روز_شمار_اربعین
🖤 تا اربعین سیدالشهدا علیه السلام 26 روز باقیست...
5️⃣کلام پنجم:
🖤 #اباعبدالله علیه السلام فرمودند:
🌴 اللَّهُمَّ لَاتَسْتَدْرِجْنِی بِالْإِحْسَانِ وَ لَاتُؤَدِّبْنِی بِالْبَلَاء.
🍃 خداوندا مرا به وسیله احسانهای پی در پی دچار فریفتگی مگردان و با گرفتاری ادبم مکن.
بحارالأنوار، ج 75، ص127، ح9
🌴شفای جان و جانانم حسین است
🌴طبیب و درد و درمانم حسین است
✅ در محضر شیخ رجبعلی #خیاط
🎐 نكته ۱:
اگر به قدر ترسيدن از يك عقرب، از عِقاب خدا بترسيم، عالَم اصلاح مي شود.
🎐 نكته ۲:
تو براي خدا باش، خدا و همه ملائكه اش براي تو خواهند بود. «مَن كانَ لله، كان الله لَه».
🎐 نكته ۳:
سعي كنيد صفات خدايي در شما زنده شود؛ خداوند كريم است، شما هم كريم باشيد. رحيم است، رحيم باشيد. ستاّر است، ستار باشيد.
🎐 نكته ۴:
دل جاي خداست، صاحب اين خانه خداست. آن را اجاره ندهيد.
🎐 نكته ۵:
كار را فقط براي رضاي خدا انجام دهيد، نه براي ثواب يا ترس از جهنّم.
🎐 نكته ۶:
اگر انسان علاقه اي به غير خدا نداشته باشد، نفس و شيطان زورشان به او نمي رسد.
🎐 نكته ۷:
اگر كسي براي خدا كار كند، چشم دلش باز مي شود.
🎐 نكته ۸:
اگر مواظب دلتان باشيد و غير خدا را در آن راه ندهيد، آنچه را ديگران نمي بينند شما مي بينيد. و آنچه ديگران نمي شنوند، شما مي شنويد.
🎐 نكته ۹:
هركاري مي كنيد نگوييد: "من كردم"، بگوييد: «لطف خداست». همه را از خدا بدانيد.
●اُمُّل بودن جسارت میخواد...
✔اینکه وسط یه عده بی نماز، #نماز بخونی!!
✔اینکه وسط یه عده بی حجاب تو گرمای تابستون #حجاب داشته باشی!!.
✔اینکه حد و حدود #محرم و نامحرم و رعایت کنی!!
✔اينکه تو محرم مشکى بپوشى و مردم عروسى بگيرن!!
✔اينکه به جاى آهنگ و ترانه ، #قرآن #مداحی گوش کنى!!
✘ناراحت نباش خواهر و برادرم، دوره #آخر_الزمان است،
✔به خودت افتخار کن،
⇦تو خاصی..
⇦تو فرزند زهرايى..
⇦تو #شيعه على هستى..
⇦تو منتظر فرجى..
⇦تو گريه کن حسينى.. ✘نه اُمُّل
▽بگذار تمام دنیا بد وبیراهه بگویند!
⇦به خودت...
⇦به محاسنت..
⇦به چادرت...
⇦به عزاداریت... به سیاه بودنت... می ارزد به یک لبخند رضایت مهدی فاطمه زهرا سلام الله علیها.
↭باافتخار قدم بزن خواهر!
↭با افتخار قدم بزن برادر...
✅لحظهای که زن به خدا نزدیکتر است پیامبر_اکرم (ص) از یاران خود پرسید:
🍃در کدام لحظه، زن به خدا نزدیک تر است؟
پاسخ مناسبی مطرح نشد، تا اینکه حضرت زهرا (علیها السلام) سؤال پدر را شنید و پاسخ داد:
آن لحظه ای که زن در خانه خود میماند (و به امور زندگی و تربیت فرزند میپردازد) به خدا نزدیک تر است.
📖 بحارالانوار، ج43، ص92. و نوادر راوندی، ص14.
🔺شانزده میلیون واکسن های آمریکایی بدون تحریم وارد ایران شد!!!
