سن ازدواج البته تابعی از شرایط اجتماعی است و در این روزها که سن ورود به بازار کار بالاتر رفته، افراد مدت بیشتری را به تحصیل می پردازند و دیرتر وارد اجتماع می شوند، عجیب نیست که دیگر سن ازدواج به اندازه سابق پایین نباشد.
در جامعه ما، دختران چون عموما در ازدواج انتخاب شونده هستند و پسران چون باید امکانات اولیه شروع زندگی مشترک را مهیا کنند، ازدواجشان به تاخیر می افتد اما با این وجود، بالا رفتن سن ازدواج برای خیلی ها فشار روانی مضاعفی ایجاد می کند که می خواهند هر چه سریعتر از شر آن خلاص شوند.
❣ @TebyanHamsangozini❣
اگر نیاز به ازدواج را در خود احساس نمی کنید، شتابزده عمل نکنید و هر وقت توانایی و میل به تشکیل خانواده داشتید، به فکر ازدواج بیفتید. نگران نباشید، آمادگی ازدواج خیلی زود سراغ شما هم خواهد آمد و کم کم حس می کنید دلتان استقلال خودتان را می خواهد، دوست دارید صاحب فرزند شوید و دلتان خانواده ای از آن خودتان می خواهد. این بهترین وقت ازدواج است.
❣ @TebyanHamsangozini❣
می دانیم، حرف و حدیث دیگران خیلی آزاردهنده است. اما به خاطر فرار از این حرف و حدیث ها خودتان را به دردسر نیندازید. درست بودن انتخابتان در ازدواج خیلی خیلی مهم تر از سرعت ازدواج است. صرف ازدواج کردن شما را خوشبخت نمی کند. ازدواجی درست و عاقلانه داشتن است که باعث خوشبختی شما می شود.
❣ @TebyanHamsangozini❣
می خواهید ازدواج کنید اما گزینه ای ندارید؟ به دیگران به طور تلویحی اعلام کنید که اگر مورد مناسبی باشد، ازدواج خواهید کرد. در فضاهای اجتماعی حاضر شوید و اجازه دهید ویژگی های اخلاقی خوب شما دیده شود. در باشگاه های ورزشی، کلاس های آموزشی، گروه های فرهنگی و... عضو شوید و مراوده داشته باشید.
❣ @TebyanHamsangozini❣
از ازدواج در سن بالا نترسید. امروز دیگر آدم ها را نمی شود با آدم های 50 سال قبل مقایسه کرد. در گذشته، عمر افراد 50-60 سال بود اما امروز افراد بیش از 80 سال عمر می کنند. از سوی دیگر علم پزشکی آنقدر پیشرفت کرده که نگران باروری تان نباشید. قبلا می گفتند تا قبل از 30 سالگی باید بچه دار شوید اما امروز می توانید تا 45 سالگی فرزندان سالمی به دنیا آورید. پس جوش دیر ازدواج کردنتان را نزنید.
❣ @TebyanHamsangozini❣
یک تهدید جدی برای شمایی که سنتان کم کم بالا می رود این است که در اثر چشم و هم چشمی بخواهید تن به ازدواج بدهید. این که افرادی کم سن تر از شما در اطرافیانتان ازدواج کرده اند، دلیلی برای نشستن شما سر سفره عقد با اولین گزینه تان نیست. کمی صبور باشید و منتظر مورد مناسب و معقول خود بمانید.
❣ @TebyanHamsangozini❣
تسلیم هیاهوهای اطرافیان نشوید و خودتان را به خاطر بالا رفتن سنتان نبازید. به جای عجله در ازدواج، عاقلانه و درست تصمیم بگیرید.
❣ @TebyanHamsangozini❣
دختر سبزه چه کند؟؟.mp3
409.7K
🔊 صوت:
🔴دختر سبزه که خواستگار نداره، باید چی کار کنه؟؟
[دکتر بانکیپور]
❣ @TebyanHamsangozini❣
⭕️بعضی از دخترها و پسرها تو خونه پدرشون بجای اینکه مسئولیتطلب بار بیان، راحتطلب میشن. بعدش که ازدواج میکنن میگن ازدواج چقدر مسئولیت داره!!
✅اگه فکر میکنید این مسئولیتطلبی در شما ایجاد نشده، خودتون دست بکار بشید؛
🔹هرکاری که سنگینه و توش مهارت لازم رو ندارید انجام بدید.
🔹هرچیزی که میترسید رو برید سراغش.
