14.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✨درمان افتادگی ناف
🎥با ماساژ و اعمال یداوی میتوانید در منزل افتادگی ناف را درمان کنید.
نشردهید...
🍃
🌸🍃
مجله خبری طب برای همه
گلچین مباحث کاربردی طب به زبان ساده
@teb_asan
✨قبل از خواب کف پای خود را ماساژ دهید
👈ماساژ کف پا قبل از خواب باعث بهبود جریان خون و پیشگیری از بالا رفتن فشار خون میشود!
نشردهید...
🍃
🌸🍃
مجله خبری طب برای همه
گلچین مباحث کاربردی طب به زبان ساده
@teb_asan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔵 کلیپ جالب از حرکت تارهای صوتی هنگام خندیدن
مجله خبری طب برای همه
گلچین مباحث کاربردی طب به زبان ساده
@teb_asan
9.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✨معجزهی بارهنگ
در درمان دردهای معده ، گوارش ، چاقی و لاغری و ...
مجله خبری طب برای همه
گلچین مباحث کاربردی طب به زبان ساده
@teb_asan
🔖آشنایی با ۱۰ دوست کبد
مجله خبری طب برای همه
گلچین مباحث کاربردی طب به زبان ساده
@teb_asan
19.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سه دقیقه با #مهدوی_ارفع :
تاثیر طعام بر معضلات اخلاقی
✅ بداخلاقی ها برطرف می شود ،اگر 👈
#نمک، #شکر، #روغن و #نان
خود را اصلاح کنید.
👈حتما ببینید
✅ نکاتی از #طب_اسلامی
مجله خبری طب برای همه
گلچین مباحث کاربردی طب به زبان ساده
@teb_asan
#یبوست (بخش اول)
✍یبوست برای بدن به مانند یک بحران دفع زباله است. بدن از راه های مختلفی اقدام به بیرون ریختن مواد زاید از درون خود می کند. ساده ترین این راه ها، دفع مدفوع و ادرار، تعریق، تنفّس و … هستند. در این بین، دفع مدفوع از راه روده معمولاً عهده دار دفع خطرناک ترین موادّ زاید از بدن است. موادّ دفعی #روده ها معمولاً به قدری خطرناک هستند که منجر به #بیماریهای_خطرناک دیگری میشوند حالا فکرش را بکنید که این مواد؛ با این درجه از سمّیت به جای آن که از بدن بیرون بروند، در بدن باقی بمانند و از طریق سیستم #بازجذب قوی روده، مجدّداً به داخل بدن برگردند. طبیعی است که در این حالت، بدن دربه در به دنبال راهی می گردد که هر طور شده این مواد را بیرون بریزد.با توجّه به اشکال موجود در راه اصلی(یعنی روده)، گاهی این مواد از طریق #پوست شروع به دفع می کنند که حاصل آن بروز انواع بیماری های پوستی مثل #اگزما و #کهیر است. اگر بدن راه ریه را انتخاب کند، می توان شاهد بروز آسم، برونشیت، تنگی نفس و مانند آنها بود. به همین ترتیب، بدن هر راهی که برای دفع این مواد انتخاب کند، منجر به بروز بیماری جدیدی خواهد شد.
اگر به هر دلیل این راه های غیرعادی دفع هم برای بدن قابل استفاده نباشند؛ این مواد در مناطق مختلف بدن رسوب می کنند و انواع بیماری ها را به وجود می آورند که اقسام #تومورهای_خوش خیم و بدخیم یکی از آنها میباشند.
مجله خبری طب برای همه
گلچین مباحث کاربردی طب به زبان ساده
@teb_asan
#یبوست (بخش دوم)
✍هر قدر مدفوع در راست روده بیشتر باقی بماند و متعفن شود احتمال ابتلا به بیماری های مهلک بیشتر می شود. تا کنون مشخص شده که حدود 300 تا 400 نوع میکروب هنگام دفع مدفوع از بدن خارج می شوند.
←نکته مهمی که وجود دارد اینست که وجود مدفوع در روده ی بزرگ به مدت طولانی به میکروب ها این فرصت را می دهد که به تجزیه مواد موجود درآن بپردازند و از جمله چیزهایی که در این عمل به وجود می آید مقداری ماده ی سمی و بد بو است.
