🔸کدام کشور بالاترین نرخ تورم را دارد؟
طبق آمارهای رسمی، در حال حاضر حدود ۳۹ کشور جهان تورم کمتر از پنج درصد دارند، ۹۶ کشور تورمی بین پنج تا ۱۰ درصد را ثبت کردهاند.
همچنین تورم ۴۱ کشور بین ۱۰ تا ۲۰ درصد بوده، هشت کشور تورم بین ۲۰ تا ۴۰ درصد دارند و ۹ کشور نیز تورمشان بیش از ۴۰ درصد بوده است.
زیمباوه با تورم ۲۸۵ درصدی، بالاترین میزان تورم در میان تمام کشورهای جهان را ثبت کرده است.
ونزوئلا با ۲۱۰، سودان با ۱۵۵ و ترکیه با ۷۳ درصد قرار دارند.
تورم در آرژانتین نیز ۷۲، ایران ۴۹، سریلانکا و سورینام ۴۸، یمن ۴۴ و اتیوپی ۳۴ درصد بوده است.
وستانیوز(فراخط)
🔸دیدار وزیر امور خارجه آمریکا با مقامات ارشد کشورهای آسیای مرکزی
وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیه مطبوعاتی خود اعلام کرد که آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه ایالات متحده در جریان سفر خود به آستانه پایتخت قزاقستان در 28 فوریه در نشست وزیران C5+1 با مقامات ارشد دولتی پنج کشور آسیای مرکزی شرکت خواهد کرد.
اجلاس وزیران C5+1 بر تقویت همکاری های اقتصادی، انرژی، زیست محیطی و امنیتی میان ایالات متحده، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان متمرکز خواهد بود.
بر اساس این بیانیه، بلینکن در این دیدار بر تعهد ایالات متحده به استقلال، حاکمیت و تمامیت ارضی کشورهای آسیای مرکزی و همکاری با منطقه در راه حل چالش های مشترک جهانی تاکید خواهد کرد.
در حاشیه نشست وزیران C5+1، وزیر امور خارجه آمریکا همچنین به طور جداگانه با مقامات ارشد دولتی قرقیزستان، تاجیکستان و ترکمنستان برای بحث در مورد فرصتهای همکاری دوجانبه و چندجانبه دیدار خواهد کرد.
وی سپس به تاشکند پایتخت ازبکستان می رود تا با مقامات دولتی ازبکستان دیدار کند.
فرمت C5+1 به عنوان یک مکانیسم چندجانبه تعامل بین پنج کشور آسیای مرکزی و ایالات متحده عمل می کند. گفت و گو بر توسعه اقتصادی، همکاری منطقه ای و مسائل امنیتی متمرکز است.
وستانیوز(فراخط)
🔸اصل ماجرای فلسطین چیست؟
اصل ماجرا این است که یک عده از یهودیان متنفّذ در دنیا به فکر ایجاد یک کشور مستقل برای یهودیها افتادند. از فکر اینها دولت انگلیس استفاده کرد و خواست مشکل خود را حل کند. البته آنها قبلًا به فکر بودند به اوگاندا بروند و آنجا را کشور خودشان قرار دهند. مدّتی به فکر افتادند به طرابلس، مرکز کشور لیبی بروند؛ لذا رفتند با ایتالیاییها که آن وقت طرابلس در دست آنها بود صحبت کردند؛ اما ایتالیاییها به اینها جواب رد دادند؛ بالاخره با انگلیسیها کنار آمدند.
انگلیسیها آن وقت در خاورمیانه اغراض بسیار مهمِّ استعماری داشتند؛ دیدند خوب است که اینها به این منطقه بیایند. اوّل به عنوان یک اقلیت وارد شوند، بعد بتدریج توسعه پیدا کنند و گوشهای را، آن هم گوشهی حسّاسی را بگیرند چون کشور فلسطین در نقطهی حساسی قرار دارد و دولت تشکیل دهند و جزو متّحدین انگلیس باشند و مانع شوند از اینکه دنیای اسلام بخصوص دنیای عرب در آن منطقه اتّحادی به وجود آورد. درست است که اگر دیگران هوشیار باشند، دشمن میتواند اتّحاد ایجاد کند؛ اما دشمنی که از بیرون آنطور حمایت میشود، با ترفندهای جاسوسی و با روشهای گوناگون میتواند اختلاف ایجاد کند که همین کار را هم کرد: به یکی نزدیک شود، یکی را بزند، یکی را بکوبد، با یکی سختی کند.
بنابراین، در درجهی اوّل کمک کشور انگلیس و بعضی کشورهای غربی دیگر بود. بعد اینها بتدریج از انگلیس جدا و به امریکا متّصل شدند. امریکا هم اینها را تا امروز زیر بال خودش گرفته است. اینها به این معنا کشوری به وجود آوردند و آمدند کشور فلسطین را تصرّف کردند.
تصرّفشان هم اینطوری بود: اوّل با جنگ نیامدند؛ اوّل با حیله آمدند، رفتند زمینهای بزرگ فلسطین را که زارعان و کشاورزان عرب روی آنها کار میکردند و خیلی هم سرسبز و آباد بود، با قیمتهای چند برابر قیمت اصلی، از صاحبان و مالکان اصلی این زمینهای بزرگ که در اروپا و امریکا بودند خریدند؛ آنها هم از خدا خواستند و زمینها را به این یهودیها فروختند. البته دلّالهایی هم داشتند که نقل کردهاند یکی از دلالهایشان همین «سیّد ضیاء» معروف، شریک رضا خان در کودتای ۱۲۹۹ بود که از اینجا که به فلسطین رفت، آنجا دلّال خرید زمین از مسلمانان برای یهودیها و اسرائیلیها شد! زمینها را خریدند؛ زمینها که ملک اینها شد، با روشهای واقعاً بسیار خشن و همراه با سبعیّت و سنگدلی، بتدریج شروع به اخراج زارعان از این زمینها کردند. در جایی میرفتند، میزدند، میکشتند و در همین هنگام افکار عمومی دنیا را هم با دروغ و فریب به طرف خودشان جلب میکردند.
این تسلّط غاصبانهی صهیونیستها بر فلسطین سه رکن داشت: یک رکنش عبارت از قساوت با عربها بود. برخوردشان با صاحبان اصلی، با قساوت و با سختی و خشونت شدید همراه بود. با اینها هیچگونه مدارا نمیکردند.رکن دوم، دروغ به افکار عمومی دنیا بود. این دروغ به افکار عمومی دنیا، یکی از آن حرفهای عجیب است. این قدر اینها بهوسیلهی رسانههای صهیونیستی که دست یهودیها بود، دروغ گفتند هم قبل از آن و هم بعد از آن، این دروغها گفته میشد که به خاطر همین دروغها بعضی از سرمایهداران یهودی را گرفتند! خیلیها هم دروغهای آنها را باور کردند. حتّی این نویسندهی فیلسوف اجتماعی فرانسوی «ژان پل سارتر» را نیز که خودمان هم در جوانی چندی شیفتهی این آدم و امثال او بودیم، فریب دادند.
وستانیوز(فراخط)
مطالعات آمریکا اروپا
🔸اصل ماجرای فلسطین چیست؟ اصل ماجرا این است که یک عده از یهودیان متنفّذ در دنیا به فکر ایجاد یک کش
🔸اصل ماجرای فلسطین چیست؟
ادامه🖕🖕
همین «ژان پل سارتر» کتابی نوشته بود که بنده در سی سال قبل آن را خواندم. نوشته بود: «مردمی بیسرزمین، سرزمینی بیمردم»! یعنی یهودیها مردمی بودند که سرزمینی نداشتند؛ به فلسطین آمدند که سرزمینی بود و مردم نداشت! یعنی چه مردم نداشت؟ یک ملت در آنجا بود وکار میکرد. شواهد زیادی هم هست. یک نویسندهی خارجی میگوید در سرتاسر سرزمین فلسطین، مزارع گندم مثل دریای سبزی بود که تا چشم کار میکرد، دیده میشد.
سرزمین بیمردم یعنی چه؟! در دنیا اینطور وانمود کردند که فلسطین یک جای متروکهی مخروبهی بدبختی بود؛ ما آمدیم اینجا را آباد کردیم! دروغ به افکار عمومی! همیشه سعی میکردند خودشان را مظلوم جلوه دهند؛ الآن هم همینطور است! در این مجلّات امریکایی مثل «تایم» و «نیوزویک» که بنده گاهی به اینها مراجعه دارم، اگر کوچکترین حادثهای علیه یک خانوادهی یهودی اتّفاق بیفتد، عکس و تفصیلات و سنّ کشته شده و مظلومیت بچههایش را بزرگ میکنند؛ اما صدها و هزارها مورد قساوت نسبت به جوانان فلسطینی، خانوادههای فلسطینی، بچههای فلسطینی، زنهای فلسطینی، در داخل فلسطین اشغال شده و در لبنان اتّفاق میافتد، ولی کمترین اشارهای به آنها نمیکنند! رکن سوم هم ساختوپاخت، مذاکره و به قول خودشان «لابی» است. بنشین با این دولت، با آن شخصیت، با آن سیاستمدار، با آن روشنفکر، با آن نویسنده، با آن شاعر، صحبت و ساخت کن
وستانیوز(فراخط)
🔸مدیرکل دفتر امور اکتشاف وزارت صنعت، معدن و تجارت از کشف نخستین ذخیره لیتیوم در کشور خبر داد. وی میزان ذخیره قطعی محدوده یادشده را 8 میلیون و 500 هزار تن کانسنگ لیتیوم(لیتیوم کربنات) عنوان کرد.
لیتیوم فلزی بسیار واکنش دهنده و با چگالی برابر نصف آب می باشد که در طبیعت به شکل خالص وجود ندارد و با اکسیژن و کربن واکنش داده تا به حالت پایدار لیتیوم کربنات برسد.
کاربرد ویژه لیتیوم در ساخت باتری ها می باشد که حداقل تا صد سال آینده گزینه اصلی برای باتری هایی با وزن خیلی پایین و ظرفیت بالا خواهد بود در نتیجه اگر تصویر دوم را نگاه کنید تا سال 2050 نیاز سالانه به لیتیوم در جهان به شکل سرسام آوری 4 برابر بیشتر از مجموع میزانی است که از سال 2015 تا 2022 در دنیا استخراج شده است تا ظرفیت 14 تراوات ساعت(14 میلیارد کیلووات ساعت) در پیش بینی های سال 2050 را پشتیبانی کند.
کاربرد های باتری های لیتیومی در صنایع غیرنظامی بی شمار است، در مورد صنایع نظامی نیز امروزه به عنوان مثال وزارت دفاع آمریکا در تمامی محصولات خود در صورت نیاز از باتری های لیتیومی استفاده میکند.
وستانیوز(فراخط)
🔸بذرهای پاکستانی از ایستگاه فضایی چین به زمین بازگردانده شدند
بذرهایی که پاکستان به ایستگاه فضایی ملی چین فرستاده بود، پس از ۶ ماه به این کشور بازگردانده شدند.
این بذرها ژوئن سال گذشته میلادی به وسیله فضاپیمای چینی شنژو-۱۴ به ایستگاه فضایی چین به نام تیانگونگ ارسال شده بودند تا پس از قرارگیری در معرض تشعشات کیهانی و شرایط ریزگرانش، توسط پژوهشگران پاکستانی مورد آزمایش قرار گیرند.
پاکستان این آزمایش با هدف ایجاد جهشهای مفید در ژنهای بذرها انجام داده است تا در نهایت به توسعه گونههای جدید گیاهی کمک کند.
وستانیوز(فراخط)
🔸10 دانشگاه برتر چین بر اساس رتبهبندی تایمز
بر اساس رتبهبندی دانشگاهی تایمز، ۱۲ دانشگاه چینی موفق شدند جز ۱۰۰ دانشگاه برتر جهانی قرار بگیرند.
سه دانشگاه برتر چین، چینخوا، پکن و هنگکنگ به ترتیب در رتبههای ۱۶، ۱۷ و ۳۱ قرار دارند. باتوجهبه عملکرد عالی تحقیقاتی و آموزشی، چینخوا مقام اول را در بین دانشگاههای آسیا به دست آورد.
این رتبهبندی ۱۷۹۹ دانشگاه از ۱۰۴ کشور را بر اساس ۱۳ شاخص عملکردی، در چهار حوزه آموزش، تحقیق، انتقال دانش و چشمانداز بینالمللی و منطقه میسنجد.
10 دانشگاه برتر چین بر اساس رتبهبندی تایمز عبارتاند از: دانشگاه چینخوا، پکن، هنگکنگ، فودان، دانشگاه چینی هنگکنگ، جیائوتونگ شانگهای، علم و صنعت هنگکنگ، جِجیانگ، علم و صنعت چین، پلیتکنیک هنگکنگ.
شایانذکر است که بهترین رتبههای کسب شده توسط دانشگاههای ایران ۳۵۰ تا ۴۰۰ میباشد.