رهبر معظم انقلاب:
آمریکایی ها چندبار گفته اند حاضرند کمک دارویی به ایران کنند و گفته اند فقط شما از ما بخواهید. این از حرفهای عجیب است.
شما متهم هستید، این ویروس را ایجاد کرده اید. من نمی دانم این اتهام چقدر واقعی است. اما ممکن است دارویی وارد کشور کنید که این ویروس را ماندگار کند. شاید کسی را وارد ایران کنید تا اطلاعات خود را از میزان اثرگذاری این ویروس تکمیل کند.
👌ولایت پذیری فقط در حد زدن ماسک بود؟ بسم الله، جلوی جنایت واردات داروهای اسرائیلی آمریکایی را بگیرید!
سلام. این پیام درسته؟
📌 *پاسخ به شبهه*👇
⚠️ این که یک نادان یا از روی نادانی یا برای مطرح کردن خودش؛ حرف عجیبی بزند؛ یا یک شیاد برای جلب توجه عوام مطلب عجیب نادرستی را منتشر کند قابل پیشگیری نیست؛
اما باید اکثریت جامعه به حدی از دانش و آگاهی برسد که کسانی که به این روش قصد مطرح کردن خود را دارند، یا برای جذب دنبالکننده مطلب جذاب زیانباری را منتشر میکنند مورد تقبیح قرار گیرند و از آنها روی گردانده شود، نه اینکه انبوهی کاربر آن مطالب را در گروههای مختلف بازنشر کنند! و در پیِ آن نقل محافل حقیقی هم بشود.
حد دانش و آگاهی برای رویگردانی از مطالب بیاساس حد چندان زیادی هم نیست.
🚨نمونه👇
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: آمریکاییها بهرغم شعارهای حقوق بشری همه داروها را تحریم کردهاند اما توانستیم داروهای اساسی را تامین کنیم به جز داروی آمریکایی بیماران «ام پی اس» که این دشمنان بیرحم جلوی آن را گرفتهاند.
www.irna.ir/news/83614757/
🚨اما دروغ واکسن امریکایی 👇
رئیس جمعیت هلال احمر قیمت واکسنهای خریداری شده با ارز دولتی را که شامل واکسنهای آلمانی، فرانسوی و کانادایی است بین ۵.۹ تا ۷ یورو اعلام کرد و افزود: اگر تقاضا برای واکسن آنفلوآنزا بیشتر باشد و این ۱۶ میلیون دوز کفایت نکند مجبور خواهیم بود با ارز آزاد مجدداً واکسن وارد کشور کنیم.
🔻امامسجاد«علیهالسلام» به فرزندشان امامباقر«علیهالسلام» فرمودند: ای فرزندم، پنج گروه هستند که بههیچوجه با اینها نه مصاحبت بکن، نه حرف بزن و نه با آنها رفیقِ درطریق باش؛ یعنی حتی در مسیر راه هم با آنها همراهی نکن.
🔹امامپنجم«علیهالسلام» عرض کردند: پدرجان، آن پنج گروه چه کسانی هستند؟
👈امام«علیهالسلام» فرمودند:
▪️کذّاب«کسیکه بسیار دروغ میگوید»؛ اینها بهمنزلۀ سراب هستند و بعید را برای شما نزدیک جلوه میدهد و قریب را برایتان دور جلوه میدهد.
▪️فاسق؛ یعنی انسانی که اهل گناه و معصیت است. با این فرد، بههیچوجه همراهی نکن که تو را به یک لقمه یا کمتر از آن ممکن است بفروشد.
▪️بخیل؛ با او بههیچوجه مصاحبت نکن که تو را در مال خودش و آنجایی که شما به آن مال نیاز دارید، ذلیل میکند.
▪️احمق؛ یعنی کسیکه عقل کمی دارد، با او هم بههیچوجه همراهی نکن که انسان احمق، قصدش نفعرساندن به شما است، اما چون عقلش کم است، ضرر به شما میزند.
▪️با کسیکه با رحم خودش قطع ارتباط کرده است و فرمودند: «من در سه جای قرآن دیدم کسانیکه ارتباط خودشان را با اقوامشان قطع کردند، در نزد خدای عزّوجل، ملعون واقع شدند و خداوند آنها را لعنت کرده است. یکی در آیۀ ۲۲و۲۳ سورۀ محمد«صلیاللهعلیهوآله» و دوم، در سورۀ رعد، آیۀ ۲۵ و سوم هم در آیۀ ۲۷ سورۀ بقره.
