⚖ بخشنامه / تقسیـم " عدد شاخـص در زمـان تادیـه" بر " عدد شاخص در زمان سررسید (ماه) " ضرب در " مبلغ اصـل دین" برابر اسـت با مبلغ دین با احتساب خسارت تاخیر تادیه
📍 معاون قضایی کل دادگاههای تهران در بخشنامه ای به شماره ۱۱۸۰۰/۳۰ در تاریخ ۷ مهر ۱۴۰۳، فرمول صحیح محاسبه خسارت تاخیر تادیه را اعلام نمود.
🔹 در این بخشنامه آمده است :
«با توجه به اینکه بعضا ابهاماتی در خصوص نحوه محاسبه خسارت تاخیر تادیه از سوی همکاران محترم مطرح شده است و نظر به اینکه به موجب رای وحدت رویه شماره 850 دیوان عالی کشور بتاریخ 1403/05/16 که در خصوص مبحث مورد اشاره فصل الخطاب بوده است و در رای مذکور به صراحت و وضوح فرمول نحوه محاسبه بیان شده است و مقرر گردیده است که حاصل تقسیم عدد شاخص در زمان تادیه بر عدد شاخص در زمان سررسید (ماه) ضرب در مبلغ اصل دین شده و عدد به دست آمده مبلغ دین با احتساب خسارت تاخیر تادیه خواهد بود و نظریه مشورتی نیز در همین خصوص در مورخ 1403/06/10 در تایید همین موضوع بیان شده است و هر نحوه محاسبه دیگر با توجه به لازم الاجرا بودن رای وحدت رای خلاف قانون خواهد بود؛ لذا مراتب به اطلاع همکاران دادورز محترم اجرای احکام برسد تا وفق فرمول رای وحدت رویه خسارت تاخیر تادیه محاسبه صورت گرفته و اقدامات اجرائی انجام شود.»
https://eitaa.com/tazehaye_hoghooghi
❇️ رأی وحدت رویه شماره ۸۵۱ هیأت عمومی دیوان عالی کشور با موضوع مرجع صالح برای رسیدگی به دعاوی اشخاص به طرفیت بانک یا موسسه ادغام شده
مستفاد از ماده ۲۳ قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب ۱۳۷۹ این است که اگر بانکی دارای شعب متعدد در جاهای مختلف باشد، دعاوی ناشی از تعهدات هر شعبه با اشخاص خارج از بانک یا سهامداران، باید در دادگاه محلی که شعبه طرف معامله در حوزه قضایی آن قرار دارد، اقامه شود، لذا با ادغام بانک یا مؤسّسه مالی در بانک دیگر، شعب این بانک، قائممقام بانک یا مؤسّسه ادغام شده تلقی میشود و رسیدگی به دعاوی اشخاص در صلاحیّت دادگاه محل استقرار شعبه آن بانک است. بنابراین رأی شعبه هفدهم دیوان عالی کشور که با این نظر انطباق دارد با اکثریت آراء اعضای هیأت عمومی، صحیح و منطبق با موازین قانونی تشخیص داده میشود. این رأی طبق ماده ۴۷۱ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ با اصلاحات و الحاقات بعدی در موارد مشابه برای شعب دیوان عالی کشور، دادگاهها و سایر مراجع اعم از قضایی و غیر آن لازمالاتباع است.
