🌙در شب قدر چگونه دعا کنیم؟
💠راهکار استجابت دعا در کلامی از آیت الله آقا مجتبی تهرانی(ره)
/ وقتی ميخواهي از خدا تقاضا كني، نگاهی هم به سوابق گذشتهات بكن. اگر اشتباه کردهای، اوّل معذرت خواهي بكن و بگو: خدایا! من را ببخش و بعد هم وقتی كه ميگويي بد كردهام، نيّتت اين باشد كه ديگر خطایی مرتکب نشوی و بعد با صدق نيّت، استغفار كن.
🔰دراین دورهم جمع شدن ها درلیالی قدر دو تا چيز ميخواهیم
يك: ترميم نسبت به گذشته
دو: ترسيمِ خوب نسبت به آينده
🔸گناهاني كه كردهاي و يادت است به ذهن بياور، نه اینکه به زبانت بياوری و بعد در مورد آنهايي هم كه يادت نيامد بگو: خدايا! همۀ خطاهايم را در نظر بیاور و بعد در مقابل خدا بنا را بر این بگذار كه ديگر اين كارها را نكني.
🔸پذیرش آنی توبه در ماه رمضان
پيغمبراكرم در روایتی می فرمایند:هر شب از ماه رمضان خدا سه بار ميفرمايد: آيا كسي هست که از من درخواستي كند تا به او بدهم؟ «هَلْ مِنْ تَائِبٍ فَأَتُوبَ عَلَيْهِ»؛ آيا كسي هست توبه و رجوع به من بكند تا بپذيرم؟ «هَلْ مِنْ مُسْتَغْفِرٍ فَأَغْفِرَ لَهُ»؛[4] كسي هست که از من پوزش طلبد؟ اینکه لااقل بگويد: خدايا! من بد كردم. همين که بگويد بد كردم، بلافاصله ميآمرزد.
وقتي ثلث آخر شب ميشود خدا ميگويد: «مَنْ ذَا الَّذِي يَسْتَكْشِفُ الضُّرَّ»؛ چه كسي است كه طلب كند تا من گره او را باز كنم؟ «أَكْشِفْ عَنْهُ»؛ گرهات را خودم باز ميكنم، «مَنْ ذَا الَّذِي يَسْتَرْزِقُنِي»؛ چه كسي است كه از من طلب روزي كند تا به او بدهم، «مَنْ ذَا الَّذِي يَسْأَلُنِي»؛ و بعد دارد، «أُعْطِهِ»؛[5] همينكه از من درخواست كند، به او ميدهم.
🔸به دوستيِ علي(عليهالسّلام) اميدوارم
خواستم اين را به دوستانمان بگويم كه به عمل خودم هيچ اميّدوار نيستم، بلكه فقط اميّدم به همينها است يعني به وعدههايي كه در اين روايات و آيات به ما داده شده است. البتّه دست خالي هم نيستم. روايتي عرض ميكنم: «رُوِيَ عَن رسولالله(صلّياللهعليهوالهوسلّم) قال: مَنْ أَحَبَ عَلِيّاً قَبِلَ اللَّهُ تَعَالَى مِنْهُ صَلَاتَهُ»؛ پيغمبر فرمودند: كسي كه علي را دوست داشته باشد، خدا نمازش را قبول ميكند، «وَ صِيَامَهُ» روزههايش را هم قبول ميكند، «وَ قِيَامَهُ» شب زنده داريهايش را هم قبول ميكند. احيا گرفتهاي؟ اين را هم قبول ميكند، چون تو علي را دوست داري؛ و بالاتر از همه: «وَ اسْتَجَابَ دُعَاءَهُ»؛[6] يعني دعا كه بكند دعايش را هم قبول ميكند.
❤️ امام حسن عسکری علیه السلام:
🍃عبادت کردن به زیادی نماز و روزه نیست بلکه حقیقت عبادت، زیاد در کارِ خدا(أمرِ الله) اندیشیدن است.
📖بحارالانوار ج۷۵ ص۳۷۳
☑️ مراد از «أمرِالله» اندیشیدن در کار خداوند، در حدیث فوق، موارد زیر است:
.
1⃣ تفكر قلبی در مسائل علمی و معارف حقانيه و تفکر در احوال مبدأ و معاد و تفکر در احكام و اوامر و نواهى دینی و اعمال بندگان و صفات اخلاقی ايشان.
2⃣ تفکر قلبی در كيفيت خلق و حشر و نشر و امثال آن.
