🎙صوت: جدال شاگرد با آیتالله #جوادی_آملی
پاسخ معظمله پیراموان #کلاه_شرعی #بانک ها و تعارض آن با تایید شورای نگهبان و قانون مجلس شورا
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
✅ استاد عبادی:
◀️ برخی از افرادی که از مردم تحت عنوان فعالیت اقتصادی و سرمایه گذاری در بخشهای اقتصادی نظیر بورس و ... پول جمع می کنند و به آنها سودهای نامتعارف نوعا قطعی مثلا ماهانه 5 درصد یا 4 درصد (یعنی معادل بانکی، سالانه 60 درصد) پرداخت می کنند مشکوک به «پونزی» بودن هستند و اینکه چند سال به طور مرتب پرداخت این سودها ادامه داشته است احتمال «پونزی» بودن آنها را بیشتر تقویت می کند.
💢به جمع مطالبه گران اجرای #قانون_عملیات_بانکی_بدون_ربا بپیوندید
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
✅ طرح پونزی چیست؟
◀️در این ترفند سود هایی که به سرمایه گذاران برگردانده می شود، از بهره های متعارف به طرز غیر عادی بالاتر است. این طرح به جای آن که سودی که از فعالیت اقتصادی واقعی بدست آمده باشد، را به سرمایه گذاران پرداخت کند، از پول خودشان یا از پول دیگر سرمایه گذاران به آنها سود پرداخت می کند.
◀️ طرح پونزی یک سرمایه گذاری فریبکارانه می باشد. در این ترفند سودهایی که به سرمایه گذاران برگردانده می شود، از بهره های متعارف به طرز غیر عادی بالاتر است. این طرح به جای آن که سودی که از فعالیت اقتصادی واقعی بدست آمده باشد، را به سرمایه گذاران پرداخت کند، از پول خودشان یا از پول دیگر سرمایه گذاران به آنها سود پرداخت می کند. پایداری و همیشگی بودن سودهایی که این گونه طرح ها در تبلیغات خود اشاره می کنند، فقط در صورت وجود یک جریان زیاد و رو به افزایش پول که توسط سرمایه گذاران ایجادمی شود، می باشد. سرنوشت تمام این گونه شرکت ها محکوم به شکست است، به این دلیل که میزان پول پرداختی شرکت از میزان پولی که به سمت شرکت می رود، بیشتر است. این گونه طرح ها به نام Richard Ponzi نام گذاری شده است. او کسی است که اولین بار از این روش در اوایل 1920 استفاده کرد. او از ایتالیا در سال 1903 به آمریکا مهاجرت کرده بود. ریچارد پونزی خود این طرح را ابداع نکرده بود. چارلز دیکنز در اوایل 1857 در رمان Little Dorrit این گونه طرح ها را چند دهه قبل از متولد شدن پونزی توضیح داده بود. او در سرتاسر آمریکا مشهور شد و ثروت بسیاری را از پول سرمایه گذاران بدست آورد.
◀️ در کشورهای آمریکایی و اروپایی این گونه شرکت ها قبل از فروپاشی شناسایی و عوامل آن توسط مامورین قانون دستگیر می شوند و هرچه تعداد سرمایه گذاران بیشتر می شود، آنها بیشتر در معرض دید مامورین قرار می گیرند. بزرگترین طرح پونزی مربوط به برنارد مدوف می باشد. این شخص از هر دو گروه اشخاص سرمایه گذار و بنگاه های سرمایه گذاری در طرحش استفاده کرد. میزان سرمایه ای که توسط مدوف در این طرح از بین رفت، 21 میلیارد دلار تخمین زده می شود. اگر میزان سود قول داده شده را هم به میزان مبلغ سرمایه گذاری شده اضافه کنیم، این مقدار به 64.8 میلیارد دلار می رسد. اما دادگاه نیویورک از این میزان سود صرفه نظر کرد و فقط محاکمه را بر اساس 21 میلیارد دلار انجام داد.
