May 11
🔺گونه شناسی گروهک های تروریستی در افغانستان
باراک اوباما رییس جمهور اسبق آمریکا در یکی از صحبت های خود گفته بود که پاکستان و افغانستان خطرناک ترین منطقه در جهان هستند
شاید اوباما تنهاحرف حسابی که در دنیای سیاسی اش زده بود همین بود، مناطق وسیعی از استان های مرزی پاکستان با افغانستان (مرز دیوراند) و بسیاری از نقاط افغانستان خاستگاه طیف زیادی از گروهک های رادیکال با گرایش های سلفی و افراطی و فاشیستی است، گستردگی جریان های رادیکال در این دوکشور دلایل مختلف جامعه شناختی و اقلیمی دارد، اداره ی خودمختار مناطق هفتگانه در پاکستان به خاطر حفظ ساختارهای قبیله ای و عدم قبول حاکمیت این کشور یکی از عوامل ایجاد محیط امن برای گسترش گروهک های رادیکال در نوار مرزی دیوراند است البته پاکستان از اوصاع نابسامان خط دیوراند برای تنش ها در کشمیر (سپاه جیش محمد) و صادرات مواد مخدر به کشورهای جهان استفاده می کند.
ابوقاسم
♦️گروه تروریستی جنبش اسلامی ازبکستان: دفتر رسمی این گروهک در سرحدشمالی پاکستان است، این گروه در سال 1998 توسط جمعه نمنگانی و طاهر یولداشف و باانگیزه ی تشکیل حکومت خلافتی اسلامی در ازبکستان تاسیس شده است.
♦️شبکه ی حقانی : یک جریان اسلامگرای سنی مذهب باگرایشات افراطی است، این گروهک در سال 1980 در وزیرستان شمالی پاکستان تاسیس شد، این گروهک از قدرت گسترده ای در افغانستان برخوردار است
حقانی ها بعد از تاسیس طالبان به طالبان پیوستند این شاخه هم اکنون قدرتمند ترین شبکه در ساختار تصمیم گیر و تصمیم ساز طالبان به حساب می آیند.
♦️لشکر طیبه: یکی از گروهک های تروریستی است، مقر اصلی این گروهک در ایالت پنجاب پاکستان، کشمیر ومناطقی در افغانستان می باشد.
این گروهک در سال1990 توسط حافظ محمد سعید تاسیس شد، این گروهک و گروه جیش محمد ارتباط عمیقی با آی اس آی پاکستان دارند
♦️جیش محمد: جالب است بدانید مسعود اظهر موسس گروهک تروریستی جیش محمد سابقا عضوی از حرکة الانصار طالبان بوده و بعد از اینکه پلیس هند وی را در کشمیر بازداشت کرد نیروهای حرکه انصار طالبان افغانستان با ربایش یک هواپیمای مسافربری هندوستان خواستار آزادی مسعود اظهر شدند، بعد از آزادی مسعود، وی با دعوت طالبان وارد مناطق مرزی پاکستان می شود و گروهک جیش محمد را تاسیس می کند عمده فعالیت این گروهک، گسترش افراطی گری و عملیات های تروریستی در جامو و کشمیر هند هست.
♦️سپاه صحابه :یکی از گروهک های تروریستی ضد شیعه در پاکستان است،
این گروهک در تصرف افغانستان در سال 1996 توسط طالبان مشارکت داشته است گروه تروریستی جهنگوی پاکستان از دل سپاه صحابه درآمد. این دوگروهک در پاکستان و افغانستان فعالیت می کنند.
⚠️بیوگرافی گروه تروریستی حزب التحریر
گروه ترویستی حزب التحریر : این گروهک تروریستی در سال1953 میلادی توسط شیخ تقی الدین النبهانی فلسطینی الاصل و دانش آموخته ی دانشگاه الازهر مصر تاسیس شد و در سال 2003 در افغانستان فعالیت های خود را آغاز کرده است.
حوزه ی فعالیت این گروهک تروریستی در افغانستان است، علی رغم ناشناخته بودن این گروه اما از نیروها و شبکه های گسترده ای در ولایت های افغانستان برخوردار هستند
این گروهک در جمهوری تاتارستان و چچن روسیه شعبه های مستقلی را تاسیس و درحال فعالیت هستند، انگیزه اصلی این گروهک تشکیل حکومت اسلامی خلافتی در افغانستان و سایر کشورهای اسلامی است.عمده فعالیت این گروه در قفقازشمالی ، تاتارستان و سایر کشورهای آسیای مرکزی است.
