🌿🌱🌸🌹🌸🌱🌿🌸🌹🌸🌱🌿
💠حکمت 93 :
🌷وَ قَالَ [عليه السلام] لَا يَقُولَنَّ أَحَدُكُمْ اللَّهُمَّ إِنِّى أَعُوذُ بِكَ مِنَ الْفِتْنَةِ لِأَنَّهُ لَيْسَ أَحَدٌ إِلَّا وَ هُوَ مُشْتَمِلٌ عَلَى فِتْنَةٍ وَ لَكِنْ مَنِ اسْتَعَاذَ فَلْيَسْتَعِذْ مِنْ مُضِلَّاتِ الْفِتَنِ فَإِنَّ اللَّهَ سُبْحَانَهُ يَقُولُ وَ اعْلَمُوا أَنَّما أَمْوالُكُمْ وَ أَوْلادُكُمْ فِتْنَةٌ وَ مَعْنَى ذَلِكَ أَنَّهُ يَخْتَبِرُهُمْ بِالْأَمْوَالِ وَ الْأَوْلَادِ لِيَتَبَيَّنَ السَّاخِطَ لِرِزْقِهِ وَ الرَّاضِيَ بِقِسْمِهِ وَ إِنْ كَانَ سُبْحَانَهُ أَعْلَمَ بِهِمْ مِنْ أَنْفُسِهِمْ وَ لَكِنْ لِتَظْهَرَ الْأَفْعَالُ الَّتِى بِهَا يُسْتَحَقُّ الثَّوَابُ وَ الْعِقَابُ لِأَنَّ بَعْضَهُمْ يُحِبُّ الذُّكُورَ وَ يَكْرَهُ الْإِنَاثَ وَ بَعْضَهُمْ يُحِبُّ تَثْمِيرَ الْمَالِ وَ يَكْرَهُ انْثِلَامَ الْحَالِ .
قال الرضى و هذا من غريب ما سمع منه فى التفسير .
فلسفة آزمايشها
(اخلاقى ، اجتماعى)
و درود خدا بر او ، فرمود : فردى از شما نگويد ك خدايا از فتنه به تو پناه مى برم ، زيرا كسى نيست كه در فتنه اى نباشد، لكن آن كه مى خواهد به خدا پناه بُرد ، از آزمايش هاى گمراه كننده پناه ببرد ؛ همانا خداى سبحان مى فرمايد:
" بدانيد كه اموال و فرزندان شما فتنه شمايند "
معنى اين آيه اين است كه خدا انسان ها را با اموال و فرزندانشان مى آزمايد ، تا آن كس كه از روزى خود نا خشنود ، و آن كه خرسند است ، شناخته شوند ، گرچه خداوند به احوالاتشان از خودشان آگاه تر است ، تا كردارى كه استحقاق پاداش يا كيفر دارد آشكار نمايد چه آن كه بعضى مردم فرزند پسر را دوست دارند و فرزند دختر را نمى پسندند و بعضى ديگر فراوانى اموال را دوست دارند و از كاهش سرمايه نگرانند.
