💥سئوال شرعی کاربران💥
⁉️ سلام وقت بخیر بنده از یکی یه مقدار پول طلب دارم و ایشون فکر نمیکنم که داشته باشد پول رو به من برگرداند و اگر بهشون بگم امکان ناراحتی هست. الان یه مبلغ پولی دستم رسیده که مال ایشون هست و ایشون نمیداند مبلغ چقدر است ، آیا میتوانم مبلغ طلب خود را بدون اطلاع ایشون بردارم؟ چون اگر به او بگویم ممکنه کدورت پیش بیایید.
✳️پاسخ طیبات: صِرف اینکه احتمال می دهید اگر طلب خود را مطالبه کنیدناراحت می شود و یا احتمال می دهید که پرداخت نکند کافی نیست. و شما نمی توانید از مبلغ مزبور طلب خود را بردارید بلکه باید با اطلاع و رضایت وی باشد و یا اینکه مطالبه کنید و او با وجود تمکن مالی از پرداخت آن امتناع کند و یا بدون عذر در پرداخت آن کوتاهی نماید و راهى جز تقاص باقى نباشد در این صورت می توانید از اموال وی تقاص کنید. در این مورد پاسخ استفتاء از آیت الله خامنه ای را مطالعه فرمایید:👇👇
🔹سئوال: آيا برداشتن اموال فرد بدهکار بدون اطلاع و اجازه وى جايز است؟
🔸جواب: تقاص از طلبكار در صورتى مجاز است كه بدهكار، بدهى خود را انكار كند يا در پرداخت آن كوتاهى كند و براى رسيدن به حق راهى جز تقاص باقى نباشد؛ در غير اين صورت برداشتن مال از او بدون اذن و تصرف در آن جايز نيست.
🌐آدرس مطلب: https://farsi.khamenei.ir/treatise-content?id=157
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
🌐 Tyb.ir
18.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❇️ چگونگی استعلام چک از طریق پیامک
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
🌐 Tyb.ir
⭕ آیا معسر ملزم به پرداخت وجه التزام تسهیلات بانکی است؟
■ با توجه به اختلاف حادثه در رویه اجرای احکام با صدور حکم قطعی اعسار شخصی که محکوم به پرداخت اصل سود تسهیلات بانکی و وجه التزام تاخیر تادیه آن گردیده است، احتساب وجه التزام تاخیر تادیه توسط اجرای احکام از تاریخ صدور حکم اعسار وجاهتی دارد؟
■ با توجه به قانون عملیات بانکی بدون ربا از جمله تبصره 2 ذیل ماده 15 قانون مرقوم ( اصلاحی سال 1376) صراحتی بر جواز اخذ خسارت تاخیر تادیه قراردادی از تاریخ صدور حکم اعسار یا تقسیط وجود ندارد و با در نظر گرفتن ملاک ماده 522 قانون آیین دادرسی مدنی و اطلاق آن مطالبه و محاسبه خسارت تاخیر تادیه برای ایامی که ادعای مدیون وارد تشخیص گردیده ولو نسبت به تسهیلات بانکی وجاهت قانونی ندارد.
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
🌐 Tyb.ir
❇️معاملات فردایی ارز ممنوع شد
🔹براساس قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، معاملات فردایی دلار غیرقانونی و مصداق قاچاق ارز است.
🔹هرچند پیش از این نیز انجام معاملات فردایی توسط بانک مرکزی ممنوع اعلام شده بود اما در قانون جدید معاملات فردایی برای صرافیها و سایر اشخاص از مصادیق قاچاق ارز تلقی شده و مجازاتهای مختص به قاچاق ارز را در پی خواهد داشت.
📌معاملات فردایی چیست؟
🔹معاملات دلار فردایی توسط دلالان در سالهای اخیر از سوی کارشناسان و مسئولان بانک مرکزی در مقاطع مختلف به عنوان یکی از عوامل بر هم زننده ثبات بازار یاد شده است.
🔹دلار فردایی همانگونه که از نامش مشخص است، به دلاری گفته می شود که در همان روز معامله شده، اما تحویل آن فردا انجام میشود، البته فروشندگان دلار فردایی معمولا دلاری در اختیار ندارند و این معاملات تنها به صورت صوری انجام میشود و صرفا تفاوت قیمت آن به صورت ریالی تسویه میشود.
