🍃🌸🍂🍃🌸🍂🍃🌸🍂🍃🌸🍂
🍃قال الامام الصادق (ع):
🍃نِعمَ الدُهنُ البان
🌸ترجمه:
🍂امام صادق (ع) می فرمایند:روغن بان چه خوب روغنی است.
✅منبع حدیث:اصول کافی جلد۶ صفحه ی ۵۲۳حدیث ۱
🍂🍃🍂🍃🍂🍃
🍃مُحَمَّدُ بْنُ يَحْيَى عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ عِيسَى عَنْ عَلِيِّ بْنِ اَلْحَكَمِ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ اَلْفَيْضِ قَالَ: ذُكِرَتْ عِنْدَ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ اَلْأَدْهَانُ فَذُكِرَ اَلْبَنَفْسَجُ وَ فَضْلُهُ فَقَالَ نِعْمَ اَلدُّهْنُ اَلْبَنَفْسَجُ اِدَّهِنُوا بِهِ فَإِنَّ فَضْلَهُ عَلَى اَلْأَدْهَانِ كَفَضْلِنَا عَلَى اَلنَّاسِ وَ اَلْبَانُ دُهْنُ ذَكَرٍ نِعْمَ اَلدُّهْنُ اَلْبَانُ وَ إِنَّهُ لَيُعْجِبُنِي اَلْخَلُوقُ .
🍃ترجمه:
🍂نزد امام صادق از روغنها یاد شد و روغن بنفشه ذکر شد و برتری آن ذکر شد حضرت فرمودند روغن بنفشه چه خوب روغنی است روغنمالی کنید با آن زیرا برتری آن بر دیگر روغنها مانند برتری ما بر مردم است و روغن بان روغن نر است خوب روغنی است با آن روعنمالی کنید و از خلوق(نوعی عطر ) خوشم می آید .
✅منبع حدیث:طب الائمه جلد۱ صفحه ۹۳
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃
یکی از یاران نقل می کند شخصی شکایت کرد از تَرَکهایی که در دست و پا ایجاد شده بود حضرت فرمودند پنبه بگیر روغن بان بر آن بریز وبر ناف خود بگزار(یا بر نشیمنگاه خود بگذار(به دلیل تجمع زیاد عروق جاذب و کشنده قابلیت جذب بالایی دارد)).شخص تعجب کرد وگفت یعنی روعن بان(فَسدَق هندی)رابرای و مقعد خود قراردهم حصرت فرمودند بله.مدتی گذشت وان شخص راملاقات کردم نقل کرد که یک بار بیشتر چنین نکردم وآن آزار و اذیت ازمن زائل شد.
✅الکافی جلد۶ صفحه ۵۲۳ حدیث۳
#روغنمالی
#روغن بنفشه
#روغن بان
👇
@teb_islami_najafabad
با گیاه درخت بان بیشتر آشنا شوید
بان با نام های دیگر شوع، بن، حب البان، شجرة البان هم نیز خوانده می شود. گیاهی است کوچک که بلندی آن حدود درخت گز است. برگ های آن مرکب، دو یا سه بار شانه ای و دارای برگچه های سبز، کوچک، بیضی، نوک تیز و پهن می باشد که در روی محور فرعی برگ به طور متقابل قرار دارند و در هر محور فرعی سه تا شش جفت برگچه با یک برگچه ی انتهایی دیده می شود. گل های آن سفید، زرد یا قرمز می باشد. میوه اش غلافی باریک و دراز به طول چهل و پنج سانتی متر و دانه ها در داخل آن قرار دارند، دانه ی آن در ابعاد نخود یا کمی بزرگ تر و بالدار است. این درخت در آسیای جنوبی و جنوب شرقی و در جزیره ی عرب می روید و به طور کلی از گیاهان بومی هند است که در دیگر نواحی هم کاشته شده است .
میوه ی بان :
طبیعتی گرم و خشک دارد، باز کننده ی انسداد مجاری عروق و طحال و مسهل بلغم خام است، برای تسکین درد مفاصل و درمان بیماری های کزاز و فلج مفید می باشد، برای ناراحتی های آمیزشی هم مصرف می شود. اگر همراه با سرکه خورده شود برای طحال نافع است. ضماد آن برای تحلیل ورم ها، رفع تشنج، درد مفاصل و کبد، طحال، خارش و جرب مفید است. اگر به صورت فتیله آن را در داخل بینی قرار دهید، خونریزی بینی را بند می آورد. گل بان محرک است و برای تقویت نیروی جنسی مفید می باشد. تذکرات : میوه این گیاه قی آور است، مضر کبد و معده می باشد و مصلح آن رازیانه است.