❣ @TebyanHamsangozini❣
🗓💐💔 در تعطیلات نوروزی مواظب اختلافات زناشویی باشید
مطالعات نشان میدهد احتمال اقدام به جدایی در روزهای بعد از تعطیلات بالاست!
✅‼️نکات!
تصمیم سال نو اگر برای عدهای ترک سیگار، ورزش کردن یا شروع یک فعالیت جدید است، برای برخی از زوجهای ناراضی ترمیم زندگی مشترک یا گاهی برداشتن یک گام به سمت پایان دادن به رابطه و ایجاد تغییر در وضعیت موجود است.
براساس گزارشها و آمارهای مختلف، ژانویه در بسیاری در کشورهای غربی شلوغترین فصل سال برای بازکردن پرونده طلاق است در کشورهایی مثل امریکا به ژانویه «ماه طلاق» هم نام دادهاند. گویا وکلا وقتی بعد از کریسمس به سر کار خود برمیگردند با انبوهی از تقاضاهای طلاق مواجه میشوند، به گونهای که اولین دوشنبه بعد از تعطیلات کریسمس «دوشنبه طلاق» نام گرفتهاست. در انگلستان نیز براساس تحقیقات جدیدی که روی دو هزار زوج انجام شدهاست، یک زوج از هر پنج زوج تصمیم دارند که پس از تعطیلات از هم جدا شوند.
کتی مِیِر، مشاور طلاق، معتقد است دلایل متعددی برای انتخاب ماه ژانویه وجود دارد اما میگوید که این تصمیم بیشتر در میان خانوادههای فرزنددار رایج است: «آنچه من از مراجعانم میشنوم این است که آنها قبل از تعطیلات با هم منازعه داشتهاند اما خواستهاند به فرزندانشان فرصت بدهند که آخرین تعطیلات شاد را در کنار خانواده بگذرانند.»
او همچنین میگوید: «بسیاری از موارد تصمیمگیری در ژانویه نتیجه یک سال کشمکش برای یافتن راهحل است. زوج ها پس از ارزیابیهایی که انجام میدهند در این ماه به این نتیجه میرسند که دیگر نمیتوانند یک سال دیگر به این منوال زندگی کنند. همچنین تعطیلات زمانی است که احساسات به اوج میرسند. اگر افراد از بابت ازدواج خود عصبانی یا ناراحت باشند در تعطیلات ممکن است این احساس به نقطه اوج خود برسد.»
ویکتوریا میلان، محقق پژوهشی با نتایج مشابه که به تازگی در آفریقای جنوبی انجام شدهاست میگوید: «در زمان تعطیلات زوجها انتظارات زیادی از هم دارند و فشار زیادی رویشان وجود دارد که باعث میشود ندیده گرفتن مشکلات رابطه سخت شود.»
از طرفی، مردم در تعطیلات با وجود فشارهایی که رویشان هست دست نگه میدارند و فکر میکنند و با دوستانشان به تبادل افکار میپردازند که همین به بیشتر و عمیقتر تحلیلکردن سبک زندگیشان منجر میشود.
دلایل مالی از دلایل مهم نیز برای طلاق در ژانویه برشمرده میشود. عدهای معتقدند فشار مالی که در این ماه روی خانوادهها وجود دارد، میتواند یکی از دلایل اقدام برای جدایی باشد. تبلیغات و برنامههای تلویزیونی معمولا تعطیلاتی را نمایش میدهند که همه چیز در آن بسیار ایدهآل و مرتب است.
این تصویر ممکن است برای بسیاری انتظاراتی غیرواقعی ایجاد کند و درنتیجه احساس کنند تعطیلات خوب باید به این شکل باشد؛ همراه با امکانات اقتصادی کافی برای لذت بردن از زمان استراحت. اما وقتی زندگی واقعی چهره دیگری داشته باشد و افراد به جای لذتبردن از تعطیلات در حال سروکلهزدن با صورتحسابها و قرضهایشان باشند، ممکن است فکر کنند که جداشدن از یکدیگر و یک شروع مجدد میتواند زندگی شان را متحول کند. گرچه برای بسیاری از زوجها چنین اتفاقی نمیافتد و معمولا پس از طلاق استاندارد زندگی به طور قابل توجهی پایین مییابد.
به این مسئله دیدار اعضای خانواده، درست کردن غذا و پذیرایی از مهمانها و مشکلات احتمالی که باید برای آنها آماده بود نیز اضافه میشود.
