🔴توجه به خود سازی و محاسبه نفس
بزرگترین (و سختترین) ریاضتها، همین دیندارى است. در روایتى از حضرت علی هست کـه مىفـرمـایند: «الشریعةریاضة النفس»آیین اسلام و احکام آن ، ریاضت و ورزیدگى نفس مىآورد.
🔻ما بزرگترین و مهمترین کارى که در عالم داریم و هیچ کارى از اطوار و شئون زندگى ما مهمتر از آن نیست، ایناست که «خودمان را درست بسازیم.» تخم سعادت، مراقبت است... اهل محاسبه باشید، همانطور که یک بازرگان، یک کاسب، دخل و خرج خود و صادرات و واردات خود را حساب مىکند، شما ببینید در شبانهروزى که بر شما گذشته، چه چیزى اندوختهاید؟ چه گفتهاید؟
🔵👈یک یک رفتار و گفتارتان را حساب برسید، از نادرستىها استغفار کنید، و سعى کنید تکرار نشود، و براى آنچه شایسته و صالح و به فرمان حاکم عقل بود، خدا را شاکر باشید، تا بهتدریج براى شما تخلّق به اخلاق ربوبى ملکه بشود.
بخشی از فرمایشات علامّه طباطبایی
🔴ترس ما از حساب ، از بدحسابی خود ما ست ❗️
مردم در کراهت داشتن موت و ترس از آن بسیار مختلفند . و اما خوف و کراهت متوسطین، یعنی آنهایی که ایمان به عالم آخرت ندارند، برای آن است که وجهۀ قلب آنها متوجه به تعمیر دنیاست و از تعمیر آخرت غفلت ورزیدند، از این جهت میل ندارند از محل آبادان به جای خراب منتقل شوند، و این نیز از نقص ایمان و نقصان اطمینان است، والّا با ایمان کامل، ممکن نیست، اشتغال به امور دنیّه ( امور پست) دنیویه و غفلت از تعمیر آخرت.
🔻 بالجمله، این وحشتها و کراهت و خوفها برای نادرستی اعمال و کج رفتاری و مخالفت با مولاست، و الّا اگر مثلاً حساب ما درست بود و خود ما قیام به محاسبه خود کرده (بودیم) وحشت از حساب نداشتیم،
🔵👈 زیرا که آنجا حساب عادلانه و محاسب عادل است، پس ترس ما از حساب ، از بدحسابی خود ما است و از دغل بودن و دزدی، (نه) از محاسبه.
امام خمینی ، چهل حدیث ، نشر رجاء ، تابستان 68 ، ص 30
✨﷽✨
عالم برزخ
✅ملاقات صمیمانه عزرائیل با مومن
✍روایت شده، عزرائیل برای قبض روح بنده ای از بندگان مومن و صالح خدا با او ملاقات کرد، پس از سلام گفت،: من کاری با تو دارم که می خواهم کنار گوشت بگویم، او سرش را نزدیک آورد، عزرائیل به او گفت: آمدم جانت را بگیرم!مومن: خوش آمدی و مدت ها مشتاق دیدارت بودم.
عزرائیل: اگر کار و حاجتی داری انجان بده.
مومن: هیچ حاجتی جز ملاقات با پروردگارم را ندارم. عزرائیل: چگونه جانت را بگیرم. مومن: آیا اجازه اختیار دادن را به من داری. عزرائیل: آری، خداوند در مورد مومن، چنین اجازه ای به من داده است.
مومن: بگذار وضو بگیرم و سپس مشغول نماز شوم، در حال سجده جان مرا بگیر. مومن مشغول نماز شد و عزرائیل در حال سجده، روح او را قبض کرد.
