🏴بسم الله الرحمن الرحیم 🏴
✅ شهادت حضرت امام جواد الائمه علیه السلام را تسلیت و تعزیت میگوییم.
حضرت امام جواد علیه السلام بنابر مشهور و معروف در روز سه شنبه آخر ذی قعده سال 220ه.ق بوسیله سمّی که توسط معتصم فرستاده شده بود و به دست همسرش به شهادت رسید.
✅ عبدالله ابن رزین میگوید من مجاور مدینه بودم امام جواد علیه السلام هر روز هنگام ظهر مسجد النبی (ص) آمده و پس از زیارت قبر رسول خدا به خانه فاطمه الزهرا (ع) رفته و به عبادت مشغول میگردید و این کار هر روز آن حضرت بود.
اصول کافی ج (1) ص 493.
🔅مؤسسه فقه اقتصادی طیبات
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐
💥اظهار نظر یک مقام قضایی در مورد فعالیت بورسی کارمندان در ساعات اداری
🔸 کسی در ساعات اداری حق فعالیت تجاری و شخصی ندارد و مجرم تحت پیگرد قرار خواهد گرفت.
🔹اسماعیل صادقینیارکی، رئیس کل دادگستری استان زنجان با اشاره به فعالیت برخی کارمندان به امورات تجاری در محل کار و ساعت اداری، اظهار کرده به میزانی که گرانفروشی بد است، کمفروشی نیز مذموم شناخته شده و کسی در ساعات اداری حق فعالیت تجاری و شخصی ندارد و نباید از اموال عمومی در ساعات اداری استفاده کرد و همه کارکنان موظفند در ساعات اداری خدمات دولتی ارائه کنند و مجرم تحت پیگرد قرار خواهد گرفت.
🔅مؤسسه فقه اقتصادی طیبات
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐
🛑جزئیات اقساط ماهانه وام ودیعه اجاره مسکن
🔹صاحب خانه باید اصل وام را پس از یکسال در موقع اتمام قرارداد اجاره به بانک بازگرداند، مستأجر نیز در این یکسال باید ۱۳ درصد سود وام را به بانک عامل پرداخت کند که بر اساس ۳ مدل وام ۵۰، ۳۰ و ۱۵ میلیون تومانی اعلامی از سوی رئیس جمهور، پیش بینی می شود رقم سود این تسهیلات که باید توسط مستأجر به بانک پرداخت شود به این شرح باشد:
🔹وام ۳۰ میلیون تومانی: کل سود یک ساله وام، ۲ میلیون و ۱۵۴ هزار و ۲۰۰ تومان یعنی ماهانه ۱۷۹ هزار و ۵۰۰ تومان است و مستأجر باید به بانک پرداخت کند
🔹وام ۱۵ میلیون تومانی: کل سود یک ساله وام، ۱ میلیون و ۷۷ هزار تومان یعنی ماهانه ۹۰ هزار تومان است که مستأجر باید به بانک پرداخت شود.
🔅مؤسسه فقه اقتصادی طیبات
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐
☑️جزئیات وام ۷۰ میلیون تومانی ودیعه مستاجران
🔅مؤسسه فقه اقتصادی طیبات
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚠️تشویق به بورس را به نام رهبری نزنید..
🔴اگر رهبری گفتند؛ شرکت در اقتصاد مولد، تعاونی ها را مطلق گفتند..شرکت در بورس را جاهایی از آن..
🔸با این بی نظمی و افسارگسیختگی قیمت ها و ایجاد #حباب_بورس ، فردا روزی اگر این حباب ترکید و عده ای سرمایه از دست دادند، می خواهند بنام رهبری و تشویق رهبری بزنند..
بگویند رهبری گفت ما رفتیم و تمام سرمایه هایمان را از دست دادیم!!
اما چرا هیچ وقت دنبال نمیکنند که رهبری کدام قسمت ها از بورس را درست نمیدانند..
مشارکت در اقتصاد مولد کاری بسیار عالیست..اما سازو کاری که مشارکت را به دلالی و دوییدن برای خرید و فروش دائمی سهام تبدیل میکند و بطور غیر واقعی ارزش سهام را بالا میبرد، و در پی آن قیمت ها بشکل کذایی بالا میرود، مطمئناً اشکال دارد و روز به روز به اقتصاد ضربه میزند..
و پس از ترکیدن حباب، فاجعه می آفریند..
