🟣 بسته #عصرونه خبری تبیان ۲۶ بهمن ماه
🔹 منابع لبنانی اعلام کردند در حملۀ ارتش رژیم صهیونیستی به شهر النبطیه در جنوب لبنان، ۱۱ نفر شهید و شماری زخمی شدند.
🔹 رئیسجمهور روسیه: از نظر من بایدن بهترین رئیسجمهور آمریکا برای روسیه است؛ چرا که او تجربۀ بیشتری دارد و میتوان اقداماتش را پیشبینی کرد.
🔹 اژهای اسناد و مدارک تروریستها و گروههای تروریستی را به مقامهای عراقی تحویل داد
🔹 سردار حاجیزاده: در حوزههای پدافندی، موشکی و پهپادی جزو قدرتهای برتر در جهان هستیم
🔹 در جلسۀ کمیسیون ماده ۵ استان البرز کلیات طرح پیشنهادی تغییر کاربری اراضی زندان رجاییشهر تصویب شد.
🔹 شمار شهدای جنگ غزه از هفتم اکتبر تا امروز به ۲۸۶۶۳ و مجروحان به ۶۸۳۹۵ نفر است.
🔹 متهم اصلی پروندۀ کوروش کمپانی قبل از شکایت مالباختگان متواری شده بود. پدر متهم که همدست او بوده دستگیر و روانه زندان شده.
@TebyanOnline
🟣 قسمت اول؛ اضطراب چیه؟
🟣 بین ترس اجداد غارنشینمون درباره حمله خرسها، تا اضطراب ما قبل از فرستادن یک پیام چه رابطهای وجود داره؟
🔹 خیلی از ماها تو زندگیمون حس اضطراب رو تجربه کردیم و در کنارش اسم اختلال اضطراب رو هم شنیدیم. آیا این یعنی همه ما اختلال اضطراب داریم؟ در همین ابتدا بیاید تفاوت استرس، اضطراب و اختلال اضطراب رو بهتون توضیح بدم.
🔹 اجداد غارنشین ما در طول روز با خطرات مختلفی روبرو بودند، از حمله حیوانات وحشی تا کشته شدن موقع جنگ و شکار. در این شرایط بدن ما هورمونی رو ترشح میکرد که بتونه واکنش مناسبی برای این موقعیت در مغز ایجاد کنه، در واقع نوعی تلاش برای بقا. پس زمانی که فردی احساس خطر کنه، بدن فرد شروع به ترشح هورمون استرس میکنه که باعث میشه قلب تندتر بزنه، تنفس بیشتر بشه و فشار خون بالاتر بره، در نتیجه خون بیشتری به اندامها پمپاژ میشه. این پاسخ به فرد این امکان رو میده که آماده مبارزه یا فرار باشه.
🔹 اضطراب هم یک احساس طبیعی و در واقع پاسخ بدن به اون استرسه. بسیاری از مردم اضطراب رو قبل از تصمیمات بزرگ یا رویداد مهم زندگیشون تجربه میکنن. این اضطراب میتونه علائم جسمی مثل لرزش و تعریق هم داشته باشه.
🔹 ما این روزها انسانهای مدرنی شدیم اما کدهای ژنتیکی ما و تا حدی ساختار مغز ما تغییر زیادی نکرده، یعنی برای این مغز استرس فرستادن یک پیام گاهی میتونه شبیه خطر حمله خرسها ارزیابی بشه. پس یعنی گاهی مدت یا شدت احساس اضطراب با محرک اصلی یا اون عامل ایجاد این اضطراب همخونی نداره. یعنی مثلا برای یک تصمیم کوچیک فرد دچار اضطراب شدید یا طولانی مدت میشه.