المحجه البیضاء ج۸، ص۲۶۶
🌺آمرزش گناه مادر با هر بار شیر دادن فرزند🌺
اسباب_آمرزش #اسباب_مغفرت
قال رسول الله صلّی الله علیه و آله و سلّم:
«... إِذَا حَمَلَتِ الْمَرْأَةُ کَانَتْ بِمَنْزِلَةِ الصَّائِمِ الْقَائِمِ الْمُجَاهِدِ بِنَفْسِهِ وَ مَالِهِ فِی سَبِیلِ اللَّهِ فَإِذَا وَضَعَتْ کَانَ لَهَا مِنَ الْأَجْرِ مَا لَا تَدْرِی مَا هُوَ لِعِظَمِهِ فَإِذَا أَرْضَعَتْ کَانَ لَهَا بِکُلِّ مَصَّةٍ کَعِدْلِ عِتْقِ مُحَرَّرٍ مِنْ وُلْدِ إِسْمَاعِیلَ فَإِذَا فَرَغَتْ مِنْ رَضَاعِهِ ضَرَبَ مَلَکٌ عَلَى جَنْبِهَا [جَنْبَیْهَا] وَ قَالَ استأنف [اسْتَأْنِفِی] الْعَمَلَ فَقَدْ غُفِرَ لَک»
هر گاه زن، آبستن شود، به منزلۀ روزهدارِ شبزندهدارِ جهادکننده با جان و مالش در راه خداوند میباشد.
پس زمانی که وضع حمل نمود، اجر و پاداشی دارد که به خاطر عظمتش، توان درک آن را ندارد!
و هر وقت طفلش را شیر دهد، به ازاء هر مکیدن، اجری همچون آزاد کردن آزادشدهای از فرزندان اسماعیل برای اوست. و چون از شیر دادن طفلش فارغ شد، فرشتهای بر پهلوی او میزند و میگوید: عملت را از سر بگیر؛ که به راستی آمرزیده شدی.
بحار الأنوار (ط - بیروت)، ج101، ص: 106
🌺 شفاعت جنین سقط شده برای پدر و مادر بر در بهشت 🌺
قال رسول الله صلّی الله علیه و آله و سلّم:
«... أَ مَا عَلِمْتُمْ أَنِّی أُبَاهِی بِکُمُ الْأُمَمَ یَوْمَ الْقِیَامَةِ حَتَّى بِالسِّقْطِ یَظَلُّ مُحْبَنْطِئاً عَلَى بَابِ الْجَنَّةِ فَیَقُولُ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ لَهُ ادْخُلِ الْجَنَّةَ فَیَقُولُ لَا حَتَّى یَدْخُلَ أَبَوَایَ قَبْلِی فَیَقُولُ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ لِمَلَکٍ مِنَ الْمَلَائِکَةِ ایتِنِی بِأَبَوَیْهِ فَیَأْمُرُ بِهِمَا إِلَى الْجَنَّةِ فَیَقُولُ هَذَا بِفَضْلِ رَحْمَتِی لَک»
... آیا نمیدانید که به راستی من در روز قیامت به کثرت جمعیّت شما امّت اسلام، بر سایر امّتها مباهات میکنم حتّی به سقطشدگان از شما؟ (زاد و ولد شما برکات فراوانی دارد از جمله:) جنین سقطشدۀ شما در روز قیامت، با حالت غضب و ناراحتی بر در بهشت درنگ میکند؛ پس خداوند عزّتمند و صاحب جلال به او میفرماید: داخل بهشت شو. میگوید: نه؛ مگر این که قبل از من، پدر و مادرم داخل بهشت شوند.
پس خداوند عزّتمند و صاحب جلال به فرشتهای از فرشتگان میفرماید: پدر و مادرش را بیاور. سپس خداوند به آن دو امر میکند که به بهشت داخل شوید. و به آن طفل نیز میفرماید: این کار را به خاطر فزونی رحمتم نسبت به تو انجام دادم (و الّا پدر و مادرت مستحقّ بهشت نبودند).
📚تهذیب الأحکام: ج 7 ص 400 ح 1598، الکافی: ج 5 ص 334 ح 1، التوحید: ص 395 ح 10 کلّها عن عبد الأعلى بن أعین مولى آل سام عن الإمام الصادق علیه السلام، عوالی اللآلی: ج 3 ص 287 ح 32 وکلّها نحوه.
فریاد رسی صلوات در قبـر
شبلی نقل نموده است : من همسایه ای داشتم که وفات نمود . او را خواب دیدم ،از او پرسیدم : خدا با تو چه کرد ؟
گفت : ای شیخ ! هول های بزرگ دیدم ، و رنج های عظیم کشیدم . از آن جمله به وقت سوال منکر و نکیر ، زبان من از کار باز ماند . با خود می گفتم : واویلاه ، این عقوبت از کجا به من رسید ؟ آخر ، من مسلمان بودم و بر دین اسلام مُردم. آن دو فرشته با غضب از من جواب طلبیدند. ناگاه شخصی نیکو موی و خوش بوی آمد ، میان من و ایشان حایل شد و مرا تلقین کرد تا جواب ایشان را به نحو خوب بدهم ، از آن شخص پرسیدم : تو کیستی – خدا تو را رحمت کند – که من را از این غصه خلاصی دادی ؟
گفت : من شخصی هستم که از صلواتی که تو بر پیغمبر (صلی الله علیه و آله و سلم) فرستادی آفریده شده ام ، و مامورم در هر وقت و هر جا که درمانی به فریادت برسم.
