📌 تفسیر اجمالی آیات قرآن کریم در بیان امام خامنهای
سوره مبارکه البقرة آیه ۱۸۵
«شَهرُ رَمَضانَ الَّذي أُنزِلَ فيهِ القُرآنُ هُدًى لِلنّاسِ وَبَيِّناتٍ مِنَ الهُدىٰ وَالفُرقانِ ۚ فَمَن شَهِدَ مِنكُمُ الشَّهرَ فَليَصُمهُ ۖ وَمَن كانَ مَريضًا أَو عَلىٰ سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِن أَيّامٍ أُخَرَ ۗ يُريدُ اللَّهُ بِكُمُ اليُسرَ وَلا يُريدُ بِكُمُ العُسرَ وَلِتُكمِلُوا العِدَّةَ وَلِتُكَبِّرُوا اللَّهَ عَلىٰ ما هَداكُم وَلَعَلَّكُم تَشكُرونَ»
جایگاه بالای هدایت قرآنی در میان موضوعات مربوط به قرآن.
و امّا در مورد هدایت قرآنی. ببینید، خداوند متعال در میان امتیازات متعدّد ماه مبارک رمضان امتیاز نزول قرآن را ذکر میکند: شَهرُ رَمَضانَ الَّذی اُنزِلَ فیهِ القُرءان؛ پیدا است که این شاید بالاترین موضوع در میان امتیازات ماه رمضان است. و در مورد قرآن هم که هزاران برجستگی در قرآن وجود دارد و خیلی بیش از اینها که عقل ما و فهم ما قادر به درک آنها نیست، در میان همهی اینها هدایت قرآنی را مطرح میکند: شَهرُ رَمَضانَ الَّذی اُنزِلَ فیهِ القُرءانُ هُدًی لِلنّاسِ وَ بَیِّنٰتٍ مِنَ الهُدیٰ وَ الفُرقان؛ پیدا است که هدایت قرآنی در میان موضوعات مربوط به قرآن شأن بالایی دارد. خود قرآن مجید هم با مسئلهی هدایت آغاز میشود؛ هم در سورهی حمد این [مطلب] هست: اِهدِنَا الصِّراطَ المُستَقیم -که به تعبیر مرحوم علّامهی طباطبائی (رضوان الله تعالی علیه) سورهی حمد از اوّل تا آخر، ادب سخن گفتن با خدا را به ما تعلیم میدهد، یعنی خود خدای متعال به ما تعلیم میدهد که چه جوری باید با او صحبت کنیم؛ از آغاز «بِسمِ الله» تا آخرِ هدایتخواهی؛ که «اِهدِنَا الصِّراطَ المُستَقیم، صِراطَ الَّذینَ اَنعَمتَ عَلَیهِم»؛ که راه مستقیم، راه آن کسانی است که خدای متعال به آنها اِنعام کرده است؛ آن هم آن اِنعامشدگانی که گمراه نشدند و مورد غضب قرار نگرفتند- هم در اوّل سورهی بقره: بِسمِ اللهِ الرَّحمنِ الرَّحیمِ، الࣤمࣤ، ذٰلِکَ الکِتٰبُ لارَیبَ فیهِ هُدًی لِلمُتَّقین. بنابراین آغاز قرآن هم با ذکر هدایت قرآنی آغاز شده است؛ و بعد از آن هم در جاهای متعدّدی از قرآن، دهها مورد هست که سخن از هدایت قرآن است و راهنماییها و دستگیریهای قرآن.
و این هم مخصوص یک گروه خاصّی نیست؛ مخاطب قرآن، همهی بشریّت است، و ادّعای قرآن این است که میخواهد همهی بشریّت را هدایت کند به صراط مستقیم، به راه درستِ زندگیِ انسان که به مقصد صحیح منتهی خواهد شد: اِن هُوَ اِلّا ذِکرٌ لِلعٰلَمین.
۱۴۰۰/۰۱/۲۵
بیانات در محفل انس با قرآن کریم
━💠🍃🌺🍃💠━
@thaqalayn110
اجمالی از معرفت شناسی،ج۳۴،تعارض معارف،تعدد قرائت،.m4a
18.01M
📌اجمالی از #معرفت_شناسی
📎جلسه
سیوچهارم(تعارض معرفت های دینی با سایر معرفت ها_تعدد قرائت ها)
▫️ابوالفضل نجفی
#جهاد_تبیین
#اندیشه
#عقل
#تفکر
#فلسفه
━💠🍃🌺🍃💠━
@thaqalayn110
https://www.farsnews.ir/my/c/118439
🔰عزیزان خواهشا این کمپین را حمایت کنید و منتشر کنید.🙏🌹
🔰 حکمت ۴۲ نهج البلاغه:بیماری و پاک شدن گناهان(اخلاقی،معنوی)
...وَ إِنَّ اللَّهَ سُبْحَانَهُ يُدْخِلُ بِصِدْقِ النِّيَّةِ وَ السَّرِيرَةِ الصَّالِحَةِ مَنْ يَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ الْجَنَّةََ.
