جایزه اولین روزه امام حسین (ع) !!
کد: 10017
🔸متن روایت:
«اولين روزي كه امام حسين (ع) روزه گرفتند همه اهل بيت در كنار سفره جمع شدند؛ پيامبر اكرم (ص) رو به امام حسين فرمودند: حسين جان عزيزم روزه ات را باز كن. امام حسين فرمودند: جايزه من چه خواهدبود؟ پيامبر فرمودند: نصف محبتم را به كساني كه تو را دوست دارند ميبخشم. حضرت علي(ع) فرمودند: پسرم حسين جان بفرما. باز امام فرمودند: جايزه من چه خواهدبود؟ ...»
🔹پاسخ:
1️⃣ ماجرای ادعا شده در منابع معتبر یافت نشد.
2️⃣ کارشناسانان موسسه دارالحدیث نیز چنین حدیثی را نیافتند.
▫️ از انتشار روایات و احادیث فاقد سند و غیر معتبر خودداری کنیم.
🔗 لینک مطلب:
the14.ir/10017
💠مرکز پاسخگویی به شبهات
@the14ir
🔸خاطره ای خواندنی از خواندن نماز به زبان فارسی
▫️خانواده تصمیم گرفتند با نصیحت، ما را از این كار باز دارند و اگر مؤثر نیفتاد، راهى دیگر برگزینند. چون پند دادن آنها مؤثر نیفتاد؛ ما را نزد یكى از روحانیان آن زمان بردند.
▫️آن روحانى وقتى فهمید ما به زبان فارسى نماز میخوانیم، به شیوه اى اهانت آمیز، نجس و كافرمان خواند.
این عمل او ما را در كارمان راسختر ساخت.
▫️عاقبت یكى از پدران، افراد را به این فكر انداخت كه ما را به محضر حضرت آیت الله حاج آقا رحیم ارباب ببرند و این فكر مورد تأیید قرار گرفت.
▫️در روز موعود ما را كه تقریبا پانزده نفر بودیم، به محضر مبارك ایشان بردند ...
✅ خواندن متن کامل خاطره
the14.ir/10006
💠مرکز پاسخگویی به شبهات
@the14ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 | رحیم پور ازغدی: بنده هم ممکن است به دلایل دیگر جهنمی باشم، شاید حجاب را رعایت بکنیم ولی بخاطر گناهان دیگر جهنمی باشیم.
🔸عرصه عمومی با عرصه خصوصی متفاوت است، عرصه عمومی برای شخص نیست.
🌗 #سایه_روشن
💠مرکز پاسخگویی به شبهات
@the14ir
چله گرفتن برای ملاقات با امام زمان (عج)
کد: 5016
🔸سوال:
چله گرفتن و یا دعا کردن و گفتن اذکار برای ملاقات با امام زمان (عج) صحیح است؟
🔹پاسخ اجمالی:
1️⃣ اصل امکان تشرّف به خدمت حضرت مهدى(عج)، به نصّ خاصّى ثابت نشده است.
2️⃣ آنچه از چله ها و ختم ها و اذکار در کتاب هایى دیده مىشود اهلیّت تألیف ندارند، اصلى هم ندارد که بگوئیم بر پایه یک اصل این متن تالیف شده است. زیرا بناى اصلى بر غیبت است، نه بر رؤیت.
▫️ البته دیدن ممکن است؛ ولى به شرط اقتضاى مصلحت، آن هم امرش به دست امام(عج) است، نه به خواسته من و شما!! پس نباید پى این و آن رفت و درخواست ختم و چله و راه کرد که هر چه گفته شود، بى اصل است.
3️⃣ حضرت در موارد خاص و بنابر مصالحی در مواردی توسط شیعیان خاص دیده شده اند اما اینکه بخواهیم قاعده ای برای رویت در نظر بگیریم با فلسفه غیبت تعارض دارد.
4️⃣ اگر چله ای گرفته میشود یا اذکاری گفته میشود باید برای تقویت ارتباط معنوی و با خلوص نیت و برای خدا باشد نه صرف رویت یا راستی آزمایی امام! که قطعا اینکار با خلوص نیت منافات دارد.
5️⃣ اینکه اصلی برای دیدار آن حضرت نیست بدین معناست که اساس و اصل غیبت در عصر غیبت کبری بر ندیدن ظاهری آن حضرت میباشد. زیرا فلسفه غیبت چنین اقتضائی دارد. البته دستوراتی بعضا معتبر که دیدار حضرت به عنوان یکی از ثمرات آن ذکر شده است وجود دارد اما این دیدار به معنای صرف ملاقات نیست.
6️⃣ تکلیف ما در عصر غیبت، زمینه سازى براى ظهور امام (عج) و آمادگى براى همراهى با او، ترویج و تبلیغ آرمان هاى امام(عج)، هم سنخى و ارتباط روحى و قلبى با آن حضرت(عج)، عمل به دستورات دینى، شناخت خواسته هاى او از ما و رفع موانع ظهور است.
🔅 چنان که خود آن حضرت مىفرماید: «اگر شیعیان ما – که خداوند توفیق طاعتشان دهد – در راه ایفای پیمانی که بر دوش دارند، همدل میشدند، سعادت ملاقات ما از ایشان به تأخیر نمیافتاد، و سعادت دیدار ما زودتر نصیب آنان میگشت.» ( بحارالانوار، ج ۵۳، ص ۱۷۵ و ۱۷۷..)
🔗پاسخ تفصیلی:
the14.ir/5016
💠مرکز پاسخگویی به شبهات
@the14ir
برجستگی شبیه به جنازه روی گنبد مسجد النبی چیست؟
کد: 5023
🔸سوال:
اینکه گفته میشود: «یک وهابی به قصد تخریب بارگاه پیامبر(ص) به بالای گنبد رفته ولی به اذن خدا صاعقه ای بر او فرود آمد و جسد او از گنبد جدا نمیشود» صحت دارد؟
🔹پاسخ اجمالی:
1️⃣ وجود برجستگی کوچکی در بالای گنبد پیامبر(ص)، باعث شد شایعاتی ساخته شود که هدف آنها تخریب اسلام بود. یکی از این شایعات این بود که یک وهابی به قصد تخریب بارگاه پیامبر(ص) به بالای گنبد رفته ولی به اذن خدا صاعقه ای بر او فرود میآید و جسد او از گنبد جدا نمیشود. طبق بررسی های کارشناسان اسلام این شایعه هرچند ظاهری مثبت برای اسلام دارد اما در واقع نشان از نیت های شر میدهد و هدف آن تخریب اسلام و شیعه است.
2️⃣ هدف از جعل این خرافه آن است که چنین به مردم القا کنند که وجود گنبد و بارگاه بر قبور امامان شیعه در بقیع کار درست و خوبی نبوده و به همین دلیل به هنگام تخریب آن مکان، هیچ اتفاقی نیفتاده و معجزه ای هم به وقوع نپیوسته، اما از آن جا که حفظ گنبد و بارگاه حرم رسول خدا (ص) موضوعی استثنایی و مورد نظر خداوند بوده، چنین اتفاقی افتاده است.
3️⃣ در دوره ای خشکسالی و قحطی شدیدی مدینه را فرا گرفت، همچنین بیماری هایی چون وبا و طاعون گریبان مردم را گرفته بود. از این رو مردم به پیامبر(ص) متوسل شدند و برای توسل به ایشان به دستور عایشه دریچه ای بر روی بقعه ای که روی قبر پیامبر بود باز کردند و دعا کردند تا برکات آسمانی نازل شود و بلایا از آنها دور شود. از آن زمان در بازسازی گنبد ها نیز این دریچه رو به آسمان همچنان وجود دارد.
▫️ابو الجوزاء اوس بن عبدالله: مردم مدینه دچار قحطی شدیدی شدند، از این مشکل به عایشه شکایت بردند، او گفت: بالای قبر رسول خدا (ص) از سقف حجره، دریچه ای به سوی آسمان باز کنید تا بین آن و آسمان مانعی نباشد، چنین کردند و به حدی باران بارید که گیاهان رویید و شتران چاق شدند، آن قدر که پوست آن ها از چاقی ترک خورد و به همین سبب آن سال را سال ترک نامیدند. (سنن الدارمی،ج1، ص227)
4️⃣ بعدها باز کردن این دریچه جزو سنتهای مردم مدینه شد و تا زمان «سمهودی» در قرن نهم نیز ادامه داشت اما به مرور زمان وهابیت برای باز نشدن این دریچه و رسوا نشدن عقاید باطلشان درباره موضوع توسل، با ساختن شایعاتی ذهن های مردم را منحرف کرند.
🔗پاسخ تفصیلی:
the14.ir/5023
💠مرکز پاسخگویی به شبهات
@the14ir
🔸در روزهای اخیر مطالب نادرستی در شبکه های مجازی منتشر شده تحت این عنوان که چون شامگاه شنبه ۲۸ اردیبهشت ماه کامل و در حالت بدر قرار دارد، پس اعلام عدم رویت آن در آغاز ماه اشتباه بوده است.
🔹در پاسخ به این شبهه باید بیان کرد:
گردش ماه به دور زمین، حداقل سه نوع تقویم قمری ایجاد می کند.
1️⃣ تقویم قمری نجومی:
گردش ماه به دور زمین به نسبت ستارگان زمینه آسمان.
این گردش ۲۷.۳ شبانه روز طول می کشد.
▫️بر این مبنا از قرار گرفتن ماه در یک موقعیت مشخص در یکی از صورت های فلکی تا تکرار دوباره اش ۲۷.۳ شبانه روز فاصله می افتد.
2️⃣ تقویم قمری هلالی:
گردش ماه به دور زمین به نسبت خورشید.
این گردش ۲۹.۵ شبانه روز طول می کشد.
▫️بر اساس این گردش، از یک شکل خاص ماه (اهله ماه) تا تکرار دوباره آن ۲۹.۵ روز فاصله است.
شبه کامل بودن ماه شب چهارده مربوط به همین گردش است.
3️⃣ تقویم قمری شرعی (رویتی):
از رویت هلال تا رویت دوباره هلال، یک ماه قمری محسوب می شود.
در این مدل طول یک ماه قمری ۲۹ یا ۳۰ روز خواهد شد.
▫️این مدل کاملا با دو معیار قبلی متفاوت بوده و مبتنی بر عامل انسانی است.
در این مدل، هلال های شب اول ماه که برای نوع انسان قابلیت رویت پیدا می کند، سه حالت خواهند داشت:
▫️هلال جوان و کم سن
▫️هلال میانسال
▫️هلال مسن (پیر)
در هلال های جوان اهله ماه و به تبع آن بدر دیرتر رخ داده و ممکن است حتی به ندرت به شب شانزدهم بکشد.
اما در هلال های پیر به عکس، اهله زودتر رخ داده و ممکن است بدر و ماه کامل در شب سیزدهم رخ دهد.