رهبر کنونی این حزب شیخ عطاء بن خلیل أبو الرشته است.
📌از حزب نهضت اسلامی تاجیکستان چه می دانید؟
حزب نهضت اسلامی تاجیکستان: این جریان تندرو هم اکنون با نام و عنوان طالبان تعدادی از شهرهای ولایت بدخشان افغانستان در مرز با تاجیکستان را در اختیار دارد، گرایشات آن ها به طالبان و حزب التحریر بسیار نزدیک است، حزب نهضت اسلامی تاجیکستان با داشتن انگیزه ی تشکیل حکومت اسلامی خلافتی مخالف حکومت امامعلی رحمان هستند، این گروه در مناطق زیادی از نقاط مرزی افغانستان و بدخشان افغانستان فعالیت می کنند. رهبر این گروه اقای محی الدین کبیری در یکی از نشست های وحدت اسلامی تهران با مقام معظم رهبری دیدار کرده بود که با واکنش شدید حکومت تاجیکستان و احضار سفیر کشورمان برای ارائه ی توضیحات مواجه شد.
وستانیوز
🅾تروریست های اویغور های چین
گروه تروریستی حزب ترکستان شرقی(ETIP) :این گروهک در شمال شرقی افغانستان، ایالت خودمختار سین کیانگ در چین (ایغورها) فعالیت های افراطی گرایانه ی زیادی را انجام می دهد.
این گروهک تروریستی در سوریه و روسیه (مناطقی از قفقاز روسیه ) نیز فعالیت های محدودی داشته است این گروهک هم قصد تشکیل کشور ترکستان شرقی و جداسازی سین کیانگ از چین را دارد
May 11
🔴✅عوامل شکل گیری افراطی گری و تروریسم در افغانستان
آمریکایی ها فعالیت غیرمسئولانه خود را از سیاست های غلطی که در گزینش روش های خطرناک برای تضعیف شوروی در افغانستان بکار برد آغاز کردند، آن ها برای رویارویی با رقیب سنتی خود یعنی شوروی از روش گسترش تروریسم و نیروسازی و گسیل جریان های تندرو از کشورهای عربی و اسلامیِ حوزه قفقاز و آسیای مرکزی به افغانستان و تربیت جهادی ها وقبائل افغانستانی در مکاتب افراطی دیوبندی و وهابی که به شکل وسیعی از جانب سعودی ها در ایالت های مرزی پاکستان با افغانستان راه اندازی شده بود استفاده کردند.
بنابر این آمریکایی ها در کنار پاکستان و عربستان سعودی مسئول گسترش تروریسم و افراطی گری در افغانستان هستند و گروه های افراطی که امروزه در افغانستان فعالیت می کنند حاصل دست رنج مثلث شوم آمریکا، پاکستان و عربستان است که بخش بزرگی از جامعه ی سنتی و قبیله ای افغانستان را به سمت تروریسم و تحجر دینی و قومی سوق داده است
افغانستان از اقوام مختلفی از جمله پشتون، هزاره، تاجیک، ازبک، غزلباش، پشه ای، بلوچ و… تشکیل می شود.
تکثر قومی و مذهبی در افغانستان واقعیت انکار ناپذیری است که نادیده گرفته شدن آن منجر به یک بحران فراگیر در افغانستان شده است.
برکسی پوشیده نیست که سیاست های تک قومی و به انحصار درآوردن قدرت برای چند قبیله ی پرقدرت پشتون نمی تواند دربردارنده ی منافع ملت رنگارنگ و متنوع افغانستان باشد، مساله انحصار گرایی قومی که از ترکیب رویکرد فاشیستی و تحجر دینی پدید آمده آسیب های جبران ناپذیری را بر پیکره ی جامعه ی افغانستان وارد ساخته است.
گروه های تروریستی نظیر القاعدة، داعش و گروهک های کوچک دیگر وهمچنین پیدایش گروه افراطی طالبان نتیجه ی تقویت و گسترش تروریسم و افراطی گری در مناطق هفتگانه پاکستان و پشتونستان در جنوب و جنوب شرقی افغانستان در زمان جنگ با شوروی بوده است.
