🔸سفیر روسیه در تاجیکستان: «افغانستان به پایگاه گروه های تروریستی بین المللی تبدیل شده است که به مرز تاجیکستان می روند و امنیت نه تنها جمهوری، بلکه کل کشورهای مشترک المنافع و کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی را تهدید می کنند.»
سمیون گریگوریف سفیر روسیه در تاجیکستان ضمن شرکت در مراسم سالگرد خروج ارتش شوروی از افغانستان اذعان کرده است: «ما در آن زمان از افغانستان پیروز بیرون آمدیم، زیرا یک دولت نیرومند، یک ارتش نیرومند و بیش از 140 زیر ساخت اقتصادی داشتیم که از سوی اتحاد جماهیر شوروی ساخته شده بود.»
گریگوریف افزود: "در سال 2021، ناتو کشوری را پشت سر گذاشت که به پایگاه گروه های تروریستی بین المللی تبدیل شده است که به مرز تاجیکستان می روند و امنیت نه تنها جمهوری، بلکه کل کشورهای مشترک المنافع و کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی را تهدید می کنند. امروز پایگاه نظامی 201 روسیه در خاک جمهوری تاجیکستان قرار دارد که ضامن امنیت است و نه تاجیکستان و نه دیگر متحدان ما را آزار نخواهد داد".
نگرانی از وضعیت افغانستان از سوی سفیر روسیه در دوشنبه در حالی مطرح میشود که دو روز پیش اناتولی سیدروف، رئیس ستاد مشترک سازمان پیمان امنیت جمعی اعلام کرد که شمار جنگجویان شاخه خراسان داعش در افغانستان به 6500 نفر رسیده است. او در یک نشست خبری افزود، که از این شمار چهار هزار داعشی در نزدیکی مرز تاجیکستان جا به جا شدهاند.
وستانیوز(فراخط)
🔸طالبان ادعای پیمان امنیت جمعی، مبنی بر وجود ۴ هزار داعشی در مرز با تاجیکستان را تکذیب کرد
امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه افغانستان در مراسم تجلیل از روز شکست و خروج ارتش سرخ شوروی از افغانستان گفت: اگر یک داعشی در هر گوشهای افغانستان سربلند کند، سرش زده میشود و هیچ تهدیدی از جانب افغانستان برای هیچ کشور همسایه وجود ندارد.
سرپرست وزارت امور خارجه همچنین بیان داشت؛ جهان ترقی و پیشرفت افغانستان را نمیتواند تحمل کند، امیدوارم که به این نکته افغانها متوجه باشند.
امیرخان متقی همچنین افزود: بعد از ۴۴ سال، برای نخستین بار است که در افغانستان حتی یک وجب زمین وجود ندارد که تحت حاکمیت دیگران باشد.
این اظهارات در حالی است که پیشتر رئیس ستاد مشترک سازمان پیمان امنیت جمعی، آناتولی سیدوروف گفته بود که تعداد تروریستهای داعشی در افغانستان به ۶ هزار و ۵۰۰ نفر رسیده است، که حدود ۴ هزار نفر از آن خا در مرزهای تاجیکستان مستقر هستند.
وستانیوز(فراخط)
🔶 پروژه انرژی پاک؛ توافق ۱۰۰میلیارد دلاری امارات و آمریکا
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده از توافق کشورش و امارات متحده برای سرمایهگذاری ۱۰۰میلیارد دلاری در حوزه انرژی پاک خبر داد. رویترز به نقل از بلینکن نوشت: «دو دولت یادداشت تفاهمی در ابوظبی امضا کردند که گام مهمی به جلو در تلاشهای مشترک برای تسریع حرکت به سمت انرژی پاک است.»
بر اساس این توافق، امارات متحده عربی به عنوان یک تولیدکننده بزرگ نفت اوپک و آمریکا به عنوان منبع کمکهای فنی، مدیریت تامین بودجه و اجرای پروژههای انرژی پایدار تجاری در سایر کشورها را پیش خواهند برد.
هدف نهایی، افزایش ۱۰۰گیگاواتی انرژی پاک در سراسر جهان تا سال ۲۰۳۵ اعلام شده است.
تفاهمنامه یاد شده را مشاور امنیت انرژی دولت آمریکا و وزیر صنعت و فناوریهای پیشرفته امارات امضا کردهاند.
آموس هوچستین، نماینده دولت آمریکا در فناوری انرژی نوین در بیانیهای گفته است: «ما و امارات، سرمایهگذاری در تکنولوژی انرژی نوین در کشورهای خود، در سراسر دنیا و در اقتصادهای نوظهور را ترغیب خواهیم کرد.»
وستانیوز(فراخط)
هدایت شده از غرب آسیا
💢بررسی وضعیت حساس اقتصادی کشور
تحلیل کامل شرایط اقتصادی اخیر
با حضور دکتر قديری ابیانه
سفیر اسبق ایران در استرالیا و مکزیک
🕘پنجشنبه ساعت 21
پخش زنده کانال بزرگ غرب آسیا
https://eitaa.com/joinchat/2796093485C948123bb80
خلیج بزرگ چین بهشتی برای توسعهدهندگان رباتیک و هوش مصنوعی
استارتآپهای فناوری به منطقه خلیج بزرگ (GBA) هجوم میآورند تا از فرصتهای سرمایهگذاری پویا و افزایش تقاضا استفاده کنند و این منطقه به بهشتی برای توسعهدهندگان رباتیک و هوش مصنوعی برای آزمایش محصولات خود تبدیل شده است.
تمرکز منابع و موقعیت هنگکنگ بهعنوان قطب فناوریهای نوظهور از جمله دلایلی است که شرکتها منطقه خلیج را انتخاب میکنند. مصرف کنندگان در منطقه خلیج نسبت به سایر بازارها تمایل بیشتری به پذیرش فناوری های جدید دارند. برخی از مناطق هنوز در مورد یادگیری عمیق یا فناوری هوش مصنوعی محافظه کار هستند، اما هنگ کنگ و منطقه خلیج آماده استقبال و استفاده از این فناوری هستند.