https://eitaa.com/tazehaye_hoghooghi
❇️ رأی وحدت رویه شماره ۸۵۲ هیأت عمومی دیوان عالی کشور با موضوع جرم بودن رهن یا وثیقه گذاشتن ملک بعد از فروش آن با سند عادی
هرگاه شخصی مالی را با سند عادی به دیگری انتقال دهد و سپس با علم به اینکه مال متعلق به او نیست، بدون مجوّز قانونی آن را نزد بانک یا مرجع قضایی یا هر شخص دیگری در رهن یا وثیقه قرار دهد، رفتار مرتکب مشمول ماده دوّم قانون مجازات اشخاصی که مال غیر را به عوض مال خود معرفی مینمایند مصوّب ۱۳۰۸، تلقّی و به مجازات شروع به کلاهبرداری محکوم میشود. بنابراین رأی شعبه سیویکم دادگاه تجدیدنظر استان فارس تا حدّی که با این نظر انطباق دارد با اکثریت آراء اعضای هیأت عمومی، صحیح و منطبق با موازین قانونی تشخیص داده میشود. این رأی طبق ماده ۴۷۱ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ با اصلاحات و الحاقات بعدی در موارد مشابه برای شعب دیوان عالی کشور، دادگاهها و سایر مراجع اعم از قضایی و غیر آن لازمالاتباع است.
https://eitaa.com/tazehaye_hoghooghi
✴️ رای وحدت رویه دیوان عالی کشور درباره محل وقوع جرم کلاهبرداری غیرمرتبط با رایانه
🔸در جلسه دیروز (۱۷ مهر) هیات عمومی دیوان عالی کشور یک رای وحدت رویه درباره محل وقوع جرم کلاهبرداری غیر مرتبط با رایانه و مرجع صالح برای رسیدگی به این جرم صادر شد.
🔸بر این اساس، دادگاه محلی که واریز وجه از ناحیه شاکی در حوزه آن واقع شده، صالح به رسیدگی است.
https://eitaa.com/tazehaye_hoghooghi
🔴رای وحدت رویه جدید صادر شد
🔸بر اساس رأی وحدت رویهای که در ۱۷ مهر ۱۴۰۳ توسط هیأت عمومی دیوان عالی کشور صادر شد، محل وقوع جرم کلاهبرداری غیر مرتبط با رایانه و دادگاه صالح برای رسیدگی به آن، محلی است که شاکی وجه را به حساب متهم یا شخص مورد نظر واریز کرده است. این رأی در پرونده وحدت رویه ۵/۱۴۰۳ مطرح شد که در آن دو شعبه دیوان عالی کشور آرای متفاوتی صادر کرده بودند.
🔸شعبه ۹ دیوان عالی کشور معتقد بود که محل واریز وجه توسط شاکی تعیینکننده محل وقوع جرم و دادگاه صالح است، در حالی که شعبه ۵۲ دیوان عالی کشور نظری متفاوت ارائه داده بود. در نهایت، در جلسه هیأت عمومی دیوان عالی کشور، اکثریت ۱۱۷ نفر از قضات با نظر شعبه ۹ موافقت کردند و آن را تایید نمودند، در حالی که اقلیتی متشکل از ۱۰ نفر، رأی شعبه ۵۲ را صحیح دانستند.
🔸این رأی وحدت رویه به دلیل تفسیر یکسان از قوانین کیفری و جلوگیری از اختلاف نظر در پروندههای مشابه، از زمان انتشار در روزنامه رسمی به عنوان مبنای قانونی در محاکم قضایی کشور مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
خلاصه :
دادگاه محل واریز وجه از سوی شاکی صلاحیت دارد.
✴️ لیست عناوین کیفری در صلاحیت دادگاه صلح
🔸براساس لیست منتشر شده از عناوین کیفری در صلاحیت دادگاه صلح، بیش از ۴۰۰ عنوان کیفری در صلاحیت دادگاه های صلح قرار گرفته است.
🔸برخی از عناوین این لیست عبارتند از:
تخلف سردفتر از اجرای مقررات قانون مالیاتهای مستقیم
اخلال در نظم دادگاه
توهین به وکیل دادگستری
انتشار مذاکرات غیر علنی مجلس شورای اسلامی و محاکم غیر علنی دادگستری و تحقیقات مراجع قضایی بدون مجوز قانونی به وسیله مطبوعات
مشاهده مشروح لیست:
https://www.ekhtebar.ir/?p=102886
عناوین-کیفری-در-صلاحیت-دادگاه-صلح.pdf
301K
📄 لیست عناوین کیفری در صلاحیت دادگاه صلح
🔸براساس لیست منتشر شده از عناوین کیفری در صلاحیت دادگاه صلح، بیش از ۴۰۰ عنوان کیفری در صلاحیت دادگاه های صلح قرار گرفته است.
