✅👈 بهار حقیقی
🔷 در زیارتنامه امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف میخوانیم: «السَّلَامُ عَلَى رَبِیعِ الْأَنَامِ وَ نَضْرَةِ الْأَیَّام». سلام بر بهار مردمان و طراوت روزگاران.
🔷 این تعبیر معنایی عمیقی دارد، یعنی قرار است امام عصر علیه السلام با خود بهار انسانیت را به ارمغان بیاورند.
🔷 برای در درک کیفیت این بهار مردمان می توان به آیه ۱۷ سوره مبارکه حدید که طبق روایات به این مسئله اشاره دارد، رجوع کنیم.
🔷 خدای متعال در آیه ۱۷ می فرماید:«اعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ یُحْیِی الْأَرْضَ بَعْدَ مَوْتِهَا قَدْ بَیَّنَّا لَکُمُ الْآیَاتِ لَعَلَّکُمْ تَعْقِلُونَ» بدانید که خدا زمین را پس از مرگش زنده مى گرداند به راستى آیات خود را براى شما روشن گردانیده ایم باشد که بیندیشید»
🔷 در این آیه خداوند از حیات مجدد زمین خبر می دهد که شاید ظاهر آیه به بهار مادی و طبیعی تفسیر شود؛ یعنی حیات دوباره پس از مرگ و خواب زمستانی.
🔷 اما امام باقر علیه السلام در تفسير:«اعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ يُحْيِ الْأَرْضَ بَعْدَ مَوْتِها» فرمود:«يُحْيِيهَا اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ بِالْقَائِمِ بَعْدَ مَوْتِهَا يَعْنِی بِمَوْتِهَا كُفْرَ أَهْلِهَا وَ الْكَافِرُ مَيِّتٌ» خداوند زمين را به وسيله حضرت مهدى علیه السلام زنده مىكند بعد از آنكه مرده باشد، و منظور از مردن زمين؛ كفر اهل آن است و كافر مرده است.
🆔لینک کانال👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi
🔷 امام صادق علیه السلام فرمود: خداوند به حضرت ابراهیم وحی کرد که نوادگانش ۴۰۰ سال به سختى دچار خواهند شد.
🔷 هنگامى که سختى بنى اسرائیل طول کشید، آنان چهل روز به گریه و ناله پرداختند.
🔷 خداوند به حضرت موسى وحى کرد که آنان را از چنگ فرعون نجات بدهد و اینگونه بود که ۱۷۰ سال از عذابشان کاسته شد.
🔷 شما شیعیان نیز اگر چنین تضرّع و زاری کنید و فرج ما را بخواهید، خداوند فرج ما را می رساند.
🔷 ولی اگر دست روی دست بگذارید و بی تفاوت بمانید، وقتی کار به نهایت رسید فرج فرا می رسد.
📚 بحار الانوار، ج ۵۲ ص ۱۳۱
✅👈 اولین دعا در لحظه تحویل سال، ظهور امام زمان عجّل الله تعالی فرجه الشریف.
🆔لینک کانال👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi
✅👈 آیت الله سعادت پرور
🔶 ای سالک ملاحظه کن، گل چگونه وقت بهار، هستى خود را در معرض نسيم خوش و بادهاى بهارى قرار مى دهد، و باد بهارى و هواى بهار نيز از رنگ و بو و مستى بخشيدن به او دريغ نمى كند و هرچه مى خواهد به او مى بخشد
🔶 پس تو نيز در بذل هستىِ خود چون گل باش، تا تو را نيز رنگ و بويى از ديدار دوست نصيب گردد.
🔶 «إِنَّ لِرَبِّكُمْ فى أَيّامِ دَهْرِكُمْ نَفَحاتٍ أَلا فَتَعَرَّضُوا لَها». همانا برای پروردگارتان در أیّام روزگار، نسيمهايى است، پس بکوشید که خودتان را در معرض آنها قرار دهید.