روغن بان :
خوردن آن همراه با آب سرد برای پاک کردن کبد و طحال نافع است. اگر پنج گرم از آن را همراه با عسل بخورید قی آور و مسهل است.
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃
@teb_islami_najafabad
در احادیث و روایات فراوانی که از معصومین علیهم السلام رسیده، بر نقش و تاثیر حجامت تاکید شده و معصومین علیهم السلام خود به آن عمل کرده اند و این به معنای مفید بودن این عمل و موثر بودن آن در دفع بیماری و تقویت سیستم دفاعی و ایمنی بدن است . در این بخش به معرفی روایات حجامت از منابع مختلف میپردازیم. چرا که حجامت یک روش پیشگیرانه و درمان کننده ای است که از انبیا و پیشوایان دینی در زمینه علمی که خداوند منان به آنها نسیب فرموده بیان شده است.
پس همراه ما باشید:
👇👇👇👇👇👇👇👇👇
@teb_islami_najafabad
❇️روایات حجامت از زبان پیامبر اکرم (ص)
از مهمترین روایات حجامت حدیثی از رسول اکرم (ص) در حدیث شب معراج است که می فرمایند :
✅️وقتی به آسمان هفتم صعود کردم هیچ ملکی از من گذر نکرد مگر این که گفت : ای محمد حجامت کن و امتت را به حجامت امر بفرما.
بحار ج ۶۲ ص ۳۰۰ باب ۸۹
❇️پیامبر اکرم در روایتی در نهج الفصاحه آمده پنج چیز را از سنتهای پیامبران الهی معرفی کرده اند که عبارتند از :
” خمْسٌ مِنْ سُنَنِ الْمُرْسَلینَ: اَلْحَیاءُ وَ الْحِلْمُ وَ الْحِجامَهُ وَ السِّواکُ وَ التَّعَطُّرُ“
✅️پنج چیز از سنتهای پیغمبران است: حیا، حلم، حجامت، مسواک و عطر زدن.
نهج الفصاحه ص۴۶۲ ، ح ۱۴۶۳
❇️روایات حجامت از قول امام علی (ع):
✅️به درستی که حجامت بدن را سالم و عقل را نیرومند می گرداند.
بحار ج ۶۲ ص ۱۱۴ و ج ۱۰ ص ۸۹
❇️روایات حجامت از قول امام رضا (ع):
✅️رسول خدا فرمودند: اگر در چیزی شفا وجود داشته باشد پس در تیغ حجّام است یا در شربتی از عسل.
وسائل ج۱۷ص ۵۴۱-
عِدَّهٌ مِنْ أَصْحَابِنَا عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنِ ابْنِ فَضَّالٍ عَنْ أَبِی جَمِیلَهَ قَالَ قَالَ لِی أَبُو عَبْدِ اللَّهِ ع نَزَلَ جَبْرَئِیلُ ع عَلَى رَسُولِ اللَّهِ ص بِالسِّوَاکِ وَ الْخِلَالِ وَ الْحِجَامَهِ ؛
❇️حضرت صادق علیه السلام می فرماید : جبرئیل با دستور مسواک و خلال کردن و حجامت بر پیامبر –ص- نازل شد .
الکافی ۶ ۳۷۶ باب الخلال ….. ص : ۳۷۶
قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص الدَّاءُ ثَلَاثَهٌ وَ الدَّوَاءُ ثَلَاثَهٌ فَأَمَّا الدَّاءُ فَالدَّمُ وَ الْمِرَّهُ وَ الْبَلْغَمُ فَدَوَاءُ الدَّمِ الْحِجَامَهُ وَ دَوَاءُ الْبَلْغَمِ الْحَمَّامُ وَ دَوَاءُ الْمِرَّهِ الْمَشِیُّ
✅️درد و بیماری سه تا است و دارو نیز سه تا است : درد و بیماری خون و صفرا و بلغم است و داروی خون حجامت و داروی بلغم حمام و داروی صفرا راه رفتن است .
