان بود. 🔅شاه اسماعیل موسس سلسله صفویه ، پسر سلطان حیدر از شیوخ صوفیه است. مادرش زنی به نام مارتا (علمشاه خاتون) بود.هنگامی که اسماعیل در سال ۹۰۷ ه.ق در تبریز تاجگذاری کرد ، حکومت آق قویونلوها در نیمه غربی ایران قدرت داشت. او با شکست دادن مراد بیگ در سال ۹۰۹ ه.ق به حکومت آق قویونلوها پایان داد. 🔹اقدامات شاه اسماعیل اول : ۱-سرکوب شورش محمد کره در یزد و ابرقوه ، ۲- رسمی کردن مذهب شیعه ، ۲- سرکوب شورش شیرصارم کرد در آذربایجان ۴- فتح بغداد در ۹۱۴ ه.ق ، ۵- سرکوب اعراب آل مشعشع در حویزه که اعتقاد به خدا بودن علی (ع) داشتند. ۶-جنگ مرو و شکست دادن شیبک خان پادشاه اوزبکان ۷ - فتح هرات ۸- جنگ چالدران (۹۲۰ه.ق) و شکست از سلطان سلیم پادشاه عثمانی. 🔹شاه اسماعیل در سال ۹۳۰ ه.ق در سن ۳۸ سالگی و پس از ۲۴ سال سلطنت درگذشت. جسد او را در بقعه شیخ صفی الدین در اردبیل به خاک سپردند.
📌 آدمخواری صفویه : 🔹شاه اسماعیل صفوی در جنگ مرو در سال ۹۱۶ ه.ق شیبک خان پادشاه ازبکان (سلسله شیبانیان) را شکست داد و مرزهای ایران را به رود جیحون رساند. 🔅پس از قتل شیبک خان ، سر او را از تن جدا کردند. پوست سرش را از کاه پر کرده و به دربار سلطان بایزید عثمانی فرستادند. جمجمه شیبک خان را خالی کرده و با ورقی از طلا پوشانده و شاه اسماعیل با آن شراب می نوشید. 🔹دست راست او را نیز به نزد رستم روزافزون حاکم ساری و مازندران فرستادند. شیبک خان هنگام مرگ ۶۱ سال داشت و یازده سال سلطنت کرد و قلمرو اش شامل ماورالنهر، حصار شادمان ، خراسان و بدخشان بود. 🚩 مورخان نوشته اند وقتی جسد شیبک خان را حاضر کردند ، شاه اسماعیل سه ضربه بر شکم او نواخته و دو دستش را قطع کرد و سپس گفت :« هر کس سر مرا دوست دارد از گوشت دشمن من طعمه سازد.» 🚩 سربازان با شنیدن این سخن به سوی جسد شیبک خان حمله بردند و برای خوردن گوشت او با هم نزاع کردند و « آن گوشت متعفن با خاک و خون آغشته او را به نحوی از یکدیگر ربوده و تغذیه می کردند که مرغان شکاری در حال گرسنگی گوشت آهو را بدان رغبت از یکدیگر ربایند. »
📌 جنگ چالدران : 🔅 این جنگ در سال ۹۲۰ ه.ق/ ۱۵۱۴ میلادی بین سپاه شاه اسماعیل صفوی و سلطان سلیم امپراتور عثمانی درگرفت. 🚩علل جنگ چالدران : عثمانی ها سنی مذهب بودند و صفویه شیعه بودند. پس از تاجگذاری سلطان سلیم ، کشورهای همسایه به سلطان سلیم تبریک گفتند و سفیر و هدیه فرستادند اما شاه اسماعیل نه تنها تبریک نگفت و سفیری نفرستاد بلکه به ایجاد آشوب و حمایت از شورشیان در قلمرو عثمانی پرداخت. 