آن هایی که تبلیغ میکنند، رهبری به بورس مطلقا توصیه کردند،اشتباه بزرگی میکنند
اگر این را می گویید، به مردم هم بگویید رهبری همه ی بخش های بورس را تایید نکردند..
#یه_جاهایی_از_بورس
#مشارکت_در_تعاونی_ها
#اقتصاد_مولد #حباب_بورس
🔅مؤسسه فقه اقتصادی طیبات
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐
💥اظهار نظر گروه استفتائات موسسه طیبات در مورد تسهیلات ودیعه مسکن
⛔️ «ربوی بودن» وام ودیعه مسکن ⛔️
✳️ شرح مطلب:
⭕️ پیرو اعلام معاون مسکن وزیر راه و شهرسازی قرار است برای حمایت از مستاجران تسهیلات ودیعه مسکن با نرخ سود 13 درصد پرداخت شود.
🔸مدل ارائه شده از سوی وزارت به این نحو است که ودیعه مسکن اعطا شده به مستاجر به عنوان بخشی از رقم رهن واحد مسکونی در اختیار موجر قرار میگیرد.
🔹 پس از آن، سود ودیعه از سوی مستاجر در اقساطی به بانک باز پرداخت شده و بعد از اتمام قرارداد، اصل مبلغ ودیعه از سوی موجر به بانک بر میگردد.
👈🏻گروه استفتائات موسسه طیبات با موضوع شناسی این تسهیلات و تطبیق آن با نظر مراجع عظام تقلید اعلام می دارد:
🔸با توجه به اینکه مبلغ تسهیلات به موجر تملیک می شود و او حق استفاده از این مبلغ را دارد و موقع بازپرداخت، مثل آن را برمی گرداند این تسهیلات «ودیعه» محسوب نمی شود بلکه ماهیت آن «قرض» می باشد.
🔹 در واقع بانک، مبلغ مزبور را در قالب قرض به مستاجر لحاظ می نماید اما مبلغ آن را با رضایت وی به موجرش پرداخت می نماید و مستاجر باید سود 13 درصدی این قرض را به بانک بپردازد که این سود ماهیت «ربوی» دارد.
🔹 برای رهایی از این مشکل شاید بتوان راهکارهایی پیدا کرد و انتظار این است که کارگزاران اقتصادی ابتدا وجوه شرعی این گونه تسهیلات را از طریق مراکز فقهی حوزوی یا شورای فقهی بانک مرکزی حل کنند و در اعلام عمومی طرح، پیوست شرعی آن را اطلاع رسانی نمایند.
#گروه_استفتاء_طیبات
🔅مؤسسه فقه اقتصادی طیبات
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐
💥اشکال یکی از کاربران به اظهار نظر گروه استفتائات طیبات در خصوص «ربوی بودن وام ودیعه»:
با عرض سلام و تحیت
امروز صبح دیدم یادداشتی از سوی موسسه طیبات منتشر شده و وام ودیعه مسکن را قرض ربوی دانسته است. به نظرم موضوع شناسی دقیقی روی مسإله انجام نشده و به اخبار رسانه ای اکتفاء شده است. اساسا یکی از معضلات بانکداری بدون ربا عدم اطلاع رسانی صحیح و کامل است.
برای رفع شبهه ابتدا لازم است گفته شود که قرارداد مزبور مبتنی را اجاره مجدد است و تحقیقات آن قبلا در موسسه موضوع شناسی احکام توسط مرحوم دکتر نظر پور انجام شده است.
فرض کنید یک مستأجر بعد از افزایش قیمت ها خانه ای اجاره نموده و قرار است 20 میلیون تومان پول پیش و ماهیانه 800 تومان اجاره بدهد.
اگر این شخص موفق به دریافت وام ودیعه مسکن به مبلغ 20 میلیون تومان شود (با توجه به اینکه به ازای هر یک میلیون تومان 30 هزار تومان از اجاره کم می شود) می تواند 600 هزار تومان از مبلغ اجاره را کم کند و همان خانه را به قیمت 40 میلیون تومان ماهیانه 200 هزار تومان اجاره کند. در این صورت وی در مجموع 7.2 میلیون تومان کمتر اجاره پرداخت کرده است.
اما سود 20 میلیون تومان با نرخ 13درصد بعد از یک سال 2.6 میلیون تومان می شود. که او باید ماهیانه 215 هزار تومان بابت آن به بانک پرداخت کند.