🔹فروشندگان دلار فردایی عمدتا دلالانی هستند که در خیابان منوچهری، فردوسی و سبزهمیدان فعالیت میکنند، البته برخی از این فروشندگان با کوچ به فضای مجازی، فعالیتهای خود را به صورت مجازی و در شبکههای اجتماعی نیز دنبال میکنند.
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
🌐 Tyb.ir
📌#اینفوگرافی| چه اقداماتی قاچاق ارز محسوب میشود؟
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
🌐 Tyb.ir
موسسه فقه اقتصادی طیبات
📌#اینفوگرافی| چه اقداماتی قاچاق ارز محسوب میشود؟ 🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات 👇👇👇👇👇👇 🆔 @tayebat_publ
⁉️ چه اقداماتی قاچاق ارز محسوب می شود؟
.
🔰ورود ارز به کشور با خروج ارز از کشور، بدون رعایت ضوابط مربوط که در حدود اختیارات قانونی توسط شورای پول و اعتبار تعیین میشود.
🔰هرگونه اقدام به خروج ارز از کشور بدون رعایت ضوابط مربوط که در حدود اختیارات قانونی توسط شورای پول و اعتبار تعیین میشود.
🔰انجام معامله ارزی در کشور، تحت هر عنوان نظیر خرید، فروش، حواله، معاوضه یا صلح، مگر آنکه حداقل یکی از طرفین معامله، صرافی مجاز، بانک یا مؤسسه مالی و اعتباری دارای مجوز از بانک مرکزی باشد. حکم این بند شامل مواردی است که در زمان انجام معامله، حداقل یکی از طرفین در کشور باشند.
🔰معاملاتی که با مجوز بانک مرکزی و در حدود ضوابط تعیین شده این بانک توسط اشخاصی نظیر واردکنندگان و صادرکنندگان و معاملهگران در بورسهای کالایی صورت میگیرد، از شمول این بند و بند «ت» این ماده خارج است.
🔰هرگونه معامله ارز توسط صرافی یا غیر آن که تحویل ارز و مابهازای آن به روز یا روزهای آینده موکول شده ولی منجر به تحویل ارز نمیشود یا از ابتدا قصد تحویل ارز وجود نداشته است و قصد طرفین تنها تسویه تفاوت قیمت ارز بوده است.
🔰انجام کارگزاری خدمات ارزی در داخل کشور برای اشخاص خارج از کشور، بدون داشتن مجوز انجام عملیات صرافی از بانک مرکزی.
تبصره- کارگزار، شخصی است که مابهازای ارز معامله شده را در کشور دریافت مینماید.
🔰عدم ثبت معاملات ارزی در سامانه ارزی یا ثبت ناقص یا خلاف واقع اطلاعات مربوط به معاملات مذکور در این سامانه توسط صرافی، بانک یا مؤسسه مالی اعتباری دارای مجوز از بانک مرکزی.
🔰عدم ارائه صورت حساب خرید معتبر با ارائه صورت حساب خرید خلاف واقع یا دارای اطلاعات ناقص به مشتری توسط صرافی، بانک یا موسسه مالی اعتباری دارای مجوز از بانک مرکزی.
🔰عرضه، حمل یا نگهداری ارز فاقد صورتحساب خرید معتبر یا فاقد مجوز ورود توسط اشخاصی غیر از صرافی، بانک یا موسسه مالی اعتباری دارای مجوز از بانک مرکزی. ورود ارز به کشور تا سقف تعیینی توسط بانک مرکزی از شمول این بند خارج است. مالکان ارز در خصوص ارزهایی که قبل از لازم الاجراء شدن این قانون در اختیار داشتهاند و مازاد بر میزان معافیت ارز قابل حمل و نگهداری اعلامی از سوی بانک مرکزی و فاقد صورتحساب معتبر است، مکلفند ظرف سه ماه نسبت به ثبت اطلاعات در سامانه اقدام کنند.
