فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅👈 واجب عینی
🎤👈 آیت الله میرزا محمدباقر ایمانی
🔶 شبی از شبها در خواب یا میان خواب و بیداری، مولایم امام حسن مجتبی علیهالسلام را دیدم که فرمودند: بر منبرها به مردم بگویید: توبه کنند و برای فرج و تعجیل ظهور حضرت حجّت علیه السلام دعا نمایند.
🔶 این دعا مانند نماز میّت نیست که واجب کفایی باشد و با انجام دادن آن از سوی بعضی از مکلّفین از سایرین ساقط گردد؛ بلکه مانند نمازهای یومیّه است که بر تمام مکلّفین واجب است آن را انجام دهند.
📚 مکیال المکارم، ج ۱ ص ۴۸۳
🆔👉@tavasolitabrizi
✅👈 دعای غریق
🔶 عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ سِنَانٍ: قَالَ أَبُو عَبْدِاللَّهِ: سَيُصِيبُكُمْ شُبْهَةٌ فَتَبْقَوْنَ بِلَا عَلَمٍ يُرَى وَ لَا إِمَامٍ هُدًى وَ لَا يَنْجُو فِيهَا إِلَّا مَنْ دَعَا بِدُعَاءِ الْغَرِيقِ قُلْتُ كَيْفَ دُعَاءُ الْغَرِيقِ قَالَ تَقُولُ:«يَا اللَّهُ يَا رَحْمَانُ يَا رَحِيمُ يَا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ ثَبِّتْ قَلْبِي عَلَى دِينِكَ» فَقُلْتُ:«يَا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ وَ الْأَبْصَارِ ثَبِّتْ قَلْبِي عَلَى دِينِكَ». فَقَالَ إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ مُقَلِّبُ الْقُلُوبِ وَ الْأَبْصَارِ وَ لَكِنْ قُلْ كَمَا أَقُولُ يَا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ ثَبِّتْ قَلْبِی عَلَى دِينِكَ.
🔶 عبدالله بن سِنان گفت: امام صادق علیه السلام فرمودند به زودى شبههاى به شما میرسد که در آن نه نشانه آشکار دارید و نه پیشوای هدایت.
🔶 از آن شبهه نجات نمییابد مگر کسی که دعای غریق (فردی که در حال غرق شدن است) را بخواند. گفتم: دعاى غریق چگونه است؟
🔶 فرمود: میگویى:«یَا الله یَا رَحْمَانُ یَا رَحِیمُ یَا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ ثَبِّتْ قَلْبِی عَلَى دِینِکَ». ای خدای رحمان و رحیم، ای دگرگون کننده دلها، دل مرا بر دینت ثابت بدار.
🔶 من هم گفتم: «يَا اللَّهُ يَا رَحْمَانُ يَا رَحِيمُ يَا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ وَ الْأَبْصَارِ ثَبِّتْ قَلْبِی عَلَى دِينِك»
🔶 حضرت فرمودند: خداوند متعال «مقلّب القلوب و الابصار» است؛ امّا چنانکه من گفتم، بگو:«یَا الله یَا رَحْمَانُ یَا رَحِیمُ یَا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ ثَبِّتْ قَلْبِی عَلَى دِینِکَ».
📚 مهج الدعوات، ص ۳۳۲
🆔👉@tavasolitabrizi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅👈 تأکید آیتالله بهجت رحمةالله علیه به زیاد خواندن دعای غریق
🆔👉@tavasolitabrizi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅👈 در آخرالزمان دعای غریق را فراموش نکنید.
🎤👈 آیتالله ناصری رحمة الله علیه
🆔👉@tavasolitabrizi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅👈 چرا آمریکاییها و اروپاییها بیشتر از ما خوش هستند؟!
🟣👈 چرا فلانی که گناه بیشتری دارد، گرفتار نمیشود.
🎤👈 حاج آقا قرائتی
🆔👉@tavasolitabrizi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 آیت الله بهجت رحمة الله علیه هر وقت از قم به مشهد مشرّف میشد و همچنین در راه بازگشت از مشهد به قم، در تهران توقفی میکرد و به زیارت حضرت #عبدالعظیم حسنی میرفت.
💠 گاهی پیش میآمد که نیمهشب به حرم میرسید و درهای حرم بسته بود. اثاث را پشت در حرم میگذاشتند یا اتاقی میگرفتند و در آنجا منتظر میماندند تا در حرم باز شود.
