بسم الله الرحمن الرحیم
یکی از مصیبتهایی که بر سر مسلمانان دنیا از دیر باز سایه افکنده؛ اختلاف بر سر هیچ و دادن فرصتهای طلایی به مستکبرین جهان برای غارت علم و ثروت مسلمانان است و این امر گویا تمامی نخواهد داشت.
درست در زمانی که طباسلامی در حوزه علمیه آرام آرام جان میگرفت، اختلاف بین حوزه و دانشگاه، بر سر نقطه نظرات طبی هم نمایان شد و به جای اینکه بزرگان این دو نهاد پربرکت با اتحاد و یکدلی همانند زمان دفاع هشت ساله دست در دست هم دهند و از میراث گرانبهای رسول مکرم اسلام در زمینه بهداشت و سلامت پاسداری کنند، بهجان هم افتادند و اختلافاتی را بنیان نهادند که باید از شرِّ شعله های سوزان این اختلاف به خدا پناه برد.
نظام پزشکی جمهوریاسلامی طباسلامی را به رسمیت نشناخته و بزرگان طباسلامی نیز علم پزشکی موجود را به رسمیت نمیشناسند.
کانال پزشکان، بزرگان طباسلامی را کذّاب میخواند و بزرگان طباسلامی علم پزشکی را علم یهودی میدانند.
در این گیر و دار محصول گرانسنگی به نام "طُرَیفِل" که از ثمرات طباسلامی است توسط متخصصین آمریکایی، با نام و پرچم آمریکا و با کمال افتخار در مجامع جهانی ثبت جهانی میگردد تا دست مریزادی از شیطان بزرگ باشد به آنهایی که چنین ثروت گرانسنگی را از لابهلای علوم اسلامی کشف کرده و بهخاطر اختلافات داخلی، نظام پزشکی آن را به رسمیت نشناخته باشد.
شیرینیِ این میوه به ثمر نشسته با عزت و افتخار به کامِ محققین آمریکا نشست که جا دارد از مسئولین وزارت بهداشت تشکر کنند که چنین فرصتی را برای آنها فراهم کردند!!
امروز روز جنگ داخلی نیست، دشمنان در کمین شکار محصولات علمی، مترصد فرصتاند؛ امروز دوران بالندگی علمی محققین و دانشمندان ایرانی است.
آیا زمان آن نرسیده است که بزرگان این کشور نگهبان ثروتهای این سرزمین باشند؟
نگهداری خاک یک کشور افتخاری است بزرگ و نگهداری ثروتهای علمی آن بس بزرگتر
حفظ خاک نیروی فراوان لازم دارد ولی حفظ استعدادها و ثروتهای علمی یک کشور تنها با یک امیرکبیر ممکن است.
وزیر محترم بهداشت خوب میدانند که داروی ثبت شده "طریفل/triphala" برای ورود به کشور نیاز به مجوز از آمریکا دارد که آیا در چهار چوب برجام بگنجد یا نه؟!
البته باید هزینه ساخت، حق مالکیت معنوی و ... آن را پرداخت کنیم.
آیا باید منتظر بمانیم تا بقیهی داروهای طب اسلامی را هم آنها به ثبت برسانند؟!
آیا اگر غربیها تایید نکنند این داروها اثر درمانی نخواهند داشت؟!
اگر این دارو را ما ثبت میکردیم آنها نمیخریدند؟!
اگر نمیخریدند بیماران ما را درمان نمیکرد؟!
دردِ درمان نشدن بیمارانمان سخت است و سختتر از آن اختلافات بین صاحب نظران!!
درست زمانی به تاراج میرویم که بهجای اتحاد و همدلی؛ اختلاف، فرصتِ مراقبت از داشتههایمان را میگیرد.
ما قومِ فقیر علمی نیستیم بلکه قوم به تاراج رفتهایم!!