🔹محمد خان استاجلو حاکم شاه اسماعیل در دیاربکر به سلطان سلیم نامه های تهدید آمیز می نوشت و برای او لباس زنانه می فرستاد. فرستادن سر شیبک پادشاه ازبک به دربار سلطان سلیم ، نوعی تهدید و بی احترامی به او محسوب می شد. فرستادن سفیر و هیئت توسط شاه اسماعیل به دربار پادشاه مصر و پادشاه مجارستان که دشمنان سلطان سلیم بودند. 🔅سلطان سلیم ابتدا چهل هزار تن از شیعیان و پیروان صفویه را که در قلمرواش بودند کشت و سپس نامه هایی بین دو طرف رد و بدل شد و همدیگر را تهدید کردند. حتی شاه اسماعیل جعبه ای طلایی پر از تریاک برای سلیم فرستاد که سبب خشم وی و کشتن سفیر شد. 🔹تعداد سپاه عثمانی ها را صد هزار نفر و سپاه صفویه را چهل هزار نفر ذکر کرده اند. ارتش عثمانی با توپ و تفنگ می جنگیدند و صفویان با شمشیر و تیر و کمان . زیرا صفویان در این دوره استفاده از سلاح گرم را نامردانه و ناجوانمردی می پنداشتند. 🔹پس از پیروزی عثمانی ها ، آنها مدتی تبریز را تصرف کردند. شاه اسماعیل پس از این شکست ، لباس و عمامه سیاه پوشید . پرچم های نظامی به رنگ سیاه درآمد و روی آن ها با رنگ سفید کلمه القصاص نوشته شد. اسماعیل برای غلبه بر ناراحتی خود به مستی و خوشگذرانی روی آورد . 🔹صفویان پس از این شکست ، از جنگ رو در رو با عثمانی ها پرهیز کردند و شیوه تخریب و سوزاندن منابع را پیش گرفتند تا دشمن را وادار به عقب نشینی کنند. این شکست سبب شد که اعتقاد مریدان اسماعیل نسبت به الوهیت و شکست ناپذیری او از بین برود.
📌حکومت صفویه - بخش سوم : 🔅اقدامات شاه تهماسب (۹۳۰ تا ۹۸۴ه.ق) : ۱- جنگ با کپک سلطان رهبر طایفه استاجلو و شکست وی ۲- جنگ جام در سال ۹۳۵ ه.ق و شکست عبیدالله خان ازبک ۳- معاهده صلح آماسیه (۹۶۹ ه.ق) با سلطان سلیمان عثمانی و واگذاری آذربایجان غربی ، قسمتی از کردستان ، عراق ، گرجستان به عثمانی در مقابل گرفتن ارمنستان ، کارتیل ، کاخت و آذربایجان شرقی. ۴- سرکوب شورش های داخلی (۱۲ تا شورش) ☀️اقدامات شاه عباس اول (۹۹۶ تا ۱۰۳۸ ه.ق) : ۱- جنگ «رباط پریان» (۱۰۰۷ه.ق) با اوزبکان و شکست آنان ۲- تصرف بحرین ۳- بیرون کردن عثمانی ها از آذربایجان و تبریز ۴- تصرف بغداد ۵- تصرف قشم و هرمز ۶-انتقال پایتخت از قزوین به اصفهان و ساخت بناهای متعدد در این شهر ۷- ساخت تعداد زیادی کاروانسرا ۸- تصرف قندهار ۹- تلاش برای ساخت توپ و سلاح گرم به کمک برادران شرلی ۱۰- ساخت شهر جلفا در اصفهان برای اسکان ارامنه ارمنستان ۱۱- حمله به گرجستان ۱۲-سرکوب شورش های داخلی(هفت شورش) ۱۲- کور کردن و کشتن فرزندان و نوه های خود. 🚩شاه سلطان حسین (۱۱۰۵ تا ۱۱۳۵ ه.ق): در دوران این پادشاه افغانی ها تحت فرماندهی محمود افغان به ایران حمله کردند و اصفهان پایتخت صفویه را تصرف نمودند. علت حمله آنها ظلم و ستم گرگین خان گرجی حاکم قندهار بود که اقدام به قتل و غارت افغانی ها می کرد.
