🔻ادامه تفسیر...
📌مثال، اگر نزد فردی نام کسی را که به تازگی از دنیا رفته است ذکر کنیم و آن شخص بدون این که آن فرد فوت شده را دیده و یا شناخته باشد فقط با شنیدن نام و خبر مرگ او گریه کند؛ که این امر بسیار بعید است، مگر کسی گریه کند که یا دیوانه باشد یا ریاکار!
📝در إرشاد القلوب آمده است که نبی مکرم اسلام (ص) در مجلسی نشسته بودند، آن گاه فرمودند: آیاتی از قرآن را میخوانم هرکس با شنیدن آن آیات گریه کند من بهشت را برای او تضمین میکنم.
📎از سوی دیگر مراد از کلمه «قَبْل» در «إِنَّ الَّذِينَ أُوتُوا الْعِلْمَ مِنْ قَبْلِهِ» در این آیه و آیات مشابه آن، هرگز نمیتواند دنیا باشد. چنانچه اگر مراد دنیا بود، چرا حضرت علی (ع) در سن ده سالگی ایمان آوردند؟! مگر در کدام مکتب درس خوانده بودند که با شنیدن آیاتی که بر نبی مکرم اسلام (ص) نازل شد، بر حقانیت آن پی بردند و ایمان آوردند؟
🔍اگر این حقیقت را کنار بگذاریم و نپذیریم، پس باید بپذیریم معاذ الله آن حضرت از روی احساس و تعصب خویشاوندی به کلام نبی مکرم (ص) ایمان آوردند که هرگز صحیح نیست. چنانچه آن حضرت در پاسخ به این سؤال که «آیا خدا را با پیامبر شناختی یا پیامبر را با خدا؟ فرمودند: والله من از طریق پیامبر خدا را نشناختم، بلکه من پیامبر را از طریق خدا شناختم»، یعنی من خدا را شناخته بودم وقتی کلام نبی را شنیدم و با علمی که در الست خداوند به من داده بود تطبیق دادم و یافتم که این پیامبر، فرستادۀ همان خدایی است که من او را میشناختم.
🔰در بحارالانوار، به نقل از تفسیر عیاشی از نبی مکرم اسلام (ص) آمده است: إِنَّ أُمَّتِي عُرِضَتْ عَلَيَّ فِي اَلْمِيثَاقِ، فَكَانَ أَوَّللَ مَنْ آمَنَ بِي عَلِيٌّ، وَ هُوَ أَوَّلُ مَنْ صَدَّقَنِي حِينَ بُعِثْتُ، وَ هُوَ اَلصِّدِّيقُ اَلْأَكْبَرُ، وَ اَلْفَارُوقُ يُفَرِّقُ بَيْنَ اَلْحَقِّ وَ اَلْبَاطِلِ، همانا امّتم در هنگام گرفتن پیمان بر من عرضه شدند. علی اولین کسی بود که به من ایمان آورد و مرا در هنگام بعثت باور داشت و او صدیق اکبر است. (راستگوی بزرگ) و جداکننده است که میان حق و باطل جدایی میاندازد.
👈آیه 6 سوره سبأ نیز اشاره صریح به این امر دارد که برخی که در دین مسیحیت یا سایر ادیان بودند با شنیدن صدای قرآن، حق تعالی علم عالم الست را به یادشان آورد و کلام محمد (ص) را همان کلام عیسی (ع) در انجیل یافتند و به اسلام گرویدند. (مانند نجاشی پادشاه حبشه)
⚜اینان صاحبانِ علم عالم الست و اهل ذکر هستند که چنین خدا را براحتی و در همان ابتدا میشناسند و از اولیاء الله میباشند که ما آنان را "مُهتدین" مینامیم که اینان طبق سوره حمد «أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ» و صاحبانِ نعمت الهی هستند.
🌟الف) مُنعمین یا همان مُهتدین دائم الذکر و همیشه در یاد پیمان الست هستند. آنان هدایت شدگان هستند که در دنیا، در ذکر خدا و آخرت و بعد از مرگ مستقیم وارد بهشت برزخی میشوند. (مانند: مؤمن آل فرعون در قرآن)
✨📖✨ قِيلَ ادْخُلِ الْجَنَّةَ ۖ قَالَ يَا لَيْتَ قَوْمِي يَعْلَمُونَ (26 - یس)
⚡️(و به این مرد با ایمان پس از کشته شدن، در عالم برزخ) گفته شد: داخل بهشت شو، گفت: ای کاش ملت من هم (از این نعمت بزرگ) آگاه بودند.
💠مُهتدین از کودکی معمولاً گناه کبیره ندارند و گناه صغیره هم انجام نمیدهند و از مردم عادی دوری میکنند.
✍ادامه دارد...
◾️ @telaavat
السلام علیک یا ابا صالح المهدی...
#جمعه_های_مهدوی
┄┅┅┅┅❁❁┅┅┅┅┄
@telaavat
هدایت شده از کانال رسمی سازمان دارالقرآن الکریم
12.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 زیارت امام زمان (عج) در روز جمعه
🎤با نوای فرهمند
#التماس_دعا
@telaavat
👆👆👆
📸یک قدم تا اربعین؛ ملت امام حسین(ع) در طریق کربلا
🔗 I لینک خبر I
🆔 @iqnanews
9.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥روزی است که همه زائر هستند
🔹شور و عشق حسینی سالیان طولانی است که با روح و جان مردم عجین شده و شعلهای است که هرگز خاموش نخواهد شد.
🎙حجت الاسلام عالی
◾️ @telaavat
✅زیارت حضرت سیدالشهدا علیه السلام كامل كننده ايمان و سوق دهنده به بالاترين درجات جنت...
✍امام صادق علیه السلام فرمودند: هر کس بمیرد در حالیکه به زیارت قبر امام حسین علیه السلام نرفته، ایمانش ناتمام و دینش ناقص خواهد بود، و از شيعيان ما نيست. هر چند كه خودش فكر كند كه از شيعيان ماست و اگر در قيامت به واسطه رحمت الهی و شفاعت ما وارد بهشت هم بشود ، در آنجا درجه او از درجه سایر مؤمنان كمتر خواهد بود . و در بهشت هيچ گاه صاحب خانه نخواهد شد ، بلكه هميشه مهمان مؤمنين ديگر است و در خانه های آنان روزی مى خورد و خودش مالك خانه نيست !
📚وسائل الشيعة ، ج ۱۰،ص ۳۳۵
◾️▪️ @telaavat