باعرض سلام خدمت همه دوستان
به اطلاع میرساند جلسه بحوث فقهیه امشب برگزار میگردد
مکان: حرم مطهر. صحن صاحب الزمان. درب 16. طبقه بالا. سالن امام خامنه ای.
زمان: ساعت 18 الی 20
از همه دوستان علاقه مند جهت شرکت در این سلسله جلسات دعوت به عمل می آید.
لینک عضویت در ((گروه بحوث فقهیه)):
http://eitaa.com/joinchat/2764242960Ccac58d28ff
#آموزش_عقود_بانکی
#ربا_شناسی 1⃣
#مقدمه
💠 عنوان تمایز اساسی #قانون_بانکداری_بدون_ربا و بانکداری ربوی
اساسی ترین تفاوت ممنوعيت ربا از ديدگاه اسلام میباشد. ربا و بهره در تار و پود اقتصاد و بانکداری ربوی به اشكال مختلف، اوراق قرضه، سپردهها، وامها و اعتبارات بانكي، كارتهاي اعتباري و... در همة ابعاد جريان دارد. در حالیکه اسلام با شدت از ربا نهي كرده، آن را از گناهان كبيره شمرده و مرتكب شونده فردی یا اجتماعی آن را نه تنها به عقاب دردناك اخروي بيم داده، بلکه به جنگ با خدا تهدید كرده است.
به عبارتی، روابط حقوقی سپردهگذاران و متقاضیان بانکی در بانکداری ربوی بر اساس قرارداد قرض است که در غالب موارد همراه با بهره است که از دیدگاه فقه اسلامی ربا و ممنوع است.این در حالی است که روابط حقوقی سپردهگذاران و متقاضیان بانکی در بانکداری بدون ربا بر اساس قراردادهای انتفاعی است که مورد تأیید فقه اسلامی است.
از اوایل قرن بیستم و با نهادینه شدن بانک در نظامهای اقتصادی، مسلمانان با شناخت درست از ضرورت وجود بانک و کارکردهای آن،كوشيدهاند نيازهاي مالي خود را در نظامي متمايز از نظام ربوی جستوجو كرده و به پدیدآوردن و توسعه نظاممند نهادها و شيوههاي بديع مورد تأييد شرع مقدس اقدام کنند. قانون بانکداری بدون ربا در ایران برای اولین بار در شهریور سال 1362 به تصویب مجلس و تایید شورای نگهبان قانون اساسی رسید و با ابلاغ رسمی آن به بانکها در اوایل سال 1363 ، این قانون عملا وارد عملیات اجرایی بانکها گردید، که بر اساس کتاب البنک اللاربوی نوشته شهید صدر که حدود 45 سال قبل تالیف شد
🆔 @tayebat_public
#اخبارومطالب_سایت
#بورس #سهامی #سهمامداران #شرکت
💢 عنوان: انواع شرکت ها در قانون تجارت
امروزه اکثر مردم سعی بر آن دارند که فعالیت های خود را در زمینه های اقتصادی،صنعتی،کشاورزی، تولیدی و غیره تحت یک قالب سازماندهی شده انجام دهند،بنابراین تمایل بیشتری به تاسیس انواع شرکت های تجارتی و غیر تجارتی نشان می دهند تا از مزایای این شرکت ها استفاده کنند.اما در عمل...
✨ برای مشاهده متن کامل خبر بر روی لینک 👇 کلیک نمایید.
https://tyb.ir/?p=575
🆔 @tayebat_public
✅ حکایات اقتصادی
🌿 موضوع: ماجرای ربا خواری قوم بنی ثقیف و اعلام جنگ پیامبر☘
🔹در روایات آمده است که بزرگان قوم بنی ثقیف به پیامبر گفتند ما حاضریم اسلام را بپذیریم اما به آن شرط که ربا برای ما حرام نباشد؛ چراکه اگر ربا حرام شود دیگر هیچکاری نمیتوانیم انجام دهیم، اما حضرت نپذیرفتند و گفتند نمیتوانم برای شما ربا را حلال کنم.