3⃣ تفکر و تذكر در بیوفائى دنيا و عبرت گرفتن از گذشتگان و تفکر در تغيیرات احوال این دنیا.
4⃣ تفکر و تصور مرگ خود و آنچه بعد از آن بر آدمى وارد میشود.
5⃣ تأمل در عجايب خلقت پروردگار و اسرار هستی و آثار قدرت كامله خدا در مخلوقات و آنچه موجب ظهور علم و قدرت خدا میشود.
6⃣ تفکر در احوال و اعمالى كه از خود آن شخص سر زده.
7⃣ تأمل در آنچه تو را به خدا نزديک يا دور میکند.
8⃣ تفکر در نتیجه اعمال خود در قیامت و آنچه سبب راحتی و ثواب يا سختی و عقاب تو در آخرت میشود.
9⃣ تفکر در هدفمند بودن خلقت و هماهنگی و نظم دقیق حاکم بر جهان
بی+مار
🍷🐍?
آیا تا کنون فکر کرده اید چرا علامت داروخانه در تمام جهان "ماری پیچیده به دور یک جام، در حال نوشیدن شراب" است که امروزه به یک علامت بین المللیِ شناخته شده تبدیل شده؟
اگر بدانیم این ابتکار جهانی مربوط به کشور ماست، به ایرانی بودن خود افتخار می کنیم.
و اما اصل مطلب...
در زمان ابن سینا طاعونی سخت در همدان شیوع پیدا کرد،
ابن سینا متوجه شد که تنها عامل این بیماری موش است، پس دستور داد هر کس می خواهد از طاعون در امان باشد، در خانه اش مار نگهدارد تا با خوردن موش توسط مار، طاعون از بین برود، همچنین برای تقویت و زیادشدن زهرمار دستور داد جامی از شراب قرمز در سر راه مار قرار دهند، تا ماربا نوشیدن شراب توان شکار موش بیشتری داشته باشد.
بعد از آن هر شخص طاعونی که به شفاخانه
می آمد، مشخص می شد که در خانه اش" مار" نداشته که مبتلا به طاعون شده، لذا می گفتند او بی مار است یعنی در خانه اش مار ندارد.
به افتخار این پزشک ایرانی، علامت داروخانه در دنیا ""ماری پیچیده به دور جام که درحال نوشیدن شراب است" ثبت شد و کلمه ی *"بیمار "* در فرهنگ ما ماندگار شد.
اگر این کار توسط یک اروپایی انجام می شد، در مورد آن دهها کتاب و صدها فیلم تولید می شد و هزاران خیابان و میدان در سراسر جهان به اسم او نام گذاری می شد.
*به احترام خدمات ابن سینا به روح ایشان هدیه کنید فاتحه به همراه صلوات
🐍🍷
برگرفته از سخنرانی آیت الله شهید سید عبدالحسین دستغیب با موضوع "خطر غیبت و سوءخلق"
قسم به خدا، مؤمن را بعد از توبه و ایمان و استغفار عذاب نخواهد کرد مگر به سه چیز؛ یکی سوء ظن به خدا، دوم سوء خلق (وای از بد خلقی). سعد که از شهدای اسلام بود و زمانی که حضرت رسول اکرم (ص) ایشان را در خاک نهادند مادرش گفت که بر تو بهشت گوارا باد که حضرت رسول (ص) لرزید و فرمودند که شما از کجا چنین حرفی را میزنی. ایشان دچار عذاب قبر شدهاند به خاطر سوء رفتار با زن و فرزندانش. هر کسی میخواهید باشید باید بدانید که حساب در کار است.
سومین موضوع که موجب عذاب میشود غیبت است. خیلی باید مواظب بود
🌹راهکارهای زندگی موفق در جزء 23
🔻عَنِ الامام الصَّادِقِ - عَلَيْهِ السَّلام - قالَ: إنَّ الصِّيامَ لَيْسَ مِنَ الطَّعامِ وَ الشَّرابِ وَحْدَهُ ... ، فَاحْفِظُوا ألْسِنَتِكُمْ وَ غُضُّوا أبْصارَكُمْ وَ لا تَحاسَدُوا وَ لا تَنازَعُوا فَاِنَّ الْحَسَدَ، يَأكُلُ الْأيمانَ كَما تأكُلُ النّارَ الْحَطَبَ.
