🔴 اختلال شخصیت چیست؟
اختلال شخصیت نوعی اختلال روانی است که الگوی فکر، عملکرد و رفتار فرد در آن ناسالم میشود. فرد مبتلا به اختلال شخصیت برای درک و هم ذات پنداری با موقعیت و اشخاص به مشکل برمیخورد. این امر منجر به محدودیت و مشکلات جدی در روابط، فعالیت های اجتماعی، کار و مدرسه میشود.
گاهی ممکن است متوجه نشوید که دچار اختلال شخصیت هستید چون نحوه ی تفکر و رفتار برای خودتان طبیعی به نظر میرسد و به خاطر چالش های پیش رو دیگران را سرزنش میکنید . برای آشنایی بیشتر ده اختلال شخصیت اصلی را که مورد تایید انجمن روانپزشکی آمریکا است را در اینجا به طور مختصر ذکر می کنیم .
اختلال شخصیت پارانویید: این افراد شک زیاد و غیرمنطقی و حساسیت زیادی نسبت به رفتار دیگران دارند(dot) آنها افراد بدبینی هستند که به سختی به اطرافیان اعتماد میکنند.
اختلال شخصیت اسکیزویید: این افراد گوشهگیر، خرافاتی و از نظر اجتماعی منزوی هستند و تمایلی برای برقراری ارتباط با دیگران ندارند چون این ارتباط برای آنها خوشایند نیست و دوست دارند آن را در کمترین حد ممکن نگه دارند.
اختلال شخصیت اسکیزوتایپال: رفتارها و اعتقادهای عجیب که خود را در نوع پوشش و افکار افراد مبتلا نشان میدهد.
اختلال شخصیت خودشیفته: افراد خودشیفته حس خودباوری بیش از حدی دارند و ممکن است شیفته قدرت باشند. آنها معمولا به خواستههای دیگران بیعلاقه و بیتوجه هستند و خواستار توجه دیگرانند و احساس میکنند که سزاوار توجه ویژهاند.
اختلال شخصیت اجتنابی: ترس و واکنش بیش از حد به طرد شدن و اعتماد به نفس پایین در مبتلایان به این اختلال مشهود است. آنها از نظر اجتماعی گوشهگیر و وابسته هستند و دوست دارند با دیگران رابطه برقرار کنند اما از ترسپذیرفته نشدن، از افراد دوری میکنند.
اختلال شخصیت وابسته: مبتلایان معمولا افرادی غیرفعال، بیش از حد پذیرای نظرهای دیگران، ناتوان در تصمیمگیری و بیاطمینان هستند. در آنها بیتفاوتی، تهاجم، سرسختی، بدخلقی و قهر، ترس از صاحب اختیار بودن و سهلانگاری نیز دیده میشود.
اختلال شخصیت وسواسی: این اختلال با الگوی فراگیر اشتغال ذهنی به نظم و ترتیب، کمالگرایی و کنترل ذهنی و میان فردی به بهای از دست دادن انعطافپذیری، گشادهرویی و کارآمدی که از اوایل بزرگسالی آغاز و در زمینههای گوناگون ظاهر میشود، خود را نشان میدهد.
اختلال شخصیت ضداجتماعی: این افراد خودپسند، بیعاطفه، بینظم و بیقاعده، تحریکپذیر و بیپروا هستند. آنها نمیتوانند طبق قاعدهای مشخص عمل کنند و شکستن پی در پی قوانین برای آنها مشکلات متعددی ایجاد میکند.
اختلال شخصیت نمایشی: هسته مرکزی علائم این اختلال تلاش برای جلب تشویق و توجه دیگران است. افراد دچار این اختلال با ظواهر یا رفتار خود توجه دیگران را جلب میکنند.
اختلال شخصیت مرزی: افراد مبتلابه این نوع اختلال شخصیتی باوجود داشتن حمایت خانواده و جامعه احساس تهی بودن و دورافتادگی میکنند. امکان دارد در مواجهه با وقایع استرسزا مشکل داشته باشند. همچنین امکان دارد دچار حملههای پارانویا (کژپنداری) شوند و دست به کارهای مخاطره آمیز بزنند.