🔹 وقتی پاسخ اضطرابی به حدی باشه که در زندگی روزمره ما اختلال ایجاد کنه، اینجاست که به خودش اسم اختلال اضطرابی میگیره. و با ترس، دلهره، نگرانی مفرط، عصبی بودن، بی قراری و تنش و حتی علائم فیزیکی مثل مشکلات گوارشی، تهوع، افزایش فشار خون و ... خودش رو نشون میده. انجمن روانشناسی آمریکا (APA) اضطراب رو اینطور تعریف میکنه: «احساساتی که با احساس تنش، افکار نگران، و تغییرات فیزیکی مانند افزایش فشار خون مشخص میشود».
🔹 طبق گزارش انجمن اضطراب و افسردگی آمریکا (ADAA)، حدود 40 میلیون نفر در ایالات متحده به اختلال اضطراب مبتلا هستن. این شایع ترین گروه بیماری های روانی در این کشوره. با این حال، تنها 36.9 درصد از افراد مبتلا به اختلال اضطراب تحت درمان قرار میگیرن. دونستن تفاوت بین احساسات معمولی اضطراب و یک اختلال اضطرابی که نیاز به مراقبت داره میتونه به فرد در شناسایی و درمان این بیماری کمک کنه.
🔹 در قسمتهای بعدی این مطلب ما به توضیح بیشتر دلایل اضطراب و تاثیرش روی ذهن و بدن، انواع مختلف این اختلال مثل اضطراب رابطه، اضطراب جدایی، اضطراب پیش از وقوع اتفاقات و... میپردازیم.
اگه این موضوعات براتون جالبه ما رو با هشتگ #سلامت_روان دنبال کنید.
@TebyanOnline
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔶 #موشن_تبیان | کی تعمیر میکنه؟مالک یا مستاجر؟
@TebyanOnline
🔶 #نشان | لَّا خَيْرَ فِي كَثِيرٍ مِّن نَّجْوَاهُمْ إِلَّا مَنْ أَمَرَ بِصَدَقَةٍ أَوْ مَعْرُوفٍ أَوْ إِصْلَاحٍ بَيْنَ النَّاسِ
🔸 آدمِ مبادی آداب در جمع با کسی درگوشی حرف نمیزند چون هر کسی شما را ببینید با خود میگوید لابد دارند پشت سر من حرف میزنند یا شاید فلانی رازی سر به مهر دارد و از جمع، مرا نامحرم میداند و از این دست خیالات که پربیراهه هم نیست ولی یادتان باشد صحبتهای یواشکی همیشه بد نیست و بعضی جاها اتفاقا ثواب هم دارد مثل وقتی که پای انفاق یا امر به معروف یا آشتی دادن بین افراد در میان باشد
نساء آیه ۱۱۴
@TebyanOnline
🔶 بیمارستانهای تهران، در انتظار سرنوشت گاندی و پلاسکو؟
🔸بعد از آتشسوزی بیمارستان گاندی تهران، توجه زیادی به مسئله ساختمانهای ناایمن تهران جلب شد، ساختمانهایی که هر بار با یک حادثه در تهران به یادشان میافتیم. این بار به خیر گذشت اما معلوم نیست بار بعد قرعه به نام کدام ساختمان و بیمارستان بیفتد و جان چند هموطنمان را بگیرد.
🔸سال گذشته در تبیان ما به سراغ لیست ۱۲۹ ساختمان ناایمن تهران با وضع بحرانی رفتیم، امسال خوشبختانه تعداد آنها به ۷۵ ساختمان رسیده اما نکته نگرانکننده وجود نام بیمارستانهایی مثل بیمارستان امام خمینی، فیاضبخش، لولاگر و... در این لیست است.
🔸در بررسیهایی که سازمان مدیریت بحران تا آبان امسال انجام داد، برای بیمارستان گاندی و تعداد دیگری از مرکزهای بهداشتی و درمانی به عنوان بناهایی با درجه خطرپذیری زیاد هشدارهای ایمنی صادر شد. البته با وجود هشدار گرفتن از شهرداری، به علت برخی ملاحظات نام این مراکز رسانهای نشد تا وقتی که حادثه آتش سوزی بیمارستان گاندی پیش آمد.
