✳️جهانگیرخان قشقایـی
🔻باورتان می شود ؛
خان یک ایل باشی ، صاحب قدرت و مکنت و پول و زمین و خدم و حشم ،
چهل سال هم از عمرت گذشته باشد ،
اما به یکباره همه را رها کنی و بشوی یک طلبه ساده حوزه علمیه .
اما جهانگیرخان این انتخاب بزرگ را کرد .
از آن روز که در اصفهان به طور اتفاقی حاج آقا همای شیرازی را دید انگار گمشده اش را بعد از 40 سال یافته بود . آری استاد شیرازی که سخن گفت گویا نسیم فیض الهی بود که وزیدن گرفت و خفته را از خواب شیرین برانگیخت .
چه گفتند و چه شنیدند را نمی دانیم اما جهانگیرخان از آن روز ترک دیار کرد و یکسره همت بر تحصیل علم و تهذیب اخلاق کرد و شد آنچه لایقش بود .
زود استاد شد و خوب .
آیت الله بروجردی ، آیت الله شاه آبادی ، مرحوم نخودکی ، حاج آقا رحیم ارباب شاگردهای درس فلسفه او بودند. او تا آخر عمر لباس ساده ایلیاتیش را عوض نکرد .
برخورد ایشان با کسی که دچار کار زشت و منکری شده بود بسیار رئوفانه بود به طوری که وقتی یکی از فراد شارب الخمر را به مدرسه صدر اصفهان آورده بودند ، ایشان بعد از هشیاری وی او را اندرز حکیمانه داده ، به موعظه وی پرداختند و او را به راه راست هدایت کردند .
خانه اش همان مدرسه صدر بود و با این مدرسه انسی داشت . می گفت: «آیا خدا جایی بهتر از مدرسه صدر هم آفریده است ؟ » وقتی هم که رحلت کرد دوست و رفیق دیرینه اش آخوند کاشی در گوشه ای از حیاط مدرسه صدر نشسته بود و آه می کشید و ناله می کرد و می گفت : کمرم شکست .
حریم خلوت ( چله خانه تکیه بابارکن الدین)
از بزرگانی که نسبت به زیارت مزار تخت فولاد توجه و ارادت خاص داشتند، جناب شیخ بهایی را باید نام برد که در جنوب شرقی بقعه بابارکن الدین، خلوتگاهی منسوب به ایشان است و عالم فاضل و خطیب دانا مرحوم سید محمد علی مبارکه ای در کتاب " اخلاق انسان ملکوتی" در اهمیت و اعتبار این مکان می نویسد:
🔹«خادم شیخ بهایی در زمان اقامت در اصفهان، مدتی مشغول به اربعینات بوده و الحال محل اربعین در جنب قبه ملکوتیه رکن الطریقه و الشریعه والحقیقه بابارکن الدین بیضاوی معلوم است و بنای این محلی را شیخ بهایی خود از سنگهای نازک نموده است.»
🔹 لازم به ذكر است بر سنگ هاي نازكي كه بنا به گفته مرحوم مباركه اي به دست خود شيخ در بناي چله خانه نوشته شده خطي است منسوب به شيخ بهايي.
🔹در بازديدي كه پرفسور ابوالفضل ذابح استاد فرهيخته هنرشناس و خط شناس از اين مكان داشتند، اين خط را متعلق به شيخ بهايي دانسته و اظهار داشتند خطي به همين شيوه از شيخ را در بقعه شيخ شهاب الدين اهري در اهر مشاهده نموده اند .
پرسش:
فلسفه داشتن حجاب در نماز برای خانم ها چیست؟مگر خداوند نامحرم است؟
🌹🍀🌹🍀
نکته اول : امام علی علیه السلام می فرمایند : «الْإِسْلَامُهُوَالتَّسْلِيمُ »؛ «اسلام یعنی تسلیم بودن در برابر اوامر و نواهی الهی». (1)
توضیح اینکه : وقتی ما حقانیت خدا و رسول و اهل بیت علیهم السلام را با عقل و تحقیق و بر اساس معرفت یقینی ،برای خود ثابت کرده ایم ، در این صورت عقل حکم می کند در برابر فرمایشات آن ها ( به شرط صحت انتساب) خاضع بوده و تسلیم باشیم چون شخص حکیم وقتی به چیزی امر یا از چیزی نهی می کند قطعا بر اساس مصلحت ( خوبی) و مفسده(بدی )می باشد .
لذا پاسخ اصلی نسبت به سوال، این است : چون حکم خداست (تعبُّد)
نکته دوم : توجه داشته باشیم حجاب همیشه برای رعایت احکام محرم و نامحرمی نیست ، بلکه گاهی جنبه تکریم و ادب دارد،به همین خاطر، میبینیم، افراد برای حضور در جامعه ،پوشش خاصی، غیر از پوشش در منزل دارند و یا لباس مهمانی بالباس خواب متفاوت است . حضور در محضر خداوند در حال نماز نیز مقتضی پوشیدن لباس مناسب و کامل است.
نکته سوم : یکی دیگر از حکمتهای رعایت حجاب در نماز ، تمرین و ممارست برای نهادینه شدن این ارزش الهی برای حضور در جامعه میتواندباشد
🍃سوال
آیا ماه صفر نحوست دارد؟
🍃🌺 پاسخ
برای نحوست و سعدی ایام:
🌿از لحاظ عقلی که دلیلی نداریم چون برای عقل آناً فَآناً (لحظه به لحظه) مساوی است.
🌿از نظر قرآن برخی از ایام متصف به نحوست(شوم بودن) و سعدیت(غیر شوم بودن سعد و مبارک بودن) شده
قرآن هم بصورت مفرد «یوم نحسٍ» و هم جمع «ایام نحسات» آمده
در قرآن به ایام و لیالی مبارک هم اشاره شده است.
🌿در روایات اهل بیت علیهم صلوات الله هم برخی از ایام متصف به سعد و نحس شده اند.
♻️نتیجه اینکه:
🌱آنچه که مد نظر است این است که در مورد ماه صفر هیچگونه(به نحو سالبه ی کلیه) هیچ روایتی مبنی بر این که ماه صفر نحوست دارد نداریم.
🌱اگر که خواه در قرآن و خواه در روایات اشاره به نحوست ایام شده این نحوست نحوست ذاتی ایام نیست بلکه بخاطر آن اتفاقاتی است که در آن ایام یا در آن روز افتاده تا ما متذکر شویم حواسمون باشه در آن روز چه اتفاقی افتاده اگر اتفاق بدی بوده چه کسانی پدید آورندگان آن اتفاق بوده اند نکنه شما مثل آنان شوید و روایات فراوان داریم که اهل بیت علیهم صلوات الله به صرف اینکه یک روزی یا اوقاتی متصف به نحوست بوده این طور نبوده که کارهایشان را تعطیل کنند و بگویند روز نحس است بلکه بر عکس..
🌱روایت داریم با صدقه دادن با استغفار کردن با پناه بردن به خدا انسان می تواند این نحوست را برطرف کنه و کارهای مهمش را انجام دهد و به معنای تعطیلی ایام نیست
لذا برای نحوست صفر هیچ دلیلی نداری