آثار و برکات صلوات ص۱۳۱
گزارش دفاتر مراجع از هلال ماه شوال ۱۴۴۱ قمری
خرداد ۳, ۱۳۹۹ آخرین اخبار, دیدگاه و گزارش, عبادات و مناسک, مرجعیت
برای برخی از مراجع شیعی رؤیت هلال ماه شوال به اثبات رسیده است و فردا یکشنبه ۴ خردادماه ۱۳۹۹ را عید سعید فطر اعلام کردند.
به گزارش خبرنگار اجتهاد، دفتر مقام معظم رهبری در اطلاعیهای اعلام کرد فردا ۴ خرداد ۱۳۹۹ روز اول شوال المکرم و عید سعید فطر است.
دفتر حضرت آیتالله سیدعلی خامنهای: بسم الله الرحمن الرحیم. با آرزوی قبولی طاعات و عبادات ملت عزیز در ماه مبارک رمضان، به اطلاع عموم مردم شریف ایران می رساند، بر اساس گزارشهای متعدد رسیده از راصدان کاردان و مورد اطمینان، رؤیت هلال ماه شوال المکرم در غروب شنبه ۳ خرداد ۱۳۹۹ مطابق با ۲۹ رمضان المبارک ۱۴۴۱ هجری قمری برای رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیتالله خامنهای (مدظله العالی) محرز شده است، بنابراین فردا (یکشنبه) ۴ خرداد عید سعید فطر خواهد بود. دفتر مقام معظم رهبری
دفتر آیتالله حسین نوری همدانی: هلال ماه شوال برای آیتالله نوری همدانی محرز و مسلم گردید و بر این اساس، یکشنبه ۴ خرداد ۱۳۹۹ عید سعید فطر و برابر با اول شوال المکرم ۱۴۴۱ میباشد.
دفتر آیتالله سید محمدعلی علوی گرگانی: باسمه تعالی. با رصد کارشناسان، هلال ماه در عصر شنبه سوم خرداد رویت شد، بنابراین یکشنبه ۴ خرداد ماه اول ماه شوال و عید سعید فطر است.
دفتر آیتالله عبدالله جوادی آملی: معظمله در معیار تحقق اول ماه قمری در توضیح المسائل خود بیان میدارند: معیار اول ماه قمری آن است که ۱. فاصله و نسبت ماه و آفتاب، ۲. [فاصله و نسبت] ماه و زمین و ۳. مجموع دو نسبت یاد شده به قدری باشد که رؤیت ماه به صورت عادی امکانپذیر باشد. آنچه طریق ثبوت اول ماه است امکان دیدن با چشم غیر مسلح است و آنچه موضوع اصیل [اول ماه] است تحقق نسبتهای سه گانه است.
بنابراین با توجه به اینکه رویت هلال ماه شوال در روز شنبه با چشم غیر مسلح نزد آیتالله جوادی آملی ثابت نگردید بنابراین فردا یکشنبه سی ام ماه مبارک رمضان و دوشنبه ۵ خرداد اول ماه شوال و عید سعید فطر خواهد بود.
دفتر آیتالله سیدعلی سیستانی: به مومنین گرامی اعلام مینماید که پس از غروب روز شنبه ۲۹ ماه مبارک رمضان، رصد هلال انجام گردید و رویت هلال با چشم غیر مسلح در عراق و مناطق اطراف برای ایشان ثابت نگردید هر چند احتمال زیاد میرود که در شب آینده هلال بسیار بلند و روشن باشد. و لکن ارتفاع و روشنایی ماه در شب آینده دلیل بر این که ماه شب دوم میباشد، نیست. نظر به این که فتوای معظم له آن است که اول ماه در هر منطقهای تابع امکان رویت هلال با چشم غیر مسلح در آن منطقه و حوالی آن میباشد و رویت به وسیله دوربین یا تلسکوپ یا در سایر مناطق عالم ملاک نمیباشد، بنابر این فردا روز یک شنبه مکمل ماه مبارک رمضان بوده و روز دوشنبه عید سعید فطر می باشد. از خداوند تبارک و تعالی مسئلت داریم که جمیع اعمال صالحه را قبول نموده و عید را بر همگان مبارک گرداند و این مناسبت ارزنده را برای همه مسلمین منشاء خیر و برکت همه ساله قرار دهد. بدرستی که خداوند شنونده و اجابت کننده است.