هنگ کنگ، ماکائو و ۹ شهر در استان گوانگدونگ در جنوب چین، منطقه خلیج بزرگ را تشکیل میدهند، چین برنامه جاه طلبانهای برای ایجاد یک منطقه اقتصادی پیشرفته در این منطقه برای رقابت با مناطقی مانند سیلیکون ولی در ایالات متحده در سر دارد
وستانیوز(فراخط)
🔸رشد صنعت پست چین در سال ۲۰۲۲
دادههای اداره پست دولتی نشان داد که صنعت پست چین در سال ۲۰۲۲ هم از نظر درآمد تجاری و هم از نظر بستههای حملونقل شده، رشد مداومی داشته است. به گفته این دفتر، این بخش در این دوره بیش از ۱.۳۵ تریلیون یوان (حدود ۱۹۹.۴ میلیارد دلار آمریکا) افزایش یافت که ۶.۹ درصد نسبت به سال قبل رشد داشته، در حالی که حجم تجارت آن در مقایسه با یک سال قبل ۲.۷ درصد افزایش یافت.
شرکتهای پیک چین در سال گذشته ۱۱۰.۶ میلیارد بسته ارسال کردند که ۲.۱ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشت. مجموع درآمد کسب و کار آنها در این دوره به ۱.۰۶ تریلیون یوان رسید که افزایش سالانه ۲.۳ درصدی را نشان میدهد.
اداره پست دولتی چین انتظار داشت کل درآمد صنعت پست چین در سال ۲۰۲۳ به میزان ۶ درصد رشد کند، در حالی که پیش بینی میشود درآمد بخش پیک نسبت به سال قبل ۷ درصد افزایش یابد.
وستانیوز(فراخط)
هدایت شده از غرب آسیا
💢بررسی وضعیت حساس اقتصادی کشور
تحلیل کامل شرایط اقتصادی اخیر
با حضور دکتر قديری ابیانه
سفیر اسبق ایران در استرالیا و مکزیک
🕘پنجشنبه ساعت 21
پخش زنده کانال بزرگ غرب آسیا👇👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2796093485C948123bb80
هدایت شده از غرب آسیا
با تلاش گروه خبری فراخط پخش زنده جلسه مهم دکتر قديری ابیانه راجع به تحولات اقتصادی کشور تا دقایقی دیگر(ساعت 21) در کانال غرب آسیا برگزار خواهد شد👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2796093485C948123bb80
هدایت شده از غرب آسیا
Live Eitaa.mp3
26.55M
💢صحبت های مهم دکتر قدیری ابیانه پیرامون تحولات اقتصادی
خیلی ها تصورات دقیقی از درآمد های نفتی دولت ندارند
نبود اطلاعات دقیق، مطالبه گری های ناقص ایجاد کرد
دولت ها مجبور هستند پول بدون پشتوانه چاپ کنند
دولت رئیسی برای جلوگیری از چاپ پول، طرح مولد سازی را پیش کشید
وستانیوز(فراخط)
🔸افزایش تمرکز چین بر امنیت انرژی پس از جنگ اوکراین
چین در حال افزایش بهره برداری از نفت و گاز برای ایجاد یک منبع انرژی انعطاف پذیر در برابر خطرات بحران احتمالی ناشی از جنگ در اوکراین است.
بنا بر نظر اندیشکده شرکت ملی نفت فلات قاره چین (CNOOC) جنگ اوکراین که ۱۱ ماه به طول انجامیده و هیچ نشانه ای از پایان فوری را نشان نمیدهد، چشم انداز عرضه جهانی انرژی را عمیقاً تغییر داده است.
گزارش این موسسه پیشبینی میکند که در سال جاری بازار جهانی نفت شرایط سخت تری داشته باشد و عرضه روسیه همچنان تحت تأثیر تحریمهای غرب و همچنین تصمیم اوپک پلاس برای کاهش عرضه قرار گیرد. در پی این جنگ، اهمیتی که کشورها برای امنیت انرژی قائل هستند، به طور قابل توجهی افزایش یافته است
وستانیوز(فراخط)
🔸پیشبینی رشد تولید ناخالص داخلی در سال 2024
🇮🇳 هند: +6.8٪
🇨🇳 چین: +4.5٪
🇸🇦 عربستان سعودی: +3.4٪
🇳🇬 نیجریه: + 2.9٪
🇪🇸 اسپانیا: +2.4٪
🇫🇷 فرانسه: +1.6٪
🇲🇽 مکزیک: +1.6٪
🇨🇦 کانادا: +1.5٪
🇧🇷 برزیل: +1.5٪
🇩🇪 آلمان: +1.4٪
🇿🇦 آفریقای جنوبی: +1.3٪
🇺🇸 ایالات متحده: +1.0٪
🇯🇵 ژاپن: +0.9٪
🇬🇧 انگلستان: + 0.9٪
وستانیوز(فراخط)
🔸چرایی جدایی سودان جنوبی از سودان
دولت سودان بر طبق توافقنامهٔ صلحی که در ۹ ژانویه ۲۰۰۵ در کنیا امضا شد و به جنگ داخلی دوم سودان پایان داد، به بخش جنوبی سودان این حق داده شد که بین اتحاد با بخش شمالی یا استقلال کامل از آن، یکی را انتخاب کند. بر اساس این توافقنامه قرار شد در ژانویه ۲۰۱۱ یک همهپرسی برای تعیین تکلیف قسمت جنوبی برگزار شود. در ۹ ژانویهٔ ۲۰۱۱ مردم جنوب سودان برای شرکت در یک همه پرسی درباره استقلال از بخش شمالی این کشور، به پای صندوقهای رای رفتند. نتیجهٔ همهپرسی به نفع استقلال جنوب سودان شد، کشور جدید آفریقایی روز نهم ژوئیه ۲۰۱۱، یعنی درست شش سال پس از معاهدهٔ صلح تاسیس شد و کییر رئیس جمهور آن کشور مستقل شد
با پذیرش این همهپرسی از سوی کشور مادر، جمهوری سودان جنوبی به عنوان پنجاه و پنجمین کشور در قاره آفریقا، یکصد و نود و ششمین کشور جهان و یکصد و نود و سومین کشور عضو سازمان ملل متولد شد.
وستانیوز(فراخط)
انجام عمل جراحی راه دور با استفاده از اینترنت نسل جدید ۵ جی
رباتهای مجهز به ارتباط مخابراتی نسل جدید ۵جی، این امکان را به جراحان چینی دادند که از بیمارستانی در شهر هانگجو بتوانند برای اولین بار از فاصله ۴۶۵۰ کیلومتری و طی یک عمل موفق جراحی، کیسه صفرای بیمار ۳۰ سالهای را در منطقهی خودمختار شینجیانگ خارج کنند.
