اعلی الطعام الخبز و اللحم
و اوسطه الخبز و الزیت
و اقله الخبز و الملح
حضرت صادق علیه السلام در تفسیر آیه به فقرا از نوع متوسط غذایی که می خورید بدهید فرمو دند:
منظور از نوع متوسط غذایی که می خورید سرکه و روغن زیتون و نان است.
بهترین نوع غذا ، نان و گوشت است
و کمترین کیفیت در غذا، نان و نمک است.
کتاب نان در اسلام -عبدالحمید واسطی
8.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
حجاب
درمنابع اسلامی
قرآن و نهج البلاغه
درباره ی برخی از آثار روانی حجاب و بی حجابی مطالب زیادی وجود دارد.
برای مثال در آیه ی 60
سوره ی نور، درباره ی
فلسفه ی حجاب میفرماید:
«وَ اَن یستَعفِفنَ خَیرٌ لَهُنَّ»
و اگر (زنان) خود را بپوشانند برای آنها (خیر) بهتر است. کلمهی «خیر» که به معنای سود و نفع است، به دلیل اطلاقش، هم نفع مادی و هم نفع معنوی را در برمیگیرد.
در آیه ی 53 سوره ی احزاب، سود و نفع حجاب مشخصتر بیان شده است؛ آن-جا که میفرماید:
«ذلِکُم اَطهَرُ لِقُلُوبِکُم وَ قُلُوبِهِنَّ»
این کار (حفظ حریم بین زن و مرد) برای پاکی دلهای شما و آنها بهتر است. همچنین در آیه ی 30 نور دربارهی تأثیر حفظ عفّت مرد به واسطه ی نگاه آلوده نکردن به زن، میفرماید:
«وَ یحفَظُوا فُرُوجَهُم ذالِکَ اَزکی لَهُم»
و عفاف خود را حفظ کنند، این برای آنان پاکیزهتر است..
قرآن کریم، نتیجه ی نهایی عفت را با تعابیری چون
«خَیرٌ لَهُنَّ»،
«اَطهَرُ لِقُلُوبِکُم وَ قُلُوبِهِنَّ» و «اَزکی لَهُم»
بیان میکند که مقدمهای برای عفیف ماندن و آلوده نشدن به فحشا و در نتیجه، راهی برای رسیدن به سلامت قلبی یا قلب سلیم است که در آیه ی 89 سوره ی شعرا به آن اشاره کرده است؛ زیرا صاحب قلب سلیم کسی است که از آلودگیهای معنوی و اخلاقی پاک باشد و این زمانی است که او تعادل فکری و روانی کافی داشته باشد. در روانشناسی، از این ویژگیها به سلامت روانی تعبیر میشود. البته ملاکهای قلب سلیم از نظر اسلام بسیار ژرفتر و ریشهی آن ایمان و باور قلبی به خدا و آخرت است. و به عبارت دیگر، سلامت روانی مدنظر اسلام، مفهوم وسیعتری دارد، به طوری که رسیدن به آنچه روانشناسان میگویند بخشی از آن است، ولی به هر حال میتوان ادعا کرد از نظر قرآن، رعآیت حجاب و داشتن عفت، راهی به سوی سلامت روانی به شمار میاید.
در روآیت نیز به تأثیر روانی حجاب بر زن اشاره شده است. امام علی(ع) در وصیت خود به امام حسن(ع) میفرماید: «وَاکفُف عَلَیهِنَّ مِن اَبصارِهِنَّ بِحِجابِکَ آیهنَّ، فَاِنَّ شِدَّهَ الحِجاب اَبقی عَلَیهِنَّ؛ (زنان را) در پردهی حجاب نگاه دار تا نامحرمان را ننگرند؛ زیرا سختگیری در پوشش، عامل سلامت و استواری آنان است.»