◀️ قابل ذکر است طرح های هرمی با طرح پونزی متفاوت می باشد و طرح های هرمی در بعضی از شیوه های بکار برده شده شبیه طرح پونزی می باشد. در اینجا به سه تفاوت اشاره می کنیم:
◀️ در یک طرح پونزی، طراح مانند یک مرکز اتصال برای قربانیان عمل می کند، بدین گونه که او مستقیما با تمام سرمایه گذاران در ارتباط است. اما در طرح هرمی خود اعضا تشویق به جذب سرمایه گذاران دیگر می شوند و مستقیما با سرمایه گذار جدید در ارتباط هستند و از او سود دریافت می کنند.
◀️ یک طرح پونزی ادعا می کند که تکیه اش بر روی برخی از سرمایه گذاری های محرمانه و داخلی شرکت می باشد. اما طرح های هرمی کلاسیک به وضوح از پول افراد برای پرداخت سود به افراد اولیه استفاده می شود.
یک طرح هرمی خیلی سریعتر از طرح های پونزی از هم می پاشد و برای پایداری نیاز به افزایش تصاعدی تعداد مشارکت کنندگان دارد. اما در یک طرح پونزی با تشویق افراد به سرمایه گذاری دوباره، می توانند بقاء خود را بیشتر کنند.
💢به جمع مطالبه گران اجرای #قانون_عملیات_بانکی_بدون_ربا بپیوندید
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
چارلز پانزی (انگلیسی: Charles Ponzi; ۳ مارس ۱۸۸۲ – ۱۸ ژانویه ۱۹۴۹) به ظاهر یک بازرگان اهل ایالات متحده آمریکا بود. اما وی دراصل مجری یک سیستم کلاهبرداری بود که به نام خود وی شهرت یافت.
او با اخذ پول از مردم و ادعای سرمایهگذاری آن، از آنها برای پرداخت سود به خود آنها استفاده میکرد و بدین طریق با اغوای هرچه بیشتر دیگران، منابع مالی بسیاری جذب نمود که قسمتی از آن صرف بازپرداخت بهره به دیگران میشد و قسمت اعظم آن از سیستم خارج و به حساب شخصی وی سرازیر میشد.
💢به جمع مطالبه گران اجرای #قانون_عملیات_بانکی_بدون_ربا بپیوندید
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
📖 خبرنامه تحلیلی رصد جنگ اقتصادی 4
✅ به همت معاونت علمی مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی حوزههای علمیه منتشر شد.
❌ در این خبرنامه تحلیلی، دلایل پیدا و پنهان نوسانات اخیر ارزی کشور مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.
💢به جمع مطالبه گران اجرای #قانون_عملیات_بانکی_بدون_ربا بپیوندید
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
➕ فایل پی دی اف این خبرنامه 👇
آیتالله العظمی مکارم شیرازی، در دیدار اعضای هیئت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس:🔻
⛔️ پرداخت وامهای قرضالحسنه به شیوه فعلی #رباخواری آشکار است
چهار درصد حقالزحمه برای بانکها تعیین شد که بانکها با نوعی فریب به دریافت بیش از این میزان از مردم مبادرت میکنند که نوعی رباخواری آشکار محسوب میشود.
بارها این مسئله را گوشزد کرده ایم ولی اقدام قابل توجهی صورت نگرفت.
➖ مسئله #خلق_پول توسط بانکها یکی از برنامه های بسیار خطرناک بوده، چرا که بانکها پول به دست مردم نمیدهند، بلکه با چک و اسناد مبالغ را از این حساب به آن حساب جابجا میکنند.
➖ برخی از موسسات اعتباری به دلیل اینگونه مشکلات به ورشکستگی کشیده شدند که دولت برای جبران آن و جلوگیری از افزایش نارضایتی دست به چاپ و تولید اسکناس زد.
➖ باید ببینین بانک مرکزی چه ضمانت اجرایی دارد که هیچ بانکی به دستورات آن عمل نمیکند، باید سیستم جامعی وجود داشته باشد که بانکها را ملزم کند که مصوبات را عملی کند.