دفتر آیتالله ناصر مکارم شیرازی: رؤیت هلال ماه شوال در شامگاه شنبه ۳ خرداد در هیچ نقطه ای از کشور برحضرت آیتالله مکارم شیرازی ثابت نگردید و بر این اساس، فردا آخر ماه مبارک رمضان و دوشنبه عید سعید فطر است. مبنای معظمله، رویت هلال با چشم غیرمسلح می باشد.
دفتر آیتالله سید موسی شبیری زنجانی: از نظر معظمله ملاک برای اثبات شروع ماه قمری، دیده شدن ماه با چشم عادی است. بنابر این اگر برای هر کدام از مقلدین، قابلیت رؤیت هلال ماه با چشم عادی، آن هم برای منطقه مکلف و ارتفاعات نزدیک و طبق گزارشهای قابل اعتماد ثابت شود، عید فطر برای آنها ثابت شده است و کسانی که برایشان ثابت نشود فردا را باید روزه بگیرند. همچنین اندازه هلال ماه و بزرگی آن هنگام غروب فردا شرعا اثبات نمیکند که آن روز، اول ماه بوده است.
دفتر آیتالله جعفر سبحانی: مبنای رویت هلال برای معظمله با چشم عادی و غیرمسلح است و تا این لحظه در هیچ نقطهای از کشور، رویت هلال ماه برای ایشان ثابت نگردیده است، لذا فردا آخرین روز ماه مبارک رمضان میباشد.
گفتنی است، رؤیت هلال ماه شوال تاکنون برای حضرات آیات حسین وحید خراسانی و لطفالله صافی گلپایگانی ثابت نشده است، بنابراین فردا یکشنبه سی ام ماه رمضان و دوشنبه اول ماه شوال و عید سعید فطر خواهد بود.
همچنین، رؤیت هلال ماه شوال برای آیتالله سید کاظم حائری از مراجع عراقی مقیم ایران ثابت شده است.
گزارش ستاد استهلال رهبری درباره رؤیت
چند نکته در باب عید فطر
◻️ اختلاف در فقه مانند هر علم دیگری وجود دارد؛ کما اینکه در مراجعه به پزشکان میبینیم یکی دارو تجویز میکند و دیگری راه درمان را در عمل جراحی میبیند و مردم هیچ گاه از آن تعبیر به دعوا بین اطبا نمیکنند.
◻️ اختلاف در تعیین روز عید فطر اختلاف اساسی و در اصول دین نیست تا از آن برداشت به اختلاف میان فقها شود. بله اصل روزه داری امری اساسی و از اصول اسلام است و همه مراجع در این زمینه نظر یکسانی دارند.
◻️ این اختلاف نه بر اساس عدم اعتماد مراجع به یکدیگر بلکه بر اساس اختلاف در #مبنایفقهی است؛ که یکی #شبمشترک یا #چشممسلح را قبول دارد و دیگری نه.
◻️ اینکه علت این اختلافِ مبنا چیست بحث مفصلی میطلبد اما اگر کسی اندک اطلاعات و معلوماتی در فقه داشته باشد میداند دلایل و استدلالهای طرفین متقن، قوی و بر اساس اصول و مبانی مشخص و معین است.
◻️ روزه دو بُعد دارد؛
یکی فردی و دیگری اجتماعی.
در بعد فردی هرکسی به فتوای مرجع تقلید خود عمل میکند و فردا (یکشنبه) را روزه می گیرد یا نمی گیرد
اما در بعد اجتماعی طبیعی است که باید یک نظر در جامعه و کشور حاکم شود و چه مبنایی بهتر از مبنای ولی فقیه در هر زمان.