🔸در ادامه حضرت فرموند کار شما چیست؛ بزرگان آن قوم گفتند ما از یکدیگر قرض میگیریم و به متقاضیان وام میدهیم و از قبل این وام سود میگیریم و از آن سود ارتزاق میکنیم که پیامبر گفتند خیر، (این کار شما مصداق رباست و) ربا در اسلام حرام است.
🔺این قوم به مکه رفتند و در آنجا به کار خود ادامه دادند، والی مکه به پیامبر اطلاع داد که من به اینها گفتم چرا ربا میگیرید، زیرا ربا در اسلام حرام است و آنها پاسخ دادند ما با پیامبر صحبت کردیم و اجازه داریم این کار را انجام دهیم. پیامبر در جواب فرمودند؛ بله، با آنها مذاکره کردم اما نپذیرفتم که آنها رباخواری کنند، در همان زمان آیه ربا نازل شد و پیامبر به والی مکه اطلاع داد به آنها بگو یا این آیه را بپذیرید یا آماده جنگ با ما شوید.
🔹این پیام که به قوم بنیثقیف داده شد، آنها پذیرفتند که دیگر رباخواری نکنند و گفتند ما حرمت ربا را میپذیریم.
💢به جمع مطالبه گران اجرای #قانون_عملیات_بانکی_بدون_ربا بپیوندید🙏
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
#آموزش_عقود_بانکی
#ربا_شناسی 2⃣
#قسمت_اول
💠 عنوان: عملیات بانکی
یکی از کارهایی که بانکها برای افزایش منابع پولی خود (تجهیز منابع) انجام میدهند دریافت پولهای مردم در قالب سپرده های قرض الحسنه پس انداز و جاری می باشد.
هدف از قرض دادن لازم نیست کسب رضای خداوند و اهداف بشر دوستانه باشد بلکه اهدافی مثل حفظ پول، دریافت جایزه و... نیز اشکالی به صحت این عقد وارد نمیکند.
💠 در ادامه نکاتی در مورد عقد قرض و تعریف ربا ارائه خواهیم کرد، با ما همراه باشید👌
💢به جمع مطالبه گران اجرای #قانون_عملیات_بانکی_بدون_ربا بپیوندید🙏
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
#اخبار_روز
🔻واکنش آیتاللهالعظمی مکارم شیرازی به سخنان اخیر رئیسجمهور:
⭕️ سخنان رئیسجمهور درباره #حجاب و #فضای_مجازی زننده بود
⭕️ شما رئیس جمهوری اسلامی هستید؛ نه رئیس جمهور دموکراتیک #سکولار
➖مسئله حجاب جزو مسائل ضروری است، رئیس جمهوری که قسم خورده است که ارزش های اسلامی را حفظ کند، باید به قسم خود پایبند باشد؛ ما اگر این همه شهید دادیم، برای ارزش های اسلامی بوده است.
➖اگر به قول غربیها در منطقه اولین قدرت هستیم، آن هم بر اثر اسلام است؛ این را باید حفظ کرد، شما رئیس جمهوری اسلامی هستید؛ نه رئیس جمهور کشور دموکراتیک سکولار.
➖ کسی نمیگوید فضای مجازی را حذف کنید؛ بلکه باید این فضا را اصلاح کرد؛ رئیس جمهور در سخنان خود می گوید: «وقتی مردم همه چیز را خواستند، نباید جلوی خواست آنان را گرفت» که در پاسخ باید گفت: اگر مردم همه چیز را می فهمند، پس درب دادگستری و تعزیرات را هم ببندید؛ یقینا یک عده خطاکار در کشور وجود دارند که باید جلوی آنان را گرفت.