از نکات جالب توجه در تقویم قمری شرعی، اتفاق نظر همه مذاهب اسلامی اعم از شیعه و سنی، بر حدیت شریف نبوی صوموا لرویته و افطروا لرویته و ملاک بودن رویت هلال (طریقا یا موضوعا) برای حد آغاز و پایان یک ماه قمری است.
🔅لذا براساس این معیار همانطور که پرنوری هلال و مکث زیاد بعد از غروب خورشید بالای افق دلیل شب دوم بودن نیست؛ بدر و کامل بودن ماه نیز ،علامت شب چهاردهم نیست.
(سید رضا قلمکاریان اصفهانی)
💠 مرکز پاسخگویی به شبهات
@the14ir
چرا آنچه مربوط به تمدن ماست افسانه و خرافات است!
کد: 5040
🔸متن شبهه (خلاصه):
«تا حالا به این موضوع فکر کردین؟
رستم ۷۰۰ سال عمر کرد
افسانه است
نوح ۹۵۰ سال عمر کرد
حقیقت است
کاوه ضحاک را از میان برد
افسانه است
موسی فرعون را از میان برد
حقیقت است ...
... به راستی چرا آنچه به نفع باور دینی مردم است معجزه و حقیقت محسوب میشود؟
ولی آنچه مربوط به تمدن ماست افسانه و خرافات است.»
🔹پاسخ اجمالی:
1️⃣ رستم چون 700 سال عمر کرد، افسانه نیست؛ چون خالق اثر و داستان رستم نقل واقع نکرده و او را به عنوان شخصیت افسانه اش ساخته است افسانه است.
▫️در خصوص برخی از موارد که ذکر شده است نقل قول های ضعیفی شده است مثلا برخی از صاحب نظران بر این باور هستند که رستم پهلوان شاهنامه، همان رستم سورن پهلو یا سورنا اسپهبد اشکانی است. میتوان چنین برداشت کرد که به دلیل شهرت سورنا در میان مردم، به او چنین افسانههایی نسبت دادهاند و رفته رفته به قهرمان ملی ایرانیان بدل شدهاست، که نیاز است این نقل قول ها با اسناد معتبر تقویت شود تا دید چه میزان از شاهنامه افسانه و چه میزان واقعیت دارد.
2️⃣ در اینکه شاهنامه فردوسی از شاهکارهای ادبی جهان است شکی نیست اما زمانیکه حرف از واقعه یا وجود یک رویداد و یا شخصیت تاریخی و… میشود باید سخن از عقل و منطق و اسناد تاریخی گفت نه از نژاد و دین و… چون در مسائل تاریخی آنچه مهم است اسناد و مدارک تاریخی است.
3️⃣ در بحث حضرات و پیامبران اسناد تاریخی متعدد داریم از کتب آسمانی قرآن و تورات و انجیل تا احادیث تا نقل قول های صورت گرفته توسط سلسله روات موثق که تا عصر حادثه ادعا شده حضور داشتند و مطالب بعضا متواتر است.
🔅حال اگر برای هر یک از موارد شاهنامه و… اسناد تاریخی معتبر که اشاره کنند اینها افسانه و… نیست وجود داشته باشد در بحث علمی به اثبات میرسانیم و تعصبی بر نپذیرفتن آنها نیست، بلکه در بسیاری از موارد موجب مباهات و حس غرور است.
▫️مگر امیر کبیر، کریم خان زند، رئیس علی دلواری و … ایرانی نیستند؟ آن ها را افسانه خواندیم؟
▫️مگر 146 سال عمر کردن آرشیت ( فیلسوف ایرانی) را افسانه دانستیم؟ ( مردم در آن زمان معتقد بودند که آرشیت دانا آب جاودانگی سرکشیده است و عمرش بی پایان میباشد اما سرانجام توسط لازاروس جاسوس یونانی کشته شد.)
4️⃣ همانطور که ذکر شد تعصبی بر نپذیرفتن شخصیت ها و... وجود ندارد، بلکه با حرف بی سند و جعلیات حتی در دین مخالفت وجود دارد، نه با تمدن فارسی.
🔗پاسخ تفصیلی:
the14.ir/5040
💠مرکز پاسخگویی به شبهات
@the14ir
مرکز پاسخگویی به شبهات فضای مجازی
هر پرچمی که قبل از قیام قائم برافراشته شود، صاحب آن پرچم طاغوت است!!! کد: 4831 🔸متن سوال: حديثي ا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 | پاسخ امام خمینی (ره) به کسانیکه میگویند هر عَلَم و حکومتی قبل از ظهور باطل است.
🔸اینها نمیفهمند چی دارند میگویند ... اگر ۲۰۰ تا روایت هم در این باب داشتند، همه را به دیوار میزدیم؛ برای اینکه خلاف آیات قرآن است.
📌 سخنرانی (کامل) امام خمینی ره در رابطه با برداشتهای مختلف از انتظار فرج 👇👇👇
🔗 aparat.com/v/3zX9G
💠مرکز پاسخگویی به شبهات
@the14ir
🔸فایده دین چیست؟ چرا باید دین داشته باشیم؟
کد: 5055
🔹پاسخ اجمالی:
1️⃣ تعریف دین؛ دین راه و روش جامع و کامل زندگی است.
▫️میل به داشتن نقشه راه و هدف که همان دین است در فطرت هر انسانی وجود دارد. گاهی ممکن است انسان بخاطر نا امیدی، لجبازی یا … آن را تکذیب نماید اما در نهایت آنجا که از اهداف مادی و از روش های بی نتیجه ای که آرامشی را برای او به وجود نمیآورد خسته میشود مجدد به ضرورت داشتن دین که در وجدان و فطرت اوست پی میبرد.
2️⃣ تبیین معنای زندگی و هدفمندی زندگی؛
▫️از مهم ترین کارکردهای اساسی دین، تبیین معنای زندگی است. هر انسانی از خود میپرسد که زندگی برای چیست؟ درد و رنج و مرگ و میرها چه معنا دارد؟ و در مجموع آیا جهان ارزش زیستن دارد یا نه؟
دین با تبیین جاودانگی، حکمت و هدفمندی هستی و… به زندگی معنا و جهت میدهد.
3️⃣ اهمیت روانشناختی دینداری؛
▫️«کارل یوستاویونگ»در اهمیت این مسئله مینویسد: «در میان همه بیمارانی که در نیمه دوم حیاتم با آنها مواجه بوده ام، یکی هم نبوده که مشکلش در آخرین وهله، چیزی جز مشکل یافتن یک نگرش نسبت به حیات باشد. با اطمینان میتوان گفت که همه آنان از آن رو احساس بیماری میکرده اند که چیزی را که ادیان زنده هر عصر، به پیروان خود، عرضه میدارند، از دست داده اند و هیچ یک از آنان قبل از یافتن بینش دینی خود، شفای واقعی نیافته است.»
▫️پاره ای از بروندادهای روانشناختی تفسیر دینی حیات عبارت است از:
احساس خوش بینی و رضایت، مطبوع سازی زندگی در مجموعه هستی، ایجاد امیدواری، مسئولیت پذیری، نشاط و حرکت
4️⃣ کشف هستی؛
▫️فرد با ایمان در کشف هستی همچون شهروند کشوری است که قوانین و تشکیلات و نظامات آن را صحیح و عادلانه میداند و به حسن نیت کارگزاران آن ایمان دارد. در این صورت است که زندگی برای او متبوع میشود و روح امیدواری در او پدید میآید.
5️⃣ آرامش روان و کاهش افسردگی؛
▫️«ویلر» بر آن است که فرد مذهبی از طریق اعتقادات دینی بر مشکلات چیره میشود و از طریق اعمال مذهبی و شرکت در مراسم دینی به شبکه وسیع حمایت های اجتماعی متصل میشود.
▫️«میدور» نیز اظهار میدارد که وابستگی دینی چون بدیل دیگر متغیرهای مؤثر بر سلامت روان مانند وضعیت اقتصادی و حمایت اجتماعی عمل میکند و منجر به کاهش شیوع افسردگی میشود.
📌(لازم بذکر است یکی از دلایل مطرح در خودکشی ها فشار عصبی است.)
6️⃣ بعد اجتماعی دینداری؛
▫️هرگاه سخن از دین و دین داری مطرح میشود بُعد فردی آن در ذهن تبادر بیشتری دارد حال آن که دین در بعد اجتماعی نیز دستورات دقیقی ارائه میدهد. در بعد اجتماعی نیز میتوان مهم ترین کارکرد دین را غیر از بسترسازی برای رشد و پرورش انسان در همه ابعاد وجودی اش، برچیده شدن اختلافات اجتماعی دانست. با محوریت یافتن توحید – که همان مفاد دین فطری است – در حوزه اخلاق، اعتقادات و قوانین، میتوان اختلافات برآمده از خودپرستی و شرک را از میان برداشت و زمینه را برای وفاق اجتماعی، در جهتی واحد، برای تشکیل امتی واحد فراهم آورد.
7️⃣ تشریع قانون؛
▫️اندیشمندان باور دارند که انسان ها مدنی بوده و نیاز به زندگی دسته جمعی دارند تا نیازهای خویش را با تعامل تأمین کنند. اولین مؤلفه زندگی دسته جمعی، وجود قانون و اجرای آن است. زیرا بدون قانون نمیتوان امنیت و عدالت را برقرار کرد و از حقوق مردم دفاع نمود. طرفداران دین باور دارند که عقل و علم به تنهایی قادر نیستند که همه مصالح و مفاسد انسان ها را درک کرده و بر اساس آن قانون وضع کند برای همین مطلب است که در طول ازمان قوانین دستخوش تغییر میشود یا بعد از تصویب نسخ و… میشوند، چرا که بشر قوانین را با عقل خود ایجاد میکند حال آنکه عقل بشر کامل نبوده و به تنهایی قادر به تشخیص همه مصالح و مفاسد نمیباشد.
▫️ ما نباید فراموش کنیم که معلومات و ادراکات عقلی ما بر آنچه که نمیدانیم، قطره ای در مقابل یک اقیانوس عظیم است؛ و این حقیقتی است که همه دانشمندان اعم از مادی و غیر مادی به آن معترفند… . بر همین اساس است که بشر نیازمند فرستادگانی (پیامبران) از سوی عقل کل (خداوند) هستند.