◻️ بر خلاف آنچه برخی می خواهند القا کنند که این اختلافات در ایران است در حوزه نجف هم این تفاوت مبنا وجود دارد. آیت الله سیستانی و آیت الله مدرسی فردا را سیام رمضان و آیت الله بشیر نجفی فردا را عید اعلام کرده اند.
❗️نکته آخر اینکه اثبات اول ماه امری #تقلیدینیست؛
بله در #مبانی باید طبق نظر مرجع تقلید عمل کرد مثل این که رؤیت با ابزار را قبول داشته باشد یا نه؟
جزئیات کامل میزان زکات فطره مراجع معظم
◽️رهبر معظم انقلاب: مکلف بايد براى خودش و كسانى كه نان خور او هستند، هر نفرى #يك_صاع (تقريباً سه كيلو) گندم يا جو يا خرما يا كشمش يا برنج يا ذرت و مانند اين ها به مستحق بدهد و اگر پول يكى از اين ها را هم بدهد كافى است.
#مبلغ_زکات_فطره براي سال 1399 شمسی مطابق سال 1441 قمری، بر مبنای #قیمت_گندم، مبلغ 10 هزار تومان مي باشد.
◽️آیه الله العظمی مکارم شیرازی: مبلغ زکات فطره را برای سال 99 به ازای هر نفر بدل از 3کیلو گندم 10 هزار تومان و معادل 3 کیلو برنج 30هزار تومان اعلام فرمودند که مؤمنین در انتخاب هر یک از این موارد مخیر هستند.
✍ تذکر :براساس مسأله 1692 رساله توضیح المسائل آیت الله العظمی مکارم شیرازی، زکات فطره بر تمام کسانی که قبل از غروب شب عید فطر بالغ و عاقل و غنی باشند واجب است، یعنی باید برای خودش و کسانی که نان خور او هستند، هر نفر به اندازه یک صاع (تقریباً سه کیلو) از آنچه غذای نوع مردم آن محل است، اعم از گندم و جو یا خرما یا برنج یا ذرّت و مانند اینها به مستحق بدهد و اگر پول یکی از اینها را بدهد کافی است. در ضمن بنابر فتوای معظّم له اگر کسی فقط در افطار شب عید فطر میهمان دیگری باشد فطریه او به عهده خودش است
◽️آیت الله العظمی سیستانی هر فرد مکلف در ایران برای مبلغ زکات فطره در سال 1399 می تواند بدل از سه کیلو آرد معادل 10هزار تومان پرداخت کند.
◽️آیه الله العظمی نوری همدانی : معادل گندم 10هزار تومان و معادل برنج 50هزار تومان را اعلام فرمودند ،مقلدین باید طبق قیمت منطقهای خود محاسبه کنند و اگر در بعضی از مناطق قیمت کمتر یا بیشتر بوده به همان عمل کنند
◽️دفتر آیتاللهالعظمی وحیدخراسانی :میزان زکات فطره برای هر نفر، سه کیلوگرم گندم است که مکلّف میتواند پول آن را طبق قیمت گندم محل خودش محاسبه و به فقیر بپردازد. در بعضی شهرها مبلغ هر کیلوگرم گندم 4000 تومان است؛ لذا این دفتر میزان زکات فطره را به احتساب سه کیلوگرم گندم12000 تومان قبول میکند
◽️آیتاللهالعظمی صافی گلپایگانی:مبلغ معادل یک صاع (۳ کیلوگرم) گندم یا برنج را به عنوان قوت غالب جهت زکات فطره بپردازند.
کفاره روزه غیرعمدی، برای هر روز، یک مد (حدود ۷۵۰ گرم) طعام مثل گندم است.
کفاره عمدی، برای هر روز افطار عمدی، اطعام شصت مسکین؛ هرپرداخت شود
◽️آیت الله العظمی علوی گرگانی: زکات فطره امسال بر مبنای قوت غالب (برای هر نفر سه کیلو گرم) گندم مبلغ 10هزار تومان برنج قیمت تقریبی مبلغ 50هزار تومان ،مؤمنین در انتخاب هر یک از آنها مخیر هستند.
◽️آیتالله العظمی جعفر سبحانی: زکات فطره امسال بر مبنای قوت غالب گندم، مبلغ 10 هزار تومان و بر مبنای قوت غالب برنج، مبلغ 30 هزار تومان است.
◽️دفتر آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی:
فطریه نفری 12 هزار تومان، و کفاره عذری برای هر روز سه هزار تومان