➖یکی از اصول سیاست این است که اگر در یک جا مسئله بغرنجی پیدا کردید، به سراغ مسائل #حاشیهای بروید؛ حالا هم که این مشکلات اقتصادی وجود دارد، مسئولان سراغ مباحث حاشیهای میروند؛ سرگرم کردن مردم با این مسائل کار درستی نیست./خبرگزاری حوزه
💢به جمع مطالبه گران اجرای #قانون_عملیات_بانکی_بدون_ربا بپیوندید🙏
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
✅ آیتالله سبحانی در دیدار کمیسیون اقتصادی مجلس :
◀️ این همه بانک یعنی این همه رباخواری! این نوع عملکرد ما سبب می شود که باران رحمت کمتر بیاید؛ آیا شجاعت ندارید این هارا پشت تریبون مجلس بیان کنید؟
◀️ امروز ژاپن با 128 میلیون نفر جمعیت فقط 300 هزار کارمند دولتی دارد، پس چرا کشوری که 82 میلیون نفر جمعیت دارد باید 4 میلیون نان خور دولت داشته باشد؟
💢به جمع مطالبه گران اجرای #قانون_عملیات_بانکی_بدون_ربا بپیوندید🙏
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
✅ آیتالله علوی گرگانی:
◀️ عدهای از مدیران به دیدار ما میآیند و بسیار خوش برخوردند و قولهایی میدهند اما دریغ از عمل.
◀️ نتیجه حرف زدن و عمل نکردن این است که سروصدای مردم بلند شده است.
◀️ کمتر بخش اقتصادی در کشور وجود دارد که مردم از آن رضایت داشته باشند.
◀️ کاری کنید مردم احساس کنند نان سر سفرهشان است و بگویند دولت به فکر مردم است.
💢به جمع مطالبه گران اجرای #قانون_عملیات_بانکی_بدون_ربا بپیوندید🙏
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلام_ولایت
✅ مقام معظم رهبری:
◀️ یکی از اخلالهای اقتصادی، سوء استفاده های گوناگون از سرمایه های ملی است از ذخایر متعلق به مردم در بانکهای کشور است.
◀️ کسانی از یک تسهیلات استفاده می کنند با یک نامی ، اما در یک جای دیگری مصرف می کنند این خیانت است. این دزدی است ...
💢به جمع مطالبه گران اجرای #قانون_عملیات_بانکی_بدون_ربا بپیوندید
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
#آسیب_شناسی_سیستم_بانکی
#قرض_الحسنه
🌀 از مجموع سپرده های بانکی، بخشي بعنوان سپردههاي جاري قرضالحسنه نزد بانکهاست که يک رقمي حدود 64هزار ميليارد تومان با سود صفر درصد و باعنوان سپرده قرضالحسنه جاري نزد بانکهاست اما بانکها هيچ بخشي از آن را به مردم نميدهند و اين پول عمدتا در کارهاي سودآور براي خود بانک استفاده ميشود.❗️
💢به جمع مطالبه گران اجرای #قانون_عملیات_بانکی_بدون_ربا بپیوندید
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
✅ مالیات تورمی چیست؟
◀️وقتی مخارج دولت از هزینههایش فراتر میرود -مثلا دولت از یک طرف حقوق معلمان را زیاد میکند یا پروژههای عمرانی جدید شروع میکند یا سرانه بهداشت و درمان را افزایش میدهد و یا پلیس بیشتری استخدام میکند و از طرف دیگر به هر دلیلی درآمدهایش کم میشود. مثلا به دلیل کاهش قیمت نفت یا کاهش نرخ مالیات یا معافیتهای مالیاتی یا کاهش عوارض یا کمکردن قیمت واقعی آب و برق و سوخت و الخ- باید این تفاوت دخل و خرج را از جایی جور کند و گرنه نمیتواند که فیالمثل معلم استخدام کند و حقوق آنها را پرداخت نکند. راحتترین کاری که دولتها در این شرایط میکنند استقراض از بانک مرکزی است. یعنی بانک مرکزی به دستور دولت مقداری پول جدید چاپ کرده و به خزانه میدهد و نهایتا پولها خرج میشود. این همان چیزی است که به اسم افزایش نقدینگی در جامعه معروف است.
◀️با این کار دولت، کل پول در اختیار مردم بیشتر میشود ولی چیزی که در کوتاه مدت تغییر نمیکند عرضه کالا و خدمات است. یعنی در بازار همان قدر گوجه فرنگی و لباس و تلویزیون هست که قبلا بوده یا همان قدر آپارتمان برای اجاره و فروش وجود دارد. پس مردم پول بیشتری دارند ولی مقدار فیزیکی و ملموس کالا و خدمات تقریبا همان میزان است. پس به طور طبیعی در نهایت یک فرآیند، قیمتها بالا میرود و تورم به وجود می آید. نتیجه تورم کاهش ارزش پول است.
