پیامبر خدا صلى الله علیه و آله و سلّم :
لا یَقْدِرُ رَجُلٌ على حَرامٍ ثُمَّ یَدَعُهُ ، لَیس بهِ إلاّ مَخافَهُ اللّه ، إلاّ أبْدَلَهُ اللّهُ فی عاجِلِ الدُّنیا قَبْلَ الآخِرَهِ ما هُو خَیرٌ لَهُ مِن ذلکَ .
هر مردى بتواند کار حرامى انجام دهد و آن را فقط به خاطر ترس از خدا فرو گذارد خداوند ، پیش از آخرت ، در همین دنیا بهتر از آن را به وى عوض دهد . (کنز العمّال : ۴۳۱۱۳ منتخب میزان الحکمه : ۱۴۴)
@tarkegonah
حکمت 474 نهج البلاغه - مَا الْمُجَاهِدُ الشَّهِيدُ في سَبِيلِ اللهِ بِأَعْظَمَ أَجْراً
مَا الْمُجَاهِدُ الشَّهِيدُ في سَبِيلِ اللهِ بِأَعْظَمَ أَجْراً مِمَّنْ قَدَرَ فَعَفْ لَكَادَ الْعَفِيفُ أَنْ يَكُونَ مَلَكاً مِنَ الْمَلائِكَة.
مجاهد شهید در راه خدا پاداشش بیشتر از کسی نیست که قدرت بر گناه داشته ولی خودداری نموده چنین انسان با عفتی نزدیک است فرشته ای از فرشتگان باشد.
حکمت 474
@tarkegonah
دست انداختن، #مسخره کردن، شکلک درآوردن و مانند آن که موجب خنده خود و دیگران میشود، از نظر اخلاقی ناپسند و از نظر شرعی حرام و در برخی از موارد گناه کبیرهای است که جاودانگی در آتش دوزخ را به همراه دارد. برخی لطیفهگویی و مزاح را با مسخره کردن و استهزاء درهم آمیختهاند و گمان کردهاند که تفاوتی میان این دو گونه رفتار نیست؛ در حالی که مرزهای معناداری میان این دو وجود دارد، به گونهای که خنداندن دیگران با ابزارهای مشروع نه تنها ناپسند و بد نیست بلکه به سبب ادخال السرور و ایجاد شادمانی در دیگران عملی پسندیده و از نظر شرعی مستحب است
@tarkegonah
روشهای استهزاء:
❌❌❌❌
خداوند در آیات قرآنی به برخی از روشهای مسخرهکنندگان اشاره میکند که عبارتند از:
1. اشاره چشم:
یکی از روشهایی که از سوى استهزاگران به کار گرفته میشود اشاره چشم به همدیگر برای دست انداختن فردی است که از آن به غمزه تعبیر میشود. (مطففین، آیات 29 و 30)
2. حرکت سر و شکلک در آوردن
: تکان دادن سر از شیوههاى استهزاگران براى تمسخر دیگران است. این روش از سوی کافران و منافقان مورد استفاده بوده است. (اسراء، آیه 51)
3. سوت زدن:
سوت کشیدن از دیگر شیوههایی است که برخی برای تمسخر دیگران به کار میبرند. (ابراهیم، آیه 9)
4. کنایه زدن:
استفاده از کنایههاى تمسخرآمیز، از دیگر روشهاى استهزاگران است. خداوند در آیاتی از جمله آیه 64 سوره نساء و 38 سوره هود به این شیوه اشاره میکند.
5. القاب زشت:
نامگذارى زشت و کفرآلود، از شیوههاى دیگر تمسخرکنندگان است. این روش در میان برخی از مسلمانان دیده میشود که مثلا افراد را به اسمهایی زشت نامگذاری کرده و آنان را در جامعه دست میاندازند. علت این امر را میبایست در کاستی اخلاقی و روانی افراد و یا حسادت و بیماردلی آنان جست که میکوشند با نامگذاری زشت، ترور شخصیت کنند یا کمبودهای خود را با ایجاد کمبودهای دروغی در دیگران بپوشانند و یا جبران کنند.(حجرات، آیه 11)
6.