منلایحضرهالفقیه ۱ ۱۲۶ باب غسل یوم الجمعه و دخول الحمام
....
@teb_islami_najafabad
#حجامت عمل طبی است که از دیرباز در ایران رایج بوده و طبقات مختلف جامعه از آن بهره میبرده اند. در حدود ۳۳۰۰ سال قبل از میلاد مسیح حجامت انجام میشده.
🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷
در اسلام نیز حجامت در شب معراج به صورت کامل به پیامبر (صلیاللهعلیه) عطاشد و چون با معنویات همراه است لذا دعایی در هنگام حجامت توصیه شده که میتواند جسم و روح را سالم کند.
و #دعای_حجامت بر این قرار است👆👆👆👆👆
@teb_islami_najafabad
تاریخچه #حجامت:
در ایران تا سال ۱۳۴۴ حجامت رواج داشت تا اینکه قانون منع حجامت توسط استعمارگران وضع گردید.
در سال ۱۳۶۴ جمعی از پزشکان به منظور احیاء فرهنگ طب اسلامی گردهم آمدند و حجامت مطرح و مورد توجه قرار گرفت و در سال ۱۳۶۹ در قالب موسسه حجامت به ثبت رسید و در سال ۱۳۸۲ به وسیله ی وزارت بهداشت به رسمیت شناخته شد.
بطور کلی حجامت در لغت به معنای حجم دادن است.
ادامه دارد.....
✅️@teb_islami_najafabad
🔸🔸🔸 حجامت 🔸🔸🔸
✳️ تاریخچه حجامت:
قدیمی ترین سند موجود برای حجامت به ۳۳۰۰ سال قبل برمیگردد.
بقراط و جالینوس در زمینه حجامت کتاب دارند.
در تلمود یهود هم از حجامت صحبت شده است.
جالینوس : در جاییکه طبیعت دردی را حادث مینماید در آنجا مواد مضری انباشته میشود، چنانچه بدن قادر به دفع این مواد زائد نباشد وظیفه پزشک است که آن نقطه را باز کند و به کمک بیمار بشتابد.
✳️ بطور کلی سه نوع حجامت داریم :
۱. حجامت پیشگیری
۲. حجامت درمانی
۳.حجامت ضروری( اورژانسی)
حجامت های پیشگیری اگر در زمان و شرایط مناسب انجام شود ،نقش بسزایی در سلامتی و پیشگیری از بسیاری بیماری های ساده و صعب العلاج دارد.
✳️ حجامت های پیشگیری به دو دسته کلی حجامت بهاره و حجامت پاییزه تقسیم میشوند.
حجامت بهاره هرسال بسته به مزاج آن سال از زمان رویش سبزه ها تا حزیران میتواند انجام شود.( حجامت حزیران را عید حجامت نیز نامیده اند.)
با شروع بهار خون در بدن شروع به جوشش میکند و اخلاط و سمومی که در طول زمستان در عمق بدن جمع شده است را به نرم کرده و به سطح بدن می آورد.
با حجامت بهاره این سموم و اضافه ی خلط دم ( خون) خارج شده و از بسیاری سکته های ناشی از افزایش دم پیشگیری میشود.
و همچنین موجب تحریک بدن به خونسازی میشود.
#نکته_های_استاد
#حکیم_معینی
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
https://eitaa.com/joinchat/1049296979Ca0335b6e6c
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
https://eitaa.com/joinchat/617742419Cb3c9168134
ادامه دارد...
✳️ حجامت پاییزه:
حجامت پیشگیرانه ی نوع دوم حجامت پاییزه است.
این حجامت نیز بسته به مزاج سال ممکن است از لحاظ زمانی کمی متغیر باشد در فاصله ی زمانی مهرماه تا اواسط آبان ماه میتوان این حجامت را انجام داد.( لازم به ذکر است ممکن است حتی این بازه از شهریور شروع یا حتی تا اواخر آبان بسته به مزاج سال ونظر طبیب متغیر باشد.)
حجامت پاییزه با خروج سودای اضافه ی تن از بروز مشکلاتی مانند انواع سکته های پاییزه ، سرطان ، انواع خارش ها ، حساسیت ها و... جلوگیری میکند.