گرچه باید به این نکته نیز توجه داشت که استرس یک یا چند روز تعطیلات نیست که به گسست پیوند ازدواج منجر میشود، بلکه معمولا شکاف خیلی زودتر آغاز شدهاست.
❣ @TebyanHamsangozini❣
سنی ازتان گذشته است، باید هر چه زودتر سر و سامان بگیرید، دوست دارید ازدواج کنید اما هر زمانی که از ازدواج حرفی به میان میآید وحشت زده می شوید انگار قرار است ازدواج زندگیتان را نابود کند...
❣ @TebyanHamsangozini❣
ازدواج یکی از مهمترین تصمیمات زندگی هر جوانی است و داشتن ترس و اضطراب برای انتخاب همسر آینده و شروع زندگی مشترک کاملاً طبیعی است؛ ترس از تصمیم اشتباه، ازدواج ناموفق، از پس زندگی برنیامدن و ...از ترسهای قبل و پس از ازدواج است که تا حدی طبیعی است اما این ترسها در برخی از افراد شدت پیدا میکند و از حالت طبیعی خارج میشود تا جایی که فرد حتی از واژهٔ ازدواج هم هراسان و وحشتزده میشود؛ چنین افرادی دچار نوعی اختلال به نام گاموفوبیا هستند که امروز به این اختلال می پردازیم.
❣ @TebyanHamsangozini❣
ترس از ازدواج یا گاموفوبیا (Gamophbia) چیست؟
ترس از ازدواج یک ترس غیرطبیعی و پایداری است که درواقع به آن گاموفوبیا میگویند. فوبیا در اصطلاح روانپزشکی یک ترس پایدار از یکچیز مشخص است مثل فوبیای ارتفاع، فوبیای پرواز، فوبیای تنهایی و ... اختلال فوبیا در ازدواج هم وجود دارد بهگونهای که فرد حتی اگر بداند که آن ازدواج برایش تهدید ندارد و مشکلی برایش ایجاد نمیکند بازهم میترسد اما این مسئله تأثیرات زیادی را در زندگی فرد ایجاد میکند.
برخی تصور میکنند که با ازدواج فرد سامان میگیرد و یک رابطهٔ جدیدی را شروع میکند اما دو دانشمند و روانشناس مشهور به نام "آلفرد بینه" و"راهب " معیارهای استرسی ازدواج را بررسی کردند و به این نتیجه رسیدند که ازدواج و شروع یک رابطه جدید بهتنهایی میتواند یک عامل استرسزا باشد اما بحث ما ترسی فراتر از این مسئله است بهگونهای فرد حتی میترسد با عشق زندگی خود ازدواج کند.
ما برای تشخیص فوبیا باید مسائل دیگری همچون وسواس فکری را کنار بگذاریم. یکی از مواردی که در بیماری وسواس پیش میآید این است که فرد شک در انتخاب دارد و یکسری افکار بهصورت ناخودآگاه به ذهنش وارد میشود که باعث اضطرابش میشود لذا وسواس فکری با گاموبیا متفاوت است و باید به این مسئله توجه داشت. گامو در اصلاح یونانی به معنای ازدواج است و فوبیا هم به معنای ترس پایدار از یک مسئلهای است. در گاموفوبیا فرد ترس از متعهد شدن در یک رابطه دارد وعدهای از روانشناسان گاموفوبیا(ترس از ازدواج) را معادل ترس از مرگ تعبیر کردهاند.
اهمیت گاموفوبیا این است که بعد از مدتی عشق و علاقه فرد میتواند تغییر کند و به سمت تنفر رود و ازاینجهت لازم است که با این اختلال آشنا شویم و درصدد درمان آن برآییم.
❣ @TebyanHamsangozini❣
علت ایجاد اختلال گاموفوبیا در افراد چیست؟
جالب است بدانید که مسائل ژنتیکی، ارثی و حتی در بعضی از بیماریها مثل اختلال غدد فوق کلیوی که در آن هورمونهای اضطرابی تغییر پیدا میکند، میتواند مستعد کننده این اختلال باشد. همچنین روابط آسیبزا از ازدواج قبل میتواند باعث ترس شدید از ازدواج شود به این صورت که ممکن است فرد در روابط قبلی مورد سوءاستفاده روانی، عاطفی و احساسی قرارگرفته باشد لذا عوامل خارجی هم میتواند این اختلال را تشدید کند.