در سالهای اخیر، حمایتهای قابل توجهی از جنبههای کاربردی فناوری ۵جی در اعمال جراحی رباتیک راه دور به عمل آمده است که از جملهی آن میتوان به تدوین برنامه اجرایی موسوم به رباتیک+ توسط وزارت صنعت و فناوری اطلاعات و مشارکت ۱۶ نهاد دیگر دولتی اشاره کرد. توزیع عادلانه امکانات پزشکی، کاهش زمان و هزینه و البته افزایش اثربخشی درمانی، از جمله مزایای مهم این روش پیشرفتهی عمل جراحی محسوب میشوند.
گفتنی است که هم نرمافزار و هم سختافزار رباتیک این سامانه، بطور کاملاً بومی در چین توسعه یافتهاند.
وستانیوز(فراخط)
🔸19 بهمن، کلنگ احداث بزرگترین واحد بازیافت دیاکسیدکربن کشور، با ظرفیت جذب سالانه 160 هزارتن CO2 در محل سایت صنعتی پتروشیمی فنآوران به زمین زده شد.
با اجرای این طرح ظرفیت تولید متانول تا 50 هزارتن در سال افزایش خواهد یافت. میزان سرمایهگذاری در این طرح 30 میلیون دلار و مدت زمان موردنیاز دو سال پیش بینی شدهاست. این طرح سالانه 15 میلیون متر مکعب از نیاز پتروشیمی فنآوران به خرید گاز سبک را برای مصارف خوراک کاهش خواهد داد.
این پروژه با هدف بازیافت دیاکسیدکربن حاصل از احتراق Reformer Stack واحد متانول پتروشیمی فنآوران و CO2 مازاد موجود در منطقه طرح ریزی گردیده است و در صورت اجرایی شدن تاثیر بهسزایی در کاهش آلودگی محیط زیست خواهدداشت. پتروشیمی فن آوران یکی از شرکتهای موثر در گروه تاپیکو و تولیدکنندهی مطرح متانول، استیک اسید میباشد.
وستانیوز(فراخط)
🔸کدام کشور بالاترین نرخ تورم را دارد؟
طبق آمارهای رسمی، در حال حاضر حدود ۳۹ کشور جهان تورم کمتر از پنج درصد دارند، ۹۶ کشور تورمی بین پنج تا ۱۰ درصد را ثبت کردهاند.
همچنین تورم ۴۱ کشور بین ۱۰ تا ۲۰ درصد بوده، هشت کشور تورم بین ۲۰ تا ۴۰ درصد دارند و ۹ کشور نیز تورمشان بیش از ۴۰ درصد بوده است.
زیمباوه با تورم ۲۸۵ درصدی، بالاترین میزان تورم در میان تمام کشورهای جهان را ثبت کرده است.
ونزوئلا با ۲۱۰، سودان با ۱۵۵ و ترکیه با ۷۳ درصد قرار دارند.
تورم در آرژانتین نیز ۷۲، ایران ۴۹، سریلانکا و سورینام ۴۸، یمن ۴۴ و اتیوپی ۳۴ درصد بوده است.
وستانیوز(فراخط)
🔸دیدار وزیر امور خارجه آمریکا با مقامات ارشد کشورهای آسیای مرکزی
وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیه مطبوعاتی خود اعلام کرد که آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه ایالات متحده در جریان سفر خود به آستانه پایتخت قزاقستان در 28 فوریه در نشست وزیران C5+1 با مقامات ارشد دولتی پنج کشور آسیای مرکزی شرکت خواهد کرد.
اجلاس وزیران C5+1 بر تقویت همکاری های اقتصادی، انرژی، زیست محیطی و امنیتی میان ایالات متحده، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان متمرکز خواهد بود.
بر اساس این بیانیه، بلینکن در این دیدار بر تعهد ایالات متحده به استقلال، حاکمیت و تمامیت ارضی کشورهای آسیای مرکزی و همکاری با منطقه در راه حل چالش های مشترک جهانی تاکید خواهد کرد.
در حاشیه نشست وزیران C5+1، وزیر امور خارجه آمریکا همچنین به طور جداگانه با مقامات ارشد دولتی قرقیزستان، تاجیکستان و ترکمنستان برای بحث در مورد فرصتهای همکاری دوجانبه و چندجانبه دیدار خواهد کرد.
وی سپس به تاشکند پایتخت ازبکستان می رود تا با مقامات دولتی ازبکستان دیدار کند.
فرمت C5+1 به عنوان یک مکانیسم چندجانبه تعامل بین پنج کشور آسیای مرکزی و ایالات متحده عمل می کند. گفت و گو بر توسعه اقتصادی، همکاری منطقه ای و مسائل امنیتی متمرکز است.
وستانیوز(فراخط)
🔸اصل ماجرای فلسطین چیست؟
اصل ماجرا این است که یک عده از یهودیان متنفّذ در دنیا به فکر ایجاد یک کشور مستقل برای یهودیها افتادند. از فکر اینها دولت انگلیس استفاده کرد و خواست مشکل خود را حل کند. البته آنها قبلًا به فکر بودند به اوگاندا بروند و آنجا را کشور خودشان قرار دهند. مدّتی به فکر افتادند به طرابلس، مرکز کشور لیبی بروند؛ لذا رفتند با ایتالیاییها که آن وقت طرابلس در دست آنها بود صحبت کردند؛ اما ایتالیاییها به اینها جواب رد دادند؛ بالاخره با انگلیسیها کنار آمدند.
انگلیسیها آن وقت در خاورمیانه اغراض بسیار مهمِّ استعماری داشتند؛ دیدند خوب است که اینها به این منطقه بیایند. اوّل به عنوان یک اقلیت وارد شوند، بعد بتدریج توسعه پیدا کنند و گوشهای را، آن هم گوشهی حسّاسی را بگیرند چون کشور فلسطین در نقطهی حساسی قرار دارد و دولت تشکیل دهند و جزو متّحدین انگلیس باشند و مانع شوند از اینکه دنیای اسلام بخصوص دنیای عرب در آن منطقه اتّحادی به وجود آورد. درست است که اگر دیگران هوشیار باشند، دشمن میتواند اتّحاد ایجاد کند؛ اما دشمنی که از بیرون آنطور حمایت میشود، با ترفندهای جاسوسی و با روشهای گوناگون میتواند اختلاف ایجاد کند که همین کار را هم کرد: به یکی نزدیک شود، یکی را بزند، یکی را بکوبد، با یکی سختی کند.