═ೋ❅🖋☕️❅ೋ═
✨﷽✨
✍حضرت امام صادق عليهالسلام فرمودند:
رسول خدا «صلى الله عليه وآله» شبی در خانۀ همسرشان امّسلمه بودند. امّسلمه شبانگاه متوجه شد كه پيامبر (ص) در بستر نيستند و لذا برخاست و در اطراف خانه به جستجوى حضرت پرداخت، ناگاه ديد كه پيامبر در گوشهاى از اتاق ايستادهاند و دستهايشان را به طرف آسمان برداشته و گريهکنان به خداوند عرضه میدارند:
خداوندا! خوبىهايى را كه ارزانیام داشتهاى هرگز از من باز مگير، خداوندا! هرگز مرا گرفتار دشمن و حسود قرار مده، خداوندا! مرا در آن بدی که از آن نجاتم دادی بازنگردان، بار خدايا! هرگز مرا به اندازۀ چشم برهمزدنى به خودم وا مگذار!»
امّسلمه برگشت و شروع به گريستن كرد تا جايى كه از شنيدن صداى گريه او، رسول خدا (ص) برگشتند و به او فرمودند: اى امّسلمه! چرا گريه مىكنى؟
عرض كرد: پدر و مادرم فدايتان باد اى رسول خدا! چرا گريه نكنم، در حالیکه شما را -با آن مقامى كه نزد خداوند دارید- اينگونه میبینم؟
پيامبر (ص) فرمودند: اى امّسلمه! چه چيز مرا در امان مىدارد؟ خداوند، يونسِ پیامبر را يك چشم برهم زدن به خودش وا گذاشت و در نتيجه، آن شد كه شد!
📚بحار الأنوار ج16، ص: 217
✍امیرالمومنین(عليه السّلام) فرمودند :
هرگاه در روزى تو تأخير و تنگى پديد آمد ، از خداوند آمرزش بخواه تا روزى را بر تو فراوان گرداند.
#استغفرالله_ربی_واتوب_الیه
📖 تحف العقول، ص ۱۷۴
✅نیاز مردم به طبیب آگاه و معتمد
✍امام صادق علیه السلام: مردم هيچ آبادى اى از سه گروه بى نياز نيستند كه در كار دنيا و آخرت خويش به ايشان پناه بَرَند و چون آنان را نداشته باشند، شوربخت باشند:
1⃣ فقيه دانا و پرهيزگار
2⃣ و امير نيكوكار و فرمان روا
3⃣ و طبيب آگاه و مورد اعتماد
📚 تحف العقول، ص ۳۲۱
📚 بحار الأنوار، ج ۷۸، ص ۲۳۵
✨﷽✨
✳️ دوستدار اهلبیت کیست؟
✍ تو اى دوستدار #على، تو اى دوستدار #فاطمه، و تو اى دوستدار #حسنين (علیهمالسلام)، فكر مكن كه دوستى تو نسبت به آنها به اين است كه چيزى نذرشان كنى! مثلاً سفره نذرشان كنى، چلچراغ نذرشان كنى... اين دوستى آنها نيست. آنها اهل اين حرفها نيستند تا دوستیشان به اين چيزها باشد.
⁉️ دوستى تو به آنها در كجا نمودار میشود؟ فقط يك جا، و آن #رفتار تو، #عقيده تو، #انديشه تو، #فكر تو و #عمل توست. هر قدر عقيده و انديشه و عملت به اينها نزديكتر باشد، نشانهی آن است كه دوستى راستين صحيح آنها در تو ريشهدارتر است. #محبت اهل بيت و #ولايت آنها بازده و ثمرهاى جز #اطاعت بيشتر خدا و پرهيز بيشتر از #معصيت خدا ندارد. لذاست كه در آن روايت كافى امام على(ع) بانگ و فرياد میزند: واللَّه واللَّه، ولايت ما را ندارد جز آن كسى كه خدا را اطاعت میكند. هر كس از خدا اطاعت كند از ولايت ما برخوردار است و هر كس خدا را معصيت كند از ولايت ما برخوردار نيست.