✅راه مراقبت از فکر
راه مراقبت از فکر بسیار دشوار است؛ اما اگر کسی مدتی این راهکار را در پیش گیرد، از شرّ فکرهای ناپسند آسوده میشود و با عادت به دفع آن، میتواند به راحتی فکر بد را از خود دور کند.
🔹البته ورود به فکر بد در اختیار انسان نیست؛ یعنی فکر بد ناخودآگاه و بدون اجازهگرفتن وارد ذهن میشود و کسی نمیتواند مانع ورودش شود؛ ولی نگهداشتن و بقای آن در اختیار انسان است و شخص میتواند برای بیرونکردن افکار بد و پریشان اقدام کند.
🔸برای مثال، اگر انسان بخواهد مانع تداعی صورتهای ذهنی گذشته شود و صحنههای ناگواری را که قبلاً دیده است و دائم در ذهنش مرور میشوند، از ذهن بیرون سازد، باید صحنههای گذشته را به فراموشی بسپارد.
👈راه فراموشکردن صحنههای ناگوار نیز این است که بهمحض ورود آن صحنهها به ذهن و فکرش، آنها را بیرون کند. اگر کسی این کار را به طور مرتب تکرار کند، فکرش تقویت میشود و به جای اینکه این صحنهٔ زشت بعد از مدتی طولانی پاک شود، در زمان کوتاهی پاک شده و به فراموشی سپرده میشود؛ ولی اگر آن صحنه و تصویر گناه را مرتب در ذهن خود حاضر سازد و مدتی هم به آن توجه کند، صورت آن در ذهن انسان ریشه میدواند و با گذشت زمان طولانی هم آن را از یاد نخواهد برد.
🔹بنابراین، برای بیرونکردن فکر بد باید از راهکار «#انصراف_فکر» استفاده کنیم و باید بدانیم که با یک بار بیرون کردن، آن صحنه فراموش نمیشود؛ بلکه همچون مگسی که او را چندین مرتبه میپرانند و دوباره باز میگردد؛ فکر بد نیز تا چند مرتبه، دوباره به ذهن انسان برمیگردد.
🔸برای همین، انسان باید در مقام انصراف فکر، این کار را مرتب تکرار کند تا دیگر آن صورت به ذهن برنگردد و پس از مدتی به طور کامل پاک شود.
▫️البته انسان باید این مراحل را با حفظ خونسردی طی کند؛ نه اینکه از ورود فکر ناراحت شود و برای خود ایجاد حساسیت کند. ناراحتی و حساسیت و آشفتگی، حل مسئله را مشکلتر میکند و لجبازیِ فکر و تکرار فکر باطل بیشتر میشود
امام صادق (علیه السلام) میفرمایند: در شگفتم برای کسی که از چهار چیز بیم دارد، چگونه به چهار چیز پناه نمیبرد؟
در شگفتم برای کسی که ترس بر او غلبه کرده، چگونه به ذکر «حسبناالله و نعمالوکیل» پناه نمیبرد. زیرا به تحقیق شنیدم که خداوند عزوجل به دنبال ذکر یادشده فرمود: پس (آنکسانیکه به عزم جهاد خارج گشتند و تخویف شیاطین در آنها اثر نکرد و به ذکر فوق تمسک جستند) همراه با نعمتی از جانب خداوند (عافیت) و چیزی زائد بر آن (سود در تجارت) بازگشتند و هیچگونه بدی به آنان نرسید. و در شگفتم برای کسیکه اندوهگین است، چگونه به ذکر «لا اله الا انت سبحانک انّی کنت منالظالمین» پناه نمیبرد. زیرا به تحقیق شنیدم که خداوند عزوجل به دنبال ذکر فوق فرمود: پس ما (یونس را در اثر تمسک به ذکر یاد شده) از اندوه نجات دادیم و همینگونه مؤمنین را نجات میبخشیم .