←این مواد سمی از طریق خون جذب بدن می شوند و به سایر اعضای بدن می رسند به طوری که باعث مسمومیت تدریجی می شوند. به علاوه، وجود مدفوع در انتهای روده بزرگ ، سبب تحریک اعصاب این محل و در نتیجه ایجاد سردرد ، رنگ پریدگی ، بی حالی ، خستگی و عوارضی از این قبیل می شود.
←یبوست زمینه ساز بیماری های مختلف مانند : سرطان معده و رحم، سینه، و روده بزرگ و مجاری ادرار، آپاندیسیت، ورم پستان، التهاب لوزالمعده، دردهای عصبی، خستگی، ضعف جسمی، ضعف قوای روحی و فکری، سوء هاضمه، تلخی بوی بد دهان، کم کاری کبد، شقاق مقعد، تپش قلب، درد مفاصل، بی حوصلگی، عصبانیت، ایجاد سنگ، درد کلیه، انواع بواسیر، حالت تهوع، گاز شکم، بی خوابی و... می باشد.
مجله خبری طب برای همه
گلچین مباحث کاربردی طب به زبان ساده
@teb_asan
#یبوست (بخش سوم)
✍علل ایجاد یبوست
❶←مشکلات تغذیه اصلی ترین دلیل ایجاد یبوست است: درهم خوری، برهم خوری، ریزه خواری، پرخوری، خوردن آب قبل و بعد و همراه غذا، خوب نجوییدن غذا، خوردن غذاهای سنگـ🍕ــین و فاسدالکیموس، مصرف غذاهای سرد مثل: گوشت گـ🥩ـاو /قند و شکر سفید / شـ🍩ــیرینی های کارخانه ای/ خوراکیهای دارای مواد نگـ🥫ــهدارنده/ ژلاتین ها /پالـ🧈ــم/ ساندویـ🌭ــچ و فست فود/مواد تراریخـ🍟ــته و...
❷←مصرف کم فیبر و میوه جات
❸←بی تحرّکی
❹←خودداری از دفع به موقع مدفوع
❺←مصرف مداوم و خودسرانه داروهای مسهل مثل: سیلاکس، برگ سنا، فلوس و...
❻←سستی و ضعف عضلات شکم
❼←خشکی بیش از حد مزاج و بیماریهای کبدی
❽←سردی بیش از حد مزاج و بیماریهای کلیوی
❾←مصرف برخی از داروهای شیمیایی از جمله: برخی داروهای ضد فشارخون بالا؛ بعضی داروهای پایین آورنده چربی خون؛ داروهای کدئین دار؛ برخی داروهای مسکّن؛ آنتی اسیدها(داروهای ضد اسید معده)؛ برخی داروهای درمان کننده پارکینسون؛ داروهای ضدّ گرفتگی عضله؛ داروهای ضدّ افسردگی؛ مکمّل های آهن؛ مکمّل های کلسیم؛ آنتی هیستامین ها؛ داروهای ادرار آور؛ داروهای ضدّ تشنّج و ….
❿←برخی بیماری هایی که می توانند عامل ایجاد یبوست باشند: کمکاری تیروئید و برخی دیگر از غدد داخلی، مرض قند، تومورهای روده و مقعد؛ زیادی کلسیم در بدن؛ سل؛ بیماری ام.اس.؛ پارکینسون؛ آسیب های نخاعی؛ بیماریهای عضلانی مثل دیستروفی عضلانی؛ بیماری روده تحریکپذیر یا روده عصبی؛ بیماریهای مرتبط به عضلات لگن؛ افسردگی.
و . . .
مجله خبری طب برای همه
گلچین مباحث کاربردی طب به زبان ساده
@teb_asan
#یبوست (بخش چهارم)
✍برای پیشگیری و رفع یبوست مهمترین اقدام، اصلاح سبک زندگی، عادات غذایی و شیوه غذاخوردن است.
🔖که در اینجا اشاره مختصری به آنها میکنیم:
1⃣ تحرک: چنانچه انسان فعالیت بدنی، نرمش و ورزش روزانه و مرتب داشته باشد به ویژه اینکه ماهیچههای شکم را منقبض و به کار وادارد، مزاج نرم و خود به خود به طور طبیعی کار میکند و نیازی به مسهل و ملین پیدا نمیشود، چون عادت کردن به مسهلها سبب تنبلی روده و عادت آنها به عامل محرک داروئی میشود.
🚴♂بنابراین باید از خستگی بدنی و فکری و توقف در یکجا خودداری نمود و حتیالمقدور از هوای آزاد و ورزشهای ملایم مانند دوچرخهسواری که موجب تقویت عضلات شکم میشوند بهشرطیکه از حد اعتدال خارج نگردد بهره جست.