🔸شهرداری و سازمان آتش نشانی فقط توانایی و اجازه اخطار دادن و شناسایی ساختمانهای ناایمن را دارند و بنا به برخی ملاحظات امنیتی امکان عمومی کردن اسامی را ندارند.
🔸حسین قناعتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره بروزرسانی بیمارستانهای دولتی میگوید: " امکانات دولت محدود است و تحریمها هم وجود دارند. برای تعمیرات اساسی بیمارستانهای دانشگاه تهران حداقل سه تا چهار هزار میلیارد بودجه نیاز داریم. نمیتوانیم سرویسدهی را تعطیل کنیم و با قیمتهایی که در بخش خصوصی وجود دارد، تنها امید مردم به بیمارستانهای دولتی است."
🔸در قانون، شهرداری و آتشنشانی امکان پلمب ساختمانهای ناایمن را ندارند و به همین جهت اخطارهای آتشنشانی صرفا جنبه تشریفاتی و اداری پیدا کرده. به نظر میرسد راهحل این موضوع حداقل در مورد بیمارستانها اهتمام بیشتر مالکان آنها یا وزارتخانههای مربوطه است.
@TebyanOnline
پیتزا فوری با نان تست
مواد لازم برای ۲ تا ۳ نفر:
قارچ ۱۰ عدد
🍅گوجه یک عدد
🫑فلفل دلمهای نصف عدد
🍞نان تست ۶ عدد
🥫سس کچاپ ۲ ق غ
🧀پنیر پیتزای کم چرب به دلخواه
🧈روغن یا کره کمی
🧂ادویه به دلخواه
طرز تهیه:
🍕 قارچها رو درشت خرد کنید و با مقدار کمی کره تفت بدید تا آبش کشیده بشه.
گوجه رو نگینی خرد، اضافه و مخلوط کنید، حالا ادویههای دلخواهتون رو با نمک اضافه کنید.
🍕روی نان تست سس کچاپ بکشید و موادی که آماده شده رو روی نانها بریزید و بعد روی مواد پنیر پیتزا بریزید.
فلفل دلمه خرد شده رو روی پنیر بریزید.
🍕بهتره از تابه چدن استفاده کنید، کف تابه رو چرب کنید و نانها رو در تابه بچینید و بذارید به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت ملایم باشه تا پنیرها ذوب بشه.
نوش جان😋
@TebyanOnline
🔶 #ورق_بزنید | دعوای والدین چه بلایی بر سر کودکان میآورد؟
🔸 دعوای والدین، یکی از آسیبزنندهترین اتفاقات برای بچههاست؛ تا حدی که اضطراب کودک در محل مشاجره والدین را برابر با ترس سربازان در منطقه جنگی میدانند. در این مطلب نگاهی کوتاه به آسیبهای این دعوا و مشاجره بر کودکان داشته بشیم.
@TebyanOnline
⭕️ #ورق_بزنید | با نوجوان بیمسئولیت چه کنیم؟
مسئولیتپذیری توی مسائل مالی و اقتصادی میتونه روی زندگی آینده نوجوونها تاثیر زیادی داشته باشه، اما برای اینکه این مسئولیتپذیری رو پیدا کنن، لازمه از راهکارهایی استفاده کنین که بهشون اشاره کردیم.
#کیف_پول
@TebyanOnline
15.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #اینفوموشن | ۹ توصیه امیرالمومنین علیهالسلام به حکومت در فقرزدایی جامعه
@TebyanOnline
🔸 اختلال پرخوری عصبی چیه و چه علائمی داره؟!