✳️ در روایت از امام حسن عسکری علیه السلام داریم:
پس از حجامت انار شیرین بخور که خون را فرو می نشاند و خون را در درون تصفیه میکند.
با توجه به این حدیث و فصل رسیدن انار که پاییز است ، بهتر است پس از انجام حجامت پاییزه انار شیرین را به آرامی مکید تا خون را در درون صاف و تصفیه کند.
از عبارت خون را در درون صاف میکند معانی بسیاری میتوان استنباط کرد که در این مقال نمیگنجد.
🌷شاد و تندرست باشید.🌷
#نکته_های_استاد
#حکیم_معینی
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
https://eitaa.com/joinchat/617742419Cb3c9168134
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
https://eitaa.com/joinchat/1049296979Ca0335b6e6c
#آداب_حجامت
این تصویر شامل مواردی است که قبل از #حجامت باید رعایت شود.
#نکته_های_استاد #حکیم_معینی
✅️@teb_islami_najafabad
#آداب_حجامت
این تصویر شامل مواردی است که حین #حجامت باید رعایت شود.
#نکته_های_استاد #حکیم_معینی
✅️@teb_islami_najafabad
#آداب_حجامت
این تصویر شامل مواردی است که پس از #حجامت باید رعایت شود.
#نکته_های_استاد #حکیم_معینی
✅️@teb_islami_najafabad
#امام_خمینی
✨شرافت مادری
📌مادر و مادر بودن و اولاد تربيت كردن بزرگترين خدمتى است كه انسان به انسان مى كند. اين را كوچكش كردند. اين را منحطش كردند. اين خيانت را به جامعه ما كردند. مادر بودن را در نظر مادرها منحط كردند.
✅ اشرف كارها در عالم مادر بودن است و تربيت اولاد. همه منافع كشور ما از دامن شما مادرها تأمين مى شود. تربيت اولاد بالاترين چيزى است كه در همه جوامع از همه شغلها بالاتر است. هيچ شغلى به شرافت مادرى نيست.
#مادری
#تربیت_فرزند
کانال«دوتا کافی نیست»
@dotakafinist1
#امام_خمینی
دل از دم عارفانه اش می لرزید
جان از نفس ترانه اش می لرزید
آن پیر که چون کوه مقاوم می بود
با یاد حسین شانه اش می لرزید
شاعر:استاد #غلامرضا_سازگار
👇👇👇
🆔 @panjdari
زمان #حجامت
✅️روایات ائمه (ع) و کتابهای پزشکان طب سنتی و اسلامی نشان میدهد که توجه به زمان حجامت بسیار مهم است. در تعیین زمان مناسب انجام حجامت، حرکت وضعی زمین و موقعیت نجومی آن نسبت به کره ماه و سیارات دیگر موثر است. آب و هوای محل زندگی، فصلها و شرایط آب و هوایی را هم باید برای انتخاب زمان مناسب، در نظر گرفت.
✅️تمام مواردی که گفتیم بر جریان و فشار خون تاثیر میگذارند . سعی بر این است که در زمان حجامت، خلط های کثیف در بالاترین سطح و نزدیک به پوست قرار داشته باشند؛ در این صورت این خلط های با چند خراش مختصر از بدن خارج میشوند.
✅️اگر حجامت در زمان مناسب انجام نگیرد، می تواند بی تاثیر یا مضر باشد. در این حالت خلط های کثیف و فشرده به درستی از بدن خارج نمیشوند.
#نکته_های_استاد #حکیم_معینی
@teb_islami_najafabad
بدترین و بهترین زمان #حجامت بر مبنای فصل
✅️بهترین فصل برای حجامت، بهار و بعد از آن پاییز است. در حدیثی از امام رضا (ع) آمده است:
❇️«فصل بهار روح زمانهاست. در این فصل خون به هیجان درمیآید و از حجامت در این زمان از سال باید استفاده شود.»
✅️پس از بهار، به ترتیب اولویت، پاییز، تابستان و زمستان قرار میگیرند. در بهار روزیکه بسیار به آن سفارش شده برای حجامت، هفتم حزیران است، که در تقویم شمسی مطابق با ۳۰ خرداد است هم یکی از بهترین زمانها برای انجام حجامت است.