📚 جمال آفتاب، ج ۴ ص ۹۱
🆔لینک کانال👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi
✅👈 فضیلت ماه مبارک رمضان
✅👈 قسمت اول
🔷 امام رضا از پدران بزرگوارشان از أمير المؤمنين عليهم السّلام نقل فرمودند: روزى پيامبر اكرم صلى اللَّه عليه و آله فرمودند: اى مردم، ماه خدا با بركت و رحمت و مغفرت به شما رو كرده است.
🔷 ماهى كه نزد خدا از تمام ماهها برتر است و روزهايش بهترين روزها و شبهايش بهترين شبها و ساعاتش بهترين ساعات است و آن ماهى است كه در آن ماه به مهمانى خدا دعوت شده ايد،و در آن از اهل كرامت خدا گشته ايد.
🔷 نفسهايتان در اين ماه تسبيح و خوابتان در آن عبادت است و اعمالتان در آن مقبول است و دعايتان مستجاب، پس با نيّتهاى صادق و قلبهاى پاك از خدا بخواهيد كه شما را به روزه گرفتن و تلاوت آيات قرآن موفّق نمايد؛زيرا بدبخت كسى است كه در اين ماه عظيم از غفران خداوند محروم ماند.
🔷 با گرسنگى و تشنگى اين ماه گرسنگى و تشنگى قيامت را به ياد آوريد، به فقراء و مساكين خود صدقه بدهيد، بزرگان خود را احترام كنيد، به اطفال خود مهربانى كنيد،با خويشان خود ارتباط برقرار كنيد.
🔷 زبانهايتان و چشمهايتان را از آنچه نگاه كردنش حلال نيست حفظ كنيد، و گوشهايتان را از آنچه شنيدنش جايز نيست ببنديد، به يتيمهاى مردم مهربانى كنيد تا بر يتيمهاى شما مهربانى كنند.
🆔لینک کانال👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi
✅👈 فضیلت ماه مبارک رمضان
✅👈 قسمت دوم
🔶 از گناهانتان به درگاه خداوند توبه كنيد و در اوقات نماز دست به دعا برداريد، زيرا آن اوقات بهترين ساعات است، و خداوند در آن مواقع با نظر رحمت به بندگان خود مى نگرد، هر گاه با او مناجات كنند، جوابشان می دهد، هر گاه او را صدا كنند پاسخشان مى دهد و هر گاه از او درخواستى كنند، دعايشان را مستجاب مى گرداند.
🔶 اى مردم! جانهايتان در گرو اعمالتان است، با استغفار آنها را آزاد كنيد، پشتهايتان از گناهان سنگين شده است، آنها را با سجده هاى طولانى سبك كنيد، و بدانيد كه خداوند متعال به عزّت خويش قسم خورده است كه نمازگزاران و سجده كنندگان را در قيامت (كه همه براى خداوند جهانيان بر می خيزند) عذاب نكند و با آتش نترساند.
🔶 هر كس در اين ماه يك نماز مستحبّى بخواند، خداوند دورى از آتش را بر او حتمى مي گرداند، و هر كس در اين ماه فريضه اى انجام دهد ثواب كسى را دارد كه در ماههاى ديگر هفتاد فريضه انجام داده باشد.
🔶 هر كس در اين ماه بر من بسيار صلوات فرستد كفّه ميزان اعمالش در روزى كه ترازوها سبك است، سنگين خواهد بود.
🔶 هر كس در اين ماه آيه اى از قرآن بخواند أجر كسى كه قرآن را در ماههاى ديگر ختم كند خواهد داشت.
🔶 اى مردم درهاى بهشت در اين ماه باز است، از خداوند بخواهيد كه آنها را بر شما نبندد. درهاى جهنّم بر شما بسته است، از خداوند بخواهيد كه آنها را بر شما باز نكند، و شياطين در بند هستند، از خداوند بخواهيد كه آنان را بر شما مسلّط نكنند.
🆔لینک کانال👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi
✅👈 فضیلت ماه مبارک رمضان
✅👈 قسمت سوم
🔷 اى مردم هر كس در اين ماه، روزه دارى مؤمن را افطارى دهد در مقابل اين كار نزد خداوند، ثواب آزاد سازى يك برده و نيز بخشش گناهان گذشته اش را خواهد داشت.