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
🌐 Tyb.ir
💢راهکار رهایی از قرض ربوی در وام بانکی
✔️استاد محمدتقی شهیدی:
🔹 آیا از روایاتی که میگوید مشتری هنگام خرید کالا از بایع باید مختار باشد و بایع نیز هنگام بیع باید مختار باشد، میتوان قاعده عامه استنباط کرد که بر اساس این قاعده عامه مثلا ریپو هم اشکال داشته باشید یا خیر؟
🔹 برای نمونه بنده امروز یک کالایی را به شما نقدا میفروشم شرط میکنم که یک سال دیگر نقدا به من بفروشید، بیع دوم ناشی است از لزوم وفاء به شرط طبعا نیست.
🔹 ما ادعایمان این است که از این روایات قاعده عامه استفاده نمیشود؛ بلکه محتمل است این روایات مفادش بیان و تاکید بر این باشد که انسان چیزی را که میفروشد اول خودش باید مالک بشود و بعد به مشتری بفروشد.
🔹 برای نمونه اگر شما پول میدهید به زید که برود ماشین بخرد و نسیه بردارد، اول باید ماشین را برای شما بخرد نقداً و بعد به خودش نسیه بفروشد نه اینکه برود اول ماشین را برای خودش بخرد که در حقیقت میشود قرض ربوی. پول را از شما گرفت برای خودش ماشین خرید اقساط آن پول را با مبلغ اضافی به شما بر میگرداند، این میشود قرض ربوی.
👈 ادامه مطلب: https://b2n.ir/t34078
منبع: کانال اجنهاد
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
🌐 Tyb.ir
15.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥پروفسور درخشان: ما اقتصاددانان در اندیشههای لیبرالیسم و سرمایهداری لیبرال زندانی شدهایم.
✅ ذهن یک مسلمان را چنان شکل میدهند که کافر شده است اما نماز هم میخواند.
✅ شیطان بر اساس علم عمل میکند.
✅ غرب و شرق، یعنی کسانی که ما را در چارچوب اندیشههای خود زندانی کردند.
✅ زندان را تحت عنوان آزادی به ما فروختند!
✅ مارکس یک نابغه نادان بود.
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
🌐 Tyb.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 توصیه پرفسور درخشان استاد تمام اقتصاد به مطالعه کتاب انسان 250 ساله
♾ لینک دانلود کتاب: yun.ir/5bx2ra
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
🌐 Tyb.ir
استخدام دختران جوان با حقوق ناچیز و بهره کشی از آنان حرام است
رفیعی استاد حوزه علمیه :
🔹عدهای از مغازه داران با استخدام دختران جوان در مغازههای خود به عنوان فروشندگان کالا و پرداخت حقوق ناچیز دست به استثمار این افراد میزنند در حالی که این اقدام کار حرام است و باعث میشود درآمد مغازهدار حرام شود.
🔹 بازار بیثبات است و دولت باید فکر جدی کند چرا که گرانی و بیثباتی بازار، مردم را خسته کرده است.
🔹عدهای گرانفروشی خود را توجیه میکنند و با گرانفروشی دارو … مال حرام کسب میکنند.
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
🌐 Tyb.ir
6.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💥دزدی فقط بالا رفتن از دیوار مردم نیست.
💢مصادیق دزدی مدرن!!
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
🌐 Tyb.ir
💢بانکها از هرگونه سرمایهگذاری در بازارهای ملک، ارز و طلا منع شدند
🔹وزارت اقتصاد، بانکها را از هرگونه سرمایهگذاری در بازارهای ارز، طلا، سکه، املاک و مستغلات ممنوع کرد.
🔹در این بسته همچنین تاکید شده که در راستای استفاده بهینه از منابع تخصیصی و به منظور مدیریت منابع و مصارف و هدایت منابع به سمت فعالیتهای سودآور و ارزش آفرین، موسسه اعتباری مکلف است با اجرای رویه های مناسب، به نحوی اقدام کند که در پایان هر سال، نسبت مانده تسهیلات اعطایی به مانده سپردهها (بعد از کسر سپرده قانونی)، حداقل ۸۰ درصد باشد./ایرنا
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
🌐 Tyb.ir