✏️#ابوقاسم
وستا نیوز
🔴✅مافیای شبکه حقانی
براساس اعلام سازمان زمین شناسی آمریکا ،افغانستان و پاکستان دو کشور غنی از حيت منابع زیرزمینی هستند که تاکنون به شکل گسترده نتوانستند آن ها را از منابع مورد نظر استخراج کنند.
سازمان زمین شناسی آمریکا در یکی از گزارش های خود اعلام کرد نزدیک به نود وهشت میلیون تن ذخایر کرومیوکسید در دو ولایت لوگر و خوست وجود دارد که ارزش آن به یک تریلیون دلار می رسد
جالب است بدانید که کار استخراج این ذخایر به عهده شبکه حقانی است و از طریق واسطه های خود در بازار سیاه به چین و هند و برخی کشورهای غربی صادر می کنند.
حقانی ها در کنار طالبان قندهار از پنج قدرت اصلی قبیله ای در افغانستان و پاکستان هستند که برای کنترل قدرت و هژمونی قبائل رقیب توانایی های اقتصادی خود را توسعه می دهند.
شبکه حقانی مسیر امنی را برای تجارت و قاچاق مواد مخدر و سلاح انتخاب کرده، این شبکه برای صادرات منابع طبیعی و زیرزمینی و مواد مخدر، روابط خوبی با تحریک طالبان پاکستان و القاعده ایجاد کردند.
حقانی ها حیات تحریک طالبان پاکستان و طالبان افغانستان را به خود وابسته کردند، برای همین است که شبکه حقانی مولفه های اساسی برای کنترل و مدیریت ساختار طالبان را به قبضه خود در آورده و خود را به عنوان قدرت اول میان جریان های نظامی و تندرو در افغانستان و پاکستان مطرح کرده اند.
#ابوقاسم
وستا نیوز
🔴✅بیوگرافی شبکه حقانی
جریان حقانی در سال۱۹۷۰ توسط جلال الدین حقانی تاسیس شد پایگاه این جریان عمدتا در شمال پاکستان و جنوب شرق افغانستان است
این جریان حوزه جغرافیایی مناسبی را برای تاسیس پایگاه، تسليح و آموزش نیروهای خود و همچنین ایجاد خطوط ارتباطی مخفی میان افغانستان و پاکستان انتخاب کرده است به شکلی که بسیاری از فعالیت های حقانی ها به دور از اطلاع و دسترسی سازمان های امنیتی خارجی انجام می شود.
میران شاه از مناطق مهم شمال پاکستان است که حقانی ها از آن برای جذب و تربیت نیرو و طرح ریزی برای تعیین راهبرد های خود استفاده می کنند.
جلال الدین حقانی از درانی های پشتون ولایت پکتیا افغانستان است که در مدارس سلفی پاکستان و همچنین افغانستان تحصیل نمود.
وی از سال۱۹۷۶ تا ۱۹۷۹ به همراه داود حکمتیار، برهان الدین ربانی عضو کمیته اجرایی حزب اسلامی به رهبری محمد یونس خالص بابا بود
جلال الدین حقانی قبل از حمله شوروی به افغانستان در میران شاه مستقر شده بود و از آن جا بر علیه حکومت محمد داود خان و جریان ملی گرایی پشتون ها فعالیت می کرد.
درسال ۱۹۹۷ طالبان در قندهار جلال الدين حقانی را به عنوان متحد خود اعلام کردند
حقانی ها. ارتباطات عمیقی با القاعده داشتند، دردهه ۱۹۸۰میلادی و در جنگ با شوروی روابط حقانی ها با بزرگان القاعده از جمله أسامة بن لادن آغاز شد،جلال الدین حقانی در صدد جذب نیرو برای القاعده برآمد
روابط این دو جریان تندرو به قدری پیش رفت که بر تشکیل نیروی نظامی مشترک توافق کردند، القاعده با کمکی مالي جریان حقانی نیروی دوهزار نفری را تشکیل داد. حقانی ها با کمک القاعده درصدد تاسیس پایگاه های بیشتری در شرق افغانستان یعنی ولایت های پکتیا، خوست، لوگر و پکتکیا برآمدند
براساس اطلاعات بدست آمده شبکه حقانی با تحریک طالبان پاکستان و جنبش اسلامی ازبکستان که به پاکستان منتقل شد از روابط مستحکمی برخوردار بود.البته حقانی ها با سایر گروهک های تندرو در شمال پاکستان نظیر جیش محمد و لشکر طيبة روابط نظامی و اطلاعاتی داشتند.