➖به جای مجازات بانکها و تعطیل کردن آنها، باید به فکر چارهای برای حل مشکلات و کاهش تخلفات آنها بود، چرا که تعطیلی بانک ها به افزایش نارضایتی ها دامن می زند.
💢به جمع مطالبه گران اجرای #قانون_عملیات_بانکی_بدون_ربا بپیوندید
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
5⃣ پنجمین جلسه #بحوث_فقهیه توسط موسسه فقه اقتصادی طیبات با همکاری مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) برگزار می شود.
🎯 موضوع : موضوع شناسی ارزهای رمز پایه (بیت کوین، ...) و بررسی چالشهای فقهی و حقوقی آن
✳️ ارائه دهنده : حجت الاسلام و المسلمین دکتر احمدعلی یوسفی
🏢 مکان : میدان معلم، مرکز فقهی ائمه اطهار(ع)، سالن امام خمینی(ره)
⏲ زمان : سه شنبه 9 بهمن ماه، ساعت 14 الی 16
🔵 از همه دوستان جهت شرکت در این جلسه دعوت به عمل می آید.
💢 موسسه آموزش و تحقیقات کاربردی فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
#اخبارومطالب_سایت
#حق #دانش_فنی #عین #مالیت #منفعت
عنوان: ماليت دانش فنى از منظر فقه و حقوق ايران
برای مشاهده متن کامل مقاله بر روی لینک زیر کلیک نمایید.
https://tyb.ir/?p=9234
@tayebat_public
✳️ پنجمین جلسه #بحوث_فقهیه توسط موسسه فقه اقتصادی طیبات با همکاری مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) روز سه شنبه (۹۷/۱۱/۰۹) برگزار شد.
🎯 این جلسه در مورد موضوع شناسی ارزهای رمز پایه (بیت کوین، ...) و بررسی چالشهای فقهی و حقوقی آن بود و حدود ۲ ساعت و ۱۵ دقیقه به طول انجامید.
👤 ارائه دهنده جلسه، نظریه پرداز مشهور فقه پول، حجت الاسلام و المسلمین دکتر احمدعلی یوسفی بودند که حدودا نیمی از جلسه را از محضر ایشان استفاده کردیم.
🔆 بیش از ۶۰ نفر از طلاب و فضلای حوزه علمیه در این نشست شرکت کردند و پس از ارائه استاد محترم، به طرح سوالات فقهی و اقتصادی خود پرداختند.
🙏 از همه اساتید محترم و طلاب گرامی که در این نشست علمی شرکت کردند متشکریم.
💢 موسسه آموزش و تحقیقات کاربردی فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ پرده برداری رهبری از خیانت بانک ها
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
✳️ مصرف نامعلوم ۲۵درصد از سپرده های مردم در بانک ملّی
🔴خبرگزاری فارس: بر اساس صورت های مالی بانک ملّی ایران در سال ۱۳۹۶، حدود ۲۵ درصد از سپرده های قرض الحسنه مردم در این بانک در قالب تسهیلات قرض الحسنه وام داده نشده و مشخص نیست در چه حوزه ای مصرف شده است.
متن خبر👈 yon.ir/EDggc
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
❇️بانکها ملزم به تسویه مانده اضافه برداشت از بانک مرکزی شدند
🔸رییس کل بانک مرکزی با ابلاغ بخشنامه ای، بانک ها را ملزم به تسویه مانده اضافه برداشت از حساب جاری نزد این بانک کرد.
به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، دکتر عبدالناصرهمتی در این بخش نامه آورده است: در صورت عدم انجام اقدامات جدی در راستای کاهش و نهایتا تسویه مانده اضافه برداشت از حساب جاری نزد بانک مرکزی، به دلیل در تضاد بودن آن با اهداف اقتصاد کلان سیاستگذارای پولی و برنامه جدی بانک مرکزی برای جلوگیری از آن می تواند منجر به برخورد انضباطی با بانک مورد نظر شود.