👤 شهید بهشتی
📚 از کتاب «ولایت، رهبری، روحانیت»
📖 صفحات 63 و 64
✨﷽✨
❤️ عوامل تقویت کننده قلب ❤️
1⃣سیب : امام صادق علیه السلام فرمودند اگر مردم می دانستند در سیب چیست ، بیمارانشان را جز به ان درمان نمی کردند. بدانید که سیب به ویژه سودمند ترین چیز برای قلب و مایه شست و شوی آن است.
2⃣سرکه: امام علی علیه السلام فرمودند سرکه نیکو خورشتی است ؛ صفراوسودا را می شکند ، صفرا را فرو می نشاند و قلب را زنده می کند.
3⃣انار :امام صادق علیه السلام:هر کس ناشتا انار بخورد،ان انار قلبش را چهل روز روشن می کند. انار هم ناخالصی های قلب صنوبری را برطرف می کند وهم نورانیت برای قلب معنوی به همراه دارد.
4⃣ به : پیامبراکرم صل الله علیه واله در خطاب به جعفر ابن ابیطالب فرمود (به) بخور که قلب را قوت می دهد و ترسو را شجاعت می بخشد.
5⃣گلابی : امام صادق علیه السلام فرمودند گلابی بخورید که به اذن خداوند متعال دل را جلا می دهد و دردهای درون را تسکین می بخشد.
6⃣عسل: رسول خداصل الله علیه و آله فرمودند عسل چه خوب نوشیدنی ای است! قلب را مراقبت می کند و سردی سینه را را از میان می برد.
7⃣تلبینه: امام صادق علیه السلام فرمودند تلبینه ، دل اندوهگین را جلا می بخشد ، چنانکه انگشتان ، عرق را از پیشانی می زدایند. تلبینه نوعی اش است که از گندم و جو سبوس دار و شیر و عسل تهیه می شود.
8⃣بوی خوش طبیعی: رسول خداصل الله علیه وآله فرمودند بوی خوش،قلب را استواری می بخشد و بر توان جنسی می افزاید.
✨﷽✨
🔴 عاق والدین
✍علامه مجلسی در شرح كافی میگوید: عقوق والدين به اين است كه فرزند حرمت آنها را رعايت نكند وبیادبی نمايد و آنها را به خاطر رفتار و گفتاری برنجاند و آزار و اذيت كند و در چيزهايی كه عقلا و شرعا مانعی ندارد از آنها نافرمانی كند.
💫 پيغمبر اكرم(ص) فرمودهاند:
1⃣《از آزردن والدين بپرهيزيد؛ به درستی كه بوی بهشت از هزار سال راه استشمام میشود ولی عاق والدين و قاطع رحم آن را نمیيابد
.》
2⃣《و كسی كه پدر و مادر خود را به خشم آورد؛ خدا را به غضب آورده است.》
3⃣《عاق والدين هر عملی كه میخواهد به جا آورد؛ هرگز وارد بهشت نخواهد شد.》
📚 منابع:
۱-وسائل الشیعه؛ به نقل از گناهان کبیره دستغیب
۲- مستدرک؛ به نقل از گناهان کبیره دستغیب
۳- مستدرک، کتاب نکاح، باب ۷۵؛ به نقل از گناهان کبیره دستغیب
✅ از جدل بیهوده و و عیبجویی و طعنهزنی پرهیز کنیم
🔹يا اَباذَرٍّ! لا تَكُن عَيّاباً وَ لا مَدّاحاً وَ لا طَعّاناً وَ لا مُمارياً.
🔸پیامبر (ص) به اباذر فرمود: ای اباذر! عیبجوی این و آن نباش! که مدام انسان این و آن را تعییب کند، عیب این را بگیرد، عیب آن را بگیرد، عیب آن [دیگری] را بگیرد عیّاب یعنی کثیرالتّعییب؛ بعضیها این جور هستند دیگر؛ مرتّباً در فکر این هستند که یک عیبی از کسی پیدا کنند و آن را ذکر کنند...
🔸نقطهی مقابلش هم این است: مدّاحِ این و آن نباش! همین طور مدام تعریفهای زیادی، بیش از حد؛ این هم مَنهی (نهش شده) است در این روایت. مدح زیادی هم همین جور است، حالا یک وقت انسان منصفانه در مقامی که لازم است تمجیدی از کسی میکند امّا اینکه همین طور مدام مدح یکی را بکند یا مدح همه را بکند یا مبالغهآمیز دربارهی کسی حرف بزند و مدح بکند، ممنوع است؛ بخصوص مدح صاحبان قدرت و ثروت که عیب آن و زشتی آن خیلی بیشتر هم هست.
🔸طعنهزن به این و آن [نباش]. طعنهزنی غیر از عیبجویی است. کارهای افراد را طعنه میزند، یک چیزی را در یک کسی مستمسک قرار میدهد. میبینیم دیگر این روزها طعنه زدن به این و آن متأسّفانه رایج است بخصوص در این مطبوعات و روزنامهها و مانند اینها. یک کسی یک حرفی زده که مثلاً یک خردهای به نظر مبالغهآمیز میآید؛ این را به یک شکلی، [مثلاً] مسخرهآمیز تیتر کنند در روزنامه و بزرگ کنند.
🔸️ و اهل جدل هم نباش. «ممارات» یعنی مجادله کردن، مباحثههای بیخودی؛ سر یک چیزی کوچکی یا بحث علمی یا بحث غیر علمی مدام سر و کله زدن و مدام بحث کردن و مدام استدلال کردن و مانند اینها. خب همهی حرفهای دنیا را میشود یک دلیلی برایش ذکر کرد، و بر همهی دلیلهای دنیا هم میشود یک اشکالی ــ وارد یا ناوارد ــ وارد کرد؛ این [یکی] به آن اشکال کند، آن به این اشکال کند؛ تمامشدنی نیست.
شرح حدیث از #مقام_معظم_رهبری ( حفظه الله) مورخ ۱۵/۵/۱۳۸۵
#درس_اخلاق
♦️❁➖❁♦️❁➖❁♦️❁➖❁♦️
🔸امام علی علیه السلام: الاِستِصلاحُ لِلأعداءِ بِحُسنِ المَقالِ وَجَميلِ الأفعالِ أهوَنُ مِن مُلاقاتِهِم وَمُغالَبَتِهِم بِمَضيضِ القِتالِ .
🔹 اصلاح دشمنان با سخن نيك و رفتار زيبا، آسان تر است از رويارويى و پيكار با آنان با [تحمّل] رنجِ نبرد.
📚 غرر الحكم : ح ١٩٢٦
✍
- عن ابى عبدالله عليه السلام قال : من انصف الناس من نفسه رضى به حكما لغيره .
ترجمه :
امام صادق عليه السلام فرمود: كسى كه با مردم درباره خود به #انصاف رفتار كند مردم درباره او به #داور و ميانجى بودن براى ديگران خوشنودند.
📚 کتاب #جهاد_با_نفس
❇️ محور کانون خانواده
🔺 #رهبر_انقلاب_اسلامی : مدیر خانواده #زن است، محورِ کانونِ خانواده زن است، مهمتر از همهی مشاغل زن، مادری، همسری و ایجاد آرامش و سکینه است. «وَ جَعَلَ مِنها زَوجَها لِیَسکُـنَ اِلَیها» ؛مایهی سکونت و #آرامش است؛ این خصوصیّت زن در اسلام است.
۱۳۹۶/۱۲/۱۷
•┈┈••✾❀💓✿💓❀✾••┈┈•
⭕️ شیطان سه طایفه را وسوسه میکند:
1⃣ کسانی که از یاد خدا اعراض میکنند، مانند کسی که صبح مغازهاش را باز میکند و عصر هم میبندد و میرود، به هیچچیز هم کاری ندارد! اگر هم حرفی به او بزنی، میگوید: کسب حلال است! اما نمیداند که کسب حلال مقرراتی دارد، احکامی دارد که باید یاد بگیرد. انگار برای این ساخته شده است که صبح بیاید مغازه را باز کند و شب هم ببندد! از هیچ یک از احکام اسلامی خبر ندارد، آقاجان!