🔸اختلال پرخوری عصبی (Bulimia Nervosa) یک اختلال خوردن است که با دورههای مکرر پرخوری و رفتارهای پاکسازی بعدی مشخص میشود. افراد مبتلا به این اختلال مقادیر زیادی غذا را در مدت زمان کوتاهی مصرف میکنند (پرخوری) و پس از آن، به دلیل ترس از افزایش وزن، اقدامات پاکسازی مانند استفراغ اجباری، استفاده از ملینها، رژیمهای غذایی شدید، یا ورزش افراطی انجام میدهند.
علائم اختلال پرخوری عصبی
🔹پرخوریهای مکرر، که در آن فرد احساس کنترل نکردن بر رفتار خوردن خود دارد
🔹استفاده از روشهای پاکسازی برای جلوگیری از افزایش وزن، مانند استفراغ اجباری یا استفاده بیش از حد از ملینها
🔹احساس شرم، گناه، یا افسردگی پس از پرخوری
🔹دغدغههای شدید و مداوم در مورد وزن و شکل بدن
@TebyanOnline
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔶 آخرین مرحله عشق
همین یک سخن است
بگذارید خدا کار خودش را بکند...
🌙 #شب_بخیر
@TebyanOnline
🔶 #نشان | وَالَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ أُولَٰئِكَ أَصْحَابُ الْجَنَّةِ
🔸علم اگر چه زینت جان آدمی است اما رفتارساز نیست. برای اینکه درخت دانش به میوۀ خوشگوار عمل آراسته شود، باید دانش را به جان خود گره بزنیم تا بشود عقیده. چشمۀ عقیدۀ که در قلبجاری شد آن وقت مزرعۀ عمل را هم آبیاری خواهد کرد.
بقره آیه ۸۲
@TebyanOnline
🟣 ۲هزار میلیارد تومان کلاهبرداری آشکار!
🔹 طی چند سال گذشته شرکتهایی با استفاده از اعتبار صداوسیما، رسانهها، استفاده از سلبریتیها و افراد معروف، شهرداری و بیلبوردهایی در اتوبان و خیابانها تبلیغات گستردهای انجام دادند و بعد از جلب اعتماد مردم، از آنها سواستفاده و کلاهبرداری کردند، برخی چراغخاموش صحنه را ترک کردند و برخی هم تشت رسواییشان افتاد!
🔹 بایا، اول مارکت، کرم و صابون حلزون، موسسات ملی و بانکی، پدیده شاندیز و باندهای کلاهبرداری به اسم فروش سرویس آشپزخانه و ظروف قابلمه با تخفیفات استثنایی از جمله شبکههای کلاهبرداری این سالها بودند که مالباختگان آنها بلاتکلیف ماندند.
🔹 در ماههای اخیر اعتراض مردم نسبت به عدم تعهد کوروش کمپانی و تحویل آیفون ۲۰ میلیونی بلند شده بود و دقیقا باید بپرسیم چطور در این مدت و با شکایتهای مردمی، دستگاههای قضایی به ماجرا ورود نکردند؟
🔹 مالک فراری کوروش کمپانی در مصاحبهای که چندان قدیمی نیست، موفقیتش را دعای خیر مردم میدانست و در نهایت دعای خیر مردم را با کلاهبرداری ۲ هزار میلیارد تومانی جواب داد.
🔹 کوروش کمپانی به عنوان یک شرکت داخلی دفتر رسمی داشت و به صورت فیزیکی و کاملا قانونی مشغول کار بود و تمام مجوزهای لازم از نهادهای مربوطه را هم داشت. حالا سوالی که مطرح میشود این است که نقش نهادهای نظارتی طی این سالها چه بوده؟ چرا مجوز شرکت در این ۵ سال باطل نشد؟
🔹 و در نهایت تکلیف شرکتهایی که دقیقا کاری مشابه کوروش کمپانی را با همان تبلیغات گسترده انجام میدهند چیست؟ آیا باید حتما یک کلاهبرداری دیگر شکل بگیرد تا دستگاههای امنیتی و نظارتی به ماجرا ورود کنند؟
@TebyanOnline