کیفیت قرارداد
اما کیفیت قرارداد به این گونه است که ابتدا بانک آن خانه را به 200هزار تومان اجاره ماهیانه به شرط 40 میلیون تومان پول پیش اجاره می کند و سپس آن را به مستإجر به 20 میلیون تومان و ماهیانه 415 هزار تومان (معادل 200 اجاره و 215 سود بانکی) به مستأجر اجاره می دهد. بنابراین مستإجر بجای اجاره خانه را به 20 میلیون تومان پیش و ماهیانه 800 هزار تومان اجاره کند آن را به مبلغ 20 میلیون تومان پیش و ماهیانه 415 هزار تومان اجاره کرده و ماهیانه 385 هزار تومان منتفع شده است.
اجاره مجدد در فقه تصحیح شده است. منتهی گفته شده اگر اجاره دوم مبلغش بیشتر است اجاره دهنده دوم باید کاری روی خانه انجام دهد. اما اگر به همان مبلغ یا کمتر باشد لازم نیست کاری انجام دهد. در این فرض که قرار است انجام شود اجاره دوم کمتر از اجاره اول و یا لااقل مساوی آن است.
پاسخ #گروه_استفتائات_موسسه_طیبات به این مطلب را در پست بعدی مطالعه فرمایید:👇👇👇👇
https://eitaa.com/tayebat_public/1069
🔅مؤسسه فقه اقتصادی طیبات
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐
💥پاسخ #گروه_استفتائات_موسسه_طیبات به مطلب ارسالی یکی از کاربران در خصوص «ربوی بودن وام ودیعه»
🔸موضوع «اجاره مجدد» یا «اجاره موازی» چند سال قبل با حضور مرحوم استاد دکتر نظر پور در جلسات فقهی موسسه طیبات مورد بررسی قرار گرفت و اشکالات عملیاتی - که در ادامه بیان می شود - وارد شد و این موجب شد از ارائه آن به نظام بانکی جهت اجرا صرف نظر شود.
🔺اما در مورد راهکار «اجاره مجدد» چند اشکال به شرح ذیل وجود دارد:
1️⃣ وقتی ریاست جمهوری، ماهیت این تسهیلات را «قرض» اعلام کرده و به صراحت می گوید: «مستأجران تهرانی میتوانند ۵۰ میلیون از بانک قرض بگیرند و سود آن را به بانک برگردانند» یا وقتی معاون مسکن وزیر راه و شهرسازی اعلام می کند«قرار است برای حمایت از مستاجران تسهیلات ودیعه مسکن با نرخ سود 13 درصد پرداخت شود»؛ آیا شما اجتهاد در برابر نص می کنید؟ چرا اصرار داریم نسبت به افعال دیگران خیالبافی های فقهی کنیم؟ آیا مستندی وجود دارد که در آن «اجاره مجدد بودن» این تسهیلات را ذکر کرده باشد؟
2️⃣ اینکه ما دنبال راهکار باشیم امر صحیحی است اما اینکه کارگزار تمایلی به اخذ راهکار ندارد (و الّا حداقل به شورای فقهی بانک مرکزی مراجعه می کرد) ولی ما به اصرار مباحثات حوزوی خود را به کارگزار نسبت دهیم بدون اینکه روح کارگزار خبر داشته باشد باعث تصحیح قرارداد حرام وی نمی شود.
3️⃣ با فرض اینکه بانک، خانه را از موجر اجاره می کند سئوال این است که آیا به صورت رهن کامل (البته به اصطلاح غلط) می باشد یا با مبلغی اجاره بها (هر چند اندک)؟
🔸اگر به صورت رهن کامل باشد مطابق نظر مراجع عظام تقلید باطل و ربوی است.
🔹و اگر به همراه اجاره بها باشد یعنی بانک ، خانه را بامبلغی اجاره بها از موجر اجاره کند و آن به مبلغی بیشتر (معادل مبلغ اقساط) اجاره مجدد دهد مطابق روایات، مصداق «الاجاره أَنْ يُؤْجِرَهَا بِأَكْثَرَ مِمَّا اسْتَأْجَرَهَا» می شود که باید احداثی در عین مستاجره پدید آورد .
🔺مطابق نظر فقها معیار اینکه آیا اجاره دوم بیشتر از اجاره اول است یا خیر، مطلق اجاره بها است نه اجارهبهای به همراه شرط قرض آن.
