طبنبوی
⭕️یکی از عواملی که مادران باید توجه داشته باشند. ❌ یکی از عوامل بد اخلاقی فرزندان #کم_خونی است ✅
⭕️ #میوه_ضد_افسردگی
امام صادق(ع) می فرمایند :
نوح از غم و اندوه، به درگاه خداوند، شکایت برد.
خداوند به او چنین وحی فرستاد:
✅ انگور سیاه بخور؛
✅ چرا که اندوه را می برد.
📚 منبع: مکارم الاخلاق، ج۱، ص ۳۷۷
✅ #فوائد_انگور :
1_ تقویت بدن
2_ پاک کننده تنفس
3_ تقویت عصب
4_ از بين بردن غم
💠طب نبوی💠
💠@teb_nabi
طبنبوی
⭕️روایاتی پیرامون وظیفه شیعه در نشر علوم اهلبیت علیهم السلام ۱۳. امام باقر علیه السلام فرمودند: در
⭕️روایاتی پیرامون وظیفه شیعه در نشر علوم اهلبیت علیهم السلام
۱۴. امام حسن عسکری علیه السلام فرمود رسول خدا صلّی الله علیه وآله فرمودند : بدتر از یتیمی کسی که پدر ندارد یتیمی کسی است که از امامش جدا شده و نمیتواند به او برسد و احکام دینی اش را نمیداند. آگاه باشید اگر یکی از شیعیان ما که عالم به علوم ما هست این کسی را که از دیدار ما محروم است هدایت و ارشاد کند و دین ما را به او یاد بدهد در بالاترین درجات بهشت با ماست .
قَالَ أَبومُحَمَّدٍ الْعَسْكَرِيّ علیه السلام حَدَّثَنِي أَبِي عَنْ آبَائِهِ عَنْ رَسُولِ اللَّهِ صلّی الله علیه وآله أَنَّهُ قَالَ: أَشَدُّ مِنْ يُتْمِ الْيَتِيمِ الَّذِي انْقَطَعَ عَنْ أَبِيهِ يُتْمُ يَتِيمٍ انْقَطَعَ عَنْ إِمَامِهِ وَ لَا يَقْدِرُ عَلَى الْوُصُولِ إِلَيْهِ وَ لَا يَدْرِي كَيْفَ حُكْمُهُ فِيمَا يُبْتَلَى بِهِ مِنْ شَرَائِعِ دِينِهِ أَلَا فَمَنْ كَانَ مِنْ شِيعَتِنَا عَالِماً بِعُلُومِنَا وَ هَذَا الْجَاهِلُ بِشَرِيعَتِنَا الْمُنْقَطِعُ عَنْ مُشَاهَدَتِنَا يَتِيمٌ فِي حِجْرِهِ أَلَا فَمَنْ هَدَاهُ وَ أَرْشَدَهُ وَ عَلَّمَهُ شَرِيعَتَنَا كَانَ مَعَنَا فِي الرَّفِيقِ الْأَعْلَى. (بحار الأنوار ج2 ؛ ص2)
💠طب نبوی💠
💠@teb_nabi
⭕️من و مشروب خواران اتاق حجامت!!!!!
چیست یاران طریقت بعد از این تدبیر ما؟
حدودا دو ماه پیش بود که گچکاری کوچیکی تو خونمون داشتیم. دو نفر اومدن، اوستا و شاگرد. ی نیم ساعتی که شروع به کار کردن، شاگرد خیلی طبیعی و عادی پرسید: #مشروبه؟!؟!؟!
اشاره کرد به دو سه بطری کنار پنجره و دوباره خیلی عادی پرسید: مشروبه؟! یک حس مخلوط از تعجب، خجالت، حزن و عصبانیت سراغم اومده بود و ی لحظه جا خوردم و اصلا نمی دونستم چی بگم.....
گذشت تا حدودای س چهار هفته پیش. شنیدم یکی از جوونایی که باهاش آشنا بودم، زده تو کار تولید مشروب از #گیلاس! به پدر مادرش گفته بود: شما عقب افتاده هستین و الان رو سفره ی خیلیا ازینا هست!