همچنین آن حضرت در حدیث دیگری میفرماید:
«صِیانَهُ المَراَه اَنعَمُ لِحالِها و {اَدوَمُ} لِجَمالِها؛ پوشش و حجاب برای حال زن بهتر است و سبب دوام زیبایی او میشود. منظور از حال زن در این حدیث، میتواند وضعیت روانی باشد که رعآیت حجاب سبب تعادل بیشتر آن میشود. پیامبر خدا نیز میفرماید: «خَیرٌ نِسائِکُم اَلعَفیفَهُ؛ بهترین زنان شما زنان پاک دامن و عفیفاند.» این روآیت نیز همان چیزی را میگوید که در آیه ی 60 سورهی نور گذشت؛ یعنی منظور از کلمه ی خیر، به طور مطلق مفهومی است که شامل خیر جسمی، روانی، مادی و معنوی میشود
#انجیر_در_روایات
🔵 عن أبی ذرّ: اهدِیَ إلَی النَّبِیِّ صَلَواتُ اللّهِ عَلَیهِ وَ آلِه طَبَقٌ عَلَیهِ تینٌ، فَقالَ لِأَصحابِهِ: کُلوا، فَلَو قُلتُ: فَاکِهَهٌ نَزَلَت مِنَ الجَنَّهِ، لَقُلتُ هذِهِ؛ لِأَنَّها فاکِهَهٌ بِلا عَجَمٍ فَکُلوها؛ فَإِنَّها تَقطَعُ البَواسیرَ، و تَنفَعُ مِنَ النِّقرِسِ.
🔶 به نقل از ابو ذر: سینی ای از انجیر به پیامبر صلوات الله علیه و آله هدیه شد. به اصحابش فرمود: «بخورید؛ چراکه اگر بنا بود بگویم میوه ای از بهشت است، همین میوه را می گفتم؛ زیرا میوه ای است بدون هسته. آن را بخورید؛ زیرا بواسیر را ریشه کن می سازد و برای نقرس سودمند است».
📚مکارم الأخلاق، ج 1، ص 376، ح 1251
📚بحار الأنوار، ج 66، ص 186، ح 4.
#نقرس، ورمی است همراه با درد که در مفاصل پایین پا و انگشتان، بروز می کند( مجمع البحرین: ج 3 ص 1823).
🔵قالَ رَسولُ الله صَلَواتُ اللّهِ عَلَیهِ وَ آلِه:کُلُوا التّینَ الرَّطبَ وَ الیابِسَ؛ فَإِنَّهُ یَزیدُ فِی الجِماعِ، و یَقطَعُ البَواسیرَ، و یَنفَعُ مِنَ النِّقرِسِ وَ الإِبرِدَهِ.
🔶حضرت رسول صلوات الله علیه و آله فرمود:انجیر، تازه و خشک، بخورید؛ چرا که بر قدرت همبستری می افزاید، بواسیر را ریشه کن می کند، و برای درمان نقرس و سردیِ مزاج، سودمند است.
📚مکارم الأخلاق، ج 1، ص 377، ح 1254
📚 بحار الأنوار، ج 66، ص 186، ح 6.
🔵قالَ سَیِّدُنا وَ مَولانا الإمام علیّ صَلَواتُ اللّهِ عَلَیهِ:أکلُ التّینِ یُلَیِّنُ السُّدَدَ و هُوَ نافِعٌ لِرِیاحِ القولَنجِ، فَأَکثِروا مِنهُ بِالنَّهارِ، و کُلوهُ بِاللَّیلِ، ولا تُکثِروا مِنهُ.
🔶مولا و آقای ما حضرت امام علی صلوات الله علیه فرمود:خوردن انجیر، انسدادها را نرم می کند و برای بادهای قولنج، سودمند است. در روز، از آن فراوان بخورید و آن را در شب هم بخورید؛ امّا فراوان، نه.
📚طبّ الأئمّه صَلَواتُ اللّهِ عَلَیهِم لابنی بسطام، ص 137
📚 بحار الأنوار، ج 66، ص 186، ح 3.