🔗پاسخ تفصیلی:
the14.ir/5055
💠مرکز پاسخگویی به شبهات
@the14ir
عشق ابن ملجم به قطام افسانه یا واقعیت؟
کد: 5064
🔸سوال:
داستان قطام افسانه است یا واقعیت؟
آیا ابن ملجم به خاطر عشق به یک زن امام علی را کشت؟ آیا مسخ شدن قطام واقعیت دارد؟
🔹پاسخ اجمالی:
1️⃣ در مورد قطام در تاریخ نقل های بسیار متفاوتی بیان شده است اما در کل میتوان آنها را به دو دسته تقسیم کرد؛
▫️دسته اول گروهی که قائل به وجود قطام شده اند؛ قَطام دختر شَجنة بن عَدی زنی از طرفداران خوارج که در تحریک ابن ملجم برای شهادت حضرت علی (ع) نقش داشت. پدر و برادر قطام از کشتگان جنگ نهروان بودند؛ به همین دلیل او کشتن علی (ع) را شرط ازدواج با خود قرار داد و ابن ملجم برای رسیدن به وی در کار خود مصمم شد.
▫️گروهی از مورخان به طور کل منکر وجود شخصی به نام قطام شده اند که مهمترین آنها دکتر شهیدی است، مرحوم سید جعفر شهیدی اصلا قضیه قطام را افسانه ای بیش نمیداند و به کلی آن را انکار میکند، ایشان با ذکر دلایلی اثبات میکند که این قضیه ساخته و پرداخته نویسندگان متاخر است.
📌ایشان در کتابش مینویسد: … شگفت تر از اصل داستان پیدا شدن ناگهانى زنى به نام قطام است که ابن ملجم چون او را دید یک دل نه صد دل عاشق وى شد. و شگفت تر از داستان قطام، خود قطام است، در حالى که طبرى او را زنى قدیسه مىشناساند و مىگوید: «در مسجد اعظم معتکف بود که ابن ملجم و دو تن دیگر به نزد وى به مسجد آمدند و گفتند: ما بر کشتن على متحد شده ایم.»
📌ابن اعثم، او را زنى بوالهوس و نیمه روسپى معرفى مىکند … (زندگانی امیرالمومنین علی (ع)، دفتر نشر فرهنگ اسلامی، چاپ ۱۷، ص ۱۶۰).
🔅ایشان در ادامه میگوید: اصل به وجود آمدن قضیه قطام بیشتر از زبان ابن اعثم گفته شده و در منابع دست اول از آن نامی برده نشده است.
2️⃣ حال گذشته از اینکه آیا قضیه قطام صحت دارد یا نه این موضوع که قطام تبدیل به خوک شده باشد در هیچ منبع معتبری ذکری از آن به میان نیامده است، و کسانی هم که میگویند قطام وجود داشته ذکری از موضوع مسخ نمیکنند.
3️⃣ اولین کسیکه این مسئله – قطام و عشق ابن ملجم به وی – را بشدت داستان سرایی کرده و از ناحیه او مشهور گشت «جرجی زیدان» نویسنده مسیحی بود، که خواست شهادت این انسان بی نظیر (امام علی ع) را به «یک افسانهای پر و بال داده» نسبت دهد.
4️⃣ آنچه در واقع سبب محروم کردن جهانیان از وجود پر برکت علی (ع) شد، آلودگی های اجتماعی، اعتقادی، سیاسی و انحرافی پس از پیامبر بود، نه یک مسئله عشقی.
🔗پاسخ تفصیلی:
the14.ir/5064
💠مرکز پاسخگویی به شبهات
@the14ir
شیوه نقل شده قرآن به سر نهادن از علامه حسن حسن زاده آملی صحت ندارد
کد: 11021
🔸متن شایعه:
«شیوه صحیح قرآن به سر نهادن:
در آن بخش از دعا که قرآن ها را برابر چهره میگیرند. قرآن را به شکل استخاره باز کرده و روبروی چهره میگیریم.
آنجا هم که بنا است قرآن بر سر گذاشته شود بدون این که صفحه باز شده تغییر کند آن را روی سر قرار دهید.
به این شکل که قرآن به شکل باز شده و رو به بالا باشد، یعنی صفحات و نوشته ها رو به آسمان و جلد قرآن روی سر قرار میگیرد.
بعد از برداشتن قرآن از سر آن صفحه را علامت گذارده یا شماره صفحه را حفظ کنید تا سر فرصت مطالعه کنید.
آنچه در این ۲ صفحه به دست شما رسیده، تقدیری است که در شب قدر مقدر شده. یعنی خوانشی است بر احوالات شما در سالی که پیش رو دارید.
اینگونه است که آن چه در شب قدر نازل میشود سرنوشت یک ساله را معین میکند.
خوشا به حال آنانی که در این چند شب، هر شبشان صفحه ای روشن تر و پسندیده تر از شب قبل دارد.
منبع: هزار و یک نکته حضرت علامه حسن حسن زاده آملی»
🔹پاسخ اجمالی:
1️⃣ این مطلب در هیچ یک از آثار علامه یافت نشد، و انتساب این مطلب به علامه حسن زاده آملی صحت ندارد.
2️⃣ شیوه و نوع نگارش علامه نیز متفاوت با مطلب مذکور میباشد.
3️⃣ یقینا چنین مطلبی با موازین دینی و اعتقادی نیز در تضاد است؛ و در هیچ یک از منابع روایی شیعه بیان نشده است.
🔗لینک مطلب:
the14.ir/11021
💠مرکز پاسخگویی به شبهات
@the14ir
آیا ابن ملجم (بهمن جازویه) سردار بزرگ ایرانی است؟!
کد: 5081
🔸متن شبهه یا شایعه (بصورت خلاصه):
«ابن ملجم (بهمن جازویه) سردار بزرگ ایرانی
(بهمن جازویه)سردار و دلاورِ ایرانی و یکی از فرماندهان ساسانی
شاید خیلی هاتون این فرد رو نمیشناسید، خیلی ها هم قطعا ایشون رو یک کافرِ بالفطره میدونن، خیلی ها نفرینش میکنن و خیلی ها هم روز ۲۱ ماه رمضان بر روان پاکش درود میفرستند
بگذریم…
... بگفته تاریخ، بعد از اینکه بهمن بدست اعراب اسیر می شود، او را بهمراه سایر اسرا برای بیگاری و بردگی و یا فروش به دربار خلیفه می فرستند. از آنجائیکه فردی بسیار توانا و هنرمند و صنعتگر بوده، خلیفه از فروش او صرفنظر و او را بکار می گمارند. نام او را می پرسند: میگوید «بهمن جازویه»، اما تلفظ نام او برای اعراب تازی بسیار مشکل بود...
... اما آنچه که برای بهمن جازویه مهم بود، اینکه مقاومت کند تا سر فرصت انتقام خونهای ریخته شده ایرانیان بی گناه و بریدن سر هزاران جوان پاک و وطن پرست را از علی بگیرد که در تجاوز به دختران و قتل عام فرزندان ایران نقش عمده ای داشته و اینجاست که در روز موعود به عهد خویش در برابر خونهای بناحق ریخته شده هموطنانش عمل می کند و علی را با یک ضربه شمشیر در مهراب مسجد، آلوده بخون و به زندگیش پایان می دهد. و ننگ بر ما که برای ۱۴۰۰ سال فریب شیادان و دکانداران روضه خوان را خورده و در ماههای رمضان گفته ایم «لعنت بر ابن ملجم که علی را کشت» ننگ بر ما که برای ۱۴۰۰ سال نخواستیم که بدانیم این ابن ملجم چه کسی بوده و چرا علی را کشت؟
بخشی از اسناد:
۱٫ کتاب الطبقات الكبرى نوشته: ابن سعد، در جلد پنجم صفحه ۲۶۳۲ و ۲۶۳۳ به طراحت کشنده خلفای راشدین را توضیح داده و نام برده البته نام جاذویه را ( زاذویه) نوشته
۲٫ کتاب المورد ( الکامل) جلد دوم صفحه ۵۴۹
۳٫ کتاب تاريخ الحضارة الإسلامية ( تاریخ و تمدن اسلامی) ....»
🔹پاسخ اجمالی:
📌متن مذکور یک مطلب بی پایه و اساس و از توهمات یک شخص دین ستیز است و اینکه ابن ملجم مرادی را همان بهمن جازویه سردار ایرانی معرفی کرده است صرفا برای برانگیختن همان دعوای جاهلی بین فارس و عرب است، که البته ایرادات بسیاری دارد که تنها به بیان برخی از آن ها میپردازیم؛
1️⃣ در کتاب «طبقات الکبری» کلمه «زاذویه» یافت نشد و جلد ۵ این کتاب هم در چاپ های مختلف، کمتر از 700 صفحه دارد؛ یعنی صفحه 2633 وجود ندارد. علاوه برآن در همان کتاب طبقات الکبری که شبهه کننده به آن استناد کرده است ابن ملجم را عرب خوانده است؛ «ابن سعد نسب او را از اعراب حِمیری و از قبیله مراد معرفی میکند که با بنیجبله از قبیله کنده هم پیمان بودند.» (طبقات الکبری، ج۳، ص۳۵)
2️⃣ در «الکامل فی التاریخ» هم اثری از زاذویه یا جاذویه نیست و در آدرس ادعایی شایعه هم اثری از داستان ابن ملجم نمیباشد.
3️⃣ «تاریخ الحضارة الإسلامیة» کتاب معتبر تاریخی نیست و چاپ سال ۲۰۰۳ و کاملا معاصر است. آخرین منبع شایعه هم ناقص و غیرقابل بررسی است.
4️⃣ «مولی» معانی مختلفی دارد از جمله سرور و غالبا عبارت مولی الموالی که لقب حضرت علی(ع) است را به معنای سرور سروران دانسته اند که هیچ معنای بدی ندارد.
5️⃣ برخلاف ادعای شبهه، عرب دانستن ابن ملجم مختص شیعیان نیست و مورخان سنی هم او را از قبایل عرب دانسته اند.
6️⃣ در تاریخ طبری نیز از ابن ملجم بنام عبدالرحمن بن عمر ملجم مرادی از قبیله کنده از یمن یاد شده است قبیله وی بعد ها در مصر ساکن میشود. اثری از ایرانیت او دیده نمیشود. بلاذري به نقل از كلبى او را عبدالرحمان بن عمرو بن ملجم خوانده است. گفته اند تبار وي به اعراب حميري مىرسد.
7️⃣ در مورد ایرانی بودن ابن ملجم مرادی هیچ نوشته ای در میان مورخان عرب وجود ندارد و از او بعنوان یک عرب از قبیله مراد یا کنده یا از تبار اعراب حمیری و یا اهل یمن یاد میشود هیچ نوشته ای در مورد ایرانی بودن وی ذکر نشده است.
8️⃣ نه امام علی(ع) و نه هیچ یک از معصومین(ع) در نبردهای ایران شرکت نداشتند و موارد منتسب به ایشان ابدا صحت ندارد.
9️⃣ گزارشات تاریخی مرگ «بهمن جاذویه» سردار ایرانی را در جنگ قادسیه در سال ۱۵ هجری نقل کرده اند؛ یعنی او ۲۵ سال پیش از شهادت حضرت علی(ع) از دنیا رفته بود.