◀️ در واقع دولت با استقراض بی و حد و حصر از بانک مرکزی و تحمیل تورم به مردم از آنها مالیات میگیرد که اصطلاحاً به آن «مالیات تورمی» گفته می شود. این مالیات غیر از مالیاتی است که مردم به طور مستقیم بابت هزینه های جاری دولت پرداخت می کنند. همچنین کاهش ارزش پولی که به دلایلی نظیر تورمهای ناشی از تحریم و ... از دیگر هزینه هایی است که بر مردم متحمل می شوند.صورت می گیرد یعنی حتی بخشی از مردم که احیانا از پرداخت مستقیم مالیات معاف شده یا از پرداخت آن فرار می کنند از طریق کاهش قدرت خرید پولشان که ناشی از استقراض دولت از بانک مرکزی است به طور غیر مستقیم مالیات می پردازند.
◀️ حتی برخی از اقتصاددانان میگویند که مالیات تورمی در برخی شرایط یکی از روشهای مناسب مالیاتگیری است. چرا که اولا هزینهای برای شناسایی و جمعآوری مالیات به جامعه تحمیل نمیکند و ثانیا از هر کس به اندازه مصرفش مالیات میگیرد. در نتیجه افراد با مصرف بیشتر مالیات بیشتری میپردازند.
💢به جمع مطالبه گران اجرای #قانون_عملیات_بانکی_بدون_ربا بپیوندید
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
🎙صوت: جدال شاگرد با آیتالله #جوادی_آملی
پاسخ معظمله پیراموان #کلاه_شرعی #بانک ها و تعارض آن با تایید شورای نگهبان و قانون مجلس شورا
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
✅ استاد عبادی:
◀️ برخی از افرادی که از مردم تحت عنوان فعالیت اقتصادی و سرمایه گذاری در بخشهای اقتصادی نظیر بورس و ... پول جمع می کنند و به آنها سودهای نامتعارف نوعا قطعی مثلا ماهانه 5 درصد یا 4 درصد (یعنی معادل بانکی، سالانه 60 درصد) پرداخت می کنند مشکوک به «پونزی» بودن هستند و اینکه چند سال به طور مرتب پرداخت این سودها ادامه داشته است احتمال «پونزی» بودن آنها را بیشتر تقویت می کند.
💢به جمع مطالبه گران اجرای #قانون_عملیات_بانکی_بدون_ربا بپیوندید
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
✅ طرح پونزی چیست؟
◀️در این ترفند سود هایی که به سرمایه گذاران برگردانده می شود، از بهره های متعارف به طرز غیر عادی بالاتر است. این طرح به جای آن که سودی که از فعالیت اقتصادی واقعی بدست آمده باشد، را به سرمایه گذاران پرداخت کند، از پول خودشان یا از پول دیگر سرمایه گذاران به آنها سود پرداخت می کند.
◀️ طرح پونزی یک سرمایه گذاری فریبکارانه می باشد. در این ترفند سودهایی که به سرمایه گذاران برگردانده می شود، از بهره های متعارف به طرز غیر عادی بالاتر است. این طرح به جای آن که سودی که از فعالیت اقتصادی واقعی بدست آمده باشد، را به سرمایه گذاران پرداخت کند، از پول خودشان یا از پول دیگر سرمایه گذاران به آنها سود پرداخت می کند. پایداری و همیشگی بودن سودهایی که این گونه طرح ها در تبلیغات خود اشاره می کنند، فقط در صورت وجود یک جریان زیاد و رو به افزایش پول که توسط سرمایه گذاران ایجادمی شود، می باشد. سرنوشت تمام این گونه شرکت ها محکوم به شکست است، به این دلیل که میزان پول پرداختی شرکت از میزان پولی که به سمت شرکت می رود، بیشتر است. این گونه طرح ها به نام Richard Ponzi نام گذاری شده است. او کسی است که اولین بار از این روش در اوایل 1920 استفاده کرد. او از ایتالیا در سال 1903 به آمریکا مهاجرت کرده بود. ریچارد پونزی خود این طرح را ابداع نکرده بود. چارلز دیکنز در اوایل 1857 در رمان Little Dorrit این گونه طرح ها را چند دهه قبل از متولد شدن پونزی توضیح داده بود. او در سرتاسر آمریکا مشهور شد و ثروت بسیاری را از پول سرمایه گذاران بدست آورد.