چقدر زیبا میدرخشیدیم زمانی که دشمن بر ما میتاخت و چه نازیبا جلوه میکنیم در زمان آرامش و امنیتی که مردم این سرزمین با تقدیم هزاران شهید که عزیزِ دلشان هستند برای ما تحفه دادهاند.
از مسئولین محترم وزارت بهداشت و درمان عاجزانه تقاضا دارم با تشکیل یک کمیته علمی بین حوزه و دانشگاه، داروهایی را که ترکیب آن توسط اهلبیت عصمت و طهارت علیهمالسلام وارد شده را ثبت جهانی کنند تا اگر امروز در درمان مردم عزیز به آنها نیازی نبود فردا روزی برای خریدش از غرب پای برجامی دیگر ننشینیم.
ملت بزرگ ایران قدر زحمات پزشکان دلسوز و خدمتگزار را خوب میدانند و میدانند که در هر قشری اعم از حوزه و دانشگاه،خوب و بد ممزوجاند.
دانشمندان هستهای، ارتش و سپاه قدرتمند، دانشمندانی که زحمت ساخت ماهوارهها و موشکها را کشیدند، لذتِ احساس غرور، عزت و سربلندی را به مردم ایران چشاندند و اکنون نوبت حوزه و دانشگاه است که با تلفیق علم و دین قدرت علمی غرب را به چالش بکشند و پرچم علمی اسلامی را به اهتزاز درآورند تا بار دیگر احساس غرور و عزت مردم کوچه و بازار و مادران داغدیده شهدا را به وجد آورند.
توان علمی دانشجویان و اساتید دانشکدههای پزشکی ما و ثروت نهفته علوم طبی که در لابهلای کتب روایی سالها خاک خورده است آنچنان قدرتمند است که بتواند تمام غرب را به حیرت وادارد؛ پس دست در دست هم میتوان خدمتگزاری لایق، در برابر این ملت بزرگ بود و در پیشگاه خدا و رسولش سر بلند محشور شد.
حسن زنگارکی فراهانی 1396/06/23
@tebb_nabavi
#حدیث
امام صادق عليه السلام فرمودند:
کُلُوا ما یَقَعُ مِنَ الْمائِدَةِ فِى الْحَضَرِ، فَإ نَّ فیهِ شِفا مِنْ کُلِّ دا، وَلا تَاکُلُوا مایَقَعُ مِنْها فِى الصَّحارى ؛
هنگام خوردن غذا در منزل، آنچه که اطراف سفره و ظرف مى ریزد جمع کنید و میل نمائید که در آنها شفاى دردهاى درونى است، ولى چنانچه در بیابان سفره انداختید؛ اضافه هاى آن را رها کنید براى جانوران .
[مستدرک الوسائل، ج 16، ص 288، ح 1]
@tebb_nabavi
#حدیث
الإمام الصادق علیه السلام فرمودند:
الاِستِنجاءُ بِالماءِ البارِدِ یَقطَعُ البَواسیرَ؛
طهارت گرفتن با آب سرد، بواسیر را از میان میبَرَد
[تهذیب الأحکام، جلد 1، صفحه 354، حدیث 1056 عن أبی بصیر، الخصال، صفحه 612، حدیث 10 عن أبی بصیر و محمّد بن مسلم عن الإمام الصادق عن آبائه عن الإمام علیّ علیهمالسلام، تحف العقول، صفحه 102 عن وراجع بحار الأنوار، جلد 62، صفحه 74، حدیث 35
دانش نامه احادیث پزشکی: 1 / 446]
@tebb_nabavi
#حدیث
امام علي عليه السّلام فرمودند:
العَسَلُ شِفاءٌ مِن كُلِّ داءٍ ولا داءَ فيهِ؛ يُقِلُّ البَلغَمَ، و يَجلُو القَلبَ؛