💠 میفرمود: به هر نحوی هست، نباید محروم بشویم. اهل تهران جفا کردهاند اگر هفتهای یک مرتبه به زیارت حضرت عبدالعظیم نروند.
📚 رحمت واسعه، ص ۲۵
🆔👉@tavasolitabrizi
🎤👈 آیت الله حاج آقا مرتضی تهرانی رحمة الله علیه
🔷 شخصی بود به نام استاد محمد بنّا؛ اما بنّایی بلد نبود، نقل کرد: روزی پدرتان آیتالله میرزا عبدالعلی تهرانی رضوان الله تعالی علیه را دیدم. عرض کردم: ۳۲۰ تومان برای نان و... بچّههایم قرض کردهام، بدهکارم.
🔷 ایشان به من یک تومان داد و گفت: از اینجا برو حضرت #عبدالعظیم حسنی رحمةالله علیه. خدمت حضرت که رسیدی به ایشان بگو: عبدالعلی، نگو حاج آقا، بگو عبدالعلی، سلام رساند و عرض کرد که قرض مرا أداء کنید.
🔷 رفتم، این کار را کردم. از ایوان حرم بیرون آمدم، در صحن، کسی با من مصافحه کرد و ۳۲۰ تومان در دست من گذاشت. درست همان مقدار که بدهکار بودم.
📚 خاطرههای آموزنده، ص ۳۳۷
🆔👉@tavasolitabrizi
✅👈 فضائل حضرت حمزه سلام الله علیه
🔷 حضرت على عليه السلام مىفرمود: اى كاش بعد از رحلت پيامبر دو يار همچون جعفر طيّار و حمزه مىداشتم.
🔷 حمزه، شهيدى كه امام سجاد عليه السلام در خطبه مسجد شام بعد از شهادت امام حسين عليه السلام به خويشاوندى او افتخار نمود.
🔷 حمزه، كسى كه روز قيامت بر مركب رسول خدا صلى الله عليه و آله سوار مىشود.
🔷 حمزه، كسى كه فاطمهى زهرا عليها السلام هر هفته به زيارت قبر او رفته و اشك مىريخت.
🔷 امام باقر علیهالسلام فرمود: به خدا قسم اگر حمزه و جعفر طیّار زنده بودند، آن دو (اولی و دومی) به آنچه رسیدند، نمیرسیدند و اگر حمزه و جعفر شاهد کارهای آن دو بودند، بی شکّ آنها را میکشتند.
🔷 حمزه، كسى كه پيامبر دربارهاش فرمود: هر كس مرا زيارت كند، ولى به زيارت حمزه نرود جفا كرده است.
🔷 حمزه، شهيدى كه سينهاش را بعد از شهادت شكافته جگرش را بيرون آورده و جويدند، گوش و بينى و دست و پاى او را قطعه قطعه نمودند.
🔷 پيامبر اكرم لباس خود را از تن بيرون آورد و بر روى جنازهى قطعه قطعه شدهى حضرت حمزه انداخت. و آنقدر گريه كرد تا از حال رفت و فرمود:«يا اسَدَ اللّهِ وَ اسَدَ رَسُولِه يا كاشِفَ الْكُرُباتِ يا حَمْزَةُ يا ذابُّ يا مانِعُ عَنْ وَجْهِ رَسُولِ اللّهِ»، اى شير خدا و شير رسول خدا، اى كسى كه ناراحتىها را برطرف مىكردى، اى كسى كه جلوى ظلم و آزارى كه بر پيامبر وارد مىشد مىگرفتى.
🔷 پيامبر اكرم هفتاد و دو بار بر بدن حضرت حمزه نماز خواند، به اين ترتيب كه اول بر حمزه نماز خواند سپس هر يك از شهداء را كه مىآوردند در كنار بدن مقدس حمزه قرار مىدادند و بر هر دو نماز مىگزاردند.
🔷 حضرت حمزه، كسى كه رسول خدا صلى الله عليه و آله دربارهاش فرمود:«أَحَبُ أَعْمَامِی إِلَیّ حَمْزَةُ». محبوب ترین عموهایم، حمزه است.