و در شگفتم برای کسیکه مورد مکر و حیله واقع شده، چگونه به ذکر «أفوض امری الیالله انالله بصیر بالعباد» پناه نمیبرد. زیرا به تحقیق شنیدم که خداوند عزوجل به دنبال ذکر فوق فرمود: پس خداوند (موسی را در اثر ذکر یادشده) از شرّ و مکر فرعونیان مصون داشت .
و در شگفتم برای کسیکه طالب دنیا و زیباییهای دنیاست، چگونه به ذکر «ما شاءالله لا قوّة الا بالله» پناه نمیبرد. زیرا به تحقیق شنیدم که خداوند عزوجل بعد از ذکر یادشده (از زبان مردی که فاقد نعمتهای دنیوی بود، خطاب به مردی که از آن نعمتها بهرهمند بود) فرمود: اگر تو مرا به مال و فرزند، کمتر از خود میدانی، پس امید است خداوند مرا بهتر از باغ تو بدهد... .
من لا یحضرهالفقیه/4/392
متن شبهه
بسیاری افراد میپرسند در مورد اینکه ادیسون هم برق اختراع کرد حالاچون در غرب بوده ومسلمان نیست باید بره جهنم ؟؟
نباید بره بهشت؟
پاسخ به شبهه
در يك نگاه كلي دربارة نتيجه اعمال نيك افراد غير مسلمان سه ديدگاه عمده وجود دارد:
1. نظر افراط:
برخي از روشنفكران عقيده دارند كه بين مسلمان و غير مسلمان در پاداش و رفتن به بهشت فرقي وجود ندارد. شهيد مطهري مينويسد:
" معمولاً كساني كه داعيه روشنفكري دارند، با قاطعيت ميگويند هيچ فرقي ميان مسلمان و غير مسلمان، بلكه موحد و غير موحد نيست. هر كس عمل نيكي انجام دهد! خدمتي از راه تأسيس يك مؤسسة خيريه و يا اكتشاف و اختراع و يا از راه ديگر انجام دهد، استحقاق ثواب و پاداش از جانب خداوند دارد. مي گويند خداوند عادل ميان بندگان خود تبعيض نميكند. . . ". (1)
طرفداران اين نگرش هم به دليل عقل استدلال كردهاند و هم به دليل نقل. دليل عقلي آنان بر دو مقدمه استوار است:
يكم: خداوند با همه موجودات نسبتي مساوي داشته . . . بندگان و مخلوقات براي او يكسان هستند و با هيچ كس خويشاوندي و رابطه خصوصي ندارد؛ بر اين اساس به افعال و عملكرد همگان پاداش و ثواب ميدهد؛ و چون نسبت خداوند به همة موجودات يكسان است، دليلي ندارد كه عمل نيك از يك نفر مقبول باشد و از يك نفر ديگر مقبول نباشد. (2)
دوم: خوبي و بدي اعمال، قراردادي نيست، بلكه واقعي است، يعني حسن و قبح افعال ذاتي بوده و هر كدام آثار خود را دارد؛ از اين رو پاداش و ثواب آن در راستاي حسن ذاتي آن است. هر گاه اعمالي بهوجود آمد كه حسن ذاتي داشته باشد، ثواب دارد.
شهيد مطهري مينويسد: ". . . از اين دو مقدمه چنين نتيجه ميگيريم كه چون خداوند اهل تبعيض نيست و چون عمل نيك از هر كس نيك است، پس هر كس كار نيك بكند ضرورتاً و الزاماً از طرف خداي متعال پاداش نيك خواهد داشت. . . ". (3)
دليل نقلي نيز دليل عقل را تأييد و تأكيد مي كند؛ زيرا در آيات و روايات تصريح شده است كه عمل نيك پاداش و عمل بد عذاب را در پي دارد: "فَمَن يَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ خَيْرًا يَرَهُ * وَ مَن يَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ شَرًّا يَرَهُ. (4) پس هر كس هموزن ذرّهاى كار خير انجام دهد آن را مىبيند!
و هر كس هموزن ذرّهاى كار بد كرده آن را مىبيند " يا آياتي مشابه كه در همين رابطه معنا مي شود (5)
از اين قبيل آيات استفاده ميشود كه پاداش و عذاب بر اعمال مترتب بوده و مسلمان بودن در اعطاي پاداش شرط نشده، همان طوري كه در عذاب شدن غير مسلمان بودن شرط نشده است.