📌حملات محمود افغان و سقوط صفویه : 🔹میرویس رئیس طایفه هوتکی که بین افغان ها محترم بود به مکه رفت و فتوای قتل گرگین خان را از علمای آنجا گرفت و سپس با قتل وی توانست قندهار را تصرف کند. لشکریان صفوی در جنگ با افغان ها شکست خوردند . 🔅 محمود پسر میرویس با یازده هزار سپاهی کرمان را تصرف کرد و نه ماه آنجا را تحت سلطه داشت و بعد به سبب شورش در قندهار مجبور به بازگشت شد. او در سال ۱۱۳۴ ه.ق شهر کرمان را تصرف کرد اما نتوانست ارگ شهر را بگیرد. از اینرو به یزد حمله برد و چون محاصره آنجا را نیز بی فایده دید به سمت اصفهان رفت. 🔹در سال ۱۱۳۴ ه.ق در جنگ گلون آباد ، سپاه صفویه از محمود افغان شکست خورد و اصفهان توسط افاغنه محاصره شد. در اصفهان قحطی شدیدی رخ داد و سرانجام شاه سلطان حسین در سال ۱۱۳۵ ه.ق از شهر بیرون رفت و تاج پادشاهی را به محمود داد. 🚩 پس از اینکه مردم قزوین چهار هزار نفر از سپاه امان الله خان وزیر محمود را کشتند و او را فراری دادند. محمود به انتقام این عمل دست به کشتار خاندان صفوی زد و دو روز بعد دیوانه شد. افغانی ها به ناچار او را کشتند و پسر عمویش اشرف را به شاهی انتخاب کردند. 🔅در سال ۱۱۴۱ ه.ق با خبر نزدیک شدن سپاه عثمانی به اصفهان و شایعه حمایت آنان از شاه سلطان حسین ، افغان ها پادشاه صفوی را به قتل رساندند. شاه تهماسب دوم یکی از شاهزادگانی که از محاصره اصفهان فرار کرده بود در قزوین خود را شاه خواند. نادرشاه افشار از خراسان به او پیوست و ده سال همراهی اش کرد تا اینکه وی را اسیر کرده و در سال ۱۱۴۸ ه.ق سلسله افشاریه را تاسیس کرد.
📌 وضعیت دربار صفوی در هنگام محاصره اصفهان : 🔹مورخان نوشته اند : علما و فضلا و عارفان هر روز به خدمت سلطان می رفتند و بیان می داشتند که « جهان پناها هیچ تشویش مکن که دولت تو به دولت امام زمان متصل است و دشمنان تو ناگهان نیست و نابود و مانند قوم عاد و ثمود مفقود خواهند شد.» 🚩هنگامی که شاه به حرمسرای خود رفت , زنان وی به او گفتند : خرم و خندان باش که ما هر یک نذر کرده ایم که شله زردی بپزیم که هفت هزار عدد نخود در آن باشد که هر نخودی را هزار مرتبه لاالله الالله خوانده و بر آن دمیده باشیم و به چهل نفر فقیر بدهیم و دشمنانت را منهزم و متفرق نماییم. 🔹منجمین به نزد پادشاه می رفتند و می گفتند :« ستاره اصفهان مشتریست ، احتراق یافته و در وبال افتاده است ، از وبال بیرون خواهد آمد و ناگاه دشمنانت متفرق و پراکنده می شوند.» 🔅 فالگیر ها و دعانویس ها به پیش شاه می آمدند و می گفتند :« ما متعهد می باشیم که هفت چله پی در پی در خلوتی ، عبدالرحمان پادشاه جن را با پنج هزار کس بر دشمن تو غالب و مسلط کنیم که در یک شب احدی از دشمن تو را زنده نگذارند. » 🚩درویشان به پیش شاه می رفتند و می گفتند :« به همت مولای درویشان ، به یک نفس ، بدخواهان ترا نیست و نابود خواهیم کرد » 🔅 برخی صلحا به نزد شاه می رفتند و می گفتند : « نامه بنویسید به خدمت امام غایب و آن را در آب بیاندازید که «حسین بن روح» ملازم آن جناب ، به ایشان خواهد رسانید ... و روز شب به قدر هزار نامه می نوشتند و به آب جاری می انداختند.» 🔹شاه دستور داد که سپاهیان با آبگوشت سحرآمیز تغذیه شوند که یکی از منجمان به شاه اطمینان داده بود با خوردن آن آبگوشت ، سربازان همه از چشم دشمن پنهان می شوند و این آبگوشت باید در ظرف هایی آماده می شد که در هر یک از آنها دو پاچه بز را با ۳۲۵ نخود سبز با آب پخته باشند و دوشیزه ای بر هر ظرف ۳۲۵ بار کلمات تشهد را تلاوت کرده باشند.