🔷 مردم گفتند: يا رسول اللَّه! همه ما توان اين كار را نداريم، حضرت فرمودند: آتش را از خود دفع كنيد و لو با تكّه اى از يك خرما، آتش را از خود دفع كنيد و لو با يك جرعه آب.
🔷 اى مردم! هر كس در اين ماه، خوش خلق باشد، در روزى كه قدمها بر صراط، لرزان است، او از آنجا به امان خواهد گذشت، و هر كس در اين ماه بر برده هايش آسان بگيرد، خداوند در حسابرسى بر او آسان خواهد گرفت
🔷 هر كس در اين ماه شرّ خود را از ديگران دور كند، خداوند در روزى كه به ملاقاتش خواهد آمد، غضبش را از او دور می كند، و هر كس در اين ماه، يتيمى را اكرام كند، خداوند او را در روزى كه بديدارش خواهد رفت، اكرام خواهد نمود.
🔷 هر كس در اين ماه صله رحم كند، خداوند او را در روزى كه ملاقاتش می كند، به رحمت خود پيوند می دهد، و هر كس در اين ماه قطع رحم كند، خداوند رحمتش را در روزى كه او خدا را ملاقات می كند از او قطع خواهد كرد.
🔷 أمير المؤمنين عليه السّلام فرمودند: من برخاستم و گفتم: يا رسول اللَّه! با فضيلت ترين كار در اين ماه چيست؟ حضرت فرمودند: يا ابا الحسن أفضل اعمال در اين ماه، پرهيز از محرّمات الهى است.
🆔لینک کانال👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi
✅👈 جمعبندی دل
🎤👈 استاد علی صفایی رحمة الله علیه
🔷 من عادت کرده ام همیشه در اوایل ماه رمضان یک جمع بندی از دلم داشته باشم، ببینم بغض ها، کینه ها و خستگی هایم از چیست؟ به چی دل خوش کرده ام؟
🔷 بنابراین کسی که میخواهد از ماه رمضان بهره ای بگیرد، باید در اوّل ماه بنشیند و این دل و تَهِ کیسه را بتکاند، تا اگر رنجی از برادری، از دوستی، از کسی دارد، به یک حسابی آن را بتکاند و خالی کند و ببیند که در آن چیست؟
🔷 به خدا قسم! وقتی که آدم به دلش سر کشی می کند، دل او از انبار جحودها، از انبار یهودی ها، از انبارهایی که گاهی چهل یا پنجاه سال نمی دانند چه چیزی در آن هاست، از همه این ها پست تر است. این دل آدمی، رنج و ملالش، شادی و شَعَفش، از چیز هایی است که بیا و ببین‼️
📚 فوز سالک، ص ۲۰۵
🆔لینک کانال👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi
✅👈 بهار عبادت و فروردین تزکیه
🎤👈 شهید مطهری
🔶 روزه شعار است و واجب الاحترام و محرّم الاستخفاف.
🔶 بايد همان طورى كه طبعاً در هنگام عيد نوروز كه يك شعار ملى است خود به خود كودكان در بزرگان شور و نشاط و هيجانى مىبينند و در روح لطيف آنها موج بيشتر و شور زيادتر و احساسات عميق نشاط آميز پيدا مىشود، در رمضان هم كه بهار عبادت و فروردين تزكيه نفس است در خانهها همچو محيط و فضايى به وجود بيايد.
🔶 نه اينكه همهاش در خانه احساس جنگ و جدال و اوقات تلخى و عبوسى و عصبانيت كنند، كما اينكه نماز هم در خانه نبايد از نظر طفل به شكل يك عمل زورى و اجبارى جلوه كند.
🔶 پس رمضان و نماز، بلكه مطلق شعارهاى دينى، از نظر روانشناسى و تربيت كودك مخصوصاً بايد مورد توجه قرار گيرد.
📚 یادادشت های استاد مطهری، ج ۱۴ ص ۲۱۲
🆔لینک کانال👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅👈 التماس اموات در جمعههای ماه مبارک رمضان.
✅👈 از دست ندهید.