باز گذشت تا اینکه دیروز رفتم #حجامت. کنارم چهارتا جوان تقریبا زیر سی سال نشسته بودن. دقیقا به راحتی #آب_خوردن داشتن از عرق خوریشون می گفتن.
سکوت کرده بودم و داشتم گوش می دادم. بیشتر ازین می سوختم که چقدر جوونهای رشید و داش مشتی بودن. حرفهای این #ایتام_بی_پناه آل محمد سلام الله علیه که تموم شد گفتم: ببخشید برادرا می تونم ی نکته ای عرض کنم؟ گفتن بگو.
گفتم داداش: هر سالی تو دنیا حداقل دو میلیون نفر به خاطر مشروب خوری می میرن و بیش از دویست میلیون نفر هم گرفتار مریضی های دیگه میشن.
خدایی که آدم رو درست کرده و بندش رو بی نهایت دوست داره، گفته ازینا نخورین. بیماری #قلبی سراغتون میاد، عقلتون رو از دست میدین و ممکنه تو عالم مستی کارایی کنید که ی عمر بسوزین و آبروی کل ایل و تبار و ناموستون رو ببرین. علاوه بر اینا، به مرور دندوناتون خراب و پوسیده میشه و دهنتون بدبو.
داشتن دقیق گوش می دادن. اما نکته اصلی داستان ازینجا به بعد شروع میشد. گفتم حالا به جاش چی بخوریم؟ که هم لذت داشته باشه، هم هیچکدوم از ضررای مشروب رو نداشته باشه و کلی بهمون فایده بده؟ گفتم #سرکه_انگور که نوشیدنی همه پیغمبرا بوده از بهترین #جایگزین های مشروبه. از بهترین داروها برای سلامت قلبه، عقل رو زیاد میکنه، لثه تون رو محکم و انگل های بدنتون رو هم دفع میکنه(المحاسن ج ۲ص۴۸۵).
البته سرکه ای که خودتون درست کنید و تا حد ممکن هم به انگورش سَم نزده باشن، نه این سرکه های کارخونه ای. خود منم درست میکنم و همین الان چند بطری کنار پنجره مون گذاشتم!!
اینارو نگفتم که بگم همه جوونا از دست رفتن. گفتم که بدونیم کم نیستن کسانی که گرفتار این چیزان و دلیلشم واضحه. هرچقدر بسترهای زندگی حلال، دیریاب تر و سخت تر بشه، احتمال اسارت در محرمات الهی هم بیشتر میشه. نمونه واضحشم #ازدواجه. هرچقدر ازدواج سخت تر بشه، روابط نامشروع و... بیشتر میشه. اینجام به میزانی که بسته نوشیدنی های حلال از جمله #سرکه رو رواج بدیم، برای مردم از فوایدش بگیم و مضرات مسکرات حرام رو تبیین کنیم، می تونیم مردم بویژه جوونارو از حرکت توی این ریلهای نجس مضر نجات بدیم.
💠طب نبوی💠
💠@teb_nabi
⭕️غلط های مشهور: دکتر محرمه!
1⃣عَلِيُّ بْنُ جَعْفَرٍ فِي كِتَابِهِ عَنْ أَخِيهِ مُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنِ الْمَرْأَةِ يَكُونُ بِهَا الْجُرْحُ فِي فَخِذِهَا أَوْ بَطْنِهَا أَوْ عَضُدِهَا هَلْ يَصْلُحُ لِلرَّجُلِ أَنْ يَنْظُرَ إِلَيْهِ يُعَالِجُهُ قَالَ لَا.
📚 مسائل علي بن جعفر ص۱۶۶
علي بن جعفر گوید : از موسی بن جعفر صلوات اللَّه علیه در مورد زنی که جراحتی در ران یا شکم یا بازوی او می باشد، آیا برای مرد صلاح است که به آن نظر کند و آن را معالجه کند؟ امام فرمودند : خير!