سراج الدين حقانی پسر جلال الدين مؤسس جریان حقانی در مصاحبه ای که در سال ۲۰۱۱ با رویترز داشت گفت حقانی ها دیگر از پایگاه های شمال پاکستان استفاده نمی کنند وآن ها در پایگاه های خود در شرق و جنوب شرق افغانستان احساس امنیت بیشتری را دارند.
براساس اسناد طبقه بندی شده ویکی لیکس که منتشر شده است سراج الدين حقانی از شخصیت هایی است که نام وی در لیست قتل يا اسارت نیروهای امنیتی بين المللي آمده است.
شبکه حقانی به صورت ویژه از جانب پاکستان و عربستان سعودی حمایت مالی و اطلاعاتی می شود. این گروه برای تامین بودجه های نظامی و آموزشی خود بخشی از بازار قاچاق مواد مخدر از افغانستان به پاکستان را مدیریت می کند
ناصرالدين حقانی پسر جلال الدين حقانی سال۲۰۰۵ تا۲۰۰۹ برای تامین مالی جریان خود به کشورهای پاکستان، چین و عربستان سفرهایی را انجام داده بود.
ناصرالدین در سال۲۰۱۰ اعتراف جالبی می کند وی می گوید، سود جالبی بابت قاچاق مواد مخدر که توسط القاعده و طالبان انجام می شود به حساب شبکه حقانی واریز می شود.
#ابوقاسم
وستا نیوز
مطالعات آمریکا اروپا
♦️عبدالله عزام کیست؟
کم و بیش نام آقای عبدالله عزام را به عنوان شخص تاثیرگذار در شکل گیری القاعده شنیده اید.
عبدالله عزام در سال 1941 میلادی در شهر جنین فلسطین به دنیا آمد، عبدالله از جنین به کویت و اردن مهاجرت کرد، وی تحصیلات ابتدایی خود را در عمان گذراند
سال1964 عبدالله مدرک کارشناسی خود را از دانشکده الهیات دانشگاه دمشق اخذ کرد، عزام بعد از عضو شدن در جنبش اخوان المسلمین در سال 1973 دکترای حقوق اسلامی خود را از الازهر مصر دریافت کرد.
به گفته ی برخی محققین، عبدالله عزام در جنگ شش روزه ی اعراب و رژیم صهیونیستی شرکت کرده بود.
سال1981 اردن عبدالله عزام را به خاطر رفتار های تند و افراطی از این کشور اخراج کرد، عبدالله وارد عربستان می شود و در دانشگاه ملک عبدالعزیز مشغول تدریس شد.
دیری نپایید که باتصمیم حکام سعودی برای تبلیغ گرایشات سلفی گری و رویکردهای جهادی در پاکستان عبدالله عازم اسلام آباد می شود و در دانشگاه این کشور مشغول تدریس شد.
عبدالله خیلی زود با رهبران جهادی افغانستانی مقیم پاکستان آشنا شد، همین امر باعث شد عبدالله به رویکرد های جهاد عملی سوق پیدا کند واز تدریس در دانشگاه فاصله بگیرد.
(نهایتا با سیاست های تنظیم شده از جانب سعودی ها وی رهبر افغان العرب شد. افغان العرب به مجموعه ای از نیروهای اعزام شده از کشورهای اسلامی، عربی اطلاق می شود که با مدیریت و برنامه ریزی مستقیم مثلث سعودی، پاکستان و امریکا برای مقابله با شوروی در افغانستان به استان های مرزی پاکستان اعزام شدند.)
عبدالله عزام دفتر مکتب الخدمات را برای افغان العرب در ارباب رود پیشاور پاکستان تاسیس کرد و پیوسته نیروهای زیادی را تربیت و عازم افغانستان می کرد.
برخی عبدالله عزام را مغز متفکر جریان های مبارز در افغانستان معرفی کردند.
اسامه بن لادن هرچه بود نقش نوچه ی عبدالله عزام را بازی می کرد عبدالله که به عنوان یکی از افراد موثر در تاسیس جنبش حماس فلسطین نیز نقش داشته توانسته بود بیش از صد هزار نیرو از بیش از چهل کشور جهان را برای مقابله با شوروی تربیت و به افغانستان اعزام کند.
موساد پالس ناراحتی خود از رهبری عبدالله عزام بر افغان العرب را به خاطر روابط با حماس به آمریکا و آمریکا نیز به عربستان ارسال می کند.
اینگونه شده که اسامه بن لادن سعودی الاصل توسط ترکی الفیصل رییس استخبارات عربستان به پاکستان برده می شود و به مقامات پاکستانی و مجاهدین مهاجر افغان العرب معرفی می شود.
اسامه و بسیاری از نیروهای افغان العرب به صورت سازماندهی شده سعی در تضعیف موقعیت و محبوبیت زیاد عبدالله عزام در میان مجاهدین داشتند،نهایتا در سال 1987 و دریک انتخابات داخلی اسامه رهبری افغان العرب را به عهده می گیرد، جالب اینجا است که دقیقا دوسال بعد و در تاریخ 24 نوامبر 1989 عبدالله عزام و دوپسرش محمد و ابراهیم در شهر پیشاور پاکستان به قتل می رسند، انگشت اتهام ترور عبدالله عزام به سمت اسامه بن لادن و نزدیکان وی است، عبدالله عزام همواره با صرف هزینه های مجاهدین برای عملیات های انتحاری مخالفت می کرد و از پول هایی که توسط سازمان های جاسوسی و امنیتی کشورهای حامی به خوبی امانت داری می کرد که این مساله چندان به مذاق اسامه خوش نیامده بود...
عبدالله عزام شاید در شکل گیری نیروی انسانی افغان العرب نقش اساسی داشت اما ابتکار جریان القاعده توسط اسامه و برنامه ریزی استخبارات عربستان سعودی عملیاتی شده بود.
وستانیوز
ابوقاسم
هدایت شده از غرب آسیا
توطئه در قطر❗️❗️
اپوزیسیون 25 هزار بلیط خریداری کرد
یک منبع آگاه در گفت و گو با خبرگزاری وستانیوز نسبت به برنامه طراحی شده سرویس های امنیتی و اطلاعاتی برای متشنج کردن اوضاع برای ایران در روز های آغازین جام جهانی هشدار داد.
این منبع آگاه که نخواست نامی از وی برده شود تاکید کرد براساس اطلاعات بدست آمده سازمان تروریستی مجاهدین خلق و سایر جریان های اپوزیسیون نزدیک به 25 هزار بلیط برای شرکت در جام جهانی قطر خریداری کرده است تا برنامه های خود برای جوسازی رسانه ای و فریب افکار عمومی و ایجاد تشنج در مسابقات جام جهانی را پیش ببرند
شبکه اپوزسيون به صورت همه جانبه و شبکه ای درحال سناریوسازی برای ایام برگزاری جام جهانی قطر برنامه ریزی جامعی را طراحی کردند تا مسیر توطئه سازی و اتهام زنی به جمهوری اسلامی ایران را تکمیل کنند.
بر اساس اظهارات این منبع آگاه یکی از فوتبالیست های معروف کشور که گفته شده در یکی از کشورهای عربی حضور داشته به قتل رسیده است و خبر آن بزودی و هماهنگ با تحرکات اپوزیسیون حاضر در قطر منتشر خواهد شد.
لازم است همه بخش های نظام اسلامی نسبت به تحولات پیش رو ابتکار عمل را در دست بگیرد
خبرگزاری وستانیوز خبر به قتل رسیدن این فوتبالیست را همچنان در محل تردید و ابهام می بیند و به شکل صد درصد آن را تایید نمی کند.
وستانیوز
@westanews
هدایت شده از ابوقاسم
🍂شاید حقیقت بیدارمان کند...
جنگهای داخلی روزانه علیه.... ،علیه شیعیان، علیه سنیها، علیه جوانانی که احساسات خود را بیان میکردند، علیه عاشقان و علیه هر چیزی که ضروری به شمار میرود در جریان بود.