🔟 عظمت شخصیت امیرالمومنین علی(ع)، علاوه بر شیعیان و اهل سنت، اندیشمندان غیرمسلمان را هم به ستایش واداشته و با چنین ادعاهای سخیف و فاقد سندی، خدشه ای به شخصیت ایشان وارد نمیگردد.
🔗لینک مطلب:
the14.ir/5081
💠مرکز پاسخگویی به شبهات
@the14ir
دویست سال نماز قضا را با چهار رکعت قضا کنید!!!
کد: 10029
🔸متن شبهه یا شایعه:
اگر نماز قضا داريد
حضرت رسول اکرم (ص) فرمود:
هر که نماز قضا بر ذمه اش باشد قبل از ظهر جمعه آخر ماه مبارک رمضان چهار رکعت نماز به دو سلام (۲تا دو رکعتی) بخواند و در هر رکعت بعد از حمد یک مرتبه آیه الکرسی و پانزده مرتبه سوره کوثر را تلاوت نماید که دویست سال نماز قضا را کفایت میکند و روایت دیگر از آن حضرت چهار صد سال و روایت از حضرت امیرالمومنین ششصد سال و از حضرت رسول سوال کردند مردم آخر الزمان بیش از صدسال عمر نمیکنند نماز قضاهای پدر و مادر و اقربای او را کفایت میکند بعد از نماز این دعا را بخواند.
بسم الله الرحمن الرحیم
یا سامعَ الصَّوتِ یا جامع الفَوتِ یا مُحیَ العِظامِ بَعدَ المَوت ِ صَلِّ عَلی مُحَمدِ وَاجعَل لی فَرَجا وَ مخرجا مِمّا انا فیه اِنَّکَ تَعلَمُ و انتَ تُقَدَر وَلا اَقدِرُ وَ انتَ عَلامَ الغُیُوبِ یا واهِبَ العَطایا یا غافِرَ الخَطایا یا سُبّوحُ یا قدُوسُ یا رَب المَلائِکهِ وَ الرّوح رَبِِ اغفِر وَارحَم و تَجاوَز عَما تَعلَمُ اِنَکَ اَنتَ العَلِیُ الاَعظَم ُیا ساتِرَ العُیوُبِ یا کاشِفَ الکُرُوبِ یا غافِر الذُنوُبِ یا ذَالجَلالِ وَالاِکرام بِرَحمَتِکَ یا اَرحَمَ الراحِمینِ.
🔹پاسخ اجمالی:
1️⃣ طبق جستجويي که در منابع معتبر روايي شيعه داشتيم اين روايت را نيافتيم.
2️⃣ بر فرض وجود چنين روايتي مفاد آن با ساير روايات قطعي و معتبر در تعارض است. زيرا روايات متعددي دلالت بر «وجوب قضاء ما فات کما فات» دارد. (شيخ حر عاملي، وسائل الشيعه، مؤسسه آل البيت، سال 1409 ه.ق، ج8، ص 268.)
🔅 يعني قضاء نمازي که فوت شده و از دست رفته، بايد همانگونه که از دست رفته باشد. اگر دو رکعت بود دو رکعت، اگر شکسته بوده شکسته و… و لذا هيچ چيزي جز بجا آوردن نمازهاي قضا شده نميتواند جايگزين آن گردد.
📌(برفرض صحت نیز منظور اين است كه ثواب نمازهاي قضا را دارد نه اين جاي آن را پر كند. مثل اين كه درباره برخي كارها گفته شده ثواب حج را دارد معناي آن اين نيست كه اگر مستطيع هست نيازي به حج رفتن نيست.)
3️⃣ مطلب دیگر که در این متن بیان شده است که میتوان به جعلی بودن این مطلب پیبرد، اینکه در عصر پیامبر اکرم (ص) نیز عمر انسان ها در همین حدود صد سال بوده و چندان تفاوتی نداشته است.
4️⃣ این مطلب برای متزلزل کردن اعتقاد مردم نسبت به فریضه نماز است، و با جعل و انتشار این نوع مطالب در صدد اند تا از ارزش و اعتبار این امر مهم دینی بکاهند، تا این امر در ذهن مردم نهادینه شود "اگر نماز نخواندی مهم نیست در اوقاتی مخصوصی میتوان همه آن ها را بجا آورد و جبران کرد" حال آنکه این مطلب از اساس باطل بوده و با آموزه های دینی مغایر است.
🔗لینک مطلب:
the14.ir/10029
💠مرکز پاسخگویی به شبهات
@the14ir
مخترعان و دانشمندان بزرگ مثل ادیسون بهشتی یا جهنمی؟!
کد: 5411
🔸سوال:
آیا مخترعان و دانشمندان بزرگ مثل ادیسون که با اختراع و دانش خود خدمت کرده اند به جهم میروند و عذاب میشوند؟
🔹پاسخ اجمالی:
1️⃣ در ابتدا اين نكته حائز اهميت است كه ما معتقد نيستيم تنها شرط ورود در بهشت مسلمان بودن است زيرا مشكل كفر و دوري از اسلام مربوط به افرادي است كه حقانيت دين اسلام بر آن ها آشكار و واضح گشت، ولي از روي تعصب و يا عناد و يا هواي نفس و يا عوامل ديگر از حق پيروي نكردند. اين افراد قطعا در قيامت در عذاب خواهند بود.
▫️اما كساني كه در كشف حقيقت كوتاهي نكردند، ولي دين حق را نيافتند و يا اصلا در محيطي بودند كه امكان دسترسي به دين حق نداشتند و يا خوب به آن ها معرفي نشده، به آنان منكر و مخالف اطلاق نميشود كه مستحق عقوبتي باشند.
📌اين گروه در فرهنگ دين به عنوان مستضعفان فكري و فرهنگي شناخته ميشوند. اگر واقعاً و حقيقتاً به دنبال حقيقت و دين حق بودند، اما به دلايلي بر آن دست نيافتند، ولي بر اساس باورهاي فطري و عقلي و يا ديني كه داشتند، مؤمن بودند و انسان هاي درستكار بودند، مورد عفو الهي اند.
2️⃣ در قرآن هم خداوند ميفرمايد: ما از هر كس بيش از اندازه وسع و توانش تكليف نميخواهيم (بقره، آيه 282)، پس محاسبه اعمال آنان، و بهشتي بودن يا نبودن و رتبه آنها در بهشت بر پايه عدل خداوندى به نسبت توانشان و ميزان مطابقت اعمال و كردار آنها با امور وجداني و فطري و عقلاني بشري و علم و باورهاي ديني آن ها صورت ميگيرد.
🔅لذا اگر مخترعان مورد اشاره در جست و جوی حقیقت و رسیدن به سعادت بوده اند ولی به مقصود نرسیده اند میتوان آن ها را به دور از عذاب جهنم دانست.
3️⃣ اما یادآوری این مقدمه در مورد مقصرانی که اعتقاد ندارند و تنها با هدف دنیوی شخصی عملی را انجام میدهند ضروری است که قرآن کریم شرط ورود به بهشت را ایمان و عمل صالح میداند (آیاتی مانند 25 و 85 سوره بقره) و هیچکدام را به تنهایی برای کسب رضای الهی و نیل به ثواب اخروی کافی نمیداند.
▫️کسی کار و یا کشف و اختراعی کند که خدمت به تمام مردم باشد؛ اما به نیت کسب شهرت و ثروت و مانند آن و اصلا خدا و قیامت و بهشتی را در نظر نداشته باشد مانند کسانیکه برای ریا مدرسه و... میسازند، بیتردید در ازای کار او (به شرطی که دیگر عوامل تحقق خواسته او نیز مساعدت کنند) آنچه به دنبالش بوده نصیبش خواهد شد؛ نه ثواب اخروی و بهشت برین.
▫️دسته دیگری از افراد که ایمانی به آخرت ندارند اما به دلیل حس انسان دوستی بطور خالص به خدمت به خلق میپردازند. این افراد تخفیف در عذاب اخروی خواهند داشت البته چون شرط ایمان را نداشته اند بحث ثمره کامل و بخشش کامل و رفتن به بهشت شامل حالشان نیست اما از این تخفیف الهی در عذاب بینصیب نیستند.
🔅بر اساس اين نگرش فعاليت و خدمات غير مسلمانان مثل افرادي كه اعمال نيكي را انجام داده اند همچون مخترعان و مكتشفان و خادمان به بشريت که همان دسته ی سومند، اگر هم پاداش اخروی داشته باشد تخفیف در عذاب آنها است.
📌شهيد مطهري بعد از بررسي آيات و روايات درباره وضع مخترعان و مكتشفان غير مسلمان مينويسد: «افرادي اينچنين كه البته در همه زمانها كم يا بيش پيدا ميشوند، حداقل اين است كه در عذاب آنها شاید تخفيف داده شود.» (عدل الهي،شهید مطهری، ص 347)
📌از پيامبر اكرم(ص) دربارة عبدالله بن جدعان كه از مشركان معروف جاهليت و از سران قريش بود، نقل شده : «كم عذاب ترين اهل جهنم ابن جدعان است، سؤال كردند: چرا؟ فرمود: گرسنگان را سير ميكرد.» (محدث نوري، ميرزا حسين، مستدرك الوسايل، موسسه آل البيت، قم، 1408ه.ق، ج7، ص247.)
4️⃣ در نتيجه هرچند در صدق عنوان عمل صالح براي رفتارهاي غير مسلمانان تاملاتي وجود دارد، اما در هر حال كارهاي نيك آنان مورد توجه قرار ميگيرد ولی موجب بهشتی شدن آنها نمیشود عمده ثمر آن برای آنان همان نیّتی است که داشته اند یعنی رسیدن به آن نیت دنیایی که داشتند و نهایتا تخفیف در آخرت خواهند داشت.
🔗لینک مطلب:
the14.ir/5411
💠مرکز پاسخگویی به شبهات
@the14ir
شب ۲۷ رمضان شب استجابت دعاست؟!
کد: 10035
🔸متن شبهه یا شایعه:
«امشب شب اجابت دعاست؛ ارسال کن به هرکسی که مهربونه وبخوانید ( ۱ حمد – ۱ قدر – ۱ آیت الکرسی – ۳ توحید و ۷ تا صلوات)
روایت است از حضرت محمد (ص) هرکس شب ۲۷ رمضان را به هفت مومن تبریک بگوید حاجتش برآورده میشود.
۲۷ام رمضان مبارک ، التماس دعا»
🔹پاسخ اجمالی:
▫️چنین مطلب و حدیثی از رسول خدا (ص) در هیچ منبع موثق و معتبری نیامده است.
▫️این گونه مطالب به جهت تضعیف اعتقاد مردم، در صورت اجابت نشدن دعا و بی اعتبار و بی ارزش جلوه دادن دستورات دینی از سوی مخالفین دین نشر داده میشود.
🔅اعمال مخصوص این شب (شب 27 ماه مبارک رمضان) عبارتند از:
1️⃣ انجام أعمال مشترك شبهاي ماه رمضان، به ويژه اعمال مشترك دهه آخر و شب های قدر.