🔅قلعه قهقهه در استان اردبیل - این قلعه جایگاه زندانیان سیاسی دوره صفویه مانند اسماعیل میرزا ، سام میرزا و حاکم شورشی تبریز بود. 🔹قدمت این قلعه که اکنون آثار کمی از آن باقی مانده است به پیش از اسلام باز می گردد.
🔹 قلمرو حکومت صفویه
📌صفویه و حکومت های همسایه : 🔹ازبکان که از نژاد مغول ها بودند از همان آغاز حکومت صفویه همیشه به استان خراسان حمله و اقدام به قتل و غارت مردم می کردند و با اینکه صفویه در چند جنگ آنها را شکست دادند اما باز تا اواخر صفویه به این کار خود ادامه می دادند. 🔹حکومت گورکانیان (مغولان هند) که از نسل تیمورلنگ بودند ، بر سر تصرف قندهار با حکومت صفوی درگیر بودند و گاهی آن ها پیروز می شدند و گاهی صفویه. 🔹از سمت غرب نیز امپراتوری عثمانی که در اوج قدرت بود ، مرتبا به آذربایجان و عراق حمله می کرد و چندین بار آذربایجان و تبریز را تصرف کردند. 🔹 در خلیج فارس نیروهای پرتغالی حضور داشتند و اقدام به حمله به جزایر جنوبی می کردند و چون ایران نیروی دریایی نداشت نمی توانست پاسخ آن ها را بدهد.
📌امپراتوری عثمانی : 🔹عثمانی ها به مدت ۶۲۵ سال بر منطقه وسیعی از آسیا و اروپا حکومت کردند. این حکومت از سال ۱۲۹۹ تا سال ۱۹۲۲ میلادی دوام آورد. 🔅نخستین پادشاه آنان عثمان یکم و آخرین آنان محمد ششم است. ۳۶ پادشاه در طول این مدت بر تخت سلطنت جلوس کردند. امپراتوری عثمانی توسط مصطفی کمال پاشا(آتاتورک) منحل شد و ترکیه فعلی پدید آمد. 🚩 پایتخت عثمانی شهرهای سوگوت ، بورسه ، ادرنه و استانبول بود. 🔹از جمله سلاطین معروف عثمانی ، ایلدرم بایزید ، سلطان سلیم ، سلطان سلیمان و سلطان محمد فاتح هستند که قلمرو عثمانی را بسیار گسترش دادند. 🚩 امپراتوری عثمانی در جنگ جهانی اول با آلمان متحد شد و پس از شکست در جنگ ، سرزمین های آن توسط متفقین اشغال شد و طبق توافق سایکس - پیکو (۱۹۱۶ میلادی) قلمرواش بین فرانسه ، روسیه و انگلیس تقسیم شد.
🔅مسجد ایاصوفیه در ترکیه : 🔹این مسجد در شهر استانبول (قسطنطنیه قدیم) قرار دارد و در سال ۵۳۲ میلادی توسط کنستانتین اول امپراتور بیزانس (روم شرقی) ساخته شد و در ابتدا یک کلیسا بود و پس از فتح قسطنطنیه توسط سلطان محمد فاتح پادشاه عثمانی در سال ۱۴۵۳ میلادی ، به مسجد تبدیل شد. 🔹این بنا در طول پنج سال و به کمک ده هزار کارگر ساخته شده است.
🔅کاخ چهلستون اصفهان (دوره صفویه): 🔹ساخت این بنای زیبا در دوران شاه عباس اول آغاز شد و در دوران شاه عباس دوم صفوی به پایان رسید.مساحت این کاخ ۶۷۰۰ متر مربع است. 🚩 این کاخ دارای بیست ستون است و به علت انعکاس تصویر بیست ستون در آب ، آن را چهل ستون نامیدند. 🔹 این بنا دارای تزئینات با آینه و شیشه و نقاشی های بزرگ حاوی صحنه های جنگ های صفوی و یا مجلس شاهانه است.
🔅نقاشی کاخ چهل ستون اصفهان: 🔹شاه عباس یکم در پذیرایی از ولی محمد خان فرمانروای ترکستان.
🔅نقاشی شاه اسماعیل یکم صفوی در جنگ چالدران - کاخ چهل ستون اصفهان