🔷 حضرت حمزه، شهيدى كه پيامبر همين كه ديد زنان مدينه براى ساير شهدا عزادارى مىكنند فرمود:«لَكِنَّ حَمْزَةَ لاَ بَوَاكِيَ لَه» براى حمزه گريه كنندهاى نيست! زنان مدينه از آن پس براى حمزه به قدرى عزادارى كردند كه حضرت در حق آنان فرمود: به خانههايتان برگرديد، خداوند پاداش اين عزادارى شما را با رحم و الطاف خود جبران كند، انصافاً حق يارى را أداء نموديد.
📚 کتاب حجّ حاجآقا قرائتی، ص ۲۵۹
🆔👉@tavasolitabrizi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅👈 ناراحتی مولا
🎤👈 آیتالله ملاّعلی معصومی همدانی رحمةالله علیه
🔷 یکی از بزرگان گوید: در مسجد سهله، مقام منسوب به امام زمان علیه السلام رفتم.
🔷 خوابم گرفت، سرم را روی زانویم گذاشتم، دیدم وجود مبارک حضرت ولیعصر أرواح العالمين له الفداء مشغول عبادت است، ولی بسیار مهموم و غمگین هستند.
🔷 سلام عرض کردم و گفتم: آقاجان چرا این قدر غمناک هستید؟
🔷 فرمود: چطور غصه نخورم؛ اینها که مسجد سهله آمدهاند خوبان شیعیان من هستند، ولی همه در فکر خودشان هستند؛ یکی خانه، دیگری أداء دین، یکی علم، دیگری اولاد میخواهد. یک نفر برای فرج من دعا نمیکند.
🔷 آنها هم خلاف شرع نمیخواستند، ولی آدم اگر یکی از اموالش گم شده باشد، خوابش نمیبرد.
📚 روضه فنا، ص ۱۲۲
🆔👉@tavasolitabrizi
🎤👈 آیت الله بهجت رحمة الله علیه
💠 آقایی گفته بود: در اعتکاف مسجد کوفه حضرت حجّت علیه السلام را در خواب دیدم که به من فرمود:«اینهایی که به اینجا آمدهاند از مؤمنین خوب هستند، ولی هر کس حاجتی دارد و برای بر آورده شدن حاجت خود آمده است؛ مانند خانه، فرزند و... هیچ کدام برای من نیامدهاند».
💠 البّته محتاج به خواب هم نیست، مطلب همین طور است و هر کدام در فکر حوائج شخصی خود هستیم، و به فکر آن حضرت که نفعش به همه بر میگردد و از اهمّ ضروریات است، نیستیم!
📚 در محضر آیت الله بهجت، ج ۲ ص ۲۶
🆔👉@tavasolitabrizi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅👈 اگر میخواهی دریا باشی، به قضاوتهای دیگران اعتنا نکن.
🆔👉@tavasolitabrizi
🎤👈 استاد علی صفایی رحمةالله علیه
💠 در يكى از روزها كه با پدرم مىآمديم. در حالى كه دكمههاى قبايش باز و سينهاش پيدا و گوشه عبايش در دست بود، ايستاد و گفت: كسى كه در مقام اطاعت باشد. در همين دنيا هم از تهمتها آزاد مىشود و همانها كه متهمش مىكردند «الآنَ حَصْحَصَ الْحَق» مىگويند.
💠 بعد اين جمله را گفت كه تمام وجودم را گرفت. در حالى كه چشمهايش از اشك پر شده بود. خنديد كه؛ «بابا! مردم زيادند و پر توقع و خدا يكى است و سريع الرضا».
💠 پس تو او را راضى كن، ديگران چيزى نيستند و سپس اين آيه را خواند:«ءَارْبابٌ مُتَفَرِّقُونَ خَيْرٌ امِ اللَّهُ الْواحِدُ الْقَهّارُ».
📚 یادنامه، ص ۹
🆔👉@tavasolitabrizi
🎤👈 آقای دکتر باقری (معاون آموزشی وزیر بهداشت)
🔷 وقتی عارف روشن ضمیر حاج شیخ جعفر توسلی رحمةالله علیه در کویت مهمان بودند، دندانشان درد میکند. ایشان را برای معاینه به کلینیک دندانپزشکی میبردند.
🔷 دکتری برای معاینه دندان ایشان آمد؛ اما حاج آقا دستشان را جلوی صورتشان گرفتند و گفتند«اجازه نمیدهم این دکتر مرا معاینه کند؛ او را به شکل بوزینه میبینم».
🔷 دکتری دیگری آمد، حاج آقا گفتند:«در چهره این دکتر نوری میبینم». و آن دکتر دندان حاج آقا را درمان کرد.