بنابراین، در درجهی اوّل کمک کشور انگلیس و بعضی کشورهای غربی دیگر بود. بعد اینها بتدریج از انگلیس جدا و به امریکا متّصل شدند. امریکا هم اینها را تا امروز زیر بال خودش گرفته است. اینها به این معنا کشوری به وجود آوردند و آمدند کشور فلسطین را تصرّف کردند.
تصرّفشان هم اینطوری بود: اوّل با جنگ نیامدند؛ اوّل با حیله آمدند، رفتند زمینهای بزرگ فلسطین را که زارعان و کشاورزان عرب روی آنها کار میکردند و خیلی هم سرسبز و آباد بود، با قیمتهای چند برابر قیمت اصلی، از صاحبان و مالکان اصلی این زمینهای بزرگ که در اروپا و امریکا بودند خریدند؛ آنها هم از خدا خواستند و زمینها را به این یهودیها فروختند. البته دلّالهایی هم داشتند که نقل کردهاند یکی از دلالهایشان همین «سیّد ضیاء» معروف، شریک رضا خان در کودتای ۱۲۹۹ بود که از اینجا که به فلسطین رفت، آنجا دلّال خرید زمین از مسلمانان برای یهودیها و اسرائیلیها شد! زمینها را خریدند؛ زمینها که ملک اینها شد، با روشهای واقعاً بسیار خشن و همراه با سبعیّت و سنگدلی، بتدریج شروع به اخراج زارعان از این زمینها کردند. در جایی میرفتند، میزدند، میکشتند و در همین هنگام افکار عمومی دنیا را هم با دروغ و فریب به طرف خودشان جلب میکردند.
این تسلّط غاصبانهی صهیونیستها بر فلسطین سه رکن داشت: یک رکنش عبارت از قساوت با عربها بود. برخوردشان با صاحبان اصلی، با قساوت و با سختی و خشونت شدید همراه بود. با اینها هیچگونه مدارا نمیکردند.رکن دوم، دروغ به افکار عمومی دنیا بود. این دروغ به افکار عمومی دنیا، یکی از آن حرفهای عجیب است. این قدر اینها بهوسیلهی رسانههای صهیونیستی که دست یهودیها بود، دروغ گفتند هم قبل از آن و هم بعد از آن، این دروغها گفته میشد که به خاطر همین دروغها بعضی از سرمایهداران یهودی را گرفتند! خیلیها هم دروغهای آنها را باور کردند. حتّی این نویسندهی فیلسوف اجتماعی فرانسوی «ژان پل سارتر» را نیز که خودمان هم در جوانی چندی شیفتهی این آدم و امثال او بودیم، فریب دادند.
وستانیوز(فراخط)
مطالعات آمریکا اروپا
🔸اصل ماجرای فلسطین چیست؟ اصل ماجرا این است که یک عده از یهودیان متنفّذ در دنیا به فکر ایجاد یک کش
🔸اصل ماجرای فلسطین چیست؟
ادامه🖕🖕
همین «ژان پل سارتر» کتابی نوشته بود که بنده در سی سال قبل آن را خواندم. نوشته بود: «مردمی بیسرزمین، سرزمینی بیمردم»! یعنی یهودیها مردمی بودند که سرزمینی نداشتند؛ به فلسطین آمدند که سرزمینی بود و مردم نداشت! یعنی چه مردم نداشت؟ یک ملت در آنجا بود وکار میکرد. شواهد زیادی هم هست. یک نویسندهی خارجی میگوید در سرتاسر سرزمین فلسطین، مزارع گندم مثل دریای سبزی بود که تا چشم کار میکرد، دیده میشد.
سرزمین بیمردم یعنی چه؟! در دنیا اینطور وانمود کردند که فلسطین یک جای متروکهی مخروبهی بدبختی بود؛ ما آمدیم اینجا را آباد کردیم! دروغ به افکار عمومی! همیشه سعی میکردند خودشان را مظلوم جلوه دهند؛ الآن هم همینطور است! در این مجلّات امریکایی مثل «تایم» و «نیوزویک» که بنده گاهی به اینها مراجعه دارم، اگر کوچکترین حادثهای علیه یک خانوادهی یهودی اتّفاق بیفتد، عکس و تفصیلات و سنّ کشته شده و مظلومیت بچههایش را بزرگ میکنند؛ اما صدها و هزارها مورد قساوت نسبت به جوانان فلسطینی، خانوادههای فلسطینی، بچههای فلسطینی، زنهای فلسطینی، در داخل فلسطین اشغال شده و در لبنان اتّفاق میافتد، ولی کمترین اشارهای به آنها نمیکنند! رکن سوم هم ساختوپاخت، مذاکره و به قول خودشان «لابی» است. بنشین با این دولت، با آن شخصیت، با آن سیاستمدار، با آن روشنفکر، با آن نویسنده، با آن شاعر، صحبت و ساخت کن
وستانیوز(فراخط)
🔸مدیرکل دفتر امور اکتشاف وزارت صنعت، معدن و تجارت از کشف نخستین ذخیره لیتیوم در کشور خبر داد. وی میزان ذخیره قطعی محدوده یادشده را 8 میلیون و 500 هزار تن کانسنگ لیتیوم(لیتیوم کربنات) عنوان کرد.
لیتیوم فلزی بسیار واکنش دهنده و با چگالی برابر نصف آب می باشد که در طبیعت به شکل خالص وجود ندارد و با اکسیژن و کربن واکنش داده تا به حالت پایدار لیتیوم کربنات برسد.
کاربرد ویژه لیتیوم در ساخت باتری ها می باشد که حداقل تا صد سال آینده گزینه اصلی برای باتری هایی با وزن خیلی پایین و ظرفیت بالا خواهد بود در نتیجه اگر تصویر دوم را نگاه کنید تا سال 2050 نیاز سالانه به لیتیوم در جهان به شکل سرسام آوری 4 برابر بیشتر از مجموع میزانی است که از سال 2015 تا 2022 در دنیا استخراج شده است تا ظرفیت 14 تراوات ساعت(14 میلیارد کیلووات ساعت) در پیش بینی های سال 2050 را پشتیبانی کند.
کاربرد های باتری های لیتیومی در صنایع غیرنظامی بی شمار است، در مورد صنایع نظامی نیز امروزه به عنوان مثال وزارت دفاع آمریکا در تمامی محصولات خود در صورت نیاز از باتری های لیتیومی استفاده میکند.