🔹در ادامه این بخشنامه آمده است: اعطا/ ایجاد هر گونه تسهیلات /تعهدات (به استثنای تسهیلات قرض الحسنه موضوع تکالیف و مقررات ابلاغی) ویا مصرف منابع تجهیز شده در هر شکلی که به منزله مصرف منابع بانک مرکزی است، از سوی بانکها و مؤسسات اعتباری که دارای اضافه برداشت نزد این بانک است وجاهت نداشته و ضروری است بانکها/ مؤسسات اعتباری دارای مانده اضافه برداشت از حساب جاری نزد بانک مرکزی پیش از هر گونه مصرف منابع تجهیز شده، نسبت به تسویه مانده اضافه برداشت اقدام کرده و پس از تسویه مانده حساب یاد شده نسبت به تخصیص منابع در قالب تسهیلات و ایجاد تعهد اقدام کنند.
🔸رییس کل بانک مرکزی در ادامه این نامه با اشاره به برنامه های بانک مرکزی برای انضباط و تورم، آورده است:عملکرد برخی از بانک ها و مؤسسات اعتباری در ماههای اخیر نشانگر استمرار و بعضا افزایش ناترازی در مدیریت منابع و مصارف بوده، به نحوی که مانده حساب جاری آنان نزد بانک مرکزی کماکان منفی است، بدون شک این موضوع در تضاد آشکار با اهداف بانک مرکزی و سیاستهای کنترل تورم است.
وی تاکید کرده است: این امر موجب شد تا مسائل و مشکلات ناشی از عدم مدیریت صحیح منابع و مصارف بانکها و مؤسسات اعتباری به ترازنامه بانک مرکزی تحمیل شود؛ که علاوه بر اینکه آنها را با ریسک نقدینگی بالایی مواجه کرده است در شرایط کنونی اقتصاد کشور، اثرات تورمی شدیدی را به همراه داشته که این مهم به هیچ وجه با مصالح کشور سازگار نبوده و از سوی بانک مرکزی قابل پذیرش نیست.
🔸رییس کل بانک مرکزی در پایان این بخشنامه آورده است: شبکه بانکی کشور در راستای کنترل فشارهای تورم ایجاد شده ناشی از رشد پایه پولی تمهیدات لازم را در مدیریت منابع و مصارف و نقدینگی اعمال کرده و همکاری کامل با بانک مرکزی داشته باشند. از این رو کنترل پایه پولی از طریق کنترل مانده بدهی بانکها و موسسات اعتباری به بانک مرکزی در دستور کار جدی این بانک قرار دارد.
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
#اخبارومطالب_سایت
#شرط #شروط_باطل #شروط_مبطل_عقد #عقد
💢عنوان: بررسی شروط باطل و مبطل عقد در فقه و حقوق
📌چکیده: «شرط» به معنای «عهد و التزام» و یا تعهدی که در ضمن عقد دیگری است همیشه تابع عقد اصلی است. در کلمات فقها، شرط ضمن عقد، یک جزء از معامله به حساب آمده است....
✨برای مشاهده متن کامل مقاله بر روی لینک 👇کلیک نمایید.
📚https://tyb.ir/?p=9609
🆔 @tayebat_public
#مطالب_سایت
#اخبار_سایت
💢 عنوان: فصل اول: پول و بانکداری امروز / از مجموعه کلیپهای «آن روی سکه»
📌این مجموعه شامل سه فصل و هر فصل دارای چند قسمت میباشد که در قالب موشن گرافیک به برخی از واقعیتهای عملیاتی سیستم بانکی که معمولا بر خلاف تصورات عمومی از بانک است، میپردازد.
✨ برای مشاهده این کلیپ بر روی لینک 👇 کلیک نمایید.