🔵قالَ سَیِّدُنا وَ مَولانا الإمام الرضا صَلَواتُ اللّهِ عَلَیهِ:التّینُ یَذهَبُ بِالبَخَرِ، و یَشُدُّ العَظمَ، و یَذهَبُ بِالدّاءِ حَتّی لا یُحتاجَ مَعَهُ إلی دَواءٍ.
🔶مولا و آقای ما حضرت امام رضا صلوات الله علیه فرمود:انجیر، بوی بد دهان را می برد، استخوان ها را استحکام می بخشد، درد را می برد و با وجود آن، دیگر به دارویی نیاز نیست.
📚مکارم الأخلاق، ج 1، ص 376، ح 1252.
🔵الکافی عن أحمد بن محمّد بن أبی نصر عن الإمام الرضا صَلَواتُ اللّهِ عَلَیهِ: التّینُ یَذهَبُ بِالبَخَرِ، و یَشُدُّ الفَمَ وَ العَظمَ، و
یُنبِتُ الشَّعرَ، و یَذهَبُ بِالدّاءِ ولا یُحتاجُ مَعَهُ إلی دَواءٍ.
و قالَ صلوات الله علیه: التّینُ أشبَهُ شَی ءٍ بِنَباتِ الجَنَّهِ.
🔶الکافی به نقل از احمد بن محمّد بن ابی نصر، از امام رضا صلوات الله علیه: «انجیر، بوی بد دهان را می برد، دهان و استخوان ها را استحکام می بخشد، مو برمی رویاند، درد را می برد و با وجود آن، دیگر به دارویی نیاز نیست».
همچنین فرمود: «انجیر، همانندترین چیز به گیاهان بهشت است».
📚الکافی، ج 6، ص 358، ح 1،
📚 المحاسن، ج 2، ص 372، ح 2298
📚 بحار الأنوار، ج 66، ص 185، ح 2.
🔵طبّ الأئمّه صَلَواتُ اللّهِ عَلَیهِم عن محمّد بن عَرَفه: کُنتُ بِخُراسانَ أیّامَ الرِّضا صَلَواتُ اللّهِ عَلَیهِ وَ المَأمونِ، فَقُلتُ لِلرِّضا صَلَواتُ اللّهِ عَلَیهِ: یَا ابنَ رَسولِ اللّهِ، ما تَقولُ فی أکلِ التِّینِ؟
قالَ: هُوَ جَیِّدٌ لِلقولَنجِ فَکُلوهُ.
🔶طبّ الأئمّه صَلَواتُ اللّهِ عَلَیهِم به نقل از محمّد بن عَرَفه: در روزگار امام رضا صلوات الله علیه و مأمون، در خراسان بودم. [یک بار،] از امام رضا صلوات الله علیه پرسیدم: ای پسر پیامبر خدا! درباره انجیر، چه می گویی؟
فرمود: «برای قولنج، سودمند است. آن را بخورید».
📚طبّ الأئمّه صَلَواتُ اللّهِ عَلَیهِم لابنی بسطام، ص 137
📚 بحار الأنوار، ج 66، ص 185، ح 3.
8.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
صداوسیما زمانی که ضد واکسن بود👆
- تو ایران واکسیناسیون شروع شده؟
- نه!
- پس هر جا واکسن میزنن مردم رو موش آزمایشگاهی کردن و مخالفین واکسن پزشکان سرشناسن...
- تو ایران واکسیناسیون شروع شده؟
- بله
- پس هر واکسنی بهتر از واکسن نزدنه، حتی اگر آسترازنکای انگلیسی یا احیانا فایزر آمریکایی باشه. مخالفین واکسن هم یک عده هوچی گر بی شناسنامه و ضد ولایتن که برن به جهنم...
اونی هم که بر خلاف قانون واکسیناسیون رو اجبار میکنه و همه چیز رو به گروگان میگیره داره جون مردم رو حفظ میکنه!