◀️ در کشورهای آمریکایی و اروپایی این گونه شرکت ها قبل از فروپاشی شناسایی و عوامل آن توسط مامورین قانون دستگیر می شوند و هرچه تعداد سرمایه گذاران بیشتر می شود، آنها بیشتر در معرض دید مامورین قرار می گیرند. بزرگترین طرح پونزی مربوط به برنارد مدوف می باشد. این شخص از هر دو گروه اشخاص سرمایه گذار و بنگاه های سرمایه گذاری در طرحش استفاده کرد. میزان سرمایه ای که توسط مدوف در این طرح از بین رفت، 21 میلیارد دلار تخمین زده می شود. اگر میزان سود قول داده شده را هم به میزان مبلغ سرمایه گذاری شده اضافه کنیم، این مقدار به 64.8 میلیارد دلار می رسد. اما دادگاه نیویورک از این میزان سود صرفه نظر کرد و فقط محاکمه را بر اساس 21 میلیارد دلار انجام داد.
◀️ قابل ذکر است طرح های هرمی با طرح پونزی متفاوت می باشد و طرح های هرمی در بعضی از شیوه های بکار برده شده شبیه طرح پونزی می باشد. در اینجا به سه تفاوت اشاره می کنیم:
◀️ در یک طرح پونزی، طراح مانند یک مرکز اتصال برای قربانیان عمل می کند، بدین گونه که او مستقیما با تمام سرمایه گذاران در ارتباط است. اما در طرح هرمی خود اعضا تشویق به جذب سرمایه گذاران دیگر می شوند و مستقیما با سرمایه گذار جدید در ارتباط هستند و از او سود دریافت می کنند.
◀️ یک طرح پونزی ادعا می کند که تکیه اش بر روی برخی از سرمایه گذاری های محرمانه و داخلی شرکت می باشد. اما طرح های هرمی کلاسیک به وضوح از پول افراد برای پرداخت سود به افراد اولیه استفاده می شود.
یک طرح هرمی خیلی سریعتر از طرح های پونزی از هم می پاشد و برای پایداری نیاز به افزایش تصاعدی تعداد مشارکت کنندگان دارد. اما در یک طرح پونزی با تشویق افراد به سرمایه گذاری دوباره، می توانند بقاء خود را بیشتر کنند.
💢به جمع مطالبه گران اجرای #قانون_عملیات_بانکی_بدون_ربا بپیوندید
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
چارلز پانزی (انگلیسی: Charles Ponzi; ۳ مارس ۱۸۸۲ – ۱۸ ژانویه ۱۹۴۹) به ظاهر یک بازرگان اهل ایالات متحده آمریکا بود. اما وی دراصل مجری یک سیستم کلاهبرداری بود که به نام خود وی شهرت یافت.
او با اخذ پول از مردم و ادعای سرمایهگذاری آن، از آنها برای پرداخت سود به خود آنها استفاده میکرد و بدین طریق با اغوای هرچه بیشتر دیگران، منابع مالی بسیاری جذب نمود که قسمتی از آن صرف بازپرداخت بهره به دیگران میشد و قسمت اعظم آن از سیستم خارج و به حساب شخصی وی سرازیر میشد.
💢به جمع مطالبه گران اجرای #قانون_عملیات_بانکی_بدون_ربا بپیوندید
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
📖 خبرنامه تحلیلی رصد جنگ اقتصادی 4
✅ به همت معاونت علمی مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی حوزههای علمیه منتشر شد.
❌ در این خبرنامه تحلیلی، دلایل پیدا و پنهان نوسانات اخیر ارزی کشور مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.