2⃣عَنْ أَبِي حَمْزَةَ الثُّمَالِيِّ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنِ الْمَرْأَةِ الْمُسْلِمَةِ يُصِيبُهَا الْبَلَاءُ فِي جَسَدِهَا إِمَّا كَسْرٌ وَ إِمَّا جُرْحٌ فِي مَكَانٍ لَا يَصْلُحُ النَّظَرُ إِلَيْهِ يَكُونُ الرَّجُلُ أَرْفَقَ بِعِلَاجِهِ مِنَ النِّسَاءِ أَ يَصْلُحُ لَهُ النَّظَرُ إِلَيْهَا قَالَ إِذَا اضْطُرَّتْ إِلَيْهِ فَلْيُعَالِجْهَا إِنْ شَاءَتْ.
📚 الكافي ج۵ص۵۳۴
ابوحمزه گوید : از امام باقر صلوات اللَّه علیه در مورد زن مسلمانی که بلائی اعم از شکستگی یا جراحت در بدن او در مکانی که نگاه کردن به آن صلاح نیست به او می رسد و مردان برای معالجه آن از زنان نرمتر و یارا تر و محکم کننده تر هستند سؤال کردم که آیا نگاه کردن به آن درست است؟ امام فرمودند : در صورتی که آن زن #مضطر و ناچار به آن مرد باشد، اگر آن زن خواست، آن مرد او را معالجه کند!
3⃣عَنِ السَّكُونِيِّ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: سُئِلَ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَيْهِ عَنِ الصَّبِيِّ يَحْجُمُ الْمَرْأَةَ قَالَ إِذَا كَانَ يُحْسِنُ يَصِفُ فَلَا.
📚 الكافي ج۵ص۵۳۴
امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : از امیرالمؤمنین صلوات اللَّه علیه در مورد کودک (نابالغ) که زنی را حجامت کند سؤال شد؛ امام فرمودند : در صورتی که آن کودک در حدی هست که خوب می تواند (بدن زن را) توصیف کند خیر!
4⃣عن أَبِي جَمِيلَة عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ و أَبِي عَبْداللَّه قَالا مَا مِنْ أَحَدٍ إِلَّا و هُوَ يُصِيبُ حَظّاً مِنَ الزِّنَا فَزِنَا الْعَيْنَيْنِ النَّظَرُ وَ زِنَا الْفَمِ الْقُبْلَةُ وَ زِنَا الْيَدَيْنِ اللَّمْسُ صَدَّقَ الْفَرْجُ ذَلِكَ أَوْ كَذَّبَ
📚 الكافي ج۵ص۵۵۹
امام باقر و امام صادق صلوات اللَّه علیهما فرمودند : هیچ کسی نیست مگر اینکه نصيبي از زنا به او می رسد!
زنای چشمان #نگاه_کردن بی جا است و زنای دهان بوسیدن است و زنای دستها #لمس کردن است، چه فرج آن را تصدیق کند و چه نکند!
✅ خدمات دندانپزشکی، سونوگرافی، برداشتن خال، تزریقات و پانسمان ، گرفتن اکو و غیره، عموما و معمولا از مواردی است که زنان در حالت اضطرار و ضرورت از معالجه شدن توسط مرد نیستند، ولی متأسفانه مشاهده می شود که بدون محدودیت و انکار و بدون ضرورت، چنین مواردی توسط طبيب مرد برای زن انجام می شود و نه طبيب مرد تقوا دارد و نه بیمار زن حیا می کند!
✅ بدیهی است که طبابت هایی که صرفا شرح حال دادن و نوشتن دارو توسط طبيب مرد است و هیچ لمس و نگاه حرامي در آن نیست، شامل روایات فوق نمی شود، ولی مواردی که مستلزم لمس و نگاه حرام است، تنها در صورتی جائز است که زن به خاطر ضرورت درمان و نبودن یا ناتوانی طبيب زن، در حالت اضطرار قرار گیرد.