خوب به یاد دارم، در میان سؤالات مردم و انتظارات مبهم آنها در مورد اینکه چه اتفاقی میافتد و چه خواهد شد آقای .... معاون ..... در تلویزیون ظاهر شد و از....خواست که صبور باشند زیرا این جنگ ممکن است دو یا سه سال طول بکشد. مگر میشود یک جنگ دو ماه فقط طول بکشد؟ چند جوان در این جنگ به کام مرگ فرو خواهند رفت؟
ابوقاسم
📌گذری بر تاریخ پادشاهی عمان
بر اساس نظر کارشناسان و مستندات موجود تاریخ، کشور عمان به هزاره ی دوازدهم قبل از میلاد مسیح و اتمام عصر یخبندان باز می گردد. در آن زمان عمان سرزمینی سرسبز، حاصل خیز، پربار و پر برکت بوده است.
حفاریهای مختلفی در این سرزمین باستانی انجام شد .که منجر به کشف قبرستانهای ولایت بریمی در منطقه ظاهره، ولایت ابراء در منطقه شرقیه، محوت در منطقه وسطی، نزوی در منطقه داخلیه و دیگر مناطق سلطنت عمان و به ویژه مناطق ساحلی شده است.
آثار و بقایایی که از این حفاریها به دست آمده نشان می دهد که عمان روابط و پیوندهای تجاری گستردهای با هند، مناطق میانرودان و دیگر تمدنهای شبهجزیره عربستان داشته است.
در قرن ششم پیش از میلاد مسیح سپاهیان پارس (۵۵۰ _ ۵۳۰ ق م)، عمان را فتح و تحت سلطه ی خود قرار دادند
منطقه ی عمان در دوران حکومت ساسانیان از سالهای (۲۲۶_ ۶۱۰ م) و همچنین یمن تحت حاکمیت امپراتوری ساسانی بوده اند.
در روزهای آخر قرن سوم و ابتدای قرن دوم پیش از میلاد سد مأرب(یمن) در مملکت سبا ویران شد.
و بعد از آن شورش اجتماعی و تظاهرات اقتصادی آغاز شد و مردم سبأ به جاهای مختلف پراکنده شدند و همزمان با آن قبیله ی بزرگی به نام بنی ازد وارد عمان شد. با این مهاجرت قبیله بنی ازد به رهبری بزرگ قوم خود که مالک بن فهم الأزدی نام داشت. به عمان رسیدند
وستانیوز
مطالعات آمریکا اروپا
📌گذری بر تاریخچه پادشاهی عمان
سلطنت پادشاهان آلبوسعیدی
در این بین فردی به اسم احمد ابن سعید البوسعیدی که والی وقت شهر صحار بود قیام کرد . با متحد کردن مردم صحار و رستاق مخالفان را از میان بر می دارد. در سال 1744 میلادی مردم او را به طور رسمی به عنوان رهبر خود معرفی می کنند. بعد از این اتفاق به وی لقب الامام احمد بن سعید میدهند و این امامت و رهبری آغاز سلطنت پادشاهان آلبوسعیدی بود که تا امروز در عمان ادامه دارد.
پس از رفع کشمکش های داخلی و استقرار امنیت در عمان، مناطق دریائی و اطراف عمان، احمد بن سعید در سال ۱۱۹۹ میلادی فوت کرد. پس از وفاتش پسرش بر مسند حکم نشست. سعید بن احمد بن سعید ۱۷۸۳ تا ۱۷۸۴ میلادی حکمران عمان بود. پس از فوت او پسرش حمد بن سعید ۱۷۸۴ تا ۱۷۹۲ میلادی حاکم عمان بودند. حمد بن سعید پایتخت خود را از رستاق به مسقط منتقل کرد و نفوذ خود را تا دریای شرقی آفریقا گسترش داد. پس از مرگ وی سلطان بن احمد بن سعید (۱۸۰۴–۱۷۹۲ میلادی) برجایش نشست.
در دوران حکومت سلطان بن احمد نیروی دریائی عمان تقویت شده و تعداد کشتیها دو برابر شد. پس از سلطان بن احمد، السلطان سعید بن سلطان (۱۸۵۶–۱۸۰۴) میلادی بر تخت پادشاهی نشست. در ایام حکومت سعید بن سلطان قدرت نیروی دریائی عمان به اوج خود رسید. السلطان سعید بن سلطان یکی از شخصیتهای برجسته عمان با شخصیتی مدیر و سیاستمدار و جنگجویی شجاع و تاجر بزرگی بود.