✳️ علاوه بر این ، شما یک مسئول هم پیدا نمی کنید که بگوید «قرار است بانک علاوه بر پول رهن مبلغی را به عنوان اجاره بها پرداخت خواهد نمود». بلکه رییس بانک مرکزی در حساب توتری خود اظهار داشت: «این «وام ودیعه مسکن» نیست. بلکه، «کمک ودیعه مسکن» است».
🔅مؤسسه فقه اقتصادی طیبات
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐
عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی در صفحه اینستاگرام خود درباره کمک ودیعه مسکن نوشت:
1- این «وام ودیعه مسکن» نیست. بلکه، «کمک ودیعه مسکن» است. هدف؛ کمک به تأمین افزایش تحقق یافته در ودیعه اجارههای مسکن اقشار کم درآمد و آسیب پذیر درسال جاری است.
2- با توجه به محدودیت اعتبار تخصیص یافته برای جبران و کنترل آثار شیوع کرونا برای سیستم بانکی (حداکثر ۷۵هزار میلیارد تومان) اختصاص بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان با نرخ ۱۳درصد، آن هم با موکول کردن برگرداندن اصل وام به پایان دوره یک ساله، با در نظر گرفتن سایر تعهدات کرونایی، مقدور نبود.
3- افرادی که با تأئید وزارت راه و شهرسازی واجد شرایط استفاده از این وام باشند، اگر به جای پرداخت ماهانه سود وام و پرداخت اصل آن در پایان سال، توانایی پرداخت اصل و سود وام به صورت ماهانه را داشته باشند، میتوانند با انتخاب خود، این وام را با اقساط ۳۰ ماهه و نرخ ۱۲ درصد دریافت کنند.
4- محدودیت منابع اختصاص یافته برای مقابله با آثارکرونا به علت تأمین یک سوم آن منابع، از ذخیره قانونی بانکها نزد بانک مرکزی و در جهت فراهم سازی امکان تعدیل نرخ سود آن بوده است. بانک مرکزی ضمن جهت گیری برای کمک به اقشار کم درآمد و آسیب پذیر، تمام تلاش خود را بر کنترل نقدینگی و نیز آثار تورمی آن، در شرایط سخت اقتصادی کشور متمرکز کرده است.
5- جامعه هدف این طرح، اقشار کم درآمد و آسیب پذیر جامعه است ازکلیه بانکها میخواهم در کنار تلاش خود برای تأمین مالی واحدهای تولیدی، برای سایر متقاضیان محترم نیز با نرخ مصوب شورای پول و اعتبار (۱۸درصد) وام کمک ودیعه مسکن پرداخت کرده و اولویت لازم را به آن بدهند.
🔅مؤسسه فقه اقتصادی طیبات
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دادستان تهران: ۲۵۰ نفر از ارزبگيران دولتي ارزها را به چرخه اقتصاد برنگرداندند
🔹ضرب العجل براي بدهکاران ارزي مشخص شده که در صورت عدم برگشت ارز اقدامات قاطع صورت میگيرد.
🔹 ۶/۸ ميليارد يورو ارز دولتي به چرخه اقتصاد نيامده است.
🔹اگر ارزبگيران دولتي ارز را برگشت ندهند اسامی آنها منتشر میشود و اتهامشان اخلال در نظام اقتصادی و ارزی کشور خواهد بود.
@AkhbareFori
🔅مؤسسه فقه اقتصادی طیبات
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌ بانکها شرخر دارند
🔺 فریاد و شکوِه های سید عبدالوهاب سهل آبادی رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت از ظلم بانکها
🔺 بانکها ما را نابود کردند، نزول ما را بیچاره کرده
🔸 سودهای مرکب، جریمه دیرکرد، مفتخَری اموال مصادره شده، سودهای هنگفت از خرید خانه و زمین، تنها قسمتی از سود بانکها در ایران هستند و سرمایهگذاری در تولید تنها چیزی است که در بانکها دیده نمیشود ...
🔅مؤسسه فقه اقتصادی طیبات
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐
📚#مکتوبات_نهضت
❇️ کتاب «پارادوکس بانکداری قرضالحسنه» به کوشش جناب محمد گلیج، کارشناس ارشد حوزه پول و بانکداری؛ اثریست که به سراغ یکی از موضوعات فوقالعاده مهم رفته است و با بیانی ساده و روان سعی داشته تا پرده از واقعیتهای بانکی که در مفاهیم پیچیده اقتصادی گم و پوشیده شدهاند بردارد.