وستانیوز(فراخط)
#یهود
#فلسطین
#اسراییل
🔴ماجرای تابوت عهد🔴
در زمان حضرت داود (ع) تابوت عهد را به کوه صهیون آوردند و برای نگهداری آن قربانگاهی بنا نمودند. این تابوت مدتی به دست فلسطینیان فاتح افتاده بود که دوباره آن را به بنیاسرائیل بازگرداندند و تا زمان حضرت سلیمان در کوه صهیون نگهداری میشد، اما پس از تکمیل بنای بیتالمقدس تابوت را به قدس انتقال دادند. حضرت سلیمان (ع) چهل سال سلطنت کرد و آرامش را به قدس بازگردانید؛ اما پس از او، دوباره ظلم و غارت بنیاسرائیل آغاز شد. حدود هفتصد و سی سال پیش از میلاد شلمنصر به اسرائیل تاخت و عدهای از آنان را اسیر کرد و به جای آنها بابلیان را در سرزمین اسرائیلیان اسکان داد و دوباره کشور یهود در زمان بختالنصر در سال ۵۸۶ پیش از میلاد مورد حمله آشوریان قرار گرفت که منجر به انحطاط و اسارت بنیاسرائیل شد، پادشاهی یهود برانداخته شد و مردم اسرائیل پراکنده یا اسیر بابل گشتند و مهاجمین معبد سلیمان را ویران ساختند.
پیامبران بعدی یهود: مانند ارمیا، اشعیا، دانیال (که مزار او در شوش است) و ... که شاهد ویرانی اورشلیم و رنج و اسارت یهود بودند و آنان را دلداری میدادند، پیوسته وعده رهایی و بشارت ظهور منجی بزرگ را میدادند که اشعار و سخنان آنان در عهد عتیق مضبوط است. در این زمان کورش پادشاه هخامنشی از مشرق ظهور کرد و سرزمینها را یکی پس از دیگری مسخر خود میساخت که این امر سبب خوشحالی یهود و رهبران آنها شد. سرانجام کورش، بابل را نیز تسخیر کرد و یهود و بنیاسرائیل را آزاد ساخت و به فلسطین و اورشلیم بازگرداند. کورش با همه اقوام و مذاهب مدارا میکرد و به دستو او خانه خدا دوباره بازسازی شد. آسایش اورشلیم تا پایان سلطنت داریوش سوم ادامه داشت تا اینکه اسکندر مقدونی در حدود ۳۲۳ سال پیش از میلاد، حمله به ایران، مصر، سوریه و فنیقیه و فلسطین را آغاز کرد و ویرانیها و قتل و غارت فراوانی به بار آورد و گنجینههای ایران را به غارت برد.
🔸خاندان سلطنتی سعودی
دودمان آلسعود که قدرت را از سال ۱۹۳۲ میلادی، در دست دارد، نام کشور را منسوب به نام قبیله خود کردهاست.[۲۱]
دولت اول سعودی که همزمان با گسترش اندیشه محمدبن عبدالوهاب در شبه جزیره عربستان بود از سال ۱۱۳۹ تا ۱۲۲۹ هجری قمری و دولت دوم از سال ۱۲۳۵ تا ۱۳۰۹ هجری قمری به طول انجامید و دولت سوم نیز از سال ۱۳۱۹ شروع شده و تاکنون ادامه دارد. عبدالعزیزبن عبدالرحمن پدر شاهان و شاهزادگان کنونی عربستان در سال ۱۲۹۷ هجری قمری متولد شد. زمانه تولد و رشد عبدالعزیز مصادف با بروز جنگهای داخلی و کشت و کشتار در این کشور بود. وی پس از رسیدن به دوران جوانی به فکر ساماندهی و اتحاد کشور افتاد و توانست با جنگاوری در سال ۱۳۱۹ شهر ریاض را که در تصرف آل رشید بود بازستاند. در سال ۱۳۳۰ نیز اسکان اعراب صحراگرد و تأسیس گروههای رزمی عشیرهای را آغاز کرد وی سرانجام پس از تسخیر همه مناطق عربستان در سال ۱۳۵۱ هجری نام کشور حجاز را به «المملکة العربیة السعودیة» تغییر داد و خود راپادشاه نامید. وی پس از نیم قرن جنگ و کشمکش بر سر قدرت و مدیریت کشور در سال ۱۳۷۳ هجری قمری درگذشت و فرزندش سعود جانشین او شد. پس از سعود فیصل و بعد خالد و فهد و سپس ملک عبداللّٰه و اکنون سلمان بن عبدالعزیز در عربستان حاکم است. در عربستان شاهان بر اساس قانون اساسی حاکم مطلق هستند و همه امور کشوری و لشکری زیر نظر مستقیم آنان است. خانواده سلطنتی و شاهزادگان نیز که اکنون تعداد آنان را تا ۲۰ هزار هم نوشتهاند در دستگاه حکومت از جایگاه رفیعی برخوردار هستند.[۷]