عسل، شفاى هر بيمارىاى است و بيمارىاى هم در آن نيست؛ بلغم را كم مىكند و دل را جلا مى دهد
[مكارم الأخلاق ، جلد 1 ، صفحه 359 ، حديث 1172]
@tebb_nabavi
#حدیث
امام على عليه السلام فرمودند:
مَا اتَّخَمْتُ قَطُّ. فَقيلَ لَهُ: وَ لِمَ يا وَلىَّ اللّه ؟ قالَ: ما رَفَعْتُ لُقْمَةً اِلى فَمىاِلاّ ذَكَرْتُ اِسْمَ اللّه سُبحانَهُ عَلَيْها؛
«هيچ گاه به سوء هاضمه مبتلا نشدم». پرسيدند: چرا؟ فرمودند: «زيرا هيچ لقمه اى به سوى دهان نبردم، مگر اين كه نام خدا را بر آن، ياد كردم
[المحاسن، ج 2، ص 438]
@tebb_nabavi
#حدیث
❇️نسخه پیامبر اکرم(ص) برای شادابی بدن
قال رسول الله صلی الله علیه و آله: ثَلاثَةٌ يَفرَحُ بِهِنَّ الجِسمُ و يَربو: الطّيبُ، ولِباسُ اللَّيِّنِ، وشُربُ العَسَلِ؛
سه چيز است كه بدن با آن، شاداب و سرزنده مىشود: بوى خوش، لباس نرم و خوردن عسل
@tebb_nabavi
#حدیث
امام صادق عليه السلام فرمودند:
نِعمَ الدُّهنُ البَنَفسَجُ! لَيَذهَبُ بِالدّاءِ مِنَ الرَّأسِ وَالعَينَينِ، فَادَّهِنوا بِهِ؛
چه خوب روغنى است روغن بنفشه! درد را از سر و چشمان مى بَرَد، آن را به خود بماليد.
[بحار الأنوار، جلد 62، صفحه 222، حديث 6]
@tebb_nabavi
#حدیث
پيامبر اکرم صلّي الله عليه و آله فرمودند:
العُنّابُ يَذهَبُ بِالحُمّى؛
عُنّاب، تب را مى برد.
[طبّ النبيّ صلى الله عليه وآله وسلّم، صفحه 9
بحار الأنوار، جلد 62، صفحه232، حديث1]
@tebb_nabavi
#حدیث
رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند:
بَرِّدِ الطَعامَ فَاِنَّ الحارَّ لابركة فیه؛
غذا را بگذارید خنک شود سپس میل نمایید که در غذای داغ برکتی نیست
[بحار الانوار ج ۵۹ ص ۲۹۱]
@tebb_nabavi
#روایت
الکافی عن فرات بن أحنف: سُئِلَ أبو عَبدِاللّهِ علیه السلام عَنِ الکُرّاثِ، فَقالَ: کُلهُ؛ فَإِنَّ فیهِ أربَعَ خِصالٍ: یُطَیِّبُ النَّکهَةَ، ویَطرُدُ الرِّیاحَ، ویَقطَعُ البَواسیرَ، وهُوَ أمانٌ مِنَ الجُذامِ لِمَن أدمَنَ عَلَیهِ؛
-کافى به نقل از فرات بن اَحنَف: از امام صادق علیه السلام درباره تره پرسیدند؛ فرمود : «آن را بخورید که در آن، چهار ویژگى است: بوى دهان را خوش میسازد؛ بادها را از بدن میراند؛ بواسیر را ریشه کن میکند؛ و هر کس را که بدان مداومت داشته باشد، از جذام ایمن میدارد»
[منبع روایت :الکافی ، جلد 6 ، صفحه 365 ، حدیث 4 ، الخصال ، صفحه 249 ، حدیث 114 ، المحاسن ، جلد 2 ، صفحه 315 ، حدیث 2058 ، مکارم الأخلاق ، جلد 1 ، صفحه 387 ، حدیث 1303 عن الإمام الباقر علیهالسلام نحوه ، روضة الواعظین ، صفحه 340 ، بحار الأنوار ، جلد 66 ، صفحه 200 ، حدیث 1
دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 502]
@tebb_nabavi