🆔لینک کانال👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi
✅ 👈 التماس اموات در جمعههای ماه رمضان
فِی الْخَبَرِ: كَانَ الْمَوْتَى يَأْتُونَ فِی كُلِّ جُمُعَةٍ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ فَيَقِفُونَ وَ يُنَادِی كُلُّ وَاحِدٍ مِنْهُمْ بِصَوْتٍ حَزِينٍ بَاكِياً: يَا أَهْلَاهْ وَ يَا وَلَدَاهْ وَ يَا قَرَابَتَاهْ، اعْطِفُوا عَلَيْنَا بِشَيْءٍ يَرْحَمُكُمُ اللَّهُ وَ اذْكُرُونَا وَ لَا تَنْسَوْنَا بِالدُّعَاءِ وَ ارْحَمُوا عَلَيْنَا وَ عَلَى غُرْبَتِنَا فَإِنَّا قَدْ بَقِينَا فِی سِجْنٍ ضَيِّقٍ وَ غَمٍّ طَوِيلٍ وَ غَمٍّ وَ شِدَّةٍ فَارْحَمُونَا وَ لَا تَبْخَلُوا بِالدُّعَاءِ وَ الصَّدَقَةِ لَنَا لَعَلَّ اللَّهَ يَرْحَمُنَا قَبْلَ أَنْ تَكُونُوا مِثْلَنَا فَوَا حَسْرَتَى قَدْ كُنَّا قَادِرِينَ مِثْلَمَا أَنْتُمْ قَادِرُونَ فَيَا عِبَادَاللَّهِ اسْمَعُوا كَلَامَنَا وَ لَا تَنْسَوْنَا فَإِنَّكُمْ سَتَعْلَمُونَ غَداً فَإِنَّ الْفُضُولَ الَّتِی فِی أَيْدِيكُمْ كَانَتْ فِی أَيْدِينَا فَكُنَّا لَا نُنْفِقُ فِی طَاعَةِ اللَّهِ وَ مَنَعْنَا عَنِ الْحَقِّ فَصَارَ وَبَالًا عَلَيْنَا وَ مَنْفَعَتُهُ لِغَيْرِنَا اعْطِفُوا عَلَيْنَا بِدِرْهَمٍ أَوْ رَغِيفٍ أَوْ بِكِسْرَةٍ ثُمَّ يُنَادُونَ: مَا أَسْرَعَ مَا تَبْكُونَ عَلَى أَنْفُسِكُمْ وَ لَا يَنْفَعُكُمْ كَمَا نَحْنُ نَبْكِی وَ لَا يَنْفَعُنَا فَاجْتَهِدُوا قَبْلَ أَنْ تَكُونُوا مِثْلَنَا.
🔶 در روایتی نقل شده است که اموات در هر جمعه از ماه رمضان می آیند، می ایستند و با صدایی محزون و با حالتی گریان چنین ندا می کنند: ای خانواده من! ای فرزندان من! ای نزدیکان من! با چیزی(عملی) به ما مهربانی کنید تا خداوند به شما رحم نماید.
🔶 ما را یاد کنید و از دعا فراموش نکنید، بر ما و غربت ما رحم کنید، زیرا ما در زندان تنگ و اندوه طولانی، و در سختی می باشیم، پس بر ما رحم کنید و از دعا و صدقه دادن برای ما کوتاهی نورزید، شاید قبل از آنکه مثل ما شوید، خداوند بر ما رحم نماید.
🔶 ما حسرت بر گذشته می خوریم، ما نیز مثل شما توانا بودیم. پس ای بندگان خدا! به سخن ما گوش فرا داده و فراموش نکنید، فردا روزی شما نیز خواهید دانست.
🔶 چیزهای اضافی که در دست شماست، قبلاً در دست ما نیز بود، اما در راه بندگی خدا انفاق نکردیم، و از حق مانع شدیم، و لذا ضرر و سختی آن بر عهده ما قرار گرفت، و منفعت و سود آن به دیگران رسید. با درهمی، یا تکّه نانی، یا تکّه کوچک گوشت به ما توجّه و مهربانی کنید.