♦️امام صادق - عليه السلام - فرمودند:همانا روزه تنها خودداري از خوردن و آشاميدن نيست ... ، پس زبانتان را حفظ كنيد، مواظب چشمانتان باشيد، حسد نورزيد و منازعه و جدال نيز نكنيد، همانا حسد ايمان را (مي خورد و) از بين مي برد همانگونه كه آتش هيزم را (مي خورد و) از بين مي برد.
📚«من لايحضره الفقيه، ج 2، ص 67»
🔴امام خمینی ره
♦️اين من را اگر انسان زير پا گذاشت . او شد ، اصلاح مى كند همه چيز را . گاهى علم توحيد انسان را به جهنم مى فرستند ، گاهى علم عرفان انسان را به جهنم مى رساند ، گاهى علم فقه انسان را به جهنم مى فرستد ، گاهى علم اخلاق انسان را به جهنم مى فرستد ، با علم درست نمى شود ، تزكيه مى خواهد .
♦️ علم توحيد هم اگر براى غير خدا باشد از حجب ظلمانى است . خدا نكند انسان پيش از آن كه خود را بسازد جامعه به او روى آورد و در ميان مردم نفوذ و شخصيتى پيدا كند .
📚صحیفه امام خمینی ره جلد19، ص134
🔹معنای ۷ سال رو کی خوب ميفهمه؟
دانشجوهای پزشکی
🔸معنای ۴ سال رو کی ميفهمه؟
بچه های کارشناسی
🔹معنای ۲ سال رو کی خوب ميفهمه؟
سربازها
🔸معنای ۱ سال رو کی خوب ميفهمه؟
پشت کنکوری ها
🔹معنای ۹ ماه رو کی خوب ميفهمه؟
مادری که چشم به راه تولد نوزادش است
🔸معنای ۱ ماه رو کی خوب ميفهمه؟
روزه داران ماه مبارک رمضان
🔹معنای ۱ روز رو کی خوب ميفهمه؟
کارگران روز مزد
🔸معنای ۱ دقيقه رو کی خوب ميفهمه؟
اونايی که از پرواز جا موندند
🔹معنای ۱ ثانيه رو کی خوب ميفهمه؟
اونايی که در تصادف جون سالم به در بردند
🔸معنای ۱ دهم ثانيه رو کی خوب ميفهمه؟
مقام دوم تو المپيک
🔹معنای لحظه را چه کسی درک میکنه؟
کسی که دستش از دنیا کوتاهه
♦️ اما
معنای ۱۱۸۱ سال تنهایی را فقط اون آقایی میداند که منتظر است تا شیعیانش برای آمدنش خود را آماده کنند و بدانند که گناهانشان #ظهور را به تأخیر می اندازد
❤️ پیامبر_اکرم_(ص) :
🌱 پيوسته گروهى از امّت من بر دروازههاى دمشق و پيرامونش و بيتالمقدّس و پيرامون آن مبارزه میكنند و يارى نكردن آنان زيانى به آنها نمىرساند. آنان تا روز قيامت پشتيبان حقّند.
☘ لا تَزالُ عِصابَةٌ مِن اُمَّتي يُقاتِلونَ عَلى أبوابِ دِمَشقَ و ما حَولَهُ و عَلى أبوابِ بَيتِ المَقدِسِ و ما حَولَهُ لايَضُرُّهُم خِذلانُ مَن خَذَلَهُم ظاهِرينَ عَلَى الحَقِّ إلى أن تَقُومَ السَّاعَةُ
📚 ميزان الحكمه، ح ١٤۹۶۲
به کسی که #نماز میخواند و فحش هم میدهد یا شراب میخورد، یا بداخلاقی هم میکند یا ربا میخورد، چه بگوییم؟
🔺 در این جا باید مثبت گرایی را تقویت کنیم. چه نسبت به خودمان و چه نسبت به دیگران.
🔺 نگوییم تو که شراب می خوری، خیانت هم می کنی، پس دیگر #نماز نخوان.
🔺 بگوییم: تو که #نماز میخوانی، تو که زیارت میروی، تو که کار خیر میکنی، حیف نیست که دروغ میگویی؟
📒 زیبایی های #نماز ؛ استاد فرحزاد ؛ خلاصه ای از صفحه 186.
اَللّهُــــمَّ_عَجـِّــل_لِوَلیِّــــکَ_الفَـــــرَج🎋
*شبهه:*
"حضرت رسول فرمودند
هر کس نماز قضا بر ذمه اش دارد قبل از ظهر جمعه آخره ماه رمضان دو نمازه دو رکعتی بخواند بعد از حمد یک آیه کرسی و پانزده مرتبه سوره کوثر؛ چهارصد سال نماز قضا و به روایتی از حضرت علی(ع) فرمودند ششصد سال نماز قضا رو کفایت می کند.