2️⃣ خواندن دعاي: اَللّهُمّ ارْزقني التّجافِي عَن دار الغرور … [از امام زین العابدین (ع) نقل شده است که این دعا را در این شب مکرر میخواندند.]
3️⃣ [غسل كردن]
📌همچنین اعمال دیگری برای این شب (27ام ماه رمضان) منابع نقل شده است؛
1️⃣ از امام علی (ع) روایت شده است: از فضایل ماه رمضان فضایل نماز در آن از ایشان سوال شد. ایشان فرمودند: هر کس در شب بیست و هفتم ماه رمضان چهار رکعت نماز بخواند به این صورت؛ سوره حمد و ملک هر کدام یکبار، و اگر سوره تبارک را حفظ نیست و نمیتواند، سوره توحید را 25 مرتبه بخواند، خداوند او و والدینش را میآمرزد.
2️⃣ خواندن ۳۰ ركعت نماز [۱۵ نماز دو ركعتي]. به اين صورت كه هشت ركعت بين نماز مغرب و عشا و بيست و دو ركعت ديگر، پس از نماز عشا به جا آورده شود.
3️⃣ خواندن دعاي شب 27 ام ماه رمضان: يا مادّ الظّلِ و لَو شِئتَ جَعَلْتَهُ ساكِناً… .
4️⃣ خواندن دعایی منقول از پیامبر اکرم (ص) در این شب: رَبَّنا آمَنّا فَاغفرلنا ذنوبنا … .
5️⃣ خواندن دعای شب بیست و هفتم بر اساس کتاب های کهن: اَلْحَمْدُ لِلّه الّذي خَلَقَ بَدايعَهُ بقُدْرتِهِ … .
🔗پاسخ تفصیلی و متن ادعیه در آدرس زیر:
the14.ir/10035
💠مرکز پاسخگویی به شبهات
@the14ir
سهم نهاد های منصوب رهبری در مشکلات اقتصادی چقدر است؟!
کد: 5573
🔸متن شبهه یا سوال (بصورت خلاصه):
نهادهای ذیل تحت امر رهبری نظام هستند و مسئولین آنها مستقیما توسط مقام معظم رهبری منصوب میشوند:
سازمان صداوسیما
شورای نگهبان
قوه قضاییه
نیروهای مسلح
بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس
سازمان اوقاف و امور خیریه
سازمان حج و زیارت...
...
...
... مرکز طبع و نشر قرآن جمهوری اسلامی ایران
نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها
چرا با اینهمه اختیار و نهادهای مهمی که تحت امر رهبری هستند اما باز گفته میشود که رهبری در کارهای کشور دخالتی ندارند و مسئولیت اقتصاد مردم با دولت است؟
🔹پاسخ:
1️⃣ مجموع بودجه و اجرائیاتی که در اختیار تمام این نهادهاست؛ کمتر از 5 درصد کل اجرائیات و بودجه کشور است. و بیش از 95 درصد مابقی در اختیار دولت و شخص رئیسجمهور قرار دارد.
📌(دولت در ایران بصورت سالانه 200 میلیارد دلار درآمد شامل صادرات نفتی، غیر نفتی و مالیات دارد که بسط ید آن را به وضوح نشان میدهد)
2️⃣ این نهادها که عموماً «دینی، فرهنگی و دفاعی» هستند و در بحثهای اقتصادی نیز پیوست حمایت از محرومان را دارند؛ بدون اجازه دولت، هیچ دخالتی در امورات کلان کشور و فیالمثل در قراردادهای خارجی، اجرای طرحهای عمرانی کلان و… (که همگی از رئوس فعالیتهای دولت هستند) ندارند و نمیتوانند داشته باشند.
🔅ضمن اینکه بودجه بسیاری از آنها را نیز صاحب خزانه یعنی «دولت» تعیین میکند.
3️⃣ معالوصف و علیرغم وجود یک کارنامه مطلوب – نسبت به سایر مجموعه ها – از نهادهای فوقالذکر در حوزههای دین، فرهنگ، دفاع و حمایت از محرومان در تاریخ 40 ساله انقلاب اسلامی، اما بدیهیست که در حوزههای منتصبین ولی فقیه نیز امکان بروز نقصان وجود دارد که صد البته این نقصان به دلیل راهبردهای درست رهبری نیست بلکه امکان وجود ضعف یا نقص در مدیران انتصابی؛ یک امر ممکنالوقوع است.
4️⃣ در نتیجه بودجه این نهادها کمتر از 5 درصد بوده و آن هم در بسیاری از موارد با تعیین دولت، این که گفته شود ضعف و نقصان های اقتصادی متوجه رهبری است با توجه به وجود نهادهای مذکور یک اشتباه با رنگ و بوی مغرضانه است.
🔅علاوه بر آن نباید توقع داشت که همه منصوبین ولی فقیه (اعم از منصوبین مستقیم و غیرمستقیم) عاری از هرگونه اشتباه و لغزش باشند، چرا که ممکن است این اشتباهات یا لغزش ها سهوی و یا به علت اسیر شدن در جاه و مقام و قدرت و… باشد اینکه در آینده شخصی اسیر نفسانیات میشود یا نه معلوم نیست، کما اینکه مثلا شاهدیم فرمانده اول سپاه امام مجتبی(ع) در جنگ با معاویه با اینکه منصوب امام(ع) بود اما مرتکب فساد مالی شد و در مرحله بعد نیز به سپاه معاویه پیوست. و این مقوله نیز ربطی به ضعف مدیریت امام معصوم ندارد بلکه به نفسانیات بروز کرده فرد منصوب، مربوط است.
🔗لینک مطلب:
the14.ir/5573
💠مرکز پاسخگویی به شبهات
@the14ir
آیا امام حسن و امام حسین (ع) در حمله اعراب به ایران شرکت داشتند؟
کد: 10106
🔸متن سوال:
در تاریخ طبری آمده است که امام حسن و امام حسین (ع) در حمله اعراب به ایران شرکت داشته و حتی فرمانده بودهاند؟ به این بحث بسیار دامن زده میشود، پاسخ چیست؟
🔹پاسخ اجمالی:
1️⃣ با اینکه تاریخ طبرى از سوی علمای اهل سنت مدح و ستایش شده است، و دوره نوینى را در تاریخنگارى اسلامى آغاز کرد و اثر فراوانى بر مورّخان پس از خود گذاشت. اندیشمندان شیعی، هرچند کلیت آن را به عنوان منبع قابل استناد تاریخی میپذیرند، اما انتقادات مهمی هم نسبت به آن دارند و تمام مطالب آن را قابل استناد نمیدانند.
2️⃣ سند این فراز (شرکت و فرماندهی حسنین (ع) در حمله به ایران) در تاریخ طبری، یکی «سیف بن عمر» است که در زمان حیاتش نیز به «زندیق» مشهور بود (المجروحین، این حبان، دار السوعی، ج1، ص341-342) و خود طبری در فرازهایی او را بیاعتبار خوانده است.
▫️سند دیگرش از «علی بن مجاهد» است که علما، محدثان، مورخان و مشاهیر اهل سنّت نیز خودشان وی را «جاعل و دروغگو» معرفی کردهاند و نوشتهاند که به تألیف تاریخ جنگها پرداخت و از خودش هر چه خواست دروغ نوشت. (تاریخ بغداد، الخطیب بغدادی – متوفی 463ق- ج 12، ص 106).
3️⃣ در خصوص این موضوع، نقل و جعل بسیار است. برخی گفتهاند که پس از نافرمانی خلیفه وقت از امیرالمؤمنین (ع) در خصوص خودداری از حمله به ایران، بنا شد تا حسنین (ع) نیز راهی شوند تا اولاً مردم ایران به وسیله دو امام معصوم با اسلام آشناتر شوند و ثانیاً سپاهیان فرمان آنان را برده و ظلم نکنند. اما چون آنها نپذیرفتند، این دو بزرگوار همراهی ننموده و بازگشتند.
4️⃣ اما اقوال صحیحتر این است که اولاً هیچ سند محکمی دال بر رضایت حضرت امیر (ع) و عزیمت این دو امام (ع) وجود ندارد و ثانیاً معصوم هیچ گاه تحت پرچم غیر معصوم نمیرود و نمی جنگد و ثالثاً هیچ پیامبر یا امامی برای کشورگشایی نجنگیده است.
📌 چنان چه بنابر نقل ابن اثير، ابن خلدون، سيد هاشم معروف الحسني و همچنين باقر شريف قرشي: «حسن و حسين(ع) بعد از پيامبر در هيچ فتحی شرکت نداشتند».
🔗پاسخ تفصیلی:
the14.ir/10106
💠مرکز پاسخگویی به شبهات
@the14ir
چرا در جامعه ما ظلم و فساد زیاد است؟!
کد: 5661
🔸متن سوال:
چرا در جامعه ما ظلم و فساد زیاد است؟ مگر حکومت ما مدعی پیروی از حضرات معصومین نیست؟ پس این همه ظلم به مردم چه توجیهی دارد؟
مدیرانی که مشغول ظلم به مردم هستند، به ثمر نرسیدن تظلم مردم، دزدی و اختلاسها تماما برای حکومتی است که مدعی پیروی از اهلبیت نباشد نه حکومت ما…
🔹پاسخ:
1️⃣ اساساً گزاره ظلم زیاد و ظلم کم یا فساد زیاد و فساد کم! به لحاظ فلسفی گزارههای صحیحی نیستند.
🔅این مقولات در ساختار حکومت به گونهای هستند که اصطلاحا "کم آنها نیز زیاد است" اما در عین حال باید دانست مقولات مرتبط به نفس انسانها مثل فساد، دروغ، ظلم و… هرگز قابل اندازهگیری نیستند که بتوان در رابطه با آنها با طعنه «زیاد» سخن گفت.
2️⃣درباره بروز موردی این مقولات در نظام جمهوری اسلامی ایران نیز باید دانست که ظلم و فساد به دلیل مرتبط بودن با نفس انسانها در هر حکومتی و حتی در حکومت امام معصوم (ع) نیز ممکنالوقوع است.
▫️کما اینکه مثلا مقوله فساد در حکومت امیرالمؤمنین(ع) هم رخ داد است. و مقام معظم رهبری نیز در بیانیه گام دوم، به این مقوله اشاره داشتند؛
📌«…وسوسهی مال و مقام و ریاست، حتّی در عَلَویترین حکومت تاریخ یعنی حکومت خود حضرت امیرالمؤمنین (ع) کسانی را لغزاند، پس خطر بُروز این تهدید در جمهوری اسلامی هم که روزی مدیران و مسئولانش مسابقهی زهد انقلابی و سادهزیستی میدادند، هرگز بعید نبوده و نیست؛ و این ایجاب میکند که دستگاهی کارآمد با نگاهی تیزبین و رفتاری قاطع در قوای سهگانه حضور دائم داشته باشد و بهمعنای واقعی با فساد مبارزه کند، بویژه در درون دستگاههای حکومتی…»
3️⃣ اما نکته اینجاست که بنای رأس حکومت و رویه جاری آن در دوران امیرالمؤمنین(ع) بر اصلاح امور، مبارزه با فساد، بسط عدل به جای ظلم و توجه به مردم بوده است.