🔶 سپس ندا می کنند: بزودی بر خودتان خواهید گریست در حالی که برای شما فایده ای ندارد، همانگونه که ما گریه می کنیم، و برای ما فایده ای ندارد. لذا قبل از آن که مثل ما شوید، (در راه بندگی خداوند) تلاش کنید.
📚 مستدرک الوسائل، ج ۲ ص ۱۶۲
🆔لینک کانال👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi
🔷 قسمت اعظم شخصيت انسان با تربيت منعقد مىشود. تربيت يعنى تعويد. اين تعويد با تمرين و تكرار منظم حاصل مىشود. تمرين و تكرار در روح، عادت و به اصطلاح قدما «ملكه» ايجاد مىكند و به اصطلاح جديد شخصيت اخلاقى مىسازد.
🔷 در اسلام بعضى از عبادات به صورت تكرار منظم تشريع شده، مثل نماز در همه سال و همه عمر و روزه در سى روز پشت سر يكديگر (به خلاف حج مثلاً). در اينگونه عبادات مخصوصا بايد به جنبه تكرار منظم آنها توجه داشت.
🔷 روح انسان مثل بدن انسان با ورزش و تكرار عمل عوض مىشود، آمادگى و نيرو و مهارت پيدا مىكند. اگر كسى سى روز منظماً ورزش كند حتماً عضلاتش محكم و نيرومندتر مىشود. اگر كسى سى روز تمرين مشق خط و يا تيراندازى كند بالاخره فىالجمله مهارتى در او پيدا مىشود.
🔷 چگونه ممكن است انسان سى روز مشق پرهيزكارى كند، تشنه بشود و آب حاضر باشد و هيچ مانعى از خارج وجود نداشته باشد و آب نخورد (و همچنين راجع به غذا و زن) و ملكه پرهيزكارى در او پيدا نشود؟ روزه مشق و تمرين پرهيزكارى است. اين است كه مىفرمايد:«كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيامُ كَما كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ».
🔷 در فن تربيت، مشق و تمرين و تعويد عامل مهمى است. در بعضى ملل قديم كودكان خود را از كودكى مشق سربازى مىدادند، و در بعضى ملل مشق ديگر. در اسلام، روزه مشق پرهيزكارى است. در اثر روزه، اين مشق عمومى و اين ورزش روحى عمومى، ما نيرو و مهارت در تقوا پيدا مىكنيم. تقوا يعنى يك روح مخصوص يعنى قوه خود بازداشتن يا قوه تسلط بر خويشتن، اساس شخصيت انسان است.
📚 یادداشت های شهید مطهری، ج ۱۴ ص ۲۰۵
✅👈تربیت مثبت
🎤👈 شهید مطهری
🔶 تربيت بر دو قسم است: مثبت و منفى. تربيت مثبت عبارت است از ايجاد قوه مقاومت در روح، و تربيت منفى عبارت است از ايجاد مانع خارجى براى گناه و خلاف، و راه دوم غلط است.
🔶 لهذا گفتهاند تكثير قانون فايده ندارد، بايد كارى كرد كه خود بشر بالطبع از خيانت و تقلب دورى كند.
🔶 از فوايد روزه، گذشته از پيدايش روح تقوا و قوه بازداشتن خود، پيدايش استقامت و قدرت مقاومت در برابر نيروهايى است كه برخلاف عزم و اراده و خط مستقيم زندگى وارد مىشود.
📚 یادداشت های شهید مطهری، ج ۱۴ ص ۲۰۶
🆔لینک کانال👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi
✅👈 سوره ویژه
🔶 عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: مَا مِنْ مُؤْمِنٍ صَامَ فَقَرَأَ «إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِی لَيْلَةِ الْقَدْرِ» عِنْدَ سَحُورِهِ وَ عِنْدَ إِفْطَارِهِ إِلَّا كَانَ فِيمَا بَيْنَهُمَا كَالْمُتَشَحِّطِ بِدَمِهِ فِی سَبِيلِ اللَّهِ.
🔶 امام صادق علیه السلام فرمودند: مؤمن روزه داری نیست که وقت سحر و افطار سوره قدر را بخواند، مگر آنکه در بین آن دو وقت مانند کسی است که در راه خداوند، در خون غلطیده باشد.