🔻نگارنده این تصور رایج و عمومی مردم را که بانکها را واسطهگر مالی میدانند به مثابهی یک خرافه معرفی میکند و از خواننده میخواهد تا با ارتقای سواد مالی و دانستن واقعیتها با این خرافه که نقش بانکها واسطهگری است مبارزه کند.
📌 مستند بودن در حین اختصار، و حجم کم در حین عمیق بودن مطالب از دیگر ویژگیهاییست که مخاطب را ترغیب به مطالعه این اثر میکند.
🖇 میتوانید به صورت رایگان این کتاب را از طریق لینک زیر مستقیماً دانلود کنید.
🔗 ydac.ir/mabth
#قرضالحسنه
#خلق_پول
#کتابخانهنهضت
#معرفی_اجمالی
🔅مؤسسه فقه اقتصادی طیبات
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐
#توییت_گرام
کارگر روزی ۸ ساعت عرق بریزه،ته تهش بگیره ۳ میلیون
ولی یه نمایشگاه ماشین یا یه املاکی،صبح تا شب زیر کولر باشه، تهش بره چهار تا مورد نشون مشتری بده و از هر معامله ۲ برابر حقوق این کارگر پول دربیاره
آقایون مجلسی به نظرتون نباید در سنجههای ارزش گذاریِ «کار» توی جامعه تجدید نظر بشه؟
👤 امین موسوی
🔅مؤسسه فقه اقتصادی طیبات
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍ صدور بخشنامه انضباط بانکی با هدف جلوگیری از آشفتگی در پرداخت تسهیلات و حمایت از تولید
📝 نقدینگی افسارگسیخته نظام تولید را مختل می کند و بخشنامه ایجاد انضباط مالی در تسهیلات بانکی با هدف حمایت و تقویت از تولید و تولیدکنندگان صادر شده است.
🚫 آشفتگی در نظام پرداخت تسهلات و دریافت سود و جرایم قابل پذیرش نیست و شورای پول و اعتبار، بانک مرکزی و دستگاههای مسئول به وظایف خود برای حاکم شدن انضباط مالی در این حوزه عمل کنند.
👈 جلسه شورای عالی قوه قضائیه
۱۳۹۹/۴/۳۱
🔅مؤسسه فقه اقتصادی طیبات
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐
💥پاسخ علما و مراجع به استفتاء حوزه نیوز در مورد وام ودیعه مسکن:
🔸 آیا دریافت وام اجاره مسکن اشکال دارد؟
🔹 به گزارش خبرگزاری حوزه، در پی اعلام دولت برای پرداخت «وام اجاره مسکن» به مستأجرین، سؤالات و شبهاتی پیرامون این وام مطرح شده که حوزه نیوز استفتائی را به دفتر مراجع عظام تقلید ارسال نموده که پاسخ آن بدین شرح است: 👇👇👇
https://eitaa.com/tayebat_public/1077
💥پاسخ علما و مراجع به استفتاء حوزه نیوز: آیا دریافت وام اجاره مسکن اشکال دارد؟
به گزارش خبرگزاری حوزه، در پی اعلام دولت برای پرداخت «وام اجاره مسکن» به مستأجرین، سؤالات و شبهاتی پیرامون این وام مطرح شده که حوزه نیوز استفتائی را به دفتر مراجع عظام تقلید ارسال نموده که پاسخ آن بدین شرح است:
❓ سؤال: سلام علیکم اخیرا دولت به دنبال افزایش اجاره بها در سطح کشور، «وام اجاره مسکن» را برای مستأجران مدنظر قرار داده و مقرر شده که مستأجر به صورت ماهانه، ۱۳ درصد سود این وام را به دولت پرداخت نموده و در پایان مدت اجاره نیز اصل وام را به دولت برگرداند. با توجه به اینکه این پول صرف رهن منزل شده و کسب و کاری با آن انجام نمی شود، آیا دریافت این سود از سوی دولت، ربا نیست؟