✅️آغاز زمستان یعنی دی ماه، به هیچ عنوان زمان مناسبی برای حجامت نیست؛ به جز مواردی که طبیب این کار را تجویز کند. در زمانهایی که فرد مجبور به انجام حجامت در زمانهای نامناسب است بهتر است پنج کار زیر را انجام دهد:
❇️قرائت آیت الکرسی
❇️سه بار طلب خیر کردن از خداوند متعال
❇️ذکر پر برکت و شریف صلوات
❇️قرائت سورههای معوذتین (فلق و ناس)
❇️پرداخت صدقه
✅️دقت داشته باشید که در اینجا منظور از فصل، فصل تقویمی نیست؛ بلکه منظور فصل طبی است که بر مبنای تغییرات شرایط آب و هوایی در مناطق گرمسیر یا سردسیر تعیین میشود. در برخی مناطق گرمسیر از اواسط ماه اسفند، شاهد سرسبزی و طراوت گلها و درختان هستیم؛ این همان بهار طبی است که میتواند مبنای حجامت فصلی قرار گیرد.
#نکته_های_استاد #حکیم_معینی
@teb_islami_najafabad
🌷امام صادق علیه السلام در خصوص زمان و اهمیت حجامت حزیران فرموده اند:
لَا تَدَعِ الْحِجَامَهَ فِی سَبْعٍ مِنْ حَزِیرَانَ فَإِنْ فَاتَکَ فَلِأَرْبَعَ عَشْرَهَ.
“حجامت در روز هفتم از ماه حزیران را از دست مده و اگر نتوانستی در روز چهاردهم انجام بده.”
🌷@teb_islami_najafabad
تاثیر ماه در #حجامت:
✅️ماه همانطور که باعث جزر و مد آب دریاها میشود، خلط های بدن را هم تحریک میکند. حجامت نیمه ماه قمری به خصوص روزهای ۱۶ و ۱۷ آن بسیار خوب است. در این روزها ماه رو به نقصان میگذارد و قسمت رقیق خلط هایی که در نیمه ماه به سطح آمده بودند به عمق میروند. در حالی که بخش غلیظتر آن در سطح باقی میماند؛ بنابراین این زمان، مناسبترین موقع برای حجامت های قسمت بالا خصوصا حجامت عام است و موجب میشود که خلط های غلیظ بیشتری از بدن خارج شوند.
✅️در این مورد، حدیثی از امام رضا (ع) در رساله ذهبیه آمده است:
«هرگاه تصمیم به حجامت داشتی در روزهای ۱۶ و ۱۷ ماه قمری آن را انجام بده که برای سلامتی بدن بهتر است. هنگامی که ماه کامل شد، حجامت نکن مگر آن که اضطراری داشته باشی؛ چرا که خون با کاسته شدن از هلال ماه، کم و با زیاد شدن آن زیاد میشود.»
✅️طبق برخی دیگر از روایات اسلامی، اولویت و اهمیت زمان حجامت به این ترتیب است:
❇️روزهای ۱۷، ۱۹ و ۲۱ ماه قمری
❇️ایام چهاردهم ماه قمری
❇️ایام هفتم ماه قمری
✅️بر مبنای همین قاعده، بهترین وقت را برای انجام حجامت را وقت حضور کره ماه در وسط مدار آسمان میدانند.
#نکته_های_استاد #حکیم_معینی
@teb_islami_najafabad
✅️چرا فصل بهار، مناسبترین فصل برای انجام #حجامت است؟
❇️فصل بهار زمان جوشش و غلیان خون است. خلط های بدن در فصل زمستان به حالت سکون و رکود درمیآیند و موجب رسوبگذاری در بافتهای بدن میشوند.
❇️این خلط ها با جوشش خون به حرکت درآمده و به سطح میآیند، دقیقا مانند درختان که زمستان خشک و در بهار آب در رگ هایشان جاری میشود.
✅️ در چنین حالتی زمینه برای انواع آلرژیها، مزمن شدن بیماریهای گذشته و سکتههای قلبی و مغزی فراهم میشود؛ بنابراین بهتر است که به نحوی صحیح، این جوشش و غلیان خون کنترل شود. یکی از بهترین راههای کنترل جوشش و غلیان خون حجامت است.
✅️ با حجامت میتوان خلط های فاسد و کثیف را از بدن خارج کرد.
#نکته_های_استاد #حکیم_معینی
@teb_islami_najafabad