📚 إقبال الاعمال، ج ۱ ص ۸۳
❌ نشر با ذکر منبع👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi
✅👈 امام خمینی رحمة الله علیه
🔶 قلب انسان مانند آينه صاف و روشن است، و بر اثر توجه فوق العاده به دنيا و كثرت معاصى كدر مىشود؛ ولى اگر انسان لا اقل صوم را براى حق تعالى خالص و بىريا انجام دهد (نمىگويم عبادات ديگر خالص نباشد، همه عبادات لازم است خالص و بىريا انجام گيرد.)
🔶 اين عبادت را كه اعراض از شهوات، اجتناب از لذات، و انقطاع از غير خداست در اين يك ماه بخوبى انجام دهد، شايد تفضل الهى شامل حال او شده آينه قلبش از سياهى و كدورت زدوده گردد؛ و اميد است كه او را از عالم طبيعت و لذات دنيوى منحرف و منصرف سازد؛ و آنگاه كه مىخواهد وارد «شب قدر» شود، نورانيتهايى كه در آن شب براى اوليا و مؤمنين حاصل مىشود به دست آورد.
🔶 و جزاى چنين روزهاى خداست؛ چنانكه فرموده است:«أَلصَّوْمُ لِى وَ أَنَا أُجْزى بِهِ». روزه براى من است، و من خود جزا و پاداش آن هستم. چيز ديگر نمىتواند پاداش چنين روزهاى باشد. جنات نعيم در مقابل روزه او بىارزش بوده نمىتواند پاداش آن به حساب آيد.
🔶 ولى اگر بنا باشد كه انسان به اسم روزه دهان را از مطعومات ببندد و به غيبت مردم باز كند و شبهاى ماه مبارك رمضان، كه مجالس شب نشينى گرم و داير بوده وقت و فرصت بيشترى است، با غيبت، تهمت و اهانت به مسلمانان به سحر انجامد، چيزى عايد او نمىشود و اثرى بر آن مترتب نمىگردد.
🔶 بلكه چنين روزهدارى آداب مجلس مهمانى حق را رعايت نكرده، حق ولی نعمت خود را ضايع نموده است.
📚 جهاد اکبر، ص ۴۳
🆔لینک کانال👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅👈 چرا باید روزه گرفت⁉️
🎤👈 آیت الله شهید بهشتی
🆔لینک کانال👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅👈 گفتگوی جالب چوپان و حجّاج بن یوسف ثقفی.
🎤👈 آیت الله شهید دستغیب رحمة الله علیه
🆔لینک کانال👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi
✅👈 گفتگوى جالب چوپان و حجّاج ثقفی
🎤👈 آیت الله دستغیب
💠 در بعضى از تواريخ نوشتهاند كه وقتى حجّاج بن يوسف ثقفى استاندار حجاز شده بود، با دستگاه حكومتى حركت مىكرد براى محلّ مأموريتش.
💠 در اثناى راه قبل از ظهر به محلّى رسيد. آنجا خيمه و خرگاه نصب كردند و دو طرف خيمه را بالا زدند تا هوا كوران شود و جريان پيدا كند.
💠 سفره كه پهن كردند همينطور كه نگاه مىكرد در مسافت دور، چوپانى و چند گوسفند به چشم او خورد. چوپان در اثر گرماى زياد و سوزش آفتاب سرش را زير شكم گوسفندى كرده كه لااقل آفتاب بر سرش نتابد.
💠 حجّاج شقى رقّتى كرد و گفت:«برويد آن چوپان را بياوريد». چوپان را آوردند. او اعتنايى به حجّاج نكرد. حجّاج گفت: «بنشين». چوپان گفت: «كار دارم بايد مواظب گوسفندانم باشم».
💠 حجّاج گفت: «فعلا اينجا، هم سايه است، هم طعام لذيذى است، بنشين، خوراك بخور، استراحت بكن و آنوقت برو». چوپان گفت: «قبلا جايى دعوت دارم».