درخواستهای نامعقول: گاه برای دست انداختن دیگری از روش درخواستهای نامعقول استفاده میکنند که شخص از انجام یا گفتن آن عاجز است تا این گونه با فضاسازی و آلوده کردن جو و فضا به مقاصد پلید خودشان برسند. (انعام، آیات 8 و10؛ نحل، آیات 33 و 34
❌❌❌❌❌
@tarkegonah
لطیفه هایى که درباره اهالى برخى مناطق ایران گفته مى شود، در چه محدوده اى مجاز، و در چه صورت حرام مى باشد؟⭕️⛔️
❌❌❌
در مواردى که باعث هتک اهالى آن منطقه شود، جایز نیست.
@tarkegonah
امام سجاد عليه السلام:
وَ الذُّنُوبُ الّتى تُنزِلُ النِّقَمَ عِصيانُ العارِفِ بِالبَغىِ وَ التَطاوُلُ عَلَى النّاسِ وَ الاِستِهزاءُ بِهِم وَ السُّخريَّةُ مِنهُم؛
گناهانى كه باعث نزول عذاب مىشوند، عبارتاند از: ستم كردن شخص از روى آگاهى، تجاوز به حقوق مردم، و دست انداختن و مسخره كردن آنان.
@tarkegonah
ايهَا الَّذينَ امَنُوا لا يسْخَرْ قَوْمٌ مِنْ قَوْمٍ عَسى انْ يكُونُوا خَيرا مِنْهُم وَ لا نِساءٌ مِنْ نِساءٍ عَسى انْ يكُنَّ خَيرا مِنْهُنَّ وَ لا تَلْمِزُوا انْفُسَكُمْ وَ لا تَنابَزُوا بِالالْقابِ بِئْسَ الاسْمُ الْفُسُوقُ بَعْدَ الايمانِ وَ مَنْ لَمْ يتُبْ فَاولئِكَ هُمُ الظّالِمُونَ. (حجرات،11)؛
✋
اى كسانى كه ايمان آوردهايد
نبايد گروهى از مردان شما گروه ديگر را استهزاء كنند،
🤚
شايد آنها كه مورد استهزاء واقع مىشوند بهتر از مسخره كنندگان باشند. و همچنين زنان يكديگر را مسخره نكنند، زيرا ممكن است زنان مسخره شده از آنها كه مسخره مىكنند بهتر باشند.
☝️
و مبادا از يكديگر عيب جويى كنيد و زنهار از اين كه يكديگر را با القاب زشت و ناپسند ياد كنيد كه
پس از ايمان آوردن، نامى كه نشان از فسق و فجور دارد بسيار زشت است و هر كس كه از اين رفتار توبه نكند ستمگر و ظالم است☝️
@tarkegonah
قَالَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ لِيَأْذَنْ بِحَرْبٍ مِنِّي مَنْ آذَى عَبْدِيَ الْمُؤْمِنَ وَ لْيَأْمَنْ غَضَبِي مَنْ أَكْرَمَ عَبْدِيَ الْمُؤْمِنَ»
🌸🌸🌸🌸🌸
« خداوند عزّ و جلّ فرمود: كسى كه بنده مؤمن مرا خوار شمارد بايد بداند كه خداوند با او در جنگ است و كسى كه بنده مؤمن مرا تعظيم و تكريم كند بى شك از غضب من در امان است.»
اصول کافی جلد ۲صفحه ۳۵۰
@tarkegonah
🌸🌸🌸🌸🌸
حضرت محمد (صلی الله علیه و آله و سلّم) می فرمایند:
کسانی که در دنیا مردم را مسخره می کردند[در روز قیامت] دری از بهشت به روی آنان می گشایند و به او می گویند:«بیا! بیا!» او با سختی و ناراحتی به پیش می آید و همین که [نزدیک] می آید، در به روی او بسته می شود. سپس در دیگری به روی او باز می شود وگفته می شود :«بیا! بیا!»[این بار نیز] او با اندوه وسختی حرکت می کند وهمین که [نزدیک] می آید آن در به روی او بسته می شود وهمین طور این کار تکرار میشود تا جایی که در را به روی او می گشایند، می گویند:«بیا! بیا!» و او نمی رود.