نظر شما را به اصل محتوای این وام که در مصاحبه ایرنا با آقای محمود محمودزاده، معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی انجام شده، جلب می نمایم: معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی با اعلام اینکه مستاجران واجد شرایط برای دریافت وام به ضامن نیازی ندارند، گفت: برای ضمانت، گواهی کسر از حقوق یا سهام عدالت و یا سفته کفایت میکند. هم چنین اگر خانواده ای یارانه خود را به عنوان ضامن قرار نداده باشند میتواند به عنوان ضامن دریافت این تسهیلات استفاده کند. محمودزاده گفت: از ۱۵ تا ۲۰ مرداد معرفی متقاضیان دریافت این تسهیلات به بانکها آغاز میشود. وی در خصوص اقساط وام ٥٠ میلیونی مستاجران تهران، گفت: ماهانه ۵۴۰ هزار تومان سود این تسهیلات توسط مستاجران به بانک پرداخت می شود. این وام ۵۰ میلیون تومانی معادل یک و نیم میلیون تومان اجاره ماهانه است و وقتی مستأجر فقط سود این وام را به بانک میپردازد، یک میلیون تومان به وی در اجاره بها کمک خواهد شد. این وام که برای مستاجران تهرانی ۵۰ میلیون تومان، برای مستاجران شهرهای بزرگ ۳۰ میلیون تومان و سایر شهرها ۱۵ میلیون تومان است با نرخ سود ۱۳ درصدی تعیین شده است، اقساط ماهیانه ندارد و مستاجران فقط سود ۱۳ درصدی را به صورت ماهیانه به بانک پرداخت می کنند، وام به حساب مالک واریز میشود و پس از پایان قرارداد، اصل مبلغ به بانک برگردانده میشود.
✅ پاسخ دفتر آیت الله العظمی صافی گلپایگانی:
علیکم السلام - قرض به شرطِ بهره، ربا و حرام است و فرقی نمی کند چنین قرضی صرف کسب شود یا نشود.
✅ پاسخ حضرت آیت الله علوی گرگانی:
باسمه تعالی - چون غالبا بانک اینگونه وامها را در قالب قرارداد جعاله به وام گیرنده میدهد و به نظر ما این نوع قرارداد در اینگونه وامها دارای اشکال فقهی است، لذا دریافت این وام خالی از اشکال نیست لکن اگر مستأجری برای اجاره خانه دچار اضطرار باشد دریافت آن از باب اضطرار برای گیرنده اشکال شرعی ندارد.
⬅️ پاسخ سایر مراجع عظام تقلید به محض دریافت منتشر خواهد شد.
🌟 لینک مطلب در سایت حوزه نیوز:👇👇
https://hawzahnews.com/news/910988
🔅مؤسسه فقه اقتصادی طیبات
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥صاحبان سهام عدالت ۵۰ تا ۶۰ درصد سهامشان وام میگیرند
🔅مؤسسه فقه اقتصادی طیبات
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐
نشست تخصصی پژوهشی
«بازار یابی شبکه ای»
موضوع شناسی، چالش های قانونی و فقهی
معاونت پژوهش حوزه علمیه امام کاظم علیه السلام با همکاری موسسه فقه اقتصادی طیبات برگزار می کند:
زمان برگزاری: 1399/5/15
ساعت: 10 الی 11:30
هزینه دوره: 50 هزار تومان
تعداد جلسات: 10 جلسه یک ساعت و نیم
جهت ثبت نام به آیدی pheekq@ مراجعه نمائید یادبا شماره تماس 02537108193 تماس حاصل نمایید.