وستانیوز(فراخط)
🔸بذرهای پاکستانی از ایستگاه فضایی چین به زمین بازگردانده شدند
بذرهایی که پاکستان به ایستگاه فضایی ملی چین فرستاده بود، پس از ۶ ماه به این کشور بازگردانده شدند.
این بذرها ژوئن سال گذشته میلادی به وسیله فضاپیمای چینی شنژو-۱۴ به ایستگاه فضایی چین به نام تیانگونگ ارسال شده بودند تا پس از قرارگیری در معرض تشعشات کیهانی و شرایط ریزگرانش، توسط پژوهشگران پاکستانی مورد آزمایش قرار گیرند.
پاکستان این آزمایش با هدف ایجاد جهشهای مفید در ژنهای بذرها انجام داده است تا در نهایت به توسعه گونههای جدید گیاهی کمک کند.
وستانیوز(فراخط)
🔸10 دانشگاه برتر چین بر اساس رتبهبندی تایمز
بر اساس رتبهبندی دانشگاهی تایمز، ۱۲ دانشگاه چینی موفق شدند جز ۱۰۰ دانشگاه برتر جهانی قرار بگیرند.
سه دانشگاه برتر چین، چینخوا، پکن و هنگکنگ به ترتیب در رتبههای ۱۶، ۱۷ و ۳۱ قرار دارند. باتوجهبه عملکرد عالی تحقیقاتی و آموزشی، چینخوا مقام اول را در بین دانشگاههای آسیا به دست آورد.
این رتبهبندی ۱۷۹۹ دانشگاه از ۱۰۴ کشور را بر اساس ۱۳ شاخص عملکردی، در چهار حوزه آموزش، تحقیق، انتقال دانش و چشمانداز بینالمللی و منطقه میسنجد.
10 دانشگاه برتر چین بر اساس رتبهبندی تایمز عبارتاند از: دانشگاه چینخوا، پکن، هنگکنگ، فودان، دانشگاه چینی هنگکنگ، جیائوتونگ شانگهای، علم و صنعت هنگکنگ، جِجیانگ، علم و صنعت چین، پلیتکنیک هنگکنگ.
شایانذکر است که بهترین رتبههای کسب شده توسط دانشگاههای ایران ۳۵۰ تا ۴۰۰ میباشد.
وستانیوز(فراخط)
#یهود
#فلسطین
#اسراییل
🔴ماجرای تابوت عهد🔴
در زمان حضرت داود (ع) تابوت عهد را به کوه صهیون آوردند و برای نگهداری آن قربانگاهی بنا نمودند. این تابوت مدتی به دست فلسطینیان فاتح افتاده بود که دوباره آن را به بنیاسرائیل بازگرداندند و تا زمان حضرت سلیمان در کوه صهیون نگهداری میشد، اما پس از تکمیل بنای بیتالمقدس تابوت را به قدس انتقال دادند. حضرت سلیمان (ع) چهل سال سلطنت کرد و آرامش را به قدس بازگردانید؛ اما پس از او، دوباره ظلم و غارت بنیاسرائیل آغاز شد. حدود هفتصد و سی سال پیش از میلاد شلمنصر به اسرائیل تاخت و عدهای از آنان را اسیر کرد و به جای آنها بابلیان را در سرزمین اسرائیلیان اسکان داد و دوباره کشور یهود در زمان بختالنصر در سال ۵۸۶ پیش از میلاد مورد حمله آشوریان قرار گرفت که منجر به انحطاط و اسارت بنیاسرائیل شد، پادشاهی یهود برانداخته شد و مردم اسرائیل پراکنده یا اسیر بابل گشتند و مهاجمین معبد سلیمان را ویران ساختند.
پیامبران بعدی یهود: مانند ارمیا، اشعیا، دانیال (که مزار او در شوش است) و ... که شاهد ویرانی اورشلیم و رنج و اسارت یهود بودند و آنان را دلداری میدادند، پیوسته وعده رهایی و بشارت ظهور منجی بزرگ را میدادند که اشعار و سخنان آنان در عهد عتیق مضبوط است. در این زمان کورش پادشاه هخامنشی از مشرق ظهور کرد و سرزمینها را یکی پس از دیگری مسخر خود میساخت که این امر سبب خوشحالی یهود و رهبران آنها شد. سرانجام کورش، بابل را نیز تسخیر کرد و یهود و بنیاسرائیل را آزاد ساخت و به فلسطین و اورشلیم بازگرداند. کورش با همه اقوام و مذاهب مدارا میکرد و به دستو او خانه خدا دوباره بازسازی شد. آسایش اورشلیم تا پایان سلطنت داریوش سوم ادامه داشت تا اینکه اسکندر مقدونی در حدود ۳۲۳ سال پیش از میلاد، حمله به ایران، مصر، سوریه و فنیقیه و فلسطین را آغاز کرد و ویرانیها و قتل و غارت فراوانی به بار آورد و گنجینههای ایران را به غارت برد.
🔸خاندان سلطنتی سعودی
دودمان آلسعود که قدرت را از سال ۱۹۳۲ میلادی، در دست دارد، نام کشور را منسوب به نام قبیله خود کردهاست.[۲۱]
دولت اول سعودی که همزمان با گسترش اندیشه محمدبن عبدالوهاب در شبه جزیره عربستان بود از سال ۱۱۳۹ تا ۱۲۲۹ هجری قمری و دولت دوم از سال ۱۲۳۵ تا ۱۳۰۹ هجری قمری به طول انجامید و دولت سوم نیز از سال ۱۳۱۹ شروع شده و تاکنون ادامه دارد. عبدالعزیزبن عبدالرحمن پدر شاهان و شاهزادگان کنونی عربستان در سال ۱۲۹۷ هجری قمری متولد شد. زمانه تولد و رشد عبدالعزیز مصادف با بروز جنگهای داخلی و کشت و کشتار در این کشور بود. وی پس از رسیدن به دوران جوانی به فکر ساماندهی و اتحاد کشور افتاد و توانست با جنگاوری در سال ۱۳۱۹ شهر ریاض را که در تصرف آل رشید بود بازستاند. در سال ۱۳۳۰ نیز اسکان اعراب صحراگرد و تأسیس گروههای رزمی عشیرهای را آغاز کرد وی سرانجام پس از تسخیر همه مناطق عربستان در سال ۱۳۵۱ هجری نام کشور حجاز را به «المملکة العربیة السعودیة» تغییر داد و خود راپادشاه نامید. وی پس از نیم قرن جنگ و کشمکش بر سر قدرت و مدیریت کشور در سال ۱۳۷۳ هجری قمری درگذشت و فرزندش سعود جانشین او شد. پس از سعود فیصل و بعد خالد و فهد و سپس ملک عبداللّٰه و اکنون سلمان بن عبدالعزیز در عربستان حاکم است. در عربستان شاهان بر اساس قانون اساسی حاکم مطلق هستند و همه امور کشوری و لشکری زیر نظر مستقیم آنان است. خانواده سلطنتی و شاهزادگان نیز که اکنون تعداد آنان را تا ۲۰ هزار هم نوشتهاند در دستگاه حکومت از جایگاه رفیعی برخوردار هستند.[۷]
در عربستان سعودی ۷ هزار عضو از دودمان سلطنتی آلسعود، به تمامی کشور و بیش از ۲۵ میلیون ساکن آن حکمرانی میکنند. این گروه علاوه بر در دست داشتن تمامی امور حساس کشور، ثروتهای نجومی حاصل از فروش نفت و گاز و تمامی امور کشور را بدون حضور هر گونه نهاد انتخابی یا نظارت مردمی در اختیار خود گرفتهاند.[۲۱]
امروزه سه جناح عمده در داخل آل سعود وجود دارد که هریک درصدد قبضه کردن قدرت هستند. گروه اول خاندان فهد است که از دهه ۸۰، به صورت گروه غالب در خانواده سعودی بودهاست و از نایف بن عبدالعزیز، سلطان بن عبدالعزیز، سلمان بن عبدالعزیز (پادشاه کنونی عربستان سعودی) و غیره تشکیل شده و همگی از یک مادر بوده و به قبیله سُدَیری وابستهاند. گروه دوم که ملک عبدالله از آن خاندان است از مادر دیگری هستند که به قبیله شمروابستهاند. سعود بن فیصل، وزیر سابق امور خارجه نیز از این گروه است. گروه سوم، فرزندان فیصل هستند که فاقد تشکیلات گروهی هستند و افرادی چون خالد بن فیصل و ترکی فیصل به آن تعلق دارند.
وستانیوز
🔸پایگاههای نظامی آمریکا در بحرین:
آمریکا دارای یک پایگاه مهم دریایی به نام «الفجیر»، در بحرین است که انگلستان آن را در ۱۹۳۵ احداث کرده و پس از تخلیه در اختیار آمریکاییها گذاشته اند. از سال ۱۹۸۵ به بعد تحرکات آمریکا به تدریج در این پایگاه افزایش یافت. علاوه بر این آمریکا، امکانات مختلفی در بندر سلمان و فرودگاه محرق و پایگاه هوایی شیخ عیسی داراست. در مجموع در پایگاههای نظامی آمریکا در بحرین بین ۸۶۰ تا ۱۲۰۰ نظامی آمریکایی مستقرند.
پایگاههای نظامی آمریکا در عمان:
عمان از نظر موقعیت جغرافیایی کشوری است که عمده سرزمین و قلمرو جغرافیایی آن در کنار دریای عمان و دریای عرب قرار دارد. این کشور از دو واحد جغرافیایی مجزا از هم تشکیل شده است. پایگاههای نظامی آمریکا در عمان به دلیل قرار گرفتن در گذرگاه استراتژیک هرمز دارای موقعیت استراتژیکی و ارتباطی بین آسیا و اروپاست. جزایر موریان، مصیره، شبه جزیره مسندام بر ارزش استراتژیکی این کشور میافزاید، عمان مهمترین متحد بلامنازع آمریکا در خاورمیانه است. آمریکا در عمان چهار پایگاه نظامی به نامهای مصیره، ام الغنم، خصب، الفالاج دارد. پیش بینی میشود بین ۲ تا ۳ هزار نیروی نظامی آمریکایی در پایگاههای نظامی این کشور در عمان مستقر باشند.
وستانیوز
🔸ارزش دلار آمریکا در برابر تومان ایران حدود ۱۱۵ سال قبل
با آنکه آغاز ایجاد روابط ایران و آمریکا در دوران ناصرالدین شاه قاجار بود ولی جاستین پرکینز آمریکایی که در عصر محمدشاه قاجار(پدر ناصرالدین شاه) به ایران سفر کرده بود در سفرنامه خود که بعدا در سال ۱۸۴۳ میلادی چاپ نمود،ارزش تومان ایران در مقابل دلار را این چنین ذکر میکند:
《درعصر محمدشاه قاجاریک تومان ایران برابر با ۲ دلار و ۵۰ سنت آمریکا بود.》
وستانیوز
🔸تاریخ مسیحیت در ژاپن بیش از ۴۵۰ سال است که به دوران اولیه یعنی در سال ۱۵۴۹ میلادی با ورود مبلغان کاتولیک از پرتغال به ژاپن آغاز شد. در آغاز، مسیحیت به دلایل فرهنگی و اجتماعی توسط بعضی طبقات ژاپنی پذیرفته شد، اما با سرایت ناآرامیهای داخلی و دخالت سیاسی کشورهای اروپایی در امور داخلی ژاپن در قرن ۱۶ میلادی، مجازاتهای شدیدی برای پیروان مسیحیت در ژاپن اعمال شد.
در ژاپن، چند حادثه برای مسیحیان در گذشته رخ داده است. یکی از مشهورترین آنها، حادثه ۲۶ مقدس است که در سال ۱۶۴۴ صورت گرفت و منجر به کشتار بیش از ۲۶۰۰ مسیحی شد. همچنین، تحت فرمان شوگونت های مختلف، مسیحیان مورد زورگویی و دستگیری قرار گرفتند.
در قرن ۱۹ میلادی، با بازگشت مبلغان خارجی به ژاپن و شکلگیری یک کلیسای درونی ژاپنی، مسیحیت به عنوان یک جنبش اجتماعی و فرهنگی مورد توجه قرار گرفت.
وستانیوز
هدایت شده از ابوقاسم
📌پرواز جنگنده های نیروی هوایی ارتش بر فراز نوار مرزی شمال غرب کشور برای پایش تحرکات رژیم جعلی باكو
در هفته های گذشته نظارت هواگردهای ایران برای کنترل توطئه ژئوپلیتیکی در قفقاز افزایش پیدا کرده است
ابوقاسم
🔸موقعيت جغرافيايي شيعيان متفرقه در افغانستان
به گفتهي برخي از مورخين، شيعيان در وراء هزاره جات و مناطق، محلات و قصباتي كه در آن زندگي ميكنند، اكثريت ولایتهاي غير هزاره جات را شامل ميشود كه عبارتند از هرات، تخار، كنر و لغمان و كاپيسا و ننگرهار و زابل است، كه به اختصار آورده ميشود
✅1- هرات: شيعيان در مناطق مانند: كرخ، پشتون رزغون، غوريان، فرمانداري و شهر هرات زندگي ميكنند طبق آمار سال 1348 ش، 65 درصد مردم شهر هرات را شيعه گفتهاند.
✅2- هلمند: گرچه سابقاً اقوام زيادي از شيعيان در مناطق مهم اين ولايت زندگي ميكردند كه بوسيله حاكمان ظالم نابود شدهاند و حتي نامهاي برخي از محلات شيعهنشين تاكنون مرسوم است مانند «نادعلي» يكي از فرمانداريهاي مهم اين ولايت است. «موسي قلعه» يكي از فرمانداريهاي ولايت است كه به نام يكي از سرداران شيعه كه در جنگ با انگليس مشهور شدند، نامگذاري شده است، در حال حاضر شيعيان مناطق باغران «نوزاد» عينك و شهر لشكرگاه و مناطق چناران، درويشان و آب بازان گرشك زندگي دارند.
✅3- ولايات نيمروز و فراه: شيعيان، در مناطق مختلف اين دو ولايت زندگي ميكنند، هزارههاي نيكو دريهاي كه در اين دو ولايت زندگي ميكنند هر كدام از خود پايگاههاي مستقل در وقت اشغال شوروي سابق داشتند. علاوه بر هزارهها، بلوچها نيز حضور دارند كه شيعهاند.
✅4- قندهار: از ميان تحولات، گوشهاي از حقايق تلخ زندگي هزارهها و فاجعهي سركوبي آنها ديده ميشود و به استثناء برخي از منابع در قندهار، طوايف متعدد هزاره زندگي ميكردند، اما اكنون در شهر قندهار در ناحيهي فقير نشين آن (توپخانه) خانوادههاي كثيري از هزارهها زندگي ميكنند و در جهاد عليه رژيم كمونيستي شركت داشتند. علاوه بر اينها، در قندهار تعدادي از پشتو زبانهاي خليلي، علي خيل، بلوچ اكثريت جمعيت شيعي مذهب را مردم قزلباش تشكيل مي دهند، مناطق جاردانه، زله خان، ميان جويي، چهار ديوان، شاه مقصود و فرمانداري خاكريز زندگي ميكنند.
✅5- كابل: شيعيان در كابل از اقوام مختلف از قبيل هزارهها، قزلباشان، چنداولي، كردي، خوافي و سادات زندگي مي كنند، تعداد شيعيان در اين شهر بزرگ بيش از دو ميليوني را تا نصف اهالي تخمين زدهاند. شيعيان شهر كابل بيشتر در كابل غربي زندگي دارند، ولي در مركز و شرق و شمال اكثراً در چند اول، مراد خاني، وزير آباد، قلعة فتح الله، خير خانه و... سكونت دارند. علاوه بر اين، از زندگي شيعيان در گوشه و كنار ولايت كابل نيز گزارش شده است.
✅6- لوگر: طوايفي از مردم شيعه به نامهاي قلمود، محمد خواجه و دايي مراد از اقوام هزاره و نيز جمعي از سادات شيعي در مناطق، پد خواه، خوشي، محمد آغه و... در اين نواحي زندگي ميكنند. و همچنين در سرخ آباد و گلنار زندگي ميكنند.
✅7- پكتيا: در شهر گرديز جمعي از سادات شيعه زندگي ميكنند كه براي خود، مسجد و حسينيههاي دارند. در زمان اشغال افغانستان از طرف شوروي سابق، شيعيان لوگر و پكتيا از خود پايگاه مستقل داشتند و آثار بجا مانده تاريخي از قبيل «قبرستان هزاره» باقي مانده است.
✅8- بدخشان: در اين ولايت اقوام چون تاجيكهاي اسماعيليه، تعدادي زيادي از اقوام هزاره شيعه اثناعشري زندگي مي كنند، كه جهت رعايت برخي مصالح خودشان را تاجيك مي ناميدند، هزارههاي در نواحي فيض آباد و شغنان زندگي ميكنند
✅9- قندوز: در اين ولايت تباري از هزارهها مشغول كار و كسب است، بعضي از آنها سابقهي تاريخي دارند و عدهاي از مناطق هزاره جات شرقي و شمالي در آنجا مهاجرت نمودند، كه تعداد قابل توجهي از آنها در شهر قندوز و حومة آن بخشداري علي آباد، امام صاحب و فرمانداري خان آباد بسر ميبرند، آقاي يزداني، در دههي 1360ش. مجموع هزارهها در استان قندوز را يازده هزار خانوار اعم از شيعه و سني ذكر نموده است. كه عليه متجاوزين روس جبههي مقاومت داشتند و در جهاد سهم فعال داشتند.
✅10- تخار: هزارههاي شيعه در اين ولايت در مناطق چال، اشكمش، رستاق و خواجه غار زندگي ميكنند.جمع شيعيان در اين ولايت حدود چندين هزار خانواده گزارش نموده اند.
✅11- كنر، لغمان و كاپيسا: در اين ولايات شيعيان نورستاني زندگي ميكنند و شيعه علي اللهي دارند و تعداد قوم هزاره كه شيعه مذهبند در اين نواحي حضور دارند، از جمله دره هزاره در حصه دوم زندگي دارند.
✅12- ننگرهار: اين ولايت يعني در شهر جلال آباد مركز ولايت ننگرهار دوره ظاهرشاه عدهاي از مردم جلال آباد از شهر كابل سخنران و مداح در ايام محرم دعوت ميكردند.
✅13- زابل: همين طور در ولايت زابل به شيعيان قلاتي معروف است و تاكنون شيعيان بسياري از قوم هزاره موجود است و نيز شوي و كمسون و داي چوپان سرزمينهاي غصب شده شيعيان در دوره امير عبدالرحمان بوده است.