🔅به دیگر سخن اینکه؛ فاجعه این نیست که یک ظلم یا فساد صورت پذیرد و در ادامه شاهد برخورد با آن باشیم بلکه فاجعه آنجاست که رأس یک حکومت موافق ظلم و فساد باشد و رویههای جاری نیز مولد ظلم و فساد باشند.
📌در این زمینه میتوان به کشور فرانسه اشاره کرد که قانون جدید رئیسجمهور این کشور مبنی بر افزودن بر مالیات فقرا و کاستن از مالیات ثروتمندان! سبب ایجاد تظاهرات دنبالهدار «جلیقهزردها» شده است.
و یا باید به سیاست خارجی آمریکا اشاره کرد که چطور بصورت خودکار، زمینه قتل عام میلیونها انسان را در کشورهای مختلف جهان فراهم آورده است.
4️⃣در زمینه عزم نظام جمهوری اسلامی ایران بر مبارزه با ظلم و فساد همچنین لازم به توضیح است که بر اساس آنچه که همه میدانیم؛ هیچ ظلم و فساد اثبات شدهای در ایران اسلامی نیست که مورد برخورد یا پیگیری قضایی قرار نگرفته باشد و یا نظام اسلامی نسبت به آن بیتفاوت باشد.
5️⃣ مردم ایران امروز به رأیالعین، اجساد مفسدین اقتصادی را بر بالای دار دیدهاند، دستبند را بر دستان یک مقام بلندپایه سیاسی که جرم شخصی داشته است، میبینند، برخی مقامات دولتی مرتکب اشتباه را پشت میلههای زندان دیدهاند و مشاهده میکنند که در ایران اسلامی بر خلاف کشورهای دیگری مثل ژاپن، ایتالیا، کلمبیا و غیره هیچ بازار داغی برای باندهای فساد، مافیا، یاکوزا وجود ندارد و «حکم قضایی و برخورد امنیتی با فساد و ظلم در ایران»؛ یک حکم بُرّا و تعیینکننده برای هنجارشکنان محسوب میشود.
▫️این مقولات نشان میدهد که نظام جمهوری اسلامی در بحث مبارزه با ظلم و فساد و بنیانگذاری برای جلوگیری از وقوع این مقولات، عزم جدی دارد و جزو پیشروترین کشورها محسوب میشود، اگر چه در برخی موارد پیگیری ها، اقدامات بازدارنده یا برخوردهای قضایی ممکن است با کندی مواجه باشد که یا بدلیل حساسیت موضوع و دستور اسلام به بررسی دقیق موارد و اتهامات است یا بدلیل نارسایی و نقص برخی قوانین است که امید است در آینده نزدیک اصلاح شوند همانطور که اصلاح برخی قوانین در دستور کار قوه مقننه وجود دارد.
🔗لینک مطلب:
the14.ir/5661
💠مرکز پاسخگویی به شبهات
@the14ir
کوکب کف الخضیب، و استجابت دعا
کد: 10026
🔸متن سوال:
آیا مطلب زیر صحت دارد؛
«در اوایل سال از کوکب کف الخضیب (حنا بدست بسته) صحبتی شده که حکما از قدیم برای آن شأنی قائل بودند و وقت رسیدن آن به نصف النهار را وقت اجابت دعا میدانستند.
و در کتاب علامه حسن زاده هم به آن اشاره شده است.
در اول تیر ساعت شش و بیست و یک دقیقه و پنجاه ثانیه صبح کف الخزیب می باشد و تقریبا ۳الی ۴ دقیقه است که در آن چند دقیقه هر دعایی کنید مستجاب میشود.»
🔹پاسخ:
1️⃣ ستاره کف الخضیب؛ دومین ستاره درخشنده صورت فلکی ذات الکرسی یا بتا ذات الکرسی است. این صورت فلکی از مرکز به سمت شمال ایران صورت فلکی دور قطبی شناخته میشود. که به دلیل میل آن تقریبا هیچ گاه غروب نکرده و همواره بالای افق است.
📌در نتیجه چنین ستاره ای وجود دارد.
2️⃣ این پدیده هر روز رخ میدهد، و مختص به روز خاصی نیست (اگر چه متن فوق فقط اول تیرماه را ذکر کرده است).
3️⃣ در مورد استجابت دعا؛
▫️ابوالقاسم غلامحسین بن مولی فتح محمد کربلائی جینوری صاحب زیج جامع بهادری که نامش در جزو ۴۲ اعیان – الشیعه ص ۲۴۰ آمده است، در باب بیست و سوم مقالت سوم آن زیج (ص ۸۸ ط ۱) در معرفت ساعات بلوغ کف الخضیب بر دائره نصف النهار ضابطه و چند جدول بتفصیل ذکر نموده است.
📌او سيزده كوكب است و بر صورت زنى است بر كرسى نشسته و بر آنجا مسندى و پاى ها فرو گذاشته و بر ميانه I مسند، ستاره اى است روشن از قدر سوم كه او را كف الخضيب خوانند و به كوهان ناقه شناسند و گويند كه او چون به نصف النّهار رسد، دعا در آن وقت، مستجاب باشد؛ مگر از ظالمى. (اختیارات مظفری صفحه 41)
📌صاحب الإدراك آورده است كه چون كف الخضيب به نصف النّهار رسد، رد آن وقت دعا مستجاب شود الّا دعاى ظالم (شرحی بر بیست باب در معرفت اسطرلاب، بیرجندی، ص224)
4️⃣ با توجه به مطالبی که بیان شد موضوع روشن میشود، اما باید توجه داشت که برای دعا کردن اوقات خاصی مشخص شده که امید است در آن اوقات دعا مستجاب شود چرا که برای آن اوقات فضایلی است، مانند شب قدر، هنگام باریدن باران، هنگام اذان و… ، و این بدان معنا نیست که هر دعایی، با هر محتوا و هر نیتی مستجاب میشود، گاه دعاهای انسان به دلایلی مانند لقمه حرام، ترک امر بمعروف و نهی از منکر و قطع رحم مستجاب نمیگردد، همچنین برای استجابت دعا آداب و شرایطی وجود دارد که برای تحقق اجابت باید آن ها را نیز در نظر گرفت.
🔗لینک مطلب:
the14.ir/10026
💠مرکز پاسخگویی به شبهات
@the14ir
آيا خسرو پرويز نامه پيامبر (ص) را پاره كرده است؟!
کد: 10118
🔸خلاصه متن شبهه:
«شاید خیلی از شما دلیل ایمان نیاوردن خسروپرویز، شاه ایران را به اسلام این میدانید که پیامبر مسلمانان، نامه را با اسم وی آغاز نکرده و او نامه را پاره کرده …
اما حقیقت چیست؟!!!
پیکی از اسلام به ایران آمد. خسروپرویز او را به حضور خواست. از وی درباره اسلام پرسید …
وی گفت: در دین ما پرستش خدا مهمترین مورد است!
خسروپرویز گفت: ما ۱۱۰۰سال است که خدا پرستیم!!! ...
...
...
... و تا آنجا بحث طول کشید که اسلام چیز جدیدی برای ایران نداشت!
خسروپرویز نامه را پاره کرد و به پیک گفت: اگر شما الان میخواهید راه انسانیت را پیدا کنید، ما ۱۱۰۰سال پیش آنرا پیدا کرده ایم»
منابع :
محمدبن جریر طبری ترجمه ابولقاسم پاینده تاریخ طبری تاریخ الرسل و الملوک تهران ۱۳۷۵
احمدبن اسحاق یعقوبی ترجمه محمدابراهیم آیتی تهران ۱۳۷۴
ابن بلخی به تصحیح گای لیسترانچ و رینولد الن نیکلسون ۱۳۸۴
عبدالحسین زرین کوب تاریخ ایران بعد از اسلام
🔹پاسخ:
1️⃣ اساسا چنین چیزی در هیچ کتابی نقل نشده است و در منابعی که در پایان شبهه ذکر شده است چنین مطلبی بیان نشده است، بعنوان مثال:
▫️طبری در تاریخش اصلا به علت پاره کردن نامه اشاره ای نکرده است… و تنها گفته است: و خسرو نامه پیمبر را بدرید. (طبری، ١٣٧۵: ۳/ ١١۴٢)
▫️اما ابن بلخی در تاریخش علت را چنین بیان میکند که: پرویز خشم گرفت بر فرستاده پیغمبر (ص) و نامه بدرید و گفت چرا نام خویش پیشتر از نام من نبشت. (ابن بلخی، ١٣٨۴: ١٠۶)
2️⃣ علت پاره کردن نامه همان است که در ابتدا بدان اشاره کرده، یعنی بخاطر آنکه نام خسرو پرویز در ابتدای نامه آورده نشده بود.
3️⃣ خسرو پرویز بعدها به سبب ظلم هایی که روا داشته بود به دست فرزندش کشته شد.
4️⃣ آنچه مسلم است این است که ایرانی ها بت نمیپرسیدند، اما آنها اهریمن را در عرض اهورامزدا به عنوان خالق بدیها میدانند. از این جهت به آنها ثنوی مذهب میگفتند. یعنی دو مبدأ برای خلقت قائل هستند. بنابراین نمیتوان گفت که آئین ایرانی ها توحیدی صرف بوده است.
📌 علاوه برآن پیامبر(ص) موحدان دیگر را به اسلام دعوت میکرد، یعنی این گونه نبود که هر کس موحد نبود، تکلیفش تمام بود. پیروان آئین یهود و آئین مسیح که دین الهی بوند اسلام دعوت شدند. هم یهودیان حجاز که با حضرت برخورد داشتند و هم در عرض دعوت از خسرو پرویز هراکلیوس امپراتور روم را به اسلام دعوت کرد، با ظهور اسلام چون ادیان قبلی نسخ میشوند دیگر کسی نمیتواند بگوید من موحد و پیرو آئین حضرت موسی(ع) هستم و به پیامبر بعدی ایمان نمیآورم.
🔅بنابراین پیامبر(ص) صرفا مأموریت دعوت از مشرکان را نداشت و پیروان ادیان ماقبل اسلام را هم به اسلام دعوت کرد. از این جهت حرفی که مطرح شده کاملا بیمبناست.
🔗پاسخ تفصیلی و متن شبهه بصورت کامل در آدرس زیر:
the14.ir/10118
💠مرکز پاسخگویی به شبهات
@the14ir
کشته شدن تمام مردان بالغ یهود بنی قریظه بدست امام علی(ع)!