2. نظر تفريط:
برخي ديگر عقيده دارند كه به فعاليتهاي نيكوي غير مسلمانان پاداش داده نشده و به بهشت نميروند. اين نگرش معمولاً از سوي مقدس مآب ها ابراز شده است. طرفداران اين نگاه نيز به دليل عقل و نقل استدلال نمودهاند. دليل عقلي اين گروه اين است كه اگر بنا باشد اعمال غير مسلمان و يا مسلمان غير شيعه مقبول درگاه خداوند باشد، پس فرق ميان مسلمان و غير مسلمان در چيست؟ اصولاً اگر تفاوت مسلمانان با غير مسلمانان در پاداش ظهور نكند، اسلام و تشيع لغو خواهد بود. برخي از آيات نيز آمده است كه عمل كافر غير مقبول است. در آيه 18سوره ابراهيم اعمال كفار به خاكستري تشبيه شده است كه به وسيلة تند بادي پراكنده شود:
" مَثَلُ الَّذينَ كَفَرُوا بِرَبِّهِمْ أَعْمالُهُمْ كَرَمادٍ اشْتَدَّتْ بِهِ الرِّيحُ في يَوْمٍ عاصِفٍ لا يَقْدِرُونَ مِمَّا كَسَبُوا عَلى شَيْءٍ ذلِكَ هُوَ الضَّلالُ الْبَعيد؛ (6) اعمال كساني كه به پروردگارشان كافر شدند. همچون خاكستري است در برابر تندباد در يك روز طوفاني، آنها توانايي ندارند كمترين چيزي از آن چه را انجام دادهاند ، به دست آورند و اين گمراهي دور و درازي است. "
شهيد مطهري بعد از بررسي اين آيات مينويسد: « . . . از ضميمه ساختن اين آيه با آيه قبل چنين استنباط ميكنيم كه اعمال نيك كافران با همه ظاهر فريبا، سرابي بي واقعيت است و اما اعمال بد ايشان وامصيبتا شر اندر شر و ظلمت روي ظلمت است» . (7)
3ـ ديدگاه اعتدال:
ديدگاه سوم، ديدگاه اعتدال است كه از آيات و روايات استفاده ميشود. شهيد مطهري و برخي از نظريه سازان اسلامي، طرفداران اين ديدگاه هستند. بر اساس اين نگرش فعاليت و خدمات غير مسلمانان مثل افرادي كه اعمال نيكي را انجام داده اند همچون مخترعان و مكتشفان و خادمان به بشريت ، پاداش داشته و در عذاب آنها تخفيف داده ميشود .
شهيد مطهري بعد از بررسي آيات و روايات درباره وضع مخترعان و مكتشفان غير مسلمان مينويسد:" افرادي اينچنين كه البته در همه زمانها كم يا بيش پيدا ميشوند، حداقل اين است كه در عذاب آنها تخفيف داده ميشود و يا عذاب آنها به كلي برداشته ميشود ". (8)
پس عمل نيك فردي همچون اديسون نمي تواند او را بهشتي گرداند زيرا شرط مهم بهشتي شدن يعني ايمان در او وجود نداشت ؛ در تفسير نمونه د
حضرت_امام_سجاد_علیه_السلام
🌸 نشانہ ھــــــــــای مومن
۱.👈پرهیزکاری درخلوت
۲.👈صدقه دادن درزمان تنگدستی
۳.👈صبرو درهنگام مصیبت
۴.👈بردباری درهنگام.خشم
۵.👈راست گفتن به هنگام ترس
امام سجاد (ع) فرمودند
«عَلَامَاتُ الْمُؤْمِنِ خَمْسٌ: الْوَرَعُ فِي الْخَلْوَةِ وَ الصَّدَقَةُ فِي الْقِلَّةِ وَ الصَّبْرُ عِنْدَ الْمُصِيبَةِ وَ الْحِلْمُ عِنْدَ الْغَضَبِ وَ الصِّدْقُ عِنْدَ الْخَوْفِ. نشانه هاى مؤمن پنج چیز است: پرهيزكارى در خلوت و صدقه دادن در تنگدستى و شكيبایى در ناگوارى و بردبارى در حال خشم و راست گفتن به هنگام ترس
مؤمن پنج نشانه دارد
🌹اوّل «الْوَرَعُ فِي الْخَلْوَةِ»، مؤمن حالت کناره گیری از گناه دارد، آن هم در موقعی که غیر از خدا حاضر و ناظری نیست. اگر کسی در حضور مردم معصیتی را ترک کند، مثلاً شرب خمر نکند خوب است، امّا این ترک گناه در حضور مردم، گویای این نیست که این فرد به اصطلاح ایمان قوی داشته باشد. اگر در جایی که جز خدا کسی نبود، گناه را ترک کرد، آنجا معلوم می شود که ایمان در قلب او رسوخ کرده است و چون جز خدا هیچ کس را حاضر و ناظر نمی بیند و خودش را در محضر الهی می بیند؛ لذا این ترک گناه خیلی ارزشمند است.