السید سعید بن سلطان در دوران حکومت طولانی خود که ۵۲ سال به طول انجامید توانست امپراتوری گستردهای تأسیس کند. که حدودش از شرق آفریقا تا ساحل ایران امتداد داشت. در آن دوران که طوفان جنگ و ستیز تمام منطقه را دربرگرفته بود او مانند یک ربانی ماهر و دنیا دیده توانست ثبات عمان را حفظ کند
وستانیوز
📌گذری بر تاريخچه پادشاهی عمان
در نیمه قرن ششم هجری بنی نبهان منطقه داخلی را پایتخت حکومت خود قرار دادند .
مناطق ساحلی عمان را رها کردند به همین خاطر پرتغالیها که با عمان تجارت داشتند این مناطق را اشغال کردند حکومت بنی نبهان در منطقه داخلی در قرن نهم هجری خاتمه پیدا کرد. بعد از آن در سال ۱۵۰۷ میلادی پرتغالیها به قسمت های دیگر عمان حمله کردند و علی رغم مقاومت شدید عمانیها سر انجام موفق میشوند این کشور را اشغال کنند. پرتغالیها مدت یک قرن ونیم در عمان ماندند.
در سال ۱۶۲۴ در عمان دولتی به اسم یعاربه به سرپرستی شخصی به نام امام ناصر بن مرشد الیعربی تأسیس شد بعد از به حکومت رسیدن، تصمیم گرفت پرتغالیها را از عمان بیرون کند ولی به تنهایی قادر به این کار نبود.تصمیم گرفت تمامی قبیله ها و مردم عمان رو با خود همراه کند تا پیروز شود . با متحد کردن قبایل موفق شد چند شهر ساحلی را از چنگ پرتقالی ها بیرون بیاورد ولی خیلی زود جان خود را دست می دهد.
بعد از او جانشینش سیف بن سلطان الیعربی راهش را ادامه داد و در سال ۱۶۴۹ میلادی تونست مسقط را از قبضه ی پرتغالیها آزاد کند. بعد از آزادی مسقط تمام اردوگاههای پرتغالیها یکی پس از دیگری سقوط کردند و سر انجام تمام عمان از دست استعمار پرتغالیها آزاد شد. بعد از خروج پرتقالی ها مدتی عمان رنگ آرامش را می بیند اما دیری نپایید که در میان طبقات، اختلاف و نا آرامی ایجاد شد
وستانیوز
📌گذری بر تاریخچه پادشاهی عمان
السلطان سعید بن سلطان هنگام وفات در سال ۱۸۵۶ میلادی بر روی دریا در سفر از مسقط به زنگبار در کشتی شخصی خود ویکتوریا در دریای سیشیل بود.
پس از وفات السید سعید بن سلطان عمان دچار هرج و مرج شد. بعد از وی سلاطین مختلفی حکومت را در دست می گیرند تا در نهایت، سلطان سعید بن تیمور البوسعیدی بر مسند حکومت مینشیند. زمامداری فردی وی سبب شده که حکومت تمام و کمال به خود وی وابسته باشد.
قابوس بن سعید در سال ۱۹۷۰ پدر خود، سلطان سعید بن تیمور آل بوسعید رو در کودتایی آرام و بدون خونریزی کنار گذاشت و پس از آنکه او را به تبعید فرستاد به جای پدرش بر مسند حکومت نشست و لقب سلطان قابوس بن سعید سلطان عمان گرفت.
کارنامه سلطان قابوس نزد مردم عمان بهقدری درخشان بود و مجموعه تلاشها و اقداماتش چنان تصویری از او ساخته است که علیرغم تمام اتفاقات و اعتراضات به وجود آمده در زمان حکومت وی هیچکس خواهان برکناری یا استعفای سلطان قابوس نشد و همه مردم عمان واقعاً او را دوست داشتند. چنانکه اخیراً یکی از نویسندگان عمانی چنین نوشته است که گر سلطان قابوس نبود ما یمن بودیم.
پس از درگذشت سلطان قابوس بن سعید در ۱۱ ژانویه ٢٠٢٠، هیثم بن طارق پسرعمویش به جانشینی رسید.
وستانیوز