📌 تفسیر اجمالی حکمت 👇
━💠🍃🌺🍃💠━
@thaqalayn110
🔻▫️تفسیر اجمالی #حکمت ۴۲ نهج البلاغه
آنگاه امام عليه السلام در پايان اين سخن مىافزايد: «خداوند سبحان كسانى را از بندگانش كه بخواهد (و لايق بداند)، به موجب صدق نيت و پاكى باطن داخل بهشت مىكند»؛ (وَ إِنَّ اللَّهَ سُبْحَانَهُ يُدْخِلُ بِصِدْقِ النِّيَّةِ وَ السَّرِيرَةِ الصَّالِحَةِ مَنْ يَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ الْجَنَّةَ) . اشاره به اينكه خداوند به نيت خوب و ارادۀ اعمال صالح به انسان پاداش مىدهد، زيرا نيت و اراده، عملى است باطنى كه در بسيارى از روايات براى آن پاداش ذكر شده است. سريرۀ صالح و باطن نيكو نيز مولود اعمال صالحى است كه در گذشته انجام داده و آن هم داراى پاداش نيك است. گاه كسانى هستند كه تصميم بر كارهاى نيك گستردهاى دارند؛ ولى دستشان به جايى نمىرسد و يا در سايۀ خودسازى داراى سريرۀ صالحه شدهاند. خداوند به لطف و كرمش، اينگونه افراد را وارد بهشت مىكند.
مرحوم سيّد رضى در ذيل اين كلام حكمتآميز (گويا نياز به توضيح ديده و با عبارات شيوايى آن را شرح مىدهد و) مىگويد: «آنچه امام عليه السلام فرموده راست و درست است؛ بيمارى اجر و پاداش ندارد، چرا كه از قبيل امورى است كه استحقاق عوض دارد (نه اجر و ثواب) زيرا عوض و پاداش را انسان در مقابل كارهاى خداوند نسبت به بندگانش مانند بيمارىها و مانند آن مستحق مىشود؛ اما اجر و ثواب، در مقابل فعل بندگان است، بنابراين بين اين دو فرق است؛ فرقى كه امام با آن علم نافذ و نظريۀ صائب خود به آن اشاره فرموده است»؛ (قٰالَ الرَّضىُ: وَ أقُولُ: صَدَقَ عليه السلام، إنَّ الْمَرَضَ لاٰ أجْرَ فيٖهِ، لِأنَّهُ لَيْسَ مِنْ قَبيٖلِ مٰا يُسْتَحِقُّ عَلَيْهِ الْعِوَضُ، لِأنَّ الْعِوَضَ يُسْتَحِقُّ عَلىٰ مٰا كٰانَ فٖي مُقٰابِلَةٍ فِعْلِ اللّٰهِ تَعٰالىٰ بِالْعَبْدِ، مِنَ الْآلاٰمِ وَ الْأمْرٰاضِ، وَ مٰا يَجْرى مَجْرىٰ ذٰلِكَ، وَ الْأجْرٌ وَ الثَّوٰابُ يُسْتَحِقٰانِ عَلىٰ مٰا كٰانَ فيٖ مُقٰابِلَةِ فِعْلِ الْعَبْدِ، فَبَيْنَهُمٰا فَرْقٌ قَدْ بَيَّنَهُ عليه السلام، كَمٰا يَقْتَضيٖهِ عِلْمُهُ الثّٰاقِبُ وَ رَأيُهُ الصّٰائِبُ) . در واقع مرحوم سيّد رضى به نكتۀ تازهاى اشاره مىكند و آن فرق ميان عوض با اجر و پاداش است؛ يكى را مربوط به فعل خدا مىداند و ديگرى را مربوط به فعل بندگان خدا. اين شبيه چيزى است كه متكلمان در علم كلام گفتهاند كه خداوند حكيم اگر گروهى را گرفتار آفات و بلاها مىكند حكمتش ايجاب مىكند كه در برابر آن عوضى به آنها بدهد وگرنه با حكمت خدا سازگار نيست. آنچه در كلام حكمتآميز بالا آمد بيان يكى از آثار بيمارى است در حالى كه در حديث پيغمبر اكرم صلى الله عليه و آله دو اثر ديگر نيز براى بيمارى ذكر شده است آنجا كه رسول خدا صلى الله عليه و آله در عيادت سلمان فارسى فرمود: «يَا سَلْمَانُ إِنَّ لَكَ فِي عِلَّتِكَ إِذَا اعْتَلَلْتَ ثَلَاثَ خِصَالٍ أَنْتَ مِنَ اللَّهِ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى بِذِكْرٍ وَ دُعَاؤُكَ فِيهَا مُسْتَجَابٌ وَ لَا تَدَعُ الْعِلَّةُ عَلَيْكَ ذَنْباً إِلَّا حَطَّتْهُ؛ اى سلمان براى تو به هنگام بيمارى سه فايدۀ (بزرگ است) تو به ياد خدا مىافتى و دعاى تو در اين حالت مستجاب است و بيمارى هيچ گناهى بر تو نمىگذارد مگر اينكه آن را فرو مىريزد».