💢به جمع مطالبه گران اجرای #قانون_عملیات_بانکی_بدون_ربا بپیوندید
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
➕ فایل پی دی اف این خبرنامه 👇
آیتالله العظمی مکارم شیرازی، در دیدار اعضای هیئت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس:🔻
⛔️ پرداخت وامهای قرضالحسنه به شیوه فعلی #رباخواری آشکار است
چهار درصد حقالزحمه برای بانکها تعیین شد که بانکها با نوعی فریب به دریافت بیش از این میزان از مردم مبادرت میکنند که نوعی رباخواری آشکار محسوب میشود.
بارها این مسئله را گوشزد کرده ایم ولی اقدام قابل توجهی صورت نگرفت.
➖ مسئله #خلق_پول توسط بانکها یکی از برنامه های بسیار خطرناک بوده، چرا که بانکها پول به دست مردم نمیدهند، بلکه با چک و اسناد مبالغ را از این حساب به آن حساب جابجا میکنند.
➖ برخی از موسسات اعتباری به دلیل اینگونه مشکلات به ورشکستگی کشیده شدند که دولت برای جبران آن و جلوگیری از افزایش نارضایتی دست به چاپ و تولید اسکناس زد.
➖ باید ببینین بانک مرکزی چه ضمانت اجرایی دارد که هیچ بانکی به دستورات آن عمل نمیکند، باید سیستم جامعی وجود داشته باشد که بانکها را ملزم کند که مصوبات را عملی کند.
➖به جای مجازات بانکها و تعطیل کردن آنها، باید به فکر چارهای برای حل مشکلات و کاهش تخلفات آنها بود، چرا که تعطیلی بانک ها به افزایش نارضایتی ها دامن می زند.
💢به جمع مطالبه گران اجرای #قانون_عملیات_بانکی_بدون_ربا بپیوندید
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
5⃣ پنجمین جلسه #بحوث_فقهیه توسط موسسه فقه اقتصادی طیبات با همکاری مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) برگزار می شود.
🎯 موضوع : موضوع شناسی ارزهای رمز پایه (بیت کوین، ...) و بررسی چالشهای فقهی و حقوقی آن
✳️ ارائه دهنده : حجت الاسلام و المسلمین دکتر احمدعلی یوسفی
🏢 مکان : میدان معلم، مرکز فقهی ائمه اطهار(ع)، سالن امام خمینی(ره)
⏲ زمان : سه شنبه 9 بهمن ماه، ساعت 14 الی 16
🔵 از همه دوستان جهت شرکت در این جلسه دعوت به عمل می آید.
💢 موسسه آموزش و تحقیقات کاربردی فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
#اخبارومطالب_سایت
#حق #دانش_فنی #عین #مالیت #منفعت
عنوان: ماليت دانش فنى از منظر فقه و حقوق ايران
برای مشاهده متن کامل مقاله بر روی لینک زیر کلیک نمایید.
https://tyb.ir/?p=9234
@tayebat_public
✳️ پنجمین جلسه #بحوث_فقهیه توسط موسسه فقه اقتصادی طیبات با همکاری مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) روز سه شنبه (۹۷/۱۱/۰۹) برگزار شد.
🎯 این جلسه در مورد موضوع شناسی ارزهای رمز پایه (بیت کوین، ...) و بررسی چالشهای فقهی و حقوقی آن بود و حدود ۲ ساعت و ۱۵ دقیقه به طول انجامید.
👤 ارائه دهنده جلسه، نظریه پرداز مشهور فقه پول، حجت الاسلام و المسلمین دکتر احمدعلی یوسفی بودند که حدودا نیمی از جلسه را از محضر ایشان استفاده کردیم.
🔆 بیش از ۶۰ نفر از طلاب و فضلای حوزه علمیه در این نشست شرکت کردند و پس از ارائه استاد محترم، به طرح سوالات فقهی و اقتصادی خود پرداختند.
🙏 از همه اساتید محترم و طلاب گرامی که در این نشست علمی شرکت کردند متشکریم.
💢 موسسه آموزش و تحقیقات کاربردی فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ پرده برداری رهبری از خیانت بانک ها
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public