@tarkgonah1
🌿🌱🌸🌹🌸🌱🌿🌸🌹🌸🌱🌿
🌹🌺🌱🌹🌺🌱🌹🌺🌱
از مهمترین قسمتهای زندگی انسان، انس گرفتن با همنوعان خویش میباشد، زیرا بیش از موجودات دیگر به اجتماع، نیازمند است، زیرا زندگی وی، یک زندگی کاملاً اجتماعی است. یکی از دلائل اصلی بر سخنانم این است که اگر افراد در کنار هم نباشند، فرد دچار بیماریهای مختلف روحی و روانی خواهد شد، که همین امر می تواندزمینه ساز بیماریهای جسمی فراوانی نیز باشد. دوستی درانسان یک امر فطری و غریزی است که وی را در اجتماع میکشاند. چنان چه ارسطو نیز میگوید: دوستی یکی از فضائل است یا به هر حال فضیلت را در بردارد، به علاوه دوستی یکی از ضروریات اولیه زندگی است. یک دوست خوب آن است که در کنار وی انسان به آرامش برسد، نه اینکه مشکلات وی را دوچندان کند. لزوماً یک دوست صمیمی کم کم وارد زندگی میشود و میتواند نقش به سزائی را در آینده وی ایفا کند، به همین دلیل، باید در انتخاب دوست، بسیار دقت نمود، زیرا وی یکی از اعضاء خانوادهی مجازی به شمار میرود، که حتی نقش وی میتواند بالا تر از افراد خانوادهی حقیقی باشد. چنانچه امام علی (ع) میفرمایند: بسا تو را برادری است که مادر تو وی را نزائیده است. وچنانچه حضرت میفرمایند: بسا بیگانه ای از خویشاوند نزدیکتر است و غریب کسی است که دوستی ندارد
🌿🌿🌿🌿
@tarkgonah1
"وتوبهانه الهام این غزلهائی"
؛------------------------------؛
ندیدمت ، که بگویم: چقدر زیبائی
نیامدی که ببینم ، شبیه زهرائی
برای دیدن رویت ،زخواب برخیزم
نوید آمدنت ، کی دهد، دل آرائی
دلم هوای تو دارد ، بیا که دلتنگم
توخویش آگهی ازراه ورسم شیدائی
نظر بلند تر از تو ، نمی شود پیدا
بگویمت:تو همیشه ، عزیز دلهائی
غزل برای سرودن،بهانه می خواهد
و تو بهانه ی الهام این غزل ها ئی
ندیده، عاشق چشم خمارتو شده ام
دلم شکست،بگو:پس چرانمی آئی؟
تو از قبیله ی نیکا ن ر و زگارانی
تو از قبیله ی عشقی،امیر تقوائی
دلم خوش است،توهستی،به زیربیرق تو
کشیده ام نفس و،زنده ام اهورائی
بیا قسم دهمت ، جان مادرت زهرا
بیا بیا ، که ببینم ، چقد ر ز یبا ئی
"فرائی"ازنفس افتاده،ازملال فراق
نمانده است دگر، ذره ای شکیبائی
سروده " عبدالمجید فرائی "
@tarkgonah1
#حدیث
امام باقر عليه السلام:
چهار صفت در هر که باشد خدا او را در اعلا علیین جا دهد
1. هرکس یتیمی را پناه دهد.
2. کسی که مال خود را صرف پدر ومادر کند
3.کسی که بر ضعیفان رحم کند.
4.کسی که با بنده تندی و سفاهت برخورد نکند.
📚حلیةالمتقین،باب دهم
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدْ وَعَجِّلفَرَجَهُــم وَ اَهْلِکْ_اَعْدَائَهُمْ
#اللَّهُمَّ_عَجِّلْ_لِوَلِیکَ_اَلْفَرَجْ
دوست #شهیدم
کاش بدانی
دوست داشتنت
خورشید نیست،
که لحظه ای بیاید و لحظه ای برود؛
ماه نیست،
که یک شب باشد و یک شب نباشد؛
ستاره نیست،
که شبی پر شور باشد و شبی کم فروغ؛
باران نیست،
که گاه شدت گیرد و گاه نم نم ببارد
مثل نفس می ماند
همیشه با من است...
به یاد همه شهدا و شهیدی که لحظه ،لحظه و ثانیه ثانیه زندگیم همراهمه #شهید_سردار_خیبر_حاج_همت و تا اینجا راه مدیون شمام حاجی...
#صلوات
•┈••✾❀🕊🕊❀✾••┈••
@tarkgonah1
💐 #امام_حسن_عسكرى عليه السلام
می فرمایند:
ما أقبَحَ بِالمُؤمِنِ أن تَكونَ لَهُ رَغبَةٌ تُذِلُّهُ ؛
چه زشت است براى مؤمن كه خواسته اى داشته باشد كه او را به خوارى كشاند.
📚تحف العقول، ص ۴۸۹.
#حدیث
@tarkgonah1
❗️شما هم فکر میکنید تربیت فرزند سخت است!؟
#حجت_الاسلام پناهیان:
▪️یک خانم و آقای دانشجو (یک زوج جوان) که هر دو در مقطع کارشناسی ارشد درس میخواندند، در دانشگاه تهران پیش بنده آمدند و گفتند: ما بعد از چند سال که از ازدواجمان میگذرد، میخواهیم بچهدار شویم اما نمیدانیم واقعاً آمادگی تربیت فرزند را داریم و آیا میتوانیم مسئولیت تربیت فرزند را به عهده بگیریم یا نه؟!
▪️من که خندهام گرفته بود، گفتم: مگر شما فکر میکنید مسئولیت تربیت فرزند چقدر سنگین است؟! گفتند: خُب شنیدهایم که خیلی مسئولیت سنگینی است! گفتم تربیت فرزند بسیار ساده است و شما خیلی اشتباه کردهاید که سنین جوانیِ خودتان را -که طبیعتاً عاطفۀ انسان در آن سنین، بیشتر است- از دست دادهاید و آن عاطفه را به فرزندان خودتان هدیه نکردهاید و کمی دیر به فکر بچهدار شدن افتادهاید. من دو سه تا اصل یا تکنیک مهم در تربیت فرزند را میگویم و شما بروید همین دو سه تا اصل را رعایت کنید:
▪️یکی اینکه پدر، در کنار همۀ خوبیهایش به این مسأله اولویت بدهد که هیچوقت دل مادر را نشکند(لااقل جلوی بچهها) و به او محبت کند. مادر هم هیچ وقت غرور پدر را نشکند(لااقل جلوی بچهها) و به او احترام بگذارد. همچنین پدر و مادر، بچه را به اطاعت از یکدیگر توصیه کنند؛ مخصوصاً اینکه پدر به بچه یاد بدهد که دل مادرش را نشکند و مادر هم به بچه یاد بدهد که احترام پدر را حفظ کرده و غرورش را نشکند. در این صورت بچهای که در چنین خانوادهای بزرگ شود، خوب بار میآید.
▪️اگر این اصول ساده را در رفتارهای خود در خانواده، رعایت کنیم، تربیت فرزند اصلاً کار سختی نخواهد بود. البته بعضیها که در فضای بحث تربیت فرزند(و روابط زن و مرد در خانه) قرار ندارند، شاید احساس کنند که این کار پیچیده است. ولی اگر کسی وارد این بحث شود، به مرور متوجه خواهد شد که با رعایت چند تکنیک مهم و کلیدی، میتوان بچههای خوبی تربیت کرد.
👤 علیرضا پناهیان
@tarkgonah1
⚠️ فرزندان یتیم خود را دریابید...
«یتیمی» فرزندان در کشاکش فضای مجازی و زندگی واقعی
🌀حضور زیاد پدر و مادر در فضای مجازی و تبدیل این فضا به اولویت اول زندگی، باعث کم توجهی به خود، همسر، و فرزندان می شود.
🌀کودکان با اینکه صاحب پدر و مادر هستند اما به دلیل حضور افراط گونه والدین به نوعی یتیم هستند و شاید اصطلاح یتیم مجازی در آینده بیشتر شود.
🌀 زندگی فرزندان در کنار اولیای خود صرفا ظاهر است و اولیا دیگر اولیای واقعی این فرزندان نیستند.
🌀فرزندان نوع مدرنی از یتیمی را تجربه می کنند که عواقب این نوع یتیمی مجازی بزودی در سطح جامعه آشکار خواهد شد.
#کودک_من
#تربیت_فرزند
🍃 @tarkgonah1