✅ لذا مثلا بسیاری از مواردی که زنی که بدون حالت اضطرار، برای تشخیص و درمان بثورات، بدن خود را به طبيب مرد نشان می دهد تا پماد مناسب را برایش تجویز نماید، هم او و هم آن طبيب گرفتار حرام الهی شده اند و روزانه هزاران مورد از اینها توسط مدعیان محبت اهل بیت علیهم السلام سر می زند و چقدر برای رفع این فساد و بلا به دعای زیر #مضطر هستیم :
اللهم عجل لولیک فرج
💠طب نبوی💠
💠@teb_nabi
طبنبوی
⭕️روایاتی پیرامون وظیفه شیعه در نشر علوم اهلبیت علیهم السلام ۱۴. امام حسن عسکری علیه السلام فرمود
⭕️روایاتی پیرامون وظیفه شیعه در نشر علوم اهلبیت علیهم السلام
15. امام صادق علیه السلام به فضیل فرمودند : آیا مجلس میگیرید و حدیث میخوانید؟ عرض کرد بله فدایت شوم. حضرت فرمودند : من این مجالس را دوست دارم، پس امر ما را احیا کنید ای فضیل، خدا رحمت کند کسی را که امر ما را احیا میکند. ای فضیل کسی که به یاد ما بیفتد یا نزد او یادی از ما شود و از چشمانش به اندازه بال مگسی اشک خارج شود، خدا گناهان او را میبخشد هرچند به اندازه کف دریا باشد .
. قَالَ الصَّادقُ علیه السلام لفُضَیْل بْنِ فُضَالَة: «تَجْلِسُونَ وَ تُحَدِّثُونَ» قَالَ فُضَيلٌ: نَعَمْ جُعِلْتُ فِدَاكَ. قَالَ : «إِنَّ تِلْكَ الْمَجَالِسَ أُحِبُّهَا فَأَحْيُوا أَمْرَنَا. يَا فُضَيْلُ! فَرَحِمَ اللَّهُ مَنْ أَحْيَا أَمْرَنَا. يَا فُضَيْلُ! مَنْ ذَكَرَنَا أَوْ ذُكِرْنَا عِنْدَهُ فَخَرَجَ مِنْ عَيْنِهِ مِثْلُ جَنَاحِ الذُّبَابِ غَفَرَ اللَّهُ لَهُ ذُنُوبَهُ وَ لَوْ كَانَتْ أَكْثَرَ مِنْ زَبَدِ الْبَحْر». (قرب الاسناد، ص36؛ عنه بحار الأنوار، ج44، ص282)
💠طب نبوی💠
💠@teb_nabi
⭕️واقعا پزشک چه می تواند بکند وقتی بیمارش از عقل بی بهره است؟
مراجعات ما به علت #بی_خوابی #بدخوابی و خوابهای آشفته و کسالت و رخوت در میان جوانان و حتی دانش آموزان رو به افزایش است.
ریشه مشکل هم شب بیداری است.
معمولا تا ساعت یک و دو بامداد و در مواردی حتی تا صبح بیدارند و بعد تا ظهر می خوابند.
علت این شب بیداری هم تلفن همراه یا مشاهده فیلمهای مختلف است که در پلتفرم هایی مانند فیلیمو و فیلم نت و ...ارائه می شود.
همین یک هفته اخیر دو تا دختر خانم از خانواده ای مذهبی داشتیم که والدین شان از بی خوابی و عصبی بودن آنها شکایت داشتند و گفتند اینها تا صبح می نشینند و فیلم می بینند آن هم فیلمهای ترسناک !!!!!
دختر چادری در خانواده مذهبی یک ذره فکر نمی کند که من برای چه در این عالم متولد شده ام؟ سبک زندگی ام باید چگونه باشد تا سالم بمانم؟ خواب و آرامش شب را که تضمین کننده نشاط و موفقیت روز است دارم خرج چه چیز می کنم؟
واقعا پزشک چه می تواند بکند وقتی بیمارش از عقل بی بهره است؟
یاد این آیه از قرآن کریم افتادم :
وَ يَجْعَلُ الرِّجْسَ عَلَى الَّذِينَ لَا يَعْقِلُونَ (یونس ۱۰۰)
و خدا پلیدی را بر كسانی قرار میدهد كه تعقل نمی کنند
مرز دینداری و بی دینی عقلانیت است نه ظاهر مذهبی داشتن.
انسان اگر فکر نکند و در کار خود، در لقمه خود و در نحوه گذران زندگی دقت نکند، آن ظاهر مذهبی هم به درد او نخواهد خورد و به مرور از بین می رود.
