دو نفر زندانی
در زمان حضرت موسی(ع) دو نفر به زندان افتادند. پس از مدتی آنها را رها ساختند، یکی چاق و سرحال بود و دیگری لاغر و ضعیف گشته بود.
حضرت موسی از آن مرد چاق پرسید: چه سبب شد که تو را فربه ساخت؟
گفت: گمانم به خدا نیک بود و حسن ظن به خدا داشتم.
از دیگری پرسید: چه چیز سبب شد که تو را بدحال و لاغر ساخت؟ گفت: ترس از خدا، مرا به این حالت افکنده است.
حضرت موسی(ع) دست به سوی خدا برداشت و عرض کرد: بارالها! گفتار این دو نفر شنیدم، مرا آگاه ساز که کدام یک برترند؟ و خداوند فرمود:
آن که گمان نیک و حسن ظن به من دارد، برتر است.
نمونه معارف ج۴
🔺کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
11.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چقدر در جهل قرار بگیریم
#استاد_تحریری_تصویری
دقیقه:۵۱ : ۱ حجم: ۱۰.۵۸مگابایت
کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
امام حسن عسکری (علیه السلام) فرمودند : هر یک از شما چون در دینش پارسا و در سخنش راستگو و امانتدار و خوش اخلاق با مردم باشد، گفته مى شود: این یک شیعه است، و این کارهاست که مرا خوشحال می سازد.
امام حسن عسکری (علیه السلام) فرمود: شما را به تقواى الهى و پارسایى در دینتان و تلاش براى خدا و راستگویى و امانتدارى درباره کسى که شما را امین دانسته ـ نیکوکار باشد یا بدکار ـ و طول سجود و حُسنِ همسایگى سفارش می کنم. محمّد(صلى الله علیه وآله وسلم) براى همین آمده است.
در میان جماعت هاى آنان نماز بخوانید و بر سر جنازه آنها حاضر شوید و مریضانشان را عیادت کنید. و حقوقشان را ادا نمایید، زیرا هر یک از شما چون در دینش پارسا و در سخنش راستگو و امانتدار و خوش اخلاق با مردم باشد، گفته مى شود: این یک شیعه است، و این کارهاست که مرا خوشحال مى سازد.
تقواى الهى داشته باشید، مایه زینت باشید نه زشتى، تمام دوستى خود را به سوى ما بکشانید و همه زشتى را از ما بگردانید، زیرا هر خوبى که درباره ما گفته شود ما اهل آنیم و هر بدى درباره ما گفته شود ما از آن به دوریم.
در کتاب خدا براى ما حقّى و قرابتى از پیامبر خداست و خداوند ما را پاک شمرده، احدى جز ما مدّعى این مقام نیست، مگر آن که دروغ مى گوید. زیاد به یاد خدا باشید و زیاد یاد مرگ کنید و زیاد قرآن را تلاوت نمایید و زیاد بر پیغمبر(صلى الله علیه وآله و سلم) سلام و تحیّت بفرستید. زیرا صلوات بر پیامبر خدا (صلى الله علیه وآله و سلم) ده حسنه دارد. آنچه را به شما گفتم حفظ کنید و شما را به خدا مى سپارم، و سلام بر شما.
«أعيان الشّيعة،جلد 2، صفحه 41و بحارالأنوار جلد 75، صفحه 372»
🔺کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
حسن ظن به خدا
پیامبر (ص) فرمود: آخرین کسی را که دستور داده می شود به سوی دوزخ ببرند، ناگهان به اطراف خود نگاه می کند. خداوند دستور می دهد او را برگردانند، پس او را بر می گردانند. خطاب می رسد چرا به اطراف به خود نگاه کردی و در انتظار چه هستی؟ عرض میکند: پروردگارا! من درباره ی تو این چنین و گمان نمی کردم.
می فرماید: چه گمان می کردی؟ عرض می کند: گمانم این بود که گناهان مرا می بخشی و مرا در بهشت خود جای می دهی؟
خداوند می فرماید: ای فرشتگان من! به عزت و جلال و نعمت ها و مقام والایم سوگند، بنده ام هرگز گمان خیر درباره ی من نبرده است، اگر ساعتی گمان خیر برده بود، او را به جهنم نمی فرستادم، گرچه دروغ می گوید، ولی با این حال اظهار حسن ظن او را بپذیرید و او را به بهشت ببرید.
سپس پیامبر فرمود: هیچ بنده ای نیست که نسبت به خداوند متعال گمان خیر ببرد، مگر این که خدا نزد گمان وی خواهد بود.
داستان های تفسیر نمونه ص 192
🔺کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
آیت الله بهجت :
همین #نماز را که ما با تهدید به چوب و تازیانه و عقوبت جهنمی شدن در صورت ترک آن ، انجام می دهیم ، آقایان می فرمایند : از همه چیز لذیذ تر است ، نماز جامی است الذ لذایذ که.چنین خمری خوش گوار در عالم وجود نیست.
حال #انبیاء علیهم السلام و اطرافیان آنها چگونه بوده است؟!
خداوند متعال توفیق دهد که عمل به وظیفه کنیم، از عمل ممنوع نشویم، نه از داخل خود، و نه از خارج. بعضی از #علماء را دیده ایم ، که اگر ندیده بودیم آن طور که تعبديات و حالات آنان را نقل می کردند باور نمی کردیم، #انواری را در میان اشخاص دیده ایم که نمی توانیم درباره آنها حرف بزنیم، گویا از حالات معنوی آنها و یا بیان آن ممنوع هستیم!
منبع:🌺 در محضر بهجت ، ج1،ص222
🔻کانال تذکره الاولیاء @tezkar
ای دل من!
بیا و این بار قرآن زندگی ات را از دفینه های وجودت جستجو و استخراج کن.
آن هنگام که تمام آیاتت را یافتی ،انگاره های کثرات از پرده های خیالین چشمانت برتافته خواهند شد.
تا قرآن در تو واحد نشد؛ هنوز تعیّنات پا برجاست.
بکوش خود را غریق طمطام بی کرانه ی آیاتت کنی ...
وَفِي ذَٰلِكَ فَلْيَتَنَافَسِ الْمُتَنَافِسُونَ
#قرآن
@sholeye_toor