کد: 10180
🔸خلاصه متن شبهه:
آیا کشته شدن تمام مردان بالغ یهود بنی قریظه که کافر هم نبودند، بدست امام علی(ع) حقیقت دارد؟ تعداد کشته شدگان چند نفر بود؟
مدتی است که این سوال در فضای مجازی در قالب های گوناگون بصورت شبهه مطرح میشود، لطفا جواب کاملی ارائه دهید.
🔹پاسخ اجمالی:
1️⃣ ميان پيامبر و بنيقريظه و دو طايفه ديگر يهود، پيماني منعقد شده بود، يهود بنيقريظه، در جريان جنگ احزاب (خندق)، شهر مدينه را دچار نا امني کردند و پیمان خود را شکست. بطوریکه براي ترساندن مسلمانان به خانههاي آنان ريختند.
2️⃣ به روايت تاريخ مجازات يهوديان بنيقريظه، بر اساس حکم تورات انجام شد. سعد با بنيقريظه هم پيمان بود و بنيقريظه پذيرفتند به هر صورت که سعد داوری و حَکَم بین یهودیان و مسمانان قرار گیرد، و با انتخاب یهودیان پیامبر اکرم (ص) نیز حَکَمیت سعد را پذیرفت. او داوري کرد مردان آنان که در توطئه شرکت داشتند، کشته شوند؛ زنان و کودکان اسير گردند؛ اموال شان در اختيار مسلمانان قرار گيرد.
3️⃣ کساني که کشته شدند، جنگجويان و توطئهگران بنيقريظه بودند، نه آنکه تمام مردان بالغ کشته شده باشند این حرف دروغ بزرگی است.
4️⃣ گزارشها درباره تعداد کساني که کشته شدند، بسيار متفاوت است. يهوديان، در طول تاريخ سعي کردهاند که مظلوم نمايي کنند؛ به عنوان مثال درباره کشته شدگان يهود در جنگ جهاني دوم، آمار بسيار متفاوت و اغراق آميز است. برخي شش ميليون، بعضي هشت ميليون و حتي نه ميليون تن و… آمده است.
5️⃣ در اين که تعدادي از جنايتکاران و توطئهگران يهوديان بنيقريظه کشته شدهاند، ترديدي نيست، ولي چند نفر و چه افرادي بودند، توسط چه کساني و چگونه کشته شدند، جاي بحث و ترديد فراواني است.
6️⃣ در اسلام اسيران عادي را اعدام نميکنند اما کساني که از سران دشمن به حساب ميآيند يا اگر آزاد شوند از دشمني و جنگ دست بر نميدارند، حاکم اسلامي ميتواند آنان را به قتل برساند. يهوديان بني قريظه که کشته شدند، جزو همين گروه بودند.
🔗پاسخ تفصیلی:
the14.ir/10180
💠مرکز پاسخگویی به شبهات
@the14ir
همین یک آیه از سوره نساء کافی است تا بدانیم اینها کلام خدا نیست
کد: 10018
🔸متن شبهه:
همین یک آیه از سوره نساء کافی است تا بدانیم اینها کلام خدا نیست
وَالْمُحْصَناتُ مِنَ النِّساءِ إِلاَّ ما مَلَكَتْ
ترجمه: و زنان شوهر دار (بر شما حرام شد) مگر آنها را که (از راه اسارت) به حکم خدا مالک شده اید.
🔹پاسخ اجمالی:
1️⃣ در ابتدا لازم است بیان شود از منظر اسلام هر قوم و آئینی ازدواجی مختص به خود دارد که محترم و مشروع است. از همین رو زنای با کفار معنا دارد و کسی که با کافری زنا کند نیز حدود الهی بر او جاری میشود: اگر مرد مسلمانی با زن کافر ذمی زنا کند، حکم او همان حکم زنا با زن مسلمان است.
▫️ همانطور که خداوند در آیه 8 سوره ممتحنه میفرماید: خدا شما را از نیكى كردن و رعایت عدالت نسبت به كسانى كه در راه دین با شما پیكار نكردند و از خانه و دیارتان بیرون نراندند منع نمىكند چرا كه خداوند عدالت پیشگان را دوست دارد.
2️⃣ اما در بحث کنیز و کنیز گرفتن؛ کنیز گرفتن تنها از گروهی جایز است که دست به سلاح برده اند و علیه مسلمانان اقدام کرده اند. در حقیقت این دسته از افراد باید به جای نگهداری در کمپ یا زندان، به عنوان شهروند درجه دو در جامعه زندگی کنند تا با آداب زندگی جدید آشنا شوند و بعد از مدتی با راه های متعددی که اسلام قرار داده، آزاد شوند.
3️⃣ فلسفه حکم کنیزی زنان کافران حربی بر این استدلال استوار است که: اين گونه زنان يا بايد به محيط «كفر» بازگردانده شوند، يا بدون شوهر در ميان مسلمانان بمانند و يا رابطه آنان با شوهران سابق قطع شود و از نو ازدواج کنند. صورت اول بر خلاف اصول تربيتى اسلام است چرا که اسلام برای هدایت آمده نه آنکه پس از جنگ با کفار، آنها را به حال خود وا گذارد. صورت دوم ظالمانه است چرا که ازدواج و نیاز زن و شوهر به هم یک امر غیر قابل انکار و حتمی است که اگر اسلام بخواهد جلوی آن را بگیرد ظلم کرده است، بنابراين تنها راه صحیح و معقول ابتدا اعلام طلاق و جدایی همسران کافران با تحقق اسارت و تفکیک آن ها از جامعه کفار بوده و سپس ورود تدریجی و نظام مند زنان کفار در جامعه اسلامی می باشد.
4️⃣ این نکته را نباید فراموش کرد ممکن بود پیروز جنگ، غیر مسلمانان باشند و ایشان برای نحوه رفتار با مسلمانان از هیچ قاعده ای پیروی نمیکردند. اما اگر مسلمانان پیروز شوند، فقط حق دارند مردان و زنان حاضر در میدان جنگ را به بردگی بگیرند تا سپس با طرح و برنامه حساب شده ای تدریجا آزاد شده و جذب جامعه گردند. این طرح اسلامی، موادی دارد که می توان اینگونه از آن ها نام برد:
▫️ماده اول – بستن سرچشمه هاى بردگى
▫️ماده دوم – گشودن دریچه آزادى
▫️ماده سوم – احیاى شخصیت بردگان
▫️ماده چهارم – رفتار انسانى با بردگان
▫️ماده پنجم – اعلام انسان فروشى بعنوان بدترین کار
📌یکی از مصادیق این مواد گفته شده، رفتار امام سجاد(ع) با بردگان و کنیزان بود. ایشان طبق روایات بیش از ۵۰ هزار و اعتقاد برخی ۱۰۰ هزار برده و کنیز را به بهانه های آزاد کردند. رفتار انسانی امام، با به اصطلاح بردگانی که اتفاقا در محضر ایشان آموزش اسلام و زندگی حقیقی را دیده بودند زبانزد خاص و عام گردیده بود.
5️⃣ توجه به این موضوع نیز بسیار حائز اهمیت است که اسلام هرگز ابداع کننده بردگی نبوده است و به جهت جلوگیری از آسیب های مختلف مالی و جسمی به قشر بزرگی از جامعه آن دوران همواره به سرنوشت دردناک بردگان در گذشته به عنوان یک معضل بزرگ اجتماعی نگریسته و به جای اعلام ممنوعیت آنی بردگی، با احکام و دستورات خود سعی در نظام مند کردن و ریشه کن سازی تدریجی این مسئله داشته است.
📌یکی از روش های ریشه کن سازی بردگی، احکام کفاره و جبران خطاها از طریق آزاد سازی بردگان است. اسلام سعی کرده علاوه بر تشویق بر عدم برده داری، از راه اجبار مسلمانان در جبران خطاهایشان، به تدریج برده داری را به صفر برساند.
🔗پاسخ تفصیلی:
the14.ir/10018
💠مرکز پاسخگویی به شبهات
@the14ir
بخون موهای تنت سیخ میشه مردونه، بخونید ببینم چشمی خشک میمونه؟!
کد: 10093
🔸متن شبهه یا شایعه:
«بخون اما ناراحت نشو دوستان بخونید ببینم چشمی خشک میموونه..؟
یکی از نوکرا و ذاکرای ارباب میگفت: دو ماه پیش خواهرم کربلا بود تو صحن حضرت عباس ع بودیم مداح داشت روضه میخووند یه وقت دیدیم یه پیرمردی اومد از یقه اون مداح گرفت کشید پایبن گفت عباس دروغ میگه …عباس دروغ میگه
مداح آرومش کرد گفت چی شده گفت من بعد ۲۵ سال بچه دار شدم الان که ۱۹ سالشه رفته تو کما با خودم گفتم درمون دردش عباسه
از اصفهان اومدم کربلا امروز زنگ زدن بهم گفتن بچت مرده … دروغ میگن که عباس حاجت میده
خواهرش میگفت مجلس بهم ریخت …
فرداش تو صحن حضرت عباس بودیم دیدیم پیرمرده پا برهنه اومد … با خودموون گفتیم الان مداح و میزنه دوباره…
دیدیم اومد جلو چهار پایه که مداح روش واساده بود دستشو گرفت گفت بیا بغل ضریح بخوون همه کسایی که دیروز بودنم باشن … میخوام بگم غلط کردم … (گریه میکردو میگفت)
میگه همه رفتیم مداح گفت حاجی چی شده …
گفت خانوومم زنگ زد گفت چوون نمیذارن زنا تو غسال خونه برن التماس کردم گفتم ۱ بار بچمو تو سرد خوونه ببینم…
میگه همین که کشو رو کشیدن بیروون دیدیم رو نایلوون بخار نشسته سریع اوردنش بهش شوک دادن بعد چند دقیقه به هوش اومد …
پسرموون که اصلا تو قید و بند مذهب نبود تا نشست گفت بابای من کجاست؟
گفتم بابات کربلاست …
گفت بهش زنگ بزن بگو زمانی که تو کما بودم ۱ آقای قد بلندی اومد تو خوابم گفت …پسرم بلند شو…
به بابات سلام برسوون بگو…
آبروی من یک بار تو سرزمین کربلا رفته بود…
چرا دوباره آبروی منو بردی … برو بهش بگو عباس دروغ نمیگه ….
باسلام این ازطرف حرم پخش شده. تاپيام رو ديدي ٨باربگو (یاابوالفضل) و براي٨ نفربفرست همین الان خبر خوشی میشنوي. به (ابوالفضل) قسم ات میدم بفرست فقط امتحان كن خیلی عجیب قشنگترین رویات درعرض چهار روز اتفاق مییفته اما اگه نفرستی چهار اتفاق بد برات میفته به چهار گروه بفرست بعداز ۲۸ دقیقه کسی بهت زنگ میزنه که انتظارشو نداری چون قسمم دادن به حضرت محمد توام بفرست.»