اطلاعیه پدافند هوایی در پی اقدامات رژیم صهیونیستی
قرارگاه پدافند هوایی حضرت خاتم الانبیا(ص) اطلاعیهای درباره اقدامات بامداد امروز رژیم صهیونیستی صادر کرد.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری فارس، قرارگاه پدافند هوایی حضرت خاتم الانبیا(ص) طی اطلاعیهای اعلام کرد: قرارگاه پدافند هوایی کشور به استحضار ملت شریف ایران میرساند با وجود هشدارهای قبلی مسئولین جمهوری اسلامی به رژیم جنایتکار و غیرقانونی صهیونیستی مبنی بر پرهیز از هرگونه اقدام ماجراجویانه، این رژیم جعلی بامداد امروز در اقدامی تنشزا نقاطی از مراکز نظامی در استانهای تهران خوزستان و ایلام را مورد هجوم قرار داده که ضمن رهگیری و مقابله موفق توسط سامانه یکپارچه پدافند هوایی کشور با این اقدام تجاوزکارانه آسیبهای محدودی به برخی از نقاط وارد شده که این ابعاد در دست بررسی است. در این راستا ضمن دعوت از مردم به حفظ همبستگی و آرامش درخواست میشود اخبار مربوط به این حوادث را از طریق رسانه ملی دنبال نمایند و به شایعات رسانههای دشمن توجه ننمایند گفتنی است، حوالی ساعت ۲ و ۱۵ دقیقه بامداد روز شنبه پنجم آبانماه چند صدای شبیه صدای انفجار بویژه در غرب تهران شنیده شد.حدود ساعت پنج صبح نیز در مناطق شرق و مرکزی تهران صدای شلیک پدافند هوایی شنیده شد که در پی آن روابطعمومی پدافند هوایی تهران اعلام کرد: صدای شنیده شده در اطراف تهران مربوط به واکنش پدافند هوایی استان تهران در سهنقطه در خارج از تهران بوده است.
✍🏻 نظریه مشورتی ادارهکل حقوقی قوه قضاییه درخصوص جلسات رسیدگی برخط (آنلاین)
مرجع رسیدگیکننده مکلف به اجابت درخواست اصحاب دعوا یا وکلای آنان در تشکیل جلسه رسیدگی به نحو مجازی نمیباشد. در فرض فراهم بودن امکانات و زیرساختهای لازم برای برگزاری جلسه رسیدگی از طریق سامانههای ارتباط الکترونیکی و موافقت دادگاه با این امر، منعی در تشکیل جلسه با حضور برخی اصحاب دعوا یا وکیل آنها به نحو حضوری و حضور برخی دیگر به نحو مجازی و از طریق سامانههای یادشده نمیباشد و تشکیل جلسه رسیدگی از طریق این سامانهها، الزاماً به این معنی نیست که اصحاب دعوا همگی به نحو مجازی در جلسه شرکت کنند.
Calendar1404.pdf
735.6K
در سامانه سمپ، تقویم سال ۱۴۰۴، جهت استفاده کاربران در دفتر اوقات، اعمال گردید.
#دفتر_اوقات_شعبه
#سمپ
https://eitaa.com/tazehaye_hoghooghi
🌸مــیــلاد بــا سـعــادت
💫صدف دریای ایثار و عصمت
🌸پرورش یافته دامان ولایت
💫محبوب مصطفی(ص)
🌸و نور دیده مرتضی(ع)
💫سکاندار کربلا🕌
🌸وعطرخوش زهرا(س)
💫و الگوی عفاف و پاکی
🌸حضرت زینب(س)
مبارکــــــــَ بـــاد
🌺فرارسیدن ولادت باسعادت عقیله بنی هاشم حضرت زینب کبری سلام الله علیها مبارک.