بارها گفته ام:
- خواب روز جبران کننده خواب شب نیست. شما اگر شب بیدار باشید و دو برابر آن را روز بخوابید، جبران نمی شود و باز هم احساس کسالت و سنگینی خواهید داشت.
- ساعات ۱۰ تا ۲ بامداد بهترین و تاثیرگذارترین زمان برای بهره گرفتن از خواب است. هرکس هر مقدار از این ساعات را می تواند باید بخوابد.
- از حداقل یک ساعت قبل از خواب باید گوشی خود و تلویزیون را خاموش کنید تا مغز آماده برای استراحت شود. و چه بهتر که قبل از خواب کتاب خوانده شود.
خالق هستی شب را برای آرامش و روز را برای فعالیت قرار داده است:
وَ هُوَ الَّذِي جَعَلَ لَكُمُ اللَّيْلَ لِبَاسًا وَالنَّوْمَ سُبَاتًا وَ جَعَلَ النَّهَارَ نُشُورًا
اوست كه شب را برای شما پوشش، و خواب را مایه استراحت و آرامش، و روز را [زمان] پراكنده شدن [جهت فعالیت و كوشش] قرار داد. (فرقان ۴۷)
باور کنیم که حرکت بر خلاف طبیعت و نظام هستی آرامش ما را بر هم زده سعادت مان را در معرض تهدید قرار می دهد.
جوان و نوجوان ما شب را به بطالت بیدار می نشیند بعد صبح نمی تواند از جای خود بلند شود. آنگاه هر روز صبح قهوه می خورد تا مثلا سر حال شود. که این قهوه هم ماجراهای خودش را دارد.
رجس علی الذین لایعقلون
#نکته_ها
#سبک_زندگی
#آرامش
#خواب
#بیخوابی
#کسالت
#رخوت
#موبایل
#قهوه
💠طب نبوی💠
💠@teb_nabi
هدایت شده از مدح مولا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تو طلا نهی ، تو خزانه ای
که طلا شود به تو مبتلا
کربلایی سید حمید خسروی
محفل مدح مولا
@madhmola
هدایت شده از بلد طیّب/منان رئیسی
اربعین، مدنیّت و بربریّت
🔹تمدن (Civilization) واژهای است که غربیها به هر جامعه پیچیدهای که دارای ساختارهای یکجانشینی و طبقهبندیهای پیچیده باشد اطلاق میکنند و بر همین اساس، هرچه مناسبات آن جامعه پیچیدهتر باشد متمدنتر است؛ به همین دلیل است که کلانشهر را متمدنتر از شهر و مدینه، و شهر و مدینه را متمدنتر از روستا و قریه میدانند. به نحوی که منتهای تمدن و مدنیّت را که در برابر بربریّت تعریف میکنند در کلانشهرهایی جستجو میکنند که دارای پیچیدهترین و گستردهترین روابط اجتماعی و غیر اجتماعی است و هرچه مظاهر پیچیدگی همچون آسمانخراشها و برجها و پلها و غیره در آن نمود بیشتری داشته باشد، مدنیت بیشتری دارد و متمدنتر است. با چنین تعریفی، متمدنترین جغرافیاها را بایستی در شهرهایی همچون نیویورک و پاریس و لندن و غیره جستجو نمود. به همین دلیل است که غربیها اساسا مهندسی عمران (civil engineering) را با واژه تمدن و civilization پیوند زدهاند زیرا در چنین کلانشهرهای پیچیده و پر از برج و آسمانخراش و مظاهر پیچیده مادی و کالبدی است که مهندسی عمران نمود حداکثری مییابد.