بعد از نماز هم این دعا رو بخوانید بسم الله الرحمن الرحیم یا سامع الصوت یا جامع الفوت یا محیی العظام بعد الموت ... "
*✅پاســـــخ شبهه:*
1️⃣ این روایت در منابع معتبر روايي شيعه یافت نشد!
2️⃣ بر فرض وجود روایت، مفاد آن با ساير روايات قطعي و معتبر در تعارض است !
3️⃣ روايات متعدد دلالت بر این دارد که قضای نمازی که فوت شده و از دست رفته، بايد همانگونه که از دست رفته باشد. اگر دو رکعت بود دو رکعت، اگر شکسته بوده شکسته و ...
4️⃣ لذا هيچ چيزي جز بجا آوردن نمازهاي قضا شده نمي تواند جايگزين آن گردد.
5️⃣ این شبهه به منظور تخریب باورها و ادا نشدن تکالیف مکلفین تهیه و منتشر شده، از انتشار مطالب پیش از اطمینان از صحت آنها خودداری کنیم.
✅ استفتاء از امام خامنهای:
س. بعضى كتابهاى ادعيه درباره كسانى كه فراموش كردهاند كه چهقدر نماز قضا دارند، دستورالعملى را بيان كرده ... و بعد از خواندن اين نمازها هرچه نماز قضا بر گردن او بوده همه برداشته مىشود. آيا چنين دستورالعملى معتبر است و مىتوان به آنچه در اين كتب دعا آوردهاند، اعتماد نمود؟
ج. انجام عمل مذكور موجب رفع تكليف و برداشت ذمّه نسبت به نمازه ايى كه بر گردن دارند نمىشود و واجب است به مقدارى كه يقين دارند، نمازهاى قضا را بهجا آورند.
🔵 با آن كسى كه بيش از همه او را دوست میدارى ، دشمنى مكن !
روايت شده يك نامه بدست ابوذر رسيد كه اين نامه از راه دور آمده، شخصى تقاضاى موعظه كرده چون ابوذر را كاملا میشناخت كه مورد علاقه رسول الله است، ابوذر يك جمله نوشت و آن اين است: با آن كسى كه بيش از همه ی مردم او را دوست میدارى با او بدى و دشمنى مكن، و جواب نامه را فرستاد.
⚠️ آن شخص نامه را خواند سر در نياورد كه مقصود ايشان از اين جمله چيست؟ اين معلوم و روشن است كه انسان با دوست خود دشمنى نمیكند، اين چطور جمله ای است، از طرفى فكر كرد كه گوينده اين كلام ابوذر است چاره ای نيست بايد توضيح خواست. ابوذر نوشت مقصودم از محبوبترين افراد همان خودت هستى، يعنى: با خودت دشمنى مكن چون هر گناه كه انسان می كند ، صدمهاش بر خودِ او وارد میشود .
[ارشاد ديلمى، نامه ابوذر]
🚫 دروغ از بدترين معايب ، زشت ترين گناهان و منشأ بسياري از مفاسد است و بالطبع از کارهاي زشت و ناپسند و عادت به آن از رذايل اخلاقي و از گناهان کبيره است و تا ضرورت و مصلحت مهمي در ميان نباشد ، دروغ گفتن جايز نمي باشد.
♻️امیرالمومنین می فرمایند؛ دروغ در دنيا و آخرت انسان را از رحمت الهي محروم و در ميان مردم بي اعتبار مينمايد و اعتماد عمومي را سلب و جامعه را به بيماري نفاق دچار مي سازد.دروغ از آفات زبان و خراب کننده ايمان است.
✅علت اصلي دروغ
📛 عقده حقارت و خود کم بيني انسان دروغگو است و اين يکي از نکات رواني است که به عنوان روانشناسي اخلاقي در بیان معصومين به آن اشاره شده است.
🔅امام سجاد عليه السلام
❌از دروغ كوچك و بزرگش جدّى و شوخ اش بپرهيزيد زيرا انسان هرگاه در چيز كوچك دروغ بگويد ، به گفتن دروغ بزرگ نيز جرأت پيدا مى كند .
📚تحف العقول ص ۲۷۸
تصنیف غررالحکم و دررالکلم ص ۲۲۰ ح ۴۳۷۹
🍃🍃🍃🍃🍃🍃
🌹