❣ @TebyanHamsangozini❣
گاموفوبیا با چه علائمی در افراد ظاهر میشود؟
تشخیص گاموفوبیا در افراد در دوران آشنایی یکی از مسائل مهمی است که باید به آن توجه داشت. اگرچه قبل از ازدواج افراد با آشنایی قبلی و جلسات گفتوگو و مشاوره قبل از ازدواج با یکدیگر آشنا میشوند، اما برخی از اختلالات و رفتارها بهراحتی قابلشناسایی نیستند؛ مثل اختلال گاموفوبیا. به همین دلیل است که ما مشاهده میکنیم برخی افراد بعد از مدت طولانی آشنایی و ایجاد دلبستگی متوجه میشوند که طرف مقابلشان ترس شدیدی از ازدواج دارد و به همین خاطر طول دوران آشنایی را طولانی میکند البته علائمی وجود دارد که با شناخت این علائم تا حدی میتوانید به وجود چنین اختلالی در فرد مقابلتان پی ببرید:
اگر فرد مقابلتان با مطرحشدن و صحبت درباره ازدواج وحشتزده میشود؛ حتی اگر مشاهده میکنید فرد اجازه صحبت کردن درباره ازدواج را هم نمیدهد و بهطور مداوم از این مسئله اجتناب میورزد یعنی احتمالاً طرف مقابل به گاموفوبیا مبتلا است.
علاوه بر این موارد ممکن است یکسری از علائم جسمی هم ایجاد شود چراکه وقتی این افراد با مسائل اضطرابی مثل ازدواج روبرو می شوند، مرکز اضطراب مغز فعالشده که در این صورت علائم جسمانی همچون تنگی نفس، گریه کردن، تعریق، حالت تهوع و سرگیجه را به همراه خواهد داشت.
خوب است که در دوران نامزدی و دوران آشنایی به این مسائل توجه شود چراکه همانطور که اشاره کردیم مبتلایان به اختلال گاموفوبیا در صورت ازدواج، عشق و علاقهشان به تنفر تبدیل میشود و این میتواند زندگی هر دو طرف را به نابودی بکشاند.
❣ @TebyanHamsangozini❣
آیا اختلال گاموفوبیا قابلدرمان است؟
اگر یکی از طرفین متوجه شود که طرف مقابل ترس ناخودآگاه از ازدواج دارد میتواند به رواندرمانگر مراجعه کند. گاموفوبیا یک بیماری جدی و درعینحال قابلدرمان است ولی با یکی دو جلسه قابلدرمان نیست و به حداقل یک- دو ماه زمان نیاز دارد؛ راههای متفاوتی برای درمان گاموفوبیا وجود دارد که ما به برخی از آنها اشاره میکنیم:
اولین مرحلهٔ درمان، رواندرمانی است که در این مرحله فرد درباره افکار نگرانکنندهاش صحبت میکند؛ لازم است که در جلسات رواندرمانی صادقانه صحبت کرد تا دوره درمان آسان شود.
درمان مؤثر دیگری که برای رفع این اختلال وجود دارد هیپنوتیزمهای عمیق است و سومین روش برای درمان اختلال گاموفوبیا، رفتاردرمانی است که در این جلسات فرد را با شرایط مشابه ازدواج مواجهه میکنند تا فرد بهمرور بتواند خود را با آن افکار منطبق کند.
اینها روشهایی است که در صورت مداومت میتواند تأثیرات مثبت زیادی در افراد داشته باشد و بهبودی کامل را حاصل کند.
بنابراین باید توجه داشت که این بیماری نیاز به درمان دارد و در صورت عدم درمان میتواند آثار روانی عمیقی را در زندگی بر جا بگذارد اما تأکید میکنم که این اختلال قابلدرمان است و فرد میتواند بعد از درمان ازدواج کند و زندگی خوبی داشته باشد.
❣ @TebyanHamsangozini❣
(شهید محمدابراهیم همت)
همون روز خواستگاری یا زمان خوندن خطبه عقد بود که مادرم گفت:
«قول میده سیگار هم نکشه»
خانمش هم گفت:
«مجاهد فی سبیل الله که نباید سیگار بکشه؛ سیگار کشیدن دور از شأن شماست!»
وقتی برگشتیم خونه، رفت جیبهاشو گشت، سیگارهاشو درآورد، له کرد و ریخت تو سطل آشغال.
گفت:
«تموم شد. بعد از 14 سال سیگاری بودن، دیگه هیچکی دست من سیگار نمیبینه»
همین هم شد...