🔅مؤسسه فقه اقتصادی طیبات
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
✍️ پاسخ آیت الله العظمی مکارم به استفتاء درباره حکم سود وام اجاره مسکن
به گزارش خبرگزاری حوزه، در پی اعلام دولت برای پرداخت «وام اجاره مسکن» به مستأجرین، سؤالات و شبهاتی پیرامون این وام مطرح شده که حوزه نیوز استفتائی را به دفتر حضرت آیت الله مکارم شیرازی ارسال نموده که پاسخ آن بدین شرح است:
❓سؤال
سلام علیکم اخیرا دولت به دنبال افزایش اجاره بها در سطح کشور، «وام اجاره مسکن» را برای مستأجران مدنظر قرار داده و مقرر شده که مستأجر به صورت ماهانه، ۱۳ درصد سود این وام را به دولت پرداخت نموده و در پایان مدت اجاره نیز اصل وام را به دولت برگرداند. با توجه به اینکه این پول صرف رهن منزل شده و کسب و کاری با آن انجام نمی شود، آیا دریافت این سود از سوی دولت، ربا نیست؟ نظر شما را به اصل محتوای این وام که در مصاحبه ایرنا با آقای محمود محمودزاده، معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی انجام شده، جلب می نمایم: معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی با اعلام اینکه مستاجران واجد شرایط برای دریافت وام به ضامن نیازی ندارند، گفت: برای ضمانت، گواهی کسر از حقوق یا سهام عدالت و یا سفته کفایت میکند. هم چنین اگر خانواده ای یارانه خود را به عنوان ضامن قرار نداده باشند میتواند به عنوان ضامن دریافت این تسهیلات استفاده کند. محمودزاده گفت: از ۱۵ تا ۲۰ مرداد معرفی متقاضیان دریافت این تسهیلات به بانکها آغاز میشود. وی در خصوص اقساط وام ٥٠ میلیونی مستاجران تهران، گفت: ماهانه ۵۴۰ هزار تومان سود این تسهیلات توسط مستاجران به بانک پرداخت می شود. این وام ۵۰ میلیون تومانی معادل یک و نیم میلیون تومان اجاره ماهانه است و وقتی مستأجر فقط سود این وام را به بانک میپردازد، یک میلیون تومان به وی در اجاره بها کمک خواهد شد. این وام که برای مستاجران تهرانی ۵۰ میلیون تومان، برای مستاجران شهرهای بزرگ ۳۰ میلیون تومان و سایر شهرها ۱۵ میلیون تومان است با نرخ سود ۱۳ درصدی تعیین شده است، اقساط ماهیانه ندارد و مستاجران فقط سود ۱۳ درصدی را به صورت ماهیانه به بانک پرداخت می کنند، وام به حساب مالک واریز میشود و پس از پایان قرارداد، اصل مبلغ به بانک برگردانده میشود.
✍️ دفتر حضرت آیت الله مکارم شیرازی:
با اهداء سلام و تحیت؛
پاسخ: دریافت کارمزد بیش از چهار درصد ربا و حرام است.
http://eitaa.com/joinchat/415432704C8ae17cca99
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
✍️ پاسخ آیت الله العظمی وحید به استفتاء درباره سود وام اجاره مسکن: قرض به شرط بهره، ربا و حرام است
در پی اعلام دولت برای پرداخت «وام اجاره مسکن» به مستأجرین، سؤالات و شبهاتی پیرامون این وام مطرح شده که حوزه نیوز استفتائی را به دفتر آیت الله العظمی وحید خراسانی ارسال نموده و پاسخ آن را دریافت کرده است.
🔻پاسخ:
علیکم السلام
قرض به شرطِ بهره، ربا و حرام است و فرقی نمی کند چنین قرضی صرف کسب شود یا نشود.
متن کامل:👇
hawzahnews.com/news/911108
@HawzahNews | خبرگزاریحوزه
هدایت شده از موسسه فقه اقتصادی طیبات
نشست تخصصی پژوهشی
«بازار یابی شبکه ای»
موضوع شناسی، چالش های قانونی و فقهی
معاونت پژوهش حوزه علمیه امام کاظم علیه السلام با همکاری موسسه فقه اقتصادی طیبات برگزار می کند:
زمان برگزاری: 1399/5/15
ساعت: 10 الی 11:30
هزینه دوره: 50 هزار تومان
تعداد جلسات: 10 جلسه یک ساعت و نیم
جهت ثبت نام به آیدی pheekq@ مراجعه نمائید یادبا شماره تماس 02537108193 تماس حاصل نمایید.
🔅مؤسسه فقه اقتصادی طیبات
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐
#ارسالی_کاربران
تسهیلات ودیعه مسکن از زاویه دیگر
🏠 تسهیلات ودیعه مسکن چطور میتواند به ضرر مستاجران تمام شود؟
🏡 برخی کارشناسان اقتصادی نسبت به احتمال سوءاستفاده برخی دلالان یا موجران از تسهیلات ودیعه مسکن برای افزایش اجارهبها هشدار دادهاند و میگویند وام ودیعه مسکن در نهایت دست موجران را برای بالاتر بردن میزان رهن و اجاره باز خواهد گذاشت.
🏡این اتفاق البته در برهههای زمانی مختلف با افزایش رقم وام مسکن رخ داد و به همان نسبت، واسطهها و دلالان به قیمت ملک افزودند. ضمن اینکه تزریق منابع جدید به بازار، شرایط را برای سرازیر کردن منابع به سمت بازارهای ارز، طلا یا سکه نیز مهیا میکند.