🌹دوم «وَ الصَّدَقَةُ فِي الْقِلَّةِ»؛ وقتی مؤمن تنگ دست است، به مقدار توانش در راه خدا انفاق می کند و صدقه می دهد. این مورد نیز گویای این است که وابستگی مؤمن به خدا از نظر درونی قوی است. چون آن کسی که دستش خالی نیست بلکه از امور مادّی پر است و فراوان دارد، اگر چهار سنّار هم به این و آن کمک کند، خوب است، امّا خیلی هنر نکرده است. چرا؟ چون دستش پر است. اگر کمکی هم کند، چیزی از او کم نمی شود. اگر آنجایی که می بینی از تو کم می شود و نسبت به امور دنیایی تعلّق داری، آنجا انفاق کردی ارزش دارد.
🌹سوم «وَ الصَّبْرُ عِنْدَ الْمُصِيبَةِ»، آنگاه که مصیبتی متوجّه مؤمن می شود، صبر می کند، تحمّل می کند و نعوذ بالله زبان به شکایت از خداوند نمی گشاید. این صبر، نشان می دهد که رابطه اش باخدا رابطه ای معنوی و قوی است، «وَ الصَّبْرُ عِنْدَ الْمُصِيبَةِ»، این عمل ارزشمند است.
🌹چهارم «وَ الْحِلْمُ عِنْدَ الْغَضَبِ»، حلم یعنی بردباری، آن گاه که نیروی خشمش برانگیخته می شود و عصبانی می شود، خودش را کنترل می کند و این حلم و بردباری، ایمان او را نشان می دهد. مؤمن هنگام خشم جلوی خودش را می گیرد تا خشم و غضبش افسار گسیخته نباشد. این هم یکی از نشانه های مؤمن بود
🌹پنجم «وَ الصِّدْقُ عِنْدَ الْخَوْفِ»، معمولاً کسانی که مبتلا به دروغگویی می شوند، به خاطر یکی از این دو چیز است: یا جلب منفعت است یا دفع ضرر. ریشه دروغگویی، این دو هستند. شخص چون می ترسد که منفعتی را از دست بدهد، دروغ می گوید. مثلاً مشتری آمده، برای آن که نکند از دستش بدهد به او دروغ می گوید، از ترس این که منفعتی را از دست بدهد دروغ می گوید، یا از آن طرف، از این که ضرری متوجّه اش شود، بیم دارد. آنجا خوف از دست رفتن منفعت بود، این یکی خوف از جلب ضرر است، لذا دفع ضرر هم علّت متوسّل شدن به دروغ می باشد. اوّلی جلب منفعت بود، دوّمی دفع ضرر. «وَ الصِّدْقُ عِنْدَ الْخَوْفِ». آنجایی که مؤمن بیم دارد نفعی از دستش برود یا ضرری متوجّه اش شود، بازهم راست می گوید.
🔴👈 لذا حضرت پنج مورد از نشانه های خیلی مهمّ مؤمن را فرمودند و اگر انسان واقعاً دارای این خصلت ها باشد، از نظر ایمانی بهترینِ افراد است
📚📚 بحار الانوار، ج ۶۴ص ۲۹۳