🔹اما در ادبیات قرآنی، این صیرورت و حرکت الی الله است که به تمدنها اصالت میدهد و نه یکجانشینی؛ کمااینکه نه ماده و کالبد، که این معناست که به تمدنها ماهیت میدهد. چه بسا روستاهای بیبهره از هر نوع مظاهر مادی و کالبدی پیچیدهای که در فرهنگ قرآنی، بستر مدنیت و تمدن هستند و بالعکس، چه بسا کلانشهرهای غول آسایی که از منظر قرآنی، قریهای بیش نیستند (قبلا در یادداشت شهر از منظر قرآن ادله این ادعا تقدیم گردید). طریق مشایه و ایام اربعین، بهترین شاهد مثال برای فهم این موضوع است. مسیری که در سرتاسر آن هیچ کلانشهر و شهر بزرگی دیده نمیشود و برخلاف تعریف تمدن از منظر غربیها، پیوسته در شدن و حرکت تعریف شده است و نه در یکجانشینیهای آنچنانی. ولی چنان از معانی متعالی مملو است که در هیچ کلانشهری از غرب تا شرق عالم نمیتوان این حجم از جریان و سریان تمدن و مدنیت را مشاهده نمود.
🔹میلیونها زائر، با پای پیاده و در گرمای بالای ۴۰ درجه، چنان متمدن در کنار یکدیگر و برادرانه و خواهرانه زیست میکنند و چنان بدون هر نوع چشمداشت مادی و به دور از هر نوع سازماندهی پیچیده اجتماعی از یکدیگر میزبانی مینمایند که برای پروپاگاند پیچیده تمدن معاصر غرب، چارهای جز بایکوت گستردهی حاصل از حیرت تام و تمام آنها باقی نگذاشته است. البته حق هم دارند که چنین حیران باشند، چون برخلاف باورهای آنها و برخلاف آنچه سالها در مقالات و کتابهایشان نوشتهاند اینجا تمدنی نمود یافته است که دلیل گردآمدن انسانها در کنار یکدیگر، نه رفع نیازهای اقتصادی و تبادلات مادی است و نه مبادلات محصولات کشاورزی و غیره؛ بلکه اینجا مفهوم متمایز و ماوراییِ "حُب" به بهانهای برای گردآوردن میلیونها انسان و شکلگیری تمدنی متمایز تبدیل شده است؛ آن هم خاصترین و خواستنیترین حُب؛ "حب الحسین یجمعنا" کلید فهم تمدن اربعین است و طریق مشایه در ایام اربعین بهترین تمرین مدنیت است اما نه مدنیّت پیچیده و ماده محوری که در مدینهها و آرمانشهرهای غربی برایمان تعریف کردهاند بلکه مدنیّت بسیط و معنامحوری که جز با قواعد بعد از ظهور، نمیتوان به فهم تمام و کمال آن نائل آمد.
#تمدن_اسلامی
#اربعین
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
طبنبوی
⭕️روایت خوانی حَدَّثَنَا جَعْفَرُ بْنُ مُحَمَّدِ بْنِ مَسْرُورٍ رَضِیَ اللَّهُ عَنْهُ قَالَ حَدَّثَ
⭕️روایت خوانی
#كُمَيْلِ بْنِ زِيَادٍ أَنَّهُ قَالَ: سَأَلْتُ مَوْلاَنَا أَمِيرَ اَلْمُؤْمِنِينَ عَلِيّاً عَلَيْهِ السَّلاَمُ فَقُلْتُ:
يَا أَمِيرَ اَلْمُؤْمِنِينَ أُرِيدُ أَنْ تُعَرِّفَنِي نَفْسِي؟
قَالَ: يَا كُمَيْلُ وَ أَيَّ اَلْأَنْفُسِ تُرِيدُ أَنْ أُعَرِّفَكَ