2⃣ طایفه دیگری که در معرض وسوسه شیطاناند، کسانیاند که احکام خدا را یکدستی گرفتهاند. نماز را تند میخوانند. پروردگار به ملائکه میفرماید: چرا این بنده من با عجله نماز میخواند؟! مگر رزق و روزی او به دست غیر من است؟! چرا اینطوری نمازش را میخواند؟! باید نماز را مقدمه حفظ اموالش بداند.
3⃣ طایفه دیگری که در معرض وسوسه شیطاناند، کسانیاند که در مقام غفلت بهسر میبرند، خودشان را در حضور و محضر پروردگار نمیبینند.
🎙🌸حضرت آیت الله #حق_شناس (ره)
♦️❁➖❁♦️❁➖❁♦️❁➖❁♦️
#قصه_شب
🔴 کودک عصبانی
در روزگاری بچه ی كوچک و بداخلاقی بود. روزی پدرش به او كيسه ای پر از ميخ و يک چكش داد و گفت هر وقت عصبانی شدی، يک ميخ به ديوار روبرو بكوب.
روز اول پسرک مجبور شد 37 ميخ به ديوار روبرو بكوبد. در روزها و هفته های بعد كه پسرک توانست خلق و خوی خود را كنترل كند و كمتر عصبانی شود، تعداد ميخهايی كه به ديوار كوفته بود رفته رفته كمتر شد.
پسرک متوجه شد كه آسانتر آن است كه عصبانی شدن خودش را كنترل كند تا آنكه ميخ ها را در ديوار سخت بكوبد. بالأخره به اين ترتيب روزی رسيد كه پسرک ديگر عادت عصبانی شدن را ترک كرده بود و موضوع را به پدرش يادآوری كرد.
پدر به او پيشنهاد كرد كه حالا به ازاء هر روزی كه عصبانی نشود، يكی از ميخهايی را كه در طول مدت گذشته به ديوار كوبيده بوده است را از ديوار بيرون بكشد.
روزها گذشت تا بالأخره يک روز پسر به پدرش رو كرد و گفت همه ميخ ها را از ديوار درآورده است.
پدر، دست پسرش را گرفت و به آن طرف ديواری كه ميخها بر روی آن كوبيده شده و سپس درآورده بود، برد. پدر رو به پسر كرد و گفت: « دستت درد نكند، كار خوبی انجام دادی ولی به سوراخهايی كه در ديوار به وجود آورده ای نگاه كن !! اين ديوار ديگر هيچوقت ديوار قبلی نخواهد بود. پسرم وقتی تو در حال عصبانيت چيزي را مي گوئی مانند ميخی است كه بر ديوار دل طرف مقابل می كوبی. شاید تو چند مرتبه به شخص روبرو بگویی معذرت می خواهم كه آن كار را كرده ام اما جای زخم زبانت بر دل او خواهد ماند. پس همیشه مراقب باش عصبانیت خود را کنترل کنی.
#شعر_کودکانه
🌹 پیغمبر خوب ما
پیغمبر خوب ما
نور خدا محمّد
چراغ راه مردم
رهبر ما محمّد
ما کودکان همیشه
گوییم یا محمّد
ما پیرو تو هستیم
صلّ علی محمّد
ای پیرو محمّد
ای کودک مسلمان
قلب تو پاک و روشن
از نور دین و ایمان
یار و نگهدار تو
باشد خدا و قرآن
بگو تو یا محمّد
صلّ علی محمّد
🔰یک بار آقای حق شناس(ره) مرا صدا کردند و به من گفتند:
🍃من جان ندارم که آنچنان #عبادت کنم ولی سعی میکنم #گناه_نکنم تا آن دو رکعت نمازی که میخوانم بماند!
👇👇
💠آدم اگر هر روز فقط #یک_آجر بفرستد و آن را خراب نکند بالاخره طی 10سال میتواند یک #خانه بسازد؛ اما اگر هر روز #یک_طبقه بسازد ولی آن را #خراب کند در آخر چیزی نمیماند.!
🚫گناه؛ عمل انسان را #خراب میکند!
#آیت_الله_جاودان
اَللّهُــــمَّ_عَجـِّــل_لِوَلیِّــــکَ_الفَـــــرَج🎋