خانمش میگفت:
«یکی دوسال از ازدواجمون میگذشت، رفتم پیشش گفتم: این بچه گوشش درد میکنه؛ این سیگارو بگیر یه پک بزن، فوت کن تو گوشش»».
گفت:
«نمیتونم... قول دادم دیگه سیگار نکشیدم»
گفتم:
«بچه داره درد میکشه!
گفت:
«ببر بده همسایه بکشه... دیگه هم به من نگو!»
❣ @TebyanHamsangozini❣
تا چه حد باید از جزئیات زندگی خود در خواستگاری گفت؟.mp3
3.68M
🔊 صوت:
⁉️ تاچه حد باید از جزئیات زندگی رو تو خواستگاری گفت؟
[استاد دهنوی]
❣ @TebyanHamsangozini❣
🚨اگر طرف را بخاطر درآمدش، محل زندگیاش، کلاس خانوادهاش، رشته تحصیلیاش، فعال فرهنگی بودنش و... انتخاب کرده بودی؛
⁉️دیگر چرا بعد از ازدواج از بیاخلاقی، بیایمانی و عدم صداقتش گله داری؟!!
اینها چیزی نبود که تو دنبالش بودی!
❣ @TebyanHamsangozini❣
یاد شهید جواد محمدی بخیر؛
ازهمان روز اول زندگی با همسرش قرار گذاشتند هرقدمی که بر می دارند به خدا نزدیکتر شوند. همین هم شد که از اولین روزِ زندگی مشترک حسن های اخلاقی آقا جواد بیشتر از پیش خود را نشان داد، این حسن های اخلاقی دست به دست هم تا جایی که جواد دیگر نتوانست در قفس دنیا بماند و کارش به پرواز کشید، به آسمان.جواد محمدی چهارمین شهید مدافع حرم شهر درچه است که ۱۶ خرداد ماه ۹۶ همزمان با ۱۱ ماه مبارک رمضان به شهادت رسید و پیکر مطهرش بعد از گذشت ۲۵ روز چشم انتظاری، پیدا شد.
خط قرمزهایش حرام ها بود، آنقدر به حلال و حرام و حجاب اهمیت می داد که شیشه جلو سمت عروس را دسته گل چسباند تا نگاه نامحرمی به همسرش نیافتد. برایش مهم بود که به مجالس شادی حلال برود، در مراسم عروسی خودش هم مولودی خوان دعوت کرد، بعضی مسخره اش کردند که عروسی ات شبیه مراسم ختم صلوات است اما برای او مهم نبود، او کاری را انجام می داد که خدا می پسندید، نه مردم. او در فیلمی که بعد از شهادتش منتشر شد گفته بود: « اگر خدا لطف کرد و شهادت را نصیبم کرد، بنده از آن شهدایی هستم که حتما یقه بی حجابی ها و آنها که ترویج بی حجابی می کنند را در آن دنیا خواهم گرفت»
❣ @TebyanHamsangozini❣
بین زن و شوهر اختلاف پیش میاد اما قوانینش رو رعایت کنید✅✅
➖ توی جمع بحث نکن
➖ فقط روی مشکل تمرکز کن و حواشی رو مطرح نکن.
⛔️ به گذشته برنگرد
➖ کنایه نزن
➖ توهین نکن
📣 خوب ببشنو
حرف رو کش نده
یادت باشه انصاف داشته باشی
یادت باشه دوستش داری
یادت باشه همسرته
یادت باشه همه اینها یادت باشه
یادت باشه
یادت باشه
یادت باشه
یادت باشه
❣ @TebyanHamsangozini❣
🕸 رهبر انقلاب: یکی از مشکلات دنیای غرب که به تدریج پایههای تمدن غرب را مثل موریانه میخورد و علیرغم پیشرفتهای صنعتی و علمیاش در بلند مدت مشرف به سقوط است، همین قضیهی بیتوجهی به خانواده است. در غرب، خانواده، مورد بیاعتنایی و تحقیر شده است. ۱۳۷۴/۱۲/۱
❣ @TebyanHamsangozini❣
همدم تبیان
🕸 رهبر انقلاب: یکی از مشکلات دنیای غرب که به تدریج پایههای تمدن غرب را مثل موریانه میخورد و علیرغم
عزیزانم در راستای حمایت از موضوع خانواده, جوان های مجرد اطراف خود را با همسان گزینی آشنا کنید تا هر چه زودتر و به بهترین شکل بتوانند خانواده ای موفق تشکیل دهند.
❣ @TebyanHamsangozini❣