.... فَابْتَغُوا عِندَ اللَّهِ الرِّزْقَ وَاعْبُدُوهُ وَاشْكُرُوا لَهُ ۖ إِلَيْهِ تُرْجَعُونَ.
... درِ خانۀ خدا دنبالِ رزق و روزی باشید و او را عبادت کنید و شکرش را به جا بیاورید. آخر، فقط به سوی او برِتان میگرانند.
📖 روم:21| ترجمه علی ملکی
✍️ نظر سیَّد مفسران:
« رزق و امثال آن هر یک براى خود اسباب خاص طبیعى دارد، و رزق نه با عبادت زیاد مىشود و نه با کفر نقصان مىپذیرد. پس تنها ملاک عبادت، سعادت اخروى است که با ایمان و کفر و عبادت و شکر و ترک عبادت و کفران، مختلف مىشود پس باید مساله رجوع به خدا باعث عبادت و شکر شود، نه طلب رزق».
📚 ترجمه المیزان، ج16، ص172.
وگر ترک خدمت کند لشکری
شود شاه لشکرکِش از وی بری
ولیکن خداوند بالا و پست
به عصیان در رزق بر کس نبست (سعدی).
✅ نکته لطیف علامه طباطبایی در باب برونرفت از مشکلات
حجت الاسلام میرباقری:
🔸یک لطیفهای را در مورد «یجْعَلْ لَهُ مَخْرَجًا» در تفسیر گرانسنگ المیزان علامه طباطبایی فرمودند که یک معنای ظاهری دارد: انسانی که میخواست دروغ بگوید کارش حل بشود، دروغ نمیگوید و خدا بدون دروغ کارش را حل میکند و به او نشان میدهد که دروغ هم نگویی یا مال حرام و شبههناک هم نخوری یا تسلیم دشمن هم نشوی مشکلت حل میشود و به مقصد هم میرسی. مشکلات فردی و اجتماعی هم حل میشود؛ اما معنی لطیفترش این است که:
🔸ما بنبستهایی که میبینیم به دلیل شرک خودمان است. خدا میگوید: دروغ نگو! وقتی دروغ کار تو را میخواهد حل بکند آیا آنجا دروغ مشکلت را حل میکند یا آنجا هم خدا مشکل تو را حل میکند؟ به ما میگویند: حتی وقتی یک لیوان آب میخورید بسم الله الرحمن الرحیم بگویید و اگر نگوید غبار شرک بر دل مینشیند و مشرک میشوی؛ چون خیال کردی این لیوان آب عطش تو را برطرف میکند.
بازی ترند و هشتگ و ردپای نفوذ تفکر انجمن حجتیه !!!
🔹انجمن حجتیه قبل از انقلاب سلطه شاه را پذیرفت و با نهضت امام خمینی (ره) و مبارزه علیه رژیم به شدت مخالفت کرد تا در سایه حمایتِ حکومت ظالم بتواند با آرامش، معارف مهدوی را تا جایی که بر خلاف منافع ظالمان نباشد، گسترش دهد و جشن های باشکوه نیمه شعبان و غدیر و عزاداری فاطمیه و محرم و صفر را برگزار کند...
🔸چرا امام (ره) با وجود اعلام تعطیلی انجمن در سال ۶۲، در خرداد ۶۷ در پیامی به شورای نگهبان هشدار می دهد: مراقب باشید! نکند چشمتان را باز کنید و ببینید انجمن حجتیه همه چیزتان را از بین برده است!
🔹آیا امام (ره) نگران عضویت رسمی افراد در انجمن حجتیه بودند یا نگران نفوذ و تصمیم سازی تفکر این انجمن در مراکز تصمیم گیری؟!
🔻و اما امروز...
👈در کمال تعجب برخی سازمان ها، مراکز و خواص جریان انقلابی، به راحتی با سلطه صهیونیسم و جریان نفاق و تحریف در فضای مجازی کنار آمده و بدون مطالبه واقعی و تلاش و مبارزه برای رفع این سلطه و با قبول محدودیتهای اعمال شده دشمن، با شعار استفاده از سلاح دشمن علیه دشمن، در فضای ناسالم و آلوده صهیونیستی به توفان های توییتری و ترند کردن و هشتگ زدن در نیمه شعبان و عید غدیر دلخوش کردند ...
🔹جریان نفاق همچون شاه از عملکرد و حضور این تفکر، سپری برای عدم رفع سلطه و تضعیف و اختلاف در جریان انقلابی استفاده می کنند.
🔸آقایان نکند چشم باز کنید و ببینید که جریان نفوذ، همه توان و نیروهای انقلابیتان را با استفاده از سلاح فضای مجازی بیگانه از بین برده است؟
🔴 ما شیعیان یک بار سرمان کلاه رفت!
🔹 روز عاشورایی، مرحوم شیخ مرتضی انصاری (رحمت الله علیه) جلوی در ورودی صحن مطهر امیرالمؤمنین علی بن ابی طالب (علیه السلام) ایستاده بود و از دسته جات سینه زنی استقبال میکرد و در کنار او، افندی که از طرف حکومت عثمانی حاکم عراق بود، ایستاده بود.
🔹 افندی از شیخ انصاری پرسید ای شیخ، هم ما قبول داریم که حسین بن علی (علیه السلام) مظلوم شهید شده و یزید انسان پست و خونخواری بود و ما هم در عزای آن بزرگوار غمگین هستیم، اما پرسش من این است که این مراسم یعنی چه؟ سینه زنی، زنجیرزنی، دسته راه انداختن، گِل به سر مالیدن و ...، اینها چه هدفی را دنبال میکنند؟!
🔹 مرحوم شیخ انصاری فرمودند سِرّ مطلب این است که ما شیعیان یک بار سرمان کلاه رفت و با این مراسم تلاش میکنیم دوباره چنین نشود.
🔹 أفندی پرسید یعنی چه؟
شیخ انصاری فرمود در جریان غدیر، پیامبر (صلیالله علیه و آله و سلم) در برابر صد هزار نفر، علی (علیه السلام) را با صراحت به وصایت خود برگزید و شما انکار کردید و گفتید غدیر نبوده یا اگر بوده چیز مهمی نبوده است، فقط سفارش به دوستی با علی (علیه السلام) بوده است. اشکال از ما بود که ما عید غدیر خم را با سر و صدا و شعار، بزرگ نداشتیم و این چنین شد. ترسیدیم که اگر عاشورا را هم بزرگ نشماریم و با شعار و تظاهر برگزار نکنیم، شما انکار کنید و بگویید اصلا حسین (علیه السلام) شهید نشد یا حسین (علیه السلام) را راهزنان میان راه کشتند و یزید (لعنت الله علیه) انسان با تقوایی است‼️
حتما قضاوت کنید.
🔺 «ما را قضاوت نکنید»، «فقط خدا میتواند مرا قضاوت کند»، «در زندگی کسی دخالت نکنید»، «سرتان را از زندگی این و اون بکشید بیرون». اینها جملاتی با ظاهر زیبا است که امروز لقلقهی زبان سلبریتیها در فضای مجازی میباشد؛ جملاتی که شاید زبان مردم را به روی انتقاد (بخوانید امر به معروف و نهی از منکر) به کسانی که زندگیشان را در معرض دید مردم گذاشتهاند، بسته است
🔸 و به طرز عجیبی این افراد نه تنها بابت کارهای خود پاسخگو نیستند، بلکه جامعه را به بیخیالی و قضاوت نکردن دعوت میکنند.