🏡 در حال حاضر بازار اجاره مسکن در کشور تابع شرایط اقتصادی کشور است و در هر صورت، به دلیل وجود شرایط تورمی در کشور، امکان افزایش اجارهبها هم وجود دارد. از سوی دیگر هم ممکن است که افزایش قدرت اقتصادی مستاجر، تا حدودی موجر را به تکاپوی بهرهبرداری از این قدرت اقتصادی بیندازد که در نتیجه میتواند اثر ثانویه بر بازار اجاره مسکن داشته باشد.
#وام_ربوی
#نود_اقتصادی
#وام_ودیعه_مسکن
💥 عضو شورای فقهی بانک مرکزی:
🔹 وزارت راه، مسیر قانونی تایید شورای فقهی برای تسهیلات ودیعه را طی نکرده است.
🔸 حجتالاسلام و المسلمین غلامرضا مصباحی مقدم، عضو شورای فقهی بانک مرکزی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس پیرامون تعیین وضعیت شرعی پرداخت تسهیلات ودیعه اجاره که فرآیند ثبتنام آن از روز شنبه در دستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار گرفته است، گفت: نحوه پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن و تطابق آن با شرع، در شورای فقهی بانک مرکزی مورد بحث قرار نگرفته و این شورا نظر خود را اعلام نکرده است.
☀️ عضو شورای فقهی بانک مرکزی، ضمن اشاره به روند قانونی بررسی طرح ارائه تسهیلات در شورای فقهی بانک مرکزی، گفت: شورای فقهی بانک مرکزی، روز چهارشنبه هفته جاری در جلسهای فوق العاده نسبت به تعیین وضعیت تسهیلات ودیعه اجاره بحث خواهد کرد.
🔺مصباحی مقدم، در پاسخ به این سوال که آیا وزارت راه و شهرسازی بدون توجه به نظر شورای فقهی بانک مرکزی نسبت به اعطای تسهیلات ودیعه اجاره اقدام کرده است یا خیر، گفت: فعلا که همین طور است اما با توجه به اینکه این تسهیلات در مرحله ثبتنام قرار دارد و هنوز پرداختی به مردم انجام نشده، درصدد تهیه دستورالعمل تسهیلات با در نظر گرفتن نظر شورای فقهی هستیم.
⬅️ لینک خبر در خبرگزاری فارس نیوز 👇👇👇👇👇
https://www.farsnews.ir/news/13990506000548
🔅مؤسسه فقه اقتصادی طیبات
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐
📚 قرارداد مضاربه
💠 سؤال: شرکتی هست که با توجه به #قرارداد_مضاربه ای که می بندد مبلغی مشخص به صورت ماهیانه در قبال پولی که #سرمایه_گذاری می شود، #سود پرداخت می کند و در سود و ضرر #شریک است، آیا این نوع سرمایه گذاری مشکل شرعی دارد یا خیر؟
☑️ جواب: در قرارداد #مضاربه باید #سهم طرفین از سودهای به دست آمده از خرید و فروش، به صورت درصد تعیین شود ـ مثل پنجاه درصد یا هفتاد به سی درصد ـ بنا بر این تعیین مقدار معین از سود به صورت ماهیانه برای سرمایه گذار، صحیح نیست.
اما برای پرداخت مبلغ معین در هر ماه، به یکی از دو روش می توان عمل کرد:
اول: پس از تعیین درصد سهم هر طرف از سود، ماهانه مبلغی به عنوان #علی_الحساب به سرمایه گذار پرداخت شود و در پایان قرارداد بر اساس درصد تعیین شده در متن قرارداد، سهم هر یک از عامل و مالک، محاسبه یا مصالحه شود.
دوم: ضمن قرارداد مضاربه شرط شود که #عامل مقدار معینی پول به صورت ماهیانه به سرمایه گذار - به عنوان شرط نه به عنوان سود مضاربه - بپردازد که این شرط با توافق برای تقسیم سود مضاربه، ارتباطی ندارد و سودها باید بر اساس توافق اولیه محاسبه یا #مصالحه شود.
منبع: کانال احکام مقام معظم رهبری👇👇👇
https://eitaa.com/leader_ahkam/1683
#احكام_معاملات #احكام_مضاربه
🔅مؤسسه فقه اقتصادی طیبات
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