وستانیوز
#غرب_آسیا
#ویژگی_های_استراتژیک_غرب_آسیا
✅زادگاه انبیای ابراهیمی
از دیرباز، غرب آسیا به عنوان مهد ادیان ابراهیمی و مذاهب برجستهی دنیا شناخته می شده است. همچنین، از منظر دیگر میتوان این ناحیه را زادگاه و محل اقامت و تبلیغ تمامی پیامبران دانست. پیامبران اولوالعزم از جمله حضرت نوح، ابراهیم، موسی و عیسی علیهمالسلام و همچنین پیامبر عظیمالشأن اسلام، همگی در این ناحیه از کرهی خاکی زیسته و وفات یافتهاند.
✅✅محل وقوع نزاعها و تشکیل اقوام
در طول تاریخ ادیان، این خطه همواره به مثابهی محل درگیری میان دو گروه حق و باطل بوده است. از زمان نوح علیهالسلام و طوفان، تا ابراهیم علیهالسلام که در بابل به آتش نمرود افکنده شد، موسی علیهالسلام که در مصر پنجه در پنجهی فرعون افکند و سپس بنی اسرائیل را رهسپار فلسطین کرد، عیسی علیهالسلام که در ناصره –به ظاهر- مصلوب شد و پیامبر ما که در حجاز، امت اسلام را رهبری فرمود.
✅محل برپایی بزرگترین امپراتوریهای تاریخ
از آن گذشته، بزرگترین و مقتدرترین امپراتوریهای نخستین جهان، از جمله هخامنشیان، امپراتوری بختالنصر و بابلیان و حتی اوج اعتلای اسکندر مقدونی در منطقهی غرب آسیا به بار نشسته است. حکومتهایی که در زمان خود، بر بیش از نصف دنیا سیطره داشتهاند و تا به امروز نظیر آنها پدید نیامده است.
✅وجود مهمترین شاهراههای بینالمللی
از منظر تجاری، غرب آسیا در همهی اعصار دربرگیرندهی مهمترین شاهراهها بوده است. از «راه ابریشم» گرفته تا کنعان. امروزه هم تنگهی هرمز و کانال سوئز نقشی مشابه را در حمل و نقل دریایی در این منطقه ایفا میکنند.
✅✅محل وقوع نبرد آخرالزمان
پیشگوییهای پیروان ادیان حاکی از آن است که پایان تاریخ و ایجاد حکومت عدل الهی، با جنگی بینالمللی همراه خواهد بود که از آن به «نبرد آخرالزمان» تعبیر میشود. در وقوع این نبرد میان تمام پیشگوییها اتفاق نظر وجود دارد، اما در نبردگاه اختلافاتی هست.
⚠️⚠️مهمترین جریاناتی که نقش اساسی را در این پیشگوییها ایفا میکنند، جریان شیعی آرمانگرا و جریان مسیحیصهیونیست هستند که هرکدام از آنها منطقهای را در روایات به این موضوع اختصاص دادهاند. جریان نو انجیلی، درهی «مجدّو» و جریان شیعی، دشت «قرقیسیا».
خانم گریس هالسل در کتاب تدارک جنگ بزرگ می نویسد: «برای این که به تپهی مجدّو برویم، از تل آویو حدود 55 مایل به طرف شمال سفر میکنیم، و به محلی میرسیم که در 20 مایلی جنوب - جنوب شرقی «حیفا» قرار دارد و فاصلهی آن از دریای مدیترانه حدود 15 مایل است.» این، گرای درهی معروف به «آرماگدون» است که طبق پیشبینی برگرفته از کتاب مقدس، جریان نو انجیلی آن را محل درگیری نهایی و جنگ آخرالزمان میداند.
مسیحیانصهیونیست میگویند که پیش از ظهور (مجدد) مسیح و برپایی قیامت و پس از یک دورهی فلاکت هفت ساله که منجر به نبرد با دجال میشود، جنگ آرماگدون اتفاق می افتد. آنان برای این درگیری ویژگیهای منحصر به فردی بیان میکنند و حتی معتقدند وقوع این جنگ بزرگ جهانی بسیار نزدیک است و نسل فعلی بشریت قطعاً شاهد وقوع آن خواهد بود. مهمترین دستآویز آنها برای توجیه این نظریه هم، تک عبارتی است از عهد جدید؛ «و ایشان را [نیروهای اهریمنی] به موضعی که آن را « هارمجدون» می خوانند، فراهم آورند.» (مکاشفه یوحنا، 16:16.)
اما از دیگر سو، پیشگوییهای طیف شیعی آرمان گرا، محل وقوع نبرد نهایی حق و باطل را دشتی به نام «قرقیسیا» می دانند. شیخ کلینی در کتاب کافی، ج8، ص245 از امام باقر علیهالسلام نقل کرده که ایشان فرمود: ای میسر! چه مقدار بین شما و قرقیسیا فاصله است؟ عرض کرد: نزدیک «شاطئ فرات» است. حضرت فرمود: آگاه باش که در آن مکان، واقعهای اتفاق خواهد افتاد که نظیر آن از زمان خلقت آسمانها و زمین از جانب خداوند اتفاق نیفتاده است و نخواهد افتاد. آنجا محل پذیرایی پرندگان خواهد بود. درندگان زمین و پرندگان آسمان از آن سیر خواهند شد.»
همچنین آن حضرت در حدیث دیگری میفرمایند:«...سپاه سفیانی به قرقیسیا میرسند و در آنجا نبردی در میگیرد و از ستمگران صدهزار نفر کشته میشوند...» (نعمانی، الغیبه،ص392، باب 14، ح67)
بنابراین، آنچه از روایات مربوط به این واقعه در میان پیروان ادیان استنباط می شود، آن است که وقوع این نبرد حتمی و محل آن یقیناً نقطه ای در غرب آسیاست.
با نگاهی گذرا به این نکات و بسیاری نکات دیگر مربوط به این منطقه از جمله مباحث مربوط به منابع زیرزمینی، معادن، نقاط ژئوپلتیک و ژئواستراتژیک و... میتوان به این نتیجه رسید که اگر روزی قرار باشد مرکزی برای کرهی زمین در نظر گرفته شود، آن مرکز در کجا واقع خواهد شد.
توصیههای موکد و مکرر رهبر معظم انقلاب نشان از اهمیت طرح یک ادبیات و جغرافیاشناسی جدید در مناسبات دیپلماتیک دارد. مناسباتی که پیش از این در عموم جهان «اروپا محور» جلو رفته است.