ابخیزداری بهتر از سد سازی است
آبخیزداری چیست؟
در منابع و مراجع علمی و دانشگاهی و در عرصه اجرا تعاریف متعددی از آبخیزداری شده که به هم نزدیک ولی متفاوت هستند. لکن تعریف حقوقی که از آبخیزداری در قانون رودخانههای مرزی مصوب 18 اسفندماه 1383 آمده، یک تعریف جامع و مانع میباشد، به شرح زیر:
الف) آبخیزداری: مدیریت منابع زیستمحیطی یک آبخیز بهنحوی که به بهترین وجه اهداف مدیریت طرح را برای بهرهبرداری مداوم از این منابع برآورده سازد.
ب) حوزهی آبخیز: حوزهی آبریز با آبخیز - پهنهای است که تمام روانآب ناشی از بارش وارد بر روی آن را یک رودخانه، آبرو، دریاچه و یا یک آب انباشت دریافت مینماید.
ج) منابع زیستی: عبارت است از آب،خاک، منابع گیاهی، منابع جانوری، و هوا که یک اکوسیستم را شامل شود.
د) موضوع فعالیت آبخیزداری : کلیهی اقداماتی که مجموعاً امکان مدیریت و بهرهبرداری پایدار منابع زیستی را در حوضهی آبخیز فراهم نماید.این فعالیتها ابتدا از حفاظت آب و خاک کشور شروع شده، به همین دلیل تفکر این است که آبخیزداری به حفاظت آب و خاک ختم میشود، در حالی که موضوع بسیار وسیع و همهجانبه است و نیازمند مطالعه و اطلاعات آمایشی و پایه حوزههای آبخیز میباشد.
حوزه آبخیز میهم شهرستان قروه ،استان کردستان
🌸🌸🌸 موسسه ثقلین راه زندگی 🌸🌸🌸
👈🏻کانال ما رو به دوستانتون معرفی کنید👉
📱 ارتباط در پیام رسان ایتا:🌺
https://eitaa.com/thagalayn
شماره تماس موسسه ثقلین راه زندگی
02537747347
هدف مديريت منابع آبخيز عبارتند از (اهداف آبخيزداري):
تحت كنترل درآوردن عمليات كشاورزي ، دامپروري ، ساختمان سازي ، راهسازي ، قطع درختان و به طور كلي هرگونه عملي چه مفيد و چه مضر ، چه مثبت و چه منفي ، ارزيابي آنها و توجه به وضعيت آبخيز براساس خصوصيات زمين شناسي ، خاك شناسي ، پوشش گياهي ، اقليم شناسي ، هيدرولوژي و ارائه رهنمودها و پيشنهادها جهت اجرا و مديريت صحيح در مورد همه عوامل طبيعي و زيستي هر اكوسيستم در واحدهاي طبيعي خاص و اعمال مديريت بر روي عواملي كه در توزيع آب و كيفيت هيدرولوژيكي تاثير دارند ، تا به صورت مطلوب وعلمي ، خاك حوضه آبخيز از فرسايش حفظ گردد.
آبخيزداري الهي ترين نگاه به طبيعت است و آبخيزدار را ميتوان پزشك طبيعت ناميد. يك آبخيزدار خوب با بررسي دقيق و مطالعه علمي حوضه آبخيز ، به تعبيري دردهاي يك حوضه را شناخته ، ودرجهت درمان آن برنامه ريزي ميكند. آبخيزداري با نگاهي خدا گونه عرصه طبيعت را براي زيست و بهره برداري انسان مهيا ميكند.
شايد اين تعابير كمي اغراق آميز به نظر برسد ، اما ميشود تمام علوم راهديه اي از جانب خدا براي حكومت بر كره خاك دانست. اگر ما با اين ديد به علوم نگاه كنيم ، هرگز آنها را در راه نابودي نوع بشر به كار نخواهيم بست
🌸🌸🌸 موسسه ثقلین راه زندگی 🌸🌸🌸
👈🏻کانال ما رو به دوستانتون معرفی کنید👉
📱 ارتباط در پیام رسان ایتا:🌺
https://eitaa.com/thagalayn
شماره تماس موسسه ثقلین راه زندگی
02537747347
چرا آبخیزداری ارجحتر به سدسازی است؟!