🔷 بعداً معلوم شد دکتر اولی؛ هندی غیر مسلمان بود. اما دکتر دومی، شیعه و دوستدار امام حسین علیه السلام بود، که یک طبقه خانهاش را هم حسینیه کرده بود.
🆔👉@tavasolitabrizi
✅👈 رضایت امام زمانت کافیه
🔶 جعفر بن عیسی میگوید: محضر امام رضا عليهالسلام بودیم. يونس بن عبدالرّحمن نيز حضور داشت.
🔶 ناگهان گروهى از اهالى بصره اجازه ورود خواستند. امام به يونس فرمود: در اتاق، پشت پرده بنشین و از جای خود حرکت نکن تا به تو اطلاع دهم.
🔶 آنگاه اجازه فرمود و اهالى بصره وارد شدند و از يونس بسیار بدگویی کردند. و در اين بين امام رضا عليهالسلام سر مبارک خود را پایين انداخته و چیزی نمىگفتند.
🔶 آنها هرچه خواستند، علیه یونس گفتند و رفتند. آنگاه امام به یونس فرمود: از اتاق بیرون بیا. يونس در حالی که گريه میکرد، وارد شد و به حضرت گفت: قربانت گردم، من از مذهب شما أهلبیت دفاع میکنم، ولی شیعیان با من چنین رفتار میکنند.
🔶 امام رضا عليه السلام فرمود: ای یونس! وقتی که امامت، از تو رضایت دارد، از اینگونه سخنان دلگیر نباش. ای یونس! متناسب با فهم و شعور مردم با آنان سخن بگو و از بازگویی مطالبی که درخور فهم و استعداد آنها نیست خودداری کن.
🔶 اى يونس! اگر تو مرواریدی در دست داشته باشی و مردم بگويند كه پشگل است، و يا آنكه پشگلی در دست تو باشد و مردم بگويند که مروارید است، آیا گفتار مردم تو را سودی میرساند؟ يونس گفت: خير.
🔶 امام رضا عليه السلام فرمود: اى يونس، وضع تو هم اینگونه است؛ وقتی تو در راه صحیح هستی، و امامت از تو راضی است، سخن مردم ضرری به تو نمیزند.
📚 رجال الکشی، ص ۴۸۷
🆔👉@tavasolitabrizi
🎤👈 همسر شهید مطهری
💠 سه شب قبل از شهادت، ایشان خوابی دیدند. آخرین شب جمعه بود. با شوق از خواب بلند شدند. از ایشان پرسیدم: چه شده؟
💠 گفتند: الان خواب دیدم که من و امام خمینی در خانه کعبه مشغول طواف بودیم، که ناگهان متوجّه شدم پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم به سرعت به من نزدیک میشوند.
💠 همین طور که حضرت نزدیک میشدند، برای اینکه به امام خمینی بیاحترامی نکرده باشم، خودم را کنار کشیدم و به امام خمینی اشاره کردم و گفتم: یا رسول الله آقا از اولاد شما هستند.
💠 حضرت به امام خمینی نزدیک شدند، با ایشان روبوسی کردند و بعد به من نزدیک شدند و با من روبوسی کردند.
💠 بعد لبهایشان را بر روی لبهای من گذاشتند و دیگر برنداشتند و من از شدّت شعف از خواب پریدم، به طوری که داغی لبهای حضرت را روی لبهایم هنوز حس میکنم.
💠 بعد ایشان کمی سکوت کردند و گفتند: من مطمئنم که به زودی اتّفاق مهمّی برای من رخ میدهد.
📚 پارهای از خورشید، ص ۱٠۵
🆔👉@tavasolitabrizi
🎤👈 حاج آقا قرائتی
🔷 مرحوم شهيد مطهرى به من فرمود: من خيلى خوشحالم كه تو در تدريس و معلّمى فردى موفّق هستى. و نگرانم كه مسئوليّت اجرايى به تو بدهند و از فيض معلّمى محروم شوى.
📚 خاطرات حاجآقا قرائتى ج ۱ ص ۱٠۸
🆔👉@tavasolitabrizi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅👈 احتیاج شدید اموات به خیرات در برزخ
🆔👉@tavasolitabrizi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟢 دستور العملهایی برای تقرّب به امام زمان عجّل الله تعالی فرجه الشریف
🎤👈 آیت الله ناصری رحمةالله علیه
🆔👉@tavasolitabrizi
✅👈 امام صادق عليه السّلام و أبوحنيفه
🎤👈 آیتالله سیّد محمدحسین تهرانی
💠 در يكى از اوقات أبوحنيفه (رئیس مذهب حنفی از مذاهب چهارگانهٔ اهلسنت) در حلقه درس خود، يا در مدينه و يا در كوفه بود، و امام صادق عليه السّلام بر آن حلقه ايستاد به طورى كه چشم أبوحنيفه به ایشان نيفتاد.