منبع : جامع السادات٬ ج٢/ ص٢٩٨
@tarkegonah
سوره همزه
بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ
به نام خداوند بخشنده مهربان
وَیْلٌ لِکُلِّ هُمَزَهٍ لُمَزَهٍ«1» اَلَّذِی جَمَعَ مالاً وَ عَدَّدَهُ«2» یَحْسَبُ أَنَّ مالَهُ أَخْلَدَهُ«3» کَلاّ لَیُنْبَذَنَّ فِی الْحُطَمَهِ«4» وَ ما أَدْراکَ مَا الْحُطَمَهُ«5» نارُ اللّهِ الْمُوقَدَهُ«6» اَلَّتِی تَطَّلِعُ عَلَی الْأَفْئِدَهِ«7» إِنَّها عَلَیْهِمْ مُؤْصَدَهٌ«8» فِی عَمَدٍ مُمَدَّدَهٍ«9»
(1)
وای بر هر عیب جوی طعنه زن😔😔
.(2)آنکه مالی جمع کرد و شماره اش کرد.(3)او خیال می کند که اموالش او را جاودان ساخته است.(4)چنین نیست(که می پندارد)قطعاً او در(آتش)شکننده ای افکنده شود.(5)و تو چه دانی که(آتش)خورد کننده چیست؟(6)آتش افروخته الهی،(7)که بر دلها راه یابد.(8)آن آتش بر آنان فرو بسته شده(و راه گریزی از آن نیست.)(9)در ستونهایی بلند و کشیده
- یکی از آفات و خطرات ثروت اندوزی،تحقیر دیگران است. هُمَزَهٍ لُمَزَهٍ ... جَمَعَ مالاً وَ عَدَّدَهُ
2- مسائل اخلاقی جزء دین است و انسان مؤمن،باید زبان و نگاه خود را کنترل کند. «وَیْلٌ لِکُلِّ هُمَزَهٍ لُمَزَهٍ»❌
3- مراقب باشیم فریب دنیا را نخوریم و به مال دنیا مغرور نشویم. «یَحْسَبُ أَنَّ مالَهُ أَخْلَدَهُ»
4- آنان که به جای انفاق مال،در فکر جمع و احتکار اموال هستند،منتظر عذاب
خورد کننده قیامت باشند. جَمَعَ مالاً وَ عَدَّدَهُ ... لَیُنْبَذَنَّ فِی الْحُطَمَهِ
5❌❌❌-نیش زبان و طعنه زدن،از گناهان کبیره است،زیرا درباره آن وعده عذاب آمده است. وَیْلٌ لِکُلِّ هُمَزَهٍ لُمَزَهٍ ... لَیُنْبَذَنَّ فِی الْحُطَمَهِ
❌❌❌❌
6- آتشی که خدا بیفروزد،نه فقط بر جسم،بلکه بر جان و دل مجرمان نفوذ می کند. «نارُ اللّهِ الْمُوقَدَهُ اَلَّتِی تَطَّلِعُ عَلَی الْأَفْئِدَهِ»
7- فکر بشر از درک حقایق دوزخ و بهشت عاجز است. «وَ ما أَدْراکَ مَا الْحُطَمَهُ»❗️❗️❗️‼️
8-
ستون های بلند آتش،راه فرار را بر دوزخیان می بندد. «مُؤْصَدَهٌ فِی عَمَدٍ مُمَدَّدَهٍ»🔥🔥🔥🔥
«والحمدللّه ربّ العالمین»
تفسیر نور حجت الاسلام و المسلمین قراءتی
@tarkegonah
حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
خدا نکند که برای تعجیل فرج امام زمان عجلاللهتعالیفرجهالشریف دعا کنیم، ولی کارهایمان برای تبعید فرج آن حضرت باشد!
در محضر بهجت، ج2، ص
@tarkegonah