2⃣ توجه به استراحت بدن و خواب کافی ضروری است.
3⃣ روزی ۱ الی ۲ بار در ساعات معین عمل تخلیه صورت گیرد؛ بعد از صرف غذا موجی از معده به طرف روده بزرگ میرود که اصطلاحاً به رفلکس "گاستروکولیک" معروف است. اگر بلافاصله بعد از صرف غذا اقدام به اجابت مزاج شود این موج میتواند به عمل دفع کمک موثری نماید.
4⃣ تا قبل از احساس گرسنگی نباید غذایی خورد و هنوز کاملاً سیر نشده باید دست از خوراک کشید. چرا که برهم خوری و زیاده از حد غذا خوردن، معده را تضعیف کرده و هضم، جذب و دفع را دچار اختلال میکند.
5⃣ مزه مزه کردن کمی نمک، قبل و بعد از غذا به پاکسازی بدن و جلوگیری از یبوست کمک مینماید.
مجله خبری طب برای همه
گلچین مباحث کاربردی طب به زبان ساده
@teb_asan
#یبوست (بخش پنجم)
6⃣ غذا باید به خوبی جویده شود تا کاملاً با بزاق دهان آغشته شود. خوب نجویدن غذا و هضم ناقص آن باعث تنبلی روده و تخمیر غذا در دستگاه گوارش شده که تولید گازهای بدبویی میکند که جذب خون شده و حتی باعث بوی بد دهان نیز میشود.
7⃣ مصرف غذا با آرامش و آهسته صورت گیرد چرا که تند غذا خوردن باعث بلع هوا به داخل دستگاه گوارش شده و موجبات نفخ را فراهم میآورد.
8⃣ مصرف مایعات به همراه غذا یا بلافاصله بعد از غذا باعث مشکلات گوارشی می شود. آنزیمهای هضمکننده پروتئین در محیط بسیار رقیق نمیتوانند عمل کنند، پروتئین نیمه هضم شده و نیمه جویده و به زور مایعات بلعیده شده در شکم نفخ و گاز تولید میکند و ایجاد یبوست می کند.
9⃣ برای جلوگیری از یبوست باید از مصرف بعضی خوراکیها پرهیز نمود. مثل گوشتهای مانده و نمکسود، ماهیهای شور، شیرینیجات مصنوعی، قهوه، شکلات، کاکائو، چای پررنگ، آب یخ، خوراکیهای ترش و قابض، فست فودها و غذاهای آماده و کارخانهای و ...
🔟 خوردن صبحانه و ترک ناهار(یا ناهار بسیار کم و سبک) باعث سلامت دستگاه گوارش می شود.و همچنین فاصله انداختن بین خوردن و خوابیدن خصوصأ در وعده شام.
و . . .
مجله خبری طب برای همه
گلچین مباحث کاربردی طب به زبان ساده
@teb_asan
#یبوست (بخش ششم)
🍵گفتیم که درمان یبوست فقط با استفاده از ملیّنات و مسهلات نیست؛ مصرف زیاد مُسهل رودهها رو دچار تنبلی میکنه و تاثیری تو حرکات دودی رودهها نداره.
🍲اصلاح تغذیه در وهلهی اول و رعایت پرهیزات، و در کنار اون استفاده از ملیّنات(انجیر خشک خیس خورده، برگه زردآلو خیس خورده، آلو بخارا خیس خورده، تخم شربتی، خاکشیر و...)، مصرف روغن زیتون، و حتما باید از اعمال یداوی و فیزیکی هم برای تقویت حرکات روده کمک بگیریم.
←به عنوان مثال در طول روز و قبل از خواب ماساژ ناحیهی شکمی در جهت حرکات روده (ساعتگرد) به مدت ۱۰ دقیقه با روغن زیتون یا بادام شیرین توصیه میشه.
👈در پایان، یادمون باشه که بدن انسان بصورت پیوسته کار میکنه، مثل دستگاههای یه کارخونه کار میکنه، که اگه یه چرخ دنده کوچیک توی یه دستگاه خراب بشه و یا از کار بیفته، رو کل سیستم و دستگاه های کارخونه تاثیر منفی میزاره و چه بسا همه رو از کار بندازه.
مجله خبری طب برای همه
گلچین مباحث کاربردی طب به زبان ساده
@teb_asan