قُلْتُ: يَا مَوْلاَيَ هَلْ هِيَ إِلاَّ نَفْسٌ وَاحِدَةٌ ؟
👈قَالَ: يَا كُمَيْلُ إِنَّمَا هِيَ أَرْبَعَةٌ
1. اَلنَّامِيَةُ اَلنَّبَاتِيَّةُ وَ
2. اَلْحِسِّيَّةُ اَلْحَيَوَانِيَّةُ وَ
3.اَلنَّاطِقَةُ اَلْقُدْسِيَّةُ وَ
4.اَلْكُلِّيَّةُ اَلْإِلَهِيَّةُ وَ
👈لِكُلِّ وَاحِدَةٍ مِنْ هَذِهِ خَمْسُ قُوًى وَ خَاصِيَّتَانِ
👈فَالنَّامِيَةُ اَلنَّبَاتِيَّةُ : لَهَا خَمْسُ قُوًى مَاسِكَةٌ وَ جَاذِبَةٌ وَ هَاضِمَةٌ وَ دَافِعَةٌ وَ مُرَبِّيَةٌ وَ لَهَا خَاصِيَّتَانِ اَلزِّيَادَةُ وَ اَلنُّقْصَانُ وَ اِنْبِعَاثُهَا مِنَ اَلْكَبِدِ وَ
👈 اَلْحِسِّيَّةُ اَلْحَيَوَانِيَّةُ : لَهَا خَمْسُ قُوًى سَمْعٌ وَ بَصَرٌ وَ شَمٌّ وَ ذَوْقٌ وَ لَمْسٌ وَ لَهَا خَاصِيَّتَانِ اَلرِّضَا وَ اَلْغَضَبُ وَ اِنْبِعَاثُهَا مِنَ اَلْقَلْبِ وَ
👈اَلنَّاطِقَةُ اَلْقُدْسِيَّةُ: لَهَا خَمْسُ قُوًى فِكْرٌ وَ ذِكْرٌ وَ عِلْمٌ وَ حِلْمٌ وَ نَبَاهَةٌ وَ لَيْسَ لَهَا اِنْبِعَاثٌ وَ هِيَ أَشْبَهُ اَلْأَشْيَاءِ بِالنُّفُوسِ اَلْفَلَكِيَّةِ وَ لَهَا خَاصِيَّتَانِ اَلنَّزَاهَةُ وَ اَلْحِكْمَةُ وَ
👈اَلْكُلِّيَّةُ اَلْإِلَهِيَّةُ: لَهَا خَمْسُ قُوًى بَهَاءٌ فِي فَنَاءٍ وَ نَعِيمٌ فِي شَقَاءٍ وَ عِزٌّ فِي ذُلٍّ وَ فَقْرٌ فِي غَنَاءٍ وَ صَبْرٌ فِي بَلاَءٍ وَ لَهَا خَاصِيَّتَانِ اَلرِّضَا وَ اَلتَّسْلِيمُ وَ هَذِهِ اَلَّتِي مَبْدَؤُهَا مِنَ اَللَّهِ وَ إِلَيْهِ تَعُودُ قَالَ اَللَّهُ تَعَالَى: وَ نَفَخْتُ فِيهِ مِنْ رُوحِي وَ قَالَ تَعَالَى: يٰا أَيَّتُهَا اَلنَّفْسُ اَلْمُطْمَئِنَّةُ `اِرْجِعِي إِلىٰ رَبِّكِ رٰاضِيَةً وَ
👈اَلْعَقْلُ فِي وَسَطِ اَلْكُلِّ
#نفوس
#قوا
💠طب نبوی💠
💠@teb_nabi
طبنبوی
⭕️روایاتی پیرامون وظیفه شیعه در نشر علوم اهلبیت علیهم السلام 15. امام صادق علیه السلام به فضیل فرم
⭕️روایاتی پیرامون وظیفه شیعه در نشر علوم اهلبیت علیهم السلام
16. امام جواد علیه السلام فرمودند: کسی که یکی از دشمنان ما را با علومی که از ما اهلبیت علیهم السلام یاد گرفته است دفع کند، برای او بهتر است از همهی اموالی که به دیگران داده شده است هرچند هزار برابر آن اموال را صدقه داده بدهد .
قَالَ أَبُو مُحَمَّدٍ علیه السلام قَآلمحمّد بْنُ عَلِيٍّ الْجَوَادُ علیه السلام إنَّ عَدُوّاً مِنْ أَعْدَائِنَا النَّوَاصِبِ يَدْفَعُهُ بِمَا تَعَلَّمَهُ مِنْ عُلُومِنَا أَهْلَ الْبَيْتِ لَأَفْضَلُ لَهُ مِنْ كُلِّ مَالٍ لِمَنْ فُضِّلَ عَلَيْهِ وَ لَوْ تَصَدَّقَ بِأَلْفِ ضِعْفِهِ. (بحار الأنوار ج2 ؛ ص11)
💠طب نبوی💠
💠@teb_nabi