━💠🍃🌺🍃💠━
@thaqalayn110
یهود شناسی اجمالی،نام های دیگر یهودیان،ج۱،نجفی.m4a
13.48M
🔰آشنایی اجمالی با یهودیت و مسیحیت
🔅جلسه اول
✅ُسایر نام های پیروان یهودیت
▪️ابوالفضل نجفی
━💠🍃🌺🍃💠━
@thaqalayn110
هدایت شده از ثقلین بابِ حطه
🔰کتاب خاطرات فردوست....۱_۵
🔅این مجموعه ادامه دارد....
▪️با ما همراه باشید
#دهه_فجر
━💠🍃🌺🍃💠━
@thaqalayn110
🔰کتاب خاطرات فردوست....۵_۱۰
🔅این مجموعه ادامه دارد....
▪️با ما همراه باشید
#دهه_فجر
━💠🍃🌺🍃💠━
@thaqalayn110
📌تفسیر اجمالی آیات قرآن کریم در بیان امام خامنهای
سوره مبارکه الفاتحة آیه ۶
«اهدِنَا الصِّراطَ المُستَقيمَ»
هدایت الهی؛ راه خروج جوامع بشری از گمراهی
انسانها برای ارتباط خلق شدهاند، دلها باید باهم مرتبط باشند، به هم محبّت بورزند، به یکدیگر کمک کنند. انسانها باید مثل یک تَنِ واحد در دنیا [باشند]؛ اصلاً بشر اینجوری ساخته شده، اینجوری تدبیر شده؛ امّا امروز شما نگاه کنید ببینید همهجا جنگ، همهجا ناامنی، همهجا ترس، همهجا گمراهی، همهجا دوری دلها از یکدیگر؛ خانوادهها متلاشی؛ اختلاف طبقاتی فاحش؛ عدّهای برخوردار و بهرهمند، عدّهای محروم؛ اینها همه بهخاطر این است که سؤالات زندگی درست جواب داده نشده، غلط فهمیده شده؛ آنوقت این نظامهای اقتصادی و سیاسی کجومعوج در دنیا به وجود آمده و بشریّت، مبتلا است؛ میلیاردها انسان، مبتلای این وضعیّتند؛ حتّی آنهایی که برخوردار هستند هم مبتلایند. اینجور نیست که وقتی ما میگوییم اختلاف طبقاتی هست، یعنی آنکسی که فرض بفرمایید به قول معروف جزو یک درصد جامعهی آمریکایی است، خیلی راحت و خیلی خوش است؛ نه، او هم بدبختیهایی، گرفتاریهایی، مشکلاتی -روحی، روانی- در زندگی خودش دارد که الیٰماشاءالله، گاهی از گرفتاریهای آدم فقیر بیشتر است؛ یعنی همه گرفتارند. جامعهای که راه درست را نشناسد، صراط مستقیم را نشناسد، با خدا مرتبط نباشد، این[طور] است. این جوامع بشری متأسّفانه امروز دچار یک چنین ضلالت و گمراهیای هستند. اینکه شما این همه تکرار میکنید و گفتهاند تکرار کنید «اِهدِنَا الصِّراطَ المُستَقیم»** بهخاطر همین است. صراط مستقیم یعنی آن راهی که این آفتها، این مشکلات در آن وجود ندارد؛ این معنای صراط مستقیم است. دائم از خدای متعال میخواهید که شما را هدایت کند؛ این هدایت در قرآن است. اگر با قرآن اُنس گرفتیم، اگر قرآن را درست فهمیدیم، اگر در قرآن تدبّر کردیم، آنوقت پاسخ درست به سؤالات زندگی به ما داده خواهد شد؛ بایستی برویم دنبال این، این چیز مهمّی است.
۱۳۹۶/۰۳/۰۶
بیانات در محفل انس با قرآن کریم
━💠🍃🖤🍃💠━
@thaqalayn110
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 زندگینامه یار امام و رهبری؛ آیتالله صافیگلپایگانی
━💠🍃🖤🍃💠━
@thaqalayn110
10756-fa-selsele mabahes emamat va mahdaviyat-koli.pdf
9.29M
💠 کتاب سلسله مباحث #مهدویت
✅ اثری عالی ومفهومی وخواندنی از #آیت_الله_صافی_گلپایگانی
👌 حتما بخوانید و نشر دهید
#معرفی_کتاب
━💠🍃🌺🍃💠━
@thaqalayn110
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🏴 پیام تسلیت رهبر انقلاب به مناسبت رحلت آیتالله حاج شیخ لطفالله صافی گلپایگانی
🔰 ارائه نظرات دلسوزانه و مسئولانه در مسائل انقلاب
▪️حضرت آیة الله آقای حاج شیخ لطف الله صافی گلپایگانی رضوان الله علیه سالها در شورای نگهبان رکن اصلی آن شورا محسوب میشدند و پس از آن هم همواره دربارهی مسائل انقلاب و کشور، دلسوزانه و مسئولانه ورود میکردند و بارها اینجانب را از نظرات و مشورتهای خود مطلع و بهرهمند میساختند. ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
💻 @Khamenei_ir | #سخن_نگاشت