در عربستان سعودی ۷ هزار عضو از دودمان سلطنتی آلسعود، به تمامی کشور و بیش از ۲۵ میلیون ساکن آن حکمرانی میکنند. این گروه علاوه بر در دست داشتن تمامی امور حساس کشور، ثروتهای نجومی حاصل از فروش نفت و گاز و تمامی امور کشور را بدون حضور هر گونه نهاد انتخابی یا نظارت مردمی در اختیار خود گرفتهاند.[۲۱]
امروزه سه جناح عمده در داخل آل سعود وجود دارد که هریک درصدد قبضه کردن قدرت هستند. گروه اول خاندان فهد است که از دهه ۸۰، به صورت گروه غالب در خانواده سعودی بودهاست و از نایف بن عبدالعزیز، سلطان بن عبدالعزیز، سلمان بن عبدالعزیز (پادشاه کنونی عربستان سعودی) و غیره تشکیل شده و همگی از یک مادر بوده و به قبیله سُدَیری وابستهاند. گروه دوم که ملک عبدالله از آن خاندان است از مادر دیگری هستند که به قبیله شمروابستهاند. سعود بن فیصل، وزیر سابق امور خارجه نیز از این گروه است. گروه سوم، فرزندان فیصل هستند که فاقد تشکیلات گروهی هستند و افرادی چون خالد بن فیصل و ترکی فیصل به آن تعلق دارند.
وستانیوز
🔸پایگاههای نظامی آمریکا در بحرین:
آمریکا دارای یک پایگاه مهم دریایی به نام «الفجیر»، در بحرین است که انگلستان آن را در ۱۹۳۵ احداث کرده و پس از تخلیه در اختیار آمریکاییها گذاشته اند. از سال ۱۹۸۵ به بعد تحرکات آمریکا به تدریج در این پایگاه افزایش یافت. علاوه بر این آمریکا، امکانات مختلفی در بندر سلمان و فرودگاه محرق و پایگاه هوایی شیخ عیسی داراست. در مجموع در پایگاههای نظامی آمریکا در بحرین بین ۸۶۰ تا ۱۲۰۰ نظامی آمریکایی مستقرند.
پایگاههای نظامی آمریکا در عمان:
عمان از نظر موقعیت جغرافیایی کشوری است که عمده سرزمین و قلمرو جغرافیایی آن در کنار دریای عمان و دریای عرب قرار دارد. این کشور از دو واحد جغرافیایی مجزا از هم تشکیل شده است. پایگاههای نظامی آمریکا در عمان به دلیل قرار گرفتن در گذرگاه استراتژیک هرمز دارای موقعیت استراتژیکی و ارتباطی بین آسیا و اروپاست. جزایر موریان، مصیره، شبه جزیره مسندام بر ارزش استراتژیکی این کشور میافزاید، عمان مهمترین متحد بلامنازع آمریکا در خاورمیانه است. آمریکا در عمان چهار پایگاه نظامی به نامهای مصیره، ام الغنم، خصب، الفالاج دارد. پیش بینی میشود بین ۲ تا ۳ هزار نیروی نظامی آمریکایی در پایگاههای نظامی این کشور در عمان مستقر باشند.
وستانیوز
🔸ارزش دلار آمریکا در برابر تومان ایران حدود ۱۱۵ سال قبل
با آنکه آغاز ایجاد روابط ایران و آمریکا در دوران ناصرالدین شاه قاجار بود ولی جاستین پرکینز آمریکایی که در عصر محمدشاه قاجار(پدر ناصرالدین شاه) به ایران سفر کرده بود در سفرنامه خود که بعدا در سال ۱۸۴۳ میلادی چاپ نمود،ارزش تومان ایران در مقابل دلار را این چنین ذکر میکند:
《درعصر محمدشاه قاجاریک تومان ایران برابر با ۲ دلار و ۵۰ سنت آمریکا بود.》
وستانیوز