💠 حجّاج تعجّبكنان گفت: «كجا؟». چوپان گفت: «جايى كه از مهمانى تو بزرگتر است». حجّاج تعجّب كرد و گفت: «او كيست؟». چوپان گفت: «من روزه دارم و روزهدار، مهمان خداست». چوپان بيابانى و اين ايمان خيلى شگفتآور است.
💠 حجّاج به او گفت: «روز به اين گرمى مناسب با روزه نيست». چوپان گفت:«قُلْ نارُ جَهَنَّمَ أَشَدُّ حَرًّا». آتش جهنّم گرمتر است. يعنى تو از آتش جهنّم خبر ندارى، اگر خبر داشتى روزه در اين گرما را مناسب مىدانستى.
💠 حجّاج گفت:«امروز طعام بخور، فردا روزه، برو». چوپان گفت:«آيا تو ضامن مىشوى فردا زنده باشم. از كجا؟ شايد امروز روز آخر عمرم باشد».
💠 حجّاج متغيّر شد و گفت:«چقدر كم عقل هستى، چنين خوراك ملوكانهاى كه در عمرت نديده و نخواهى ديد، نمىخورى براى اينكه روزه هستى؟».
💠 چوپان گفت: آيا تو اين خوراك را پاكيزه و خوب قرار دادى؟ اگر خدا عافيت بدهد، خوراك طيب مىشود هر چند نان جو باشد، اگر عافيت را خدا بگيرد، طيب نيست هر چند اين سفره باشد».
💠 يعنى نگاه به جلوه سفره نكن. اگر دندان دردى همراهش باشد، ناگوار است. اگر از گلو پايين رود، دلدرد بگيرد، يا هزار جور بيمارى ديگر.
💠 بنابراين، عافيت خدايى، طعام را طيب مىكند، پس اگر عافيت داد، فرقى بين نان جو و حلوا نيست فقط چند ثانيهاى از حيث ذايقه فرق مىكند وگرنه از دهان كه پايين رفت، در شكم، مرغ باشد يا جو فرقى نمىكند.
📚 ایمان، ص ۵۹
🆔لینک کانال👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi
✅👈 اتمام حجّت ماه رمضانی
🎤👈 شهید مطهری
🔶 يكى از رفقايمان نقل مىكرد كه روز اول ماه رمضان بود، روزه گرفتيم رفتيم اداره و تازه با يك آقايى به اصطلاح همميز و آشنا شده بوديم. او هم روزه مىگرفت.
🔶 بعد از يكى دو ساعت آن رفيقم گفت: فلانى! من مىخواهم يك تذكرى به شما بدهم. گفتم: بفرماييد. گفت: من خيلى از شما معذرت مىخواهم كه اين تذكر را مىدهم ولى خوب لازم مىدانم كه اين تذكر را بدهم، از اخلاق بد خودم است، چه عرض كنم.
🔶 من يك چنين اخلاق بدى دارم كه در ماه رمضان كه روزه مىگيرم عصبانى مىشوم، خيلى هم عصبانى مىشوم. وقتى هم كه عصبانى مىشوم ديگر هرچه به دهانم مىآيد مىگويم، حرف بد مىگويم، فحش مىدهم، توهين مىكنم. ممكن است در اين ماه رمضان به جنابعالى جسارتى بكنم. خواهش مىكنم اگر چنين شد، ديگر روزه است، اخلاق من است، خيلى ببخشيد.
🔶 اين آقاى رفيق ما گفت: گفتيم عجب كارى شد! اين مرد روز اول ماه رمضان آمد با ما اتمام حجّت كرد. حالا ما يك ماه رمضان تمام بايد از او فحش بشنويم، چون روز اول ماه رمضان گفته اخلاق من اين است.
🔶 گفت: من هم گفتم كه عجب تذكر بجايى دادى! اتفاقا اخلاق من هم همينطور است و بلكه بدتر، در حال روزه عصبانى مىشوم، يك وقت مىبينى كه اين دوات را برداشتم و پراندم به سرت. گفت: عجب! خيلى اخلاق بدى است. پس خوب است هر دومان مواظب باشيم.
📚 مجموعه آثار، ج ۲۲ ص ۶۴۸
🆔لینک کانال👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi