eitaa logo
تاریخ 🔖
4 دنبال‌کننده
438 عکس
3 ویدیو
0 فایل
بررسی تاریخ ایران و جهان از آغازین روزها تا زمان حال . #تاریخ #تمدن #ایران #اسلام #میراث_فرهنگی #عکس_تاریخی #باستان_شناسی #کتاب
مشاهده در ایتا
دانلود
🔹 اولین یخچال توسط ویلیام کولین آمریکایی در سال ۱۷۴۸ میلادی ساخته شد.
🔹 تصویر اولین خودرو تاریخ که توسط فردیناند فربیست بلژیکی در سال ۱۶۷۸ میلادی ساخته شد.
📌 سازنده نخستین خودرو تاریخ : 🔅نخستین خودرو در جهان برای اولین بار در سال ۱۶۷۸ میلادی توسط فردیناند فربیست مبلغ مسیحی بلژیکی در چین طراحی و ساخته شد که توسط فشار بخار کار می کرد. این خودرو ۶۵ سانتیمتر طول داشت و وسیله سرگرمی برای امپراتور چین بود. 🔹اما نخستین خودرو برای جابه جایی انسان و بار در سال ۱۷۶۷ میلادی توسط نیکول ژوزف کان فرانسوی طرحی شد که با نیروی بخار حرکت می کرد.خودرو کان می‌توانست ۴ تن بار به همراه ۲ خدمه را با سرعت ۷/۸ کیلومتر بر ساعت به حرکت درآورد. 🚩 موتور احتراقی در سال ۱۸۶۰ میلادی به‌وسیله یک فرد بلژیکی به نام اتین لونوار اختراع شد. سال ۱۸۸۶ میلادی به عنوان سال تولد خودروهای مدرن امروزی شناخته می‌شود.کارل بنز مخترع آلمانی در این سال بنز پتنت-موتورواگن را عرضه نمود
🔅دنیل هس آمریکایی و هوبرت بوث انگلیسی از سازندگان نخستین جارو برقی ها هستند.
🔅آمریکا
📌جشن شکرگزاری در آمریکا : 🔹این جشن هر سال در چهارمین پنج شنبه ماه نوامبر در آمریکا برای تشکر از نعمت های مادی و معنوی خداوند برگزار می شود و از اعیاد ملی این کشور است. در این روز که تعطیل می باشد ، تمام افراد خانواده و دوستان دور هم جمع می شوند و دعا می کنند و این روز را جشن می گیرند. 🚩 مردم در این روز به فقیران و نیازمندان و سازمان های خیریه کمک مالی می کنند. در خیابان ها رژه های مختلف مانند رژه عروسک های بزرگ بر گزار می گردد و بازی های مهم فوتبال آمریکا نیز در این روز انجام می شود. 🔹ریشه این جشن به سال ۱۶۲۱ میلادی باز می گردد. در این سال مهاجران انگلیسی که مستعمره پلیموت، مستقر در ماساچوست امروزی، را بنیان نهاده بودند، به همراه اعضای قبیله سرخپوست وامپانوگ، به شکرانه برداشت محصولات جدید، به صورت مشترک جشنی بزرگ برپا کردند. 🔅تا سال ۱۶۸۲ میلادی جشن شکرگزاری توسط کلیساها برگزار میشد اما با گذشت چندین سال، دولت محلی نیز در کنار کلیسا این جشن را برگزار می کردند.در روز ۲۶ نوامبر سال ۱۷۸۹ میلادی، جورج واشنگتن، رئیس جمهور وقت آمریکا، اولین اعلامیه ملی آمریکا برای جشن روز شکرگزاری را قرائت کرد و برگزاری جشن در این روز را رسمیت بخشید. 🔹بوقلمون غذای اصلی روز شکرگزاری است، به همین خاطر عده ای به این روز «روز بوقلمون» هم می گویند. ریشه استفاده از بوقلمون به سال ‌های بسیار قبل و به زمانی که اولین بار جشن شکرگزاری برگزار ‌شد بر می‌ گردد. طبق اسناد به دست آمده، مردم مهاجری که حدود سال ۱۶۲۱ میلادی به آمریکا آمده بودند، بوقلمون‌ های وحشی را برای این روز شکار می ‌کردند.
📌معبد تاپروم در کشور کامبوج : 🔹 این بنای مذهبی در یک کیلومتری شرق شهر انگکور در کشور کامبوج قرار دارد و در قرن بیستم توسط یک باستان شناس فرانسوی کشف شد. 🚩هشتاد هزار کارگر در ساخت این بنا نقش داشتند و به عنوان مکانی برای عبادت مادر پادشاه جایاوارمان هفتم ساخته شده بود. این معبد در زمان رونقش حدود ششصد اتاق داشته است. برای زیبا تر کردن معبد ، درختان زیادی اطراف آن کاشته بودند که اکنون تبدیل به یک جنگل شدند و در سقف معبد نیز رشد کردند. 🔅 دور تا دور معبد دیواری کشیده شده که هزار متر طول دارد. در طول تاریخ از معبد تاپروم هم برای پرستش و عبادت خدایان و هم برای آموزش آداب دینی برای راهبان بودایی استفاده می شد. ▪️این معبد از ساخته های دوران امپراتوری خمرها می باشد. حکومت خمرها از سال ۸۰۲ تا سال ۱۴۳۱ میلادی بر کشورهای کامبوج ، ویتنام ، میانمار ، مالزی و لائوس حکومت می کرد.
📌مجسمه شاپور ساسانی : 🔹 مجسمه شاپور اول دومین پادشاه ساسانی در ورودی غاری در استان فارس قرار دارد و ارتفاع آن هفت متر است. هنگامی که استان فارس توسط اعراب مسلمان فتح شد ، این مجسمه توسط سربازان عرب آسیب دید و دستان آن را شکسته و آن را سرنگون کردند. 🔅 تندیس شاپور اول، که طی سالیان طولانی بر زمین افتاده بود در دوران پهلوی در سال ۱۳۳۶ شمسی توسط نیروهای ارتش دوباره سرپا شد. پیکره تندیس را روی دو ستون بتنی قرار دادند و قطعات جدا شده را کنارش گذاشتند. 🔹 بر اساس شواهد تاریخی، غار شاپور قبل از دوران ساسانیان جزو مکان‌های مذهبی و آئینی ساکنان آن منطقه بوده و مراسم خاصی در آن انجام می‌گرفته است. برای دسترسی آسان‌تر به دهانه غار، ۲۳۰ پله در ورودی آن ساخته شد که این پله‌ها از طریق کندن سنگ‌های کوه و سیمان‌کاری آن‌ها ایجاد شده است.  🚗 آدرس : استان فارس، شهر کازرون، جاده کازرون-قائمیه، جاده غار شاهپور .
📌کاروانسرای شرف خراسان : 🔹قدمت این کاروانسرا به دوران پادشاهی سلطان سنجر سلجوقی (۵۴۹ ه.ق) می رسد. این بنا در حاشیه جاده قدیم ابریشم برای اسکان مسافران و کاروان های تجاری ساخته شده بود. 🚗آدرس :جاده مشهد به سرخس، 25 کیلومتر بعد از شهر مزدآوند، روستای شورلق، جاده آسفالته کاروانسرای رباط شرف.
📌 ارگ علیشاه تبریز : 🔅ارگ علیشاه یا ارگ تبریز از آثار دوره ایلخانی در شهر تبریز است. ارتفاع این بنا ۲۶ متر است و به دستور تاج الدین علیشاه گیلانی وزیر سلطان محمد الجایتو هشتمین پادشاه ایلخانی ساخته شده است. بعضی این بنا را باقی مانده یک ارگ ، مسجد یا یک آرامگاه می دانند. 🔹 در دوره قاجاریه و در هنگام جنگ های ایران و روسیه ، مردم و سربازان از این بنا به عنوان یک سنگر دفاعی استفاده می کردند. 🚩 با پیروزی رسیدن انقلاب ایران، مکانی که برای تاسیس مصلی نماز جمعه در شهر تبریز انتخاب شد، محوطه اطراف ارگ علیشاه بود. در سال 1360 شمسی در راستای ساخت این مصلی، دیوار شمالی عهد ایلخانی ارگ به همراه پلکانی که در دوران قاجار به مجموعه اضافه شده بود با استفاده از مواد منفجره تخریب و در سال 1376 شمسی، خاکبرداری عمیقی در دیواره شرقی ارگ انجام شد که سازه را با تهدیدات جدیدی مواجه ساخت.  🔹مابین سال‌های 1379 تا 1391 شمسی، سازمان میراث فرهنگی، باقیمانده نشانه‌های مرتبط با ساخت و سازهای دوران قاجار را از بنای ارگ پاک کرد؛ به این صورت قسمتی از تاریخ ارگ با بی‌مبالتی از بین رفت.
📌 پل ورسک - استان مازندران : 🔹پل وِرِسک از بزرگ‌ترین پل‌های راه‌آهن سراسری ایران است که در ارتفاعات روستای ورسک در ۲۷ کیلومتری شهر پل سفید در شهرستان سوادکوه در استان مازندران قرار دارد. این پل در سال ۱۳۱۵ شمسی توسط رضا شاه پهلوی به بهره‌برداری رسید 🔅ورسک از جمله پل‌های استراتژیک ایران است که توسط شرکت دانمارکی کمپساکس و با تضمین ۷۰ ساله احداث شد.این پل در دوران جنگ جهانی دوم توسط چرچیل، نخست‌وزیر وقت انگلیس پل پیروزی لقب گرفت. 🚩 در طول جنگ جهانی دوم متفقین برای جلوگیری از شکست اتحاد جماهیر شوروی از قوای آلمان روزانه با ۷۵ قطار ادوات نظامی و تسلیحات را از بندر شاهپور (بندر امام خمینی فعلی) به بندر شاه (بندر ترکمن فعلی) می‌رساندند و به‌طور متوسط هر ۲۵ دقیقه یک قطار از روی پل ورسک عبور می‌کرد.
🔅مدفن ساروتقی از بزرگان دوره صفویه در شهر اصفهان
📌آرامگاه ساروتقی - اصفهان : 🔅سارو تقی ملقب به اعتمادالدوله ، وزیر اعظم شاه صفی و شاه عباس دوم صفوی بود. ساروتقی مراحل ترقی دیوانی را در دوران شاه عباس بزرگ طی کرد و سرانجام به وزارت رسید. 🔹او فرزند میرزا هدایت‌الله تبریزی بود که نانوا بود. هدایت الله، در عهد شاه‌عباس بزرگ چون نتوانست در تبریز کاری مناسب بیابد، به‌ناچار با فرزند خود محمدتقی که —۱۳ یا ۱۴ سال داشت— به قزوین رفت و در آنجا به‌کار نانوایی پرداخت. 🔹 پس از آنکه محمدتقی به سن رشد رسید، پدرش او را به اصفهان پایتخت صفویه فرستاد تا مگر در این شهر کاری پیدا کند. در پایتخت محمدتقی به زمره نظامیان درآمد و دو سال در زمرهٔ تفنگچیان شاهی بسر برد. 🔹شاه عباس به سبب اینکه موی سر و ریش وی بور و به رنگ طلائی بود او را ساروتقی یعنی (تقی زرد موی) خطاب می‌کرد و بعدها به همین نام معروف شد. در آغاز سلطنت شاه‌صفی ساروتقی مأمور شد که به نجف رفته و گنبد آرامگاه حضرت علی را که خراب شده بود از نو بسازد و حرم آن حضرت را توسعه دهد و از رود فرات نهری به آنجا بکشد. ساروتقی این مأموریت را در ظرف سه سال انجام داد. 🔹ساروتقی در حفظ اموال دولتی خیلی سخت‌گیر بود و از همین روی دشمنان بسیاری داشت. یکی از دشمنان وی به اسم جانی قربان که از نظامیان قدرتمند در دربار شاه عباس دوم صفوی بود با گروهی از سربازان به خانه وی ریختند و او را کشتند. 🚗 آدرس : اصفهان، خیابان فرشادی، خیابان بازار حسن‌آباد .
📌پل لاتیدان در بندرعباس - دوره صفویه: 🔹در غرب شهر بندرعباس و بر روی رودخانه کول، در جاده لار و هفتاد کیلومتری غرب بندرعباس ، پل تاریخی لاتیدان، طولانی‌ترین پل ایران قرار دارد. 🔅پل لاتیدان که آن ‌را در زبان محلی پل کول نیز می‌نامند، در دوران شاه‌عباس بزرگ و با هدف لشکرکشی برای بیرون راندن پرتغالی‌ها‌ ساخته شد و پس از آن به عنوان مسیری برای عبور کاروان‌های بازرگانی مورد استفاده قرار گرفت. همچنین در روزگاران قدیم، این پل راه ارتباطی بندرعباس به لارستان بوده است. 🚩 طول این پل هزار متر است و ۲۳۳ دهانه دارد.
📌شهر زیرزمینی نوش آباد - استان اصفهان - دوره ساسانی تا صفوی: 🔅شهر زیرزمینی نوش آباد یا شهر اویی یکی از نمونه های ساختار نظامی و دفاعی است که از حفر تونل ها در زیر زمین بوجود آمده است. 🔹این شهر در مجموع دارای ۳ طبقه است و عمق آن در زیر زمین تا ۱۸ متر هم می رسد. در بعضی از قسمت ها، ورودی هایی که در این شهر وجود دارد فقط ۱۲۰ سانتیمتر است و این به آن معناست که یک نفر به زحمت می تواند خود را از آن عبور بدهد. 🔅شهر زیرزمینی نوش‌آباد از مناطق باستانی و تاریخی شمال اصفهان است که به عنوان یکی از پایتخت‌های ساسانیان در دوره انوشیروان شناخته می‌شود. 🚩مجموعه اویی در زیر بافت قدیم شهر نوش‌آباد شکل گرفته و تا سطح کنونی شهر نیز گسترده شده‌است. وسعت این شهر به دلیل ارتباط میان محلات و حفاظت از جان و مال مردم در مواقع ناامنی زیاد بوده و در دو سطح افقی و عمودی گسترش یافته‌است. 🔹کشف این سازه‌ها در سال ۱۳۸۵ شمسی به صورت اتفاقی و توسط فردی که قصد حفر چاه در منزل خود داشت صورت گرفته و برای ورود به آن، به دلیل پیدا نشدن ورودی اصلی از آب‌انبار. که مجاور این شهر زیر زمینی است استفاده می‌شود.
📌گرداب سنگی خرم آباد : 🔅حدود 1600 سال پیش و در دوران ساسانی این گردابِ سنگی با قطر 18 متر و از آهک و گچ ساخته شد تا آب چشمه را ساماندهی و آن را به مسیر درست هدایت کند. به همین منظور دریچه‌هایی در اطراف سازه وجود دارد. همچنین این گرداب آسیابی که در 12 کیلومتری آن قرار داشته را نیز می‌چرخانده است. 🔹این اثر ارزشمند و تاریخی از اواسط زمستان تا اواسط تابستان آب فراوانی دارد؛ همچنین در نیمه دوم بهمن ماه آب این چشمه طغیان می‌کند و سطح آب کاملا بالا می‌آید و سرریز می‌شود.  🚩 قطر این بنا ۱۸ متر با محیط ۲۵۶ متر مربع با پهنای ۳ متر و ارتفاع آن تا کف چشمه ۱۸ متر است
📌عمارت ملک - بوشهر - دوره قاجاریه : 🔹تاریخچه ساخت این عمارت به زمانی باز می‌گردد که محمدمهدی ملک التجاره -از افراد ثروتمند دوره قاجار- سفری به فرانسه داشت و در آنجا، کاخی متعلق به قرون وسطی، توجهش را جلب می‌کند. 🔅وی در بازگشتش به ایران، تصمیم می‌گیرد نمونه‌ای از آن کاخ را در شهر محل سکونتش بسازد و برای این کار از مهندسان فرانسوی کمک می‌گیرد؛ در نهایت، عمارت باشکوه ملک با زیربنای 4000 مترمربع ساخته می‌شود. 🔹 بعدها، این کاخ توسط قشون انگلیسی‌ها اشغال و به مقر نظامی‌شان تبدیل می‌شود؛ با روی کار آمدن رضاخان هم عمارت ملک تا مدت‌ها به عنوان خوابگاه نظامیان مورد استفاده قرار می‌گیرد
📌پل اندامش دزفول : 🔹حدود 17 قرن پیش پل قدیمی دزفول به دستور شاپور اول ساسانی و بعد از غلبه بر امپراطور روم، والِریَن، بر روی رود دز ساخته شد. 🔅این پل، که از قدیمی‌ترین پل‌های آجری جهان به حساب می‌آید ۳۷۰ متر طول دارد و از ساروج و آهک ساخته شده و با 14 دهانه، آب رود دز را از میان خود عبور می‌دهد. 🔹 بنایی که در حال حاضر از این پل باقی مانده مربوط به دوان صفویه است. معماری این سازه، از سه دوره تاریخی مختلف تاثیر گرفته است.
📌 آرامگاه الراشد بالله : 🔹الراشد بالله فرزند المسترشد بالله یکی از خلفای عباسی در بغداد بین سالهای 529 تا 530 هجری قمری بود که با دشمنی سلاطین سلجوقی مانند سلطان محمودبن‌محمد و غیاث‌الدین مسعود بن‌محمد مواجه شد. 🚩 الراشد بالله در طول دوران خلافت به مقابله با سلجوقیان پرداخت؛ اما در نهایت شکست خورد، به اصفهان گریخت و در همین شهر هم به قتل رسید. آرامگاه او در قرن ششم هجری قمری در اصفهان بنا شد.  🔹 این آرامگاه مانند سایر گنبدهای دوره سلجوقی از آجر است و تزئین دیگری ندارد. در داخل نیز تمامی سطح گنبد با گل سفید پوشیده شده است. همچنین کتیبه ای به خط کوفی درون این بقعه به چشم می خورد که آیات قرآن روی آن نقش بسته است. 🔅 در داخل این بنا دو قبر با ضریح چوپی قرار دارد که اهالی آن را قبر دو نفر از سادات بزرگوار به نام‌های «شاهزاده ابراهیم» و «حسین بن زید بن حسن بن علی» می‌‌دانند و برخی دیگر نیز بر این باورند که این بنا آرامگاه راشد بالله است. در مورد این که راشد در اصفهان کشته شده شکی نیست؛ اما در اینکه مدفن وی کجاست اختلاف نظر وجود دارد. 🚗آدرس :اصفهان، خیابان سلمان فارسی، خیابان بازارچه، آرامگاه الراشد بالله .
📌 آرامگاه میرفندرسکی : 🔅مولانا ابوالقاسم بن ابوطالب میرحسینی فِندِرسکی، که به اختصار میرفندرسکی خوانده می‌شود حکیم و دانشمند اصفهانی در دوره صفوی (پادشاهی شاه صفی) است که در 970 هجری قمری به دنیا آمد. 🔹 وی فرزند یکی از حکمای طراز اول اصفهان بود و شهرت زیادی در ریاضی، کیمیا، فنون و عجایب و... داشت. زهد و پارسایی، تیز هوشی، شجاعت اخلاقی و وارستگی، برخی از ویژگی‌های اخلاقی او بود. 🚩 ابوالقاسم در سال 1050 هجری قمری چشم از جهان فرو بست و پیکر وی، طبق وصیت خودش در مدرسه محل تدریسش (مدرسه میر)، که امروز به تکیه میرفندرسکی یا تکیه بختیاری‌ها، شهر دارد به خاک سپرده شد. 🚕 این مقبره در کنار قبرستان تخت فولاد اصفهان قرار دارد.
📌میدان امیر چخماق یزد : 🔅میدان امیرچخماق، اثری برجای مانده از قرن نهم هجری و دوران حکومت تیموریان بر ایران است و توسط امیرجلال الدین چخماق ساخته شده است. 🔹وی که از سرداران و امرای شاهرخ تیموری بود، پس از رسیدن به مقام حاکمیت یزد، با همکاری همسر خود، ستی فاطمه خاتون، مجموعه‌ای متشکل از تکیه، میدان، حمام عمومی، کاروانسراها، خانقاه، قنات‌خانه و چاه آب سرد را برای آبادانی یزد ساخت. 🚩 مهم‌ترینِ این بناها مسجدی با نام مسجد جامع نو در محلی به نام ده یا کوی دهوک سفلی بود. وی در جلوی این مسجد، میدان‌گاهی بزرگ نیز ایجاد کرد تا جلوه‌ای متفاوت به آن ببخشد. 🔹این میدان‌گاه از همان زمان به نام میدان امیرچخماق مشهور شد و کمی بعدتر، بنای مسجد را نیز، مسجد امیرچخماق خواندند. در دوره صفویه و پهلوی تغییراتی در این میدان داده شد.
📌تکیه معاون الملک کرمانشاه : 🔅این بنا از آثار دوره قاجاریه می باشد و به دستور حسین خان، معروف به معين الرعايا و با کمک سه برادرش اکبرخان معاون لشکر، حسن خان معاون الملک و حاج شیخ علی‌ اصغر معینی ساخته شده است. 🔹حسین‌خان معین الرعیا ساخت این بنا را با هدف ایجاد سه بخش اصلی حسینیه، زینبیه و عباسیه آغاز کرد و در سال ۱۲۸۲ شمسی بخش حسینیه آن به پایان رسید. سازنده بنا اصغر معمار بود که نامش در کاشی‌کاری‌ها هم وجود دارد. این مکان نه تنها برای برای برگزاری آیین‌ها و مراسم‌ مذهبی استفاده می‌شد بلکه برای رفع اختلافات قومی و عشایری نیز از آن بهره می‌بردند. 🚩 در سال ۱۲۸۷ شمسی و در جریان مبارزات جنبش مشروطه خواهی، این حسینیه که محل اجتماع مشروطه خواهان بود، به دستور ظهیرالملک با استفاده از توپ، به آتش کشیده شد. این بنا آسیب زیادی دید و تمامی آینه‌کاری‌های آن از بین رفت. این اتفاق باعث شد که منزل مسکونی معین‌الرعایا نیز ویران و خود او نیز ترور شد. 🔸این بنا به سبب کاشی‌کاری‌های بی‌نظیرش و رنگ آمیزی و نقوش متعدد شهرت دارد.
📌تصرف افغانستان توسط طالبان : 🔅 طالبان یک گروه از روحانیون سنی مذهب افغانی هستند و در سال ۱۹۹۴ میلادی تشکیل شدند. پس از اینکه آمریکا در یازده سپتامبر سال ۲۰۰۱ میلادی توسط گروه تروریستی القاعده به رهبری بن لادن مورد حمله تروریستی به برج های دوقلو نیویورک قرار گرفت ، به افغانستان حمله کرد و به حکومت طالبان که بر ۹۰ درصد از این کشور مسلط بود پایان داد و حامد کرزی نخستین رئیس جمهور پس از جنگ شد. 🔹 طالبان با وجود حملات آمریکا به نیروها و کاروان های نظامی اش ، از مقاومت دست بر نداشت و با حملات انفجاری به نیروهای آمریکایی و تبلیغات و حمایت کشورهای دیگر سعی کرد دوباره بر افغانستان سلطه پیدا کند. 🔅پس از سیزده سال جنگ مداوم در افغانستان ، در سال ۲۰۱۴ میلادی ، آمریکا مسئولیت های امنیتی را به دولت افغانستان واگذار کرد. 🔹 گروه طالبان با حمایت مردم افغانستان و حمایت برخی کشورها سرانجام توانست بر ارتش افغانستان که توسط آمریکا آموزش دیده و مسلح شده بود ، غلبه کند و شهرهای مختلف را تصرف کرده و سرانجام امروز (یک شنبه ۲۴ مرداد ۱۴۰۰ شمسی) وارد کابل پایتخت افغانستان شود. 🚩 پیشروی سریع طالبان در افغانستان نشان داد که یک حکومت اگر بین مردم خودش محبوب نباشد و از طرف مردم حمایت نشود به راحتی سرنگون می شود حتی اگر بهترین سلاح ها و نیروهای سرکوب را داشته باشد. چنانکه امپراتوری ساسانیان به دلیل عدم محبوبیت بین مردم و خیانت های زیاد فرماندهان و علاقه نداشتن سربازان به جنگیدن ، به راحتی از اعراب مسلمان شکست خورد و سقوط کرد.
📌مناره آجری خرم آباد : 🔹این مناره که ۳۰ متر ارتفاع دارد و حدود ۹۰۰ سال از عمر آن می گذرد در شهر خرم آباد قرار دارد و از آثار باقی مانده از دوره آل بویه می باشد. با بالا رفتن از ۹۹ پله که در داخل آن موجود است می توانید به بالای مناره برسید. 🚩 از این مناره برای هدایت کاروان ها و زیرنظر داشتن دشمن استفاده می شده است. 🚕 آدرس : خرم آباد، جاده اندیمیشک-خرم آباد، جنب زیرگذر میدان امام حسین، داخل پارک شقایق قاضی‌آباد.
مسجد صاحب الامر -تبریز