💠 چون چشمش به امام افتاد ناگهان در مجلس درس از جا برخاست و ايستاد و گفت:«اى پسر رسول خدا، اگر در اوَّلين لحظه قيام شما من متوجّه مىشدم هيچ گاه خداوند مرا نشسته و تو را ايستاده نمىيافت».
💠 اين عمل براى آن بود كه ابوحنيفه خدا را گواه بگيرد بر آنكه: نفس وى أبداً رضايت نمىدهد در جائى كه امام ايستاده باشد او بنشيند.
💠 أبوحنيفه دو سال در مجالس درس امام در مدينه شرکت كرد، و راجع بدين سنوات است كه مىگويد:«لَوْ لَا السَّنَتَانِ لَهَلَكَ النُّعْمَانُ». اگر آن دو سال نبود، نعمان هلاك مىشد.
💠 پيوسته أبوحنيفه صاحب مجلس درس را بدين عبارت مخاطب مىساخت كه:«جُعِلْتُ فِدَاكَ يَا بْنَ بِنْتِ رَسُولِ اللهِ». جانم به فدايت باد اى پسر دختر رسول خدا!
💠 چون از أبوحنيفه استفتا كردند درباره مردى كه وصيّت نموده بود براى امام، و قيدى هم ذكر نكرده بود، يعنى امام با وصف اطلاق. ابوحنيفه جواب داد: آن وصيّت براى جعفر بن محمد مىباشد. و اين فتوى إعلانى است از جانب ابوحنيفه كه امام صادق را امام فريد در عصر خود مىداند.
📚 امام شناسى، ج ۱۶ ص ۳۷۹
🆔👉@tavasolitabrizi
✅👈 سخن مالكبنأنس درباره امام صادق
🎤👈 شهید مطهری
🔷 مالك بن انس (رئیس مذهب مالکی، از مذاهب چهارگانهٔ اهلسنت) مىگويد: من مىرفتم نزد جعفر بن محمد «وَ كانَ كثيرَ التبسُّمِ» و خيلى زياد تبسم داشت، يعنى به اصطلاح خوشرو بود و عبوس نبود و بيشتر متبسم بود؛ و از آدابش اين بود كه وقتى اسم پيغمبر را در حضورش مىبرديم رنگش تغيير مىكرد.
🔷 من زمانى با او آمد و شد داشتم. بعد، از عبادت امام صادق نقل مىكند كه چقدر اين مرد عبادت مىكرد و عابد و متقى بود.
🔷 همين مالك مىگويد:«ما رَأَتْ عَيْنٌ وَ لا سَمِعَتْ أذُنٌ وَ لا خَطَرَ عَلى قَلْبِ بَشَرٍ افْضَلُ مِنْ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ» چشمى نديده و گوشى نشنيده و به قلب بشر خطور نكرده مردى بافضيلتتر از جعفر بن محمد.
🔷 آن داستان معروف را همين مالك نقل كرده كه مىگويد: در يك سفر با امام با هم به مكه مشرف مىشديم، از مدينه خارج شديم و به مسجد الشجره رسيديم، لباس احرام پوشيده بوديم و مىخواستيم لبّيك بگوييم و رسماً مُحرم شويم.
🔷 همانطور سواره داشتيم مُحرِم مىشديم، ما همه لبّيك گفتيم، من نگاه كردم ديدم امام مىخواهد لبّيك بگويد امّا چنان رنگش متغير شده و آنچنان مىلرزد كه نزديك است از روى مركبش به روى زمين بيفتد، از خوف خدا.
🔷 من نزديك شدم و عرض كردم: يا ابْنَ رسولِ اللَّه! بالاخره بفرماييد، چارهاى نيست، بايد گفت. به من گفت: من چه بگويم؟! به كى بگويم لبّيك؟! اگر در جواب من گفته شود:«لا لبّيك» آن وقت من چه كنم؟!
📚 مجموعه آثار، ج ۱۸، ص ۷۳
🆔👉@tavasolitabrizi