آبخیزداری، مدیریت و استفاده صحیح از اراضی حوضه آبخیز طبق برنامههای از قبل طرحریزی شده مشتمل بر مهار فرسایش و تنظیم جریانهای #سیلابی و #رسوب_گذاری و اصلاح پوشش نباتی و غیره است. به عبارت دیگر آبخیزداری مدیریت علمی حوضه آبخیز است که ضمن توجه به مسائل اقتصادی و اجتماعی و حفظ منابع آب و خاک در حوضههای آبخیز از علوم و تجربیات مختلف بهره گیری میکند، بدون آنکه نقش مردم از نظر دور بماند.
حوادث اخیر و وقوع سیلهای ویرانگر در کشورمان که خسارتهای مالی و جانی زیادی را به همراه داشته است، اهمیت آبخیزداری را بیش از پیش نمایان کرد این درحالی است که متأسفانه در کشور ما آنچنان که باید، به این بخش توجه نشده است. آبخیزداری مجموعه اقداماتی است که باعث تقویت سفرههای زیرزمینی، جلوگیری از سیلاب، ذخیرههای کوچک و محلی آب، جلوگیری از فرسایش خاک و تقویت پوشش گیاهی میشود. احداث سدهای خاکی کوچک، بندهای زیرزمینی و روزمینی سنگی-ملاتی، خشکهچینی، نهالکاری، بوتهکاری وکپهکاری از جمله اقدامات عملیاتی آبخیزداری است.
بسیاری از کشورهای توسعه یافته دنیا به منظور جلوگیری از سیلابها به توسعه عملیات آبخیزداری از جمله کاشت پوشش گیاهی، احیای جنگلها و احداث بندهای بتنی و خاکی روی آوردهاند؛ با این وجود در کشور ما بودجه این بخش طی سالیان متمادی در کشور اندک بوده،درحالی که اجرای طرحهای آبخیزداری میتواند تا حد زیادی از خسارات ناشی از سیل جلوگیری کند ضمن اینکه در مقابله با خشکسالی نیز اثر قابل توجهی دارد.
موسسه ثقلین راه زندگی
https://eitaa.com/thagalayn
آبخیزداری: علم و هنرمدیریت منابع آب،خاک وپوشش گیاهی یک آبخیر برای بهره برداری مداوم از این منابع برآورده شود
در صفحات( 115/153/156/430 در کتاب اقتصاد مقاومتر محیط سالمتر با کاشت درختان باثمر قرآنی، روایی، بومی). درباره درختان ابخیزدار باثمر مثل انجیر ...و چگونگی ابخیزداری، همچنین ضررهای درختان بی ثمر در اسیب رساندن به ابخیزداری بحث شده است.
🌸🌸🌸 موسسه ثقلین راه زندگی 🌸🌸🌸
👈🏻کانال ما رو به دوستانتون معرفی کنید👉
📱 ارتباط در پیام رسان ایتا:🌺
https://eitaa.com/thagalayn
شماره تماس موسسه ثقلین راه زندگی
02537747347
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📚 معرفی کتاب اقتصاد مقاومتر محیط سالمتر
📖 برشی از کتاب:
پدران ما گیاه و درخت را برای تولید غذا کشت میکردند. این فرهنگ تا یک قرن گذشته ادامه داشت.
اما با سیاستهای استعماری که اکنون نیز ادامه دارد، باغهای میوه و مزارع سبزی در داخل و حاشیه شهرها به نابودی کشیده شده و به جای آنها و به نام «پارک» و «فضای سبز» درختان بیثمر و گیاهان غیر خوراکی کشت میشود. چه خوب است به جای درختانی مانند کاج، اکالیپتوس، اقاقیا و... ایجاد جنگل کاری بیثمر، درختان مثمری مانند زیتون، نخل، انجیر، گلابی، سیب و... کاشته شود؛ که از میوه، چوب و... آنها استفاده شود.
❗️برای کسانی که میخواهند در طرح #اقتصاد_مقاومتر_محیط_سالمتر شرکت داشته باشند، مطالعه این کتاب توصیه میشود.
📑 تعداد صفحات: 560
📠 چاپ: چهارم / زمستان 1399
🗂 تعداد نسخه: 1000 جلد
📝 نویسنده: س. ن. مجتهدی نجفی
🔎 نشانی:
قم، صفائیه، کوچه ممتاز، پلاک 119
📱 ارتباط در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/thagalayn
☎️ شماره تماس:
025-37747347
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠یک نمونه از زیر ساخت های مهندسی عالی جهت دفع خطر سیل
🌸 موسسه ثقلین راه زندگی 🌸
https://eitaa.com/thagalayn
افرادی در کشور، ناامید از رحمت الهی بر طبل خشکسالی کوبیدند و آب را از بسیاری از کشاورزان دریغ کردند.! و دستور اکید ممنوعیت کاشت برنج را صادر کردند، اما به لطف خداوندی که روزی انسانها در دست اوست با موج بارندگیهایی در دل تابستان و سیراب شدن زمینها و پشت سدها، در همین چند روز کشاورزان خوزستانی شروع به برنج کاری کردند. تبارک الله احسن الخالقین. الحمدلله رب العالمین. 🌴🌳🌾
🌱لینک کانال🌴https://eitaa.com/basamar
16.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مبارزه زیستی با آفات
در کشور در هر هکتار ۷۱۰ گرم سم مصرف می شود اما در خراسان شمالی، به لطف ترویج مبارزه زیستی، مصرف سم به ۴۱۰ گرم کاهش یافته است
مدت هاست کشاورزان از سموم شیمیایی برای دفع آفات استفاده میکنند، روشی که هم مبارزه زیستی آلودگی منابع آبی و آبهای زیر زمینی را در پی دارد و هم سبب بروز بیماریهای عصبی و گوارشی در انسان میشود
این در حالی است که استفاده از روش های طبیعی و مبارزه زیستی (بيولوژيك) با آفات نباتی علاوه بر تولید محصولات سالم، سبب حفظ محیط زیست و افزایش بهره وری نیز می شود
امنیت غذایی و سلامت محصولات کشاورزی، با توجه به اثرگذاری بر نسلهای آینده، اهمیت بسیار زیادی دارد که به هیچ وجه قابل مماشات نیست
سالانه حدود سه میلیون تن سم در کشور مصرف می شود.
# نسل سالم-غذای سالم- انسان سالم
#محرومیت_زدایی
#شهرستان _مانه سملقان
http://khorasaneshomali.sazandegi.ir/news/56510
🌸 موسسه ثقلین راه زندگی 🌸
https://eitaa.com/thagalayn
روز ششم محرم قاسم بن حسن.mp3
7.57M
روز ششم محرم ؛ روز حضرت قاسم بن الحسن (علیه اسلام)
راوی گفت: دیدم جوانی بیرون آمد که صورتش مانند پاره ماه بود، و مشغول جنگ شد.
همین که مقابل مردم ایستاد فریادش بلند شد:
ان تنکرونی فانا ابن الحسن/ سبط النبی المصطفی الموتمن
مردم اگر مرا نمی شناسید ، من پسر حسن بن علی بن ابیطالبم.
هذا الحسین کالاسیر المرتهن / بین اناس لاسقوا صوب المزن
این مردی که این جا می بینید و گرفتار شما است، عموی من حسین بن علی بن ابیطالب است.
ابن فضیل ازدی چنان بر فرقش زد که سرش را شکافت و او با صورت به زمین افتاد و فریاد زد: عمو جان، به دادم برس.
امام حسین (علیه السلام) مانند باز شکاری از اوج، به کنار او فرود آمد و همچون شیر خشمگین بر دشمنان حمله ور شد، شمیشری بر ابن فضیل زد که دست سپر شده او از آرنج جدا شد، ابن فضیل چنان فریادی زد که همه لشکر شنیدند و برای نجاتش تاختند که باعث شد بدن او زیر سم اسبها بماند و به هلاکت برسد.
گرد و غبار که فرو نشست، امام حسین (علیه السلام) کنار قاسم (علیه السلام) ایستاده بود در حالی که او از شدت درد پای بر زمین میسایید.
سهم امام حسن مجتبی (علیه السلام) - که قبر بی شمع و چراغش در بقیع خاموش است - در کربلای حسینی، قربانی به نامهای: ابیبکر، قاسم، عبدالله، عمر، بُشر و احمد (محمد) بن الحسن می-باشد، که در منای عشق خود را فدای عمو کردند.
منبع :
لهوف سید بن طاووس
منتهی الامال شیخ عباس قمی
🌸 موسسه ثقلین راه زندگی 🌸
https://eitaa.com/thagalayn