🔹پاسخ:
1️⃣ اگرچه کرامات ائمه معصومین (ع) و حضرت ابوالفضل (ع) بارها اتفاق افتاده است و برخی از بزرگان دین سینه به سینه یا تواترا به نقل آن ها پرداخته اند یا بدآن ها اشاره کرده اند، اما گاهی برخی مطالب بخصوص مطالبی که در فضای مجازی بدون هیچ پایه و اساسی ذکر میشود جز شایعه چیزی نیست.
2️⃣ اساسا بیان این نوع مطالبِ بیسند برای بالا بردن جایگاه امامان و بزرگان دین کار درستی نیست، چرا که حقانیت و بزرگی آنها با دلایل عقلی و نقلی محکم برای مردم مسلّم و اثبات شده است و بیان و نشر این نوع مطالب فقط باعث سوء استفاده دشمنان دین میشود.
3️⃣ انتهای مطلب مثل روال رایج غلط بسیاری از مطالب، توصیه به منتشر کردن این مطلب برای دیگران کرده است، برای گرفتن حاجت و شنیدن خبر خوش و… که این خود امری مردود است.
4️⃣ چنین مطالبی فقط به ترویج خرافات کمک میکند و موجب اضمحلال عقاید افراد میشود؛
5️⃣ اساسا این گونه مطالب برای بدبین کردن مردم و از بین بردن تقیّد دینی منتشر میشود. برای اینکه افراد مو به مو به دستورات آمده در متن عمل کنند، و زمانیکه میبینند به خواسته های خود و به مواردی که در متن ذکر شده نرسیدند، موجب میشود که نسبت به دین و دستورات آن بدبین شوند و دستورات حقیقی آن نزدشان بی ارزش شود. در صورتیکه این نوع مطالب کوچکترین ارتباطی با اصل دین ندارد.
🔗پاسخ تفصیلی:
the14.ir/10093
💠مرکز پاسخگویی به شبهات
@the14ir
سلام یعنی، من تسلیم اعرابم!
کد: 10071
🔸متن شبهه یا شایعه:
سلام یعنی ( من تسلیم اعرابم)
«به دروغ می گویند سلام، سلامتی می آورد، یا با سلام سلامتی می آید، چنین چیزی درست نیست، در زمان حمله اعراب، ایرانی های شکست خورده در کوچه و خیابان در هنگام برخورد با یک فرد عرب از ترس جان و اینکه مورد حمله قرار نگیرد و به دردسر جزیه دادن و غیره نیفتد، هنگامی که از کنار عرب ها رد میشدند دستان خود را به علامت تسلیم بالا می بردند و می گویند سلام یعنی تسلیم و هر کسی که اعلام تسلیم شدن می کرد یعنی می گفت سلام از خوردت تازیانه و شلاق و مشت و لگد در امان می ماند. امروز ۱۴۰۰ سال است که از حمله اعراب گذشته است اما آثار آن حمله در مغز و دل ایرانی پا بر جا مانده است. بجای سلام که همان من تسلیم اعراب هستم باشد درود را به کار ببرید تا سنگربه سنگر این بلای ایران سوز را از مغز و دل خود بیرون بیندازیم.»
🔹پاسخ اجمالی:
1️⃣ مطلب فوق مطلبی بیپایه و اساس و فاقد دلیل است. طبق معمول، از خودشان تعاریف غلطی ارائه داده و آن را به تاریخ جنگهای عربی متصل نموده تا احساسات را بر شناخت غلبه دهند. و البته هیچ قصدی به جز تهاجم علیه فرهنگ اسلامی ندارند، و الاّ برایشان هیچ فرقی ندارد که «درود» بگویند، یا «های» و… .
2️⃣ لغت نامه دهخدا: سلام کلمه دعایی مأخوذ از عربی، به معنی بهی که در درود بر کسی گویند یعنی سلامت و بیگزند باشید و نیز تهنیت و زندش و تحیت و درود و خیر و عافیت و تعظیم و تکریم.
3️⃣ «سلام» از نامهای خداوند متعال است که نه تسلیم کسی میشود و نه سر فرود میآورد.
🔅«… لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ الْمَلِكُ الْقُدُّوسُ السَّلَامُ الْمُؤْمِنُ الْمُهَيْمِنُ…» (الحشر/23)
4️⃣ سلام؛
▫️معنی سلام، یعنی «سلامتی».
▫️نام خداوند متعال، «سلام» است، چرا که هستی و کمال محض میباشد و هیچ نیستی، نقص و کاستی به او راه ندارد.
▫️«اسلام» را از آن جهت «اسلام» نامیدند که آموزهها و برنامههایش برای رشد و کمال فرد و جامعه و دور شدنشان از عیبها میباشد.
▫️«اسلام» به معنای «تسلیم»، از آن جهت است که دوری از عیب و نقص، فقط با ایمان در قلب سلیم، و تسلیم به خداوند محقق میگردد.
5️⃣ سلام دعاست؛ هنگامی که به کسی «سلام» گفته میشود، برای او به نام خدا، آرزوی سلامتی [جسم، روان، روح و…] شده است که والاترین نمود برای خیر خواهی و محبت میباشد.
6️⃣ سلام در قرآن؛
◽️خداوند به بندگانش صالحش «سلام» میدهد؛ آیا العیاذ بالله مقابل آنها سر فرود آورده یا تسلیم شده است؟! یا برای آنان خیر، رشد، کمال و دروی از عیبها را اراده نموده است؟
▫️«سَلَامٌ عَلَى نُوحٍ فِي الْعَالَمِينَ / الصافات/79»
▫️«سَلَامٌ عَلَى إِبْرَاهِيمَ / الصافات/109»
▫️و…
◽️خداوند میفرماید: مؤمنین در بهشت، گفتگوی لغو و بیهوده ندارند، بلکه به «سلام» میگویند «إِلَّا قِيلًا سَلَامًا سَلَامًا / الواقعة، 26»؛ خب یعنی چه؟ یعنی مرتب مثل طوطی کلمه «سلام» را تکرار میکنند؟! یا یعنی به جز سخن حق و آنچه موجب رشد، کمال و بهجت است به یک دیگر نمیگویند؟ «لَا يَسْمَعُونَ فِيهَا لَغْوًا إِلَّا سَلَامًا» (مریم/62)
◽️همچنین از نامهای بهشت، «دارالسلام» است، یعنی جایگاه کمال و دور بودن از عیبها و خلاص شدن از تعلقات فانی. (یونس/25)
🔅پس «سلام»، نام خدا و بهترین دعای خیر میباشد که خیر خواهی صادقانه نیز نمودِ محبت خالصانه میباشد.
7️⃣ «درود» را چون معادل «سلام» در فارسی گرفتهاند، به همان معنای سلام، تحیت، آرزوی رحمت الهی و دعای خیر معنا کردهاند؛ وگرنه معانی دیگری نیز دارد، مانند: «چوب، تخته و درخت»؛ چنان که چوبتراش (نجار) را در فارسی «درودگر» میگویند. وقتی میگویند: «پدر خاقانی، به نام علی، در شروان، به شغل درودگری اشتغال داشت؛ یعنی چوبتراش و نجار بود» (رجوع شود به فرهنگ دهخدا، معین و ..)
8️⃣ تمام اقوام جهان هنگامى كه به هم میرسند براى اظهار محبت به يكديگر نوعى تحيت دارند كه گاهى جنبه لفظى دارد و گاهى به صورت عملى است كه رمز تحيت مىباشد، در اسلام نيز سلام يكى از روشن ترين تحيتها است.
🔗پاسخ تفصیلی:
the14.ir/10071
💠مرکز پاسخگویی به شبهات
@the14ir
آیا جمله «اسلام، شهید انقلاب است» از علامه طباطبایی است؟!
کد: 5774
🔸متن شبهه یا شایعه:
از علامه طباطبائی پرسیدند
چرا از انقلاب اسلامی دفاع نمیکنید!؟
ایشان گفت:
این انقلاب یک شهید داشت آنهم اسلام بود!
🔹پاسخ اجمالی:
1️⃣ این ادعا توسط نزدیکان و اقوام علامه طباطبایی رد شده است، علاوه بر آن این بیان با مبانی فکری و عملی ایشان سازگار نمیباشد.
2️⃣ علامه طباطبایی را باید فیلسوف اجتماعی پشتیبان انقلاب اسلامی دانست که بخش مهمّی از مبانی انقلاب اسلامی در آثار ایشان و یا متأثّر از ایشان و در آثار شاگردان ایشان (مانند شهید مطهری، شهید بهشتی، آیت الله جوادی آملی و آیت الله مصباح یزدی) تبیین گردیده است.
3️⃣ در بعد نظریه سیاسی، علامه طباطبایی معتقد به اصل سیاست الهی و حکومت اسلامی و معتقد نظریه ولایت فقیه در عصر غیبت و لزوم جهاد و مبارزه و فراهم کردن مقدّمات تشکیل حکومت اسلامی است. مبنایی که در اصل آن با امام خمینی(ره) و قاطبه فقهای شیعه اختلافی ندارد.
▫️آیت الله احمدی میانجی، از شاگردان علامه طباطبایی، در خاطرات خویش چنین میگویند: «فردی از اهل علم ساکن مشهد در امر امام خمینی تردید داشت یک بار که علامه به زیارت بارگاه قدس رضوی آمد درباره امام از وی سئوالاتی نمود علامه در جواب آن مرد مردد گفت: امام بر ملکوت مسلط است.» [خاطرات فقیه اخلاقی احمدی میانجی ص ۲۰۴؛]
4️⃣ علامه مبارزه علیه رژیم شاه را مصداق امر به معروف و جهاد میدانستند. موضع گیری که مرحوم علامه در قبال شهادت نوه خودشان داشتند و از زبان دختر ایشان نقل شده است، با این شایعات مطرح شده تعارض دارد.
5️⃣ نقل شده است که مرحوم علامه در اواخر عمرشان میفرمودند: «راهی را که ما عمری با سختی ها و ریاضت ها رفتیم این جوان ها و شهیدان انقلاب اسلامی در یک شب سپری کردند.»
▫️ایشان پس از فاجعه هفتم تیر ماجرایی دارند که به این صورت نقل شده است: پس از فاجعه هفتم تیر اطرافیان علامه – به علت کسالت و بیماری ایشان – تصمیم داشتند خبر شهادت شهید مظلوم بهشتی (از شاگردان علامه طباطبائی) را به ایشان نرسانند. در همان احوال یکی از اطرافیان علامه به اتاق ایشان میرود و علامه به وی میفرماید: «چه به من بگویید و چه نگویید من آقا بهشتی را میبینم که در حال صعود است.» [زمهر افروخته، سید علی تهرانی ص111]
🔗پاسخ تفصیلی:
the14.ir/5774