📚 https://tyb.ir/?p=9630
🆔 @tayebat_public
#اخبار_سایت #مطالب_سایت
#بانک #بنگاهداری
💢عنوان: سیطره بانکها بر فعالیتهای سودده
📌به گزارش بنکر، بانکها با تملک شرکتهای مختلف و فعالیت در بخشهای عمدتاً خدماتی بخش عمدهای از منابع خود را به بنگاههای زیر مجموعه خود تزریق کردهاند. بررسی شرکتهایی که تحت مالکیت بانکها قرار دارد، نشان میدهد شبکه بانکی در تمام فعالیتهای اقتصادی وارد شدهاند. این در حالی است که...
✨ برای مشاهده متن کامل خبر بر روی لینک👇 کلیک نمایید.
📚 https://tyb.ir/?p=9784
🆔 @tayebat_public
#اخبار_سایت
#مطالب_سایت
#بانک_توسعه_اسلامی
💢 عنوان: بانک توسعه اسلامی (IDB)
📌بانک توسعه اسلامی یکی از مؤسسات مالی توسعه ای بین المللی و از نهادهای تخصصی سازمان کنفرانس اسلامی (OIC) می باشد که براساس اعلامیه وزرای اقتصاد کشورهای اسلامی و با هدف پیشبرد توسعه اقتصادی و پیشرفت اجتماعی کشورهای عضو و جوامع مسلمان کشورهای غیرعضو در سراسر جهان براساس اصول شریعت...
✨ برای مشاهده متن کامل خبر بر روی لینک 👇 کلیک نمایید.
📚 https://tyb.ir/?p=113
🆔 @tayebat_public
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☘اخلاق در کلام مقام معظم رهبری☘
⭐️ تقوا چشم دل انسان را باز می کند و می فهمد آنچه را که در حال طبیعی نمی فهمید.
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
#اخبار_سایت
#مطالب_سایت
💢 عنوان: ناکارآمدی اسلامیسازی اقتصاد سرمایهداری
📌در حالی دهه چهارم انقلاب اسلامی را پشت سر گذاشتیم که علیرغم دستاوردهای علمی در حوزه علمیه، گفتمانهای متفاوتی از درون حوزه شنیده میشود؛ مانند این مسئله که فقه نظامات نداریم و یا اینکه حوزه علمیه در عرصه مسائل روز همچون اقتصاد اسلامی کار چندانی نکرده است. از سوی دیگر...
✨ برای مشاهده متن کامل خبر بر روی لینک 👇 کلیک نمایید.
📚 https://tyb.ir/?p=10108
🆔 @tayebat_public
#اخبار_سایت #مطالب_سایت
#بیمه #بیمه مسئولیت
💢 عنوان: بیمه مسئولیت و انواع و خطرات تحت پوشش آنها
📌بیمه مسئولیت، بخشی از سیستم بیمههای عمومی است. که به طور مستقیم در تنظیم روابط اجتماعی افراد جامعه، شناخت افراد از حقوق و مسئولیتهای یکدیگر و تأمین امنیت حرفهای مشاغل و فعالیتها، تاثیر گذار میباشد. در این مقاله به معرفی انواع بیمه مسئولیت میپردازیم.
✨ برای مشاهده متن مطلب بر روی لینک 👇 کلیک نمایید.
📚 https://tyb.ir/?p=10187
🆔 @tayebat_public
#اخبار_سایت #مطالب_سایت
#دوره_آموزشی #فقه_اصناف #فقه_بازار
💢 عنوان: برگزاری چهارمین دوره آموزشی فقه اصناف
📌در این دوره آموزشی تعداد ۲۵ نفر از طلاب و مدرسین محترم از استانهای آذربایجان شرقی، ایلام، بوشهر، خراسان رضوی، خوزستان، کرمان، کهگیلویه و بویراحمد، فارس، قزوین، قم، مرکزی، و همدان حضور داشتند.
✨ برای مشاهده متن کامل خبر بر روی لینک👇 کلیک نمایید.
📚 https://tyb.ir/?p=10288
🆔 @tayebat_public